Annons

Arkiv: jan 2015

Kajsa Cramer till Spinneriet

Visste ni att keramikern Kajsa Cramer har flyttat in i Spinneriet. Från och med 1 januari har hon sin studio våningen ovanför mig. Hurra! Här ser du ett exempel på hennes fina och karaktäristiska vaser. Sköra och skira och utomordentligt vackra. Extra snygga tycker jag att de blir när får bryta av mot ett slitet träbord elller som här, en bordsskiva i betong. Bilden har jag lånat från Pella och Maries visningshus för JM på Skögshöjden. Ljusstaken heter Lovatt och kommer från J.levau shop. Love it!
Foto: Kristofer Johnsson Styling: Pella Hedeby och Marie Ramse 

Helg!

Jag blev så glad när jag vaknade imorse och det snöade ute. Hoppas, hoppas att det får ligga kvar och att vi får en lika fin helg som förra veckan. Jag bjuder på några bilder från vår sedvanliga söndagspromenad i skogen bakom huset. Den här gången blev det en ovanligt knarrig sådan. Med pulkaåkning istället för vagn och vinterpicnic med varm choklad istället för kaffe i termosen. Och ljuset. Det var magiskt. 
Det här är kärlek för en Norrlänning i exil. Jag håller tummarna att ”Café Kungsbackaskogen”, som vi kallar den lilla fikaplatsen vid Näckrosdammen är ledig imorgon – inlägget till trots. 
Jag har inte så mycket inredningsrelaterat att bjuda på här, men den fina ullpläden som har hängt med i ett par år kommer från Skargaarden om någon undrar. Jag älskar lädertrimningen på kanterna. Snygg att lägga på sittunderlaget! Nä. Nu tar vi helg, Och en riktigt härlig sådan hoppas jag!
Foto: Niklas och Frida Ramstedt, Trendenser.se

DIY: Gardinstångsmoodboard

Kontorsdelen ute på Spinneriet håller på att ta form. Hyllorna är uppsatta och skrivborden monterade. Nu återstår bara att fylla rummet med liv. Och färg! Ljus har vi i alla fall så vi klarar oss. I väntan på att allt ska bli färdigt (så att jag kan visa en mer utzoomad bild) bjuder jag på en detalj som jag fixat under hyllplanen. Jag kilade in en lång gardinstång i konsolerna. I dem tänker jag mig att jag ska kunna hänga moodboards och bilder som inspirerar mig just nu. Hur jag fäst dem? Med gardinkrokar! På så vis slipper man både tejpkladd och fler hål i väggen. Dagens tips!
 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lookalike: Träfigur Tax

När jag galopperade runt på Formexmässan på jakt efter vårens nyheter för ett par veckor sedan så tvärnitade mina apostlahästar då jag passerade Martinsens monter. Det är säkert inget varumärke ni känner igen, men faktum är att det är en av skandinaviens största importörer av artiklar till möbel- och interiörbranchen så ni stöter säkert på deras produkter hos lokala inredningsbutiker runtom i landet. Vad som fick mig att bromsa in och tappa andan? Den nya prydnadshunden Bonnie (se sid 43 i deras katalog), tillverkad i polyresin. Kommer ut i butik i slutet på februari. Visst är väl de här lika som bär? 
Originalet: Kay Bojesens klassisk tax, tillverkad av valnöt. Pris 849 kr
Lookalike:  Martinsens hund Bonnie, tillverkad i polyresin. Ca pris: 75-80 kr 

ANNONS: Budgettips och en IKEA-favorit

Jag får ofta önskemål om att jag ska dela med mig av mina bästa budgettips och idag hittar ni ett av dem på IKEA Livet Hemma. När de bad mig fota en av mina favoritprodukter från deras sortiment var valet inte särskilt svårt. Och faktiskt inte en möbel. Jag vet inte om ni har tänkt på det innan men IKEA Stockholm-serien har jättefina munblåsta glas (med tillhörande karaff) som är supersköna att dricka ur. Priset? 49 kr för två och 79 kr för karaffen. Ett kap! Läs mer och de fler bilder HÄR!
Foto: Frida Ramstedt, för IKEA Livet Hemma 

Veckans söndagssummering – v 4 – 2015

Säsongens nyheter fortsätter att rulla ut i parti och minut. I veckans söndagssummering har jag som vanligt saxat ihop några av de mest ombloggade av dem, varvat med ett par lanseringar som tycks ha landat utanför bloggosfärens radar. Värt att notera är kanske också att inredningsbranschen skakats av en liten ”nakenchock” i helgen, eller ska vi säga en befriande bild av två glada glaskonstnärer i bara mässingen? You choose. I vilket fall lär ju svallvågorna av hrm.. ett visst Facebookinlägg bli nästa veckas samtalsämne på fikarasten i Orrefors / Kosta Boda. Skön söndagsläsning till er!
Muuto har släppt bilder på sina säsongsnyheter. Förutom ett nytt bord (BASE table) var det mest uppdateringar och nya färger på tidigare möbler. Men fint så.
Skultuna lanserade en nyhet i veckan. Nya mässingsbrickorna Kauri som klätts i skinn från Tärnsjö Garveri!
En annan läderbeklädd nyhetet som premiärvisades under veckan som gick är ByLassens fåtölj Saxe som forgavs av Mogens Lassen 1955 inför The Cabinetmakers’ Guild Exhibition. I samband med företagens 60-årsjubileum släpper de stolen i tre olika utföranden. Naturläder, svart och mörkbrunt läder. Pris? 1.399 EUR
Danska Broste Copenhagen släpper en ny bestickserie i vår och pressbilderna har spridit sig som en löpeld bland bloggarna. Ledsen att vara neggo här, men är de inte VÄLDIGT lika Genses Dorotea
En av de nyheter jag ser allra mest fram emot i vår är Ilse Crawfords kollektion för IKEA. Jag håller tummarna att jag hinner gå på pressvisningen i samband med möbelmässan. 
Ett annan nyhet att hålla utkik efter framöver är det Finska företaget Mum’s som bland annat är i ropet med fantastiskt fina mattor från nya kollektionen ”MUM’s loves Africa”. 
Liksom Tingest nya pläd gjord av V Ave Shoe Repairs grundare Astrid Olsson. De har pressvisning först nästa vecka men Elle Decorations chefredaktör Svante har redan visat bilder på den i sitt sovrum via Instagram. Mycket nyfiken då det ser lovande ut. Crux-potential på den tro? På tal om svenska Elle Decoration så har de värvat över inredningsbloggaren Em Fexeus till sin webb i veckan! Hen som är föredömligt drivande i transgender-debatten är nu aktuell med ett mycket läsvärt inlägg om sin vurm för det ”varumärkesneutrala” hemmet. En bloggpost som illustrerades med ett annorlunda objekt som ligger ute på Hemnet just nu. Med det önskar jag en riktigt fin start på januaris sista sju!
Foto: Muuto, Skultuna, ByLassen, Studio Ilse, Moms, @elledecorationse, Stadshem

Instamoments

Minneskortet i kameran består mest av bilder jag inte får visa än (kampanjen jag jobbat med de senaste dagarna går nämligen inte live förrän i februari) så jag har vittjat mobilkamerans album istället och bjuder på några andra ögonblick från veckan som gått. När jag tänker på den är ”hårt arbete” min spontana rubrik, men när jag lägger bildpusslet så slår det mig. Jag har hunnit med en hel del annat också. Ett par veckor in på 2015 och det märks redan. Jag tror jag börjar närma mig någonslags ”work life balance”, banne mig! 
1) Veckans roligaste leverans till Spinneriet. Två helpallar från Menu! 2) Och veckans köp. Jo. Jag fick tag på den till slut. Serge Mouilles golvlampa, snart i en studio nära mig! 3) Nu kanske några tänker att jag blivit en ”märkessnobb”, men neh. Finaste skrivbordslamporna tycker jag faktiskt att man hittar på IKEA! För 79 kr stycket. Monterade upp en hel skog av dem under veckan som gick. 4) Jag får ofta höra är att jag är så ”färglös”. Och jo, det stämmer nog. Men inte när det kommer till mat. När jag ansvarar för ”mötesfikat” till kontoret är det andra bullar som gäller. Färgglatt och färskpressat är nämligen två mycket viktiga urvalskriterier. 5) Varför då? Återfuktning och antioxidanter. I vår satsar jag på Yoga för att jag ska orka SUP:a mer i sommar. 6) Det fina träningslinnet med roliga ryggdetaljer köpte jag på Åhléns i veckan. Tipstack till min kompis Emma! 7) På tal om hälsa, gillar ni RAW-food måste ni testa @beritochelvy som öppnat i Kungsbacka 8) …och gillar ni SPA kan jag rekommendera St Jörgen utanför Göteborg. Det var faktiskt när jag simmade i deras pool som jag kom på namnet Trendenser en gång i tiden. Självklart återvände jag dit när det var dags att fila på min varumärkesplattform i tisdags. 9) Jag avslutar med en bild på vinterns finaste belysning som jag och Max grejade tidigare idag. Snöbolls-ljuslyktor!

Mitt senaste köp

Jag avrundar en hektisk vecka med en närbild på mitt senaste köp. Radarparet Agaton och Ulins fina Colorful. Sanningen är dock att jag beställde boken före jul, men jag har inte gläntat på omslaget förrän idag. Tack snälla för dedikationen Lotta! Ikväll ska jag inviga den HÄR, lägga mig raklång i fårskinnet och läsa ikapp såväl inplastade tidning(shög)ar som oöppnade inspirationsböcker. Det är något jag verkligen har sett fram emot. En riktigt skön helg önskar jag er!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

DIY: Förändra med färg i barnrummet

Reklam i samarbete med Panduro

Som ni vet samarbetar jag med Panduro, och när de bad mig göra DIY-projekt med deras nya färgserie bestämde jag mig för att testa några idéer jag hittat på Pinterest. Det mesta kan ju bli finare och lite mer personligt om man målar det, allt från loppisfynd till billiga möbler och det är inte så svårt och avancerat som man kan tro när man ser alla fina bilder flimra förbi på nätet. Det gäller bara att våga (såga) och att tro på sig själv! Här har du en rad enkla DIY-idéer som kan göras på en kväll. Eller som ett helgprojekt, om du vill testa dem alla. Trädet på väggen har jag målat på frihand!!

Fågelholkslampa
Den här belysningsidén verkar vara väldigt populär i USA, och syns i många ”nurserys” på Pinterest. Eftersom Panduro har så många fina fågelholkar i sitt sortiment bestämde jag mig för att prova att göra en egen. Steg 1 är att lossa på bottenplattan och såga ett hål för att kunna montera in en lampsladd (med en liten glödlampa och kontaktuttagsdimmer). Sen är det bara att måla holken i valfri kulör och hänga upp den på väggen! Tänk dock på att välja en svag glödlampa så att holken inte blir för varm.
Molnhylla
Jag köpte färdiga tavellister på IKEA och en tunn träskiva på bygghandeln. Sedan ritade jag konturerna med blyerts och sågade ut en molnformad platta som skruvades fast i fronten på tavellisten. Därefter målades hela kalaset med Panduros färg. Resultatet blev en fin hylla för att förvara barnets favoritböcker!
Piffade pallar
Extra sittplatser är alltid bra att ha när det ska byggas lego eller målas med vattenfärg (eller kanske bjudas in till kalas). Piffa till billiga pallar från loppis eller möbelkedjorna med lite färg. Senaste trenden är att måla allt utom botten på benen. Jag använde maskeringstejp för att skapa mönster på stolsbenen. Spara en bit av träfärgen längst ner eller måla tassarna i en annan nyans!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se i (presenteras i samarbete med Panduro)

Memory för designnördar

Jag fick Wegners jubileumsmemory av min svägerska i julklapp och tycker det är en så himla fin idé att man låtit göra sällskapsspel av hans samlade verk. Inte bara för att Hans Wegner är en av mina favoritformgivare genom historien, utan för att det verkligen illustrerar hans produktiva karriär och gör en designskatt ”tillgänglig” för fler än dem som har råd att köpa möblerna. Memoryt kostar 250 kr och kan beställas HÄR. Till rätt person kan det ju vara en betydligt roligare värdinnegåva än blommor eller en flaska vin!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
1 3