Annons

Arkiv: aug 2015

Dagens kontor – filminspelning

Inlägget innehåller reklam för Ballingslöv och egen verksamhet

Hej och välkommen till mitt kontor. Såhär har det sett ut på Spinneriet idag. Vad vi håller på med? Jag spelar in en reklamfilm med Ballingslöv och Attractionfilm samtidigt som ett annat team har hyrt vår studio för att ta badrumsbilder för våren 2016. Kreativt kaos. Mitt bästa stalltips om du känner dig manad att jobba som inredningsstylist (eller bloggare)? Träna på att andas lugnt i stressiga situationer, lär dig balansera ett detaljorienterat kontrollbehov med en lagom dos låt-gå-attityd och lita på att det mesta löser sig bara du jobbar med bra folk. Så se till att omge dig med härliga, kompetenta och inte minst peppiga personer – i alla led. Tack teamet (och Bodil och Stil&Rum) för en riktig racer-dag på jobbet!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Veckans söndagssummering v 35 – 2015

Jamen då var det söndag igen och dags att knyta hop ännu en nyhetsvecka i inredningsbranschen. De senaste sju dagarna har bland annat bjudit på en smygkik på IKEA’s oktobernyheter, ett oväntat samarbete mellan mode och inredning, en bloggsvallvåg på temat jul (!!) och en härlig filmpremiär som jag längtar efter att få se. Dessutom har klassiska varumärken som Svenskt tenn och Thonet presenterat nyheter. Nedan ser ni ett urval av nätsnackisar som ni nte får missa från vecka 35!
Från och med 1 september byter IKEA ut hela sitt belysningssortimentet till LED. Allt från köksbelysning till sovrumsbelysning, vilket uppmärksammats med nya pressbilder på det temat.
I oktober lanserar IKEA också en hel rad nya möbler och mattor, varav de senare fått fin spridning på nätet. De nya mattorna ser riktigt lovande ut!
Granit har haft pressvisning för höst- och julnyheterna och deras bilder har kablats ut på var och varannan blogg i veckan. Jag tycker det känns på tok för tidigt att prata knäck och julpynt, men den här träsaxen lär vi nog få se mer av framöver i diverse stilleben och stylingjobb. Nya HAY-saxen?
I våras hörde jag rykten och i veckan konfirmerades det att COS och HAY har inlett samarbete kring en möbelkollektion som kommer visas i London och Göteborg. Till veckan är det premiär. Spännande!
Gam Fratesi är aktuella med en ny serie möbler för Thonet. Jag gillar skrivbordet med rottingskärm.
På tal om något helt annat så var det biopremiär för filmen ”Jag är Ingrid” den 28 augusti och jag kan inte låta bli att länka till ett härligt reportage i GP som visar bilder på Ingrids sommarhus i Fjällbacka. Man kan lätt föreställa sig henne där på klipporna! Men åter till temat inredning. Veckans mest ombloggade Hemnetobjekt? Svår nöt. Men jag tror Oscar Properties tar hem det med de renderade bilderna på deras nybyggnadsprojekt ”Bageriet”. Fler bilder hittar du HÄR. Njut av dem och ha en bra start på vecka 36!
Foto: IKEA, Granit, COS, SR.se, Thonet och Oscar Properties

Hemnetgodis på Ljusterö

Jag höll på att sätta frukostbrödet i halsen när jag läste DI Weekend imorse och den här bostadannonsen dök upp. Dra mig baklänges och ge mig syrgas vilket hus. Ritat av Tham Videgård, byggt i betong med både gästhus och bastu och en alldeles fantastisk utsikt över  Gälnan. Låt mig presentera Solbacksvägen 12 på Ljusterö. Lite lördagsgodis för ögat. Fler bilder hittar du HÄR!
Foto: mäklaren Sjönära

Mitt senaste köp

Innan jag och Johanna hoppade på tåget hem från Köpenhamn tidigare idag svängde vi förbi en av mina danska favoritbutiker när det kommer till inredning, nämligen Stilleben. Deras tavelavdelning är ett givet stopp när jag är i stan. Det är alltid lika härligt att bläddra igenom deras signerade prints och limiterade litografier. Den här gången hade jag dock redan bestämt vad jag skulle köpa med mig hem. Nämligen det HÄR motivet på bomullspapper. Peppande ord i en period när många stora beslut behöver fattas på kort tid. Sånt är livet som egenföretagare. Ibland måste man slå på autopiloten (läs: magkänslan), korsa fingrarna och köra på – och lita på att allt löser sig i slutändan. Happy friday på er!

Foto: Frida Ramstedt och Johanna Bradford 

Tekniska problem + Instaweek

Just nu befinner jag mig i Köpenhamn tillsammans med ett 20-tal internationella inredningsbloggare för att delta i #danishdesigntour som arrangeras av Fritz Hansen, Royal Copenhagen och Dinesen. Jag har inte suttit vid datorn på hela dagen och när jag skulle logga in lite snabbt nu för att uppdatera bloggen så möttes jag av en enda teknisk röra. Ooops! Det har tydligen varit någon systemuppdatering inatt och min kodmall har inte riktigt hängt med. Jag ber om ert tålamod och lovar att vi jobbar på att återställa designen så snart som möjligt. Som pausmusik bjuder jag på behind-the-scenes-bilder från min mobil och mitt Instagram-konto @trendenser Visste ni att jag passerat 50 000 följare i veckan. Hurra!
Vad har jag haft för mig senaste tiden? 1) Jag har varit på Emmas och Henriks bröllop på Nordiska akvarellmuséet. Ett hav av Sjuor och Myror! Lovar fler bilder på dukningen så snart bruden själv har bloggat om sina foton från kalaset. 2) Jag och Bodil har jobbat i studion och bland annat… 3) fotat en stor kampanj för Bring som kommer gå live nästa vecka. Om ni undrar varför bakgrunden är skrynklig så vet ni varför. Sedan den här bilden togs har jag investerat i en ”ångmaskin”. 4) Jag har hållit två föreläsningar på Formex (Instagramskola för inredningsintresserade) som drog fulla hus! Kan säga att det var lite nervöst att kliva upp efter Lotta på Moderådet, men det gick bra ändå. 5) Det pratas mycket om talang. Jag tror inte det är oviktigt, men hårt arbete är nog ändå viktigare för att det ska bli något gjort. 6) Igår laddadde jag med breakfast for champions innan jag drog iväg till 7) Köpenhamn tillsammans med Tant Johanna. 8) Idag har vi besökt studios och verkstäder och… 9) lärt oss måla porslin. Galet svårt. Lovar bildrapport imorgon (när blogglayouten förhoppningsvis är på banan igen). Nu ska vi iväg på en spännande middag i The Dinesen Apartment. Följ mig gärna på Instagram för fler realtidsuppdateringar och så håller jag er informerade om när bloggen är tillbaka till normalläge igen. Du hittar mig på @trendenser

Budgettips – Glasmonter för smycken och accessoarer

Jag har förstått att mina inlägg med budgettips är väldigt uppskattade och nu var det ju ett tag sedan jag bjöd på ett sådant. Den här gången har jag dock inte varit ute och handlat något själv, utan snappat upp en detalj från ett hemma-hos-reportage i Elle Decor. Bilden är tagen i H&M Homes designchefs lägenhet, så det var ju inte så svårt att lista ut varifrån den svarta glasmontern på sockel kom. Fin för snyggförvaring av smycken och accessoarer. Höstnyhet och budgetkap för 299 kr som du hittar HÄR!
Foto: lånad bild från Elle Decor

DIY: Tips till gästrummet

På gränsen till fånigt, jag vet, men jag kan ändå inte låta bli att tipsa er bloggläsare om den här omtänksamma idén som jag sprang på via Pinterest. Skriv ut lösenordet till husets nätverk och sätt i en liten fotoram som du ställer på sängbordet i gästrummet inför besök och övernattningar från släkt och vänner i höst. Eller, i hallen? Gästfrihet anno 2015. Här kan du ladda hem en gratis mall!
Foto: Eleganceenhancement

Lookalikes: Assietter i glas

Den finska formgivaren Oiva Toikka designade Kastehelmi redan 1964 och serien har kontinuerligt utökats sedan dess. Idag finns allt från assietter till skålar med de karaktäristiskt daggformade dropparna (vilket också är vad produktnamnet kommer från) i cirkulärt mönster. Kastehelmi har med åren blivit en av Iittalas storsäljare. Något som Mio tydligen tagit fasta på. För nog är väl de här lika som bär?
Bild 1: Kastehelmi assiett från Iittala med Ø 24,8 cm, pris 349 kr
Bild 2: Punto assiett från Mio med Ø 21 cm (höstnyhet), pris 39 kr

Hemnetgodis: Spisbrödsfabriken på Kvarnholmen

Kolla in JM’s nybyggnadsprojekt Spisbrödsfabriken, som hade säljstart i förra veckan. Snyggt stylade bilder av Marie Ramse som alltid levererar. Jag fattar inte hur du kan hålla så konsekvent hög nivå. Alla som någon gång har försökt sig på att skapa ombonad stämning i rakt och kantigt vet vilken utmaning det är, men i den här lägenheten bjuds ni på massor med inspo. Man kan mixa nytt och nött. Läs mer HÄR!
Fotograf: Sara Danielsson Styling: Marie Ramse Inredning: LOFTSTHLM Tine Sandberg

Formex hösten 2015: Min (söndags-)summering v 34

Jag tänkte inte tråka ut er med många och långa inlägg om Formexmässan, utan kokar i vanllig ordning ner min spaning till en snabbsummering så att ni som inte hade möjlighet att åka ändå kan få ett hum om vad som visades. Eftersom Formex är det mest centrala som hänt i inredningsbranschen den här veckan, och därav vad många bloggare och företag också har arbetat med och skrivit om de senaste sju dagarna, så ersätter detta den ordinarie söndagssummeringen. Sätt dig tillrätta, det blir långläsning!
Hur var mässan? 
Bra skulle jag säga. Det visades inget revolutionerande eller omvälvande, utan kändes mer som en sund vidareutveckling på populära fenomen kryddat med en lagom dos nyheter.
Årets trendtema? 
Mässans övergripande paroll var Nordic Essence med inspiration från nordens natur. Dessutom hade man extra fokus på hållbarhet och återbruk i år genom den experimentella utställningen RE:DO.
Vilka färger gäller hösten 2015?
Fortsatt mycket grått och beige men på den mer färgstarka fronten syntes många olika nyanser av grönt och blått, liksom en hel del vinrött, brända orangea toner och lite gult.

Material? 

Naturligt – Linne, läder, kork, ull, mönsterfräst trä och näver.
Elegant – Sammet, mocka, mohair, krom och/eller mässing.
Fanns det några tydliga trender och influenser? 
Ja. Skogen. Det var väldigt många som hade målat sina monterväggar gröna i år och som hade pyntat dem med skogsmotiv, träd, stubbar, kottar, ekollon, kvistar, gräs och mossa. Företaget Skandinavisk slog också stort på sin serie scented candles med doft av just skog!
Något som håller i sig från föregående år?
Nordisk Art Deco. Det är en stil som växt sig allt starkare inom det klassiska segmentet, men som också börjat dyka upp hos nya företag som Ferm Living. Smäckra detaljer, sammet, elegant minimalism och art-deco-mönster. Glaserad keramik såg man också mer av i år. Ett fenomen på frammarsch.
Finaste produktnyheterna? 
Svenska designduon Broberg Ridderstråhles fina matlagningskärl för Skeppshult. Och deras nya tjusiga ljusstake för Klong (se bild). Ny men samtidigt tidlös elegans!
Några nyheter från anrika företag? 
Danska Kay Bojesen har släppt nya träfigurer, en häst och en hund plus en pläd med apan som motiv och en bitring för bebisar. Landsmännen hos Georg Jensen har bl a lanserat ett sushiset och serien Cafu. Glasföretaget Holmegaard firar 190 år och har släppt en jubileumskollektion (se bild). Orrefors Kosta Boda har gjort glas med Smäm och Skultuna visade förutom sin nya skrivbordskollektion med Lara Bohinc även en fin nyhet av prisbelönta formgivaren Emma Olbers.
Någon bubblare? 
Inspiration och estetik från 70-talet. Tänk mörkbrunt betsat trä, riktiga ryamattor och kuddar samt färgat glas. Man såg embryon nu, men jag gissar att det är en tidsepok som kommer starkt nästa år. Eftersom det är ovant och skavigt för de flesta ännu kan man fortfarande göra bra loppisfynd på det temat i höst.

Mest omtalade montern?
Svenska Linum har ju gjort en jätteuppryckning av varumärket det senaste året i och med rekryteringen av deras nya chefsdesigner Karin Ward (som tidigare jobbade i modebranschen, på Gant) och deras monter var inte bara en av de mest uppsnackade inför mässan, och också en av de mest framsynta på plats. Som ni ser, moderna ryamattor och 70-talsinfluenser bland annat i samarbete med Kasthall. Mest fokus i bloggrapporterna tycker jag däremot att House Doctors förvärv av tvålfabrikören Meraki har fått.
Produktfokus? 
Just tvålar och doftljus verkar vara populära komplementprodukter hos många inredningsföretag nu. Bästa ”nästa steget” måste jag däremot säga var bäddföretaget Dirty Linens nya serie ”Homewear”. Snygga, sköna hemmakläder (alltså inte nödvändigtvis pyjamasplagg utan sådant man kan skrota runt i på kvällar och helger) i supermjuka material. För att det ska bli volymförsäljning på dem tror jag dock att snitten måste anpassas lite mer för normala kroppstyper (hint: se linnet längst fram i bild?!).
Något nytt stjärnskott?
Utöver området med Young Designers och nominerade i Formex Nova fanns även en utställning med alster av designstudenter. Emelie Thornadtsson som nyligen gick ut Konstfack visade sina karaktäristiska ljusstakar som vi säkert kommer se mer av i olika magasin framöver.
Några andra snackisar man bör känna till?
Prins Carl Philip hedrade Formex med sin närvaro under torsdagen och gick runt i gångarna precis som alla andra. Dock i tätt sällskap av formgivarkollegan Oscar Kylberg och ett entourage av vakter, så det var inte så svårt att lista ut var han befann sig just för stunden. Carl Philip verkade väldigt intresserad och ställde många nyfikna frågor vilket resulterade i svallvåg av rödblossande glada utställare efter hans följe. Bra där! Dessutom plockade han pluspoäng på temat omtänksamhet när han lär ha bett om ett visitkort från en utställare med motiveringen ”att hans fru är så förtjust i fjärilar”.
Någon nyhet du vill passa på att tipsa om? 
På tal om tvålar och ljus som inredningsprodukt skulle jag vilja slå ett slag för Norrländska Hing Organics från Piteå. Superfräscha produkter i fina förpackningar.
1 3