Helgblomma och poddtips!

Dagar som dessa när det bjuds strålande solsken och långledighet, fäller jag sällan upp datorn. Däremot tycker jag det är rätt kul att lyssna på podcasts medan jag påtar i trägården. Det finns inte så många på temat inredning ännu, jag har bara laddat ner Haket och Kom In än så länge (Formradion är också okej, men lite svårmodig och hårdsmält för en trött småbarnsmamma). Min personliga poddfavorit däremot är helt off topic men har blivit min livlina under föräldraledigheten de dagar då sömn och mental stimulans lyst med sin frånvaro. Vad jag helst lyssnar på? DET HÄR! Perfekta positiva peptalks med kreativa personligheter från olika branscher - som har förgyllt många av mina långa barnvagnspromenader och segdragna kamper med kvarterets maskrosor. Och nej, det här är inte ett sponsrat inlägg. Det är bara så in i bänken bra. Missa inte avsnitten med Owe RytterDouglas Roos, Michael Dahlén och Anna O Lindgren till exempel. Den senare var dagens örongodis medan jag handlade syrénbuskar och planterade petunian på bild. En Rim Magenta från Arvidssons i Fjärås. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lika som bär: Speglar med ben

Minns ni de här fina speglarna från Omelette-Ed som jag bloggade om i januari? Nu har de fått ett billigare designsyskon i den här nyheten från möbelkedjan Ilva. Nej, de är inte helt identiska, uppföljaren har ju inte fötter av kork men eftersom Ilva har valt att göra en ripoff på både Vertikal (se orginalet här) och en Cirkel (se orginalet här) har jag svårt att se att inspirationen inte skulle komma från just Omelettes design. Eller vad sägs? Visst är åtminstone grundidén hos de två lika som bär - inte sant? 
Orginalet: Omelette-Ed via agenturen Walnutstreet pris 4299 danska kronor
Lookalike: Iron ii från Ilva, 1899 kr 

Hemnetgodis i Kolvik

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg känns det som om Hemnets inspirationsmapp fullkomligen bågnar av fina objekt som är till salu just nu (sista rycket innan semestrarna kanske?). Jag skulle lätt kunna posta ett inlägg om dagen i min Best-Of-Hemnet kategori, men eftersom jag inte gör det blir det svårt att hålla jämna steg med nyhetsflödet däri. Med risk för att några av er luttrade Hemnetsurfare redan har hunnit se detta så måste jag ändå visa Anna-Leenas finfina styling av två nyproduktioner för Blooc som ligger ute till salu via Husman Hagberg. Tre snabba tips att ta med sig härifrån? 1) En sned soffplaceringen kan göra susen för flödet i rummet! 2) Våga måla fönsterfoderna svarta! och 3) Många sidobord i olika höjder är ett smart trick för att skapa en ombonad känsla i ett nybyggt hem! 
Foto: Husman Hagberg via Blooc Styling: Anna-Leena Karlsson Tipstack: Designoform

Veckans söndagssummering - v 21

Då kan vi lägga ännu en inredningsvecka till handlingarna och här kommer en sedvanlig summering från de gångna sju dagarna. Vi börjar med lite BREAKING branschnews som fick detaljhandlarna i inredningssverige att darra till litet i torsdags. Royaldesign Group (som i våras köpte 7 butiker från Cervera) köper nu även Rum21 från CDON Group och blir därmed en av de största aktörerna i branschen. Oväntat? Jamen, jo. Faktiskt. Och nu undrar ju alla såklart vart detta kommer sluta. 
Minns ni populära printet Le Coeur som jag bloggade om i april förra året? Nu kommer det en ny variant med detaljer i silverfoliering och "guld" också. Metallerna stannar ett tag till verkar det som. Det kommer ni se i fler av de nyheter jag rapporterar om nedan...
Prettypegs utökar till exempel sitt sortiment med utbytbara bordsben till IKEA's bord och bordsskivor (med b la mässingsdetaljer)! Så himla smart. Jag började genast skissa på idéer till kommande projekt. 
VIPP och bloggaren Candice har kört popupshop med hennes butik Boudie & Fou i Köpenhamn senaste veckan. Workshops, limiterade produkter och superfin styling av nya bilder. Bra teamwork
H&M Home har inte bara släppt bilder på sin höstkollektion (se mer här och här) där man skymtar mängder med kromade och koppriga nyheter, i veckan meddelade de också att de kommer öppna en fjärde Home-shop i Sverige. Nästa blir på 250 kvm i butiken vid Hornstull, från och med september. Kul att de expanderar hemkonceptet! Jag avrundar veckans svep med en lånad bild från modebloggaren Sofi Fahrman som har varit i NY och besökt den nytänkande butiken Apartment76 som jag blev nyfiken på. En lägenhet där allt är till salu, såväl inredningen som kläderna i garderoberna. Snälla komsi komsi till oss på andra sidan pölen! Det var allt för nu. Ha en bra start på vecka 22! 
Foto: Lina Meier Studio, Prettypegs, VIPP, H&M Home, Sofi Fahrman 

DIY: Gör en tavla med smörgåspapper

Jag ligger i soffan och pustar ut med den här utsikten, efter att ha ägnat en halv lördag åt att hänga tavlor tillsammans med svärfar. Stackarn. Tålmodigare karl får man leta efter. Att spika hål i en helt oförstörd vägg är något jag närmast kan likna med att dra av ett plåster. Jag hatar det. Även om jag älskar resultatet. Alla ramar är ännu inte fyllda så därför bjuder jag bara på en skärva av väggen, men jag hängde ändå upp alla för att få dem på plats och på sikt kunna känna in vad jag vill ha i dem. I väntan på riktiga motiv kom jag dock på ett temporärt taveltips att dela med mig här. Vika smörpapper. Har ni testat det? 
Tavlan syns lite dåligt på det övre fotot så jag la den på mattan och tog en närbild. Jag köpte vita, blekta, smörgåspapper på Coop när vi var och handlade tidigare idag. Sedan roade jag mig att vika ett ark femhundrasjuttioelva gånger. När jag vecklade ut det hade ett geometriskt motiv uppenbarat sig. Och ur det klippte jag det finaste och klistrade in i en djup ram från IKEA. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Hemnetgodis i Rydsgård

Jag har fått så många fina tips om lägenheter och hus som är till salu "utanför storstäderna" efter det här inlägget att jag inte vet vart jag ska börja. Men vad sägs om detta ombyggda snickeri i Skåne? Det bjuder på massor av inspo. Den prisvärda belysningslösningen i köket till exempel. Två Hektar från taket!...
... liksom en genomgående röd tråd i alla rum. Det blir kanske lite lite "stylingbingo" över det hela med Tipi-tält, designklassiker och fårfällar, men jag tycker ändå att de har lyckats förmedla känslan av ett ombonat och väldigt mysigt hem. Tummen upp från mig! 
Och så har de fått snits på den öppna planlösningen och skapat ett rum i rummet genom att behålla tegelväggen. Brukar ju annars vara ett dilemma vid ombyggnationer av det här slaget. Här kan du hitta alla bilder som en bättre översikt av huset. Klickgodis på en fredag!
Foto: beskurna bilder från Peter Landgrens (publicerade med tillåtelse av mäklaren)

Annonsera på inredningsbloggar?

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg har jag ju tagit initiativ till en årlig träff för svenska inredningsbloggar sedan 2009. Förut har jag arrangerat dessa tillsammans med reklambyrån Milk och något år även med PR-byrån Trendgruppen, men i vår bestämde jag mig för att köra #bloggforum2014 helt i egen regi för att ta kontroll över schemat och göra det till ett mer renodlat utbildningstillfälle med tid för gruppsamtal. Det visade sig vara ett lyckat koncept. Feedbacken från de 60 inbjudna deltagarna har varit helt fantastisk och den positiva energin som spred sig i gruppen under de här dagarna gick nästan att ta på.
Vad föreläsningarna handlade om? Statistik bland annat. Visste du att 72% av konsumenttidskrifterna tappade / hade oförändrad upplaga under 2013, medan bloggarna bara får fler följare? Det är skrämmande få annonsörer som har koll på siffrorna, så därför tänkte jag passa på att lyfta några konkreta exempel.
Visste du att en etablerad tidning som Residence bara har en upplaga på 25 000 ex per nummer? Men inget ont mot dem, Sveriges största inredningstidning Sköna Hem har...
... inte fler än 94 600. Jämför gärna den summan (genererad av en hel redaktion) med inredningsbloggaren Helt Enkelt som i skrivande stund har 95 199 följare bara på sitt Instagram-konto!!
Tittar man sedan på de största inredningsbloggarnas statistik så har Trendenser 149 109 unika besökare i månaden, Emmas Designblogg 114 668, Add Simplicity 106 000 och Tant Johanna 71 272 (källa: Google Analytics) för att nämna några . Men ändå är det förvånansvärt sällan detta lyfts i branschpressen. Och fortfarande är det många människor som ställer sig frågande till att man ens kan tjäna pengar på en blogg. Hur? Frågar de intervjuande journalisterna (alltid lika frustrerat) när det väl kommer på tal. Ni får väl bara gratisgåvor? Insinuerar de vidare, i hopp om att kunna cementera den vanligaste fördomen om oss bloggare. Nej. Vi tar betalt för våra annonsmärkta bannerutrymmen precis som era arbetsgivare tidningarna tar betalt för sina annonssidor för att kunna betala ut lön till en redaktion.
Men hur man ska gå tillväga för att prissätta sina banners och tydligt skilja det redaktionella från det kommersiella, hur ska man skatta för eventuella pressprover och hur bör man sponsormärka samarbeten för att inte riskera att vilseleda läsarna? Hur får man använda bilder? Det är inte självklart, om man inte är skolad journalist, så därför vill vi tillsammans skapa en blogg-bransch-praxis i väntan på tydligare regler och riktlinjer. Det och mycket mer avhandlades under helgens gruppseminarier och föreläsningar. TACK alla ni som kom och bidrog till intressanta diskussioner och bra input. Och om du är potentiell annonsör, jobbar på mediabyrå eller har ett eget inredningsföretag som sitter och gör en mediaplan för framtiden? Fundera ett varv till på vilka kanaler du ska välja och våga satsa på något nytt i höst! Vill du ha en vägledning till bra inredningsbloggar kan du ju alltid börja med klicka igenom deltagarlistan från #bloggforum2014 på vår informationssida. Du hittar oss alla här. Vi ses!
Bilder: officiell TS-statistik från 2013 samt pressfoto från Bloggforum 2014

Veckans söndagssummering - v 20

Jag är ju skyldig er en söndagssummering från vecka 20. Den här gången tog det ett par dagar extra att sopa upp nyhetsdammet på grund av allt arrangemang kring #bloggforum2014, men bättre sent än aldrig right? Här kommer ett snabbt svep med nyheter och snackisar från de senaste sju dagarna. Enjoy!
Låt oss börja med en liten uppdatering från Clerkenwell Designweek i UK. Jag fastnade för den här nya lampan från Another Country som låter sig premiärpresenteras där. 
 
Margrete-skålen i melamin från Rosti fyller ju jämnt i år vilket har firats med olika specialutgåvor. Nyaste nyheten är att skålarna även kommer lanseras i porslin! Perfekt till sommarens glasskalas?
I veckan damp det ner en pressinbjudan till Nio Rum. En nyhet som jag är mäkta nyfiken på. Perfekt idé för oss som inte bor i Stockholm, men som ändå vill kunna arrangera hemtrevliga möten i huvudstan.
Under veckan som gick lanserades också Lotta Olssons nya kollektion Blossom Trees för Photowall. Jag som annars inte är särskilt blommig av mig måste säga att de här motiven av bladverk och äpplen ändå slog an en sträng hos mig. Är det vårkänslorna månne? Finns även som posters (vi fick med ett prov i goodiebagen från #bloggforum2014). Tapet-tips-tack till inredningsbloggen Ellas inspiration!
Hösten 2013 breddade Iittala sitt sortiment med möbler och belysning. I år lanserar de fler nyheter, b la en en hylla som kan omvandlas till ett bord eller bricka. Fint! Och förra veckans kanske inte mest ombloggade men definitivt mest uppsnackade Hemnetannons var en.... paprikachock! Om du mot förmodan inte redan sett - kolla in maj månads mest klickade Hemnetlänk här! Ha en skön grön vecka. 
Foto: Another Country, Rosti, PR-utskick, Photowall, Iittala, Saltsjömäklarna

#bloggforum2014

Den här veckan blir min söndagssummering något försenad av förklarliga skäl. Varför? Jag befinner mig här. På Scandic Rubinen i Göteborg tillsammans med 60 ämnesbloggare inom inredning och design. Vad vi gör? Vi har konferens! Under två fullspäckade dagar diskuteras inredningsbloggandets framtid och utmaningar och vi får lyssna till inspirationsföreläsningar om allt från sökmotoroptimering till designhistoria tack vare samarbetspartners som Svenssons och Mediaanalys. Schemat är minutplanerat och ska bjuda på både nya intryck och uttryck. Här kan ni se en liten glimt av vad vi haft för oss idag.
Förresten, säg hej till min nya kollega Helén som numera hjälper mig att jonglera allt från annonstraffic till en tokigt fullklottrad almanacka (hon jag träffade på BB remember?). Knasigt, men sant. Men jag är rätt övertygad om att precis alla som träffat henne här idag förstår varför vi har så kul ihop. 
Jag har mest föreläst och agerat tidpolis idag, så jag har i ärlighetens namn inte hunnit fota särskilt mycket alls, men här skymtar ni Pella Hedeby och Lina Kanstrup i full färd med att hugga in på dagens lunch. 
Och här ser ni en av de totalt åtta olika seminariegrupperna. Här bestående av Hannasinspo, Hannaarty, Trettiosjukvm, Hemtrender, Kakform och Sofiasinredning. Alla deltagare hittar du här!
Efter väl förättat värv skålade vi i bubbel på taket och åt en sen middag tillsammans innan vi stupade i säng. Imorgon är det tidig revelj. På schemat står en workshop om fotografering och upphovsrätt liksom bildernas betydelse för bloggar. Och på det, paneldebatt och poddinspelning. Nu, sova! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Hemnetgodis i Västerås

Jag blir alltid lika glad när jag får tips på fina bostäder utanför Stockholm, Malmö och Göteborgs innerstad. Jag vet inte varför, kanske för att jag själv är uppvuxen i en småstad och därav ganska trött på den gemene synen att alla som bor utanför tullarna inte har koll. Den här tvåan är till salu i Västerås just nu. Kanske lite för industriell för min personliga smak, men jag vet att ni är många som uppskattar den här looken och den bjuder på rätt många roliga DIY-idéer att inspireras av. Låt oss kika in!
Istället för två soffor på liten yta har de satsat på en schäslong modell IKEA Kivik. Soffbord av gammal träkista. Notera också att de lagt mattor på mattor!
Annorlunda och rolig idé för sänggavel. Kanske något att snickra ihop till studentrummet för den händige? Gillade också blackboardtavlan och det fina skåpet. 

Små saker som påminner om stora

"Sätt ord på känslan..." det var ett tips som Ebba Kleberg Von Sydow delade med sig av på en föreläsning härförleden när hon pratade till bloggare som drabbas av idétorka ibland. Så nu gör jag just det. Fast i inredningstappning. På vårt köksbord just nu. En liten sak som skvallrar om mitt ursprung. Och som i det väldigt pyttelilla påminner mig om det stora. Om min familj och personer jag tycker mycket om uppe i norr. Trots sitt något aparta utseende mot övrigt möblemang så passar den in på ett alldeles självklart sätt och bidrar med en skön känsla av trygghet och tillförsikt. Vad jag syftar på? Den lilla lilla skålen av näver från Västerbotten som jag norpat med mig hemifrån. Just idag gör den mig extra glad eftersom den påminner mig om ett positivt besked efter en lång tung tid av precis det motsatta. Fredagsflummigt så det förslår, men ni som vet förstår. Tack för den här veckan livet. Njut av fredagen, det ska jag göra!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lika som bär: Mattspecial

Oj, nu får designavdelningen på Jotex och Ellos ursäkta - men jag kan inte låta bli att visa er dessa efter att ha läst det här inlägget på min svägerskas blogg. Lookalike mattspecial! Eller vad sägs om Beni Ourain-kopian modell rya samt Chhatwal Johnsson-tvillingen Icon som tuftad version? Lika som bär jämfört med de vänstra upplagorna inte sant? Bortsett från prislappen då förstås (och även tillverkningsmetod i det här fallet). Man kan väl kanske inte påstå att någon aktör äger begreppet Beni Ourain, eller Dhurrie men eftersom lookaliksen i det här fallet uppenbarligen har lånat det visuella från "orginalversionerna" och sedan översatt deras looks i en mer prispressad (och hantverkslös) produktionsteknik så har de nog låtit sig inspireras av något annat än den helt egna kreativiteten i alla fall. Eller, vad sägs?
Orginal Beni Ourain (vänster): Artilleriet, pris och storlek varierar men liknande kostar ca 19 500 kr
Lookalike (höger): Jotex Cosy, 999 kr
 
Orginal Dhurrie (vänster): Chhatwal Johnsson's Geometric (finns bl a i beige, grå och indigo) fr 6990 kr
Lookalike (höger): Ellos Icon, 429 kr

DIY Art

Jag tycker det är så himmelens svårt att hitta fina tavlor till väggarna i vårt hem, utan att man ruinerar sig totalt på kuppen. Så i ett ryck av frustration (och med ett uppdämt behov av att skingra tankarna och göra något med händerna för en stund) bestämde jag mig för att måla lite själv. Jag har inhandlat canvastavlor, penslar och färg och har dessutom samlat ihop ett helt gäng inspirationsbilder via Pinterest på temat som vägledning i mitt yviga kladdande. Jag vågar inte visa konstverken här men är du sugen på ett eget tavel-projekt kan du hitta min DIY Art inspirationsmapp här.
Med risk att få på moppo från etablerade aktörer. Hur svårt kan det vara att måla abstrakt? Fråga mig gärna när färgen har torkat och jag står på närmaste galleri med vidöppen plånbok redo att shoppa. Men tills dess, låt oss leva i tron att man kan själv. Något liknande det här ska bli mitt första projekt
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans snackisar och nyheter - v 19

Söndag betyder ju summeringsdags. Här kommer därför (i vanlig ordning) ett gäng nya nyheter och webbsnackisar värda att notera från de senaste sju dagarna. Vecka 19 i korthet, at your service!
Nu börjar höstens nyheter plinga i mailen. I veckan damp det ner en pressrelease om att Mateus och Face har slagit sina påsar ihop. De kommer lansera doftljus tillsammans, med start AW 2014. 
ByLassen har förlängt sin tapetserie Flow med kuddar och i veckan rullade de ut en stor blogg-give-away-kampanj med dem. Det förvånar mig därför föga om de kuddarna kommer åka nätkarusell nu. 
På det hela taget har det varit en ganska sorglig Instagramvecka för oss som följer många inredningsflöden. @babyboybakery förlorade sin son i en tragisk olycka (gråtvarning utfärdas på hashtaggen #redballonsforryan) och @frkgul gav Fuck Cancer en ny dimension. Men man blir varm i hjärtat av att se kraften i sociala medier. Så många som sluter upp och stöttar! Mackapär-Ulrika har startat en generös insamling. 100 kr av varje beställt print maj månad ut går till Cancerfonden
Übercoola modebloggaren Elin Kling går från klarhet till klarhet. I veckan lanserades hennes senaste projekt, Tôteme. Handduken är väl det mest inredningsrelaterade men kolla in kollektionen här
Och under veckan som gick fick Ulricehamnsbaserade mattföretaget Bolon ta emot "Svenska Exportpriset 2014" av Hans Majestät Konungen - för sitt framgångsrika internationella varumärkesarbete. Med samarbetspartners som Missoni, Paul Smith, Tom Dixon, Cappellini och Jamie Hayon är jag inte förvånad. Heja er! Jag avrundar veckosvepet med ett kombinerat bloggskvaller och hemma-hos-rep. Rutinerade inredningsbloggaren Anna-Leena har ju inte bara flyttat från Varberg till Stockholm, utan också från en egen blogg till en ny behind-the-scenes-kolumn på Residence. Just nu dubbelpostar hon och är aktuell med ett nytt hemma-hos-reportage i ovan nämnda magasin där hon bland annat tipsar om den perfekta grå färgen till en sovrumsvägg. Kolla in! Jag önskar er en fin start på vecka 20!
Foto: Mateus, ByLassen, Mackapär, Tôteme, Bolon och Anna-Leena

Mitt senaste köp

Jag har fått en hangup på träramar. Det känns som om det kan behövas lite trä i de allra flesta vita, grå och grafiska hem för att hämta hem och mjuka upp den "laminatiga" känslan litet. Och då är ju tavelramar ett ganska tacksamt verktyg att jobba med för att liksom smyga in träet, lite försiktigt. Allra helst tycker jag att ramarna ska vara tunna och smäckra, proffsgjorda och snajsiga. Men det kostar ju en slant att lämna in tavlor på ramverkstad och det kanske inte är något man kostar alla sina motiv. Just därför blev jag glad när jag sprang på ett helt okej budgetalternativ på Åhléns häromdagen. Detta mina vänner är  mitt senaste köp! Inte konsten i sig, det känner ni igen från det här inlägget. Utan ramen runtom. Dagens tips! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Best Basics - mitt senaste stylingjobb för Ellos

Några av er har kanske redan sett detta eftersom det är en kampanj som går på bred front i flera inredningstidningar och sajter just nu, men jag är så glad för samarbetet så jag puffar gärna för det ändå. Mitt senaste stylingjobb för Ellos! Minns ni när jag, Hanna och Jennifer var i en studio och jobbade tidigare i mars? Här har ni resultatet. Gjort med ett urval av Ellos Best Basics.
Genom att bädda med olika färger och nyanser på sänglinnet till exempel kan man skapa förändring även med enfärgade produkter Här ser ni hur jag mixat och matchat olika lakan, örngott och påslakan. Tricket är att hålla sig till en harmonisk färgskala så matchar allt sinsemellan ändå. 
Blev också omåttligt förtjust i tanken på en vägglampa som sänglampa hemma hos mig själv, liksom en skön matta att landa på varje morgon. Alla bilder hittar du här. Och en steg-för-steg-beskrivning av hur jag stylade badrummet hittar du just nu på mitt Instagram-konto!
Foto & styling: Frida Ramstedt Stylistassistenter: Hanna Ahlin och Jennifer Johansson

Lika som bär: Böjträstolar

Thonets karaktäristiska böjträstol (eller Wienerstol som den också kallas) har onekligen fått ett uppsving i inredningsmagasin och bloggar sista tiden. Den finns i lite olika varianter och träslag samt med eller utan rottingsits men No 14 som formgavs av Michael Thonet redan 1859 räknas till en av de verkliga klassikerna inom möbelindustrin. Nu tillverkas stolen även i nyutgåva från tjeckiska TON men många letar gärna efter snyggt slitna vintageexemplar på loppis. Var då försiktig innan du brallar iväg och betalar dyrt för något du tror det är äkta vara. IKEA gjorde nämligen en snarlik stol 1961 (såldes under många år men finns inte längre i produktion) så se upp! För de är nästan lika som bär om man bortser från prislappen. Ett supersnabbt "ockulärbesiktningstips" om det saknas märkning är dock att kolla närmare på 1) hur ryggstödet är utformat 2) den cirkelformade trästaven under sitsen. Dagens tips!
Orginalet: No 14 nyproduktion som tillverkas på licens av TON, pris 1450 kr Rum21.se 
Lookalike: IKEA's fd. stol Öglan i varmböjd bok, kan fyndas på loppis och Blocket för 100-200 kr st!

Kvällens kontor

Jag blev så inspirerad av Underbara Claras blogginlägg tidigare idag att jag möblerade om i arbetsrummet för att göra kvällens kontor lite trevligare. Nu står skrivbordet mot fönstret och det här är min vy istället för en anslagstavla full med måsten. På så vis får jag liksom både vårkväll och effektivt arbete i ett - tänker jag. Åh. Ja, jag vet. Det är en vansinnigt tröttsam bloggsklyscha men jag har så sjukt mycket att göra just nu. Det viner deadlines om öronen (alla redaktioner ska knyta ihop säcken innan sommarsemestern), planeringen av vårens #Bloggforum är i sin allra roddigaste fas och jag har aldrig fått så många förfrågningar och samarbetsförslag som nu. Helt galet. Kanske för att jag var med på en helsida i GöteborgsPosten i helgen och syns på ett uppslag i Expressens senaste Leva & Bo och dessutom medverkar som månadens profil i nya numret av Sköna hem. Kolla gärna in de intervjuerna om du får tillfälle. Nu jobbfokus. Max har somnat, så då är det bara att kavla upp ärmarna och köra på!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans snackisar och nyheter - v 18

Då var ännu en kortvecka till ända. Jag misstänker att ni är lite extra utvilade därav, men att några kanske också sitter med deklarationspanik galore ikväll (ni har väl inte glömt att den ska in imorgon?). Om ni har en stund över kommer här en snabbsummering av inredningsveckan som gått. Allt från utmärkelser och lanseringar till klickgodis. Lite nytt och lite näthypat i en härlig blandning. Enjoy!
Tidningen Sköna Hem har utsett årets möbel 2014 och priset som offentliggjordes nu i veckan gick till träbordet Spänna designat av Gustav Persson. En av mina favoriter från möbelmässan. Så himmelens fint och smart, och (hant-)verkshöjd i sin yttersta betydelse. Välförtjänt!
Rädda Barnens designshop har släppt sin vårkollektion som fått finfin respons i bloggosfären. På min önskelista står Decadent-väskorna men också Carina Seth Anderssons Ponny!
Danska Menu har släppt bilder på sin vårkollektion. Kika in hos Trendspanarna för nyheter! 
I veckan fick jag också en fin pressrelease från Copenhanger, som lanserar en hängande kroklist i trå. Vinglig kanske? Men snygg som sjutton. Och Erika Lagerbielke som gjorde kronprinsessparets glasservis...
 
... är nu aktuell igen med nya bestickserien Estelle för anrika Mema/GAB i Eskilstuna. Serien omfattar en mockasked, en kaffesked och en tårtspade. Veckans mest ombloggade Hemnet-objekt har jag redan hunnit visa, men låt oss avrunda med ett annat tittgodis. Franska arkitekten Joseph Dirands hem på film som fått fötter i bloggvärlden. Kolla in NY-times rörliga hemma-hos här! Ha en bra start på vecka 19!
Foto: Sköna HemRBdesignshop, Menu, CopenhangerMema/GAB, Simon Watson

#bloggforum - Anmäl ditt intresse!

Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag har initierat en träff för inredningsbloggare varje år. Här kan ni läsa om 2009, 2010/2011, våren 2012 och hösten 2012. Ifjol däremot (våren 2013) var jag ju förberedd att föda barn samma helg som eventet ägde rum (eftersom jag gick nästan tre veckor över tiden med Max) så då var jag bara med i förberedelserna. Det tänkte jag ta igen i år! Snart är det nämligen dags igen. Om två veckor närmare bestämt kommer 60 inredningsbloggare till nyrenoverade Scandic Rubinen i Göteborg för att inspireras och peppas på temat utveckling. Hur kan vi bli bättre på att blogga? Ta egna bilder? Sökmotoroptimera våra sajter? Och att nätverka. Den här gången har jag tagit över det hela i egen regi och avsatt rundhänt med tid i schemat för att vi ska hinna prata och diskutera mycket med varandra, inte bara lyssna på föredrag. Arrangemanget är i stort sett fullt (56 av 60 platser är redan bokade) men jag har öronmärkt de sista platserna till nya bloggare för att vi ska få en bra mix av newbies och erfarna. Har du en nystartad inredningsblogg och skulle vilja delta? Tveka inte att höra av dig. Även om du är gammal i gemet och vill ta chansen - så maila dina uppgifter. Vi har en reservlista om någon hoppar av och lyckas vi få in ytterligare några sponsorer så kanske vi kan skapa plats för fler deltagare. Skicka din intresseanmälan till bloggforum2014@trendenser.se Hoppas vi ses!

På min önskelista

Ni vet hur det kan vara när man flyttar. Innan man ens fått nycklarna till det nya tänker man entusiastiskt på sina inredningsplaner dygnet runt och målar upp kommande renoveringsprojekt med stora penseldrag. Men sen är det som om man packar ner all energi i flyttlådorna och kör bort hela konkarongen tillsammans med sista flyttlasset. Det är ju så mycket som ska göras, rent handgripligen och så många beslut som fattas på samma gång (och ofta en del kompromisser med redan befintliga möbler). När vi flyttade till hus för ett år sedan orkade jag knappt någonting (eftersom Max bestämde sig för att... eh inte följa vår tidsplan). Men nu jäklar. Jag har satt målsnöret till 1 juni. Fram tills dess ska jag ge järnet för att komma i ordning once and for all. Sakerna som saknas i vårt hem för att det ska kännas komplett är rätt många men det jag önskar mig mest av allt just nu? Doften av Norrgavels möbler, ett ljust långhårigt fårskinn, detaljer av läder som åldras med värdighet, bättre belysning, fotoböcker till vår hyllla (jag ska visa vilken lösning vi bestämde oss för tids nog) och glas. Massor av glas. Nej. Jag kan inte få nog av naturmaterial just nu. 
Foton: Från vänster - Golvlampa Bestlite, liknande fårskinn finns hos Toarps Säteri, fotobok Posing Beauty, glasskål Iittalas Kastehelmi, Norrgavels bord i såpad ask och väska i brunt läder. 

Annons
Annonsera