Veckans söndagssummering - v 39

Då var det söndag igen och dags att summera inredningsveckan som gått. Lanseringar i tät symbios med modebranscen, nya limiterade kollektioner, en omdiskuterad artikel i NY-Times och ett spännande bokprojekt! Här har ni ett svep med nyheter värda att ha koll på från de senaste sju dagarna. Enjoy!
Svenska modeföretaget Hope har fått tillgång till textilkonstnären Märta Måås-Fjetterströms mönsterarv och premiärvisade i veckan sin kollektion för vår/ sommar 2015 med klassiska MMF-mönster.
Igår avslöjade Lotta Agaton att hon och fotografen Pia Uhlin har en bok på G! Hanna Nova Beatrice står för texten och TMG Tabergs för trycket och den släpps i limiterad utgåva närmare nobember. Kul!
Fritz Hansen har lanserat en rad nya möbler i veckan. Ägget i limiterad färg som kommer göras i 999 exemplar, stolen NAP med träben och ett nytt soffbord som fått namnet Join! 
NY Times publicerade en artikel om inrednings- och DIY-bloggarnas utveckling som snabbt delades på Facebook. Läs Holly på Decor8's kloka syn på saken HÄR. Kunde inte ha skrivit det bättre själv. 
Marimekkos signaturmönster, Unikko, fyller 50 år och i samband med det firandet lanserar man en ny tapetkollektion i samarbete med Midbec. Läs mer HÄR och HÄR!
Danska Designletters har lanserat en serie nya skrivbordsprodukter som hyllas av bloggarna. Se mer HÄR
Och danska HAY är aktuella på flera vis. Dels med en "Vintage popup shop" som öppnade i fredags, dels med en serie nyheter som släpptes i september. Bl a en ny hushållspapperullehållare. Verkar bli årets pryl? 
På tal om mode så får ni inte missa att kolla in det här fantastiskt fina huset på Lönngatan 8 i Göteborg, som ryktas ha tillhört Project Runway-profilen Rohdi Heintz som gick ur tiden på midsommarafton i somras. Mest ombloggade hemmet i veckan? Förutom det HÄR som jag redan visat så skulle jag säga säga jämnt skägg mellan bloggaren Lina Kanstrups hemma hos i senaste numret av Residence eller bloggaren Annies hem som visades i senaste Plaza Interiör. Hoppas ni gillar't!
Foto: Hope, Pia Uhlin, FH, NYT, Midbec, Design Letters HAY, Lundin, Kristofer Johnsson

Kommentarer
Postat av: Fröken T

Jag fattar inte - varför används ordet limiterad som om det vore ett korrekt ord i det svenska språket? Ser det överallt i diverse bloggar! Blir det elegantare/exklusivare/dyrare då än att använda det riktiga ordet begränsad?

Svar: Hej Fröken T!
"Limiterad" finns med i SAOL http://g3.spraakdata.gu.se/saob/show.phtml?filenr=1/141/4.html
Trendenser

2014-09-28 @ 21:52:04
Postat av: Anna

Tack för ännu ett intressant nyhetssvep!

2014-09-28 @ 21:55:39
URL: http://www.prickenoverlivet.se
Postat av: Hanna

Nu måste ju många ha hunnit prova linnesängkläder under ett tag... Vore så bra att få lite recensioner.

2014-09-28 @ 22:04:45
URL: http://hannarosell.se
Postat av: tinajo

Mycket ögongodis - soffan och de snygga pennorna får gärna flytta in hos mig ögonaböj..! :-)

2014-09-28 @ 22:05:30
URL: http://tinajoathome.com/
Postat av: Jämtlandshanna

Kjolen från Hope är jättefin!

2014-09-28 @ 23:06:03
URL: http://jamtlandshanna.wordpress.com
Postat av: Desirée

Mycket tänkvärt innehåll! Och roligt att modebranschen hittar inspiration i inredningen.

2014-09-29 @ 01:25:48
URL: http://hemvavt.net/
Postat av: karin

Hehe ser en tydlig färgtrend iaf ;)

2014-09-29 @ 07:15:55
URL: http://kingemarson.wordpress.com
Postat av: Inredningshjälpen

Tack för en härlig veckosummering Frida, You rock!

Kram Anette/Inredningshjälpen

2014-09-29 @ 08:52:11
URL: http://inredingshjalpen.com
Postat av: Anna-Maria

Huset är en riktig dröm! En hel del vit färg till väggarna så vore det perfekt! Gillar altanen också, grånad och snygga vinklar!

2014-09-29 @ 09:19:19
URL: http://oanat.se
Postat av: På Selmas gata

Allting Hay gör är så snyggt att jag baxnar, verkligen ett favoritmärke! Och Design letters då, underbart!

Dock börjar jag ledsna lite på att de mest ombloggade hemmen ser i stort sett likadana ut, Snyggt, javisst, men ja, ganska likriktade, det känns ofta som om bilderna skulle kunna tillhöra samma hem/samma stylist. Är det bara jag, eller finns det fler som känner så? Nu läntar jag istället efter lite mer ombonat och lite överraskningar som verkligen ger mig en känsla av "wow!":)

2014-09-29 @ 10:40:35
URL: http://selmasgata.blogspot.se/
Postat av: honfega

hjärtesorger. sena kvällar och allt det där jag kan lova dig att du också upplevt

2014-09-29 @ 14:17:55
URL: http://honfega.blogg.se
Postat av: Fanny

Har också tipsat om New York Times artikel, det var intressant läsning!

2014-09-29 @ 14:45:23
URL: http://trettiosjukvm.wordpress.com
Postat av: Anncha stiligahem.se

Vilket fint svep. Kul med hope och mmf-samarbete och intressant med bloggartikeln på new york times. Jag tror att det alltid kommer finnas bloggande på olika nivåer. För mig är bloggandet primärt en ventil för mig - en plats där jag samlar mina tankar, inspiration och kunskap kring inredning. Jag tror att det är där det behöver börja. Träffar med andra bloggare har också givit mig push i att renodla och tydliggöra riktningen. Kontakten med läsare är en stor bonus och fantastiskt kul, en uppmuntran. Och jger nyttig input till verksamheten. Men drivet, kärleken till bloggformatet komme ändå inifrån. Det är så jag tror det måste vara. Tack tack frida för dina sammanfattningar och för att du tar upp viktiga frågor för vår bransch.

2014-09-29 @ 21:04:13
URL: http://stiligahem.se
Postat av: Sanna

Åh, vilket underbart mönster på tapeten!!! Hoppas hoppas hoppas det kommer som tyg också, hade ju varit så fint som gardiner eller att klä in en fotölj i!

2014-09-29 @ 21:40:37

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL