Veckans söndagssummering - v 51 - 2014

Vet ni vad. Det här blir faktiskt årets sista söndagssummering. Vecka 52 tänkte jag nämligen ta lite välbehövlig ledighet från svepet eftersom de flesta ändå håller på och firar jul och njuter av mellandagarna. Därav blir denna sammanfattning extra lång och därtill kryddad med en hel del vårnyheter. Dvs sådant som komma skall på andra sidan strecket. Förvånande mycket svartvitt faktiskt (just när man mättats lite och trodde pendeln skulle svänga?). Nåväl. Låt mig presentera 2014's sista veckosvep med nyheter, bloggsnackisar och pressutskick. Tack för i år, hoppas ni ser fram emot nästa lika mycket som jag!
IKEA skickade ut en packe pressbilder i veckan som genast fick fötter i bloggvärlden. Bland annat visade de en serie anpassningsbara bord, liksom förvaringssystemet VALJE som hyllats på bred front. 
Duka och matvarukedjan City Gross visade också lite nyheter ifrån sitt samarbete som släpps i butik under våren 2015. Den nya serien består av örtkrukor i tre storlekar med fat, redskapskruka, burk till flingsalt, slevställ samt ett gäng kryddstickor som är designade av Dukas designer Karin Steen
På tal om effekten med matt och blankt på keramik (som Duka spelar med i ovan nämnda serie) så får ni inte missa H&M Homes nya servis på samma tema. Finns i butik nu
String har släppt sina pressbilder för 2015 och som vanligt när Lotta Agaton står för stylingen så får innehållet vingar på webben. Alltså. Jag vet inte hur många som uppmärksammat detta. Grattis!
Även Åhléns har passat på att visa vårnyheter, och då framförall förlängningen av samarbetet med Design by Bernadotte & Kylberg. Den första kollektionen blev tydligen en försäljningssuccé och nu utvecklas de omtyckta mönsterbilderna i bl a gröna och orangea vårfärger samt i linne. Produkterna släpps vecka 11 på samtliga 77 Åhlénsvaruhus! Se mer HÄR! Min personliga favorit bland nyheterna är ändå denna. B&K Matta Kaleido, pris 999:- (Tillgänglig fr.o.m. vecka V. 20, 2015)
Veckans gulligaste bloggsnackis måste ändå vara VIPP's nyhet, den lilla miniatyrtunnan. Fundamentalt onödig men så söt att hjärtat smälter. Åkte genast upp på min önskelista. 
Och nu är det äntligen officiellt! Stockholm Furniture Fair fortsätter med sin populära satsning på Design Talks i samband med mässan även i vår och vet ni vad? Jag har fått äran att leda två av paneldebatterna under lördagen som är den enda mässdagen öppen för alla dvs "allmänhetens dag". Fråga mig inte varför jag tackar ja till sådana här kamikaze-projekt (jag är redan pirrig) men det ska bli SÅ kul. Kryssa in den 7/2 2015 i kalendern redan nu, och kom för att lyssna! 
Årets kanske mest hypade blogg-jul-pynt näst efter den omskrivna "granen i vas". Kolla in Moraiva-stjärnan. Syns bl a hos House of Philia, Gingerbreadhouse och Tant johanna. Köps HÄR
Veckans mest ombloggade hem då. Tja, det är inte ett Hemnet-godis i alla fall. Det är ett som är säkert. Många mäklare verkar ha stängt igen fabriken för jul. Däremot överraskade VIPP i veckan genom att skicka ut inspirationsbilder på sin senaste satsning. The VIPP Shelter. Idén med små modulhus som kan byggas ut och till, som det passar tomten påminner lite om Arne Jacobsens sommarhusprojekt Kubeflex som jag besökte i Trapholdt för några år sedan. Fast i modernare och mer uppdaterad skrud, förstås. Med de bilderna önskar "söndagsssvepet" God jul och gott nytt år. Nästa nyhetssummering tar vi 2015!
Foto: IKEA, DUKA, H&M Home, String, Åhléns, VIPP, Gingerbreadhouse och VIPP (igen)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det gör du rätt i! Stort tack för superba summeringar varje vecka hela 2014. Imponerande! Klart du ska vara lite ledig nu.

2014-12-21 @ 22:40:04
Postat av: Anna

Tackar för 2014s söndagssvep, de har alltid varit ett nöje att läsa (men kanske framför allt att titta på). God jul och gott nytt år!

2014-12-22 @ 09:05:42
Postat av: Hannah

God jul till dig med!

2014-12-22 @ 10:42:08
Postat av: cornelia bajskorven

God jul!💕💎 corneliaisme.blogg.se

2014-12-22 @ 12:11:43
URL: http://corneliaisme.blogg.se/
Postat av: Emma - By Emma

Du gör helt rätt i att ta jullov nu!

Många kramar

2014-12-22 @ 12:29:04
URL: http://byemmak.blogspot.com
Postat av: Mollinslykke

Tack för fin inspiration! Gillar valje från ikea!/ mollinslykke

2014-12-22 @ 13:18:10
Postat av: Marie-Louise Ehn Clark

Tack för årets alla summeringae. En riktigt God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig.

2014-12-22 @ 17:41:58
Postat av: Jennifer

Jättefina bilder och fin blogg!

2014-12-22 @ 18:15:52
URL: http://ridtjejenjennifer.blogg.se
Postat av: Nilla Tankebubblor

GOD JUL Frida! Ha en skön ledighet!

2014-12-23 @ 11:38:39
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Sofia

God fortsättning och tack för bästa summeringarna av inredningsvärlden!

Vill bara inflika att det inte är något tillfälligt samarbete mellan City Gross och Duka. De ingår i samma koncern och Kitchen Life avdelningar med stort Duka sortiment byggs in i fler och fler City Gross butiker. Jag jobbar på en och är väldigt glad över det! :)

2014-12-28 @ 11:04:24
URL: http://landinskan.blogg.se
Postat av: Michael Radtke

Stort tack för sammanställningar och summeringar varje vecka hela 2014. Klart imponerande!

2015-01-05 @ 18:48:59

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL