Annons

Arkiv: feb 2014

Nyhet! Alvhems öppna arkiv

Göteborgsbaserade Alvhem Mäkleri (som blivit lite av Svenska Landslaget i sekelskifteslägenheter) har lanserat en sprillans ny hemsida idag. Bästa förändringen? De har äntligen öppnat upp sitt bildarkiv. En veritabel guldgruva för alla som går igång på och vill frossa i stuckaturer, spegeldörrar, kakelugnar, höga fotlister, takhöjd och äldre lägenheter med charm. Ja. Var man inte köpsugen innan så är man ju definitivt det efter att ha scrollat sönder pekfingret bland de nya kategorierna. Det är inte många som sitter på en sådan gedigen bildskatt på det här temat som Alvhem gör. Och vad få vet om är att de (under tystnad) säkert har sålt fler interiörbilder till internationella inredningstidningar än vad många etablerade fotografer får göra (och skryter om) under en yrkesverksam livstid. Men nu finns alltså ett hundratal av Alvhems bästa objekt genom tiderna ute till beskådan för allmänheten. Klicka på ”Inspiration”. Det kommer bara mer och mer ju längre ner man scrollar. Klickvarning utfärdas!
Foton: lånade från Alvhems bildarkiv

Mitt senaste köp

Jag är ju inne och stryker på Norrgavel i Göteborg ganska ofta, men de senaste veckorna har jag frekventerat butiken så pass många gånger att personalen måste ha börjat undra om jag inte tappat en skruv eller två (kanske till och med på deras kuddavdelning?). Vad jag letat efter? Eller snarare väntat in leverans på? De här två kuddvaren till soffan i vårt uterum. Det i linne var ingen match att få köpt, det kom in efter en månads väntan ungefär – men det i sammet skulle tydligen utgå så det tvingades jag detektiva fram ett sista exemplar av ifrån Malmöbutiken och när det väl kom upp till Göteborg fick jag det faktiskt som present. För min trägna envishet månne? Stort tack i vilket fall. ”Snickt” som attan blev det!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Hemnetgodis för fotonördar

I en tid där ”mäklarbilder” och ”försäljningsstyling” nästan blivit synonymt med en likriktad rundgång av samma möbler, samma dekorationer, samma posters och ungefär samma pynt på parad – ö v e r a l l t – så känns det närmast befriande med Hemnetannonser som bjuder ögat på annat. Och då syftar jag inte bara på själva inredningen utan också på valet av bildspråk och utsnitt. Visst, mäklarfoton har en enda uppgift. Att sälja objektet. Men kanske gör de just det, lite bättre, om man som tittare upplever en skönare tempoväxling i flödet? För man tittar ju inte bara på en bild i taget nuförtiden. Man scrollar ju igenom väldigt många annonser när man är i köpartagen idag. Eller hur? Med risk för att bli tjatig så är Fantastic Frank verkligen ett föredöme på den fronten. Deras nya bilder är nästan provocerande känsloladdade. På gränsen till Roy Andersson-melankoliska. Och deras Pinterestarkiv är en lika stor källa till inspiration som en bättre fototidning. Kolla in! Veckans Hemnetgodis för fotonördar.
Foton: Fantastic Frank

Lookalikes: Mässingsskålar på fot

Under 2012 lanserade Georg Jensen ett samarbete med kända formgivaren Ilse Crawford. Resultatet? En serie eleganta skålar, askar, ljuslyktor och vaser i metall. Rostfritt stål, koppar och mässing. Och Mio har en liknande serie som påminner väldigt mycket om ovan nämnda samarbete. Fast till en spottstyver av priset (och finishen). Visst är Cielo och ILSE lika som bär? Tipstack till @feliciamarthe
Orginalet: Georg Jensens skål ILSE, 1099 kr
Lookalike: Mios skål Cielo, 99 kr

Snödroppar x 2

När jag postade en bild på den här lilla buketten snödroppar via Instagram igår blev jag överöst med frågor om vasen. Jag skriver svaret här så slipper ni maila. Det är en limited edition Bud Vase av holländska Aldo Bakker som jag fick i min första Designerbox (nr 3). Vad det är? Jo, en prenumeration som man kan teckna på nya (och fram till releasedatumet hemliga) designprodukter som görs i begränsad upplaga och skickas hem i en snygg trälåda. Lite som att prenumerera på en tidning eller vara med i en bokklubb fast här får man ett nytt samlarobjekt hemskickat istället. Jag tycker att utbudet (bortsett från den här porslinsvasen, som jag älskar!) har hållit en väldigt ojämn nivå hittills men jag hänger ändå kvar som prenumerant ett tag till. Idén är ju kul, så man får väl ge det en chans!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans snackisar och nyheter – v 8

Då har det blivit dags att knyta ihop vecka 8 med ett söndagssvep. Här kommer min summering av omskrivna nyheter och bloggsnackisar från de senaste sju dagarna. Kryddat med lite branschstatistik och nya detaljhandelstrender. Hoppas ni gillar det här återkommande veckoinslaget!
Min allra första praktikant Hanna (som bloggar på Hannasinspo) är aktuell med en ny inredningspodd och Youtube-kanal. En teaser för Haket hittar du här. Missa inte! Tror det kan bli ett kul koncept!
String satsar smart i sociala medier. Nu senast i samarbete med Lotta Agatons kurselever. 22 nya stylister genererade 22 hyllor med 22 tolkningar. Och oräkneligt av bloggkärlek. Såklart.
Näst efter Filippa K-muggarna tror jag att Eva Solos Neopren-karaffer kan vara en av de vanligast förekommande ”designprodukterna” i svenska hem. Nu släpps den klädda kylskåpskaraffen i ny konjaksfärgad skrud, och för första gången (?) i limiterad utgåva. Mer info här!

I fredags släpptes den officiella TS-statistiken för 2013 som visar upplagan för de svenska tidningstitlarna och det var dystra siffror för många aktörer i branschen. Mer om det i ett senare inlägg. Att det råder tuffa tider för printmedia märks dock inte bara i Sverige. Strama budgetar tvingar fler att köpa in mer istället för jobba fram eget material. Bloggare anklagas ju ofta för att ”bara idissla” andras bilder, om och om igen, men glöm då inte att tidningar med stora redaktionella kostymer faktiskt också gör det. Till och med på omslagen!! Eller vad sägs om det här? Danska Rum och Elle Decoration NL. Notera retuschen…

Showrooms spås bli allt viktigare för näthandelns expansion under 2014. Antagligen är det just därför Skånska Byggvaror nu flyttar ihop med… Plantagen! Från och med mars öppnar de showrooms i Plantagens butiker i Tagene Göteborg och Barkarby Stockholm där kunderna kommer kunna beställa via terminal med fri frakt hem. Intressant branschtrend, Vad blir nästa samarbete på det här temat?

Jag brukar ju avrunda med att visa veckans mest ”visade” hem. Den här veckan är det dock inte en lägenhet eller ett hus som stått i fokus, utan ett litetlitet kök som får jättejättemycket uppmärksamhet i bloggosfären. De här bilderna har nämligen fått rungande digitala applåder. Fler foton hittar du här. Enjoy!
Foto: Hannasinspo, String, Eva Solo, Trendstefan.se, Dagens Handel, Alvhem Mäkleri

Fredagsblommor

Jag har en så himla härlig fredagskänsla i kroppen idag. Det tyckte jag var värt att fira lite extra med ett fång fina blommor inför helgen. Inspirerad av andra inredningsbloggare slog jag till på en rufsig vårbukett med bl a anemoner, eukalyptus, franska tulpaner och ranunkler. Ordentligt bundna, bör tilläggas, annars drunknar ju blommorna väldigt lätt i Dagg-vasen.
Jag vet inte om det alltid framgår så tydligt på bild, men den här vasen är verkligen gigantisk. Som i jättestor. Nu är jag ju visserligen rätt kort, men jag tog ett foto medan jag håller i Dagg för att ni ska få något att jämföra med. Nu väntar soffhäng och fredagsmys med familjen. Ha en fin kväll!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Fler föreläsningar i mars

Tidigare i våras skrev jag ett blogginlägg där jag listade mina öppna föreläsningstillfällen från januari till april 2014. De senaste veckorna har det rasslat till i bokningslistan och ytterligare events har tillkommit i mars månad. Här är mer info. Kanske mest intressant för er som bor i Göteborg och Borås med omnejd, men alla är givetvis välkomna. Hoppas vi ses på något av dem!
 
GÖTEBORG tisdagen den 4 mars kl 19.15-21.15 påskpysselworkshopPanduro, butik Östra Hamngatan i Göteborg. Pris 249 kr per person (inkl föreläsning, pysselmaterial till workshopen, fika och goodiebag). Obs! Begränsat antal platser. Föränmälan krävs och biljett köps i förväg i denna butik.
 
GÖTEBORG lördagen den 22 mars kl 11-14, bloggträff inför Baby&Barnmässan. Begränsat antal platser! Intresseanmälan görs till [email protected]
 
BORÅS lördagen den 29 mars, trendföreläsning om inredning på Hem & Trädgårdsmässan på Åhaga i Borås. Föredraget ingår i entrébiljetten som kostar 90 kr per person.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Hemnetgodis i Landskrona

På tal om bostadsutopier och kamikazehusbyggen. Har ni sett den här arkitekturpärlan som är till salu i Landskrona. Var det inte med i Hustoppen för en tid sedan? En sockerbit, mitt i gamla stan. Både bokstavligt och bildligt talat. Jag blir alltid så nyfiken. Vem bor där? Vem kommer på tanken att driva igenom ett sådant projekt? Vad jobbar de med? Och hur lever de till vardags? För hur ser egentligen en gråtrist torsdag ut i ett sådant annorlunda hus. Vill du testa kostar det 5,2 miljoner. Fler bilder här!
Foton: Boningen Mäklarfirma

22k

Minns ni hur skeptisk jag var till Instagram i början? Men vet ni. Nu har jag drygt 22 000 followers! Det är fler än antalet lösnummer som säljs per utgåva av stora svenska inredningstidningar som Allt i Hemmet och Residence. Helt galet! Jag är inte superaktiv men jag tycker det är ett roligt komplement till bloggen där jag kan visa rörliga bildspel från mässor, snabba glimtar från vardagen och fina saker som jag springer på men där bilderna kanske inte alltid håller bloggkvalité. Här är några färska foton från min mobil. Både nytt och publicerat. Häng med! Du hittar mig under @trendenser
1) Jag letar lokal och fotostudio med dagsljusinsläpp. Här var det inget fel på fönsterstorleken direkt… 2) …eller på ytan. Men jag måste tyvärr börja med organdonation för att ha råd med hyran. 3) Här, en charmig industrilokal. Med fuktproblem. Jag letar vidare… 4) Min nya obsession? Att buda på konst via iPhonen. Senaste köpet är en Missoni-tavla från Stockholms auktionsverks app. 5) Mitt Flipagram från möbelmässan. Missa inte! 6) Maze stora läderkorg – nu på min önskelista! 7) Finaste möbelnyheten 2014? Lisa Hillands Bow Sofa från Gemla. 8) Sprang på dessa hos NK Inredning när jag var på stan senast. Design House Stockholms Björk-mattor nu i grönt! 9) Missa inte chansen att vinna Kaj Boyesens nya Lovebirds. Fånga ett hjärta och tagga det med @royaldesign och #lovebirds2014
1 3