Tävla och vinn: 3000 kr i presentkort hos Svenssons

Den här veckan kör Svenssons i Lammhult igång sin kampanj "gör slut med slit och släng" där de hyllar långlivade designklassiker. Det är också temat för veckans tävling där du har chans att vinna en hel (eller en del) i din önskedesignklassiker. Vill du vara med och tävla om ett presentkort på 3000 kronor i deras butiker? Svara på dessa frågor i kommentarsfältet. Du har som vanligt en vecka på dig. Lycka till!
 
1) Ge oss ditt bästa argument för varför det är värt att spara lite och investera i en långlivad designklassiker istället för att shoppa billigt och kortsiktigt. Motivera kort.
2) Berätta vad du skulle använda ditt presentkort till om du vann. Vilken inredningsdetalj eller möbel från Svenssons skulle du investera i. Motivera kort!
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Jennifer som svarade 2014-03-24 @ 16:53:54. Hör av dig med dina kontaktuppgifter så ser vi till att vinsten kommer dig tillhanda inom kort!
Tävlingen pågår t o m. den 140331 kl, 15.00. Ett presentkort värt 3000 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnarna. Vinnaren utses av Svenssons i Lammhult. Beslutet kan ej överklagas.

Kommentarer
Postat av: Sofia R

1. Tror att klassikerna inte blir så mycket dyrare i längden (kanske till och med billigare i vissa fall) med tanke på att man byter ut de billigare fler gånger. Och de är ju så mycket snyggare!
2. Eames gungstol. Väntar mitt första barn i mitten av april. Vad vore en bättre amningsstol?! Har försökt att övertala min sambo, utan framgång, hoppas på bättre lycka här.

2014-03-24 @ 15:10:27
Postat av: Lara Kristin Ragnarsdottir

1) När vi köper hållbara klassiska möbler investerar vi inte endast i kvalite utan också i naturen! Med att köpa "slit o släng" varor drabbas naturens resurser hårdare och därmed vårt samhälle också.
2) Vi skulle köpa stolar till vårt kök, Eames DSW. Just nu använder vi våra gamla balkong-stolar som alla har bruten bakplatta... Vi vägrar köpa nya eftersom vi heller vill investera i våra drömstolar när vi kan.

2014-03-24 @ 15:19:06
Postat av: Petra

1. För att designklassikerna gläder många generationer! Det är en härlig tanke att möblerna jag investerar i idag kan få finnas vidare i mina barns, eller barnbarns (!) hem och göra dem lika glada som jag är åt guldklimparna jag övertagit från mina föräldrar!
2. Det vita SNÖ-skåpet med glasdörrar från Asplund. Fint i sig och fin display av annat fint!

2014-03-24 @ 15:33:57
Postat av: Malin B

1) Billiga möbler tröttnar man på, slänger och köper nytt för "den var ju ändå så billig". Om man mot förmodan skulle tröttna på en klassiker finns det alltid spekulanter som vill köpa begangnat. I längden är alltså klassiker snälla mot plånboken & miljön.
2) Jag skulle köpa den fantastiska Eames gungstolen för att läsa i, som student har jag inte möjligheten till att köpa en själv. För mig är det är viktigt att köpa original och inte stötta de hemska copycatsen som snor klassisk fin design.

2014-03-24 @ 15:38:46
Postat av: Rebecka Karlsson

För att en designklassiker är hållbar och blir en inredningsdetalj att skapa minnen till. Och skulle man mot förmodan tröttna på sin designklassiker kan man sälja den vidare och kanske investera i en annan klassiker!
Jag skulle investera i en Karin av Bruno Mathson för Dux att krypa upp i:)

2014-03-24 @ 15:43:05
Postat av: Victor Jensen

1. Estetik, tidlöshet och känsla. En dyr möbel är inte bara oftast snyggare, den är oftast också tidlös. Möbeln ger också en känsla av stolthet. Tittar jag mig omkring bland mina möbler så är det mina fyra sjuan-stolar, som jag fått ärva av mina föräldrar som jag är mest stolt över. De har överlevt ett tiotal år av användande och slit, och i mina ögon blir de bara snyggare och snyggare för varje år.
2. Jag och min flickvän flyttade för en månad sedan till en jättefin lägenhet i Malmö. Förutom de fyra sjuan-stolarna så består vårt hem av mestadels Ikea-möbler. Det är kanske inte så konstigt, då jag är student och lever på de CSN-pengar som finns att tillgå. En av de sista pusselbitar som fattas i vår lägenhet är en fin bokhylla. Både jag och min flickvän har möbler och inredning som ett stort intresse, och vi har pratat länge om att spara ihop till ett fint String-system på väggen. Så 3000 kr hade gett sparkassan ett rejält tillskott till vår dröm.

2014-03-24 @ 15:45:32
Postat av: Josefin

För mig är det viktigt att man förstår och hyllar hantverket, kreativiteten, tanken och det omsorgsfullt valda materialet som ligger bakom alla produkter. Jag personligen är starkt emot kopior och blir alltid lika förfärad när man ser allt för lika exemplar på marknaden. Jag vill att klassisk design ska leva vidare och få den plats och respekt som hantverket förtjänar. Om jag hade vunnit så hade det nog blivit en Snö A byrå från Asplund. Känner inte att min budget håller för den typen av inköp just nu när det planeras bröllop :).

2014-03-24 @ 15:49:27
Postat av: Caroline

1.) Tänk på våra soptippar! Känns så hutlöst dumt att det hamnar massa möbler som folk bara köpt för att "ha så länge". En designklassiker sparar man till med eftertänksamhet för att sedan vårda ömt. Inte så många designklassiker på soptipparna - eller hur?
2.) Till hösten bygger vi vårt drömhus och därmed också vårt drömkök! Jag har sedan jag var i Helsingfors på designresa förra hösten kärat ner mig i Arteks Golden Bell och vill mycket gärna att den flyttar in i vårt nya kök! *hållertummen*

Postat av: Victoria

1. Bättre andra hands värde = billigare i längden samt tidlös så man byter inte möbler lika ofta.
2. Skulle använda det för att delfinansiera ett vitt story skåp med marmortopp från A2. Har blivit tokförälskad i detta skåp. Om sambon ändå tycker att skåpet är för dyrt så skulle jag investera i en Lumiere bordslampa från Foscarini.

2014-03-24 @ 16:08:11
Postat av: Kristina

1. Inget slår originalet! Att köpa design är en investering. Inte bara för ens egen skull utan man stödjer också möbelproducenter och andras designidéer.
2. Carl matbord i massiv björk. Enkelt, stadigt och stilrent.

2014-03-24 @ 16:14:15
Postat av: Lina

1. Miljön. När jag köper billigare "trendmöbler" så tröttnar jag snabbt och vill byta ut. Jag konsumerar alltså mer = inte bra för miljön.

2. Enkelt! En Grasshopper GM1. Har tittat på den i många år. Dessutom tar den inte så stor plats. Bra om man vill förvara den ett tag och sedan plocka fram den igen......eller kanske ge vidare till sina barn i framtiden.

2014-03-24 @ 16:27:39
Postat av: Cecilia K

En designklassiker "tål ögats slitage" för att citera Sven Lundh men kvalitén gör att den även tål fysiskt slitage vilket gör det värt den extra pengen det kostar att skaffa den.
Jag skulle köpa en turkos DSW från Vitra med ben i trärent, den skulle tåla mina ögons slitage och värma mitt hjärta.

2014-03-24 @ 16:29:58
Postat av: Madelene

1. En designklassiker går aldrig ur tiden och design samt kvalitet kan glädja flera generationer, snacka om investering! Skulle man dessutom av någon anledning vilja sälja får man tillbaka en stor del av inköpspriset.
2. Vinsten skulle vara en bra start för mitt sparande till drömhyllan från String. Jag ser framför mig en hel vägg täckt av svarta gavlar och trädetaljer i valnöt <3

2014-03-24 @ 16:36:18
Postat av: Sebastian

1. Att jag sedan barnsben spanat in morfars möbelklassiker från 50- & 60-talet som jag en dag önskar få ta över är väl motivering nog till varför man ska köpa klassiker. Helt enkelt för de håller i en evighet och design så bra går över generationsgränserna.
2. Jag skulle använda presentkortet för att köpa en Eamesfåtölj till min underbara sambo, har sneglat & sett hur hon dreglat över denna på bloggar och Pinterest, hon hade blivit så glad.

2014-03-24 @ 16:38:58
Postat av: Lisa

1. Förutom att en designklassiker följer mig hela livet och blir vackrare med åren ser jag ägandet av en sådan som en hyllning till hantverket och formgivaren. I en tid då plagiaten går att skådat lite överallt ser jag det som min plikt att värna om hantverket och kreativiteten. Stöder vi inte dessa formgivare har vi snart inga klassiker kvar.

2. Jag skulle använda mitt presentkort till lampan "kvist" av Jonas Bohlin, vackrare lampa får man leta efter!

2014-03-24 @ 16:48:45
Postat av: Jennifer

1. Fördelarna med designklassikerna är många! Först och främst håller de stilen längre och blir därför billigare i längden än att köpa slit och släng ofta som man tröttnar på. Om man mot förmodan skulle tröttna finns det alltid någon som är villig att ta över ens designklassiker, eller så kan de gå i arv genom flera generationer. Dessutom stöder man personen som ligger bakom möbeln och inte en butikskedja som ägnat sig åt att kopiera andras design, och slutligen brukar det ofta vara bättre med tanke på miljön att välja designklassiker som ofta använder sig av gedigna material som håller länge!

2. Om jag vann skulle jag satsa på att köpa en sänglampa från Bestlite! Jag har varit utan sänglampa så länge jag kan minnas och väntat in "den rätta" och har sedan en tid sparat för att förhoppningsvis har råd med den någon dag. Bestlites lampor är tidlösa klassiker som passar in i de flesta hem, och är en lampa jag skulle älska länge, länge. I väntan är jag utan lampa, men bättre så än att köpa något slit och släng under tiden.

Håller tummarna nu! :-)

Kram,
Jennifer

2014-03-24 @ 16:53:54
Postat av: Johan

1. Kvalitet håller i längden. Blir billigare för varje år.
2. Skulle använda det som en del till en ch24 stol, min tanke är att köpa 2 sådana stolar per år de kommande 3 åren.

2014-03-24 @ 16:59:06
Postat av: Sanna

1. Förutom att designen aldrig går ur tiden och att man har kvar en klassiker länge, tänker man oftast efter ordentligt innan man köper en dyr möbel. När man väl slår till vet man köper något som man verkligen vill ha.

2. Om jag vann skulle jag ge presentkortet till min mamma. Hon fyller 50 i maj och har suktat efter en fåtölj från Lamino så länge jag kan minnas. Det vore ett bra tillfälle nu när hon fyller jämnt!

2014-03-24 @ 17:05:11
Postat av: Ekenäsliv

1. Därför att när man väntat o sparat till något är det något man verkligen vill ha och tröttnar inte så. De är inte en fluga utan håller i stil år efter år efter år...
2. Jag skulle antagligen satsa på lampan |Formgivare: Cecilie Manz
Caravaggio vägglampa - svart
som skulle sitta som en smäck i vårt snart nyrenoverade vardagsrum:)
Håller tummen hååååårt!!!

2014-03-24 @ 17:05:51
URL: http://www.ekenasliv.se
Postat av: Mia

1. Det är skonsammare för miljön och bra ur ett hållbarhetsperspektiv att köpa en riktigt möbelklassiker. Det ska då vara en möbel som man verkligen tycker om och känner något riktigt extra för, så att den inte bara byts ut efter ett par år. Helst ska möbelklassikern också vara tillverkad på ett miljövänligt sätt, det ihop med att klassikern aldrig går ur tiden bidrar till att den totala miljöpåverkan blir mindre.
2. Jag skulle använda presentkortet till en Jetson 66 från Bruno Mathsson. Alternativt en Gatto bordslampa från Flos. Svårt att välja där ;)

2014-03-24 @ 17:20:15
Postat av: Alva

1. Därför att mode kommer och går, men stil består.
Det finns inga dåliga klassiker, eftersom att vissa möbler har och kommer att tillfredsställa vissa behov som på grund av detta blivit eller blir just klassiker.
2. Jag skulle köpa Eames DSR stolar, för att sedan använda resten av livet.

2014-03-24 @ 17:26:30
Postat av: Carolina

1. Kvalitet håller! Det ärvs, säljs och ffa. kastas inte. Går det sönder lagas det.
2. Svårt val, men skulle kanske satsa på pinnstolen "Lilla Åland" eller en stringhylla. :)

2014-03-24 @ 17:40:33
URL: http://www.visitcarolina.se
Postat av: Hanna

1. Jag tycker det är värt att investera i design klassiker istället för att köpa "slit och släng"-möbler eftersom det är en investering för miljön, plånboken och oss! Att ha en möbel som kan ärvas i generationer vinner alla på. Att ha möbler som är billiga vid inköp blir snabbt dyra för både plånbok och miljö om de ska köpas nya innan nästa generation ens är påtänkt (i vårt fall).
2. Jag skulle köpa Lilla Åland stolar! De är så fina. De nuvarande slit- och slängstolarna håller på att rasa samman i alla dess beståndsdelar, något jag är övertygad om att Lilla Åland inte kommer att göra på många, många år!

2014-03-24 @ 17:45:23
Postat av: Sofia

1. Bättre kvalitet och längre hållbarhet vilket är bra både för plånboken och miljön. Och så slipper man försöka skruva samman produkterna själv vilket är bra för sinnes- och familjefrid.

2. Jag skulle köpa lamino i ek med fårskinnsklädsel.

2014-03-24 @ 17:48:39
Postat av: Sofia Gustafsson

1. För att det är sjukt mycket roligare att köpa något man suktat efter länge!

2. Jag hade använt presentkortet som ett bidrag till "Mini O Table" - mitt drömbord!

2014-03-24 @ 18:08:56
Postat av: Lisen Elisabeth

1.Bra design köper man för livet, priset gör oftast att man bör tänka igenom sitt köp och kvaliten man får ger en hållbarhet som räcker åtskilliga år, tröttnar man hamnar det oftast inte på tippen utan hos någon annan som får chansen av att njuta av samma design man själv njutit av. Ett längre kretslopp än en billig möbel och därför bättre för miljö och plånbok (på sikt)

2. Jag har nyss flyttat och det jag saknar är stolar, jag hade köpt mig en kartell master chair om jag fick vinna, har kikat på den där stolen ett tag och åh så fin och bekväm den är!

2014-03-24 @ 18:13:09
Postat av: Li Svenssob

1.För tre år sedan flyttade jag och min sambo in i min farmors lägenhet då hon en tid innan hade gått bort. Vi valde att använda oss av hennes möbler och med enkla medel göra dem mer personliga så det passade oss. Hennes samsas-soffa klädde vi
om, stringhyllorna slipade vi och lackade om. Det kommer säkerligen hålla i 25-50 år till, det kallad jag kvalitet!2. Samtidigt bestämde jag mig för att det är slut på slit och släng-kulturen. Jag valde att, trots studentbudget att investera, det är en investering, i bättre, hållbarare och mer välproducerad möbler. Varje födelsedag sedan dess har jag önskat mig endast en lilla-Åland stol och då vi väntar tillökning i plural skulle de vara fantastiskt att få utöka samlingen så att hela familjen snabbare får plats på likadana stolar runt vårt fina perstorpsbord! Och att sedan att stolarna får gå i arv en, eller två generationer till är ett enormt stort plus!

2014-03-24 @ 18:23:58
Postat av: Karin Stjärnkvist

1. Främst för kvalitén och livslängden. Glädjen av att spara till något som inte alla andra har i sitt hem tilltalar mig. Jag älskar fortfarande min Maralunga-soffa från Cassina, nu 35 år gammal men långt ifrån utsliten!
2. Jag har några bordslampor på favoritlistan: Taccia och Double Bubble. Kanske skulle jag slå till om jag vann!

2014-03-24 @ 18:44:39
Postat av: Karolina

1. För miljön
2. Någon utav snö's byråer!

2014-03-24 @ 18:53:13
Postat av: lina cronier

1. Jag känner att rent miljövänligt och ekonomiskt är rejäla möbler bästbi långa loppet. Jag är ju svag för funktionella möbler vilket är bra då vi har barn. Funktion och slittålighet är de två avgöranden för oss. Det ska hålla. Länge. Och barnen ska få vara barn hemma hos oss, därav tåliga möbler.

2. Vi hade köpt 4st dr yesstolar. Rejäla men lätta, och enkla att hålla rena med små barn i huset.

2014-03-24 @ 18:54:08
Postat av: Emelie Franzén

1 - Det allra bästa för en själv är dendär sköna längtan efter något som man till slut kan få njuta av i hemmet. Antagligen trivs man mycket längre med en efterlängtad inredningsdetalj. Men om man mot förmodan tröttnar kan man lätt sälja vidare detaljen. Allt detta gör att man samtidigt gör något för miljön, detaljen är inte massproducerad och den är mer hållbar!
2 - Jag vill komplettera med en tredje lampa från Secto, en Secto Victo i vitt placerad i min hall i lägenhet som jag flyttar till i juni!

Hoppas hoppas det är my lucky day! /Emelie

2014-03-24 @ 19:01:38
Postat av: Ulrika Isaksson

1. Stor respekt för ärliga tankar och genuin hantverkskunskap, och år av sparande och längtande, skapar utan tvekan en livslång kärlek. Visst?
2. Ser fram emot en sommar vid vårt älskade, men ack så slitna torp. Skulle mer än gärna varva rivning av mögelangripen grund och isolering med fikastunder i vackra och efterlängtade Grythyttan-möbler.

2014-03-24 @ 19:02:22
Postat av: Anna Werner

1. Tidigt 2000-tal sparade jag som 13-åring länge och väl och köpte mig en alldeles egen Lamino-fåtölj (på Svenssons i Lammhult). Sedan dess har trender kommit och gått men Laminon är precis lika snygg och modern som när den skapades och när jag köpte den. Och det kan man verkligen inte säga om alla möbler…
2. Om jag vann presentkortet skulle jag sticka till lite pengar och investera i en kompis till Laminon, nämligen en AJ-golvlampa. Oslagbar kombination!

2014-03-24 @ 19:10:19
Postat av: christine ryder

1. När jag köper något på svenssons så köper jag det för känslan. Inte för funktionen.Funktionen hos en lampa kan man få överallt mycket billigare. Känslan av att veta värdet, att det är på riktigt, utan kompromisser. Att veta att formgivaren, lagt sitt hjärta i formen. Jag ger mitt hjärta, min passion för vackra möbler när jag handlar något på riktigt. Som livet är, på riktigt, det går inte i repris och kan inte heller kopieras.
2. En bordslampa från Flos, en Tatou, som jag aldrig kan stava men som jag älskar…för mönstret, för reflexerna för färgen.

2014-03-24 @ 19:11:11
Postat av: Katarina

1) Investerar man i en designklassiker får man inte bara en möbel. Man får en del av ett kulturarv som kommer att uppskattas i generationer.

2) Jag skulle köpa en Grasshopper GM bordslampa eftersom jag vet att jag kommer älska den lampan livet ut.

2014-03-24 @ 19:11:32
Postat av: Julia andersson

Kolla härna in min nya blogg som handlar om smink mode och massa annat! Skulle bli suuuuuuppppeerr glad! 🌸

2014-03-24 @ 19:22:02
URL: http://juliiaandersson.blogg.se
Postat av: Amanda Mathers

Härligg blogg! :D hoppas du haft en skön helg. Kika gärna in min blogg - shoppinggalen partypingla som spelar league of legends :)

2014-03-24 @ 19:28:15
URL: http://amandamathers.blogg.se/
Postat av: Jessica Boström

För kvalitén och känslan av att det ligger ett genuint hantverk bakom det man köper.

Sidobordet Linnea från Fogia skulle göra sig utmärkt i mitt sovrum.

2014-03-24 @ 19:39:57
Postat av: Anna

1. En del personer köper dyr, exklusiv konst och hänger på väggarna för beskådning. Jag ser designklasskiker i form av inredning och möbler som konstverk, och lägger hellre lite mera pengar på det.

2. Jag hade satsat på Asplund Snö E skåp, lagt på en bricka från Alessi med några snygga whiskyflaskor, några glas och en Bestlitelampa. Perfekt!

2014-03-24 @ 19:46:54
Postat av: Rebecca

1. Genom att investera i designklassiker får man, förutom ett fint hem, möbler man aldrig ledsnar på och som aldrig går ur tiden. Det är som grädden på moset dessutom enormt positivt för miljön i jämförelse med "slit och släng-möbler"

2. I min och min sambos lilla lägenhet saknas en del förvaring, framförallt som inrymmer all studentlitteratur. Vi har därför pratat om att investera i en stringhylla alternativt ett SNÖ-skåp med glasdörrar vilket skulle bli fantastiskt fint i vardagsrummet!

2014-03-24 @ 19:48:09
Postat av: Linnea

1. En klassiker har man för resten av livet! (Och skulle man mot förmodan tröttna själv, så finns det alltid ett andrahandsvärde) I slutändan tror jag att man uppnår ungefär samma summa om man istället köper många "slit och släng" produkter. Därför tror jag att det är roligare med saker man kan ha länge och få en relation till :)
2. Hade haft otroligt svårt att välja! Men förmodligen en code korg, kanto tidnings ställ eller kanske några fina ljusstakar...

2014-03-24 @ 19:50:32
Postat av: Anna

Det kittlar som kärlek och går inte att sätta ord på men det är känslan av att äga nått som det finns en tanke bakom, som kommer att hålla länge och göra mig varm av glädje när ja tittar på den! Min desigenklasiker!!

Om jag vann 3000kr skulle jag springa till Svenssons o köpa en Kartell Louis Ghost stol! Som studerande mamma får man avstå mycket och spara i flera år för att ha råd med en. Och sen ha mage att köpa en när man vet vad man kan köpa tills sitt barn för pengarna. Men skulle använda stolen som skrivbordsstol och plugga med glädje!

2014-03-24 @ 19:54:43
Postat av: Maria

1) Min favoritmöbel hemma är en DUX-fåtölj som tillhört min farfar, den är fortfarande lika fin efter år av användning. Det är något som jag vill kunna ge min barnbarn, möbler som håller i decennier.
2) Jag skulle köpa två Karlsö-stolar i svart för att ersätta de jag har nu som hålls ihop av spännband...

2014-03-24 @ 19:55:44
Postat av: SofieN

1) En designklassiker håller i längden och kan ärvas av kommande generationer alt. säljas och man får igen värdet. En "bonus" är att om man sparar till en dyrare möbel så hinner man tänka igenom köpet och det blir inget spontanköp man sen ångrar.
2) Jag har länge velat ha en svart AJ golvlampa, en riktig klassiker som passar in varsom helst och som kan användas i alla rum och sammanhang. Pengarna hade definitivt gått som bidrag till en AJ, pusselbiten jag saknar i mitt hem!

2014-03-24 @ 19:56:12
Postat av: SofieM

1. Huset är fullt av morfars designklassiker från 50-talet. Vi älskar dem och tror att vi även kommer älska våra egna designklassiker i all vår framtid!
2. Vi önskar oss en grå "under the bell" till köket. Det skulle vi investera i!

2014-03-24 @ 20:16:43
Postat av: Kristine

1) Runt om i mitt hem har jag saker och möbler som betyder något. Min farfars Jetson, morfars byrå och gammelmormors vas, eller de dyra handdukarna min mamma köpte samma dag hon fick sin första lägenhet. Sen kollar jag lite noggrannare; vad har jag bidragit med som min dotter eller hennes kommande barn kan ta med sig och vårda ömt? Tyvärr inte mycket- allt för mkt har varit snabba billiga lösningar. Något jag vill ändra på, för miljön, konsumtionshetsen och mitt samvetes skull. Men framför allt för min dotters skull. Jag vill att hon ska växa upp i ett hem som lever, med saker som betyder något!
2)Ett matbord som är helt och man kan sitta mer en tre personer. Vilken dröm! Svenssons matbord 1 vore perfekt!! Kan växa med familjen.

2014-03-24 @ 20:18:48
Postat av: malincatrin

Att spara till en designklassiker ger upphov till eftertänksamhet (köper det du verkligen vill ha), kan vara ekonomiskt (sparar för att kunna köpa så snart som möjligt, plus att en designklassiker har ett andrahandsvärde) och bra för miljön (en designklassiker håller över tid och kan ärvas av generationer - inget silt (köp) & släng).

Jag skulle investera i en drinkvagn (cargo) till sambon som fyller jämt senare i år och som står högst på hans önskelista.

2014-03-24 @ 20:21:39
URL: http://villaaroma.se
Postat av: Jenny

1) En designad klassiker är en tidlös investering. Gör man genomtänkta val av sina inköp blir man garanterat nöjd, man trivs med sitt hem! Sen tycker jag att möbler blir finare och finare med åren och vi sparar på vår miljö!
2) Jag har länge hyst kärlek till Asplunds snö vitrinskåp.

2014-03-24 @ 20:26:36
Postat av: Lena Engström

1. En klassiker bidrar till hemtrevnad och estetisk harmoni, skänker glädje i nutid men kan samtidigt delas med framtida generationer. Win-win.

2. Att vinna skulle möjliggöra drömmen om en Jetson, där skulle jag ofta krypa upp med en bok eller tidning och stanna upp en stund för mig själv.

2014-03-24 @ 20:27:17
Postat av: Sofie S

1. För att om man har sparat länge till en möbel så vet man att man verkligen vill ha den. Det har gått tid och man funderat både en och två gånger.
2. Jag har länge velat ha en Adnet spegel från Gubi. Pengarna skulle bidra till en sådan sak till oss.

2014-03-24 @ 20:29:28
Postat av: sophie

1)Kärlek. Därför att äkta kärlek gör man inte slut med i första taget. Den blir bara vackrare och vackrare för varje år som går.
2)Min knubbiga favorit Gatto skulle få sprida ljus hemma hos mig.

2014-03-24 @ 20:37:33
Postat av: Helena

1. Därför att bra design är alltid billigast i längden:
- god kvalitet går inte sönder
- god design tröttnar du inte på
- det blir något att ärva i generationer och något dina barn och barnbarn kommer tacka dig för
- skulle du mot förmodan tröttna så är det värt något på andrahandsmarknaden jmfrt med det billiga alternativet
Plus att du gör en insats för det goda hantverket och miljön!
2. En howardsoffa, denim pique till mitt nakna vardagsrum som skriker efter en soffa som kan stå där i decennier.

2014-03-24 @ 20:43:54
Postat av: F.C.

1) Likt i relationer så står kvalitet framför kvantitet och ett original håller för evigt oavsett om den är gjord av trä eller kött och blod.

2) Tills då jag får råd samt plats till en fantastisk Stingray av Fredericia så skulle jag köpa en Knit sittpuff av LOB Design, en Cutter klädhängare av Skagerak och som den uttrycksfulla designikon den är - Philippe Starcks Juicy Salif för Alessi. Hela trion ska få bo i min nya lägenhet i tvättäkta compact living stil.

2014-03-24 @ 20:46:40
Postat av: Anna R

1. Mina föräldrar lämnar inte efter sig någon möbel som jag vill ärva. Vilket på ett sätt är lite sorgligt. Smaken är ju olika som sagt. Men klassikerna lever ju kvar och åldras generation efter generation. Så jag hoppas att någon av mina söner vill ärva Laminon eller Superellipsbordet eller Sjuanstolarna den dagen det blir aktuellt. Och minnas vårt vardagsliv genom möblerna vi använde och omgav oss med.
2. Howard Pique skulle pengarna gå till. Får dock längta och spara ett tag till tills den drömmen blir sann.

2014-03-24 @ 20:54:12
URL: http://barfotsgatan.blogspot.com
Postat av: Pernilla H

Att spara till en designklassiker skapar tid att fundera att det verkligen är den jag vill ha. I jämförelse med billigare alternativ som tenderar att kännas som felköp och byts ut efter ett tag. I långa loppet blir klassikern billigare.

Jag skulle köpa stolen "Lilla Åland", den har stått på min inköpslista i flera år och känns fortfarande helt rätt.

2014-03-24 @ 20:56:48
Postat av: Anne

1. Klassikerna är ju just klassiker av en anledning. Ofta speciella, vackra och funktionella, och med en design som håller länge. OM man ändå tröttnar är andrahandsvärdet ofta bra, så man kan se det som en investering tycker jag.

2. Jag är väldigt sugen på en stor härlig matta. Kanske den här:
http://www.svenssons.se/mobler/1102-vavda_mattor/3914-feel_matta/21135-200x300_gron.aspx

2014-03-24 @ 21:04:02
URL: http://annesfood.com
Postat av: Susanne E

1. Man tänker till en gång extra innan man konsumerar när man köper en dyr möbel vilket leder till att man inte tröttnar så fort…. och om man mot all förmodan skulle tröttna så är det bra andrahandsvärde på klassikerna.
2. Jag skulle köpa supersnygga matbordet Miss Holly från stolab, skulle passa perfekt här hemma.

2014-03-24 @ 21:08:27
Postat av: Linda

1. För en hållbar utveckling är det bättre att satsa på en designklassiker.
2. Jag skulle köpa en Le Soleil till hallen.

2014-03-24 @ 21:17:47
Postat av: Camilla

1. Känslan. Allt sitter i känslan. Det finns inget som går upp emot känslan av att äga den riktiga varan. Att dessutom ha sparat till den gör det hela snäppet bättre.
2. Jag skulle köpa 172 A pendel från Le Klint. Den skulle vara pricken över det berömda i:et i mitt sovrum som jag renoverar just nu.

2014-03-24 @ 21:20:03
Postat av: Anna

1) Bra design är som ett årgångsvin, det blir bara bättre med åren (och ju mer det luftas ;) Kortsiktig slit-och-släng-shopping är däremot som ett billigt rödtjut på tetra, man fyller visserligen upp huset/lägenheten rätt snabbt men mår rätt illa efter ett tag (hehe) och risken för huvudvärk dagen efter är överhängande ;)
2) Jag skulle köpa en Pilasterhylla som stått på önskelistan i många många år!

2014-03-24 @ 21:20:43
Postat av: Maria

1) framförallt för att inte tappa de fantastiska kunskaper och kreativitet som designerna har till fördel för produktion-på-löpande-band-med-noll-känsla-för-hållbar-utveckling-kopior. Billiga priser i all ära men på bekostnad av framtida klassiker.
2) väldigt sugen på ett skåp från Snö till barnens kläder, alternativt få placera deras små rumpor på varsin Åland vid matbordet.

2014-03-24 @ 21:38:15
Postat av: Maria

1) framförallt för att inte tappa de fantastiska kunskaper och kreativitet som designerna har till fördel för produktion-på-löpande-band-med-noll-känsla-för-hållbar-utveckling-kopior. Billiga priser i all ära men på bekostnad av framtida klassiker.
2) väldigt sugen på ett skåp från Snö till barnens kläder, alternativt få placera deras små rumpor på varsin Åland vid matbordet.

2014-03-24 @ 21:38:16
Postat av: Elisabeth

1. Jag tror att om man får vänta lite, spara och längta så vet man bättre att uppskatta sin möbel. Då blir det inte en "slit och släng" vara. Om man ändå ångrar sig har man dessutom större chans att få tillbaka en större del av sina pengar då det är lättare att sälja designmöbler second hand.
2. Jag skulle lägga dem på nya utemöbler

2014-03-24 @ 21:49:09
Postat av: Jacob Andersson

1. Känslan för materialval och grundtankarna med sittkomfort & design samt en genuin hantverkarkunskap som fanns då dessa möbler formgavs och konstruerades var unikt för tiden. Chansen att få äga eller att ens få fysiskt uppleva ett exemplar är en sann blandning av nöje och ära.

2. Med 3000 kr som extra skjuts till ett inköp av Wegners CH88T som vid sin tilltänkta plats hemma hade både skänkt glädje och komfort till mig och andra.

2014-03-24 @ 21:52:10
Postat av: anna nilsson

1. På grund av doften! Doften av äkta läder, trä och en hantverkares kärlek smäller högre än billiga spånplattor och skrämmande billig arbetskraft!
2. Bruno Mathssons etagebord - det finns inget annat i mina tankar!

2014-03-24 @ 21:53:20
Postat av: Louise

1) Det är de där små detaljerna i designmöblerna som gör att man inte tröttnar och behöver köpa nytt. Den blir mer personliga och att man vet att det ligger mycket omtanke bakom. Designmöbler blir sällan omoderna.

2) Jag skulle tagit mina sparpengar och presentkortet och köpt mig fåtöljen seventy som skulle passa utmärkt hemma. Tycker att den funkar i flera rum, till andra möbler och är skön;).

2014-03-24 @ 21:55:58
Postat av: Emelie / MLIPS.DEVOTE.SE

1. Det är detaljerna som gör designen och de är ju trots allt klassiker av en anledning och de kommer tillbaka och blir moderna gång på gång på gång. Att de har ett väldigt bra andrahandsvärde är också väldigt positivt för mig.

2. Då jag suktat efter Siluett-lampor i en evighet så hade det förmodligen blivit en sådan från BSweden eller så kanske jag hade satsat på en Double Bubble.... Fint skulle det iaf bli i min nya lägenhet.

2014-03-24 @ 22:06:31
URL: http://mlips.devote.se
Postat av: Thomas

1. Finns inget bättre än att få längta till något man verkligen vill ha, så även designmöbler!
2. Min nyblivna sambo tycker att min matta i hallen är så otroligt ful så jag hade köpt en Pappelina-matta.

2014-03-24 @ 22:21:07
Postat av: Lisa H

1. Tidlösheten, köp en gång istället för tre! På en vacker, hållbar och tidlös designklassiker går det tre helt okej IKEA-möbler. Miljöfreaket i mig säger nej till slit och släng och ja till klassiker-konsumera mera.
2. Om jag vann skulle jag påbörja min köks-dröm med lilla åland-stolar runt köksbordet.

2014-03-24 @ 22:26:01
Postat av: Karin Boo Wiklander

1. Design håller i längden och blir på så vis prisvärt. Dessutom tycker jag vi ska stödja och uppmuntra skapandet och formgivandet. Vad vore världen utan våra underbara designklassiker?
2. Jag skulle använda presentkortet som en del i finansieringen av den klassiska Y-stolen. Min drömstol.

Hoppas på lite tur och önskar en fortsatt trevlig kväll!

2014-03-24 @ 22:42:54
URL: http://myliving.se/blogg/houseno31
Postat av: Emma Thun

I slutändan måste man räkna inköpspris/användtid alt använt antal gånger. Klassiker som håller länge blir inte dyra i jämförelse med slit-och-släng!

Jag skulle investera i String-hyllor till min yngsta dotter. Hyllor hon skulle kunna ha med sig resten av livet.

2014-03-24 @ 23:17:11
Postat av: Anna Janson

En designklassiker är något vackert, med funktionalitet och kvalitet som både håller sig designmässigt år efter år, men framförallt spar på miljön!

Två stycken lilla Åland barnstolar till mina söner skulle investeras. Har länge letat efter fina stolar till deras rum och lilla åland hade förmodligen överlevt deras barndom för att sedan gå i arv!

2014-03-24 @ 23:43:48
URL: http://www.annaseko.blogspot.com
Postat av: Göran

1 Att investera i kvalitet är just det, en investering för framtiden, för vår miljö och vår planet. Varför inte lägga pengarna på något som är lite dyrare men håller så mycket längre och dessutom värnar om hantverksskicklighet som får leva kvar till kommande generationer

2. En PH 3½-3 pendel - koppar, specialutgåva, Louis Poulsen satsar fortfarande hundra procent på kvalitet och det skulle kännas som ett privilegium att få ha en lampa som denna att vårda och använda för kommande generationer

2014-03-24 @ 23:46:54
Postat av: Erika

1. För att jag är så trött på att åka till återvinningsstationen och slänga möbler som man själv tröttnat på och ingen annan vill ha! Ett otroligt slöseri. Nu är det dags för möbler som får kärlek och uppskattning i flera generationer!
2. Jag köper en Stringbokhylla!

2014-03-25 @ 06:34:23
Postat av: Sofia W

1. Hållbar inredning och design har kvalitet och möjlighet att spara på sig en historia. Att ärva histora är fantastiskt!

2. Grythyttans A2 stol. Minns när jag var liten och satt i farmors stol lätt gungandes, drickandes hallonsaft och mumsandes på sockerkaka. Mmmm...

2014-03-25 @ 06:38:53
Postat av: Johanna Holst

1, Så klart man ska vara politiskt korrekt och prata om miljö och resursbesparing men det ena utesluter inte det andra. Glädjen när man hittar en produkt/design som är genomtänkt i i minsta detalj som man kan njuta av dag in och dag ut, som ger en känsla av det där lilla extra som gör en riktigt glad. Materiellt eller inte men sann glädje är det allt.
2, Ginko pendel - svart, till vår nya lägenhet där vi äntligen kommer ha plats med en matplats. Vad hade då suttit bättre över bordet än en Ginko? Jag kan iallafall inte komma på något.

2014-03-25 @ 06:53:39
Postat av: Louise Bergström

1. Design håller över tiden, på i designen och kvaliteten. Därför behöver man inte köpa nytt och miljön blir glad! Du tröttnar inte på möbeln på samma sätt och det imponerar ofta på vänner och bekanta.
2. Massor! Vi bygger hus just nu och kommer få dubbelt så stor boyta när allt är klart.

2014-03-25 @ 07:02:28
URL: http://www.villabergstrom.blogg.se
Postat av: Anncharlotte

1) En uppfylld önskan gör själen gott. Att spara, längta och önska är ett sätt att försäkra sig om att det man gillar inte är en trend, utan något man verkligen gillar. Ett original är fulländat i form och kvalitet. Något jag värdesätter länge.
2) på min önskelista står fler lampor. Great White är ett sådant vackert väggsmycke och skulle sitta fint i vardagsrummet. Cecilie Manz caravaggio pryder mitt kök och jag drömmer om vägglamporna till vårt nya sovloftpåvinden

2014-03-25 @ 07:19:33
URL: http://stiligahem.se
Postat av: Ingrid

1. Kvalitet håller i längden. Vi har haft vår Dux Erik-soffa i 25 år och jag tycker fortfarande den är lika fin (om inte finare) och så skön.
2. Jag är ute efter en skrivbordslampa, så jag skulle slå till på en AJ.

2014-03-25 @ 07:39:52
Postat av: Veronica

1. Enkelt. En dag när du är gammal och något mindre färgglad kommer dina stilmedvetna yngre släktingar att upptäcka vilken designskatt du samlat på dig under årens lopp. De kommer att tävla om att få klippa ditt gräs, måla dina staket eller trimma dina arma pudlar, allt för att försäkra dig om att just de borde anförtros att förvalta någon av dina dyrgripar.

2. Mina framtida anförvantar dreglar helst över ett vitt Flowerbord med ekkant.

2014-03-25 @ 08:11:25
Postat av: Annelie

Investerar man i något hållbart och väldesignat så blir det bara vackrare och vackrare för varje år. I längden kan man tom tjäna en o annan krona samtidigt som man gör vår jord en tjänst...

Jag skulle köpa golvlampan som ser ut som en gammal kamera, har varit sugen länge och det börjar klia rejält i fingararna :)

2014-03-25 @ 08:22:45
Postat av: Anna Åhman

1. Vi måste på allvar börja tänka mer miljömedvetet - och vad är mer miljövänligt än att spara till en möbel man verkligen, verkligen vill ha... och sedan låta den gå vidare i arv till kommande generationer...?

2. Jag skulle vilja utöka min samling (som sagt men säkert byggs på) med en klassisk Eames chair...

2014-03-25 @ 08:30:46
Postat av: Helena D

1. För att de är tidlösa. För att få ta del av en talangfull designers inre. En klassiker njuter man av år efter år vilken är bra för miljön och bra för plånboken i längden.
2. Jag har i många år suktat efter en Eames DAW i vitt, så en sådan skulle det bli.

2014-03-25 @ 09:08:41
Postat av: Tove

Dyrare möbler - designklassiker - har oftare bättre produktion, dvs mer miljövänlig i form av materialval och var man tagit materialet etc, bättre löner till de som arbetar. Formgivningen får ta tid, behövs kanske inte heller då den är klassisk och återanvänds. När/om man tröttnat, säljs möbeln och återanvänds som en älskad klassiker hos någon annan i stället för att slitas och slängas!

2, jag skulle komplettera min begagnade och älskade höga stringhylla med fler delar.

2014-03-25 @ 09:18:20
Postat av: Lovisa

1. Hur mycket du än gillade den där lampan för 599 kr i budgetmöbelaffären har du inom ett halvår tröttnat och börjat titta vidare efter något nytt, medan den där lampan som du trånade efter i flera månader, suckade av längtan varje gång du kom att tänka på dem och som det sved riktigt rejält i plånboken av att köpa kommer att fylla ditt hjärta med glädje i en lång tid framöver. Tro mig, jag vet.

2. Efter ett halvår i första lägenheten med ett 30 år gammalt, via generationer begagnat, IKEA-bord som inte varit snyggt under hälften av den tiden skulle O Table soffbord med mässingsben från Ox Denmarq vara a dream come true för en snart utexaminerad student med alldeles för stora inredningsdrömmar.

2014-03-25 @ 09:23:41
Postat av: Hanna Bengtsson

Man får riktig kvalité som man kan njuta länge av!
Tveklöst en lamino fåtölj (som jag drömt om länge, men inte har råd att köpa)

2014-03-25 @ 09:41:14
Postat av: Mira Roquet

1. Känslan. Oavsett om det handlar om en dyr handväska kontra en billig eller en äkta stol kontra en kopia så är svaret känslan. Att hålla i, sitta vid eller titta på den äkta varan. Det är svårslaget.

2. Lampan "Liv pendel" från Klong till min dotters rum.

2014-03-25 @ 09:53:28
Postat av: Emma Weberg Rossling

Tidlösa klassiker passar ALLA generationer och det är värt att spara det lilla extra i hemmet. Att handla billigt och kortsiktigt är dyrare, kanske inte märks i ögonblicket då man gör sina inköp.

Nästa inköp hos Svensson i Lammhult blir matrumsmöbler från Jonas Lindvall Miss Holly till vårt nya hus. Ett presentkort från er hade jag gärna gläds mig av.
Hälsningar
Emma

2014-03-25 @ 09:58:40
Postat av: Emma

1, Det blir ett genomtänkt köp, vilket leder till att du verkligen älskar det du köper, om och om igen.

2, Skulle investera i nya sänglampor och det skulle bli designklassikern AJ från Louis Poulsen.

2014-03-25 @ 10:22:57
Postat av: kajsa

Det är en möbel som det har klurats, ritat och tänkt på under en längre tid. Då blir det en designklassiker som varar i generationer..........
och att drömma och spara är en del av längtan........

Mitt presentkort använder jag till en svart pilaster från källemo,
det är en riktigt trevlig klassiker.........

2014-03-25 @ 10:25:07
Postat av: Sarah Wall

1. Självklart är det en tidlös vacker design med superb kvalitet som dagligen kommer ge dig glädje att använda/se på. Men därutöver är de en bra pensionsförsäkring. Den dag du blivit gammal och grå, och inte litar på äldrevården utan vill bo kvar i ditt stora hus med dina 35 katter, så kan du lita på att den yngre generationen hunnit inse vilken designskatt du sitter på. Och de kommer slåss om att få dammsuga dina mattor, byta dina glödlampor och ge dina katter avmaskningsmedel; bara för att hamna på god fot med och få möjligheten att ärva en och annan pjäs ur din kollektion. Win win situation.

2. Å, det finns ju så mycket att välja på, men det skulle få bli en Arka Loungestol från Stolab, den är ju sååå fin!

2014-03-25 @ 10:38:14
Postat av: Linda Öhlin

Känslan av tidlöshet, kontinuitet och trygghet. Den klassiska möbeln är stommen i hemmet som alltid finns där. En möbel man kan lite på, glädjas åt och som bara blir vackrare med tidens gång när alla minnen förankras i den.

Jag hade investerat i ett Stringsystem till vardagsrummet.

2014-03-25 @ 10:41:38
URL: http://norrlandsinland.blogg.se/
Postat av: Sara Ljunggren

1) Hemma hos mor- och farföräldrarna står ljuvliga 50-talsmöbler som så småningom kommer att gå vidare till nästa generationer. Tänk vilken skatt, och hur fantastiskt är det inte att få ha något ärvt hemma? Tanken på att det jag köper så småningom kanske kan stå hos ett framtida barnbarn svindlar och gör att de extra kronorna känns väl värda.
2) Jag skulle använda pengarna för att delfinansiera en Y-stol från Wegener. Denna underbara stol har verkligen klarat tidens tand.

2014-03-25 @ 10:48:36
Postat av: Anna H

1. Tycker illa om slit och släng mentaliteten så därför blir jag extra glad när jag ser en kampanj som denna. Det lönar sig alltid att investera i bra design och gedigen kvalitet!
2. Svårt att välja:) Kanske en Adnet spegel från Gubi, den har man ju suktat efter ett tag nu^^

2014-03-25 @ 10:59:36
Postat av: Isabella Willis

1.) Möbler är vardagskonst som också ska tåla vardagsslitage. En tidlös möbel tillåter också generationer att klättra och klänga, men åldras med finess och patina. En familjevän som i det långa loppet kommer att visa sig gynnsam för både plånbok och miljö.

2.) Jag skulle använda pengarna mot en Liv från Klong. God, tidlös svensk design..

2014-03-25 @ 11:34:42
Postat av: Nadja

1. Kort sagt: För miljön skull! Detta argument övervinner alla andra och det är dags att konsumentbeteendet förändras
2. Ska inreda ett vardagsrum för första gången (inflyttad i en ungkarlslya;)) och en fladdermusfåtölj har länge legat på önskelistan och skulle skapa sån personlighet och stil i vardagsrummet!

2014-03-25 @ 11:49:39
Postat av: Emma Kitti

1. Den bästa anledningen för mig att satsa på kvalitet och klassiker är att jag inte tröttar på produkterna snabbt samt att flera av dem också kan gå i arv till mina barn i framtiden. Den tanken glädjer mig!
2. Jag skulle köpa en stor variant av lampan Bell från Norman Copenhagen.

2014-03-25 @ 12:46:54
Postat av: Johan

1. De sakerna som vi köpt hem som vi faktiskt har fått spara till och överväga noggrant, har också blivit de saker som vi gillar mest i huset.
2. jag skulle nog överraska min fru och ge henne presentkorten för att hon ska kunna välja glatt bland alla finheter.

2014-03-25 @ 12:49:57
Postat av: Susann

Hej!
Att köpa en dyrare designad möbel eller pryl känns bättre, visst det kostar mer, men billiga designade möbler och prylar har sämre kvalité och går sönder lättare. Blir då ett ekorrhjul eftersom du måste köpa nytt igen. Och i slutändan har kostnaden för det billigare istället blivit dyrare. Enkel matematik. Köp dyrt och behåll länge! Och om du mot förmodan skulle bli less, så finns en stor marknad för designade möbler och prylar. Men summa kardemumma så känns det bättre i själen att veta att nu har du köpt en rejäl sak, du kanske har sparat och knolat

2014-03-25 @ 13:02:14
Postat av: Susann

Opsi, råka komma åt sändknappen får fortsätta min mening... Alltså knolat på och äntligen kunnat köpa dig nåt fint. Då känns det bra!

Så till Svennsons! Jag gillar vitrinskåpet Stockholm i rött. I detta skåp skulle jag lägga mina samlade verk i form av porslin som jag köpt genom åren, snyggt!

Med vänliga hälsningr
Susann :D

2014-03-25 @ 13:05:30
Postat av: Fanny Eriksson

Känslan, när man äntligen köpt nått som man önskat sig, längtat efter och sparat till, känslan av att få hem nått alldeles extra som man kommer njuta av i många år framöver! En känsla av lyx, som julafton för vuxna och som sätter ett leende på läpparna i flera veckor!

Som student blir det tyvärr mer Ikea än designklassiker men om jag fick ett presentkort på Svennsons skulle jag investera i en stringhylla att sätta upp över skrivbordet hemma.

2014-03-25 @ 13:32:03
Postat av: Alexandra Dumas

En klassiker är ett arv. Så enkelt är det - om man investerar i något som håller, har man glädjen att få föra det vidare till sina barn som kan fortsätta vårda och älska möblerna. Hemma hos oss står föräldrarnas älskade Smålands-fåtöljer, och fortsätter att vara lika älskade som alltid.

Jag längtar efter att få investera i ett vackert och tidlöst matbord, som GM 3100, där hela familjen kan samlas!

2014-03-25 @ 13:35:34
Postat av: Terese

2. En klassiker kan gå från generation till generation. Bara det är argumenation nog.

2. Stringhyllan utan tvekan

2014-03-25 @ 13:39:18
Postat av: johanna

1. I dagens slit-och-släng-samhälle känns det som en självklarhet att om ekonomin tillåter skippa billiga vi-har-den-så-länge-lösningar och istället satsa på möbler som bara blir vackrare med tiden och dessutom behåller sitt värde.
2. Presentkortet skulle räcka till en av sex stycken rosa Visu-stolar från Muuto som känns både tidlösa och moderna. En framtida klassiker!

2014-03-25 @ 14:58:28
Postat av: Monica S

1. Jag vill handla möbler som kan gå i arv. Klass och stil och kan återanvändas i generationer.
2.Lampor, både till matsalen och vardagsrum, Jag är väldigt kär i PH.

2014-03-25 @ 15:25:13
Postat av: Sanne

1. Att investera i en klassiker är ett sätt att värna om miljön - för den håller längre. Och sen känslan som infinner sig när man sparat ihop pengar till en dyrgrip, bara den är obeskrivlig.

2. Skulle jag ha turen att vinna så skulle jag investera i den klassiska y-stolen av Hans j Wegner. Tvålbehandlad bok med naturfärgad sits är dess utförande jag drömmer om!

2014-03-25 @ 16:14:42
Postat av: Benedikte

1. Därför att man inte kan låta bli att röra vid vackra designklassikerna - både formerna och finishen är en njutning.
2. Den ljuvliga Grasshopper GM bordslampa.

2014-03-25 @ 16:24:15
Postat av: Lina W

1. Designklassiker som håller i generationer är otroligt tilltalande. Glädjen är total när vackra prylar håller längre. Känns rätt på alla sätt, och skonsamt för vår planet.
2. Jag har länge spanat på Paris Pepparkvarn, något som studentbudgeten inte riktigt tillåter, men som står högst upp på önskelistan.

2014-03-25 @ 16:25:54
URL: http://linawaara.blogg.se/
Postat av: Tove

Wow vilken tävling! Håller tummarna för vinst :)

1.
En möbel du fått spara till är dig mera kär,
en tid av längtan ökar lyckan när den sedan står där.

Att skippa slit och släng är snällare mot miljön,
Kvalitet, hantverk, bra material är skäl att till en designklassiker spara sin lön.

Tröttnar du på möbeln någon gång
är andrahandsvärdet bättre och kön av köpare lång.

2. Fork golvlampa från Foscarini får gärna bli min!

2014-03-25 @ 16:40:30
URL: http://formfront.se
Postat av: Frida

1. Designklassiker går aldrig ur tiden. Tvärtom. Dessutom kommer det vara möbler som mina barn kommer att ha glädje av i framtiden.

2. Om jagskulle ha lycka att vinna skulle jag införskaffa stolen InBetween av märket &Tradition som jag tror kommer bli en stor framtida klassiker. I just love it!

2014-03-25 @ 16:42:43
Postat av: Andrea

1. Med en klassisk möbel skapas minnen på ett otroligt sätt. Vetskapen om hur mycket jag älskar det jag ärvt av mina släktingar är argument nog för att investera i hållbara klassiker. Att njuta av nu och sedan kunna ge vidare till barn och barnbarn.

2. Jag skulle investera i en PH bordslampa i svart krom - en klassiker med en twist som skulle förgylla mitt skrivbord nu och i framtiden!

2014-03-25 @ 17:10:05
Postat av: Annica

1. Eftersom design klassiker försvinner aldrig eller dör aldrig ut så därför kan man spara pengar och lägga en väldigt stor summa pengar på det och ha det längre än de små grejer man slösar.
2. Skulle nog köpa mig en http://www.svenssons.se/mobler/1124-stolar/5383-basel_stol/28975-basel_stol.aspx (stol) som jag kan ha i mitt rum som jag sätta mig ner en stund eller reservstol när det kommer besökare.

2014-03-25 @ 17:26:32
URL: http://anniicanilsson.blogg.se
Postat av: Sofia

1. Klassiker är klassiker. Har inget med upphovsrätt eller copycats att göra, för mig är det inte relevant. Tanken med en klassiker är att känna sig värd just den investeringen, man gör den för sig själv - inte för att andra ska veta att man har "råd" eller "kan nåt" om inredning. Det är helt enkelt ett "good feeling" köp, inget annat.
2. En eames gungstol helt klart. Grå sådan till mitt nymålade rum. Skulle ge en good feeling!

2014-03-25 @ 17:33:20
Postat av: Marie L


1) Att spara och investera i en designklassiker innebär för mig att handla med kärlek, både till mig själv, kreatören och miljön. Dessutom finns det ingenting som slår den lyckan att sedan se saken eller möbeln här hemma och uppleva hur man man blir mer och mer förtjust i den ju mer tiden går. :)

2) Om jag hade turen att vinna det här fantastiska priset skulle jag äntligen slå till på bordet Flower Mono från Swedese som jag fullkomligt älskar! Den har funnits på min önskelista ända sedan 2009 då Frida gjorde ett lyx VS budgetinlägg med just detta bord och en kopia. Att köpa en kopia har aldrig varit ett alternativ för mig.

2014-03-25 @ 17:34:59
Postat av: Christine

1. Det finns en storhet i att jobba och att slita, spara och att längta.

2. Jag skulle investera i ett gäng av Kastehelmis klara dessertskålar till sommarens alla efterrätter.

2014-03-25 @ 19:13:24
Postat av: Jeanette R

1. En klassiker går inte att se sig mätt på! Något jag insett förrän först nu när jag själv uppnått klassikerålder och inser vilka chanser jag missat genom åren som gått... bara för att jag inte det värdet tidigare förstått
2.Componibili moduler förälskade jag mig i när jag såg dem i produktion på mitt första jobb, men jag var ung och för dumsnål för att ens investera i sekunda varor då... Som jag har ångrat det!

2014-03-25 @ 19:19:25
Postat av: Lotta H

1. Förutom Doften som är påtaglig av en påkostad möbel i kvalité, ligger det mycket i en förgyllning av sin bostad, liten som stor. Vi vill alla i grund och botten ha en plats där det insups inspiration, trygghet och behag. Känslor som kräver omsorg, omsorg av kvalité och noggrannhet som en hittar i välbyggda möbler.
2. Stringhyllan har varit en önskan väldigt länge. Sparkontot är igång men en hjälp på traven skulle vara tacksamt. Inte endast lukt talar här, utan även övriga sinnen; syn och känsel. Stringhyllan har allt!

2014-03-25 @ 19:50:47
Postat av: Emma

1) En klassiker är inte bara en möbel eller pryl, den innehåller så mycket mer - stret, längtan, drömmar, planering, sparande, prioriteringar...ja mycket. Ett snabbt klipp ångrar man ofta i samma stund som köpet görs.
2) Jag skulle direkt satsa på en Lamino fåtölj från Swedese. Skönare finare eller mer perfekt fåtölj finns inte.

2014-03-25 @ 19:53:19
Postat av: Kristoffer

1. För att klassikerna oftast håller. Tidsmässigt och stilmässigt blir de aldrig ute och man undviker slit- och slängtänket. Samtidigt som det är bra kvalité vilket gör att de blir möbler man lever med under en livstid.
2. Jag har precis gjort om en gammal dörr till ett matbord i min lilla studentetta och letar nu efter stolar. Egentligen drömmer jag om klassiker att ha runtomkring, men inte ens vågat kika så långt för plånbokens skull. Nu hänger jag på blocket, men skulle bli himlaglad om ni gav mig chansen att fräscha till min lilla lägenhet med perfekta matstolar!

2014-03-25 @ 20:06:51
Postat av: Matilda

1. Klassiska inredningsdetaljer är ofta tidlösa, därför håller dem länge. Det är viktigt ur miljöaspekten då man har en dyrare produkt under en längre period, kanske livet ut. Medan billigare slit-och-släng-produkter blir det lätt att man byter ut ofta.
2. Doo-Wop-pendeln har länge legat på min önskelista och den hade fått pryda mitt kök.

2014-03-25 @ 20:27:14
Postat av: Ann-Helén

1. Genuint hantverk håller i generationer! Finns inget vackrare än möbler som åldrats med värdighet.
2. Jetson har jag önskat mig länge nu.

2014-03-25 @ 20:43:29
Postat av: Stina N

Att köpa en designklassiker är mer än att köpa en möbel - det är att köpa en tanke som fått form, ett hantverk - konst helt enkelt. Dessa ingredienser ger äkta värde och känsla till ett ting!

Jag skulle köpa lampan Kvist från Örsjö belysning och gladeligen lägga till de pengar som fattas. I mitt tycke en klassisk, ren och självklar lampa som ändå tar plats. Koppar blir det, givetvis : )

/ Stina

2014-03-25 @ 20:45:42
Postat av: Linda carlsson

1, Man köper en känsla ett hantverk. Kostar också en del mer, men köpet brukar bli desto mer betydelsefullt och hållbart i längden. Vilket en lätt åtkomlig vara hos vissa stora kedjor, lätt blir slit och släng.
2, Har suktat efter en stringhylla väldans länge!

2014-03-25 @ 21:01:10
Postat av: Rebecka

1. En designklassiker för mig är en möbel som har blivit en klassiker just därför att designen och materialen inte går ur tiden, håller i många år och passar olika typer av människor i alla åldrar. Värd att spara till då man inte tröttnar i första taget.

2. Jag skulle satsa på en Manhattan cabinet(förvaring)från Röshult. Enkel, snygg och praktisk.

2014-03-25 @ 21:04:05
Postat av: Regina

1) Kvalitet håller i längden, både för öga och kropp. 2) jag skulle delfinansiera en Y-stol. Snyggaste stolen någonsin!

2014-03-25 @ 21:20:43
Postat av: Kristina Olson

1. Kvalitet och originalitet håller i generationer. Möblerna blir bara vackrare och mer personliga med tiden.
2. Kvist från Örsjö. Jag har ett fantastiskt trapphus som skulle prydas av denna nya klassiker!

2014-03-25 @ 21:21:17
Postat av: Åse

Det är en underbar känsla att äntligen få köpa den där möbeln man har spanat in så länge och som man verkligen älskar, en möbel som har en tidlös form och som man därmed inte tröttnar på. Älsklingsprylar får inte gå sönder och därför är det värt att satsa på kvalitet.

Jag skulle definitivt köpa Grythyttans A2 fåtölj. Om man en gång har satt sig i en sådan vill man inte kliva upp. Här pratar vi underbara barndomsminnen som fortfarande håller sig kvar i form av en skön och avslappnande gungande känsla! Testa och sätt dig i en så förstår du precis vad jag menar!

2014-03-25 @ 21:28:39
URL: http://asebalko.se/
Postat av: Annelie

1. Tidlösheten, kvalitén! Outstanding tycker jag. Sparar hellre länge länge än att köpa billigare som jag tröttnar på.
2. Stringhyllor, de som är 20 cm djupa. De skulle vi sätta in i vårt sovrum som vi tapetserade förra helgen och som nu har tomma väggar som väntar på hyllor!

2014-03-25 @ 21:29:46
Postat av: Madeleine

Hej!

1.En dyr möbel är en investering, en billig möbel är en bov. Kvalitet före kvantitet!

2. Jag har precis flyttat från 8 år av studier och jobb i Lund tillbaka till Göteborg och hade lagt det på en ny service eller en flott lampa.:)

2014-03-25 @ 21:37:22
Postat av: Magdalena

1. För att du får vad du betalar för tänker kvalité mässigt och då är det ju bättre att spara och köpa en klassiker så man vet att de är bra grejer och att det håller en längre tid de man köper.
2. Eftersom jag ska flytta hemifrån när som så behöver man ju alltid lite inrednings detaljer som ljuslyktor och vedkorg det skulle jag välja om jag vann bland annat och då allt är dyrt tänker på elen,mat m.m så är alla tillskot välkomma vad det än är!

2014-03-25 @ 21:40:56
Postat av: Terese

1) Känslan av när man en längre tid gått och sukta efter något i ett skyltfönster,varit inne och känt lite extra på den här möbeln,gått ut igen och börjat spara! När man väl står där i kassan,fått sitt paket och därefter kånkar vidare på paket på spårvagnen och uppför alla backar...genomsvettinär man väl kommer hem är man otroligt stolt över att man lyckats spara och investera i något som har längre livstid och sjukt mycket snyggare - ja då tycker jag man gjort en bra investering!

2) Om jag vinner skulle jag fortsätta att bygga ut min Stringhylla-vägg.Så ett snyggt tidningsställ som passar till konceptet,det vill jag ha!

2014-03-25 @ 21:43:09
Postat av: Caroline

1. Tycker ordet "klassiker" säger allt. Det finns en anledning till att man kallar dem klassiker, och klassiker går aldrig ur tiden.

2. Jag skulle investera i en OJ golvlampa så att jag kan krypa upp i soffan och läsa böcker utan att bli halvblind av att anstränga ögonen på kuppen.

2014-03-25 @ 21:49:24
Postat av: Fairy of Inspiration

1. Respekt för formgivare, hantverkare och miljö!

2. FLY-lampa i ljusturkost skulle passa i varenda rum jag har hemma! Men den fula varuhus-lampan jag har i vardagsrummet som var tänkt som temporär flyttlösning, har sedan länge bitit sig fast och blivit en obehaglig parasit som vägrar försvinna. Hjälp mig få ändan ur vagnen och byta ut den till något bättre!

2014-03-25 @ 21:52:12
URL: http://www.fairyofinspiration.se
Postat av: Spirande grönt

1. Det blir som kärlekshistorier. Att längta och tråna för att till slut få den man förälskat sig i. Det säger ju sig självt att ett hem som man fyller med kärlekar är ett hem att trivas i.

2. Ett gäng prydnadskuddar till soffan skulle göra mig skuttande glad. Till exempel Flower Linen och fårskinnskudde.

2014-03-25 @ 21:54:14
URL: http://www.spirandegront.blogspot.se
Postat av: Lisa O

1. Om min dotter får ärva både designklassiker, ett hållbart konsumtionsmönster samt en oförstörd natur har jag med råge uppnått mitt livsmål.
2. När jag flyttade från studentrummet gjorde jag misstaget att köpa fyra Myran-kopior. Jag har lovat mig själv att aldrig mer ge avkall på äkthet och kvalitet och kommer därför investera i svarta Lilla Åland stolar istället.

2014-03-25 @ 22:09:31
Postat av: Lotta Holmberg

DeIgnklassiker är billigt eftersom de alltid håller i längden och för att de under en lång tid skänker så mycket glädje! Inte bara nu utan även för den som en dag får ta över möbeln.
1. Jag investerade i en riktigt skön amningsfåtölj, en jetsson, när första barnet väntades.
2. Vinner jag nu så investerar jag garanterat i en fotpall som nästa generation sedan kan stötta sig på när de börjar gå;)

2014-03-25 @ 22:15:10
Postat av: Nina

1) Slit- och slängprodukter, hafsigt snabbproducerat och alltför ofta designkopierat, ger aldrig samma känsla som en efterlängtad investering. Med högklassigt hantverk, oberoende av modets växlingar och med första klassens komfort är designklassiker för mig något så tidlöst att de aldrig behöver bytas ut.
2) Den är en trotjänare, alltid rätt i tiden och skön som få. Men det är det lilla gunget som avgör - jag vill ha Grythyttans A2-fåtölj i min berså.

2014-03-25 @ 22:19:21
Postat av: Nina From

1. Om en investering i en designklassiker fanns
Så får jag estetik och elegans,
Många vackra föremål
som tidens gång med lätthet tål
Tidlöst, klassiskt, snyggt och bra
Så mycket jag vill ha..
2. ..men blivande klassikern gungstolen Stingray investerar jag mina 3000kr i 👍

2014-03-25 @ 22:25:49
Postat av: Sofia

1) Genom att köpa långlivade, klassiska möbler för vi arvet vidare till våra barn. På så vis lever den svenska möbelkonsten, den skandinaviska stilen vidare i generationer.
2) Om jag vann skulle jag köpa Flower-bordet, den största modellen i vitt med eklist. Det har jag suktat efter under en lång tid och frågan aktualiserades än mer när treåringen nyligen ramlade och slog upp ett stort jack i bakhuvudet på vårt soffbord (vass kant på sidan) från en av de stora kedjorna. Det bordet har vi slängt ut så platsen på mattan gapar väldigt tom just nu.

2014-03-25 @ 22:38:07
Postat av: Maria N

1) En design klassiker står sig genom alla trender!
2) Om jag vann skulle jag investera i string- serien till mitt oinredda kontor/pysselrum

2014-03-25 @ 22:48:36
Postat av: Thilda Karlsson

1. För att man aldrig tröttnar på designklassiker. En designklassiker förblir och består år efter år.
2. En stringhylla utan tvekan!

2014-03-25 @ 22:54:14
Postat av: Sophia L

1. För snart tio år sedan valde jag och min man mellan att köpa två Malm-byråer från Ikea eller två (nästan tio gånger så dyra) Snö-byråer från Asplund. Vi valde Snö och på riktigt så blir jag fortfarande glad varenda dag när jag ser dem! Att investera i en klassiker innebär att man har en möbel för resten av livet. Att köpa en billig möbel innebär att man (troligtvis) kommer tröttna, göra sig av med den och skaffa en ny.
2. Jag skulle köpa den fina Gatto-lampan från Flos.

2014-03-25 @ 22:54:17
Postat av: Kristina Dunér

1) Designklassiker är möbler som oberoende av ålder och tid fortsätter att beröra och inspirera. En möbel som du aldrig tröttnar på att beundra.
2) En Stol 66 från Artek. Björk med svart laminat. Den kommer matcha den nyrenoverade hallen. Sen barnsben har Stol 66 varit en favorit, då den nybyggda skolan jag började på var till största delen inrett med Alvar Aaltos designklassiker.

2014-03-25 @ 22:59:04
Postat av: Nicole V

1. Framförallt kan en designklassiker inspirera och pryda ens hem under en längre tid då föremålet är evigt. Köper man något billigt är ofta kvalitén även sämre. Investerar man i ett föremål är ofta kvalitén bättre och det är mer långlivar. Dessutom känns det bättre för ögonen och själen att investera i en klassiker man länge velat ha.
2. Jag hade investerat mina 3000 kr i bland annat en ny strong-hylla. Vi har redan ett par i olika färger för de olika rummen. Men nu har jag fått min första lägenhet och en ny och egen hylla vore ultimat.

2014-03-26 @ 02:09:34
Postat av: Christine A

1. Det finns en anledning till varför de är klassiker: de är snygga och de är praktiska!!! 2. Om jag vinner investeras pengarna i ett länge önskat stringhylla-köp!

2014-03-26 @ 07:00:57
Postat av: Fia Å

1.Finns många fördelar med klassiker i mina ögon. Miljön, så stort slöseri med allt slit och släng. När man väl köper en klassiker så vill man verkligen ha den, antagligen har man gått och suktat på den länge, oftast är de ju tidlösa och kan användas i oändlighet. Sen är det ju kvallite och oftast ett otroligt hanverk som någon lagt ner sin själ i.
2. En vit Eamesstol med kromade ben.

2014-03-26 @ 07:32:01
Postat av: Fia Å

1.Finns många fördelar med klassiker i mina ögon. Miljön, så stort slöseri med allt slit och släng. När man väl köper en klassiker så vill man verkligen ha den, antagligen har man gått och suktat på den länge, oftast är de ju tidlösa och kan användas i oändlighet. Sen är det ju kvallite och oftast ett otroligt hanverk som någon lagt ner sin själ i.
2. En vit Eamesstol med kromade ben. Har älskat dessa stolar sen jag såg dom. Och hur snyggt är inte vitt och krom :)

2014-03-26 @ 07:34:05
Postat av: Åsa L

1. Jag har köpt nån dyr designklassiker tex string i en större kombination men jag har också varit snål och köpt kopior på klassiker tex eames stolar men oj vad jag har ångrat kopia köpen. Såååå dålig kvalitet men min string är lika fin nu som när vi köpte den. Så hellre spara och köpa original!!!!! 2. Jag skulle köpa en eames rockring chair för den har jag önskat mig i många år nu!

2014-03-26 @ 08:29:53
Postat av: martina

En klassiker slår an alla strängar, möter alla sinnen.
En klassiker står sig över generationer, lämnar ett arv inte bara efter den som köpt den utan även efter den som gjort den.
En klassiker hyllar livet!

Vår dotter fyller 8 och vi påbörjar gärna hennes klassiska resa med en String-kombination med skrivbordsskiva.

2014-03-26 @ 09:54:58
Postat av: Ida

1. Fördelarna med en designklassiker är många! Eftersom de räknas som "klassiker" så håller de stilen länge och risken är liten att man tröttnar. Dessutom funderar man ett varv extra innan man slår till på en designklassiker och då är det ofta något som verkligen behövs! En klassiker av god kvalitet och gedigna material ersätter billigare säsongsmöbler som kan gå sönder och behöver bytas ut oftare och bidrar på så vis till ett mer hållbart samhälle och mindre påverkan på miljön.
Eftersom de håller i flera generationer kan en klassiker gå i arv och bli ett fint minne att bevara i familjen.

2. Jag önskar mig en byrå från Snö att ställa i rummet till vår lilla krabat som börjat växa i magen. Där ryms både kläder och de första leksakerna och det är en möbel som kan följa med länge i livet.

2014-03-26 @ 10:11:11
Postat av: Peter

1. För att om du köper en billigare kopia kommer du gå omkring och irritera dig på att du inte har orginalet. Jag har gjort misstaget och kompromissa med min plånbok flera gånger och det slutar nästan alltid med att kopian åker ut efter ett tag. DET om något blir dyrt och är dåligt för miljön!
2. Jag skulle använda presentkortet till att delbetala den här finingen som jag spanat på länge men inte riktigt känt att jag har råd att prioritera nu när barnen är små och lönen rullar ut i rekordfart från kontot! http://www.svenssons.se/mobler/1037-taklampor/1685-flowerpot_vp2_pendel/4217-vit.aspx

2014-03-26 @ 10:43:30
Postat av: Emma L

1. Ett hem ska representera personen som bor i det och vara en plats för trygghet och kärlek. Köp som kräver mer eftertanke och planering, vanligen större investeringar, speglar oftare personen som bor där eftersom tid och omsorg ligger bakom inköpet. Investeringar i kvalité är mer kärleksfulla inköp för möbler att trivas och leva med.
2. Jag drömmer om ett nytt soffbord med samma namn som jag : http://www.svenssons.se/mobler/1048-soffbord/3693-emma_soffbord__90_cm/10709-vitoljad_bjork_h52cm.aspx

2014-03-26 @ 10:54:28
Postat av: Emma L

1. Hemmet ska representera personen eller personerna som bor där och vara en plats för trygghet och kärlek. Inköp som kräver mer planering och investering kommer med större sannolikhet vara en reflektion av inköparens stil och smak eftersom eftertanke och omtanke ligger bakom de inköpen. Omtanken som ligger bakom inköpen av kvalitetsmöbler och inredning gör hemmet mer kärleksfullt och långlivade möbler ger i alla fall mig en känsla av stabilitet och trygghet.
2. Jag behöver ett nytt soffbord och drömmer om detta fina med samma namn som jag: http://www.svenssons.se/mobler/1048-soffbord/3693-emma_soffbord__90_cm/10709-vitoljad_bjork_h52cm.aspx

2014-03-26 @ 11:00:57
Postat av: Floristulrik

1, För en hållbar utveckling är ett långsiktigt möbelsamlande en självklarhet, samtidigt visar ju designklassikerna att de är de finaste möbler som gjorts, annars hade de inte varit klassiker. Finns så många fina möbler.
2, Jag kommer att använda pengarna till en stringhylla till dotterns rum, till hennes nallar kanske :) och så till mg själv Skultunas fantastiska mässingskrukor! De är jag värd!

2014-03-26 @ 11:14:20
URL: http://www.floristulrik.se
Postat av: Lisa

1. Klassikern är något du har sett på många ställen, kanske under flera års tid. När du bestämmer dig för att köpa den tror jag du är mindre benägen att trötta på den, du har ju redan sett den så många gånger. Oftast kostar det en del så man får tänka igenom köpet både en och två gånger vilket jag också tror gör att man inte tröttnar på den i första taget. Tröttnat du iallafall finns en bra andrahansmarknad och har du tur kanske klassikern stigit i värde!
2. En svart Jetson från Dux sparas det vilt till.

2014-03-26 @ 11:26:29
Postat av: Mathilda

Jag har köpt hus! En fantastisk solgul sekelskiftsvilla nära både av och skog. Vi skev papperna förra veckan och veckan innan dess föddes vår tredje dotter. ja, du hör ju att jag har att fira! Men inte mycket pengar över till att unna oss något annat än de vi äger.
Därför hade det varit en dröm att kunna ge mina tre döttrar varsin string hylla till sina nya rum. (sina första egna, med vackra gamla kakelugnar och dörrar o trägolv to die for!)

2014-03-26 @ 12:26:39
URL: http://mamalarsson.blogg.se
Postat av: Stina Månsson

1. Man får längta, spara, tråna och det gör att känslan blir speciell när du äntligen får din designklassiker. Du älskar den, vårdar den och släpper den inte i första taget. Skulle du mot all förmodan nångång tröttna så får du antagligen pengarna tillbaka, om inte mer!

2. KS Chair Fladdermusfåtölj - cognac. Jag sparar och sparar, för jag har bestämt mig! Det var kärlek vid första ögonkastet och den kommer bara bli finare med åren!

2014-03-26 @ 12:35:54
URL: http://mollstidesign.wordpress.com
Postat av: Ellen N

1. Motiveringen ät enkel: för att vi måste. Vi konsumerar över våra tillgångar redan idag. Och när vi konsumerar så varför inte stödja våra duktiga formgivare och hantverkare genom att konsumera design, hållbart redan på idéstadiet!
2. Taccia till min fantastiska make som om han bara fick äga en pryl så skulle det vara denna!

2014-03-26 @ 12:36:44
Postat av: Jeanette Fägnell

1.Recept på en Designklassiker.

En del Material av bästa kvalité
En del god Funktion
En del snygg Design
För bästa Hållbarhet, krydda med en nypa humor och tvist !

Följer ni receptet noga och omsorgsfullt har ni skapat en Designklassiker.
Att älska och använda till vardag och till fest.

2. En som följer receptet och skapar fantastiska möbler är Mats Theselius, jag väljer att börja mitt sparande till fåtöljen Bruno.

2014-03-26 @ 13:03:35
Postat av: Nadja Martinsson

1. Kvalitet håller längre, är oftast vackrare att se på, blir mer ekonomiskt i längden och besparar naturen dess råvaror. Vi har bara en planet.

2. Två Xsleep-kuddar! Min nacke längtar... :)

2014-03-26 @ 13:11:48
URL: http://www.textandweb.com
Postat av: Hanna

1. Man kan med största sannolikhet veta att det kommer bli någonting som blir älskat i mer än en livstid, någonting som kan uppskattas av nya generationer. Det kallar jag en långsiktig investering!
2. Lilla Åland, jag vill ha en hel drös runt matbordet i all evighet.

2014-03-26 @ 13:14:57
Postat av: Jenny

1. Kvalitetstsmöbler ger vardagslycka länge.
2. Runt vårt köksbord där vi äter,umgås och jobbar dygnet runt vill vi sitta skönt och länge på Lilla Åland.

2014-03-26 @ 13:23:14
Postat av: ANDREAS

1. Svaret på frågan är väldigt enkelt, köper man en klassiker så blir man en betydligt gladare människa.
2. Finns för mycket att välja på men som många andra har svarat så ligger nog en utbyggnad på stringhyllan nära till hands eller pall till laminofåtöljen .

2014-03-26 @ 13:44:05
Postat av: Frida

1. Det finns så många anledningar. Jag vill inte belasta vår fina natur med slit & släng. Jag vill att designers och tillverkare ska få skäligt betalt för sitt arbete. En designklassiker håller i generationer. Jag vill att barnen ska ärva något riktigt, ingen sophög.
2. Jag skulle köpa karmstolen Vegetal i färgen Brick. Den klarar av utomhusslitage och är fantastiskt vacker.

2014-03-26 @ 13:59:02
Postat av: Ann Rydin

1. För att jag blir genuint glad varenda gång jag ser min lamino (min än så länge första Svensson-investering). Känns som en trogen följeslagare som inte känns tjatig oavsett vart jag flyttar framöver.
2. Pengarna skulle bidra till en Superspider som min sambo spanar på. Vi blir föräldrar i april så det är han värd!

2014-03-26 @ 14:59:07
Postat av: Madeleine

1. För miljön skull, eftersom jag är miljövetare. Men också för att klassiker är klassiker gör att de är hållbara och tidslösa.
2. Jag skulle skaffa några stringhyllor till min son. Det är han värd.

2014-03-26 @ 15:01:16
URL: http://whitemaskgirl.wordpress.com
Postat av: Maria

1. Att köpa design är en investering både i den egna identiteten och i designindustrin; designern och tillverkarna får lön för mödan,vilket ger utrymme för innovation och att produktionskvaliteten fortsätter vara hög. Det är också långsiktigt, det motarbetar massproduktion och blir också i förlängningen mer miljövänligt.
2. Om jag vann presentkortet skulle jag låta det bli ett bidrag till mitt köp av Asplunds Byrå Snö, en modern klassiker som skulle göra sig perfekt i min lägenhet!

2014-03-26 @ 15:04:07
Postat av: Eva Andersson

1.Design står för det långsiktliga, kan ärvas i generationer!
2.Ytterligare en Laminofåtölj.

2014-03-26 @ 15:38:05
Postat av: Frida

1) En billig pryl kan liknas med en kortare romans, det är kul ett tag men ingen kärlek fanns. En klassiker är känslor på en helt annan nivå - det är kärlek som alltid kommer bestå.

2) Soffan Armilla från Ire skulle passa strålande i vårt hem. Den är modern men också bekväm vilket är viktigt då soffa ibland blir säng.

2014-03-26 @ 15:40:03
Postat av: Marie

1)Man får vad man betalar för .... ett gammalt ordspråk som är såååå sant!
2)Jag gillar så mycket Maze pendel-aluminium för 4 950 kr. Att vinna presentkortet skulle göra köpet möjligt :-)

2014-03-26 @ 17:01:28
Postat av: Helena

1. Förutom skillanden på livslängden mellan en kvalitetsprodukt och en billig produkt så tycker jag att det säger sig själv; Är det något som stått på önskelistan ett bra tag och man tålmodigt fått lägga undan en liten summa, bit för bit, för att äntligen kunna få köpa sig en kvalitetsprodukt, blir uppskattningen av produkten på ett helt annat sätt än något man kan köpa för en mindre peng utan att det svider till i plånboken. Dessutom tror jag att det är svårare att tröttna på en produkt som man investerat i på ett känslomässigt sätt, vilket skiljer sig helt mot en slit-och-släng-produkt.

2. Skulle jag vinna skulle jag investera i en för mig riktig klassiker - golvlampan Grasshopper från Gubi.

2014-03-26 @ 18:39:23
Postat av: Emmeli sundberg

1: känslan av att ha sparat ihop till en klassiker är bland det bästa, sen är de tidlösa och kan ärvas

2: pengarna skulle bidra till massa snyggt jag vill ha till vår nya farstukvist!

2014-03-26 @ 19:26:45
Postat av: Nanny

1. En tidlös design som alltid håller, och en kvalitet som kopior aldrig kan nå upp till! Miljön är också givet!

2. Efter att länge har suktat efter bordet Flower så skulle detta vara mitt givna val om jag har turen på min sida!


2014-03-26 @ 19:41:48
Postat av: Evelina Petersson

En klassisk sak av märke håller länge, är snygg och har ett andrahandsvärde om man vill byta stil på ett rum. Den fungerar även som en kamiljont och går att passa in i de flesta rum. Jag hade velat köpa en snygg golvlampa att ha bredvid min läsfåtölj.

2014-03-26 @ 20:27:04
URL: http://pevelina.blogg.se/
Postat av: Jens Westerlund

1. Hellre få saker som håller bra än många saker som ska bytas ut ständigt och jämt. De bästa anledningarna är miljöaspekten och att undvika konsumtionshets.
2. Jag skulle lägga pengarna på någon av de schyssta stolarna som finns på sidan, troligen About a chair.

2014-03-26 @ 21:13:11
Postat av: Karin Synnergren

1.Med Kvalitet kommer man längre,man slipper bli besviken.Billigt krafs går bara sönder.
2.Köpte ett soffbord med kvalitet för 18 år sedan,nu börjar det bli dags att byta ut det till ett nytt,så ett soffbord får det bli om jag vinner!

2014-03-26 @ 21:18:36
Postat av: Annie

1. För att saker med åren fylls av minnen och kärlek, och hög kavlitet kan hålla flera generationer. Det är både hållbart och ekonomiskt! Och mycket roligare.
2. Det får bli en delbetalning på krukan "gråsippa" som skulle vara fin bredvid vår skagerack-grupp vi köpte i höstas och som snart skall invigas med pompa och ståt!

2014-03-26 @ 21:39:40
Postat av: anna l.

1. Om något har kunnat vara i produktion så länge att det har blivit en klassiker vore det otroligt om jag skulle tröttna på möbeln inom en nära framtid. Dessutom är det häftigt att få ha ett konstverk med funktion i sitt hem.
2. Då vi flyttar in i vårt första hus till sommaren skulle pengarna användas till utemöbler från Grythyttan.

2014-03-26 @ 21:58:51
Postat av: Suss

1.Känslan av att få äga något som man verkligen gillar och som man vet står sig över tid.
2. En AJ golvlampa i svart till min läshörna som behöver "highlightas".

2014-03-26 @ 22:04:53
Postat av: Astrid

1. För känslan när man äntligen köpt en sak man drömt om länge. Man vet att man alltid kommer att ha kvar den - och man vet att man alltid kommer vara glad att man sparade för att köpa just den.
2. De 3000 kronorna skulle bli ett bidrag till min dröm Comback gungstol - en stol jag vill sitta och gunga i nu och om 65 år!

2014-03-26 @ 22:49:53
Postat av: Malin Berlin

1. Kvalité före kvantitet. Behövs det egentligen sägas mer? Jag undviker billighetsvaruhusen då servicen är så mycket bättre i kvalitetsbutikerna. Och man får inte glömma att klassiska designmöbler gör ditt hem unikt och inte alla andras likt!
2. Då vi ska få tillökning i familjen har jag tänkt att investera i en stor, tålig och mörk soffa som håller för den stora familjen!

2014-03-27 @ 00:23:54
Postat av: Sophie

1 En dyrare möbel är gjord med mer kärlek och skicklighet, än tex Ikeas massfabricerade varor.
Materialet är omsorgsfullt och skickligt behandlat och man slarvar inte med detaljerna.
Dyrare möbler är ett konstverk i sig, kan man inte köpa en dyr tavla kan man åtminstone ha råd med en designmöbel.
2 Skulle välja peep B2 byrån ,för dess design och mitt behov av extra förvaringsutrymme

2014-03-27 @ 06:09:42
Postat av: Anna PS

1: Because great design lasts!
2: Jag skulle använda presentkortet som ett bidrag till Arka lounge chair som jag har suktat länge nog efter:)!

2014-03-27 @ 06:58:39
Postat av: Malin Guld

1.Att förälska sig i saker, detaljer som gör skillnad då vill man inte ha något annat.
2. Vad jag skulle köpt? Suktar efter en Jetson, men impulshandlade precis en vintage Louis Vuitton så några stringhyllor att fylla vardagsrumsväggen med blir en bra start innan fåtöljen får flytta in!

2014-03-27 @ 07:59:14
Postat av: Anna Å

1. Känner att jag blir mer och mer medveten om vad vi gör mot miljön när vi köper något billigt som vi "kanske-egentligen-inte-vill-ha-men-det-kostar-ju-ändå-så-lite-så-det-är-bara-att-kasta-när-vi-tröttnat." Har tidigare själv handlat mycket billigt "slit och släng" men har nu insett att det som verkligen håller i längden är det som har kvalité. Numera sparar jag därför både mina egna slantar (och miljön) genom att bara köpa det jag verkligen vill ha. Även om det innebära att jag måste vänta ett bra tag på att få det...

2. Det pågående projektet är att utöka samligen med vita Eames stolar - så skulle jag vinna skulle min investering bli ytterligare en i samligen! (så att de snart räcker runt hela bordet!)

2014-03-27 @ 08:23:53
Postat av: hanna

"klassiker - verk som på grund av sitt bestående värde anses förtjäna beteckningen klassisk." taget direkt från NE. man tröttnar inte på en klassiker, den finns kvar för nästa generation och om man motförmodan skulle tröttna finns det alltid ett andrahandsvärde. vi sparar natur och miljö både genom mindre konsumtion och mindre soptippar. alla vinner!

vinner jag skulle jag önska mig en Eames som kontorsstol och kanske Klongs vas Äng. De kommer jag aldrig tröttna på och mina barnbarn kommer en vacker dag försöka komma på bästa argumentet till varför de ska få ärva dem!
Kram Hanna

2014-03-27 @ 09:53:57
Postat av: Maria, Varberg

1). En designklassiker ger en varaktig trivsel i hemmet och en harmonisk känsla. Det blir fint hemma och man varken vill eller behöver byta ut den (tröttnar inte på dem & de får oftast vackert slitage eller så är de lätta att renovera) = tidssparande och miljösparande!
2). Jag älskar stolar så jag skulle investera i en vacker Arka loungechair.

2014-03-27 @ 10:15:28
Postat av: Maria Bäckström

1. Att vi bör undvika "slit och släng" är någonting jag hela tiden försöker uppmana mina vänner till när de tycker att jag köper alldeles för dyra saker. Att köpa klassiska saker som dels håller en högre kvalitét och dels ger en härligare känsla, är något vi alla vinner på, framförallt naturen! Nu är jag ingen expert på hur alla dessa designklassiker framställs, men jag hoppas i mitt stilla sinne att även tillverkarna tänker på miljön så att hela ledet från tillverkning till konsument blir komplett. Att designklassiker dessutom är eftertraktade på andrahandsmarknaden är också ett stort plus!

2. Jag och min kille är precis klar med renoveringen av vår nya sekelskifteslägenhet. På grund av den öppna planlösningen har vi kommit fram till att lägenheten är ganska svårmöblerad men efter många om och men har vi lyckats enas om en möblering som känns bra. Det finns dock ett tomt hörn i lägenheten där jag så gärna skulle vilja placera en fin golvlampa och en skön fåtölj. Länge har en mattvit Grasshopper GM1 stått på önskelistan. Planerna var att bara bo två personer i lägenheten, men en gräshoppa skulle gärna få flytta in :)

2014-03-27 @ 10:59:35
URL: http://detailsbym.se
Postat av: Stina

Jag har den erfarenheten av att när jag köper saker spontant så är det billigt och lite sämre kvalitet. Detta får ofta inte en långlivad plats i mitt hem. Men när jag tänker igenom och varsamt väljer ut något som jag sparat till så får det stanna hos mig i många många år framöver. Det är stor skilnnad på kvalitet och känsla för möbler som man fått spara ihop till och längta efter att få hem! Jag väljer det alla gånger framför taskig kvalitet och kortvarighet.

jag skulle unna mig grasshopper lampan som jag så länge spanat på! Tänk vilken lycka om den äntligen skulle få bli min!

2014-03-27 @ 12:46:22
Postat av: Frida

1: Kärleken till ett föremål du har drömt om länge och sparat till blir starkare och mer genomtänkt. Du ångar sannolikt inte köpet då du säkert redan har tänkt ut vart den ska stå, om den passar med det övriga hemma etc, och du behåller antagligen det köpta i din ägo länge, vilket även är bra för miljön. Om du trots allt tröttnar på föremålet finns det även ett andrahandsvärde, ytterligare en bonus för miljön och någon annan får njuta av din designklassiker.

2: Presentkortet skulle jag investera i en AJ golvlampa från Louis Poulsen.

2014-03-27 @ 14:41:06
Postat av: Sara S

1) Vi har bara lånat den här världen från våra barn och barnbarn. En designklassiker kommer att leva vidare generation till generation. Bra för miljön och en fin gåva till kommande generationer.

2) Jag skulle investera i ett Peep C1 skåp från Zweed. Älskar kombinationen trä och vitt!

2014-03-27 @ 15:30:40
Postat av: Emma

1. Det är bra för miljön i stort med ett hållbarhetstänk, men även bra för vår hemmiljö som blir vacker och trivsam. Bra design och gedigna material kan ärvas av kommande generationer. Jag önskar att mina föräldrar och mor-/farföräldrar hade gjort sådana kloka investeringar som jag nu kunde få ta över.
2.Gatto bordlampa står högst upp på önskelistan!

2014-03-27 @ 15:41:54
Postat av: Hanna

1.Varför köpa om jag snart måste slänga, när jag istället kan köpa möbler där Vi i generationer kan hänga?

2. Tänkte att vi skulle hänga i en Jetson.

2014-03-27 @ 15:58:32
Postat av: Elisabeth

1. Vid köp av möbler med genomtänkt design och hög kvalitet är sannorlikheten att man ska ta väl hand om dem betydligt större än om man väljer att konsumera billigt och kortsiktigt. Både miljön och ekonomin gynnas av långlivade möbler med tidlös design.
2. Om jag fick nöjet att använda ett presentkort hos Svensson och Lammhult skulle jag investera i två bekväma och stilrena Monet-fotöljer till vår ännu oinredda lägenhet, som vi flyttar till i mitten av juni.

2014-03-27 @ 18:04:29
Postat av: Emelie

För att historien vi skriver tillsammans är värd mer än bara slit och släng.

Därför lägger vi pengarna på en Jetson " Dakota läder konjak"

2014-03-27 @ 18:16:53
Postat av: Marie-Louise Svensson

1. För att hjärtat säger att det är rätt!
2. Jag skulle köpa en snygg (och skön) stol till mitt nya, helt egna (!) sy-/målar-/pysselrum som jag så självsäkert kallar för min ateljé. Där hoppas jag sitta och nöta en vacker klassiker i många år. Vilken det blir får jag helt enkelt avgöra efter ett provsittningsbesök på Svenssons!

2014-03-27 @ 19:21:20
Postat av: Ina

Kort och gott handlar det om att värna om miljön och sin egen plånbok - att göra en investering i en designklassiker som kan följa med hela livet vore ju fantastiskt! Undertecknad ska börja plugga i tre år till hösten och kommer flytta in i en liten men naggande god etta, därför vill jag ha en stringhylla med plats för studentlektyr samt en bordsskiva som skrivbord (så sjukt praktiskt med allt i ett möbel!)

2014-03-27 @ 19:26:02
Postat av: Filippa

1. Utan en klassiker är livet inte fulländat.
2. En ny matta till min hall hade varit perfekt!

2014-03-27 @ 20:12:48
Postat av: Sandra johansson

Känslan av tidlös design, skinn som bara blir snyggare med åren och möjligheten att föra vidare en möbel till ett nytt hem eller till en ny generation är anledningen till att en klassiker är värd en extra slant. Om jag skulle vinna så skulle jag investera i en snygg halllampa och ja, en klassiker är faktisk en investering!

2014-03-27 @ 20:48:35
Postat av: Lina S Hansson

1. Klassikerna tröttnar man aldrig på, vilket gör det billigare per år. Om man mot förmodan skulle bli trött, kan man sälja vidare en möbel för den är inte särskilt nött.

2. Skulle köpa två lamino fåtöljer att sätta framför brasan i vårt nyinköpta hus.

2014-03-27 @ 20:59:39
Postat av: Gisela

1. Skulle du sätta på dig samma kläder du bar när du var 20 som när du är 40? Samma princip gäller inredning.
2. En utesoffgrupp till bår nyinglasade balkong.

2014-03-27 @ 23:04:50
Postat av: Louise

1. En designklassiker är tidlös och kommer uppskattas över årtionden och generationer, där eventuella skavanker endast vittnar om livet och därav ses som vackert. Det är för mig miljömedvetenhet - att satsa på produkter som håller länge än över en säsong eller två.

2. Då hade jag köpt mig en golvlampa att ställa vid soffan. Lutar åt en vit AJ golvlampa!

2014-03-28 @ 00:15:05
Postat av: Cecilia Öhrn

1. Jag blir stressad över konsumtionshetsen, slit och släng-mentaliteten. Det är lättare att om och om igen byta ut en billig detalj och på så sätt spä på behovet och produktionen av billiga prylar, än en som man åtrått och sparat ihop till.
2. Jag skulle köpa Asplunds Snö B3-byrå som kommer passa perfekt i vår nyrenoverade hall.

2014-03-28 @ 09:23:14
URL: http://blogg.skonahem.com/koksrenovering/
Postat av: Susanne Birgersson NIlsson

1; Glädjen att ha kämpat för att få det man suktat över är en oslagbar känsla! Design möbler håller 4-ever i stil och i hjärtat!
2; Golvlampa Rosy Angelis av Flos

2014-03-28 @ 10:23:00
Postat av: Sara Ljungdahl Holst

1) För miljön och moder jord - för det fina och praktiska där vi bor.

2) Det måste bli ett Urban Garden paket. Längtar ut och den skulle bli helt perfekt på balkongen för årets odlingar!

2014-03-28 @ 11:52:11
URL: http://makeithappybysara.wordpress.com
Postat av: Ellen Hansson

1)Att en möbel blivit klassiker tyder på att den håller god kvalitet annars hade den inte blivit klassiker, förhoppningsvis är den också skapad med kärlek.
2) Jag skulle köpt en Eames plastic armchair med träben. Passar vis skrivbordet och kan bli extra stol vid matbordet när det behövs.

2014-03-28 @ 12:21:02
Postat av: eva svensson

En designklassiker är skönhet och funktion som består fastän åren går.
En kär ägodel man kan slita på och lita på!
Min älsklingsfåtölj är en tidig Bruno Mattsons Eva köpt begagnad men i utmärkt skick vinner jag skulle den få fårskinnsöverdrag att använda vintertid för då skulle det bli ännu mysigare!

2014-03-28 @ 12:45:31
Postat av: Emma Karlsson

1) Min mormor gav mig en skänk i teak som hon hade fått i bröllopspresent för ett halv sekel sedan. Den ser ut att vara nyinköpt, vilken kvalitet! Tänk om jag kunde bevara något och ge till mina barnbarn.
2) Har länge haft ögonen på en ph-lampa, skulle investera i en om jag vann.

2014-03-28 @ 14:40:39
Postat av: Klara

1&2) Klassiskt blir aldrig tråkigt! I över 30 år har mina föräldrar haft samma lampa över köksbordet och nu önskar jag mig innerligt en likadan, en PH5-pendel att hänga över det fantastiskt vackra matbord som min man tillverkat.

2014-03-28 @ 15:47:29
Postat av: Anna Wandel

Hej!
En klassiker är något jag kan lämna efter mig till barn och barnbarn, tänker en ljuvlig tanke om när pyret i min mage alternativt dess ungar kommenterar farmor/mormors sällsynt goda smak och slåss om att få plocka av godbitarna?
Skulle just jag vinna skulle presentkortet gå till en liten liten del (kanske hälften av snöret) på drömfåtöljen CH25 - i svartlackad ek/svart snöre.
trevlig helg!

2014-03-28 @ 17:31:44
Postat av: Åsa

1. En klassiker blir inte omodern, den håller i längden och är inget slit och släng, håller både kvalitetsmässigt och miljömässigt.
2. Jag skulle införskaffa en lång plastmatta, något jag länge velat köpa
http://www.svenssons.se/mobler/1099-plastmattor/1990-molly_matta_langd_300_cm/24349-bla.aspx

2014-03-28 @ 17:42:16
URL: http://spacegirl.blogg.se
Postat av: Margareta

1: En designmöbel är som ett fint vin - det blir bara bättre med åren!
2: Jag skulle investera i en Ägget-fåtölj.

2014-03-28 @ 20:11:37
Postat av: Anders

1: Designmöbler blir en livsstil. Gråa hårstrån och patina - vi kan åldras tillsammans!
2: Jag skulle köpa en Lamino i färskinn med fotpall.

2014-03-28 @ 20:15:06
Postat av: Britt-Marie

Känsla K
Lust L
Attraktion A
Slitstarkt S
Själfullt S
Investering I
Kvalité K
Energismart E
Retro R

Tre Stringhyllor där jag samlar mina KLASSIKER
Kafka, Lessing, Austen........

2014-03-28 @ 22:33:09
Postat av: Gabriella

1. För att konsumera mindre och njuta av det genuint vackra desto mer. Hållbar glädje med andra ord.

2. Laminon. Den vinner i längden i uttryck, ergonomi och känsla. Så är det bara. (Och ja, jag får väl se till att spara ihop till mellanskillnaden. Men det gör jag så gärna!)

2014-03-29 @ 01:30:09
Postat av: Emelie

Antikrundan och Antique Roadshow har lärt mig att kvalitetsmöbler inte bara har affektionsvärde utan ökar i värde över tid. Gedigen design är en investering i hållbar smak.
i
Skulle köpa Bisley hurts 39, 15 lådor med tillbehör. Tänk att äntligen få ordning på mina deklarationer, som måste sparas i minst 7 år!

2014-03-29 @ 02:29:58
Postat av: Anna Lundqvist

Är ju bra för både miljö och plånbok om möblerna håller både vad det gäller kvalitét, klass och stil
En snygg och läcker golvlampa som hade prytt sin plats bredvid soffan. Både läckert och användbart så läsandet och tidningskorsorden blir lättare att utföra

2014-03-29 @ 09:49:59
Postat av: Angelica

1) Därför att du helt enkelt har den hela livet eftersom den aldrig kommer att gå ur mode och att det är kvalitet!
Och efter döden så är det säkert ngn annan som grabbar åt sig den fort som attans!! ;-)

2) AJ Golvlampa!! Den kommer att vara het läääänge till!! :-)

2014-03-29 @ 10:57:26
Postat av: Erica

1. För att de är hållbara både för miljön och i designen!
2. Skulle absolut investera i mer Stringhyllor, fungerar överallt!

2014-03-29 @ 13:44:43
Postat av: Malin Svensk Björck

1. Jag gillar inte slit och släng mentaliteten. Det är bättre för både plånbok och miljön att inte handla nytt hela tiden. Det innebär ju att man måste satsa på sånt som håller.
2. Jag skulle handla till badrummet vi måste bygga om snart pga mitt handikapp. Jag skulle köpa tip pedalhink, basic badrumsmatta och basic handdukar. Vore jättekul med lite nya småsaker då :-)
Ha en trevlig vår!
Mvh
Malin

2014-03-29 @ 18:16:50
Postat av: Lisa

Jag kan bara tala för mig själv men jag har flera gånger fastnat för designklassiker som jag älskat från första stund och som jag sedan kompromissat med under flera år, när jag istället för att slå till köpt billigare kopior som jag 1. aldrig riktigt gillat, 2. till sist fått slänga pga att de gått sönder eller blivit slitna på fel sätt, 3. aldrig aldrig saknat när de väl varit ute ur lägenheten. Idag har jag hellre ett fåtal möbler som jag verkligen gillar än en uppsättning möbler som jag egentligen inte bryr mig om.

2014-03-29 @ 18:28:19
Postat av: Anna Öhrling Elltorp

1. Att njuta av något vackert, tidlöst och det man faktiskt verkligen vill ha, då slår man två flugor i en smäll och struntar i det kortlivade och utbytbara. I slutändan har du betalat samma pris, med det har inte vår miljö gjort.
2. Livet är roligare om man är två, min lilla Arka vill inte längre ensam stå.

2014-03-29 @ 18:38:14
Postat av: Nickan

1) Finns inget bättre argument än MILJÖ tycker jag. Jag vill att mina barn och eventuella barnbarn ska kunna njuta av skogen och naturen så som jag gör.

2) Efter lite gnetande och sparande skulle jag vilja att vi köpte ett nytt vardagsrumsbord. Min sambo är lite trög i starten, men med hjälp av ett eventuellt presentkort skulle troligen hans startsträcka kortas något. Jag hoppas att han är med på tanken att välja antingen ett AK 2560 soffbord (och spara till ytteligare ett) eller ett stort Flower bord - vitt, eksarg och kromade ben.
Det är två helt olika typer av bord, men ack så stiliga båda två...

2014-03-29 @ 18:57:27
Postat av: Lena Wiik

1: For at man blir så himla fornøyd med en riktig klassiker, framfor en kopia. En kopia kan aldri gi samme känsla som en klassiker
2. En av de utrolig fine tvbenker i serien Arctic... Er meget lei av vår i oljet ek... Vil så gjerne ha en i hvitt!

2014-03-29 @ 19:05:23
Postat av: Lena Wiik

1: For at man blir så himla fornøyd med en riktig klassiker, framfor en kopia. En kopia kan aldri gi samme känsla som en klassiker
2. En av de utrolig fine tvbenker i serien Arctic... Er meget lei av vår i oljet ek... Vil så gjerne ha en i hvitt!

2014-03-29 @ 19:07:04
URL: http://lenasunivers.blogspot.com
Postat av: Jenny L

1, Dyrare rent kortsiktigt men på långsikt så mycket billigare. Köper hellre en möbel med historia än en massproducerad slit och släng. Må vara en äkta smålänning men när det kommer till kär en design klassiker då lägger jag gärna mina dyrbara slantar på.

2, En CH24 Stol :)

2014-03-29 @ 20:48:14
Postat av: Karolina S


1. Genom att sprara ihop till och investera i en designklassiker gör man ett bra val på många sätt. Dels ger man sig själv en kvalitatetsprodukt som håller i både tid och rum. Man stödjer också det gedigna designarbetet som ligger till grunden för en designklassiker och således även designern och långlivade produkter. Dessutom handlar man med omtanke till vår miljö och kommande generationer. Med andra ord finns det inget i långa loppet som stödjer billig och kortsiktig shopping.

2. Om jag vann presentkortet skulle jag investera i en vit Eames RAR gungstol. Den har allt jag önskar: Bekväm med hög kvalité och med snygg hållbar design. Att plasten är återvinningsbar är pricken över i:et!

2014-03-29 @ 21:36:13
Postat av: Christina Frisberg

1: De flesta desigmöbler av klass, står sig i tiden och passar in i alla miljöer, de är av god kvaliet som håller för en familj med både vuxna och barn och även husdjur, har man kostat på sig rejäla och tidslösa design möbler så tröttnar man aldrig på dem utan man vårdar dem ömt i generation till generation, och byter bara ut textilier, och tapeter så blir hemmet som nytt år efter år.
2: Om just jag hade den rent makalösa turen att dra hem vinsten så blir det en PH lampa som jag så hett önskar mig, jag är upppvuxen med en PH lampa i kökstaket i mitt föräldrahem och jag vill ha en i mitt hem.

2014-03-29 @ 22:26:43
Postat av: Christina Frisberg

1: De flesta desigmöbler av klass, står sig i tiden och passar in i alla miljöer, de är av god kvaliet som håller för en familj med både vuxna och barn och även husdjur, har man kostat på sig rejäla och tidslösa design möbler så tröttnar man aldrig på dem utan man vårdar dem ömt i generation till generation, och byter bara ut textilier, och tapeter så blir hemmet som nytt år efter år.
2: Om just jag hade den rent makalösa turen att dra hem vinsten så blir det en PH lampa som jag så hett önskar mig, jag är upppvuxen med en PH lampa i kökstaket i mitt föräldrahem och jag vill ha en i mitt hem.

2014-03-29 @ 22:33:01
Postat av: Sanna

Utan kombon kvalitet och snygg design tröttnar ögat och själen.
Jag skulle äntligen kunna köpa ny dyna till Jetson fåtöljen jag hittade på tippen för gnor år sedan!

2014-03-29 @ 23:49:04
Postat av: Anemonia

1.Att köpa designmöbler är en investering för framtiden. Visst känns det i plånboken, men vi har alltid sparat en längre tid och köpt det vi vill ha, fin kvalitet och en stilren och vacker design.
Vackra fina naturmaterial, rena, klara linjer. Vi har så många duktiga och kreativa designers, känns bra att få gynna dem. Att köpa billigt och möbler som inte håller så länge är på sikt ett mycket sämre val.

2. Finns så mycket jag skulle kunna önska mig, varför inte den här underbara fåtöljen i vacker grå färg med underbar design:

http://www.svenssons.se/mobler/1042-heritage_fatolj/4850-heritage_fatolj.aspx

2014-03-30 @ 09:37:25
Postat av: Lars

1. Kvalitet håller över tid vilket också gynnar vår miljö och det ger en annan tillfredsställelse att äga ett orginal.
2.Jag skulle låta min sambo välja för hon fyller år om några dagar.Gissar jag så kan det bli att vinsten går till en stor matta under vårt matbord. Det har vi pratat om länge.

2014-03-30 @ 11:41:34
Postat av: Molly

1. Visst är det en hyllning till hantverket och miljön, men för mig handlar det om känslan. När man liksom blir nykär. Och sen, blir man nykär igen. Jag får självförtroende av att äga möbler som innebär något.
2. Vill ha den oemotståndliga taklampan Liv pendel som ett statement i min etta.

2014-03-30 @ 12:38:34
Postat av: Jenny P

1.En designklassiker är alltid rätt oavsett vilka trender som gäller.
Och har ett helt annat ekonomiskt och historiskt värde än billigare modeller.
Med en designpärla i hemmet kan man som Svensson ”göra slut på slit och släng”.
Och samtidigt bespara vår miljö genom att investera en lite större peng.

2. Som nybliven sambo har hemmet fått dubbelt så mycket saker. Jag skulle därför använda mitt presentkort till att köpa fler hyllor och skåp till Stringhyllan som vi har tänkt ha på en vägg i vårt nya hem. Då skulle vi få både gott om förvaring och en riktigt snygg och maffig hylla längs en hel vägg.

2014-03-30 @ 13:22:40
Postat av: Linn

1. Definitivt på grund av miljön och ekonomi! Att köpa billiga möbler som man tröttnar på är varken bra för vår miljö eller för plånboken. Att satsa några kronor extra på något jag verkligen vill ha och kommer ha användning för är två av de starkaste argument jag har. Desginklassiker kommer man heller aldrig tröttna på!

2. Stringhyllor! I ett års tid har vi haft en vägg som är helt tom. Vi skulle verkligen behöva några hyllor till våra böcker och tidningar eftersom vi båda är studenter och samlar på oss en del. Så för de 3000 kronorna hade jag investerat i smart och snygg förvaring från String.

2014-03-30 @ 15:12:31
Postat av: Anna K

1.
Ut med " köp och släng".
In med "slit och släng".

Det krävs kvalité för att kunna slita så länge att du måste slänga.

2.
FlowerPot. Definitivt en FlowerPot. Har länge drömt om en egen FlowerPot. :-)

2014-03-30 @ 18:06:22
Postat av: Anna K

1.
Ut med " köp och släng".
In med "slit och släng".

Det krävs kvalité för att kunna slita så länge att du måste slänga.

2.
FlowerPot. Definitivt en FlowerPot. Har länge drömt om en egen FlowerPot. :-)

2014-03-30 @ 18:06:24
Postat av: Cornelia Eriksson

1. Möbler med en historia gör hemmet unikt och hemtrevligt och det vill jag kunna ge till mina barn i framtiden. Designmöbler i bra kcalitet kan användas av generation efter generation!


2. Jag skulle investera i hyllsystemet Stacked eftersom det är en möbel man blir glad av att titta på! Ännu gladare blir jag av att veta att de stora variationsmöjligheterna gör att jag kan ha den länge, länge.

2014-03-30 @ 18:34:53
Postat av: Sussi F

1. Slit och släng - nej aldrig mer! Allt fler den tanken överger, bättre satsa på kvalitet och stil, för det är en omtänksam och miljövänlig deal!
2. Lamino drömmer jag om ständigt och jämt, någon gång i livet skall jag äga en sådan har jag bestämt!

2014-03-30 @ 19:07:06
Postat av: Sussi F

1. Slit och släng - nej aldrig mer! Allt fler den tanken överger, bättre satsa på kvalitet och stil, för det är en omtänksam och miljövänlig deal!
2. Lamino drömmer jag om ständigt och jämt, någon gång i livet skall jag äga en sådan har jag bestämt!

2014-03-30 @ 19:07:12
Postat av: Marie N.

1. Enkelt svar: Känslan i magen och fröjden för öga det kallas inredningsporr.
2. En mycket efterlängtad stingbokhylla med skrivbord, hyllor, skåp, tidskriftshållare - hela paketet.

2014-03-30 @ 19:15:23
Postat av: Pernilla Östlund

1. För mig handlar kvalitet även om långsiktighet och att vi ska få ett hållbart samhälle. Klassisk design står för allt det.
2. Bidrag till en Jetson-fåtölj till min, snart, färdiga läsehörna. Längtar!

2014-03-30 @ 19:28:28
Postat av: Monica Berglund

1. Slitstark kvalité tjänar jag ändå på i längden.
2. 3 fina String pocket till våra sovrum.

2014-03-30 @ 19:40:42
Postat av: Lisa

1. "Det är billigt att köpa dyrt" -så brukar jag och min sambo resonera. Man blir nöjd från början med original. Annars köper man billigare och blir missnöjd, för att sedan köpa kvalitet = dyrare i längden. Bättre gör miljön med mindre slit och släng.
2. Skulle behöva en Snö A3 och slänga ut den gamla byrån från det stora varuhuset...den som nedersta lådan inte längre går att stänga, för att botten ramlat ut!

2014-03-30 @ 19:56:39
Postat av: Margareta Hallin

För många, många år sedan köpte vi en soffa från Eilersen hos Svensson i Lammhult. Det är helt klart den mest sköna soffa jag haft. Kuddarna var fyllda med dun och den var fin efter många års användande. När vi gjorde om hemma var vi tvungna att köpa en hörnsoffa och Eielersen såldes på Blocket och jag grät. Tyvärr tillät inte ekonomin då att köpa en av samma fina kvalité utan det blev en lågprissoffa. Efter ett år är den helt utsliten och ingen bil knapp sitta i den. Skulle jag vinna skulle jag inte tveka en sekund på att köpa en ny Eilersen!

2014-03-30 @ 21:30:07
URL: http://hallinbloggar.blogspot.com
Postat av: Erika Andersson

1. En klassiker blir man glad av att se, den är vacker, tidlös och genomtänkt. En investering som är värd att vänta på!

2. Jag skulle köpa två stycken Lobby däcksstolar till vår stuga vid havet.

2014-03-30 @ 21:45:07
Postat av: Filippa Ristorp

Att köpa många billiga blir lika dyrt i längden. Spara lite pengar, köp det du verkligen vill ha och njut av kvalitén år efter år!
Jag skulle vilja investera i en go fotölj att amma i bland annat. Vår andra bebis kommer i sommar, och va det något jag sakna med vår första så va den en bra fotölj.

2014-03-30 @ 21:46:05
Postat av: Kristin

1.Det får en att värdesätta saker i sitt liv mer - påminna en om att man bör ta väl hand om sina saker, sina relationer och vår planet!
2. Skulle investera i en snygg och bekväm skrivbordsstol, som denna http://www.svenssons.se/mobler/1124-stolar/4007-comback_karmstol_med_snurrstativ/22602-beige.aspx

2014-03-31 @ 03:02:37
Postat av: Rebecka

1. Jag kan bara se till mig själv och vilken relation jag har till möbler. Mina morföräldrar och även mina egna föräldrar har valt att investera sina slantar på få men hållbara möblerklassiker. Detta är något som gjort att jag har till låns en fantastisk Lamino fåtölj som mormor en gång i tiden fick i present av morfar. Detta tror jag är positivt både för miljö, plånbok och vi blir i viss del av med detta konsumtionssamhälle som råder.
2. Jag skulle investera i en Asplund byrå, Snö. En byrå jag spanat länge på och en riktig skönhet som jag hoppas kunna få gå i arv till mina framtida barn.

2014-03-31 @ 09:05:30
Postat av: chanette a

1. en riktig klassiker går aldrig ur tiden.
det e mer miljövänligt och man kan tex lätt piffa upp saken med
nya textiler eller kuddar

2. dessa 2 skulle jag valt till min lille sons rum som är på tapeten
att bli fint nu sen vi flytta till hus
Acapulco Mini barnfåtölj
och
Two-tone bord litet

2014-03-31 @ 09:14:38
URL: http://chanette.blogg.se
Postat av: Petra

1. Hantverket och kvalitén som finns i många designklassiker gör att de faktiskt håller en längre tid, de går inte sönder, men skulle det göra det finns det alltid reservdelar att laga sin klassiker med. Dessutom slits de ofta med en vacker patina. Formmässigt ska en klassiker även att kombinera in i olika stilar, oavsett hur trenderna svänger, de håller alltså även för ögats slitage.
2. Jag skulle köpa en pilaster att använda som skoförvaring.

2014-03-31 @ 09:37:06
Postat av: Lennart Wikslund

1. "Jag är inte så rik så jag kan ha råd att köpa billiga saker", sa baron Rothschild en gång i tiden. Jag tror hans ord talar för sig själva.

2. Bestlite vägglampa. Lång och smäcker, väldigt läcker.

2014-03-31 @ 09:57:00
Postat av: Lena E

1.Genom att investera i designklassiker får man njuta av de främsta formgivarnas alster skapade i högsta materialkvalitet, funktionalitet och med bästa hantverksskicklighet samtidigt som det blir en handling för goda omständigheter bakom produkten såsom tillverkning och hållbar utveckling.

2. Hans J. Wegners CH24 vilken jag beundrar otroligt mycket!

2014-03-31 @ 14:29:45
Postat av: Alice

1. När man lägger lite mer pengar på en produkt brukar det i mitt fall vara väl genomtänkt, och då tröttnar man sällan vilket leder till att produkten inte blir inte så dyr i längden. Pengarna man lägger på sitt köp går dessutom till en unik design och inte till en kopia och det är de man ska gynna!

2. Som student, men inte världens största plånbok, väntar jag alltid tills jag har råd med min dröm-inredning. Jag har länge spanat in Mini O table i vit marmor med gula ben som dessutom skulle gå super snyggt ihop med min nytapetserade gula marmor fåtölj - den skulle jag välja.

2014-03-31 @ 15:00:06
Postat av: Jennifer

Hej Frida! Jag har mejlat dig mina kontaktuppgifter. Tusen tack både till dig och Svensson i Lammhult för vinsten! :-)

2014-04-03 @ 19:42:43

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL