Veckans snackisar och nyheter - v 12

Det är inte bara jag som firar födelsedag i dagarna. Min kategori "veckans snackisar och nyheter" fyller nämligen ett år med det här inlägget. Det var exakt 52 veckor sedan jag skrev den första posten på temat! Hurra, hurra. Jag upplever att söndagssummeringarna blivit ett uppskattat inslag här på bloggen och jag tycker själv det är ett roligt sätt att hålla mig ajour med det som skrivs om ämnet - så min plan är på intet sätt att sluta med dem. Tvärtom. Här har ni nätnyheterna från vecka 12 i korthet!
 
Vi börjar med en annan jubilar. Sigvard Bernadottes klassiska Margretheskål fyller 60 i år vilket uppmärksammas med en miniatyrmodell / äggkopp. Lanseras i april. Pris ca 20 kr/st.
Jag fick också lite habegär när bilderna på Skageraks nya torkvinda Spiderweb spreds i veckan. Tills jag insåg att jag måste ha missat en nolla på prislappen. 10 000 kr!? Nåja, dagdrömma kan man ju. Och på just det temat är deras nya katalog Skagerak Stories ett riktigt klicktips. Sommarinspo!
Sofia som bloggar på Mokkasin har fått äran att styla och plåta kampanjbilder till Zara Kids. Vilket givetvis manat fram fina hyllningar bland fellow bloggkollegor. Jamenar, hur stort ÄR det inte. Bilderna är som vanligt magiska. Snyggt jobbat Sofia. Här hittar ni kampanjsajten!
Svenska konstnären Hilma af Klints utställning har vandrat vidare från Moderna muséet till Louisiana där hennes verk nu visas fram till 7 juli. Modeföretaget Acne Studios har skapat en unik klädkollektion baseradhennes abstrakta verk från tidigt 1900-tal. Kolla in den nya vår/sommarkollektionen här!
Veckans absolut mest omskrivna konsthändelse måste dock vara kuppen med den påstådda installationen av Banksy som drog flera tusen besökare och skapade en kö på 400 meter i Stockholm igår. Än vet ingen vem som låg bakom och Banksy själv förnekar sin påstådda inbladning. Någon som gör en Dill? De mest ombloggade interiörbilderna från vecka 12 då? Tveklöst hemma-hos-bilderna från Åhléns senaste kundtidning, plåtade i Lotta Agatons lägenhet. Njut av dem och ha en skön start på vecka 13!
Foto: Rosti Mepal, Skagerak, Zara.com, Acne, Barnebys, Petra Bindel

Kommentarer
Postat av: Maja

Fina grejor! :)

2014-03-24 @ 12:04:24
URL: http://majamosen.blogg.se
Postat av: piccole cose

Grymt bra som vanligt! Keep up the good work!
Kram
Rebecca

2014-03-24 @ 12:36:07
URL: http://femme.se/piccolecose/
Postat av: Johanna B.

Härligt med lite konstnyheter också! ;)

2014-03-24 @ 12:41:10
Postat av: cattis

Åh, tavlan på bilden där pianot står är det någon som vet vart man kan få tag på den?

2014-03-24 @ 12:50:27
Postat av: Maria

När jag rensade ut hemma bland mina inredningstidningar som tyvärr blivit ett förvaringsproblem bläddrade jag lite i dem innan de slängdes. I en sköna hem från 1993 såg man tydligt de trender som gäller nu. Mässing och marmor i kök, stora skärbrädor, Bodums glasskålar med korkunderlägg och så lite djurmönstrat. Mycket överdrivet vilket gör att jag idag ryser vid tanken på hur många kommer att ångra sig med dessa hypade trender då man går all in. Skagerak var också ett företag som var i ropet på den tiden. Men sen fanns det även dessa pärlor av hem där man plockat godbitar ur trenderna. Inredning som skulle passa in även i dagens inredningsmagasinen. Man följer inte trenderna utan hittar sin egen stil. Problemen är idag att om någon stackare hittar sin egen stil kopieras det utan att blinka av flera bloggare. Har bloggarna urvattnat all inredning? Eller dessa eviga bilder från stylade lägenheter där samma inredning exponeras i olika miljöer.Vad tycker du om det Frida som trots allt driver en inredningsblogg? Är dessa snackisar något att ta fasta på eller är det masspåverkan av alla bloggare. Det är ju inte sagt att man har en god smak för att man bloggar det är ju lätt att kopiera alla andra. Man kan ju undra hur många Lotta Agaton lookalikes det finns ute i landet. Förr var saker och ting lite mer exklusivt när det inte var så tillgängligt. Jag fick anstränga mig när jag fick barn i början av nittiotalet och ville ha en SilverCross barnvagn och Diorskor till min dotter. Idag kan vem som helst knappa hem det på kredit på internet. Det är så lätt att shoppa och kopiera idag så lite av spänningen försvinner.

2014-03-24 @ 13:10:06
Postat av: Lina

Wow! Mokkasin-Sofia är överjordiskt duktig på det hon gör! Heja heja heja!!! Tack för ännu en nyhetsvecka!

2014-03-24 @ 13:50:34
Postat av: Anonym

Maria = Att trender går i cykler är väl knappast bloggarnas fel?

2014-03-24 @ 14:03:22
Postat av: Ti

Vilken snygg torkvinda!! Men priset...Oj vad dyrt.

2014-03-24 @ 14:50:50
URL: http://julklappstips.blogg.se
Postat av: Inredningshjälpen

Den där konsthändelsen i Sthlm gick helt min näsa förbi
trots att jag var på plats, så går det när man hänger på NK :)

Kram Anette

2014-03-24 @ 15:17:09
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: N.

Ojojoj! Maria jag hörde att 50-, 60-,70-, 80- och nu 90-talsmodet också kommit och gått i klädbranschen. Whos to blame? Är det modebloggarnas fel ;-)

2014-03-24 @ 15:37:19
Postat av: Anna

Stort tack för dina summeringar på söndagarna. De är oerhört uppskattade!

2014-03-24 @ 16:35:27
Postat av: Martin

Torkvindan är ju magisk! Prislappen också.
Fixar man det i ett diy-projekt eller blir man svartlistad
på Lika som bär då? ;-)

Tusen tack!

Kram!

2014-03-24 @ 18:42:28
URL: http://martinreda.wordpress.com
Postat av: Lina

Alltså, de där äggkopparna. Kan knappt vänta tills de kommer ut. Lagom till påsk och allt. Köpte Alessis dito i form av gubbar med hatt, dösöta men i ärlighetens namn rätt så krångliga.

Tack för länkningen! Kul! Kram och grattis till dig och till dina strålande summeringar.

2014-03-24 @ 22:46:12
URL: http://www.rumochrabalder.blogspot.com
Postat av: Anna-Maria

Fantastiskt fin katalog! Snygga stenläggninggar också :D Det där med torkvinda, problemet är inte att hitta snygga (och dyra) torkvindor, nej det är att få dom att stå raka! En sned torkvinda är en riktig skönhetsfläck i trädgården, det är bland det första man ser. Jag tycker att det blir snyggare om man kan fästa linor i en vägg och så ha stadig stolpe i andra änden. att kunna hänga tvätt utomhus är underbart! Och tack för att du fortsätter med söndagssummeringarna!

2014-03-26 @ 17:52:23
URL: http://oanat.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL