Tävla och vinn: 5000 kr i presentkort hos Ellos

Den här veckan har en lycklig vinnare chansen att vinna 5000 kronor i presentkort på hela Ellos Homes’ sortiment! I höst har de laddat webbutiken med massor av nyheter, bland annat med trendiga tapeter och wallstickers, belysning och massvis av nya gardiner och bäddtextilier Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande frågor i kommentarsfältet. Du har som vanligt en vecka på dig. Lycka till!
 
1) Vad är ditt bästa inredningstips?
2) Vilket rum skulle du göra en makeover på om du vann 5000 kr från Ellos Home? Motivera kort.
 
Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Jenny som svarade kl 23:51 den 23/9!
*Tävlingen pågår t o m. den 29/9 2013 kl, 12.00. Ett presentkort ligger i potten. ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren utses av Ellos. Deras beslut kan ej överklagas.

Kommentarer
Postat av: Birgitta

1. Trasmattor är mitt inredningstips! Kan få det vitaste hem att se mysigt och ombonat ut.
2. Vårt 90-talsbadrun är tyvärr för bra för att renovera, men med en makeover med inredningsdetaljer från ellos skulle det kunna bli lite mer 2013!

2013-09-23 @ 14:42:50
Postat av: Regina Myrén

1. Reuse! Och placera om! Placerar man om saker man kanske tröttnat på kan dom få helt nytt liv i t.ex ett annat rum!

2. Jag skulle inreda mitt sovrum med nya prylar och massa textilier om jag vann 5000 kr på Ellos då det är rummet jag behöver mest harmoni i och ser som en återhämtningszon.

Postat av: Anna

1. Att använda vitt, svart och grått som bas på väggar och möbler och ha färg på kuddar, prylar, gardiner, mattor osv. Då kan man enkelt få ny färg i rummet.
2. Jag skulle vilja göra om i vårt sovrum. Det behövs göras lite mysigare.

2013-09-23 @ 14:55:55
Postat av: Therese

1, Mitt bästa tips är att inkorporera växter i inredningen
2, Haha, efter att ha kollat igenom webbshoppen kan jag konstatera att jag inte kan nöja mig med ett rum - skulle jag vinna blir det nya lampor an masse. Bra, snyggt och funktionellt utbud!

2013-09-23 @ 14:59:37
Postat av: Linda - Design Concept

1: Mitt inredningstips är att tänka personligt när man inreder och inte gå strikt på trender.
2: Vi får snart nycklarna till vår första bostadsrätt och där skulle jag vilja göra en makeover i vardagsrummet med en ny soffa och fina detaljer och textilier.

2013-09-23 @ 15:03:49
URL: http://blogg.designconcept.se/
Postat av: Anna

1. Mitt bästa inredningstips är att skynda långsamt. Fundera läääänge på vad du vill köpa, sen när du tror att du har bestämt dig så vänta lite till. Detta tips är extra bra om du är pank, för det minskar risken för impulsköp och möjliggör istället kvalitetsköp (fast inte om du är konstant pank förstås).
2. Jag har långtgående planer för vårt sovrum, vilket är i stort behov av makeover. Nya textilier i såväl fönster som säng, samt lite snygga detaljer önskas. En riktigt snygg lampa klickade jag faktiskt hem från Ellos för bara några veckor sedan, men denna lampa önskar en make på andra sidan sängen.

2013-09-23 @ 15:09:47
Postat av: Viktoria

1. Mitt bästa tips är att ha en lugn grund (väggar, möbler) i ex vitt, grått, svart, natur. Sedan kan man byta ut små saker som kuddar, gardiner, ljusstakar, blommor osv efter årstid, humör, trender eller annat. Då kostar det inte så mycket men gör stor skillnad i rummet. Man kan få ett helt nytt rum med enkla medel.

2. Det rum jag skulle ge en makeover om jag vann är definitivt barnrummet! Som föräldraledig finns inte mycket slantar över till det annars. Jag skulle börja med en fondvägg med tapeten harlequin i grått, sedan piffa med grundfärgerna.

2013-09-23 @ 15:12:36
URL: http://hemmahosviktoria.blogspot.com
Postat av: Louise

1. Mitt senaste inredningsmotto är inspiration, inspireras utifrån en känsla, pinterest är bästa hjälpmedlet.
2. Mitt rum jag vill inreda är mitt enda rum i min lilla plastmatteklädda studentlägenhet. Jag gör så gott jag kan för att få en hemma känsla men inte nått enda fram.

2013-09-23 @ 15:13:01
Postat av: Victoria

1. Mitt bästa inredningstips är sprayfärg. ALLT kan förändras med sprayfärg, tro mig!

2. Jag skulle faktiskt göra en makeover hemma hos min mamma, i hennes "finrum". Jag och min bror har när vi har flyttat till mindre lägenheter, använt detta rum som förvaring... så länge... Till våren flyttar jag dock till större lägenhet, och min bror har renoverat sitt hus klart, så då ska detta rum återgå till min mammas ägo, och kunna börja användas igen. Då förtjänar hon faktiskt en makeover!

2013-09-23 @ 15:18:00
URL: http://afadedpalette.blogspot.se/
Postat av: Astrid

Inred personligt och behovsstyrt. Försök ha så mycket dold förvaring som möjligt för att undvika rörig känsla och för att låta de fina detaljerna komma till sin rätt.
Jag skulle lägga pengarna på att inreda min 15-åriga dotters rum. Stackars henne, det är ett prinsessrum för en 4-åring hon bor i, inte hennes stil längre... Hon har tittat ut fina favoriter från Ellos-katalogen och det skulle vara så roligt att få ge henne ett rum att trivas i, hon förtjänar det!

2013-09-23 @ 15:27:31
Postat av: Erika

1. Mitt inredningstips är att inreda efter din egen känsla. Skapa dig den miljö runt omkring dig som får DIG att må bra. Omge dig med de detaljerna DU vill vila ögonen på och de möblerna DU vill vila fötterna och rumpan mot. Kom hem och känn att det är ditt hem och ingen annans.

2. Jag skulle inreda vår hall om jag vann möbler. Mer förvaring åt slaskiga höstkläder, lösningar för stora hockeytrunkar och illaluktande ridstövlar efter hela familjen.

2013-09-23 @ 15:27:45
Postat av: Johanna

1. Mitt bästa tips är att tänka kreativt. Är man student och samtidigt inredningsintresserad så har man inte alltid råd att köpa massa fina saker till hemmet, och då får man göra det bästa av det man har, vilket faktiskt kan bli dunderfint och dessutom väldigt personligt! Man kan skapa något utan att det behöver kosta särskilt mycket. Fina vykort kan bli snygga att hänga upp på väggen med en bit garn och en glasburk kan man lätt förvandla till en industrilampa! Bara fantasin sätter gränser, helt enkelt.
2. Om jag vann så skulle jag se till att unna mig sånt där som man annars kanske inte köper så ofta, en fin matta till vardagsrummet och kanske några mysiga kuddar till höstmyset!

2013-09-23 @ 15:28:02
URL: http://technicolorful.blogg.se
Postat av: Frida Jonsson

1. Försök hålla en fräsch och stilren bas i svart, vitt och grått och använd dig sedan av loppisfynd, ärvda möbler och handgjorda detaljer för att få den personliga touchen som är så viktig, så viktig för att inte få känslan av att man bor mitt i ett ikeavaruhus.
2. Jag skulle välja mitt sovrum. För hur många gånger jag än städar undan mina kläder så lyckas jag dagen efter förvandla soffan till ett klädberg. Och var jag än placerar sängen så får jag för mig att jag hamnat i krysspunkten mellan currylinjerna. Och hur bra jag än har trivts mellan mina brun-svarta väggar medans resten av världen målats vit, så måste jag erkänna att det är fruktansvärt svårt att hitta färger som matchar.

2013-09-23 @ 15:29:26
URL: http://fridayjonsson.blogg.se
Postat av: Linn

1. Mitt bästa inredningstips är att tänka på belysningen. Använda flera olika ljuskällor för att få det mysigt istället för en enda taklampa.
2. Jag vill göra om i sovrummet, nya textilier och lampor.

2013-09-23 @ 15:29:41
URL: http://linnidag.blogspot.se
Postat av: Mimmi

1. Mitt bästa inredningstips är: Att ha en rödtråd genom hela huset. Det skapar harmoni oavsett färg- eller materialval.
2. Vi har en hall/allrum på 2:a våning. Stor fönstervägg med ett underbart ljus men tyvärr har den förvandlats ett en genomfart och helt förbisedd. Det vill jag göra om till ett mysigt "häng" åt min dotter och hennes kompisar och en mysig läshörna när dom inte är hemma.

2013-09-23 @ 15:31:26
URL: http://www.uddambler.bogg.se
Postat av: Binnie - A LOST PLACE

1. Mitt bästa inredningstips? Pyssla ihop något eget! Stänk lite akrylfärg på en canvas, klä in något i dekorplast eller bygg en klädställning av gamla rör. Möjligheterna är oändliga och man kan göra något av allt. Och the fun part is - du får ett unikt hem med lite personlighet!

2. Vardagsrummet skulle jag göra om utan tvekan, platsen där jag och min andra halva spenderar mest vaken tid på dygnet. Väggarna är i desperat behov av att målas om eller dekoreras med någon häftig tapet, och vardagsrummets estetik har inte riktigt hittat sin plats ännu. Jag vill bo i en kreativ industriell miljö som når både min tekniknörd till man, och lite halvgalna konstnärssjälar som mig själv!

2013-09-23 @ 15:34:17
URL: http://alostplace.com
Postat av: Lisa

1.Bästa inredningstipsen är att blanda gammalt och nytt, satsa på bra belysning och att gruppera saker, men framförallt att våga lita på sin egen stil.

2.Vårt allt för långsmala vardagsrum/kök skulle verkligen behöva en makeover och jag skulle satsa på nya mattor för att binda ihop de två ”rummen” till en helhet.

2013-09-23 @ 15:34:30
Postat av: Petra

1. Mitt bästa inredningstips är växter! Med lite grönt hemma känns det mycket mer ombonat och trevligt.

2. Jag har bara ett rum att inreda så det får bli vardagsrummet! Skulle vilja uppdatera med fina detaljer och göra det höstmysigt. Några nya kuddar, en stickad filt (som den på bilden i inlägget!) och en snygg lampa skulle inte vara helt fel i mörkret.

2013-09-23 @ 15:38:46
URL: http://petraeriksson.wordpress.com
Postat av: Karin

1. Tänk helhet, gör personliga val och våga ta in spännande kontraster!

2. Alla rum i vårt nya hus har fått en mini-makeover utom allrummet. Här behövs textil, tapet och praktiska möbler för att skapa en enhetlig och mysig känsla som går i linje med resten av vårt fina hus.

2013-09-23 @ 15:39:50
URL: http://ellasinspiration.se
Postat av: Sara Olsson

1. Röd tråd genom hela hemmet, hämta upp färgsättningen från rum till rum (speciellt om de ligger i fil) med detaljer i samma färgskala. Belysning, textil och växter är viktiga element.
2. Jag skulle göra om i min 9 åriga pojkes rum så det blir lite häftigare! Lite djurmotiv på kuddar och lakan och sjysst matta och gardiner. Och belysning!

2013-09-23 @ 15:40:36
Postat av: Josefine

1. Inred med egengjorda saker, små inredningsdetaljer som du gjort själv. Det skapar ett personligt hem. Även möbler går att göra själv. Att blanda med nytt ger en hembonad känsla.
2. Eftersom jag bor i en liten studentetta skulle jag göra om mitt stora rum där jag är mest. Sovrum/vardagsrum/pluggrum. Allt i ett.

2013-09-23 @ 15:41:30
Postat av: Emelieh

1. Mitt bästa inredningtips är Less is more!
"Tryck" inte in det nya och fina utan skala av och framhäv de detaljer du gillar bäst!
2. Bor i en lägenhet med kass hyresvärden som inte är ert dugg intresserad av att repa upp, så jag hade gjort om hela vårt sovrum! Från tapeter till ny sänggavel!! 😆 Håller 👍

2013-09-23 @ 15:46:09
Postat av: Frida

1. Mitt bästa tips är LJUSFAT! Bästa köpet jag gjort på länge, du kan kombinera olika ljus eller ljusstakar tillsammans och andra fina dekorationer! Det bästa är att man kan variera beronde på årstider eller bara vilken stil man vill ha, behövs väldigt lite men gör otroligt mycket! Trendigt och dessutom väldigt mysigt med ljus under hösten och vintern!
2. Jag skulle inreda mitt vardagsrum/sovrum (bor i en etta) med nya prydnadskuddar, nya lakan, gardiner, lampor, prydnadssaker .. Ja ALLT! Älskar att inreda!

2013-09-23 @ 15:46:30
URL: http://fridamarianas.blogg.se
Postat av: Frida

1. Mitt bästa tips är LJUSFAT! Bästa köpet jag gjort på länge, du kan kombinera olika ljus eller ljusstakar tillsammans och andra fina dekorationer! Det bästa är att man kan variera beronde på årstider eller bara vilken stil man vill ha, behövs väldigt lite men gör otroligt mycket! Trendigt och dessutom väldigt mysigt med ljus under hösten och vintern!
2. Jag skulle inreda mitt vardagsrum/sovrum (bor i en etta) med nya prydnadskuddar, nya lakan, gardiner, lampor, prydnadssaker .. Ja ALLT! Älskar att inreda!

2013-09-23 @ 15:46:30
URL: http://fridamarianas.blogg.se
Postat av: Emma Kitti

1. Ta alla prydnadssaker du har hemma och samla dem i en hög på golvet. Därefter är det dags att placera ut dem på nya platser. Viktigt är att inget får stå på samma plats som tidigare. Vips så har du fått en gratis förändring hemma!

Jag skulle använda pengarna till att inreda vardagsrummet på övervåningen. Där är alla väggar vita och kala. Jag har inte prydnadssaker så att det räckte hit nämligen :-) Kuddar, tapeter, tyg mm skulle piffa upp.

2013-09-23 @ 15:52:09
Postat av: Therese

1. Mitt tips.. Färger, tänk en accentfärg och genomgående/återkommande basfärger. Harmoni, känsla och uttryck allt detta kan vi uppnå genom rätt färgsättning. Accentfärgen (exempelvis på textilier och etc.) kan bytas ut i takt med årstider, humör, You name it!

2. Vårt sovrum är ett återkommande projekt, liten yta med "tung" möblering.. Drömmen är att få frossa i ellos underbara förvarings sortiment, och få chansen att piffa upp med både textilier och dekorationsdetaljer.

2013-09-23 @ 15:53:16
Postat av: Mathilda Brådhe

1.
Mitt tips är att bara göra,
Kärlek kan inte förstöra!
Använd hjärtat och ändra ibland,
Tiden rinner ändå som sand.
Även den finaste hylla blir grå,
Om den omsorglös får stå
Och damma utan liv och lust,
Av skaparglädje behövs en pust!
Det låter galet men lita på att
Den som vill skapa en inredningsskatt,
Bör följa varje inspiration
Och måla och spika när den tar ton!
Glöm inte att en föränderlig person
Inte kan drivas av rim och reson.
Nej, bryt opp med det gamla
(Ja, om du vill
Det är såklart fritt, om du vill sitta still)!
Allt kan ställas tillbaka sen'
Eller varför inte ändra om igen?

2.
Jag skulle göra om vårt/hans vardagsrum till allt jag vet att de kan och borde vara. Jag har flyttat in hos honom med tusen idéer och inspiration som svämmar över, men som fattig (men lycklig) student saknas ekonomiska förutsättningar. Jag vill få till den där perfekta mixen av Estrid Ericsson-aktiga snitt, industrilampor, lastpallar och färgsprakande, slitna statement pieces som får varenda gäst att gapa av förvåning! Snälla, gör det möjligt för mig!

Ps: Tusen tack för en FANTASTISK blogg som höjer min redan höga dröm-nivå till stjärnorna. En dag ska jag också bo som de gör i alla inredningsreportage du lägger upp... Det kan jag lova!

Kramar,

Mathilda B.

2013-09-23 @ 15:54:42
URL: http://www.loversandlookers.blogg.se/
Postat av: Linda

1. Mitt bästa inredningstips är blommor! Det kan vara snittblommor köpta i en blomsteraffär eller helt enkelt blommor som plockats in från trädgården eller någon blommande krukväxt (t.ex. orkidée). Lite blommor kan göra det tråkigaste rum fint tycker jag!
2. Vi har ett "skräprum" som används för förvaring och som är helt orenoverat (läs: strukturtapeter på väggarna à la kommunalhus och en ful "bubblig" plastmatta på golvet). Någon gång skall det totalrenoveras men vi har inte möjlighet till det just nu men skulle ändå vilja göra om det till ett gästrum som vi faktiskt behöver. En matta på golvet skulle dölja den hemska plastmattan under i väntan på nytt golv, fina gardiner och sängtextilier och kanske en prydnadskudde eller två kanske t.om. skulle göra rummet inbjudande. Hoppas på tur för egen del men framför allt för de gäster som vill komma och hälsa på oss!

2013-09-23 @ 15:56:59
Postat av: Eleonor

1: Mitt bästa inredningstips är att våga satsa fullt ut på just din personliga smak, en mix av allt det där som du verkligen älskar, vare sig det är nytt eller gammalt, budget eller design, det är de som skapar dom mest spännande lösningar och inspirerande hemmen enligt mig.

2: Om jag vann den fina vinsten från Ellos, skulle jag med sprudlande lycka ta mig an och inreda, våran efterlängtade bebis alldeles egna lilla myshörna!

2013-09-23 @ 15:57:37
Postat av: Saragunmarie

Åh vilken underbar tävling!!

1. Mitt bästa inredningstips är att plocka det man tycker bäst om utifrån olika trender. Jag gillar att blanda stilar hejvilt - det blir mest personligt då! :)

2. Jag skulle göra om vårt sovrum! För tillfället är det inte mysigt alls, och jag har inte råd att göra om. Jag skulle börja med att köpa en sänghimmel, "Crystal" som finns hos Ellos är ju supersnygg!! Sen skulle jag byta ut min gamla fula klädställning mot en ny som rymmer både kläder och skor - jag såg att det finns en i vitmålad trä hos Ellos som skulle passa perfekt i vårt sovrum. Sen skulle jag köpa "world"-tavlan och hänga upp ovanför mitt skrivbord, och adventsstjärnan "Glitter" skulle va superfin i vårt sovrumsfönster. Sen, om jag inte räknat helt fel så borde jag ha 2.000 kr kvar att använda. För dom pengarna skulle jag köpa varsin ny lampa att ha bredvid sängen, en ny snygg taklampa, och lite nya sängkläder. Och till slut lite nya fina dekorationskuddar att slänga på sängen.

ÅH vad fint vårt sovrum skulle bli!! <3

2013-09-23 @ 16:01:07
URL: http://saragunmarie.blogg.se/
Postat av: Frida

1: Enkel bas och maxa detaljer etc. Då kan du alltid enkelt och billigt åstadkomma ständig förnyelse och förändring om man som jag lätt tröttnar :)

2: har precis flyttat in min första lägenhet, ingen paradvåning direkt, och köket gör mycket för helheten och en fungerande vardag.. Så övert på listan står ett fungerande och praktiskt kök i en liten lägenhet som denna.

2013-09-23 @ 16:01:57
Postat av: Sara

1. Mitt tips är att köpa en sak (kan vara en prydnadskudde eller gardiner eller liknande) och använda denna som en röd-tråd när du inreder rummet! Annars blir det lätt att man köper jätte mycket fina saker men inget som passar ihop!
2. Skulle jag vinna presentkortet skulle jag köpa mycket kuddar och andra textiler och ljus! Lite ger mycket!

2013-09-23 @ 16:02:04
Postat av: Sandra

1. Mitt bästa inredningstips måste vara dold förvaring. Låt det vackra komma fram i detaljer, genomtänkta röda trådar i färg och material istället för att det ska drunkna i allt plotter som lätt blir i vardagen.

2. Jag bor i en 60 kvm 2a med sambo och hund och för mig är förvaring A och O i min inredning. Därför skulle jag gärna satsa på bra sådan till vår hall och sedan måste jag bara piffa upp allt vitt med en härlig tapet från Ellos tapetnyheter!

2013-09-23 @ 16:03:36
Postat av: Hanna Bengtsson

1: Titta inte så mycket på trender och hur andra har det.
Lita på din egen smak då det är du och ingen annan som ska bo där och trivas!

2: Vårt vardagsrum känns lite tråkigt och stelt. Behöver piffas upp med diverse saker. Är mammaledig och kan tyvärr inte lägga så mycket pengar på inredning just nu.

2013-09-23 @ 16:06:20
Postat av: Cecilia

1) Mitt bästa tips är att tänka outside the box. En produkt eller föremål behöver inte användas som den är tänkt från början, se möjligheterna och hitta nya användningsområden!

2) Jag skulle inte välja ett specifikt rum utan hela lägenheten och koncentrera mig på den röda tråden, de där viktiga detaljerna för att kunna knyta ihop hemmet. Nu i höst skulle jag satsa på grått som utgångspunkt.

2013-09-23 @ 16:06:32
Postat av: lena larsson

1. Ha bara framme det du tycker mest om, fraga garna en vannina: vad skulle du ta bort? Man blir oftast lite blind i sitt eget hem!
2. Bor i en moblerad openspace lagenhet, skulle vara super kul att kunna styla om den med Ellos nya snygga sortiment.

2013-09-23 @ 16:06:42
Postat av: Emina

Mitt bästa inredningstips är multifunktionella möbler - alltså möbler som både är snygga men även praktiska. Bor man trångt, på 19 kvm sammanlagt, måste man tänka sig för ordentligt innan man börjar inreda. Det allra bästa är hyllor på väggarna, där man tex kan placera ut böcker, fina inredningsprylar eller snygga lådor som man fyller med sådant man inte vill ska synas. Dessa lådor kan man nästa lägga varsom i lägenheten: vid soffan på golvet, under soffbordet på hyllplanet som brukar finnas där, eller varför inte allra längst upp på en hylla. Släng upp tvn på väggen och placera ett utdragbart köksbord under den, där kan du äta, plugga och läsa. Eftersom att bordet kan göras mindre tar det inte stor plats-något som man helst inte vill att det ska göra när man bor så litet som jag. Det är alltså viktigt att tänka sig för vad för slags möbler man köper och vad man har för egentlig nytta av dem. Jag har en bokhylla med dörrar som är till hälften av glas och till hälften helt igenstängda. På så sätt kan jag lägga sånt som jag vill ska synas längst upp där glaset är, så som ljus, souvenirer och böcker, medan jag har lagt köksartiklar av olika slag, pärmar och kablar där nere var de inte syns. Mitt bästa råd, som jag upptäckte själv när jag flyttade hemifrån. Det gjorde att jag kunde få plats med allt jag behöver, även om min lägenhet är jätteliten!

Om jag vann 5000 kr hos Ellos skulle jag använda dem till det sista som jag inte har haft råd att köpa till min lägenhet. Som student kan det bli väldigt tight med pengar och att lägga det man har på inredning är inte det allra smartaste. Jag som är galen i inredning och allt som har med den att göra skulle köpa massa vackra textilier, gardiner, kuddfodral, matta och inredningsdetaljer i beiga, bruna och vita nyanser nu inför höstmyset. Det är min allra största önskan just nu, att liva upp stämningen i en studentetta som väntar på att bli mysig och fin!

2013-09-23 @ 16:08:02
Postat av: Carolina

Mitt bästa inredningstips är att ofta förnya sitt hem med fina kuddar, plädar och dekorationer. Hämta inspiration från nätet och klicka hem dina favoriter. Varför inte från Ellos?

Jag skulle vilja göra en makeover av vardagsrummet! Vi har fina möbler men det saknas fortfarande tavlor, mattor, fina lampor och hyllor. 5000kr på Ellos skulle göra susen!

2013-09-23 @ 16:12:53
Postat av: Malin

1. Var inte rädd för förändring - blir det inte bra så får man ju det stora nöjet att tänka nytt igen!

2. Vardagsrummet! Med 45 kmv golvyta och 2,70 i takhöjd så finns där mycket ytor att jobba med...

2013-09-23 @ 16:15:53
Postat av: Ulrika

Hej!
Mitt bästa inredningstips är att låta det ta tid. Inte köpa på sig allt på en gång utan låta saker och ting växa fram. Ha en basfärg som grund och inred sen med mönster/färger som är lätt att byta ut om man tröttnar.

Vi har nyligen gått från 52 kvm till 146 kvm. Så om jag vann 5000 kr hos Ellos skulle jag inreda vårt allrum på övervåningen som jag just nu ekar tomt.

Tack för en bra blogg!
Mvh Ulrika

2013-09-23 @ 16:20:20
Postat av: chanette a

1. kolla tidningar, bloggar för inspiration och loppmarknade på fb är rena rama guld gruvorna. jag har gjort galet mycket fynd där.

2. vi ska flyttta till hus för första gången i vårat liv nu i slutet av året och jag hade andvänt dom 5000 kr till att verkligen piffa till och mysa upp vårat kommane tvrum till en plats där hela familjen vill mys pysa ihop

2013-09-23 @ 16:27:01
URL: http://chanette.blogg.se
Postat av: Leonor

1) Mitt bästa intredningstips är egentligen att göra en riktig rejäl storstädning. När allt löst krafs är borta och ett rum luktar gott ser man plötsligt hur det ser ut på riktigt. Då kanske man inser att det redan är ganska fint, kanske räcker det att piffa med en ny kudde.
2) Om jag vann hade jag gjort om vårat arbetsrum. En vägghylla för förvaring och fräcka bordslampor står högst på inköpslistan.

2013-09-23 @ 16:30:20
URL: http://www.leossmarta.blogg.se
Postat av: Maria

1. Bygga upp fotoväggar. Samla på sig olika ramar, och sedan rama in lite vad som: foton, saker man hittar i tidningar, kanske ett litet broderi man gjorde som barn, ett vackert höstlov. Ja, möjligheterna är hur stora som helst. Och snyggt brukar det bli bara man håller ihop det lite och tänker på hur man hänger upp ramarna.

2. Jag har precis målat om väggarna i mitt badrum gamla badrum och skulle behöva lite nya textilier, tvättkorg och lite annat smått och gott att piffa med. Det skulle jag köpa om jag vann 5000 kr hos Ellos.

2013-09-23 @ 16:31:34
Postat av: josefine

Mitt bästa inredningstips är; Less Is More.
Fyll inte på med tio olika tavlor, massa prydnadsgrejer, 100 kuddar etc.. Det är vackrare med rent och snyggt. Välj istället ut de allra finaste grejerna och låt dem stå framme.
När du är i ditt hem, ska du kunna kolla på allting och känna "den där gillar jag". Allting ska du gilla, ingenting ska bara stå där och damma i ett hörn, som man bara blir irriterad över. Det tar så mycket onödig energi som du kan lägga på andra grejer.

Jag köpte min lägenhet för två år sedan, och alla rum har mer eller mindre blivit finare för varje årsid och år.. Dock är det ett rum som aldrig får någon energi. Sovrummet..

Vi har ingen inspiration kvar. Det blir som att "kammarn" inte spelar någon roll. Har alltid dörren stängd, för att att tråkig feeling där inne. Inge kul att gå och lägga sig, man sitter i vardagsrummet ända till man ska gå och lägga sig. Tänk va mysigt det hade varit och man faktiskt skulle vilja vara is ovrummet. Exempelvis ligga och läsa:)
Kram Josefine

2013-09-23 @ 16:32:17
Postat av: Rebecka

1. Mitt bästa inredningstips är att inte följa alla tränder, inred så att du trivs! Dyrt behöver inte alltid va bäst.
2. Jag skulle fixa till vårt sovrum med att lägga en eller flera stora mattor på golvet nu inför hösten o vintern så det blir varmt o mysigt!

2013-09-23 @ 16:32:33
Postat av: Sandra

Hej!
vilken rolig tävling, brukar kika in här och tänker att jag testar med ett tips jag med :)

Mitt bästa inredningstips: second hand/ärvda möbler som man gör om med små medel sätter känslan av att det faktiskt bor någon här - nämligen jag och jag har lagt ner mycket tid och kärlek på mitt hem! Även om projekten inte alltid blir superlyckade. Härnäst tänkte jag spreja en pinnstol i guld. :)

Rummet jag skulle göra om: pga att livet inte alltid blir som man tänkt sig så sitter jag nu själv i en nyrenoverad trea där vardagsrummet är fruktansvärt tomt. Så där behövs en filt till guldpinnstolen, lite gardiner och kanske en mysig matta till soffbordet.

Ha en bra kväll!

2013-09-23 @ 16:35:00
URL: http://www.goteborgsbloggarna.se
Postat av: Matilda

Hej!

1. Mitt bästa inredningstips är att införskaffa inredningsprylar som fungerar som "nyckelprylar" som känns talande för din egna stil! Jag brukar besöka många second hand-butiker och handla på Blocket, där har jag gjort mina bästa fynd som sätter prägeln här hemma. Mitt bästa fynd är ett grönt sidobord som pryder min hall, hittade det i den lokala second hand-butiken (som för övrigt är sveriges största!) och det kostade bara 65 kronor!


2. Jag skulle satsa på att göra om vårt sovrum som för tillfälligt har en djupgrön/blå färg, tomma väggar och är allmänt otrevligt! Vi valde färgen för att vi tänkte att det skulle bli en härlig färg till sovrummet men efter två år har vi fortfarande inte fått till det så om jag vann skulle jag försöka skapa ett trevligt sovrum dessutom ska vi snart ha barn så då måste vi göra rum för en liten bebis i sovrummet också :)

Tack för bästa inredningsbloggen!

2013-09-23 @ 16:37:54
Postat av: Anna

1. Less is more. Förutom när det kommer till gröna växter!
2. Sovrummet. För tillfället ser det mer ut som en avlastningszon än en lugn plats att varva ner på.

2013-09-23 @ 16:40:07
Postat av: hej

1. Inreda personligt. Inte bara handla på IKEA. Få det att bli ditt hem. Ha vackra/udda förvaringsmöbler så inte massa grejer ligger framme, för det gör det. Använda vita möbler, det förenklar städningen. Har du svarta får du i princip stå med dammtorkan varje dag.

2. Jag skulle fixa mitt sovrum till en mer trevligare plats. Just nu har jag inget på väggarna. Jag har en säng och två fula byråer som står där och vill bytas bort. Kvickt.

2013-09-23 @ 16:43:34
Postat av: Ellen Hansson

1) Mitt bästa inredningstips är att sluta vara ängslig om vad andra ska tycka eller vad som passar. De hem som är mest inspirerande är inte de som är helrätt utan de som är personliga.
2) Mitt sovrum skulle verkligen behöva en makeover sedan jag bytt rum med min dotter och inte gjort annat än att sätta in sängen. Det är osannolikt omysigt just nu. Mattor, gardiner och kuddar behövs bl.a

2013-09-23 @ 16:44:57
Postat av: Sarah

1. Färg!
2. Skulle köpa massa ljusstakar och kuddar till mitt vardagsrum.

2013-09-23 @ 16:48:11
URL: http://tumblr.com/ohsarahelisabeth
Postat av: Annika

1. Att blanda material, träslag och moderna/gamla grejer. Ofta åker folk till IKEA och köper allt till ett rum samtidigt och då blir hela inredningen omodern samtidigt och man vill byta allt efter bara något år. Att blanda träslag säger ju alla inredare att man absolut inte ska göra, men det är ju skitsnack, för om man har samma träslag i ett helt hus blir det ju furueffekten och sedan kräks man av att se furu/ek/valfritt träslag i ca 20 år framöver. Blanda är bäst.
2. Vårt sovrum är fantastiskt. Stort, ljust, med snedtak och fina fönsterbrädor men tapeten är superful och därför har jag inte lagt lika mycket energi på att inreda där som inte resten av lägenheten. Men nu är omtapetsering på G och 5000 kronor på Ellos skulle komma otroligt väl till pass!

2013-09-23 @ 16:52:07
Postat av: Emmelina le Claire

1. Mitt bästa inredningstips är att leta inspiration i tidningar, bloggar och dylikt och sedan ge sig ut på jakt på diverse secondhandbutiker och loppisar, det finns saker som man både kan använda som det är och saker som får nytt liv med lite färg, tapet, tyg eller liknande.

2. Om jag vann 5000 skulle jag välja att göra en remake på mitt vardagsrum (dels för att det snart ska målas om), dels för att jag nyligen flyttat in och behöver inhandla både möbler, textilier och dekorationer!

2013-09-23 @ 16:52:19
Postat av: Malin

1. Mitt inredningstips är - kompromissa inte! Vill du ha den dyra designlampan, spara tills du har råd. Följ ditt eget hjärta- följ ingen speciell stil- välj de bitar du själv tycker bäst om. I slutändan är det ditt hem och viktigast av allt är att du trivs!

2.Vi har ett orenoverat rum i vårt hus- kontoret/biblioteket. 5000kr på Ellos hade varit fantastiskt!

2013-09-23 @ 17:04:35
Postat av: Johanna

Mitt bästa inredningstips? Var påhittig och personlig! Strunta i "less is more". Fyll en vägg med foton på personer du älskar, måla om den tråkiga furupallen i någon färg som gör dig glad. Jag tror starkt på att omge sig med saker som får en att må bra!

Vardagsrummet är nu så tomt så tomt att det ekar; det behövs värme från en mjuk pläd, långa gardiner och fluffiga kuddar. En stor och färgglad matta skulle få det kalla golvet att kännas lite mer inbjudande för fyra par nyförälskade fötter!

2013-09-23 @ 17:08:39
Postat av: Anja

Mit bedste indretningstips er at skabe sin egen personlige stil. Man kan holde de overordnede flader i en dæmpet farveskala med jordfarver, grå, hvid og sort som grundelementer og så spæde til med fine farver, grønne planter, lækre illustrationer og måske også lækre loppefund. Hvis jeg vandt de 5000 kr., ville jeg fokusere på mit lille 14 kvm værelse/hjem :)

2013-09-23 @ 17:09:22
Postat av: Sandra Olsson

1) Mitt bästa inredningstips är att satsa på bra förvaring! Om man får undan den värsta (vardagligt verkliga) röran enkelt så finns det mer plats för kreativ inredning.

2) Om jag vann 5000 kr från Ellos skulle jag ta mitt eget tips på allvar och ordna massa fin förvaring till sovrummet. Jag och min älskade sambo har precis flyttat ihop och i sovrummet står allt som inte fick plats någon annanstans. Vi behöver en helrenovering med allt från tapeter till massa fina korgar och belysning. Och till sist skulle jag frossa loss på alla snygga mattor hos Ellos!

2013-09-23 @ 17:10:51
Postat av: Mikaela

1. Mitt bästa tips är att våga vara egen, då blir hemmet vackert och personligt.
2. Jag skulle göra mitt vardagsrum mysigt inför det långa höstmörkret. Nya kuddar, fina doftljus, någon varm pläd och andra små saker som hjälper till att piffa upp rummet.

2013-09-23 @ 17:10:55
Postat av: Elsa

1. Mitt bästa inredningstips är att inreda hemmet med minnen, varje resa du åker på så köper du med dig en vacker sak, det kan vara en vacker skål, en tavla, en kudde etc, hemmet kommer kännas personligt och varje gång du ser just den saken så kommer du minnas den upplevelsen. Då kommer hemmet kännas som just DITT.

2. Jag skulle inreda min nya lägenhet med massor av härliga textiler såsom gardiner, handdukar, sängkläder och plädar.

Hoppas!!

2013-09-23 @ 17:11:45
Postat av: Eva

1.Mitt bästa inredningstips är att satsa på belysningen, en ren bas, sen fullkomligt älskar jag allt vad stenar, gamla grånade pinnar, mossa, kottar o sånt heter, alldeles gratis och helt ljuvligt. Lägg till en riktigt gosig filt och massa massa levande ljus, klart!! :-)
2.Om jag vann 5000 kronor så skulle jag gosa till det i vårt sovrum för det behöver mycket kärlek, jag har en riktigt fin bas med en randig tapet i blank och matt vitt och just nu går gardiner o sängkappa o gavel i grått och svart och jag vill inget hellre än att riktigt få in härliga mjuka färger i textilier och något riktigt fint på väggarna. :-) :-)

2013-09-23 @ 17:11:55
Postat av: Lovisa

1. Var inte rädd för låga prislappar och tänk "utanför boxen"! satsa på basen.

2. Mitt rum hade fått sig en välbehövlig makeover ifrån Ellos Home då jag b la hade utökat med en klädsam klädhäst, en snygg matta, ett tidningsställ, färgglada kuddar osv. Kakelugnen behöver lyftas fram vilket dessa tusenlappar skulle kunna lösa!

2013-09-23 @ 17:20:47
URL: http://lmode.spotlife.se
Postat av: Ellen

1 Mitt bästa inredningstips är att hitta grejer som du gillar, byt saker med kompisar, fråga mamma/pappa om du kan få någon fin möbel/sak som påminner om barndomen och ger dendär extra det-här-är-bara-mitt-hem-känslan.
2 Jag skulle vilka ge hela min lgh (som är en studio 1:a) en makeover men en härlig matta som kan rama in hemtrevlighetskänslan och göra det lite mer ombonat.

2013-09-23 @ 17:27:52
Postat av: Brysselkakan

1. Blanda nytt och gammalt, låter kanske tjatigt men just den mixen brukar bli bäst. Gamla favoriter med nya.
2. Om jag vinner så skulle det bli saker till vårt sovrum för hela slanten. Vi har just målat om och bytt säng. Nu återstår nya textilier och piff. Att vinna vore toppen just nu!

2013-09-23 @ 17:31:39
URL: http://brysselkakan.wordpress.com
Postat av: Jessica

1. Mitt bästa inredningstips är inte särskilt originellt - bara att blanda de möbler och detaljer du verkligen GILLAR, inte vad tidningar, kompisar eller trender säger. Arvegods sida vid sida av en tjusig lampa från en inredningsbutik tillsammans med snyggt, billigt och lättanvändligt kan bli en bra harmonisk blandning som gör ett HEM.

2. Hallen - Vi har nyss blivit med hus och har en typisk hall mitt i huset med "finingång" och trappa upp till ovanvåning. Jag tänker mig de snygga trappstegsmattorna från Ellos, en steghylla, kanske till och med en fåtölj och såklart ett välkomnande sidobord som sätter stämningen i huset.

2013-09-23 @ 17:31:57
Postat av: Julia

älskar filten :D

2013-09-23 @ 17:39:07
URL: http://takethetime.blogg.se/
Postat av: Tobbe

1. Jag har två tips.
* Framhäv de saker du gillar bäst. Lägg fram eller sätt upp roliga detaljer som inte är "förväntade". Besökare älskar mitt hem just av den anledningen - roliga och personliga detaljer i en eklektisk stil.
* Samla allt du tycker om på Pinterest och låt dig inspireras av andra.

2. Allt vackert har jag redan framme, men att stiga in i mitt förvaringsutrymme är just nu förenat med självmord. Det är ett bedrövligt kaos där inne. Tänk befrielsen i att få organisera upp och skapa ett lugn... att tex utnyttja väggarna upp till tak mha smarta lösningar från Ellos!

2013-09-23 @ 17:44:00
Postat av: vita_margarita

1. Gräv där du står. Leta bland dina gamla undanställda grejor, eller byt saker med vänner/grannar.

2. Mitt sovrum ber om uppsnofsning. Nej, den skriker.

2013-09-23 @ 17:51:37
URL: http://vitamargarita.blogspot.com/
Postat av: Sara

1: Mitt främsta tips är att inte glömma bort belysningen, det kan påverka rummets karaktär otroligt mycket och skapa helheten.

2: Jag skulle inreda min sons nya rum som han ska få, Hans rum har det aldig blivit ordning på. jag jag skulle nog köpa någon fin tapet och massa förvaring! :)

2013-09-23 @ 18:05:50
Postat av: Marie

Mitt bästa inredningstips är att bo in sig innan man gör större ändringar. Temasätt gärna rummen, ex kan köket ha "fransk industri" som tema och vardagsrummet kan ha "jorden runt-tema"

Efter att våra barn fått var sitt rum med bl.a. temat "gamla Göteborg" tycker jag att vi föräldrar är värda en upprustning av vårt. Sänggavel och textilier från Ellos finns faktiskt redan med på listan sedan länge!

2013-09-23 @ 18:08:03
Postat av: Sofia

1. Möblera om ofta! På så sätt får man ett dynamiskt hem men också stor förändring utan att faktiskt behöva spendera några pengar.

2. Då jag bor i en liten etta så har jag inte så mycket att välja på haha :-) Skulle i alla fall helt klart lägga pengarna på att fixa till i själva RUMMET, alltså det kombinerade sovrummet/vardagsrummet.

2013-09-23 @ 18:11:08
Postat av: Elisabeth Öberg

1, Neutrala ljusa färger på golv, väggar och stora möbler. Låt textiler och tex ljuslyktor ha en härlig färg. Det är lätt och billigt att byta till en helt ny färg när man vill förnya rummet.
Sätt gardinstången lite utanför och ovanför förstret, så känns fönstret större.
Less IS more, när det gäller just färger, försök att hålla sig till tre färger eller samma färgskala, då blir rummet mindre rörigt.

2, Jag skulle direkt förnya vårt supertrista vardagsrum/matrum. Det är just nu så trist att tiden stannar när man kliver in där. Rummet skulle behöva mer GLADA färger och ett härligare ljus

2013-09-23 @ 18:14:25
URL: http://lillategelhuset.blogg.se
Postat av: Matilda Drejer

1) Satsa på neutrala/vita färger på väggarna som är tidlösa. Att tapetsera om är dyrt och kräver mycket jobb. Lägg krutet på accentfärger i inredningen istället, kuddar textilier och tavlor är lätta att byta ut och om man tröttnar kan man bara sälja av det och köpa nytt! Lättare, smartare och billigare och visst kan man få ett personligt och färgstarkt hem ändå :)
2) jag bor hemma och har kvar mitt gamla barndomsrum, det behöver en update. Har påbörjat en walk in closet och hade så gärna investerat pengarna där, kuddar, mattor och förvaring. Men även nya gardiner och kanske en fin tapet! Hoppas hoppas!

2013-09-23 @ 18:17:13
Postat av: Lovisa Wallin

1. Mitt bästa inredningstips är att lägga 100% krut på trivseln. Inred med färger som gör att du kan vistas i rummet under långa tider. Satsa även på förvaring som rymmer allt det du inte vill ha synligt, det gör att du alltid kan ha ordning runt dig. Ställ möblerna på ett sätt som gör att du känner dig säker, ha exempelvis inte soffan framför ett stort (och möjligtvis läskigt) fönsterparti. En bra inredning är högst personlig, och det viktigaste är alltid att trivas.

2.Jag skulle förändra min lägenhet med en ny soffa och en mysig matta :)

2013-09-23 @ 18:22:05
URL: http://lovisawallin.blogspot.se
Postat av: Linda-Marie

1. Mitt bästa DIY tips är att ställa gamla sockerlådor på högkant och sen lägga dina tidningar där i. Rent generellt vill jag tipsa om DIY inredning, du kan mer än du tror och på nätet finns oändlig inspiration!
2. I november får vi nycklarna till vårt allra första hus. Där vill jag satsa på att börja göra om vardagsrum och matsal i fil till en plats för både fredagsmys med familjen och ändå plats för många och fest. Jag tänker mycket textilier och fina ljuskällor i kombination med vackra, personliga stilleben...

2013-09-23 @ 18:25:11
Postat av: Amanda

1) Skynda och fynda! Har hittat många möbler på second hand och lämnat in dem på lackning, vips så har du en ny möbel.
2) Bor i en 2:a med min man och vi har precis köpt ett 240 kvm stort renoveringsobjekt som ska utrustas med nya prylar! Håller tummarna :)

2013-09-23 @ 18:27:26
Postat av: E - Mabel

Min bästa inredningstips måste nog vara att inte äga en massa saker. Att man bara ska ha saker som speglar ens och familjen personlighet. Och det bästa som finns är snygga förvaringsmöbler eller låder. Utan dem i ett hem så är det lätt att tappa bort saker eller att ser bara rörigt ut.

2013-09-23 @ 18:28:27
Postat av: E - Mabel

1. Min bästa inredningstips måste nog vara att inte äga en massa saker. Att man bara ska ha saker som speglar ens och familjen personlighet. Och det bästa som finns är snygga förvaringsmöbler eller låder. Utan dem i ett hem så är det lätt att tappa bort saker eller att ser bara rörigt ut.

2. Om jag vann skulle jag nog göra om mitt sovrum, så att det ser mer (SPA- aktigt)ut. Vill att rummet ska vara en oas av lugnhet och kärlek.

2013-09-23 @ 18:31:48
Postat av: Anna Bohm

1. Mitt bästa inredningstips är att alltid hålla sig till 2-3 färger i ett rum. Sen kan man blanda olika mönster och material, men om färgerna är de samma så känns allt sammanhållet.
2. Om jag vann skulle jag göra i ordning vårt sovrum med nya textilier och sängkläder. För det är ett rum som glömts bort hos oss.
Jag håller tummarna!

2013-09-23 @ 18:31:50
Postat av: Jessica Green

Mitt bästa inredningstips är att våga lita på sin egen stil. Blanda & mixa det du tycker är snyggt & trivs med.

Om jag vann skulle jag ge sovrummet en makover med härliga satinbäddset, massa kuddar och nya gardiner.

Håller tummar & tår att turen är med mig :)
Ha en bra kväll!

2013-09-23 @ 18:45:29
Postat av: Caroline

Våga! Behöver säga det till mig själv rätt ofta :-). Och gröna växter, de ger liv till alla hem

Vårt gästrum som just nu är vitt, kalt och belamrat med kartonger och diverse prylar.

2013-09-23 @ 18:54:58
Postat av: Mini

1. Mitt bästa tips, jag använder mina smycken, skor och kläder i inredningen. Det där fina halsbandet, drömskorna, fin-tröjan mm, blir alltid glad och det förgyller tillvaron.
1. Eftersom vi snart ska flytta till hus, igen, (Yay), så kommer det mesta behöva göras om, men allra först kommer jag att fixa till grabbarnas rum, tapeter är redan valda ;).

Häls. Mini

2013-09-23 @ 18:57:08
Postat av: Elin

1. Mitt tips är att först och främst utgå ifrån sin egna personliga stil, det man faller för och sin egen magkänsla. Gör du det har du kommit långt med din inredning!
2. Eftersom jag bor i en väldigt liten lägenhet så är allt som ett enda rum men man kan säga att det är "sovrumsdelen" jag vill satsa på mer i min lägenhet. Nya gardiner, sänglakan, sängkappa och så detaljerna. Åh, det finns massa planer! :)
Håller tummarna!

2013-09-23 @ 18:59:56
Postat av: Karin

1. Vänta tills det känns rätt. Hemma hos oss har vi inte vetat helt vilka sovrumslampor vi velat ha, varför vi väntat. Visst har det varit jobbigt mörkt ibland, men nu när vi hittat de perfekta känns det så härligt. Och jag inbillar mig att det kommer att hålla i sig en livstid.
2. Sovrummet skulle få sig en makeover med nya bäddtextilier, kuddar och filtar, och bra förvaring.

2013-09-23 @ 19:08:44
Postat av: Emma Blomqvist

1. Mitt bästa tips är att hålla sig till ljusa-/basfärger på väggar och de "större" möblerna, och färger som svart, brunt eller grått på större delar utav inredningen, för att sedan göra hemmet hemtrevligt och mysigt med småprylar i accentfärger som tex. kornblått, ljusblå eller turkos.

2. jag skulle vilja vinna presentkortet då jag och min sambo precis köpt vårt drömhus där 5000kr till ny inspirerande inredning vore toppen!

2013-09-23 @ 19:29:16
Postat av: Johanna / Fru form o fix

1. Föga unikt ;-) Men med en ljus och lugn bas går det lätt att skapa rätt känsla med enkla medel och att sedan förändra efter humör och säsong.

2. Storebrors rum behöver bli ett storebrorsrum. Nya tapeter, textilier, förvaring och arbetsplats.

2013-09-23 @ 19:42:03
URL: http://jdolk.blogg.se
Postat av: Karin Larsson

NYFIKENHET & KONTRAST!
Personliga föremål och lekfullhet i färger öppnar upp sinnet och skapar ett levande hem som man gärna vill utforska mer. Och som student kan jag inte förneka att second-hand är ett superbra sett att hitta prisvärda unika föremål!

Med ett presentkort från ELLOS skulle sovrummet få ta del av höstmyset! Kuddar, filtar och överkast till alla :)

2013-09-23 @ 19:44:17
Postat av: Linn J

1. Som student så får man ibland hitta på egna lösningar när man inte har råd att köpa orginalen. Mitt tips är att göra inredning själv! Ett par gamla ljusstakar kan bli riktigt fina med ny sprayfärg, nya stolsdynor i köket kan lyfta upp hela rummet och skapa en helt ny stil!. Med små och inte speciellt dyra knep kan man göra mycket!!

2. Om jag vann presentkortet hade jag gjort om TV-rummet, det är alldeles för svart och tråkigt idag! Ny matta, en golvlampa, kanske en pläd eller varför inte en ny schysst soffkudde skulle gärna få komma in genom ytterdörren här!!

2013-09-23 @ 19:46:41
Postat av: Linda i Västerbotten

1. Mitt absolut bästa tips är att krydda hemmet med snygga kuddar. I soffan, på golvet, på sängen, i en korg, på en pall ja precis var som helst kan kuddar göra ett rum!
2. Å, självklart lillasysters rum! Våra 2 äldre har tokfint i sina rum men tiden/orken har inte räckt till minstingen. Skulle göra hennes rum svart/vitt med ljusrosa detaljer-urfint!

2013-09-23 @ 19:49:32
Postat av: jessica

Bästa inredningstipset är lite snitt blommor och doftljus det förgyller tillvaron och livar upp.
Efter 4 månader konstant renoverande och sovrum utan golv. Skulle valet vara enkelt, nu när sovrummet är klart skulle jag mysa till det ordentligt med textilier från ellos. Jag håller tummarna!

2013-09-23 @ 19:50:08
Postat av: Emelie Franzén

1. Satsa på tidlösa och mer hållbar dyr inredning, lampor och soffan kan man kosta på. Men lägg mindre pengar på modernt. På så sätt gör det inte ont i plånboken när det som kortsiktigt är modernt blir tråkigt, och man vill byta ut det.

2. Mitt sovrum består av en övermålad strukturtapet med överspacklade borrhål. Inte så mysigt att börja dagen i. Istället vilja jag tapetsera Ferm Livings Harlequin och när jag öppnar ögonen på morgonen vill jag se Lisa Bengtssons hundar Betty och Laura Fransesca på väggen!

2013-09-23 @ 19:54:49
URL: http://emeliefranzen.se
Postat av: Inramad inredning ~ Kreativ egenföretagare & mamma, med kärlek till lantlig inredning.

1.Sätt din egen prägel på hemmet, låt det synas att det är någon som bor där, att det är du (och eventuellt din familj/sambo/husdjur)som bor där. Många gånger blir det lätt att se ut som en inredningskatalog, uppradat och stelt. Visa att det finns liv i huset, det kan vara något så enkelt som att placera dina favorittidningar i ett fin trälåda, på bordet, byrån eller i hyllan. Eller rama in barnens teckningar och självklart häng upp och placera personliga foton, foton som betyder något för dig och visar vem du är. Och om du är pysslig och händig - var inte rädd för att skapa egna saker, pyssla ihop allt ifrån ett fint pennställ till en egendesignad byrå, i exakt den stil du gillar. Var inte rädd för att ha personliga saker framme, göm de inte i lådor och skåp.

2. Köket - hemmets hjärta! Jag och min fästman flyttar till vårt drömhus (min farmor och farfars nuvarande hus) till våren och vi har hela tiden sagt att vi ska börja renoveringen (sätta vår prägel på hemmet) i köket! Där spenderar vi antagligen mest tid och eftersom det är husets hjärta så tycker vi att det är viktigast att få det fint först. Men bara att köpa ett hus kostar skjortan, så lite extraklirr i kassan till heminredning/renovering vore inte fel. Lite extrahjälp för att skapa vårt drömhem, sakta men säkert :)

2013-09-23 @ 20:01:07
URL: http://malinlindstroms.blogg.se/
Postat av: Jolanda

1. Att rensa de synliga ytorna i hemmet på allt onödigt och bara ha framme saker du verkligen gillar. Finns ingen skönare känsla än att vakna, låta blicken glida över rummet och finna ett lugn.

2. Som studerande som bor på 14 kvadratmeter och lever på studiestöd skulle ett presentkort möjliggöra en omvandling av ett rum till ett hem. Det handlar således knappt om en makeover utan snarare making of! Funktionella lösningar i vardagen och textilier skulle verkligen behövas.

Ha en riktigt fin höst & tack för en inspirerande blogg!

2013-09-23 @ 20:03:13
Postat av: Marica

1. Blommor i glasvaser och tända ljus.

2. Sovrummet
som skulle få bli en mysig plats istället för enbart tråkig förvaring.

2013-09-23 @ 20:04:02
Postat av: Irina

1. Man behöver inte lägga en hel förmögenhet för att piffa till det i hemmet. Det finns sjukt mycket fint för lägre priser. Men det som jag tipsar alla om och uppmanar är att göra så mycket som möjligt själv! Det blir mer personligt, roligare och billigare! Jag älskar att göra om "gammalt" till nytt! Köpte tejp på ikea i olika mönster. Med hjälp av det gjorde jag mina blockljus roligare, en tavla som jag sedan ramade in och en cool vas som jag sedan satte i torra kvistar som jag hittade ute. Do it yourself and smile!

2. Nu har vi gjort om alla rum i lägenheten förutom vardagsrummet! Hade jag vunnit, skulle jag tapetsera om samt göra en fondvägg av paneler, vilket jag tycker är supersnyggt!!!

2013-09-23 @ 20:08:07
Postat av: Jorunn

1. Mitt bästa inredningstips är att inte köpa det som alla andra har, utan gör hemmet mer personligt och ha gärna möbler och inredning som betyder något för just dig.

2. Min flicka ska få ett eget rum och jag längtar verkligen till vi ska få börja.

2013-09-23 @ 20:15:19
Postat av: Mandi

1. Mitt bästa inredningstips är att jobba med att ljussättningen av ditt rum. Ett rätt belyst rum kan göra så stor skillnad, punktbelysta föremål, belysta under ifrån etc.

2. Har nyss köpt en lägenhet med 3,30 i takhöjd. Skulle köpa inredning till mitt vardagsrum. Kuddar, textilier mm, det behövs jobbas med akustiken.

2013-09-23 @ 20:16:22
Postat av: Pernilla

Bra förvaring får bli mitt bästa tips! Jag tycker mycket om prylar, men det ska vara ordning på dem. Ljuslyktor kan man aldrig få för många och det får gärna vara mycket kuddar och filtar.
Jag skulle göra om rummet till dottern som just nu sover med rosa prinsessor. När man är nästan 9 vill man ha det lite tuffare, och jag tänker mig en massa fint från ferm living, älskar detta märke!

2013-09-23 @ 20:18:24
Postat av: Linnea

1. mitt bästa inredningstips är personlig funktionalitet. Inred efter egna behov och framförallt egen smak.
2. Mitt sovrum är nytapetserat men där tog det stopp, textilier, sänggavel mm behöver också en rejäl uppdatering:)

2013-09-23 @ 20:21:40
Postat av: Magda

1. Bästa tipset någonsin som lyfter alla rum är att satsa på belysning. Inte bara vackra lampor utan ljuset i sig kan förändra ett helt rum. Det kan göra det mysigt, dramatiskt oväntat, betona något speciellt.
2. Jag hade valt att göra om vår matsal. Det är bara ett stort rum utan funktion eller personlighet som jag vill förändra ordentligt.

2013-09-23 @ 20:30:04
Postat av: Susann Fagerlund

1. Bra och snygg förvaring, då är det lätt att städa undan och hemmet ser (nästan) ut som i en inredningstidning.
2. Jag skulle göra om min dotters rum med Ferm Living tapeter från Ellos.

2013-09-23 @ 20:44:21
Postat av: Nora

1. Mitt bästa tips är att låta de ta tid, bo in sig ett tag även om de kliar i fingrarna. Tror att man får till de bäst så, samtidigt är de ju väldigt mysigt att se ett hem sakta men säkert byggas upp.

2. jag skulle vilja ge mitt sov-/vardagsrum ett lyft, som student skulle 5000 betyda ett extremt tillskott för att få till de där lilla sista :)

2013-09-23 @ 20:47:14
Postat av: Emma

1. Mitt inredningstips är - magkänsla! Våga lita på dig själv, vad du själv gillar och vilken känsla du vill rummet ska ge dig.
2. Jag skulle "redoa" mitt vardagsrum med lite härligt nytt från Ellos mysiga höstsortiment! Med lite nya kuddar, plädar, mattor och detaljer skulle rummet bli som nytt!

2013-09-23 @ 20:50:48
Postat av: Josefin

1. Mitt tips är att ha ordning och reda och var sak på sin plats. Då blir det inget rörigt intryck och du lyfter fram de vackra sakerna i ditt hem. De saker jag själv gillar bäst i mitt hem är de udda sakerna som man själv har en personlig koppling till.
2. Om jag hade vunnit hade jag investerat i vårt hyreshuskök som skulle behöva sig ett rejält lyft.

2013-09-23 @ 20:53:04
Postat av: AnnaSaxen

1. Blanda gammalt med nytt! Mörkt och ljust! Stort och smått! Som student brukar jag shoppa loss på Second hand och mixa det med något modernt.
2. Min lilla etta på 19km² Den är superbra planerad med stora fönster och breda fönsterkarmar.
Vill fylla upp den med massor med härligheter från Ellos!

2013-09-23 @ 20:55:49
Postat av: Susanna

1.
Mitt bästa inredningstips är att placera gardinstången högst upp på väggen mot taket. Det ger rummet mer rymd och lyfter takhöjden!

2.
Jag skulle göra om vårt allrum med kamin som har stor potential att bli riktigt mysigt. Just nu är det mest en nedprioriterad avlastningsyta med halvhjärtad möblering - inte optimalt!

2013-09-23 @ 20:57:32
Postat av: Sofia

1, Inredningstips-även det bäst genomtänkta snyggaste hemmet kan bli förstört genom fel belysning. Därför är det viktigt att tänka på det naturliga ljuset i samklang med elektriska armaturer och skuggor. Vilka detaljer, saker eller vilken känsla du vill förmedla. Allt kan bli bra eller dåligt beroende på vad som passar hemmet, man kanske vill ha skuggor för en mystisk effekt eller punktljus för att markera detaljer. Man kan leka mycket med ljus!
2, Jag och min kille bor på 37m i en liten etta där säng och soffa har fått sina ultimata platser efter många omprövningar. En makeover hos oss skulle innebära att hela hemmet skulle få sig en ansiktslyftning med ex.nya accessoarer och textilier .

2013-09-23 @ 20:58:38
Postat av: Pernilla

1) Mitt bästa inredningstips just nu är att byta ut soffbenen på din gamla soffa. Själv har jag en grå KARLSTAD 3-sits soffa från IKEA där jag bytt ut de tråkiga träbenen mot otroligt vackra rundade ben från Pretty Pegs! Ojoj vilket otroligt lyft det gjorde för hela vardagsrummet.

2) Jag hade gjort om sovrummet. Jag hade skaffat mig en stoppad grå sänggavel med gammelrosa kuddar till. Också nya gardiner och mattor. Ja, vad grannt det hade blivit!

2013-09-23 @ 21:00:46
URL: http://silverett.blogg.se
Postat av: kristin

1. Tänk här ska hela familjen trivas. Alla ska få känna att det är deras hem/trygga oas.Mer personligt kan det inte bli.
2. Barnen skulle få välja rum och få fria händer att inreda. Vågat och kul :)

2013-09-23 @ 21:07:07
Postat av: Anna N

1. Måla med sprayfärg på möbler, lampor och andra inredningsdetaljer. Då blir gamla grejer och loppisfynd originellt personliga och som nya!
2. Om jag vinner skulle jag fixa till vårt bortglömda rum som nu är en mix av gästrum/ kontor/ dressingroom.

2013-09-23 @ 21:11:01
Postat av: Pernilla

1. Mitt bästa tips är att våga vara personlig och överraska dig själv med kontraster du inte trodde du skulle våga dig på.

2. Jag, min sambo och vår 6-månaders dotter flyttar om ett par månader till vårt drömhus - och för att förverkliga alla planer vi har för huset så skulle ett presentkort från Ellos Home sitta som en smäck. Vi skulle börja med den kombinerade matsalen och vardagsrummet med stora glaspartier ut mot trädgården - det behöver ett gäng fina textilier och lampor - ja mycket från Ellos Home skulle passa fint!

2013-09-23 @ 21:11:37
Postat av: Andrea

1) Mitt bästa inredningstips skulle nog vara att prova och leka med olika kontraster - mjukt och hårt, sött och stilrent, ljust och mörkt, kallt och varmt. Ett hem som är supersött med massa spets och pasteller blir lite för mycket i mina ögon, samtidigt som ett hem helklätt i betong och andra kalla material likväl blir alldeles för mycket. Istället tycker jag man ska hitta den där balansen, ta med lite av varje så att säga. Men viktigt är fortfarande att ha en röd tråd, annars kan även det bli för mycket.

2) Jag skulle definitivt vilja piffa upp mitt vardagsrum med ett par fina kuddar, ljus att höja mysfaktorn med i höst samt drömlampan - Gallardo från By Rydéns.

2013-09-23 @ 21:13:33
URL: http://siriellen.blogg.se
Postat av: Nicole Younan

Underbar tävling!

1) Mitt bästa inredningstips är färg, form och struktur. Blanda olika material! Låt den hårda betongen möta den ljusa fårfällen eller varför inte låta en stickad filt hänga över den hårda trästolen?

2) Om jag skulle vinna 5000 kronor från Ellos så hade jag gjort om vår röriga hall. Behöver verkligen smarta möbler där och en ny skohylla skulle vara underbart då vår lille hund har tuggat sönder den gamla.

2013-09-23 @ 21:16:03
Postat av: Karin Danielsson

1. Mitt bästa inredningstips är återanvändning! Jag älskar att se gamla saker få nytt liv. En gammal, ompysslad stol kan bli bästa presenten till någon annan.

2. Om jag vann skulle min dotter äntligen få ett eget rum. Då skulle jag få motivation att sätta upp de där gipsskivorna och beställa ett par riktigt snygga tapeter som jag vet att min flicka skulle älska!

2013-09-23 @ 21:16:06
Postat av: Anna G

1. Vill man ha en röd tråd i inredningen kan man ta hjälp av ett moodboard. Klipp ut bilder ur inredningstidningarna på saker och miljöer du tycker är vackra. Hitta den röda tråden - färger, stilar, etc som hänger samman. När du sedan står i en affär och är sugen på en ny pryl tänker du på ditt moodboard och om saken skulle passa in där på så sätt undviker du att handla på dig dom där sakerna som inte riktigt passar in eller man inte hittar en plats för.
2. Eftersom Ellos har ett väldigt bra sortiment av textilier så skulle jag passa på att göra om vårt sovrum. Ny slängkappa, nya påslakan, överkast, gardiner, kuddar mm mm.

2013-09-23 @ 21:21:50
Postat av: Vendela

Mitt bästa inredningstips är att om man vill ändra ett rum är det så enkelt att få en helt ny känsla bara genom att byta kuddfodral och köpa nya ljuslyktor. Det blir som ett nytt rum och det blir billigt om man gör det mesta själv. Man kan sy egna kuddfodral eller så kan man köpa billiga och jättefina örngott för innerkuddar med måtten 50*60 har man oftast redan hemma. Man kan köpa gamla glas på secondhand och limma på ett fint spetstyg till en ljuslykta. Man kan gärna ploppa i ett doftljus i lyktan så får man även en härlig doft rummet.

Just nu skulle jag vilja göra makeover på ett rum vi har på nedervåningen. Rummet ska bli ett gäst- och sällskapsrum. Där ska jag ha en säng med soffkänsla, och bäddtextilierna ska jag köpa från Ellos!

2013-09-23 @ 21:22:00
Postat av: Matilda

1. Mitt tips är att inte inreda längs väggarna, våga möblera mitt i rummet i stället.
2. Jag skulle göra om i hallen och gärna sätta dit den vita bänken med förvaring från Ellos home med härliga kuddar på! Perfekt när man vill sitta och snöra på sig skor samt snygg förvaring!

2013-09-23 @ 21:23:02
Postat av: Rebecca

Mitt bästa inredningstips är att tacka ja när släktingar och vänner erbjuder dig att få gamla saker som dem inte har plats för eller ledsnat på, kan vara ditt nya "Must have".

OM jag vann skulle jag inreda mitt sovrum. Jag har satsat inredningen på allrummet för det är där jag är när jag får besök, men vill så jätte gärna få råd med att också inreda mitt sovrum.

2013-09-23 @ 21:24:29
URL: http://rebeccacc.blogg.se
Postat av: Sandie

1. Bästa inredningstipset är att blanda upp med mycket secondhand saker och möbler. Det ger själ och värme, det är ekonomiskt och framförallt är det bra för miljön.
2. Jag har precis börjat ta mig an köket, så där skulle helt klart behövas lite nytt, trendigt och fräscht från Ellos sortiment, att blanda upp alla mina gamla härliga ting med!

2013-09-23 @ 21:38:57
Postat av: Martina I

Mitt bästa tips är att kompromissa inte. Har du hittat din drömmöbel eller drömstil, spara tills du kan köpa rätt. Köp inget liknande för det kommer inte bli riktigt rätt. Nu låter det kanske som att jag kan köpa vad jag vill, tvärtom, men är det något jag verkligen vill ha så letar jag på blocket, websidor utomlands, rabattkuponger mm så att jag kan köpa drömlampan eller vad det kan vara. Det har tagit lite tid men nu har jag byggt upp mycket av det jag vill ha i vårt hus.

Båda våra döttrar behöver tuffa till sina rum och med 5000:- på Ellos skulle det inte vara några problem att få pengarna att räcka till båda rummen. Det kanske till och med skulle räcka till en filt till mamman som hon har suktat efter länge hos Ellos;-)

Tack för en väldigt fin och inspirerande blogg!

2013-09-23 @ 21:40:09
Postat av: Ola Axman

Mitt bästa inredningstips är att inreda efter funktion, inte ha en massa saker som bara samlar dam. Att veta att du har ett hem som man kan njuta och koppla av i samtidigt som du sparar utrymme och städtimmar av. Implementera funktion och design, ex kan en sockerlåda från förr på högkant kan det bli ett perfekt tidningsställ och sängbord.

Eftersom jag och min tjej flyttar ihop i en ny lägenhet så skulle jag om jag vann ge min tjej presentkortet så hon skulle kunna få designa vårt sovrum till något som passar oss båda.

2013-09-23 @ 21:41:29
Postat av: Linnéa

1. Mitt bästa inredningstips: Inred med ALLA sinnen! Låt ljus, dofter, strukturer, färger, ljud och olika nyanser skapa hemmet för dig!
2. Det rum jag önskar göra om: Sovrummet i vår nya lägenhet. Det är ett blankt papper som väntar på att bli ett konstverk!

2013-09-23 @ 21:43:38
Postat av: Jenny

1. Mitt tips är att omge sig med saker man tycker om. Ta bort de saker du inte tycker om. Se över hur rummet är möblerat, ska soffan/fåtöljen byta plats? Dold förvaring är jättebra.

2. Jag vinner så skulle jag använda 5000kr från Ellos till sovrummet. Köpa en sänggavel i grått tyg och 2 sängbord i plåt, fina mönstrade sängkläder och kuddar i pastellfärger och långa vita linnegardiner. Sänglampor med svängbara armar skulle vara fint bredvid sängen.

2013-09-23 @ 21:45:42
Postat av: Linnéa Johansson

Hej!
Mitt bästa inredningstips är att alltid tänka personligt, göra det till ens eget. Det är ju ändå sitt egna hem man kommer hem till varje dag, och då ska det kännas som hemma!¨
Jag skulle gärna få göra en make-over i mitt vardagsrum, piffa upp med lite nya textiler, växter och byta ut några små möbler

2013-09-23 @ 21:46:57
Postat av: Cecilia V

Textilier!! Kuddar, mattor, plädar och bäddlinne. Går lätt att "möblera om" med textilierna i olika rum och ändra om hemma för en inte allt för stor kostnad. ( Och sen blir inte påsarna/paketet så tungt att släpa hem ;))

Den 1 december flyttar vi in i vårt hus och i samband med flytten ska vår son flytta från spjälsäng till stor säng så då behöver vi investera i lite ny inredning till honom!

2013-09-23 @ 21:48:40
Postat av: Sara

1) Mitt bästa tips är att inte vara så himla rädd (eller ängslig för vad andra ska tycka om ens hem). Prova! Möblera om! Jag har haft drivved på väggarna, solstolar som fåtöljer, byrå som tv-bänk osv. Inte alltid så himla lyckat men bland riktigt lyckat med någon knäpp idé.

2) Inreda kommande lägenhet - köpa textil i form av plädar, matta och kuddar. Bor nu i ett studentrum i Göteborg och är på väg mot en ny lägenhet i Malmö som ska fyllas.

Tack för en fin blogg!

2013-09-23 @ 21:49:07
Postat av: Johanna

1. Bästa intedningstipset är tapeter! Tapetsera varje rum och gärna olika tapeter på väggarna i ett rum. Men ha en balans som stil och färg om de ska vara flera i ett rum. Det är enklare att tapetsera än vad man tror och det ger vilket rum som helst karaktär. 2. Jag skulle inreda mina 4-månaders trillingars rum i vårt nyköpta hus. Ett stort rum som ska bli tre rum i ett.

2013-09-23 @ 21:54:52
Postat av: Michaela

1. Jag brukar utgå ifrån att det måste finnas en balans i inredningen. Ha inte allt i vitt, utan blanda in färg. variera även mellan t.ex högt och lågt och hårt och mjukt.
2. Jag är nöjd med min "grund" inredning, men känner att nu när hösten kommer behöver jag mer mys och definitivt mer plädar, ljus och kuddar! Därför skulle jag fokusera på att göra sovrum och vardagsrum till en perfekt ideplats under höst och vintermörkret!

2013-09-23 @ 21:55:31
Postat av: Emma

1. Mitt tips är att gå på känslan, inreder man med sådant som man själv tycker är vackert och saker man tycker om så blir det ganska naturligt att man trivs hemma!

2. Vi har nyss köpt ett hus och jag skulle vilja ge vårt vardagsrum en rejäl uppfräschning som passar vår familj.

2013-09-23 @ 21:56:20
URL: http://tjoller.se
Postat av: Mia

1 bästa inredningstipset-,begränsa färgvalet i inredningen för attskapa lugn, harmoni och enhetlighet
2 gör om i vardagsrummet där sofforna efter tre små barn som nu är tre halvstora barn behöver lite tender love and understanding, bland annat!

2013-09-23 @ 21:57:01
Postat av: Mia

1. Mitt bästa inredningstips är att ha en neutral bas, för att sen lägga till färg i textiler och detaljer. Detta gör det både enklare och billigare att ändra om, när lusten fallet på. Detta har jag lärt mig den dyra vägen.

2. Jag skulle ge mitt sovrum en make-over.

2013-09-23 @ 21:57:42
Postat av: Helena

Att ta för vana att med jämna mellanrum vara främling i ditt hem, gå igenom rummen med nya ögon. Vad ser du först? Vad har du blivit blind för? Vilket hörn är det bästa? Hänger lampan i rätt höjd?
Jag hade lagt hela slanten i sovrummet, vi sover tillsammans mannen barnet och jag, hon sover i vår säng. Nej, vi sover i hennes, det är ju hon som somnar först...! Så där hade jag gärna lagt ner lite kärlek!

2013-09-23 @ 22:01:45
Postat av: Jonna

1. Inred efter ditt eget tycke och smak! Hoppa inte på alla trender som du egentligen inte gillar bara för att det är nytt och hett.
2. Jag skulle göra om mitt sovrum och skapa ett vilsamt rum med härliga textilier och dämpad belysning.

2013-09-23 @ 22:10:42
Postat av: Frida Svahn

Personlighet! Tips för ditt hem - inred med saker du tycker om, blanda gammalt och nytt. Försök hålla dig till en färgskala så du får rummet/hemmet att hålla ihop i en enhet!

Jag skulle vilja fylla mitt hem med härliga mattor, stora. Sen bra och snygg belysning! Läslampor, taklampor, mysbelysning. Allt för sitt syfte.

Härlig höst önskar jag alla! /Frida

2013-09-23 @ 22:13:06
URL: http://fridasvahn.se
Postat av: Helen

1.Att blanda, nytt, gammalt, loppis. Lägga gärna till någon detalj som är lite oväntad.

2. Hallen är i stort behov av ett lyft.

2013-09-23 @ 22:14:46
URL: http://helenspysselpapp.blogspot.com
Postat av: Eva-Marie

* Inred med härliga ljus. Det finns inget mysigare än att komma in i ett rum med värme!
* Jag skulle göra en makeover i vårt vardagsrum; lite nya mattor, gardiner osv. Vi är alltid i vardagsrummet så det får gärna fräschas till lite då och då! Ha det gott!

2013-09-23 @ 22:17:43
Postat av: Maria

1.Mitt tips...Inred efter din egen smak och stil, låt dig inte påverkas för mycket av alla trender.
2. OM...jag skulle välja att inreda familjens gemensamma mysrum, anpassat för mina två stora samt två små barn, många behov att ta hänsyn till <3

2013-09-23 @ 22:18:12
Postat av: A House With A View

Vilken toppentävling! Jag vill jättegärna vara med :)

1) Mitt tips består av att använda papperskassar med olika vackra, humoristiska och/eller tuffa tryck som förvaring i inredningen. Jag förvarar mina raggsockor i en tuff kasse jag fått av min dotter - en kul och häftig detalj i inredningen tycker jag :)

2) Jag skulle bli tokglad att vinna eftersom jag precis håller på att renovera ett gästrum i vårt hus och Ellos har jättemycket fint i sitt sortiment.

Hoppas på tur!

Kramiz aka

2013-09-23 @ 22:20:50
URL: http://ahousewithaview-aka.blogspot.se
Postat av: Emelie Johansson

1. Mitt bästa inredningstips är planeringen, hur vill du ha det? Sedan är det väldigt fint att hålla en röd tråd genom hela hemmet.

2. Om jag skulle bli lyckligt lottad att vinna så kommer vårat tråkiga vardagsrum få sig ett rejält upplyft. Försöka dela in vardagsrummet ifrån köket då det är öppen planlösning! :-)

Hoppas! Kram Emelie


2013-09-23 @ 22:21:38
Postat av: Emelie Johansson

1. Mitt bästa inredningstips är planeringen, hur vill du ha det? Sedan är det väldigt fint att hålla en röd tråd genom hela hemmet.

2. Om jag skulle bli lyckligt lottad att vinna så kommer vårat tråkiga vardagsrum få sig ett rejält upplyft. Försöka dela in vardagsrummet ifrån köket då det är öppen planlösning! :-)

Hoppas! Kram Emelie

2013-09-23 @ 22:22:11
URL: http://njutensmula.se
Postat av: Helena Käll

Mitt bästa inredningstips är att ta hand om din klädkammare, gjorde precis om min och den känns nu sjukt lyxig. Satte en lite mässingskant på alla hyllplan, lindade stängerna med tunt läder, fixade lite skön belysning och lade in en härligt murrig matta. Små medel, stor förändring till ett så ofta bortglömt ställe...

Jag skulle använda pengarna till att inreda min nya lägenhet, få chansen att skapa min känsla i min nya lilla pärla. Skulle lägga fokus på matplatsen, den ska bli ett sällskapsrum istället för ett sälle man avviker ifrån för att hellre sätta sig i soffan.

Helena

2013-09-23 @ 22:30:23
Postat av: Anica

I mitt land är det inte lätt att handskas med heminredning,
men genom att återvinna gamla möbler, användning av lastpallar,
leka med färger och växter kan göra ett mirakel!
Att lära från din blogg är ett nöje, tack!!
Award!!
:)
Hur det ouppnåeligt vacker och ljud!!
Men när jag fick?????
Tja .............. väl ............ låt mig fett,
och ibland nog!!
Hälsningar från Serbien! Anica!
P.S.
Jag ber om ursäkt för översättning, gjorde Google det!!

2013-09-23 @ 22:33:30
Postat av: Claudia

1. Mitt bästa inredningstips är relativt enkelt men ger verkligen känslan av lyx och värme - även på trista och grå vardagar! Och tipset är snittblommor. Olika blommor kan förmedla olika stil och med sina härliga färger och former kan de verkligen förändra känslan i ett rum! Tänk skillnaden på en hög vas med gladiolus i någon kaxig färg och flera små vaser fyllda med rosa, romantiska ranunkel! Perfekt sätt att inreda på ett billigt och kreativt sätt men som ger den där rätta känslan i ett rum oavsett inredningsstil!
2. Jag skulle väldigt gärna klicka hem några produkter till vårt vardagsrum från Ellos, då de har så fina saker som skulle passa så bra! Vardagsrummet är det rum jag tycker förmedlar mest känsla om personen eller personerna som bor där - då det ger mycket utrymme att fylla med väldigt många personliga och kära ting.

2013-09-23 @ 22:37:30
Postat av: frida

1. Mitt bästa tips är att inreda på sätt som fungerar för dig. Inte bara köpa saker som är trendiga just nu, utan skapa ett hem där alla detaljer och möbler är välgenomtänkta och välvalda.

2. Jag skulle göra om vårt vardagsrum. Vår hyresvärd har dröjt 5 månader med att tapetsera väggarna, och när de väl har gjort det så har de satt upp fel tapeter. Så, ELLOS vansinnigt snygga fondtapet Jenna skulle bli mitt första köp.

2013-09-23 @ 22:38:01
Postat av: Gurra

ETT. Gör det tillsammans! Tillsammans med din tjej/sambo/polare, och alla kan göra det som dem gillar. Jag målar, bygger, tjejen ser till att detaljerna blir rätt.

TVÅ. Om jag skulle vinna blir det jag som bestämmer vart det ska inredas för en gångs skull ha ha. Ett hörn där man kan lägga benen högt framför fotbollskväll blir det.

2013-09-23 @ 22:38:45
Postat av: Amanda L

1. Se till att ha något du älskar och tycker är vackert i varje rum. Det behöver inte vara nåt stort, men nånting som får dig att le och påminner dig om någon eller nån händelse.
2. Jag har ett uterum/loggia som jag inte riktigt får till, men har idéer för att få det mysigt som Jag vill förverkliga :)
/Amanda

2013-09-23 @ 22:40:05
Postat av: Josefine

1) mitt inredningstips är att försöka se helheten du vill uppnå i det rum du ska inreda. Skriv ner några grundpunkter att utgå ifrån och köp möbler/dekorering du älskar, då kommer rummet bli stilrent och personligt.

2) om jag vann detta pris skulle jag inreda mitt tråkiga studentrum jag bott i, i snart ett år. Opersonligt och stelt beskriver rummet just nu, jag vill åstadkomma höstmys utan att vara tvungen spara i månader! :)

2013-09-23 @ 22:42:59
Postat av: Sofia D

Hej!

1. Mitt bästa inredningstips är att ha en enkel bas och piffiga detaljer. Superlätt att byta stil med textil och andra smågrejer!

2. Jag skulle göra iordning vardagsrummet. Efter att gardinstången trillade ner i somras (busig katt) har det bara fått vara vitt och svart, men nu är det dags att skapa varmare och gosigare stil när kylan kommer.

2013-09-23 @ 23:01:25
Postat av: Marie M

Hej härliga tävling - du kunde inte komma mer lägligt.

Mitt bästa inredningstips är att satsa litet på det du längst in verkligen vill ha. Skissa stort och skapa grunden med små medel och lägg krutet på detaljerna du länge drömt om. Läs inredningsbloggar och surfa inspiration på inredningsshoppar - utan att behöva handla. Fundera länge och skapa collage med inspo innan du slår till! Har du inte råd med dyra original hitta liknande eller skapa själv med inspiration från designen du gillar!

Jag vill göra vårt allrum till ett riktigt rum trots sina begränsningar och smala utrymme. För jag har en bild om att det går och jag vill motbevisa min man! ;-) presentkortet skulle passa mer än perfekt!!

2013-09-23 @ 23:02:46
Postat av: tina

Mitt inredningstips är att utgå från en lugn bas med färger man tycker om och trivs med. Omge dig med saker du tycker om...då kan inget bli fel. En stil mixad av nytt, någon fin detalj och omgorda fynd är både charmig och personligt!

Om jag vann skulle jag göra vårt tvrum i källaren mer ombonat och ett rum att längta till att gå ner i ! Ny belysning skulle vara som pricken över iét....

2013-09-23 @ 23:13:32
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Anneli Günzel

1. Var personlig! Inred med saker du tycker om och som gör dig glad. Låt den röda tråden i inredningen vara personlighet.

2. Vårt allrum/passage på övervåning som idag endast rymmer en tvättkorg. Vill inte bli personifierad med denna korg, utan skulle behöva piffa med lite ny tapet, textilier, fotölj mm för att skapa en rofylld läshörna.

2013-09-23 @ 23:19:38
Postat av: Emmy

1. Mitt bästa inredningstips är dig själv! Din stil är unik!
2. Jag skulle skulle ge mitt vardagsrum en makeover med motiveringen: ett nyrenoverat rum men saknar både värme och stil. Tyvärr har jag dessa dagar alldeles för lite tid. Jobbar sent och kommer hem ett tråkigt rum, med ett presentkort från ellos skulle jag bli alldeles stum. Att äntligen få fint och piffa till det så bra! Hoppas på vinst, hurra hurra!

2013-09-23 @ 23:24:06
Postat av: pernilla plaza Interiör

1. Gör ett kollage med produkter du vill ha in i rummet, antingen via klipp och klistra eller i t.ex. powerpoint/photoshop för att få känslan av det färdiga resultatet. Toppen!

2. Hurra! Då ska vår kommande baby få smarta lösningar i vårt yttepytte sovrum! Har redan önskelistan från Ellos klar.

Postat av: Anonym

1. Bästa inredningstipset är att alltid ha färska blommor/växter hemma. Du blir glad, det luktar gott, adderar färg och höjer vilket rum som helst!

2. Jag skulle lägga lite kraft och energi på vårt sovrum. Det är trots allt där vi spenderar mest tid hemma...

Häls.
Felicia

2013-09-23 @ 23:29:51
Postat av: AnnaS

Mitt bästa inredningstips: Jag såg ett inredningsprogram för en massa år sedan och de pratade om vikten av belysningen av rummet. Sedan dess är det det första jag tänker på då jag inreder ett rum, det naturliga ljuset och placering av lampor osv.

Jag skulle göra en makeover i vår urtråkiga, kalla och trista tvättstuga... Jag avskyr att gå ner dit (tar med tvätten och viker, sorterar osv i sovrummet...) då det är tomt, tråkigt och utan förvaring :( Behöver verkligen förvaringsmöbler, korgar och annat.

2013-09-23 @ 23:46:08
Postat av: Jenny Lindberg

1. Mitt bästa inredningstips är att hänga gardinerna i takskenor istället för på vanliga gardinstänger precis ovanför fönstret! Rummet känns som det får högre till tak, luftigare och lyxigare. Om du dessutom låter takskenorna fortsätta även utanför fönstret, längst med väggen, så går det att förändra rummen bara genom att flytta runt gardinen!
2. Eftersom vi just nu håller på att bygga en helt ny planlösning på övervåningen i vårt hus kommer snart både vi och barnen att få nya rum. Egentligen skulle jag vilja styla om alla sovrum, men om jag måste välja ett så är vårt sovrum i störst behov av en make-over! Dessutom, eftersom lillasysters spjälsäng flyttas ut från vårt sovrum och till hennes första egna rum, så kommer vårt sovrum få en ny funktion. Det kommer inte längre att vara ett rum som måste vara praktiskt (där skötbord, leksaker och blöjor ska förvaras) utan bli ett vuxenrum där ingenting behöver vara praktiskt, utan allt kan bara få vara fint! Det ser jag fram emot :)

2013-09-23 @ 23:51:09
URL: http://absolutjenny.blogspot.com
Postat av: Sara

1. Mitt bästa inredningstips är att skapa "moodboards" om du tex vill förändra i ett rum. Det vill säga att samla inspiration och produkter via webbshoppar eller kataloger/tidningar i en anteckningsbok eller i en mapp på datorn. På så sätt kan du testa dig fram hur färger och interiör matchar med varandra och du kan få en känsla av hur rummet kommer att se ut när det är färdigt. När du sedan bestämt dig så går du all in och köper allt som du vill ha. Då slipper du också onödiga utgifter på spontanköp som du kanske tror blir bra, men inte vet helt säkert.
2. Jag skulle göra en makeover på vårt kök som nu enbart går i färgerna svart och vitt. Stora förändringar kan göras med tex annan belysning och lite mer färg på mattor, sittdynor, underlägg och porslin.

2013-09-23 @ 23:57:22
URL: http://www.creadomi.se
Postat av: Micke

1. Mitt bästa inredningstips är inte någon sak, ingen trend och inte heller något man kan gå och köpa i affären. Jag har istället tänket att i varje rum, såväl kök som toalett eller vilket annat rum som helst, sätta en personlig prägel genom att ha skapat något på egen hand. Minst en grej. Det kan vara den mest simpla kreationen. Det kan också vara den mest fantastiska grej som du är så där megastolt över. Alla kan skapa något om man bara vill. En sådan simpel sak som en egenplanterad kottepalm gör vem som helst stolt och varm inombords varje gång man äntrar rummet :) Det är mitt bästa inredningstips!

2. Jag skulle göra en makeover i sovrummet. Satsa på mycket mys och bättre förvaring. Fina textiler och sköna täcken, filtar och sängkläder. Det skulle gå i en naturlig färgskala. Beige, grått och vitt. Och kanske en himmelsäng :)

2013-09-24 @ 00:27:52
Postat av: Emma

Hej
1. Mitt bästa tips är att våga lita på sin egen smak och punktbelys!
2. Vi har kämpat på med vårt hus i 2,5 år och har alltid minst ett projekt igång. Men än har vi inte kommit till vårt sovrum. Det har potential, men är urtrist och saknar helt charm idag. Ny säng, gardiner, kuddar, en ny matta och lite fräscha lakan skulle göra susen. Det och kanske lite färg på väggarna. :)

Kramar
Emma

2013-09-24 @ 07:30:02
Postat av: Maria Tollén

Ett fantastisk inredningstips för studenter eller någon som varken kan eller vill lägga mycket pengar, köp råspont, klicka ihop och sätt upp som en "vägg" på väggen. Betsa i valfri färg. Detta lyfte vår lägenhet till skyarna.

Om jag vann Ellos presentkort, skulle jag göra om i vardagsrummet. Efter att ha pluggat länge nu, så har det kommit efter och ekonomin har inte tillåtit just de där extrapiffet.

2013-09-24 @ 07:46:59
Postat av: Charlotte

Hej,

1. Mitt tips är att sträva efter ett levande hem. För mig är det unika saker som visar att just jag bor där, växter och olika ljuskällor - det skapar nya dimensioner.

2. Jag skulle vilja förnya vårt sovrum. Vi har precis köpt en ny säng och våra gamla tillbehör i rummet passar inte riktigt längre. Behöver mer förvaring och mysiga tillbehör så som kuddar, filtar och matta. Jag vill känna att vi bor där - att det blir ett rum att längta efter!

// Charlotte

2013-09-24 @ 08:02:48
Postat av: Eva Flood

Växter, gardiner,mattor,det behöver inte kosta massor för att förnya hemma,och så lite fräcka kuddar och dukar,så är det som nytt.

2013-09-24 @ 08:15:12
Postat av: Hanna

En trist t.om trasig ful soffa blir som ny med filtar och nya prydnadskuddar.
Vårt sovrum är en katastrof,det är det enda rum vi inte brytt oss i på fyra år sen vi flyttade in.

2013-09-24 @ 08:35:51
Postat av: Hanna-Mia

1. Mitt tips är att tänka efter och försöka visualisera innan man köper något. Då träffar man oftast rätt, och blir mer nöjd med sitt köp.
2. Sovrummet! Det har blivit lite bortglömt och skulle behöva nya textilier och en fin lampa.

2013-09-24 @ 08:44:42
Postat av: charlotta hellström

Mitt bästa inrednings tips är nog att vi skall försöka återanvända mer än vad vi gör. Att hitta sin personliga/familje stil handlar om att våga och att stå för den man är. En persons skräp är en annans guld, lite färg, lite nytänk och lite tid så kan man göra fantastiska fynd.

Om jag har turen att vinna så skulle jag satsa på vårt sovrum, jag hittar liksom inte riktigt rätt där. Vi behöver få upp mysfaktorn, så belysning, nya fräscha lakan, ett par plädar och lite annat smått och gott skulle det bli.

Med vänlig hälsning
Lotta

2013-09-24 @ 08:44:45
Postat av: Solbritt

1. Placera ut nya kuddar och dukar i ett rum, ta gärna från andra rum och allt känns nytt igen. Ta även vissa prydnadssaker och byt rum, det gör att man "ser" dem igen.
2. Jag skulle vilja göra om vårt tv-rum så det blev mysigare. Nya lampor och sköna fåtöljer.

2013-09-24 @ 08:50:33
Postat av: NatalieNordlund

1. Att inreda ska inte alltid vara så dyrt, hellre personligt och lite slitet, då blir det en ombonad och levande känsla. För vad är ett hem utan liv och lite huller om buller? Så gå ut i ett garage, ladugård, gå på auktion eller loppis, fråga grannen om gamla saker som ska slängas. Använd sedan fantasin, kan vi ha den på golv eller vägg? hänga saker i eller som prydnad. Måla om så det passar in i ditt hem.
2. Om jag vann så skulle jag nog piffa upp matrummet/finrummet. Det känns lite små tomt nu när vi precis flyttat in och inte hunnit fylla ut med inredning, så det vore en glad skänk att vinna mys från Ellos.
Mvh Natalie's inredning på petiteme.blogg.se

2013-09-24 @ 08:55:26
URL: http://petiteme.blogg.se
Postat av: Eva Hidgård

Mitt bästa inredningstips är ljus! Man kan ändra hela intrycket i en inredning med olika ljuskällor. Speciellt nu på hösten och vintern ser jag alltid till att ha både dov och mysig belysning och gott om levande ljus som värmer upp både huset och hela intrycket.

Om jag vann presentkortet skulle jag definitivt göra om i vårt sovrum. Vi har ett väldigt kallt och opersonligt sovrum som vi inte har prioriterat alls tyvärr.

Med vänlig hälsning, Eva

2013-09-24 @ 08:55:26
Postat av: Bernt Karlsson

1. Tänk grundskolan och slöjd. Blanda trä och metall och använd mycket textiler. Gardiner, kuddar, mattor, dukar m.m.
2. Mitt vardagsrum behöver uppgraderas och här skulle 5 000 kr från Ellos göra stor skillnad.

2013-09-24 @ 08:58:19
Postat av: Erica

1. Välj kvalitet istället för kvantitet.
2. Vårt sovrum behöver en helrenovering. Nu är det ek, latte och brunt och jag trivs inte alls med det. En snygg tapet från ellos skulle inte sitta fel!

2013-09-24 @ 09:06:36
URL: http://thereisnoplacelikehome.blogg.se
Postat av: Johanna

1. Mitt bästa inredningstips är att köpa möbler och inredningsdetaljer på loppisar och auktioner, man får då oftast något unikt som inte alla andra har och återvinning är det bästa för miljön! Det gäller att spana in former snarare än färger för en trist gulnad furuskänk kan bli ursnygg med lite färg och nya knoppar! Så har jag inrett mitt hem och även om det ibland kan ta ett tag att hitta den rätta möbeln så är jakten halva nöjet. Dagen när jag äntligen kommer hem med den perfekta byrån med de rätta måtten för en femtiolapp som jag gjorde i lördags är jag så nöjd!

2. Om jag vann skulle jag lägga pengarna på det barnrum som vi snart ska börja inreda åt bebis som kommer i februari! Jag har redan spanat in Ellos fina inredning och där finns mycket som skulle passa så fint!

2013-09-24 @ 09:08:55
URL: http://www.vinterhagen.blogg.se
Postat av: Anonym

1. Inred praktisk. Du måste ha tid och ork att umgås med dina kära för det är det som är det viktiga i livet.

2. Hallen. Organisera i kaoset av barnskor, barnkläder, skogsfynd och grus som uppstår dagligen.

2013-09-24 @ 09:14:06
Postat av: Anna

(smart att posta som anonym, ursäkta misstaget)
1. Inred praktisk. Du måste ha tid och ork att umgås med dina kära för det är det som är det viktiga i livet.

2. Hallen. Organisera i kaoset av barnskor, barnkläder, skogsfynd och grus som uppstår dagligen.

2013-09-24 @ 09:14:55
Postat av: Johanna jojo

1. Här är mina 5 steg till ett harmoniskt och fint hem.

* Omge dig med vackra saker och saker som du tycker om.

* Undvik att möblera längs med väggarna, flytta istället ut möblerna i rummet och tänk zoner (äta, läsa, tv-tittande)

* Rensa, sortera och skapa bra ordningsrutiner.

* Följ årstiderna och kompensera. Nu när det är kallt ute – skapa värme i din inredning. Är det varmare ute, lätta upp inne.

* Skapa balans. Högt mot lågt, ruffa material mot blanka, runt mot kantigt. Tänk alltid på motsatsförhållande vid möblering.

2. Om jag skulle vinna skulle jag inreda vårt sovrum med Ellos fantastiska textilier och sängkläder. Vår lilla Ediths rum skulle också få en ansiktslyftning och vi alla skulle bli överlyckliga och sova gott om nätterna! :)

2013-09-24 @ 09:23:59
Postat av: Maje

1. Praktisk ska inredningen vara, mycket förvaring. Har precis gjort om i köket och ser vilken skillnad det blir i t ex lådor där man har flera mindre fack för olika saker. Var sak på sin plats! Och det gäller överallt. För övrigt så läser jag mycket inredningstidningar och bloggar och tar lite här och där, vill att det ska synas: Här bor vi och inte nån "fanatisk" expert!
2. Sovrummet vårat behöver fixas. Först skulle jag anlita en som kan det här med gardinstänger då vi har ett "svårt och speciellt" fönster, sen skulle nya tapeter komma upp och Ellos fixar resten :) Så kul!

2013-09-24 @ 09:34:01
Postat av: Filippa Bylander

Bästa tipset? Var personlig, tänk mer på mys än trend.
Min pojkväns vardagsrum behöver lite kärlek, det skulle jag ta tag i om jag vann.

2013-09-24 @ 09:49:10
Postat av: Ida

1.Mitt bästa inredningstips är att inreda personligt. Visst kan man inspireras av tidningar, bloggar och tvprogram men i slutändan är det man själv som ska trivas i sitt hem. Trender kommer och går och man kan ju inte byta ut all inredning så fort något nytt blir trendigt. Istället tror jag på att skapa ett hem som håller i flera år. När det kommer till inredningsdetaljer och textilier tycker jag att man kan följa trender men även där ska man välja sådant man själv tycker om.
2.Om jag vann skulle jag vilja piffa upp vårt vardagsrum. Nu är hösten här och därför skulle jag skulle satsa på mer belysning och också kuddar, plädar samt en ny stor matta.

2013-09-24 @ 09:53:20
Postat av: Karolina

1. Jag älskar när folk inreder med personliga saker som har en historia och en mening för just dem.
2. Vi kom knappt halvvägs i renoveringen av vår trea, så alla rum ser ärligt talat ut som skit (nedrivna tapeter, kartonger, inga möbler). Men jag skulle välja vardagsrummet, jag längtar så efter att ha ett rum jag slipper skämmas för att bjuda på kaffe i!

2013-09-24 @ 09:54:20
Postat av: Carina

1. Använd mycket belysning i din inredning. Koppla lamporna till timers så slipper du tänka på tända och släcka. Skapa olika zoner/stationer i rummen där man gör olika saker, favoritläsplats, matplats m.m.
2. Jag skulle nog göra om vårt sovrum, det behöver lite kärlek och omtanke för att kunna fungera som en härlig viloplats.

2013-09-24 @ 10:04:20
Postat av: Anneli P

1. Blommor och vackra lampor är mitt inredningstips.
2. Mitt vardagsrum har bruna tapeter från 60-talet så det rummet skulle vara jätteroligt att få göra om.

2013-09-24 @ 10:11:09
Postat av: Lisa

1. Mitt bästa tips är att börja med en bas som du verkligen trivs med och kan leva med i många år. Satsa på kvalitet!
Sen kan du bestämma stämningen genom textil, belysning och andra accessoarer, som både är enkla och billiga att byta ut.
2. I vårt allrum står det en ensam fåtölj och en bokhylla. De behöver få sällskap för att det ska bli ett mysigt rum som fungerar för både lek och mys.

2013-09-24 @ 10:13:37
Postat av: Rebecca

1. Släng inte saker utan flytta om dem. Miljöombyte i kombination med något nytt gör dem (och dig) gott och de upplevs som nya igen!
2. Vi har precis köpt ett renoveringsobjekt där allt måste göras om. Kök och badrum får vänta av ekonomiska skäl så där skulle jag vilja piffa med lite nytt för att få dem att verka fräscha.

2013-09-24 @ 10:19:55
URL: http://rockberryroad.blogg.se
Postat av: Linda

1. Mitt bästa inredningstips är en enkel bas i en neutral färg, i mitt fall blir det vita väggar, för att sedan kunna anpassa rummet efter säsong med olika färgval och kombinationer. satsa på en mix med gammalt och nytt, men framförallt satsa på saker du själv tycker om, som gör att hemmet känns som ditt.

2. Då vi väntar vårt första barn, och för tillfället bor väldigt trångt, behöver vårt arbetsrum ändras om till ett kombinerat barn- och arbetsrum. Ett mysigt projekt som vi ser fram emot.

2013-09-24 @ 10:24:11
Postat av: sara

1, Omge dig av möbler och details som betyder något för dig och gör dig glad. Det får ta tid och kan vara arvegods, loppisfynd, nya prylar, blommor. Var lekfull och kravlös mot dig själv när du gör stilleben. -Du bestämmer stilen! Belysning; allmänbelysning i komplement med stämningsbelysning och mindre lampor.
2, Min 3,5 åring har äntligen fått ett eget rum. Han är inflyttad i systerns gamla som behöver en uppfräschning med nya tapeter, textilier, hissgardin och bra förvaring.

2013-09-24 @ 10:27:48
Postat av: Malin

1. Mitt bästa inredningstips är att använda mycket textil. Dels för att det är snyggt och mysigt, men också för att det gör så himla mycket för akustiken i ett rum. Rum utan textil ekar och man blir trött i huvudet av det :)
2. Eftersom jag bor i en etta så har jag inte något alternativ ;) Jag skulle göra om sovrum/vardagsrum/matsal/tv-rum allt-i-ett och försöka skapa en mer sammanhängande lägenhet :) Byta ut lite textilier och så..

2013-09-24 @ 10:29:16
URL: http://optimalin.blogg.se
Postat av: Mia

1. välj en grundstil och var konsekvent i den (tills du býter helt;) ). Bli inspirerad och fundera innan du gör om/gör större inköp. Och där är Pinterest outstanding.
2. Nu när hösten är här skulle jag bulla upp med filtar och kuddar till vår inglasade altan (som inte är isolerad) så vi kan njuta av de så länge som möjligt på hösten och så tidigt som möjligt på våren.

2013-09-24 @ 10:30:32
URL: http://blogg.dt.se/villadiy
Postat av: Anna

1. Snygg inredning behöver inte vara dyrt. Köp på second hand eller loppis och gör om till en personligare variant som du själv gillar. Likaså bygga egna möbler eller unika DIY projekt för att skapa ett hem som är just du och precis dom du vill ha det.
2. Om jag vann pengarna skulle dessa investeras i min nyrenoverade och nyköpta lägenhets vardagsrum. Jag skulle använda pengarna för att skapa den perfekta höstkänslan med belysning, kuddar, plädar, brickbord, mattor etc. Önskelistan har inget slut.

2013-09-24 @ 10:32:43
Postat av: Ellinor

1. Att själv trivas i sitt hem och med de saker man har runt sig gör att inredningen känns perfekt även för eventuella gäster.
2. Vårt kombinerade matrum/vardagsrum skulle jag gärna fixa till, nya tapeter, ett par mattor och nya textilier skulle vara oerhört lyxigt!

2013-09-24 @ 10:35:05
URL: http://myransmemoarer.blogspot.com
Postat av: Helene

1. Mitt bästa inredningstips är personliga detaljer. Gillar du att sticka? Fyll en fin korg med dina stickningar och låt stå framme. Gillar du att baka?
Fyll ett kakfat med bakformar och mallar, spritsar och strössel och ha som bordsdekoration. Osv. Låt din personlighet och den du är lysa igenom i ditt hem!

2. Eftersom vi precis har flyttat till större lägenhet (äntligen!) skulle jag vilja inreda det "extra rummet" vi nu har. Vår plan är att göra det till ett mysigt gästrum då ingen av våra föräldrar eller syskon bor i samma stad. När de kommer på besök ska de få bo bekvämt i ett trevligt rum med fina tyger, mysig belysning och massor med kuddar. Lite hotellkänsla!

2013-09-24 @ 10:39:53
Postat av: Karolina

1. Mitt bästa tips är att våga vänta tills man är helt säker på något man vill ha och att våga byta plats på olika saker; om det inte känns helt rätt eller man har tröttnat på den detaljen på just den platsen. Att bara stuva om bland grejerna i hemmet kan göra mycket för känslan.

2. Jag skulle ge min lägenhet ett lyft i form av nya textilier och smådetaljer. Mattor, gardiner, handdukar, sängkläder och små ljuslyktor!

2013-09-24 @ 10:41:00
Postat av: Sarah

Mitt bästa inredningstips är kanske lite tråkigt men det är, och förblir, att utgå från en vit bas vilket alltid gör det möjligt att ändra om man skulle vilja förändra. Med en vit bas har du möjlighet skapa allt från vitt och romantiskt till 50-talsretro och allt däremellan.

Det rum som skulle få en makeover är vårt vardagsrum. Just nu fungerar det delvis som kontor då min sambo jobbar hemma men från den 1 november flyttar han till ett nytt kontor och ett helt hörn av möjligheter uppenbarar sig i vardagsrummet!

2013-09-24 @ 10:45:19
URL: http://www.inspirationoinredning.se
Postat av: Åsa

1. Mitt bästa tips är som många andras, en vit bas. Gör färgerna utbytbara såsom tavlor, kuddar, gardiner och mattor. Inte stirra sig allt för blind på trender, ett hem känns mysigare om det är personligt.

2. Vardagsrummet, soffa och soffbord är kaos! Det behövs då mycket höst och vintertid kommer spenderas inomhus.

2013-09-24 @ 10:48:20
Postat av: Louise

1. Mitt bästa inredningstips är att "kill your darlings". Första tanken är inte alltid bästa tanken. Sätt ihop helheter när man inreder istället för massa små enskilda saker man gillar, det blir sällan ett bra helhetsintryck. Bättre med en genomtänkt plan, det syns direkt om man har tänkt ett extra varv eller inte.

2. Jag skulle vilja ge vår matsal/arbetsrum en makeover, en total sådan, för det behöver bli ett barnrum och fyllas med massa nytt som passar en liten kid.

2013-09-24 @ 10:48:40
Postat av: Johanna

Mitt bästa inredningstips är att hålla det undanplockat och städat. Då fungerar nästan allting enligt mig. Ställ fram ett par fina saker och var inte rädd för färg, bara du håller basen till vitt/grått/beige. Det tror jag på :)

Skulle jag vinna skulle mitt sovrum få sig en makeover. Det blev liksom kvarglömt vid flytten och skulle behöva bli lite mer ombonat för att jag skulle trivas. Kanske ett par gardiner, ett överkast till sängen samt ett par kuddar skulle göra susen för den smått ekande känslan det är där idag.

2013-09-24 @ 10:49:59
Postat av: Sofia

1. Använd väggarna så att golvytorna inte krymper i onödan. Använd personliga detaljer som textil, ljus och kort.
2. Vi blev tonårsföräldrar till min yngsta syster samtidigt som vi fick bebis. Om jag vann pengarna skulle jag göra om i vardagsrummet så att det blev ett rum för alla olika behov i vår familj och ett rum att umgås i.

2013-09-24 @ 10:51:07
Postat av: Malin Holst

1) Mitt bästa tips är ett renoveringstips: Se till att alltid renovera simpelt med enkla färger. Vita väggar, trägolv/stenplattor. Sedan kan du sätta färg eller liknande på en vägg med fond eller paneler. Sedan sätter du personlighet och färg med möbler och inredning. Se till att matcha gammalt med nytt. Gå på loppmarknader och hitta fina detaljer. Inred från ditt personliga tycke. Jag har t.ex LONDON-inspirerad lägenhet då jag älskar London. Rött, vitt & svart. Tavlor på London och så vidare. Då har jag min favoritstad i mitt hem. Känns underbart.

Makeovern skulle bli vår hall. Nya möbler behövs och inredningsdetaljer som gör våran hall extra mysig och personlig. Man vill känna sig välkommen när man kliver in genom dörren. Bostadens första intryck.

2013-09-24 @ 10:52:01
URL: http://miracletear.blogg.se/
Postat av: Anna Norén

1. Mitt bästa inredningstips är att tänk igenom hur du placerar din belysning. Rätt belysning i ett redan befintligt rum kan ta rummet till helt nya nivåer.

2. Jag behöver göra om vårat arbetsrum efter att sambons terrarie har gett oss en otrevlig vattenskada. I det nya arbetsrummet vill jag mixa scandinavisk stil med härliga textiler,drömmen är såklart pysselbord med ljusbord.

2013-09-24 @ 10:54:13
Postat av: FridaW

1. Mitt bästa inredningstips är att tänka Hållbarhet. Att de produkter vi köper är av god kvalitet med design och material som håller länge, som kan gå i arv. Trender går att följa genom enkla medel i form av tyger, prylar köpta på loppis eller genom att måla om. Vi måste sluta masskonsumera och tänka på jordens resurser, tänka långsiktigt.

2. Jag skulle lägga alla pengar på min dotters rum. Jag och hennes pappa separerade för en tid sedan och tyvärr har jag inte haft tid eller råd att göra mysigt i hennes rum, och det är otroligt viktigt för mig att hon trivs och känner sig hemma även när hon är hos mig (eftersom pappan bor kvar i vårt tidigare gemensamma hem).

2013-09-24 @ 11:02:25
Postat av: Johanna F

Mitt bästa inredningstips är att satsa på doldförvaring, vilket rum man än är i och ha de vackra sakerna framme som man kan njuta av. Det är lättstädat och som i vår barnfamilj gör att de kan röja bäst de vill på dagen och när man vill ha det fint på kvällen är det bara att städa undan alla leksaker och njuta av sitt hem.
Hade jag vunnit presentkortet hos Ellos home hade jag satsat på att göra ordning vår hall, som är bokstavligt talat svart och trist med icke dold förvaring.. Tänk vad skönt att ha det ljust, slippa se skorna och njuta av fina väggar och vacker belysning, se sig i spegeln på vägen ut och säga "du är snygg idag, ut och kick some ass och njut när du kommer hem" ;)

2013-09-24 @ 11:07:24
URL: http://tokmajasliv.blogg.se
Postat av: Erica Slaatbraaten

1. Dekorationer, gillar doftljus och skålar med stenar och snäckor. Lätt att göra själv och blir vackert, finns stenar i olika färger, blir säreget och fint.

2. Skulle fixa till Vardagsrummet, är väldigt kalt och tomt i nuläget. Vi är nyinflyttade och har inte så mycket grejer att fylla rummen med tyvärr. Hade varit riktigt kul att få köra loss fantasin.

2013-09-24 @ 11:08:33
URL: http://nattstad.se/Erica.Slaatbraaten
Postat av: Sussi F

1. Återanvänd och mixa och matcha. Handla på loppis och blanda med nytt moderiktigt och fräscht!

2. Tonårssonens rum står inför omvandling. Har fortfarande pojkrumsstil, behöver en make-over för att bli lite mer vuxet och manligt!

2013-09-24 @ 11:09:25
Postat av: Nina Damberg

1. Bästa tipset är google, med lite hjälp från några sökningar kan du göra (nästan) allt själv. Låt kreativiteten flöda, lär dig sticka, tapetsera och inspireras av andra.

2. Eftersom vi bor på 30kvm blir det vårt enda rum som skulle få sig en rejäl makeover med små medel.

2013-09-24 @ 11:11:26
Postat av: Jenny

1. Mitt bästa inredningstips: Hitta din stil! Hur gör man det? Skapa ett moodboard med material, möbler, färger och detaljer som du gillar, enkelt gjort på en plattform som Pinterest. När du har samlat bilder du tycker om under en litet längre period börjar du skönja ett slags stil. Din egen!
2. Jag skulle ge vår minsting en ettårspresent genom att ge vårt minsta rum i lägenheten en make over. Från kontor till barnrum! Vägglampa, mysiga textilier, möbler och förvaring i lagom höjd.

2013-09-24 @ 11:19:50
Postat av: Pernilla W

1. Jag skulle blanda gammalt och nytt :)
För om plånboken är skral och jag ändå vill förnya så köper jag kuddar, gardiner, mattor och målar/pyntar egna krukor till blommorna/växterna ♥♥♥ Second hand och loppis är också ett alternativ att fynda billiga prylar :)
2. Helt givet så skulle det bli min killes rum som skulle få en makeover :) Han har just börjat förskoleklass och han skulle bli överlycklig om hans mamma vann detta pris kan jag lova :)

2013-09-24 @ 11:21:52
Postat av: Lisa

1. Flytta om det man redan har och förnya med texil... Enkelt, roligt och billigt!
2. Jag skulle vilja göra mitt vardagsrum mysigare med mattor, kuddar, filtar och kanske tavlor och ljuslyktor. Skulle vilja få en hemtrevliagre känsla där!
Mvh Lisa

2013-09-24 @ 11:25:18
URL: http://www.vitagavlar.blogspot.se
Postat av: Maria

1. Mitt bästa inredningstips är att fixa riktigt bra belysning i hemmet. Olika ljuskällor skapar olika känslor. Blanda stora och små lampor med levande ljus och naturligt ljusinsläpp.
2. Jag skulle ge mitt sovrum som jag just flyttat in i en riktigt makeover.

2013-09-24 @ 11:30:58
Postat av: Cecilia

1, Låt det ta tid. Låt rummet gradvis växa fram.
2, Hallen! Sätter som ton för hemmet men glöms lätt bort obh blir mest funktion!

2013-09-24 @ 11:32:45
Postat av: Therese Randow

1. Mitt inredningstips är att mixa gammalt och nytt. Rotera sakerna så det känns nytt och att ha mycket foton med minnen som får en att må bra .
2. Hela min "stora" etta skulle få ett lyft i form av förvaring och mys. Vilket verkligen skulle behövas!

2013-09-24 @ 11:38:03
Postat av: Elisabeth Moritz

1) Håll hemmet stilrent och enkelt med personliga inslag. Men stilen får inte vara så stel att gäster känner sig obekväma om en smula macka skulle hamna på den ljusgrå soffan!!.. det finns ju alltid vanish!

2) Hallen! För att ge ett inbjudande intryck för nya och gamla bekantskaper

2013-09-24 @ 11:41:33
URL: http://frumoritz.blogspot.se
Postat av: Elina Larsson

Hej Trendenser!

1) Vad är ditt bästa inredningstips?
Vackra stilleben i fönster, på bord och golv. Ta in vackra vissna kvistar, kottar, stenar, blåbärsris från promenader och utflykter. Sätt i glas, vaser, skålar på ett snyggt sätt. Matcha med foto, frukter, växter, reseminnen, väskor, klockor, ljus, smycken, böcker, burkar, fotokonst (ja vad som helst egentligen, bara det blir estetiskt tilltalande!).

2) Vilket rum skulle du göra en makeover på om du vann 5000 kr från Ellos Home? Motivera kort.
Vi är nyinflyttad i en lägenhet med ett hemskt vardagsrum. Tapeterna är randiga i svampigt gult och orange med bård i snirkligt mönster. Vi ska göra om snart, med en snygg ljusgrå tapet. Det kommer bli ett stort lyft! Det hade varit så roligt att också få köpa nya snygga inredningsdetaljer från Ellos så att vardagsrummet skulle bli riktigt stiligt!

Håller tummarna!!!

2013-09-24 @ 11:48:58
Postat av: monkan

Mitt bästa inredningstips är att tillsätta det personliga i inredningen, foto på familjen eller ännu hellre en eller flera oljemålningar på den samma, en del ärvda saker eller loppisfynd och så en del nytt,och så en del textilier som ramar in det hela, det blir en outstanding inredning med personlig touch.

2013-09-24 @ 11:52:36
Postat av: Maria M

1. Jag tröttnar väldigt snabbt på färger så mitt tips är att använda en neutral bas på väggar, golv och möbler och byta ut kuddar, textilier, ljuslycktor osv efter humör, känsla eller varför inte årstid.

2. Jag skulle ge mitt vardagsrum en makeover. Jag har precis blivit sambo och vi skulle behöva en makeover för att få ihop våra två olika stilar på ett naturligt sätt.

2013-09-24 @ 11:55:34
Postat av: Maria ♥

1) Våga blanda lite gammalt med nytt. Fall inte för en trend bara för att det är inne just nu och egentligen gillar man den inte,det märks isåfall i själva energin,ha sånt som man tycker om även om det inte är det " senaste" Skapa effektker med att ta in naturmaterial,ex en gren etc.Flytta om och myspys med lampor och ljus.

2) Skulle så vilja göra om sonen rum som nu snart är vuxen men tyvärr har hans rum blivit eftersatt.
Ha en fortsatt fin vecka alla härliga♥

2013-09-24 @ 12:06:54
Postat av: Linda K

1. Mitt inrednings tips är att inte vara rädd för att blanda stilar och färger. Testa dig fram på "papper" innan du gör din idé verklighet.

2. Jag och min sambo skulle ge sovrummet och köket en makeover. Sovrummet ser än så länge för naket ut och köket för att vi bara lagar mat där, vi vill kunna umgås och äta där.

2013-09-24 @ 12:08:33
Postat av: Kia M

1/ Förnya genom att ändra om lite och sen ändra med växter samt kuddar,mattor, gardiner.
2/ Köket. Är så TRÖTT på detta jobbiga kök som inte är planerat som jag vill. Antagligen nån som ALDRIG gör mat som planerat detta elände. Prio ETT på köket!!

2013-09-24 @ 12:14:34
Postat av: Linnéa

1. Mitt bästa inredningstips är att hitta mönster och färger som passar in i just den stämning som man vill skapa i ett rum. Kallare, lugnande färger i ett sovrum eventuellt och kanske varmare och gladare färger i ett kök/hall. Likaså att inte vara rädd att korsa olika stilar och utmana sig själv i sin inredning.

2. Jag bor i en liten studentlägenhet. Denna studentlägenhet är en ombyggt kontorslokal, vilket säger sig självt, det är rått och kantigt. Att det dessutom var längesedan denna lägenhet renoverades upp syns på de kantiga köksskåpet och på de stora klumpar till eluttag som sitter lite överallt och gör det ännu svårare att få möbler att passa in, eftersom de måste stå ca 1dm från väggen. Nog klagat om min lägenhet, som i övrigt är fantastisk och har en underbar utsikt över hela staden. Det är just den där utsikten jag skulle vilja rama in med gardiner. Jag skulle även vilja ha utrymme att faktiskt ha en genomtänkt inredning. Som student är det ju det billigaste som gäller/ eller det som man haft i sitt flickrum som tonåring, vilket egentligen inte passar in. Jag skulle även vilja mysa till min sovalkov, som inte har fått så mycket uppmärksamhet utav mig. Jag drömmer om en genomtänkt liten etta, istället för ett hopplock av gammal bråte..

Varma hälsningar, Linnéa

2013-09-24 @ 12:16:27
Postat av: Åsa

Mitt bästa inredningstips är inred för din egen skull...

Vardagsrummet skulle behöva mer belysning, nya textilier så blir det "toppen" med den nya soffan

2013-09-24 @ 12:21:53
Postat av: Nina Wåhlén

Satsa på enkel och snygg förvaring. Gärna öppna hyllor med täckta lådor. Variera färg och form för att få det personligt. Om jag vann skulle det bli mer förvaring. Med fem barn kan man aldrig få nog av förvaringsmöjligheter=)

2013-09-24 @ 12:26:31
Postat av: Kristin

1. Mitt bästa inredningstips, som egentligen är ett budget tips kanske, är att MÖBLERA OM! :) Något som vi gör alldeles för sällan! Vänd soffan och vips så har du ett nytt rum! helt gratis! Addera nya gardiner eller kuddar och det känns som att man har flyttat till nytt :)
2. Jag skulle lägga varenda krona på min underbara lilla tjejs rum! Hon är 1,5 år och ska alldeles snart få sitt första egna rum! Det skulle värma mitt och min mans hjärta sååå mycket att få göra hennes rum precis sådär underbart fint som vi bara kan drömma om just nu! :)

2013-09-24 @ 12:35:50
Postat av: Linda

En neutral bas på alla "fasta" möbler sen mer personligt och färg på sånt som är lätt att byta ut eller flytta på.
Vårat sovrum som vi försöker hitta en gemensam stil på hade fått en fin makeover.

2013-09-24 @ 12:51:29
Postat av: Bodil

1. Mina bästa inredningstips är att samla allt som man inte vill se i dold förvaring och samla istället vackra saker i grupper och låt dem synas och så avsluta med att ta in lite, eller mycket, grönt från naturen.

2. Jag skulle vilja ge lite kärlek till vårt bortglömda vardagsrum. Vi har hittills lagt allt krut på de mer privata delarna av vårt hus, där vi hänger mest till vardags. Men det vore ju härligt om även släkt och vänner kände sig välkomna och hittade ett mysigt och vackert rum. Grunden av möbler finns där men det saknas matta, massor av belysning, blommor, saker på väggarna, gardiner och textilier mm.

2013-09-24 @ 12:57:34
URL: http://gladjeamnen.blogg.se
Postat av: Charly

1. Mitt bästa inredningstips är att ha saker som man gillar framme. Allt behöver inte tokmatcha eller vara ljust och fräscht - ta saker med kärlek i!

2. Jag skulle lägga allt krut på vardagsrummet och göra det mysigare än sovrummet - man spenderar ju så mycket mer tid i vardagsrummet! Och det är ju oftast där "the magic" börjar ;)

2013-09-24 @ 13:07:37
Postat av: Viktoria

1) Mitt bästa inredningstips är att gärna ha en bas av ett ljust eller vitt rum & sedan mysa till det med en accentfärg. Kuddar, plädar, ljuslyktor, vaser, blommor. Accentfärgen får inte ta överhand, men ska definitivt synas att det ger liv & värme åt rummet. Naturligtvis måste det inte bara vara en accentfärg, men viktigt att färgerna är harmoniska ihop.
2) Vi ska precis renovera vårt kök & öppna upp vill vardagsrummet. Då behöver verkligen vårt vardagsrum fräschas upp med mattor, bord, belysning & lite annat för att passa ihop med köket.

Ny belysning, mattor & två soffbord,
det skulle ge vardagsrummet fina lovord.
Lite nya kuddar & plädar till hösten,
är i mörkret som rena mysfaktorn & trösten.
Vardagsrummet & köket passar nu ihop,
jag skulle skrika ut ett glädjerop!
offbord & Vilket rum skulle du göra en makeover på om du vann 5000 kr från Ellos Home? Motivera kort.

2013-09-24 @ 13:11:30
Postat av: Cicci Karlsson

1. Att skapa små stilleben av saker som du tycker om, gärna säsongsbetonat. Tycker om att kombinera saker, stort och smått, högt och lågt, hårt och mjukt för roliga intryck - låt gärna barnen vara med att tänka till - där finns mycket kreativitet att hämta :)
2. Jag skulle garanterat välja att göra om mitt vardagsrum som behöver en total makeover. Renoverade förra hösten kök och hall i vit/grått/svart och vårt gula!?!? vardagsrum känns nu helt off - vill göra om helt och tänk att kunna få hjälp till piffet :)

2013-09-24 @ 13:14:59
Postat av: Maja Dådring Jones

1.Bästa inredningstips är blanda gammal med nytt. Vissa saker vill jag ha nya, ex tv, säng och soffa. Men mycket annat köper jag second hand och blandar in i vårt hem. Vi bor bara i en liten lägenhet och de gäller även att se till att få "luft" i rummen.
2. Jag skulle göra om våran lilla sovalkov med fina kuddar, sängkläder, fina hyllor och försöka lösa en smart garderobslösning. Just nu har vi ingen ordning där inne och kan inte ens nå vissa av våra kläder.

2013-09-24 @ 13:17:10
Postat av: Anneli Tirri

1. Med textilier kan maan skapa mys och färgklickar på gardiner, kuddar och plädar, enkelt att förändra efter årstiderna.

Jag skulle göra vid mitt nya kombinerade sy och gästrum. Nu när barnen flyttat ut så har jag ett härligt projekt framför mig, bara ekonomin som saknas.Vill ha en mysig soffsäng med nytt överkast ovh massor av kuddar att mysa i, ny matta som matchar och gardiner. Ellos Home har det jag gillar så hoppas att turen är mad mig denna gång.

2013-09-24 @ 13:21:22
Postat av: Johanna

1. Mitt hem är min hobby, därför är det viktigt att inredning av hemmet ska göras med hjärta, passion och lek! Det ska vara praktiskt, eftersom det är en plats att vara, men också en vacker plats för alla sinnen. Vit bas, med färgglada detaljer, härliga former och mycket hemmagjort som ger själ till hemmet. Ge inslag av minnen, genom att blanda gammalt och nytt. Ge hemmet tid att växa, tillsammans med dig och din familj.

2. I höst ska vårt vardagsrum få nytt liv. Soffan dekorerar jag med färgglada kuddar, tillsammans med en varm filt i ull för ruskiga regnväder. Den svarta retrokorgen från Ellos Home ska fyllas med vedloggar och stå redo för kalla höstkvällar. Allt för att skapa en hög mysfaktor och en värmande plats när det behövs som mest.

2013-09-24 @ 13:23:53
URL: http://mittlillahem.blogg.se
Postat av: Anna Lundkvist

1. Rena ljusa färger på möbler och tapeter sedan ha härliga färgklickar på mattor, gardiner, ljus, kuddar odyl.

2. Vardagsrummet är så fruktansvärt trist och 80-taligt.

2013-09-24 @ 13:24:21
Postat av: Viktoria T.

1. Ta en gnutta Svenskt tenn och lite Asplund, krydda sedan med lite Housedoctor och Loppisprylar. Blanda därefter ner lite Ellos och Iittala och du har en fantastisk mix i ditt hem!
2. Vi har 2 st Barnrum som båda skulle behöva en uppryckning inför vintermörkret!

2013-09-24 @ 13:38:46
Postat av: Tatyana

1. Strunta i vad som är mode inom inredning, och gå efter vad du själv gillar. Det som är mode nu kommer vara omodernt snart ändå. Det viktigaste är att man själv trivs hemma.

2. Jag skulle göra en makeover på vardagsrummet, som efter att vi flyttade till större endast består av vita väggar, en soffa, soffbord och tv. Tråkigare vardagsrum får man leta efter. Jag vill ha färger och liv i rummet!

2013-09-24 @ 13:39:07
URL: http://lillalady.se
Postat av: Ann Viktor

Hej,
1. Köp saker du älskar, inte saker du behöver. Tänk långsiktigt och miljövänligt.

2. Vardagsrummet. Sofforna bär spår från 3 barn.

2013-09-24 @ 13:39:13
Postat av: Elin

1. Kontraster gör att det känns hemtrevligt och mer personligt. Att blanda mjuka och hårda former, gammalt och nytt, neutrala färger med nån/några färger som sticker ut. Var inte rädd att testa.
2. Jag skulle vilja styla om i sovrummet. Ellos har verkligen har hottat till sitt sortiment med de senaste trenderna. En stor matta, sänggavel, ett överkast och små lampor står på min önskelistan!

2013-09-24 @ 13:41:20
Postat av: Majja

Att inreda hemma är lite som att handla kläder, var det inte helt perfekt i provhytten blir det aldrig perfekt. Hur mycket man än tror och hoppas!

Presentkortet skulle oavkortat till designvärldens mardröm, en gillestuga i komplett furu (väggar, tak, dörrar, trapp o.s.v,) som skulle behöva lite hjälp på traven för att genomgå en stor förvandling :)

2013-09-24 @ 13:42:59
Postat av: Katja

Mitt bästä inredningstips är blanda nytt och gammalt och också olika stilar. Rent hus är alltid vackert.
Jag skulle förnyas våra textiler i alla rum... mattor, gardiner osv.

2013-09-24 @ 13:43:50
Postat av: Maja

1. Enkelt men ack så sant - våga testa. Våga testa en jäkla lagun blå vägg om du är sugen på det. Våga möblera om, det mest uppenbara är inte alltid det mest praktiska eller rätta. Våga hänga om tavlor. Våga förändra belysningen. Våga testa! Ibland blir det bra, ibland mindre bra. Men då har man i alla fall testat.

2. De rum som skulle få en ordentlig Ellos-makeover är vårt badrum, hall och klädkammare. Bättre förvaring, belysning, härligt mjuka handdukar, fina accesoarer! Åh! En uppdatering så att den delen går bättre ihop med resten av lägenheten helt enkelt!

2013-09-24 @ 13:46:51
URL: http://instagram.com/majashusesyn
Postat av: Linda

Inred med saker som gör dig lycklig! Att omge sig av saker som gör en glad smittar av sig, och man blir en lyckligare människa!
Jag behöver en gång för alla knyta ihop vardagsrummet med en härlig matta, Så att vi kan få många mysiga kvällar där i höst/vinter och så att vår lilla bebis har någonstans mjukt att lära sig krypanpå!

2013-09-24 @ 13:54:05
Postat av: Anna

1. Bruke det jeg har på nye måter og lage ting selv. Det sparer både lommebok og miljø. :)

2. Vi holder på å bygge gjesterom/tv-stue i kjelleren og jeg ønsker meg teppe, puter, sidebord, vaser, lysestaker, oppbevaring og posters. Vil ta med meg det grafiske, enkle fra resten av huset, men tilsette mer farger og gylne metaller enn jeg har turt til nå. Ser det for meg i hodet at det blir fint!

2013-09-24 @ 13:58:44
Postat av: Anneli Larsson

1. Mitt tips är att våga gå utanför ramarna när du inreder. Strunta tex. i den politiskt korrekta fondväggen när du ska tapetsera: varva 2 olika tapeter varannan tapetvåd istället! Eller välj 4 olika tapeter till ett rum, en tapet till varje vägg! mycket mer personligt och roligt! Gör det du själv tycker om och var inte så ängslig för vad andra ska tänka! Våga inreda personligt!

2.Behöver ej tänka ett endaste dyft- vår HALL skulle givetvis få sig ett lyft! En Horreds-matta i rött till vår hall: entrén skulle upplevas läcker och ball! Lägg till ett nytt skoställ, nå'n krok och en bänk - och hallen får plötsligt ett helt nytt tänk!

2013-09-24 @ 14:04:20
Postat av: Frida

1: mitt tips är att behålla alla väggar vita/ljusa. Inreda med färg. Lättare att byta inredning än att måla/tapsera väggarna. Man vill inte behöva anpassa sig efter väggarna:)

2: hade vi vunnit hade jag satsat på vårt sovrum. Just nu känns det som att det har kommit i andra hand eller tredje. Det är ett dyrt rum att inreda då vi behöver ny sängram. Vi hade blivit så glada om bi hade vunnit. Mannen hade sluppit mitt suckande och jag hade sluppit sucka. Just nu går ju pengarna till sparande då vi letar hus. Smakar det så kostar det:)

Kram

2013-09-24 @ 14:11:31
URL: http://www.mystyle.blo.gg
Postat av: Elina

1. Mitt bästa inredningstips är att ställa små roliga/kluriga saker på oväntade ställan, då har man alltid något intressant att vila ögat mot!

2. Jag skulle använda presentkortet för att piffa upp vårt extrarum/ mitt pluggrum så att det kändes mysigt och inspirerande att sitta hemma och trögla med kurslitteraturen:)!

2013-09-24 @ 14:13:14
URL: http://homeofelina.blogg.se
Postat av: Sara Källefjord Engman

1. Mitt tips är textil! Man kan lätt byta gardiner, kuddar och plädar i ny stil och ofta. Det får alla slags rum att bli trivsamt och modernt.
2. Jag skulle välja biorummet. Där behövs det nya kuddar till soffan, matta och gardiner för att få rummet att bli så där myspys som jag vill att ett biorum ska vara.

2013-09-24 @ 14:13:18
Postat av: Malin Dahlqvist

1. Mitt inredningstips är att dekorera med personliga detaljer som gör att rummen strålar "du". Detaljerna kanske är inköpta på exempelvis resor, på loppmarknader och/eller i favoritbutiken, eller så är de gåvor från någon som betyder mycket för dig.

2. Jag bor i ett studentrum och är i stort behov av att få rummet att kännas mysigt och ombonat. För närvarande är det kalt och det är svårt att kombinera bra studieförhållanden med en trevlig och rofyllande sovplats.

2013-09-24 @ 14:28:10
Postat av: Anette Orrefalk

Bäst inredningstipset är att ha en plan och följa den. Gör en skiss med inspirationsfoto på möbler, lampor, kuddar, textilier, och övriga färginslag. Titta över vad du kan och vill behålla i ditt nuvarande boende. Börja leta och genomföra din plan.

Jag väljer ett burspråk i vardagsrummet som jag skulle vilja förändra till en avstressande del, där jag bara kan inte göra något.

2013-09-24 @ 14:31:18
URL: http://www.studiolane.se
Postat av: Henrik andersson

1) mitt bästa inredningstips är tidlösa möbler och tapeter, både för att tänka återanvändning och som resultat blir det en ganska miljövänlig inredning.

2) jag skulle ge mitt vardags/sovrum en make-oävet, jag bor i en etta så det finns inte många rum att välja på, därför vore det perfekt att göra rummet man vistas oftast i lite häftigare:)

Mvh henrik

2013-09-24 @ 14:44:17
URL: http://www.gayhenke.blogg.se
Postat av: Johanna Ragnar

1. bästa tips just nu: spraya detaljer med kopparfärgad spray! krukor, hyllor, ramar eller kanske en lampfot. perfekt & höstigt.
2. jag skulle vilja göra om på vårt kontor, som just nu fyller funktionen av ett förråd.. lite ordning & reda där vore inte så dumt!

2013-09-24 @ 14:46:36
Postat av: Ulrika

Bästa tipset är att blanda nytt och gammalt för att få det personligt. Håll dig till en färgpalett med 2-3 grundfärger som hänger ihop bra och tillsätt en eller två accentfärger. Och egna foton på det man gillar! Gör dem i svartvit/sepia så funkar det till alla färgskalor.

Jag vill inreda vår lilla hall på övre plan som än så länge bara har en stackars garderobsblomma som dekoration.

2013-09-24 @ 14:57:24
Postat av: Andrea

1) Att fylla genomskinliga glasburkar med allt från pasta till ströbröd och sätta snygga etiketter på! Ett smart sätt att få mer utrymme kvar i köksskåpen och istället ställa fram burkarna som prydnad på spisen eller fönsterbrädan!
2) Mitt vardagsrum. Jag behöver snygga kuddar och en lampa!

2013-09-24 @ 15:00:16
Postat av: Jenny

1.) Göra egna tavlor med text - personligt och snyggt, man väljer ju själv utseendet! Bara skriva ut och rama in!

2.) Vårt vardagsrum skulle behöva en rejäl dos av uppiffning.

2013-09-24 @ 15:06:04
Postat av: Johanna

1)Mitt bästa inredningstips är att leta efter inredningsdetaljer eller möbler på loppisar, blocket, tradera osv. Med hjälp av sprayfärg och fantasi får du ett personligt hem!
2) Jag skulle vilja göra om i mitt vardagsrum, just nu finns det ingen rödtråd, utan det är möbler från tidigare hem som inte passar, utan ser malplacerade ut.

2013-09-24 @ 15:08:51
Postat av: Lisa Almgren

1) Mitt bästa inredningstips är att skapa en personlighet i inredningen med hjälp av olika tapeter, att locka fram en nyfikenhet och en personlig stil i olika rum.

Ifall jag skulle vinna 5000 kr hos Ellos skulle jag definitivt göra en make over av vår hall. Hallen är det första vi möts av när vi kommer hem och jag skulle vilja skapa en wow faktor direkt när vi och våra gäster stiger in genom dörren.

2013-09-24 @ 15:10:34
Postat av: erika

fynda på loppis och renovera/gör om. då får du ett personlingt hem.
jag skulle göra om vårat vardagsru som mest är ett hopplock av ikea möbler, tråkiga tapeter osv.

2013-09-24 @ 15:14:27
URL: http://www.fames.se/pyssel
Postat av: Sorana

1. Mitt bästa inredningstips är färska blommor, i olika vaser och kärl tänk utanför boxen använd små koppar, glas, gamla saftflaskor och ställ ut lite var stans i hemmet. Piggar upp de allra tröttaste hemmen.

2. Jag skulle använda pengarna till att knyta ihop säcken i vårt vardagsrum, efter många flyttar o rensningar finns det få saker kvar som är fina och en massa tillfälliga "vi fixar det sen"- lösningar.

2013-09-24 @ 15:30:59
Postat av: Jens Westerlund

1. Mitt bästa inredningstips är helt enkelt att hålla fast vid din egna individuella smak och att krydda den med lite nyheter då och då, sådant som kanske är trendigt just nu. Att hela tiden byta ut sin "egen stil" gör att alla hem ser likadana ut i slutändan och det vill nog ingen.

2. Jag skulle främst lägga pengarna på att tapetsera om i mitt vardagsrum. Tapeten som sitter där gillar jag fortfarande trots att den hängt med i många år nu. Tyvärr är den sliten nu och upplevs mörk. En ny tapet och lite andra textilier skulle vara toppen!

2013-09-24 @ 15:34:10
Postat av: Johan Kitti

1. Tänk färg! Jag gillar den vita basen men allt blir så otroligt tråkigt med bara svart och vitt. Färg gör allt gladare helt enkelt. Inte bara på kuddar och dylikt, utan också mattor, väggar och lampor.

2. Jag skulle gärna göra om i barnens tv-rum, som egentligen aldrig blivit inrett sedan vi flyttade in i huset. Det skulle vara jättekul att överraska dem med härliga barnprylar i olika färger och någon fin tapet.

2013-09-24 @ 15:36:31
Postat av: Camilla Palm

1. Välj ut några av dina favoriter, det kan vara färg, eller ngn skulptur du gillar, en bild osv. Sådant som du gillar eller som ger dig inspiration. Gör en moodboard och utgå från det vad gäller färger och använd det som grund.
2. Hallen. Vi behöver uppdatera hallen som just nu endast är tråkig och mörk. Mattor och andra piff behövs för att få en hemkänsla, inte bara en passage..

hannacamillapalm@gmail.com

2013-09-24 @ 15:43:50
Postat av: isabelle liljekvist

Använd vitt på väggarna och sätt färg på kuddar m.m. istället. För att fräscha upp ett golv lägg på någon snygg matta. Köp begagnat och gör om.

2. Eftersom jag är student och ha ont om pengar hade det varit en dröm att få göra om vardagsrummet. Köpa en soffa,kuddar,tavlor,ljus så jag ha någonstans att mysa nu i höst och få det hemtrevligt.

2013-09-24 @ 16:01:18
Postat av: Rebecka

1. Mitt bästa inredningstips är: Välj saker du tycker är vackra! Våga göra dig av med det du inte egentligen tycker är fint. Så länge du fyller hemmet med ting du själv tycker är vackra så kommer inredningen bli bästa möjliga för just dig. För det är ditt hem och DU ska trivas där. Ingen annan.
2. Jag skulle göra en makeover i mit vardagsrum, skaffa en snygg Beni Ouraniinspirerad matta (som finns på Ellos.se) och fylla soffan med vackra kuddar, plädar från Ellos fina sortiment. Och en ny lampa!

2013-09-24 @ 16:02:54
Postat av: Emma

Mitt bästa inredningstips? Att försöka se sitt hus/lägenhet i sin helhet, försöka hålla sig till en accentfärg, en gärna i olika nyanser. För mig är det viktigt att det finns en röd tråd i inredningen. Jag föredrar att ändra på småsaker så som tavlor eller kuddar för att förnya och bli inspirerad.

Skulle jag göra om ett rum så skulle det vara gästrummet. Jag har ofta främmande som vill sova över, Det vore kul att kunna erbjuda något riktigt fint för dem.

2013-09-24 @ 16:03:04
Postat av: Lotta- Alla bäckar små

1. Mitt tips är att gå all in i din hall eller i gästbadrummet. Gör helt enkelt det du inte vågar där, där tröttnar man inte på det, då man inte är där så länge.

2. Just nu är min yngsta sons rum dags att få en upprustning, det enda som finns där inne är egentligen hans säng. Skulle det bli en slant över, skulle jag lägga lite saker på vår uteplats till nästa säsong.

2013-09-24 @ 16:04:37
URL: http://allabeckarsma.blogspot.se/
Postat av: Sofia Klasson

1) Att inreda sitt hem med saker som betyder något. Minnen från en resa, ett arvegods osv. Hemmet blir så mycket personligare då.

2) Vårt sovrum. Vi har nyss blivit sambo och nya detaljer som VI kan välja tillsammans vore underbart.

2013-09-24 @ 16:12:37
Postat av: Magnus S

1. Mitt tips är att våga blanda. Nytt med gammalt, neutrala färger med starka. Man kan göra mycket snyggt med många olika kombinationer, bara man har en röd tråd i sin design.

2. Jag skulle inreda mitt vardagsrum med lite nya saker och ett stort nytt bord. Vardagsrummet är det rum där man vill samla sina bekanta när man bjuder hem dem, och där man vill ta det lite lugnt och mysa med sambon efter en hård arbetsdag. Ett rum man vill att alla ska må bra i både när det är fart och när det är lugnt.

2013-09-24 @ 16:14:37
Postat av: Erica H

Hej och vilken otrolig tävling!

1. När du gör ett stilleben placera gärna saker om 3 i olika höjder men med samma färgtema!

2. Om jag vinner kommer vi storsatsa på barnens rum med tapeter, textiler och bra belysning!!

2013-09-24 @ 16:18:59
URL: http://www.jossesrum.blogspot.com
Postat av: annica la sundström

Gör om som du själv vill utan att påverkas av andra.
Sonens nya etta är full av begagnade saker-tänk att få överraska honom med ett löfte om nytt fräscht och självvalda saker, helt underbart.

2013-09-24 @ 16:25:26
Postat av: Ida Isaksson

1. Mitt bästa inredningstips är att byta kuddar i soffan, blir ett lyft för hela tv-rummet OCH möblera med växter! Blir så himla mysigt med en grön oas mitt i allt funktionellt i hemmet, dessutom blir luften bättre!
2.Om jag vann presentkortet skulle jag göra om mitt sovrum, just nu ser det ut som det alltid har gjort och det kan verkligen behövas lite nya, inredningsfläktar i sovrummet. Kanske ny sänggavel, ny lampa, ny matta och ny textil!!

2013-09-24 @ 16:26:39
Postat av: Annika

1. Mitt bästa tips är att inreda så att man själv trivs, inte som en bostadsannons med "alla rätt".

2. Jag vill inreda vårt vardagsrum med en trevlig tapet, en ommålad furutrappa och sist men inte minst en stor mysig soffa för min familj som nyligen växt från tre till fyra.

2013-09-24 @ 16:30:29
Postat av: David

Våga inreda vad du vill och bry dig inte om vad andra tycker,kolla min blogg!!

2013-09-24 @ 16:37:05
URL: http://DAAblogg.blogg.se
Postat av: Jenny Eliasson

1. Mitt bästa inrednings tips, är att rensa. Ta bort allt som inte behöver vara framme.
2. Vi har ett vindsrum som ska göras om ett ett tv/spel rum till barnen. Så här behövs allt, mattor, tapeter, kuddar och gardiner m.m.

2013-09-24 @ 16:40:30
Postat av: Wivi-Anne Bengtsson

Mitt bästa inredningstips är olika former av belysning. Skapar stämning och harmoni.

Mitt "nya" badrum: Vi ska flytta från ett vitt snyggt modernat till ett med eige mattor på väggar, kal belysning och brun matta.

2013-09-24 @ 16:53:24
URL: http://www.ettrumochkok.se
Postat av: Ulla Bergius-Karlsson

Mitt tips är använd gröna växter och rensa bort tidningar, ha inte för mycket prylar.
Då skulle jag göra iordning gästrummet, det behöver en uppfräschning.

2013-09-24 @ 16:53:28
Postat av: Josefine Andersson

1. Mitt inredningstips är att inreda efter säsong och behov. När det är kallt och höstrusk utomhus; inred med ljus, textil och varma färger. När det är varm sommar utomhus; inred svalt, luftigt, med ljusa färger. På så vis får du inte bara en lustfylld inredning utan också en balans i tillvaron.

2. Om jag vann ett presentkort på Ellos skulle jag och unna mig att piffa till mitt sovrum, vilket har hamnat i skuggan av min budgets långa, tråkiga "måste lista" . Rummet skulle få den kärlek det behöver!

2013-09-24 @ 16:54:28
Postat av: Sofi C

1/ Färg, måla om en stol och den kan göra ett helt nytt intryck i rummet.

2/ Mitt sovrum behöver sig ett lyft nu efter att vi har köpt ny säng. Så lite snygga sängkläder och någon pläd att snygga till med skulle hamna först på inköpslistan!

2013-09-24 @ 17:00:47
Postat av: Anonym

1. Mitt bästa tips är att omge dig med saker/färger du gillar, och följ inte trederna till punkt och pricka. Trender går snabbt över, medan inredningen ska hålla ett tag.
2. Jag skulle inreda mitt vardagsrum om jag vann, med varma färger och inte som nu, svart, svart och åter svart.

2013-09-24 @ 17:03:18
Postat av: Anonym

1. Mitt tips är att verkligen lyssna på sina egna känslor om vad som är snyggt och känns bra. Strunta i vad alla trender säger. Gillar du det så blir det hemtrevligt och mysigt för dig, det är ju du som ska bo där.
2. Min sons rum skulle jag inreda. Inte nöjd med hur det är nu då det är bara ärvda saker från andra, så inget passar egentligen ihop med varandra. Rummet är litet och svårt att få ihop.

2013-09-24 @ 17:30:12
Postat av: Kristina D

1) Blanda gammalt och nytt och tänk på att lampor gör sig bäst i samma höjd (alltså bordslampor och golvlampor). En lampa som står på ett bord bör alltså hamna lika högt upp som golvlampan i andra änden av rummet. På så vis får man en bättre överblick och ögonen sicksackar inte från den ena ljuskällan till den andra.

2013-09-24 @ 17:32:38
Postat av: Fia-Lotta

1. Mitt tips är att verkligen lyssna på sina egna känslor om vad som är snyggt och känns bra. Strunta i vad alla trender säger. Gillar du det så blir det hemtrevligt och mysigt för dig, det är ju du som ska bo där.
2. Min sons rum skulle jag inreda. Inte nöjd med hur det är nu då det är bara ärvda saker från andra, så inget passar egentligen ihop med varandra. Rummet är litet och svårt att få ihop.

2013-09-24 @ 17:34:50
Postat av: Kristina D

Hopplösa jag lyckades skicka iväg innan jag var klar ;-)

1)Blanda gammalt och nytt och tänk på att lampor gör sig bäst i samma höjd (alltså bordslampor och golvlampor). En lampa som står på ett bord bör alltså hamna lika högt upp som golvlampan i andra änden av rummet. På så vis får man en bättre överblick och ögonen sicksackar inte från den ena ljuskällan till den andra.

2) Vi har "flytt" ner i källarvåningen då barnen fick överta vårt sovrum. Vi har tråkigt vitt på väggarna och svart golv och rummet behöver färg, ljus och liv.

2013-09-24 @ 17:50:14
Postat av: Emmy

1. Var inte så seriös! Hitta inredningssaker som gör dig glad och bygg din inredning kring de sakerna.

2. Jag har precis separerat och ska nu bygga mitt eget hem! Jag tror att mitt första projekt ska vara mitt sovrum. Ett sovrum precis som JAG vill ha det!

2013-09-24 @ 17:53:17
Postat av: Malin Olofsson

1. Om det är svårt att komma på egna idéer kan man samla ihop favoriter och inspiration från andra för att skapa liknande och i slutändan få ett riktigt bra resultat. Och att våga testa sig fram, det går alltid att ändra.

2. Kontoret! Ett år har vi bott här och det se fortfarande ut som ett bombnedslag, en mix mellan verkstad, bibliotek och kontor. Vore kul att få i ordning det.

2013-09-24 @ 17:53:56
URL: http://darksess.com/
Postat av: Steffi

1. Mitt tips är att endast ha saker framme som du älskar och som får ditt hem att se snyggt och personligt ut. Allt annat kan stoppas undan i smart förvaring för att få en skön känsla i hemmet.
2. Mina föräldrars vardagsrum skulle verkligen behöva ett lyft. Eftersom de alltid gör saker för andra men aldrig unnar sig något själva skulle ett presentkort på Ellos vara perfekt!

2013-09-24 @ 17:58:25
Postat av: Titti skarp

1. tänk smart och tänk mycket förvaring våga och prova det går alltid att göra om oavsett
2. skulle piffa upp i sovrummet har ljusgrönt där nu och har tröttnat så ett presentkort skulle liva upp sovrummet rejält med nya fräscha tyger ,gardiner och sängkläder mm.mm det skulle göra mig glad
Titti skarp

2013-09-24 @ 18:01:49
Postat av: Martin Åkesson

1. Som student har man fått inse, hur tråkigt det än är, att man inte alltid har pengar att lägga på inredning men som inredningsfantast vill man ju göra det bästa av situationen. Gamla läderbälten som inte används till traditionellt bruk kan istället sys ihop och skapa en jättesnygg dörrmatta. Eller så kan man sätta ett bälte runt en blomkruka för att piffa upp den lite. Det går att med små medel även som student skaffa ett unikt och häftigt boende med lite fantasi!

2. Jag skulle göra om i mitt sov/vardagsrum. Har otroligt mycket vitt, svart och grått där och det skulle vara trevligt att skapa lite kontraster med trevliga gardiner, kuddar, filtar i klara färger.

2013-09-24 @ 18:24:14
Postat av: Sandra

1. Mitt bästa inredningstips är att våga satsa på enstaka detaljer som man kanske inte alls gillar vid en första anblick eller som man rent av tycker är fula.Att lägga till något riktigt oväntat i inredningen kan ge en riktig wow-känsla. Eller som någon beskrev det: Man måste ha lite fult i inredningen för att framhäva det fina.

2. Om jag vann skulle jag satsa på barnrummet då stora killen flyttar till nytt rum och lillebror ärver det gamla.

2013-09-24 @ 18:27:36
Postat av: Annica

Mitt bästa inredningstips är att inte ta trender på för stort allvar. Se det som inspiration istället, för det viktigaste är att det känns rätt för just dig och ingen annan. Personlig inredning kan nämligen aldrig bli fel.

Jag skulle nog inreda badrummet med något som passar mig för den känns så iskall och jag hittar ingen bra sak som jag kan ha handdukar i. :/

2013-09-24 @ 18:29:27
URL: http://anniicanilsson.blogg.se
Postat av: A-S

1) omge dig med fina föremål som betyder något lite extra! Konsumera inte i onödan & bara för att saker är trendiga. Välj prylar med hjärtat!

2) kreativiteten och idéerna flödar men mammapenningen hindrar mig från att kunna göra sådär riktigt höstfint! Vårt tvrum är fruktansvärt omysigt, kalt, kallt och trist. Jag klarar inte ens av att se en film där, jag drömmer konstant om att få gå loss där med mitt skapande & mitt största intresse: inredning.

2013-09-24 @ 18:32:50
Postat av: Linnea

Mitt bästa inredningstips: tapetsera för Guds skull! Våga satsa på något som du gillar, fega inte ur med målade väggar i basfärger i vartenda rum. Är man rädd att det ska bli för stökigt så tycker jag man ska satsa på att tapetsera i ett litet rum dör man inte vistas så långa tider, tex hallen. Gör stor skillnad för bostaden!
Jag har precis köpt en ny säng och vill verkligen få den så där stylistsnygg med massor av kuddar, filtar och mys.. Därför håller jag tummarna :-)

2013-09-24 @ 18:36:57
Postat av: Emma Thor

1. Våga! Våga välja sådant som du tycker är snyggt men som du inte tror "passar in" hos dig. Ta den där tapeten du gillar fast du tror att den har alldeles för mycket färg och mönster. Du kommer få ett personligt och fint hem!

2. Jag skulle göra om våran tvättstuga. Jag spenderar alldeles för mycket tid där och därför vill jag att det ska vara fint, fräscht och snyggt!

2013-09-24 @ 18:54:56
Postat av: Marit E

1. Ta ut svängarna. Var inte ängslig. Använd oväntade ting till din inredning. Och var inte rädd för färg!
2. Vinden på mitt gamla 1800-tals hus ska inredas och jag vill skapa en härlig loungekänsla i rummet med tak upp till nock!

2013-09-24 @ 18:59:17
Postat av: Maria

1. Mitt bästa tips är att använda sin personlighet och låta den komma fram i hemmet. Låt dej inspireras av trender och moden men anpassa dem efter din stil och din historia. Det är underbart att komma in i ett hem som speglar den som lever i det. Minnen, favoritsaker och det just du behöver skapar ett riktigt hem. Hemtrevnad kommer ur känsla och personlig inredning. Dessutom älskar jag principen med second hand/återbruk.

2. Efter en otroligt tuff skilsmässa från ett tjugoårigt äktenskap ska jag och mina sex barn flytta till en ny bostad. Vi hade blivit så fantastiskt glada för en vinst. Framförallt hade vi köpt "mys-faktor-inredning" som kuddar, filtar, överkast och gardiner.

2013-09-24 @ 18:59:25
Postat av: Moa

1. Mitt bästa tips är textilier! Gardiner, plädar, mattor och kuddar etc. Med dessa små medel kan man göra stora förändringar.

2. Eftersom jag, min sambo och lilla "Räkan" i magen bor i en etta så skulle jag göra om i vårt sovrum/barnrum/vardagsrum.

2013-09-24 @ 19:08:18
Postat av: Frida Bergner

Jag är självklart med..

1. Mitt bästa tips är att blanda gammalt och nytt. Satsa på enhetliga färger i alla rum, men brytt gärna av med någon färg på kuddar och dukar.

2. Jag skulle lägga till mer pengar och göra en makeover i vardagsrummet. Ny soffa och nya fräscha kuddar och plädar skulle det bli.

2013-09-24 @ 19:09:10
Postat av: Sanna

1. Personliga detaljer gör hemmet till ditt!

2. Sovrummet! Jag och min sambo har hans "gamla" sovrum i vår nya lägenhet, det behövs ett lyft så att det känns som vårt:)

2013-09-24 @ 19:10:14
Postat av: Annika Andersson

Mitt bästa inredningstips är blommor och ljus. Vackra blommor och levande ljus kan göra den tråkigaste koja till ett slott.
Vill man ta i lite mer så kan man lägga till textiler. Nya gardiner, nån filt, en kudde eller två och en matta.
Då passar hemmet för vilken prinsessa som helst.

För 5000 kr skulle jag fixa till vårt bibliotek.
En fondvägg med tapeten Macy svart, nya gardiner, en stor mörk cerise ryamatta och en härlig fåtölj att dricka te och läsa i.
Just nu är där vita väggar, fult golv utan matta och vi saknar en fåtölj. Inget bibliotek alltså, bara hyllor med böcker.

2013-09-24 @ 19:12:22
Postat av: Anna M

1. Mitt tips är att inreda med saker du tycker om , gärna personliga och ha kul när du gör det!
2. Köket , hemmets hjärta! Det skulle jag piffa upp här hemma =)

2013-09-24 @ 19:15:33
Postat av: Sofie S

1. Blommor. Alla rum blir vackrare med blommor.

2. Vardagsrummet måste jag säga. Jag vill höstpiffa med nya kuddar och andra småsaker så det blir inbjudande när den mörka hösten kommer.

2013-09-24 @ 19:17:19
Postat av: Erika A

Mitt bästa tips är att inte impulsköpa saker, det blir bara fel. Mitt vardagsrum är ett fint exempel på det, ingenting passar ihop. Så tänk igenom ditt köp en extra gång innan du slår till. Det är ju inte som i garderoben, att det jämt finns någonting att matcha saken med.

Jag skulle köpa massa fint till mitt vardagsrum. Det är i stort behöv av ett lyft. Det innehåller flera olika träslag, flera olika färger på ramar och gardinerna i fönstret är jätteskrynkliga. Skulle bli så glad om jag vann :)

2013-09-24 @ 19:28:27
URL: http://erikanaslund.blogg.se
Postat av: Elsa Winge

1. Mitt absolut bästa inredningstips är definitivt att lägga en mörkt plankgolv som ger en otrolig värme och sammanhållning i rummet.

2. Om jag vann skulle jag dekorera vardagsrummet med inomhus-lyktor nu när hösten är på gång för att lysa upp och mysa till utrymmet!

2013-09-24 @ 19:28:56
URL: http://elsawinge.blogg.se
Postat av: Anna H

1. Mitt bästa inredningstips: Gå på magkänslan!

Ett trivsamt hem är något som växter fram och som utgår från människorna som bor där. Visst kan man följa trender slavisk, kolla på färgscheman, köpa allt second hand, möblera enligt feng shuie... Men grundläggande för att "få till det" är ändå att lita sin magkänsla.

2. Sovrummet.
Som nybliven sambo och fattig student har jag fått prioritera bort att inreda sovrummet till förmån för kök och vardagsrum. Därför är valet enkelt. Med 5000 kr på ellos skulle sovrummet förvandlas till ett personligare och mysigare sådant - en plats för vila och ro. Nu består sovrummet endast av tråkiga garderober a la hyreslägenhet, Ikea malmbyråer a la student... och en säng. Thats it. Lite piff med lampor och kuddar skulle göra susen!

2013-09-24 @ 19:33:48
Postat av: Madeleine

1. Mitt bästa inredningstips är loppis & blocket. Begagnade inredningsdetaljer, möbler osv, billigt och bra. Dessutom kan du i princip göra vad som helst med begagnat, utan att få dåligt samvete, eller ångra dig då inköpspriset kan vara rätt lågt. Då kan du gå efter trender, göra vad som känns kul och bra för stunden, samt byta ut mycket oftare och enklare (i alla fall om du är en vanlig svensson som jag) utan att ångra dig.

2. Jag skulle ändra om både våran sons rum, samt köket. Vi hade nämligen kunnat komma långt i våran lägenhet på den summan då så mycket behöver piffas upp. Vår son Nils har nyligen fyllt två år och det hade betytt allt för oss med en sån här vinst, då Nils rum skulle behöva omdirigeras från baby till barnrum.
När man har barn, så är det dock en hel del andra, nödvändiga saker som måste fixas före allt det där roliga, vilket resulterar i att det inte heller finns många kronor kvar när allt sånt är ordnat.

Ellos är ju en favorit, och grejer till ett barnrum är ju på tapeten hos dom för tillfället. Helt ljuvliga saker har dom, är inne på ellos hemsida jämt och klickar runt och drömmer. Skulle vara fint om den här drömmen fick bli sann.

Tack för att jag fick lämna min kommentar här, hälsningar Madeleine

2013-09-24 @ 19:51:57
Postat av: Lina

1. Våga anvænda færg! Måla insidan på en garderob, en av stolarna i køket eller måla hallen i en ny glad færg. Måla går snabbt och ær prisvært.

2.Vi har precis køpt hus och skulle vilja inreda vårt gæstrum likannde ett hotellrum. Till detta behøvs massor med hærliga textiler (något som jag tycker ellos har) før att kunna bjuda vænner och familj på riktig hotellfeeling hemma hos oss.

2013-09-24 @ 20:00:17
Postat av: Patrik Nilsson

1) Mitt tips är att våga sprida ut färger i hemmet, tex på accesoarer. Det ger en varmare känsla i hemmet och bjuder in till livfullhet och kärlek.


2) Då jag nyligen är separerad och hälften av bohaget försvann så skulle jag verkligen behöva fokusera på att få ordning i vardagsrummet med både tyger och möbler. En kostsam affär, men ack så nödvändigt!

Med vänlig hälsning
Patrik Nilsson

2013-09-24 @ 20:13:12
Postat av: Alexandra Jannes

1) Mitt tips är att låta rummets olika färger harominsera med varandra.

2) Jag skulle göra en makeover på vardagsrummet, göra det mysigare, mjukare och mer feminint som kontrast mot det hårda, avskalade och maskulina rum det är idag.

2013-09-24 @ 20:23:15
URL: http://www.grafitochrosor.blogspot.se
Postat av: Stina

1. A)Rätt belysning ( Läs dimmer, riktbart ljus, levande ljus o.s.v.)
B) Färska blommor (från trädgården, skogen, ängen eller affären spelar ingen roll!)
C) Oväntade och gärna någon el några personliga och kanske lite galna detaljer.

2. Sovrummet! Jag älskar Ellos alla textilier - allt från bäddlinne, kuddar och mattor. De har fina lampor också - just nu har jag faktiskt två sänglampor från Ellos i sovrummet men det vore ju kul med nya!

Hoppas!

2013-09-24 @ 20:30:44
Postat av: Anna Jedenius

1. Mitt tipps för den bästa inredning är att uppnå en mysfaktor! För att få mysfaktor så behövs det bra ljuspungter i rummet från golv till tak. Det är även viktigt att blanda sin inredning med nytt och gamalt, när man blandar in loppisfynd så sätter man sin egna prägel på inredningen!

2. Jag skulle vilja göra om sovrummet! Det är nu väldigt tråkigt med ingen mysfaktor alls, bara en säng:(
Jag vill få in massor med textiler så som kuddar, gardiner,mattor och överkast! tapitsera om och få in bra lyskällor i rummet för bra mysfaktor!

tack från en glad inredare!
Anna

2013-09-24 @ 20:45:15
Postat av: Jerker Nilsson

1: Skåp att stoppa alla saker i så att de inte ligger framme.
Det ser snyggt och städat ut, iaf tills man öppnar skåpen.

2. Jag skulle inreda vårt oanvända rum på övervåningen till ett biljardrum.
Med gardiner, matta och kristallkrona från Ellos Homes så är det bara biljardbordet som fattas!

2013-09-24 @ 20:50:49
Postat av: Helena

1. Mitt bästa i-tips är att ta en träram och häfta fast en tygbit eller handduk , duk med fint motiv. Du kan byta otaliga gånger efter humör el årstid genom att sprätta upp häftklamrarna! Enkelt och personligt!
2. Barnrummet är det rum som jag skulle vilka fixa och ordna till det bästa! Vi har satsat på en bra säng men inte så mkt mer!
Det är en dröm för såväl 3-årig som som föräldrar ! :)

2013-09-24 @ 20:53:47
Postat av: Anna

1. Mitt tips ær att ha ett skåp før prylar som inte kænns intressanta just nu. Efter sæsong eller nær du kænner før en førændring tar man sig en titt i skåpet innan man shoppar nytt. Ofta kan man hitta det man behøver eller med lite omgørning något som kan bli perfekt. Spar både pengar och miljø!
2 Vårt allrum som renoverades efter en vattenskada men har inte riktigt fått till det lilla extra och myskænslan efter detta!

2013-09-24 @ 21:03:51
Postat av: Mattias Aidanpää

1. Mitt inredningstips är någon fin ljuslykta, helst i kopparfärg som speglar höstens rostfärgade löv, plus att nu när det är becksvart ute så är det ju underbart med levande ljus.

2. Alla rum kommer få en make-over, då vi är studenter så blir det allt från nya sängkläder, ljuslyktor och plädar!

2013-09-24 @ 21:11:14
Postat av: Ann-Sofie

1. Tappa inte bort dig själv bland alla inredningstrender. Tänkt långsiktigt, både för din ekonomi och miljön. Återanvänd, byt möbler mellan rum, med kompisar, handla begagnat eller möblera om för att få en ny känsla.
2. Jag skulle använda pengarna till att mysa till det runt öppna spisen. Där familjen spenderar mycket tid under vintern.

2013-09-24 @ 21:14:55
Postat av: Madeleine

1. Mitt bästa inredningstips är att låta alla i familjen få vara med och bestämma över sin yta - från hunden (?!) till treåringen och mannen. Då blir hemmet personligt och alla får en härlig känsla när man är hemma.

2. Då hade tvättstugan fått sig lite fix och piff- så kanske fler trivs där ;)

2013-09-24 @ 21:16:12
Postat av: Kristiina Söderström

1) Mitt bästa inredningstips:
Vitt som bas, ett stilsäkert bal som håller. Färgsätt med detaljer och möbler samt med fondvägg. Lätt att ändra efter årstid och humör. Även ett miljövänligt val där basen varar längre än trenderna. Och absolut en sak in och en sak ut! Skänk, sälj eller släng. Omge dig med inredning som får dig att känna dig hemma!

2) Hemmets övervåning skulle få en makeover i inredning. Tre sovrum har nyligen blivit fyra sovrum. Så nu behövs familjens känsla och stil där, vår inredning!

2013-09-24 @ 21:26:10
Postat av: Anonym

1. Mitt bästa tips är att tänka på hemmet som en helhet när det gäller grunden; golv, färg på väggarna etc så att allt hänger ihop. Det blir mer harmoniskt och så kan man anpassa rummen efter behov med mattor, gardiner, lampor och andra accessoarer. Det gör det också lätt att skapa ett levande hem som skiftar med årstiderna och humör.
2. Om jag vann skulle jag ge vardagsrummet en makeover. Vi bor i ett renoveringsobjekt men vardagsrummet känns lite som hemmets hjärta där man tillbringar mest tid med familjen. Älskar Ellos lampor också så det blir definitivt lite ny belysning också. :)

2013-09-24 @ 21:43:46
Postat av: Ida

1. Mitt bästa inredningstips är blommor, gärna snittblommor. Gör vilket hem mysigt och personligt

2. Skulle göra om i sovrummet. Behöver piffa upp med många nya kuddar å gardiner för att få till ett avkopplat å mysigt rum

2013-09-24 @ 22:03:49
Postat av: Mia

1. Upprepning är mitt bästa tips. Det mesta går att kombinera med varandra men tycker man att det är svårt att "få ihop det" så kan man prova att upprepa färger, mönster eller material på fler än ett ställe i samma rum. Ex fårskinn både i soffan och framför brasan, en guldsprayad figurinkompis till guldljusstakarna på andra sidan rummet eller varför inte en mormorsblommig blomkruka för att ta igen känslan från de blommiga kuddarna.

2. Rummet som vi kallar "biblioteket" skulle behöva få sig en makeover så vi faktiskt börjar använda det till skillnad från idag. Det låter mycket tjusigare än vad det är (ett skrotrum med mycket böcker) men drömmen vore ett kombinerat gästrum/mysrum/kontor med en bäddar dagbädd med många kuddar och bra förvaring till alla böcker och kontorsprylar som bara ligger och skräpar idag.

2013-09-24 @ 22:13:04
Postat av: hanna

1. mitt bästa inredningstips just nu är helt klart den fantastiska eltejpen att tejpa upp inspirerande bilder är guld och snittblommor, det blir man så otroligt glad utav!

2. Jag och min pojkvän har precis köpt vår första stora lägenhet tillsammans som vi flyttar in i i oktober! så jag skulle satsa på vårt nya fina vardagsrum.

2013-09-24 @ 22:13:11
URL: http://hannahansen.blogg.se
Postat av: Johanna

1. Bästa inredningstipset måste ju vara att ha sin egen personlighet som inspiration. Färgstark eller lugn. Hård och rak eller flummigt blommig..

2. Jag skulle göra om min hall. Det är ju första intrycket, och just nu är den stel och kal, vilket inte alls stämmer överens med min personlighet.

2013-09-24 @ 22:15:40
Postat av: Johanna Algotsson

1. Mitt bästa inredningstips är att försöka skapa harmoni, glädje och trygghet. Jag vill känna dessa tre saker i mitt hem. Genom att fylla hemmet med fina, praktiska och personliga möbler!

2. Jag skulle helst vilja göra om mitt sovrum som jag inte har tagit tag i än... Och det är nog ändå det rum jag spenderar mest tid i:)

2013-09-24 @ 22:26:35
Postat av: Emelie

1) Att inte glömma taket! Ett gammalt gulnat och smutsigt tak mot nya vackra väggar kan sänka känslan i rummet rejält och därmed förstöra en del av vad man försökte uppnå med renoveringen av väggarna. Jag tycker även att taket är intressant yta att jobba med vid mer unika inredingsprojekt, då man kan skapa häftiga rymder och rumsupplevelser med skuggeffekter, kulörer och lister i tak.
2) Jag skulle satsa på ellos alla vackra textilier. Kuddar, filtar, gardiner, men främst en härlig färgkombination av bäddtextilier! Skönt att få kombinera själv och slippa köpa set av örngott och påslakan.

2013-09-24 @ 22:28:01
Postat av: Viveca

1. Mitt inredningstips måste bli personlighet. Inred ditt hem som du vill ha det och inte som alla andra har.

2. Ett härligt hobbyrum skulle det bli hos oss om vi vinner. Grunden är klar men härligheten saknas..:)

2013-09-24 @ 22:30:49
Postat av: Malin Hedlund

1. Blanda nytt och gammalt.
2. Sovrummet, för att jag vill ha en lugn, sval och harmonisk känsla där.

2013-09-24 @ 22:41:39
Postat av: Lisa

1. Mitt bästa inredningstips måste lätt vara att våga vara lite galen!
Oavsätt om det är en multifärgad vägg, en cykel i taket eller små roliga detaljer så är det precis det som höjer en inredning lite extra.

2. Jag bor större än någonsin och som student tar det tid att ha möjlighet att inreda sitt hem. Sovrummet ekar tomt och det skulle behöva mycket kärlek för att få mig att sova som en prinsessa inför nästa tenta.

2013-09-24 @ 22:46:21
Postat av: Lisa

1, För mig handlar inredning om att hitta en personlig stil, det är bra att ha en enkel grund som sedan kan byggas upp med sin personliga "tutch", Jag älskar att blanda gamla teakmöbler med moderna lampor och mönster.

2. Om jag skulle vinna skulle jag satsa på "det lilla extra!" Det som gör mitt ställe MITT, det har man inte alltid råd med som student!

2013-09-24 @ 22:52:06
Postat av: Johanna

1. Försök inte få ditt hem att efterlikna en möbelkatalog, det blir lätt så opersonligt & kallt. Utan mixa olika stilar, fabrikat, dyrt & billigt, gammalt & nytt - men håll dig inom samma färgskala & glöm inte textiler, mycket textiler skall det vara!
2. Vår lilla familjs gemensamma sovrum uppe på vinden. Vill skapa något lugnt, mysigt & ombonat med fullt med fina textiler i sängarna & någon mysig plats att läsa sagor på - men samtidigt funktionellt med smart förvaring & avlastningsytor.

2013-09-24 @ 22:52:50
Postat av: Elin

1: Sätt din personliga touch på möbler och inredningsdetaljer du införskaffar till hemmet. Det kan röra sig om enklare åtaganden som att måla om en spegel eller tavelram till större projekt där du bygger eller syr något helt från grunden. Att sätta egen prägel på inredningen ger dig oändliga möjligheter att få det precis som du vill!
2. Vann jag ett presentkort skulle det bidraget gå till att piffa till vardagsrummet. Drömmer om att fräscha upp med en härlig matta, andra textilier och en tavelhylla med skön konst och dekorationer.

2013-09-24 @ 23:03:47
Postat av: Lina

1. För att jag ska känna mig nöjd hemma och längta hem när jag är borta försöker jag tänka på en helhet. Men eftersom jag gillar flera olika stilar, främst Lexington/New England och modernt/grafiskt, har jag hållt mig till varsin stil för vadera våningsplan. Övervåningen som är den privata delen med sovrum och myshörna går i den vita/beige/bruna Lexington/New England stil och entreplan med alla umgängesytor går i vit/grå/svart med aprikos som accentfärg just nu. Det blir personligt för oss att dela på det eftersom vi som personer inte är så enformiga och förutsägbara...,)

2. Om jag fick möjligheten att gå lös hos Ellos skulle jag piffa till gästrummer på övervåningen rejält med lyxig Lexington-känsla som ett BnB i Hamtons, så våra gäster skulle känna sig riktigt välkomna till oss!

2013-09-24 @ 23:04:08
Postat av: Frida Holm

1) mitt bästa tips är tänk långsiktigt, vit bas, förnya dekorera med tavlor tyger möbler.
Låt dig inspireras av instagram , bloggar, inredningsmagsin, & pinterest så du hittar din stil.
Sen fundera alltid en extra gång:)
Och glöm inte stora fina fotografier & tavlor:)
2) jag skulle fixa om vår hall, med smart förvaring nytt på väggar a:)

2013-09-24 @ 23:05:30
URL: http://www.designfridaholm.se
Postat av: Kerstin

1. Använd naturens under och inred med det du hittar efter årstiderna.. Fällhorn t.ex från rådjur och älgar som man målar i olika färger, vackra löv och kvistar med torkade rönnbär på bordet som dekoratiton. Så följ årstiderna och variera !
2. Sovrummet - det behövs en uppfräschning i färger, överkast, kuddar och nya lampor skule göra under!

2013-09-24 @ 23:18:21
URL: http://thebaglady.se
Postat av: Ina

1. Våga satsa lite extra på några detaljer, gärna i en liten stilmix, i varje rum som du känner att du är lite extra stolt över och låter "tala" lite mer än allt annat i rummet. T.ex en modern designlampa som du sparat till väldigt länge, den där fotöljen som du fick ärva av din mormor och så den där orientaliska mattan du släpade med dig hen från utlandssemestern.

2. Vårt kontor skulle verkligen behöva lite kärlek i form av roligare möbler, häftiga lampor och en spännande tapet! Var faktiskt väldigt länge sugen på att köpa ett skrivbord och tillhörande stol från Ellos som hette "India". Dock, till min stora besvikelse, så var skrivbordet slut när jag väl hade tänkt slå till... Men nu kanske kontoret får en andra chans...:)

2013-09-24 @ 23:26:11
Postat av: Emma Persson

1. Jag tycker det är snyggast med basfärger på tapeterna. Sen kan man styla till det med olika kuddar, gardiner och dekorationer i enhetlig färgskala.

2. Jag skulle vilja göra om mitt vardagsrum som ser grått och tråkigt ut just nu. Flyttar in där 1.a november igen. Har inte bott där på 6 månader pga dålig ekonomi. Som jag längtat efter mitt mysiga hem!

2013-09-24 @ 23:27:48
Postat av: Spacegirl

1. Att inreda efter sitt hjärta, då finner man sin stil.
2. Min hall skulle få en rejäl makeover, det behöver den, den är lång & grå.

2013-09-24 @ 23:28:24
URL: http://spacegirl.blogg.se
Postat av: Lotta

1. Mitt bästa inredningstips är att ha bra belysning. Speciellt nu när det börjar bli lite mörkare årstid. Fina lampor och bra belysning förhöjer stämningen . Piffa gärna också upp med trevliga växter.

2. Mitt vardagsrum skulle behöva piffas upp. Skulle gärna investera lite hyllor eller någon form av bokhylla.

2013-09-24 @ 23:50:44
Postat av: Gabbi

1. Mitt bästa inredningstips: Flytta runt grejer i hemmet! Köksgardinen blir som ny i sovrummet.
2. Med nyköpt hus från 80-talet är det 4-åringens blivande rum som skulle inredas.

2013-09-25 @ 01:10:11
Postat av: Anja

1. Även om du slängt en snygg pläd lite nonchalant över soffan, och du har ett mysigt fårskinn i fåtöljen, så blir det personligt och spännande först när du tar dit nåt eget, som kanske inte passar in till 100%. Då blir det du.
2. Jag skulle så hemskans gärna göra om i vårt vardagsrum. Vi har för lite förvaring så saker ligger ofta framme, och sen är möblerna bara ett hopplockutan själ.

2013-09-25 @ 03:11:35
URL: http://ueberserioest.blogspot.se
Postat av: Pernilla

1. Blanda gammalt och nytt med en röd tråd i för att få det personligt och harmoniskt.
2. Mitt tv-rum/allrum där mina tonårsbarn tillbringar mycket tid tillsammans med sina kompisar skulle jag göra om.

2013-09-25 @ 05:45:55
Postat av: Camilla

1. Gå på känslan av vad du själv gillar. Personligheten är det viktigaste i ett hem och för att man ska trivas.

2. Ovanvåningen måste numera fixas klar och bli mer barnanpassad då en liten bebis gror i magen. Ett rum till lillen ska det bli och mer familjeanpassat i övrigt. Så höstprojektet är räddat..

2013-09-25 @ 05:48:25
URL: http://hantverkaregatan.blogg.se
Postat av: Malin

1. Tända ljus, och lite färska blommor höjer känslan jätte mycket tycker jag.

2. Har nyligen köpt en sån där hotell säng, så all annan inredning till mitt mitt nya sovrum skulle jag vilja köpa, för nu är det ingen mysig känsla där inne.

2013-09-25 @ 07:01:03
Postat av: Ellen M

1. Jag är ingen inredningsdesigner, men mitt bästa inredningstips som jag kan dela med mig utav är att blanda nytt och gammalt i basfärger (vitt, grått, naturnära färger) på väggar, golv och stora möbler såsom säng, matsalsbord etc. för att sedan kunna piffa upp med föremål såsom kuddar, lampor, små bord etc i roliga och mer utstickande färger. På så vis kan man enkelt (och billigare!) byta ut om det är någonting man tröttnat på - samt variera sig betydligt mer :-)
Kombon gammalt + nytt har jag gillat sedan länge och helheten ger ens boende en unik, varm och egen känsla.
2. Mitt studentrum! Ett rum på ca 15kvm som skulle bli betydligt mysigare iaf med lite nya filtar, ljus och mycket snyggare förvaring än vad jag har nu (dvs allt i en stor hög mer eller mindre!)

2013-09-25 @ 07:16:31
URL: http://www.Etastic.blogg.se
Postat av: Jessica Olausson

Åhh vad kul det är med alla tävlingar du håller! Hoppas man vinner just denna!
1. Mitt bästa inredningstips är att inte snöa in så mycket på vad som är trendigt just nu, man vill ju inte köpa massa grejer som man snart måste byta ut för att det går ur modet! Näe det bästa är att hålla det enkelt och komma på sin egna stil som man trivs med som alltid funkar och sen kan man förnya med saker som är lättare att förändra om och om igen efter humör och mode, t.ex. en fondvägg, snygga kuddar eller en ball matta!

2. Jag skulle göra om vårat sovrum här hemma.. just nu står det bara en säng och en byrå där inne och jag vet inte hur jag ska börja, den spygröna tapeten med fettfläckar gör knappast saken bättre!

Kram på dig och tack för en inspirations full blogg! :)

2013-09-25 @ 07:44:46
Postat av: Pernilla

1) mitt bästa inredningstips är att se ditt hem med "hemnetögon". Det finns ju en anledning till att man många gånger knappt vill sälja när man väl fått upp den där listen som legat löst hur länge som helst, när man äntligen spacklat igen de där hålen, möblerat om eller omarrangerat i ngt rum eller köpt lite extra många kuddar till soffan.

2) jag skulle lägga vinsten på vårt v-rum/kök (öppen planlösning) som jag inte riktigt lyckats få till sedan inflytten samt att som mammaledig är det kanon att då kunna välja inredningsatteraljer via nätet.

2013-09-25 @ 08:00:40
Postat av: Josephine Nilson

1. Låt inredningen spegla din personlighet och gå inte och dröm om vad du skulle vilja göra, GÖR!

2. Då jag just nu bor i en liten studentlägenhet på 37 kvadratmeter skulle jag börja planera mina köp inför min första "riktiga" lägenhet som det förhoppningsvis blir till nästa sommar när jag är klar med mina studier!

2013-09-25 @ 08:13:26
Postat av: Lovisa

Mitt bästa inredningstips är att tänka personligt, vad tycker jag själv är snyggt? Det är ju jag dom ska bo där och ingen annan.
Jag skulle försöka piffa till vårat lilla kök som inte alls känns så personligt.

2013-09-25 @ 08:23:16
Postat av: Josephine

1) Mitt bästa inredningstips är att låta bli att vara så ängslig och släppa loss lite, våga blanda stilar och saker som vid en första anblick kanske inte passar ¨så bra ihop. Vad är det värsta som kan hända? Att du inte trivs och får göra om, inget värre än så. Inredningen ska säga något om den som bor eller vistas där, inte vara en ren rip-off från en inredningstidning.
2) Jag har precis flyttat och hela lägenheten är ett enda stort inredningsprojekt men skulle jag välja ett rum att göra om så har jag ett extra sovrum som jag inte riktigt kan bestämma mig för vad jag ska göra med. Vill göra det till någon sorts kombination av kontor/pysselrum men känner mig just nu lite handfallen.

2013-09-25 @ 08:33:57
URL: http://josephinesblommor.blogspot.com
Postat av: Josefine Svensson

1, Stapla böcker på varandra. Lite huller om buller med både en och två i bred. Stora som små. Blir en väldigt fin inredningsdetalj som även kan användas som avlastningsbord.

2, Jag har precis flyttat till en ny lägenhet. Just nu är allt vitt vitt och åter vitt. Eftersom samlingspunkten i mitt hem är vardagsrummet skulle jag vilja köpa nya fina möbler och inredningsdetaljer dit. Det skulle höja mysfaktorn på inflyttningsfesten avsevärt.

2013-09-25 @ 08:41:57
Postat av: ANNELIE ANDERSSON

Använd gamla "sockerbolaget" lådor för faörvaring av inredningstidningar. Jättefint!

Sonen, 7 år har ett väldigt "barnsligt" rum, han vill istället ha ett rum med flaggor, så det får bli han som får makeovern isåfall. I "England"-style, eftersom jag älskar LONDON...

2013-09-25 @ 08:45:18
Postat av: Viola Söderberg

Vilken fin blogg du har!
Jag har precis publicerat en video på årets första snö, kolla gärna:)
Ha en bra dag!

2013-09-25 @ 09:29:46
URL: http://norrskenochrymdskepp.blogg.se/
Postat av: Ida

1. Våga placera möblerna på ett sätt som inte är det mest självklara. Soffan behöver inte stå längs långväggen, mormors gamla kristallkrona behöver inte hänga ovanför. Vrid runt soffan och prova dig fram och häng kristallkronan i badrummet.
2. Om jag hade turen att vinna skulle jag fixa till mitt sovrum. Det är så dödligt tråkigt!

2013-09-25 @ 09:31:39
Postat av: Emelie Tillgren

1) Bästa tipset är att rensa och se vad du redan har i gömmorna och komplettera med det som gör dig glad.
2) Vi flyttar till radhus i december så jag skulle inreda källaren till mys/skaparrum för hela familjen med belysning, kuddar, förvaring och dekorationer. spel och läshörna. Ellos har detaljerna för hela familjen!

2013-09-25 @ 09:37:18
Postat av: Anna Bengtsson

1.Mitt bästa inredningstips är textilier! Det mjukar upp och ger en varm och ombonad känsla tex.en stor matta som ramar in hela soffgruppen, mycket kuddar fårskinn och fina gardiner.Det ska vara längder i lätt skrynklat linnetyg. Ta inte in för mycket olika färger i rummet,håll dig till tre kanske annars blir det lätt rörigt. Ljussättning är också viktigt för att rummet ska kännas ombonat.
2. Jag skulle vilja göra om vårt vardagsrum med precis det jag nämnde. En stor matta under soffgruppen,nya gardiner, kuddar och nya fina lampor.Jag vill verkligen boa in mig på hösten och känner att vårt vardagsrum är både dåligt belyst och saknar den mysfaktor jag skulle vilja ha.

2013-09-25 @ 09:38:43
Postat av: Charlotta

1. Skaffa rätt och bra belysning, det kan få ett rum att upplevas på helt olika sätt.
2. jag skulle vilja göra iordning vår inglasade och varma balkong så att den blir mysig även nu på höst och vinterhalvåret. Skulle bli mysigt med textiler, en matta och mycket levande ljus.

2013-09-25 @ 09:41:55
Postat av: sofia

1: Tänk Less is more! Hellre personliga saker med minnen, några få vackra ting bättre än ett gytter. Låt rum och ljus ta sin plats.

2: Vårt gästrum behöver kärlek, så familj och vänner som vi håller kär vill komma och besöka oss. De bor lååångt bort...

2013-09-25 @ 09:46:35
Postat av: Petra Christensen

Hej!

Inredningstips: Kombinera olika material som trä med silver, fjädrar med kopparfärgat, porslin med granit, ovalt med fyrkantigt, papper med stickiga kaktusar och ståltråd med glas. Överraska med olika kombinationer!

Vårt stela badrum skulle få omfamnas av Gusten duschdraperi, lugnas av mjuka Ribb handdukar, smyckas med en dekorativ skärmvägg och en underbar stege sedan infinner sig lugn och ro i det tidigare så bittra och kantiga utseendet. Hoppas hoppas hoppas!

2013-09-25 @ 09:51:12
Postat av: Gunilla Egelstad

Ta fram alla mjuka härliga plädar i varma färger och kuddar som du myser med i ditt hus..
Sen fram med stora ljusstakar, fulla stora fruktfat och massa underbara doftjus..
Jag skulle vilja göra om ett rum till en härlig Walking Closet med speglar, matta och en härlig garderobslösning så både smycken, kläder och skor får plats!!Min önskedröm!!!

2013-09-25 @ 09:52:52
Postat av: Tea

1) Fyll hemmet med det som betyder nåt för dig som förmedlar en bra känsla låt hemmet vara levande dvs de är inte alltid nystädat/undanplockat.
2) lekrummet skulle få en myshörna med kuddar och annat för mysiga sagostunder med lilleman.

2013-09-25 @ 09:55:36
Postat av: Johanna Garcia

Hej Frida! Kul med ny tävling!

1. Läser mycket "tänk, tänk, tänk" i tidigare inlägg.. Jag känner lite, tänk inte för mycket! Oftast vet man vad som går ihop o vad som blir bra, o tänker man för mycket blir det lätt helt mainstream av influenser o därmed opersonligt. Då jag nyss flyttat in i min första lägenhet märker jag att jag tänker på varenda liten plutt grej.. Nej!! Det blir så himla genomtänkt att jag tappar personligheten. Värmen o känslan kommer naturligt. Låt den flöda så blir det ett hem istället för hus.

2. Alla, helt enkelt. Har nyss som sagt flyttat in i min första lägenhet o behöver grejer lite överallt! Ser SÅ fram emot att ha lite mer i kassan o speciellt nu när hösten är här o det blir mycket mys!

Kram!

2013-09-25 @ 10:04:34
Postat av: Sanna Hyvärinen

1. Mitt bästa inrednings tips är hur jag gör för att göra min lägenhet mer personlig och hur du får din prägel i varje rum! Det är vanligt i hem att man använder mycket ljus, lyktor, tavlor, skålar som prydander. Men mitt tips är att göra något mer personligt och annorlunda - jag tex brinner för mode och har lagt mina favorit tidningar med fina omslag lite slarvigt i en hög brevid mitt nattduksbord. Lägg fint upp dina lyxigaste skor på den fina skokartongen där det känns lite tomt. Spara dina exklusivaste bags från tex Michael Kors eller Missoni och låt dem skymta i hemmet. Sätt din prägel överallt på små billiga sätt!

2. Jag skulle ha köpt massa fint till vardagsrummet och sovrummet! Som student med första lägenheten så har man inte rikrigt råd med att köpa allt det där som gör hemmet så hemtrevlgt som kuddar, finare gardiner eller mysiga överkast! Om jag skulle vinna 5000 skulle det vara min prio ett och jag skulle vara evigt tacksam! Juste mammas gamla fula kölshanddukar skulle också åka direkt!! Haha..!

2013-09-25 @ 10:06:20
URL: http://Www.fashionjoint.se
Postat av: Nadia

1. Våga följa din egna stil.
Hämta inspiration av andra miljöer, bilder, andra personers konstnärliga ådra, andras hem och då märker du vad du "går igång på". Prata inredning,

2. Alla rum men prio ett är nog vardagsrummet då det är där vi vistas mest i familjen.<3

2013-09-25 @ 10:14:44
Postat av: Zandra

Bästa inredningstipset är att gå för sin egen stil och inte bry sig om rådande trender.

Jag skulle göra om det enda rum som inte är renoverat i huset till vår nyföding så hon har någonstans att sova när hon blir lite större.

2013-09-25 @ 10:16:17
Postat av: a.

1) Mitt bästa inredningstips är att sluta köpa inredningsmagasin och läsa bloggar istället. Man sparar mycket pengar på det. På ett år räcker det till en riktigt fin designkudde eller ett helt nytt sovrum - om man shoppar loss på Ellos!
2) Jag skulle satsa på sovrummet för att boa till det inför hösten!

2013-09-25 @ 10:17:01
Postat av: Marit

Hej!
Mitt inredningstips är att inte göra allt på en gång utan tänk efter och ta det lugnt när du inreder - förhasta dej inte!
Det rum jag skulle vilja göra om är vårt vardagsrum eftersom vi efter att ha fyndat ett beige soffmöblemang på en åt.Vi måste med andra ord göra något åt saken så att det inte bara är ett beige hav!

2013-09-25 @ 10:22:29
Postat av: Malin

Hej,
1) Mitt inredningstips är att ta sig en titt på de möbler som man tröttnat och fundera på vad det skulle kunna bli av dem med till exempel lite färg/tapet/tyg eller liknande. Lätt sätt att få nya möbler som dessutom ingen annan har.
2) I väntan på storrenovering (dröjer nog länge) skulle jag mysa till vårt intetsägande vardagsrum.

2013-09-25 @ 10:29:42
Postat av: Patricia

1. Tänk långsiktigt. Så lätt att impulsköpa och göra felköp. Långsiktig planering är bättre för både plånbok och miljö, samt för inredningen.

2. Mitt kontor skulle få en makeover. Ellos har många fina guldkorn som passar ett kontor.

2013-09-25 @ 10:40:15
Postat av: Linnea

1. Det har kommit en massa bra tips redan märker jag men mitt bästa är att inte vara rädd för mörka färger. Jag tycker att helheten ofta blir mysigare med lite mörkare färger och allt behöver ju inte vara vitt, vitt, vitt hela tiden.
2. Jag skulle använda pengarna till att inreda vårt sovrum. Sedan vi flyttade har all tid gått till att fixa till vardagsrummet och nu är det verkligen sovrummets tur, för det är så trååååkigt!

2013-09-25 @ 10:49:41
Postat av: filip

1.
Vid middagsbjudningar, kafferep eller när släkten tittar över är det bra om gästerna känner sig välkomna. Inred med rikligt med gästhanddukar, fräsha nya tvålar och klädhängare för både små och stora. Få det kännas välkomnande.
2.
1920-tals-vardagsrum med fiskbensgolv är i starkt behov av nya kulörer, kuddar, lampor.

2013-09-25 @ 10:56:04
Postat av: Frida

1. Mitt bästa inredningstips är att blanda och finna sin egen stil. Det är inte roligt när ett hem ser ut precis som ett inredningsmagasin. Att tro på det man själv tycker är vackert. Att tro på sig själv. Det tycker jag ger den allra bästa mixen, och det gör att ett hem blir otroligt hemtrevligt och personligt.
2. För ett presentkort skulle jag köpa små dekorationssaker till min nya bostadsrätt. Jag har prioriterat stora saker såsom köksrenovering, golvrenovering, elrenovering och då finns det inte råd till de där små sakerna som piffar det lilla extra. Jag skulle köpa en tavellist till sovrummet att ha ovanför sängen och fylla med massa små vackra tavlor och andra ting. Jag skulle köpa ett vackert ljusfat och fylla med vackra ting till soffbordet. Jag skulle köpa vackra kuddar och plädar att ha i soffan. Och så småningom kanske lite vackert julpynt!

2013-09-25 @ 10:56:34
Postat av: hanna

1 färg och ljus! att måla om något ger direkt en stor förändring med enkla medel, och allt är värt en andra chans så viken möbel som helst kan få nytt liv med lite färg. sedan är ljuskällor och insläpp så otroligt viktigt framförallt för oss här uppe i norden!
2 jag skulle göra om vår kontorsdel från "skräpsamlarplats" till inspirerande kreativitetshörna! kram!

2013-09-25 @ 11:04:05
Postat av: johanna Sjödin

1) Jag får ju faktiskt säga fototapet för du kan antingen välja en som finns eller ta ett snyggt motiv själv. Det livar upp så mycket och blir riktigt mysigt.
2) Det hade blivit mitt sovrum helt klart för det ser inte roligt ut. Det är vitt och jag skulle vilja liva upp det med lite färglada möbler.

2013-09-25 @ 11:21:44
Postat av: Marina

1.Mitt bästa inredningstips är att ställa sig i dörröppningen och ta en bild av rummet man vill göra om. Det är SÅ mycket lättare att se vilket intryck ett rum ger, vilka saker som sticker ut, och hur hela harmonin finns eller icke-finns, när man betraktar ett fotografi. Man tror att det skulle gå att göra samma sak med sina egna ögon. Men det gör det inte ;-)
2. Med en ny bebis i familjen så har det senaste halvåret varit ett ständigt pusslande med sovplatser och mer eller mindre "ovuxna" sätt att sova på. Nu får lillebror ett eget rum och vi ska få tillbaka vårt föräldrasovrum igen. Men jag tror att vi skulle behöva lite hjälp med att återerövra tvåsamhet och romantisk sovrumskänsla... ;-)

2013-09-25 @ 11:36:34
Postat av: Julia

1)Mitt bästa inredningstips är att blanda upp gamla godingar och piffa till med nya fina detaljer.

2) Mitt sovrum skulle få makeover, få in lite mer liv och lugna färger i sovrummet skulle verkligen pigga upp för en fattig student :)

2013-09-25 @ 11:40:39
URL: http://takethetime.blogg.se/
Postat av: Anna Ökvist

1. Inred i den stil du trivs bäst, satsa på snygg förvaring där barnens saker eller egna hobbyprylar ryms. Som ger ett städat intryck. Exempelvis i fina askar, korgar, bänkar m.m som samtidigt inbjuder till bus & lek eller inspirerar till kreativitet. Satsa på många ljuskällor, vilket gör det hemtrevligt.

2. Jag har "en ateljé" med takbjälkar. Där har jag länge velat släppa loss all min kreativitet, men det har fått stå tillbaka eftersom man alltid behöver prioritera viktigare rum först. Skulle vara kul få inreda med Ellos Home sortiment, som skulle passa perfekt och inspirerar mig till kreativitet & inspiration.

2013-09-25 @ 11:42:23
URL: http://ettnyttliv.wordpress.com/
Postat av: SH

1. Mitt tips är att inte bara köra på dem här vita färgerna som är inne nu utan även lite varma färger som mörk ek med turkost på toaletten kanske. Mörka mysiga påslakarn. Jag kan tänka mig att man man målar allt vitt nu, testa en mörkbrun nyans istället. Dessutom vill jag att man ska få in mer silver och guld färgat i sveriges hem! Utomlands så är det mycket sånt nu och även koppar färgat på ljusstakar osv. Så vackert!

2.
Jag skulle satsat på mitt stora kök där det är många tomma ytor! Även köpa nya gardiner till typ alla rum haha! Det piggar upp så mycket.

2013-09-25 @ 11:50:16
Postat av: Beatrice Johansson

1.Mitt bästa tips är att ha basfärger på väggarna, så som grått,vitt,beige ex så kan du lätt förändra ett rum när du vill genom att ändra färger på gardiner, porslin, mattor, kuddar osv.

2. Det rum jag skulle göra i ordning om jag vann skulle vara sovrummet. Vi har precis varit med om en vattenläcka i taket som de ska komma och fixa åt oss. När det är åtgärdat så tänkte vi passa på att göra om rummet. Och inredning från Ellos skulle passa perfekt där!

2013-09-25 @ 11:55:38
Postat av: Anna

Hej!
1. Följ en färgskala och göm undan så mkt småsaker som möjligt i lådor, bakom skåpdörrar och i boxar.
2. Mitt loftsovrum. Litet, mysigt och har ett härligt ljus, men svårinrett med snedtak, takfönster o vindslucka. Mina gamla möbler är för stora o allt känns ihop-plockat utan en tanke.

2013-09-25 @ 12:16:22
Postat av: Nina H

1. Blanda gammalt och nytt i varje rum. Det blir mer hemtrevligt och personligt. Även att man gjort om någon möbel med lite färg och nya knoppar kan göra mycket. Jag brukar byta gardiner och kuddar efter årstiderna så man får in olika färger och det piggar verkligen upp.
2. Vardagsrummet skulle jag vilja köpa något till.

2013-09-25 @ 12:44:29
Postat av: Lovisa

1. Mitt bästa inredningstips är inte vara feg. Våga ha färger om det är det man vill, gör om möbler till dina egna, ha olika mönster. Inte kallt och stelt som andra hem. Jag skulle tipsa om att bo i ett hem där det är varmt och mysigt.

2. Jag skulle göra om i sovrummet hos min pojkvän. Jag skulle göra det passande för båda, eftersom jag snart flyttar in hos honom och vi har inte pengar till att göra om. Jag skulle som sagt göra det mer varmt, mysigt och romantiskt i hans sovrum.

2013-09-25 @ 12:58:58
Postat av: cecilia

Ni som gillar ekologiska barnkläder kolla hit!:) Idag lanserades min nya webbutik där jag säljer ekologiska, etiskt tillverkade barnkläder. För varje köpt plagg går 10 poliovaccin eller 250 reningstabletter till behövande barn! Ett bra sätt att förena nytta med nöje :) Just nu 20% rabatt om ni använder er av rabattkoden CECILIA6LANS!! Välkomna!

2013-09-25 @ 13:30:28
URL: http://www.cecilia.dresstwice.se
Postat av: sanna F

1. Mitt tips. Skippa ikea och kolla bukowskismarket och loppisar. Laminatskivor går sönder och förlorar värde men ett slagbord från sekelskiftet eller en Arne Jacobsen stol förlorar aldrig i värde.

2. Jag skulle använda pengarna hos Ellos till mitt sovrum. Vi har precis flyttat och jag har inte riktigt fått den där hemmakänslan ännu. Jag behöver ett härligt bäddset nu när hösten kommer och man bara vill burra ner sig.

2013-09-25 @ 13:31:21
Postat av: Sofia

1. Gå din egen väg vad det gäller inredning. Ta tips från inredningstidningar, bloggar, teveprogram mm, men välj i slutänden det du själv gillar oavsett vad som är inne just nu.
2. Om jag vann skulle jag köpa gardiner och tyger till hela vårt nya hus som fortfarande saknar mycket efter flytten för en månad sedan.

2013-09-25 @ 13:40:12
Postat av: Marie Petersson

1) Gör en moodboard innan du sätter igång att inreda! Så mycket lättare att få till det med färger, material och prylar när man ser det i ett överskådligt format.
2) Vår andra son är beräknad till december, så jag ska efter flera års väntan äntligen få göra om "arbetsrummet" till bebisrum. Tapeten Robots från Ferm Living kommer att pryda väggarna och denna har jag hittat till ett bra pris hos Ellos. Sedan behövs det så klart massvis med annat för att få till ett mysigt rum och jag är övertygad om att kunna hitta det mesta hos Ellos!

2013-09-25 @ 13:43:56
Postat av: Marie Petersson

1) Gör en moodboard innan du sätter igång att inreda! Så mycket lättare att få till det med färger, material och prylar när man ser det i ett överskådligt format.
2) Vår andra son är beräknad till december, så jag ska efter flera års väntan äntligen få göra om "arbetsrummet" till bebisrum. Tapeten Robots från Ferm Living kommer att pryda väggarna och denna har jag hittat till ett bra pris hos Ellos. Sedan behövs det så klart massvis med annat för att få till ett mysigt rum och jag är övertygad om att kunna hitta det mesta hos Ellos!

2013-09-25 @ 13:44:58
Postat av: alexandra

1) mitt bästa inredningstips är att ha en plan. Då Finns det nått att stämma av mot om man är osäker. T.ex.ups den här plastflamingon till trädgården sekelskifte med en touch av Madrid? Vet man vad som är ens smak ( som verkligen kan bara stiloberoende) blir hemmet nästan alltid mer balanserat.

2) Skulle vi få 5000kr hos Ellos Skulle jag använda det till att inreda vår stora hall som idag innehåller fula garderober från sjuttiotalet och tråkig belysning men som om vi hade får skulle få kännas riktigt välkommnande engelskt 20-tal med snygg förvaring!

2013-09-25 @ 13:48:33
Postat av: Johanna

1. Mitt bästa inredningstips är att inspireras och hämta tips från inredningsbloggar, magasin etc. men följ inte en trend rakt av utan för att du ska trivas måste du även sätta din personliga prägel på inredningen. Det är det där lilla som gör det till just Ditt hem.

2. Om jag skulle vinna så skulle jag göra en makeover i mitt sovrum. Kanske sätta upp någon tapet och höja mysfaktorn med kuddar, mattor, ljusstakar etc i rummet som just nu är väldigt stelt och tråkigt. : )

2013-09-25 @ 13:57:46
Postat av: Micki

1. Mitt inredningstips är att fundera på vad som skulle få dig/er att trivas bäst. Det finns mängder snygga inredningsstilar och man vill ju ha allihopa! Men välj med omsorg det som får dig att må bäst.

2. Jag skulle lägga pengarna på vår gillestuga som faktiskt i skrivande stund är helt tomt.

2013-09-25 @ 13:59:39
URL: http://www.mikaelahjelm.n.nu/
Postat av: Mervi Lindberg

1) Färger, färger -inred med färger och måla väggar med en neutral färg tex. vitt och inred med färger -det är mitt inredningstips.
2) jag skulle göra om vardagsrummet, har bott här snart i 4år och alla rum förut vardagsrummet är omgjort efter våran smak, men vardagsrummet har blivit bortglömt trots att det är rummet vi mest är i!!!

2013-09-25 @ 14:08:18
Postat av: Una Tedenbäck

1. Jag brukar ofta ta hand om morfars gamla möbler och måla om i nån finare färg eller byta ut handtagen eller fötterna på vissa möbler. Möblerna blir som nya!
2. Mitt sovrum behöver en riktig make-over då färgen på väggarna är något som liknar en färgmiss i början av 90-talet, behöver ny säng också eftersom vår är en gammla studentsäng storlek mindre som nu delas av två större personer...

2013-09-25 @ 14:20:10
Postat av: Anna

1) Mitt bästa inredningstips är MATTOR OCH TEXTILIER! Alltför många svenska hem känns kalla och alltför spartanska, lite textila material: KUDDAR, MATTOR OCH FILTAR tillför värme och gör även det mest minimalistiska rum hemtrevligt!

2) Om jag vann 5000 kr från Ellos Home skulle jag göra om vårt kontor till ett MAGISKT LITET BARNRUM åt vår son som tittar ut i januari :)

2013-09-25 @ 14:37:05
Postat av: Åke Malmgren

1.
Takfläkten i sovrummet den bästa lindring var;
En svalka uti sängen efter heta sommardar.

2.
Då vi har flyttat nyligen till större lägenhet
Och inredningen går i "flyttkartong".
Jag skulle köpa soffbord till vår tonåring, du vet -
Men framför allt möblera vår balkong.

2013-09-25 @ 14:59:03
Postat av: Sara WE!

1) Mitt bästa inredningstips är att göra en grund i inredningen som fungerar länge, något du inte ledsnar på och byt ut små saker så som krukor, ljustakar, kuddar, plädar, mattor, gardiner i olika färger och modeller. Billigt, enkelt och gör en STOR förändring.

2)Om jag vann skulle göra om mitt vardagsrum. Alla grundgrejer behövs köpas nytt och byta ut och kasta alla småsaker. Bodde ensam förut men nu har min pojkvän flyttat in och vi vill ha det mer som "vårat tillsammans" och inte bara som jag hade det tidigare. Våra plånböcker räcker inte till idag men det är något som verkligen behövs göras, 5000 kronor skulle verkligen vara till en stor hjälp på traven!

2013-09-25 @ 15:00:13
Postat av: Lina

1. Textilier är mitt tips. Det kan se snyggt ut på bild men utan mysiga kuddar, mattor o gardiner blir det sällan ett härligt rum att vara i.

2. Helt klart vardagsrummet. Flyttade in för tre år sedan men vardagsrummet/matrummet känns fortfarande kalt och ofärdigt.

2013-09-25 @ 15:00:43
Postat av: annelie

Skynda långsamt, spara ihop och köp det man vill ha på lång sikt istället för att köpa billigt som man tröttnar på.
Nu skulle jag vilja "mysa" till sovrummet, känns som det är idag alldels för kalt och omysigt, lite mattor, textil och kanske en ny färg på väggen skulle göra susen :)

2013-09-25 @ 15:11:11
Postat av: Anna

1)Mitt bästa inredningstips är färska blommor. Vare sig det gäller en ny krukväxt, några vackra snittblommor från blomsteraffären eller enkla ängsblommor plockade av barnhand så piffar de upp vilket rum som helst.

2)Vi har precis köpt ett hus och med en liten bebis på väg och en 2,5-årig lillkille så vill jag koncentrera mig på barnens rum först. Ett presentkort från Ellos skulle hjälpa till att inreda båda deras rum med lekfulla färger och mönster i massor.

2013-09-25 @ 15:11:43
Postat av: Anna G

Mitt bästa tips är att inte glömma bort ljuset och textilier. Det är det som gör att det känns hemma. Tänk på kuddar, filtar, mattor och små lampor eller ljusstakar här och var och ja...just det... kom ihåg att tända dem också(alltså ljusen,aj aj inte textilierna) annars funkar det inte. Det kan faktiskt vara lätt att glömma och sen sitter man där i mörker.
Om jag vann 5000 kr skulle jag vilja inreda min hall då den har en magisk tendens att bli belamrad. Just nu är det gravitationslagarna som har vunnit kriget om ordning. Efter en lång dag så blir det lite av ett "släpp-allt-rakt-på-golvet" eller "kasta-allt-och-tro-på-det-bästa". I en hall på 3 kvm så är det på tiden att det blir lite ordning tycker jag!

2013-09-25 @ 15:37:29
Postat av: Jenny

1. Börja med att rensa och plocka bort saker som inte känns rätt eller som du inte trivs med. Så att du får en blank canvas att börja med! Lyft sedan, med stor eftertänksamhet tillbaka saker som kanske kommer från en annan plats i huset eller som får nytt liv när annat försvinner och piffa med något/några nyinköpta skatter som förgyller det du redan har!
2. Vi väntar på att få komma in i vårt hus som blir klart i jan/feb och i det kommer vi ha kök, matplats och vardagsrum i ett rum i vinkel. Det blir en utmaning att få detta att kännas som ETT harmoniskt rum men med olika funktioner - har redan spanat in massa fint på Ellos som kan skapa den "rätta" känslan!

2013-09-25 @ 15:39:36
URL: http://houseathugos.blogspot.se
Postat av: Ulrika

1. Något som jag använder mig mycket av gällande inredning är "make-over" av möbler :-) Tex måla om en tråkig furumöbel i en snygg färg (eller enklaste vit) och vips har du en ny möbel!! Jag har tex fyndat byråer på Blocket och sedan målat om dem och bytt habdtag/knoppar och det blir en helt ny möbel! Så kan man även göra med nya möbler!! Tänk "make-over" om du letar efter en möbel och hittar det du söker men tvekar pga att habdtagen är fel, eller benen på möbeln etc - med enkla knep kan du göra "om"möbeln till något fint och personligt! Har tec bytt ut handtagen på sonens förvaringslådot han har under sängen och det är förvånande hur stor skillnad något så litet kan göra för en möbel!! :-)

2. Jag skulle använda presentkortet på Ellos till två "rum" som annars lätt glöms bort.... Nämligen hallen och utrymmet under trappan!! :-) Utrymmet under trappan tänker jag göra om till en liten arbetshörna!!! :-) Ett litet smalt skrivbord, lite förvaring i form av vägghyllor etc och vips har jag förvandlat en annars oanvänd yta till ett litet arbetsrum!!! :-) Och hallen är ju det första man möts av i ett hem - där behövs förvaring och snygg sådan!!! ;-)

2013-09-25 @ 15:40:48
Postat av: Maggan

1. Mitt bästa tips är att aldrig slänga något man tröttnat på, tex vas, ljusstake osv utan köp sprayfärg och sprya i valfri kulör och/eller klistra på dekorplast i något roligt mönster så får dina gamla saker ett nytt *liv*

2. 5000:- på Ellos skulle jag lätt spendera på vardagsrummet och vårt sovrum! Sovrummet behöver nämligen en liten mysig touch och då har Ellos mycket att komma med!

2013-09-25 @ 16:00:48
Postat av: Christina K

1: växter och snittblommor!
2: Entrén! både utomhus och inomhus finns rum för ny dörrmatta, ljuskällor och välkomnande belysning.

2013-09-25 @ 16:15:59
Postat av: Malin

1) Mitt bästa inredningstips är att blanda naturmaterial, svart, vitt, metall, med pastellfärger.
2) Jag skulle göra om mina barns rum, för att de är så tråkiga och opersonliga. Jag vill att de ska ha varsitt rum som de trivs i, samtidigt som de är funktionella. Eftersom jag är ensamstående med mina barn så har jag aldrig råd att fixa deras rum. Min son har autism och en synskada och är i stort behov av ett ljust och färgspecifikt rum, medans min dotter har ADHD vilket för att hon är i stort behov av ett rum som får henne att komma till ro och som har en funktionell förvaring. Jag vill vinna för deras skull.

2013-09-25 @ 16:17:37
Postat av: Alexandra

1. Mitt bästa tips är att hitta och följa inredningsbloggar man tycker om för att få inspiration och koll på det senaste. Man ser sina egna (undanstoppade?) prylar på ett nytt sätt, kanske ett nytt användningsområde. Man får även tips till sina second hand-rundor och till reuse!
2. Efter flera år av renovering och slipdamm är det äntligen dags att städa ur sovrummet och köpa nya sängar. Det skulle vara pricken över i:et att toppa med mysig inredning från Ellos.

2013-09-25 @ 16:19:35
Postat av: Ekenäsliv

Hej!!! Vilken rolig tävling!!!

1. Mitt bästa inredningstips är att flytta runt på sakerna. Inte alltid man har råd att köpa nytt så för att det ska kännas lite nytt flyttar jag sakerna från rum till rum.

2. Om jag vann skulle vardagsrummet få sig en makeover, för det står här och bara skriiiiker på hjälp. Vi ska renovera det i vinter, men först måste vi samla lite ny energi och en hel massa inspiration först:-)
Vardagsrummet är en plats att mysa på tillsammans så en hel massa kuddar, filtar och nån matta skulle jag definitivt satsa på, och varför inte nån lampa när man ändå är i farten:-)

Hoppas på tuuuuur!

2013-09-25 @ 17:47:18
URL: http://www.ekenasliv.se
Postat av: Therese

1. Mitt inredningstips är att ta gamla saker och gör dem fräschare eller gör helt om dom till nya saker, helt nya saker än vad det verkligen är till för med annan funktion? Häromdagen tog jag en "såndär grej" som man kan hänga små korgar på och ha bestick i och målade om, och borrade upp i taket så jag istället kunde hänga galgar där och ta mina outfits på den!! Smidigt och snyggt!!
2. Jag har precis flyttat hem igen till mamma & pappa, nybliven, förvirrad student som inte vet vart hon ska ta vägen efter skolan. Så, jag fick inte mitt gamla rum, utan jag fick mammas och pappas. Så det innebär gamla tapeter och inga av mina saker matchar deras. Så, jag skulle införskaffa mig lite nyare saker som gjorde så att deras mindre fina rum blev till något bättre och så att jag faktiskt trivs där, med en mysig inredning!!

2013-09-25 @ 17:54:33
URL: http://thereselindamarie.blogg.se
Postat av: Elisabeth Nyberg

Hej!
a) Mitt bästa inredningstips gäller hur man kan fixa till ett stort matbord. Vi hade ett runt matbord med iläggsskivor. Som runt bord var det ok, men med skivor i kändes hur tråkigt som helst. Sedan råkade vi få ytterligare ett runt bord - och tänkte göra oss av med det direkt. Men - i stället satte vi ihop de båda borden. Fyra av benen fick bli stöd under några av iläggsskivorna. Allt målades grått - och vi är supernöjda med vårt 3 meter nygamla - och mycket billiga - bord.
b) Vårt gästrum skulle vi vilja göra trivsamt och välkomnande.

2013-09-25 @ 18:48:38
Postat av: Tove

1. Mitt bästa inredningstips är att tänka på ljuset. Lampor och fönster kan bidra till olika stämningar vilket kan göra mycket för ett rum oavsett övrig inredning.
2. Jag hade ändrat om i vardagsrummet vilket är det rum jag spenderar mest vaken tid i. Just nu är det en väldigt somrig känsla i rummet vilket i och för sig är fint men nu när hösten kommer vill jag leka lite med höstiga färger bland textilier och införskaffa en ny läsfotölj.

2013-09-25 @ 19:00:51
Postat av: Doktor Mens

HEJ!
Gå gärna in på min blogg!

2013-09-25 @ 19:44:35
URL: http://dokormens.blogg.se
Postat av: Marthina Lundström

1. Jag är väldigt ombytlig utav mig, så min bästa vän när det kommer till inredning är FÄRG i alla de former. En kantstött fruktskål fick nytt liv med lite gul sprayfärg, Den svarta byrån i hallen blev vit med pastellig dekor, ett gammalt linneskåp blev lekfullt med harlequin-rutor till sonens rum, ett "lampskärms-skelett" fick knallrosa sprayfärg för att passa in hos 3-åriga tjejen. Sofföverdraget som var vitt men fläckigt fick lite textilfärg i fade-ton och blev både snyggt och modernt, soffbordet som repats av klossar och leksaksbilar fick färg och plastfilms-faner.... Det går att få liv i det mesta med lite FÄRG :)

2. Just nu är det två sovrum här hemma som har hög prioritet; minstingen har tagit över vårat sovrum och behöver anpassas rejält. Vi föräldrar ska, efter nästan två år på madrass på golvet och 5,5 år vi delat sovrum med barnen, äntligen få ett eget sovrum. Ett presentkort vore toppen till vårat Shangri-La! :)

2013-09-25 @ 19:47:37
Postat av: Marika

1. Ta in saker från naturen, man kan skapa så mycket av de enkla medel som dessutom är bra för miljön
2. Sovrummet skulle jag göra om, då vi delar det med våran yngsta son så skulle det nu behövas mer förvaring åt honom och mer romantiskta detaljer för oss.

2013-09-25 @ 20:10:09
Postat av: Frida

1. Ljusa miljöer tycker jag om
och möblerar efter detta gång på gång.
Lite romantik i det hela är inte heller fel,
då blir det tydligt vem jag är utan vel ;D

2. Nyinflyttad jag är
så jag behöver rusta upp min atmosfär.
Vardagsrummet är mitt rum,
så där behöver jag min sömn.
Hembonat och glatt,
och en matta som gör mig alldeles matt.
Fina tavlor på väggarna finns,
ett hem man vill besöka och som man minns.

2013-09-25 @ 20:15:48
Postat av: Caroline | wwwaddell.com

1 -> Jag älskar svart film som man snabbt kan klippa till och ändra det mesta med, utan att det behöver vara permanent eller omständigt. T ex kakel eller bordsskivor.

2 -> Jag skulle göra min baby Aiden's sovhörna först och främst med Ferm livings val wallsticker som jag bloggade om bara häromdagen innan jag såg denna tävling (http://wwwaddell.com/2013/want-cant-afford/) Det kändes helt sjukt när jag såg tävlingen eftersom det passar så perfekt med mina nuvarande VILL-HA-begär.

2013-09-25 @ 20:21:24
URL: http://wwwaddell.com
Postat av: Jenny Sjöberg

1. Bästa, lättaste och som också kan vara ganska billigt, är gardiner! Finns ju i en uppsjö varianter, färger, material med mera. Och att byta gardiner i ett rum gör en enorm skillnad!

2. Rummet som skulle få en make over finns inte ... än. Men i vinter ska vi fortsätta renoveringen av källaren. Vi ska skapa ett allrum för allt från mys vid teven till roliga sällskapsspelskvällar. Det största målet med den här renoveringen är att få bort källarkänslan, man ska inte tänka på att man sitter under marken. Med genomtänkt inredning från golv till tak blir det möjligt! Belysningen kommer att bli extra viktig.

2013-09-25 @ 20:28:39
URL: http://jennyjon.bloggplatsen.se/
Postat av: Anna

1. Hitta ny och rätt kulör till gammal favoritpryl, hopplöst felköp eller vägg som känns fel. Förändra med färg är mitt bästa inredningstips.

2. En förvandling från barnrum till stortjejslya. Min nästan-elva-åring och jag skulle göra en makeover av hennes rum med 5000 kronor från Ellos.

2013-09-25 @ 20:35:53
Postat av: Liw - FINA LYAN

Magkänslan är det bästa inredningstipset! Känns det inte bra där blir det inte bra...

Jag skulle fixa till vardagsrummet, det är där vi är mest och det är där vi vill trivas bäst!

2013-09-25 @ 20:43:46
URL: http://finalyan.blogg.se/
Postat av: Emma

Hej!
Mitt bästa inredningstips går i Maria Montazami stil! Sök efter rabattkoder på internet och få råd med det du vill ha! Samt att våga fråga vänner om hjälp, desto fler kockar desto bättre soppa!

Jag skulle ge min hall ett ansiktslyft, som student så har hallen bara blivit ett hopplock av olika saker och är fruktansvärt rörig och omysig! INTE första intrycket man vill ge...

2013-09-25 @ 20:56:01
Postat av: Erika

Mitt bästa inredningstips:
Utgå ifrån att hålla en neutral bas på väggarna så är det lätt att förändra hemmet med färg och mönster på tyger och inredningsdetaljer. Mixa loppisfynd med nya saker eller byt med vänner och grannar.

Med ett presentkort från Ellos så skulle badrummet få sig en välbehövlig uppiffning nu till hösten med lite spakänsla.

2013-09-25 @ 20:57:40
Postat av: Helena

Mitt bästa inredningstips:
Inred med saker, färger och former som gör dig glad och få dig att må bra. Hemma ska vara ens fristad där man kan ladda batterierna!

Jag skulle inreda vårt gästrum där det idag bara står en tältsäng och en stol som agerar sängbord.

2013-09-25 @ 21:10:35
Postat av: Solveig Johansson

1.
Mitt bästa tips som ger mycket känsla och inte är så dyrt - inred med belysning! Häng en snygg ljusslinga i ett hörn i vardagsrummet, den sprider mjukt ljus och skapar stämning. Använd gärna dofter och blommor och växter, koppla in fler av sinnena när du är i rummet - lukt och känsel!

2.
Jag skulle så gärna vilja fixa till i det sovrum som jag och min ettåriga dotter delar i vår lilla lägenhet. Med enkla och stilrena medel, göra hennes lilla hörna mer till hennes. En egen liten byrå, mjuka kuddar och wallstickers. Det skulle jag vilja! Tack på förhand!

2013-09-25 @ 21:11:17
Postat av: Moa

1. Mitt bästa tips är att hela tiden fundera på någon ny förändring. Tex om man är lite trött på sitt rum kan man försöka vara kreativ och tänka lite utanför "ramarna" Om man har ett ljust rum med vita väggar och väldigt stilrent kanske det kan vara kul att göra något annorlunda, tex sätta upp fjärilar i taket, för det funkar ju till resten av rummet.

2. Jag vill fixa till mina föräldrars vardagsrum. Det är jättetråkigt just nu eftersom inget händer där. Det som finns i rummet är en soffa, några bokhyllor och en stor tv. Men ingen är där någonsin, för det är inte hemtrevligt. Jag vill fixa om vardagsrummet åt dom när dom är ute o reser!

2013-09-25 @ 21:26:47
URL: http://turtleoncrack.tumblr.com
Postat av: Emma

1. Inred INTE ett hem/rum med enbart nyinköpta nyproducerade möbler som du köper på en och samma gång. Om 5-10 år ser det hopplöst omodernt ut. Inred i stället successivt med väl utvalda möbler och detaljer som talar till just dig. Då får du ett personligt, vacker och tidlös hem som känns lika rätt nu som om många år.
2. Vårt sovrum skulle få sig en makeover och bli vuxet, städat och lugnt. För äntligen har dottern "landat" i sitt eget rum och jag och sambon får ha vårt krypin för oss själva! Bort med sagoböcker, kramdjur, och snuttefiltar och fram med sobra sängkläder, mjuka plädar och fluffiga kuddar.

2013-09-25 @ 21:32:15
Postat av: Matilda Pettersson

Hej!

Mitt generella tips är att hålla grunden i rummet enkel (tex ljusa väggar och enfärgad soffa) och så kan man bara byta ut kuddar, måla om en fondvägg osv när man vill förändra. Det gör det mycket enklare och roligare att ändra om hemma! Jag tycker även att det är viktigt att endast omge sig med saker som man tycker om för att skapa en personlig känsla.

Vi flyttar till nytt boende i november och vardagsrummet är det som jag med glädje skulle spendera detta presentkort på. Sedan vi fick barn har vi tyvärr inte prioriterat att köpa så mycket nytt i inredningsväg och det skulle vara så härligt att få en nystart i nya hemmet även inredningsmässigt!

Mvh Matilda

2013-09-25 @ 21:37:39
URL: http://www.matildasusanna.blogg.se
Postat av: Hannah

1. Blommor, blommor och åter blommor! Jag älskar blommor!
2. Det skulle bli mitt lilla korridors rum, som behöver en liten uppiggande känsla nu när vintern snart är här!
Eftersom jag bara har ett rum, så tillbringar jag alltid i samma rum. Då är det ju trevligt om man får till en nice inredning såklart!

2013-09-25 @ 21:49:09
Postat av: Elin

1. Mitt bästa inredningstips ...

2. ... får bli ett tips lite senare fram! Eftersom jag idag bor hemma och imorgon ska jag skriva kontrakt till min allra första lägenhet. Men jag har inte någon inredning för fem öre.

Men, sen googlade jag "inredningsbloggar" (... tänkte att jag skulle börja med de hära inredningstipsen) och denna blogg kom fram, såg tävlingen och gick in på Ellos home. Tänkte, här har vi en bra början! Eftersom det vore skoj att inreda kojan med något annat än en soffa, typ.

2013-09-25 @ 21:57:15
Postat av: Jenny

1. Sorters och rensa så att du vet vilka saker du har och var de finns. Det skapar en lättare väg till en viss känsla och ökar det kreativa självförtroendet.

2. Jag skulle klicka hem tre tapetrullar till vårt kök då det behövs en omtapetserande efter en yvig matlagning av familjens allra minsta kock. Två taklampor att hänga över köksön skulle också få följa med.

2013-09-25 @ 21:59:17
Postat av: Andreas Petersson

1) Den stora hemligheten ligger i snygg och praktisk förvaring.
2) Tänk att få inreda vårt idag gula (fula) vardagsrum i olika nyanser av grått kombinerat med en dip dye tapet och givetvis massor växter i slitna terracottakrukor.

2013-09-25 @ 22:03:03
URL: http://www.instagram.com/meatandmusic
Postat av: SUSANNA WAHLQVIST

1. Plats för förvaring behövs alltid.. fina korgar och burkar. Att blanda antika möbler med lite nyare. Färgglada trasmattor och renfällar skapar en mysig atmosfär.

2. Jag skulle göra om mitt kök för där tillbringar jag mest tid. Nya tapeter, matta och taklampa, dukar, kökshandukar mm.

2013-09-25 @ 22:11:21
Postat av: I.S

1. Våga Vägra Vitt
2. Jag skulle förverkliga min drömläshörna i den nyinköpta lägenheten med tjocka mattor, mycket tyg och bra ljussättning.

2013-09-25 @ 22:12:58
Postat av: Ramona

1. Mitt tips är att fundera inte alltid stort och dyrt, det är lätt att piffa upp och ändra med enkla små ingrepp. T.ex. nya kuddöverdrag, en pläd, några ljustakar och även att måla fast en vägg annorlunda är en ganska lätt och inte alltför dyr ändring
2. Med presentkortwt skulle jag uppdatera vardagsrummet med nya vägg dekorationer och textiler

2013-09-25 @ 22:14:33
Postat av: Christine

1. Mitt bästa inspirationstips just nu är att fundera vilken känsla du vill ha. Sedan tyvärr får jag mycket inspiration ifrån det fenomenala pinterest. Där samlar jag mina ideér som jag sedan försöker att införliva en efter en
2. Jag skulle använda det till att göra vår inglasade balkong till en sådan mysig balkong som jag kan sitta hela hösten och dricka te på.

2013-09-25 @ 22:28:13
Postat av: Katarina

Mitt bästa inredningstips är att med lite nytt tyg, lite fräscha blommor, personliga bilder ( barnen, husdjur) fint inramade några nya kuddar kan göra vilket rum som helst personligt och annorlunda.

Jag skulle vilja göra om mitt vardagsrum med nya ting det går alltid att förbättra och inreda lite nytt.

2013-09-25 @ 22:30:56
Postat av: Alexandra

1. Vad man än köper till sitt hem måste man älska det och vilja behålla det länge. Ställ därför alltid frågan älskar jag dig?
2. Jag skulle ta tag i vårt storarum. Sedan jag blev student igen på äldre dar har framförallt inredningen där fått lida. Man känner att rummet är ofärdigt. Nya lampor, ljuslyktor och stolar skulle göra hela skillnaden!

2013-09-25 @ 22:33:51
Postat av: Emma Jonsson

1.Blanda gammalt och nytt.
2. Vardagsrummet, vilket känns opersonligt och kallt.

2013-09-25 @ 23:01:32
Postat av: Michelle

1. Mitt bästa tips är att gå till sig själv och kolla, om man själv ska leva med det så gäller det att man trivs. Jag själv skulle välja vitt som en grund i min inredning då det sedan är enkelt att pimpa till ett rum med färger och möbler utan att det ska bli "för mycket" vitt är en bra grund.

2. Jag skulle välja att designa sovrummet, därför att jag tycker att det är den viktigaste delen av huset. Det är där man ska känna sig som mest hemma och ska kunna slappna av ordentligt.. Kommer man in i ett stökigt eller ett sovrum som man inte trivs i så blir det också väldigt svårt att slappna av ordentligt. Jag skulle därför vilja ha massa mysiga kuddar, filtar, sängöverkast, någon enkel tavla osvosv. :)

Kram på dig! :)

2013-09-25 @ 23:05:50
URL: http://mmichas.blogg.se
Postat av: Katrin Nilsson

1. Fula saker blir fina i rätt miljö!

2. Husets bortglömda stackars sovrum! Oddsen för en bra dag förbättras med snyggt omkring sig i rummet där man börjar och startar dagen. Vårt sovrum behöver materiell kärlek!

2013-09-25 @ 23:11:54
Postat av: Eva

Hallå! Åh vad många härliga idéer :)

1. Mitt tips är att våga göra ditt hem mysigt. Inspireras av andra vars inredning du gillar, och kombinera det med dina egna minnen, tavlor och färger för att göra ditt hem personligt och livfullt. Hemmet tycker jag ska vara en plats som lever och som säger något om personen/personerna som bor där. Man brukar säga att kärlek är den hemliga ingrediensen i riktigt god mat. Detsamma tror jag gäller ens hem :)

2.Jag har nyligen flyttat från en liten mini-etta till en superhärlig gammal två, så just nu saknas det detaljer i ALLA rum! Men om det är något rum jag skulle satsa extra mycket av prispengarna på, så skulle det vara köket. Jag älskar kök där man kan sitta länge runt bordet och mysa. Just nu känns det dock bara som en transportsträcka, för det är så kalt där inne. Om jag fick möjlighet skulle jag köpa ramar och tavlor, en fin hissgardin, en hylla och bona in det så rummet får leva upp till sin potential :)

Tack för en underbar blogg full av inspiration!

Varma hälsningar,
Eva

2013-09-25 @ 23:12:20
Postat av: Natalie

1.Mitt inredningstips är att använda sig av bara en färg i en del av rummet,tex ett vitt vitrinskåp fyllt med vita saker,då kan man ha många olika vackra saker på ett ställe utan att det blir för mkt.
Sen kan man bryta av med att tex ställa en svart stol bredvid med ett svart fårskinnsfäll..:)

2.Jag skulle köpa saker för att fixa till våran hall.

2013-09-25 @ 23:19:31
URL: http://natalierudebo.se
Postat av: Jesper Sköld

1. Bästa är att ha en grund att börja med och sen arbeta utifrån den. Tar gärna tips från tjejer då de kan verkligen få smak på det fina i ett hem.

2. Äntligen få min efterlängtade lampa i vardagsrummet samtidigt som lite hyllor och färgglada saker kan få rummet att kännas mer levande.

2013-09-25 @ 23:42:27
Postat av: Emma Petersson

Hej fina du.
Mitt inredningstips är:

1. Gör en moodboard så du har en överblick på vad du vill förändra och förbättra, utgå ifrån den när du sedan börjar förvandlingen.

2. Jag skulle vilja göra om vårt vardagsrum med massor av läckerheter från Ellos Home.

Kramisar Emma

2013-09-26 @ 03:48:08
Postat av: Emelie Åberg

1. Mitt bästa inredningstips är att vara kreativ och skapa personliga lösningar som ingen annan har. Som ett soffbord av trådkorgar med en bricka på (såg i din blogg för några veckor sen), eller varför inte ett matbord av en gammal dörr? Har du tur är det dessutom billiga lösningar. De blir roliga blickfång samtidigt som de lyfter hemmet.

2. Snart flyttar vi till större och jag skulle använda presentkortet till att skapa världens mysigaste barnrum till vår lille kille på sex veckor.

2013-09-26 @ 04:24:01
Postat av: Emma

Mitt bästa inredningstips får bli att flytta runt, när du t ex. Städar så kan det vara roligt att flytta runt på saker du har i ditt hem, de kan bli som nya på ett nytt ställe och dessutom blir det roligare att städa. Sen kan det räcka att köpa till någon ny kudde eller ljuslykta så har du ett nytt utseende i rummet för en billig peng!

Eftersom vi snart flyttar till en lägenhet som är i STORT behov av vår kärlek så är det svårt att välja ett rum men har hittat pläden to die for hos Ellos så vardagsrummet skulle få lite nytt och snyggt från Ellos och den där pläden skulle bli urläcker i soffan!

2013-09-26 @ 07:30:11
URL: http://www.hemochinredning.blogspot.com
Postat av: Malin

1. Gör ditt rum personlig, bilder på dom du tycker om, saker som håller dig varmt om hjärtat - ge dom en speciell plats.
2. Jag skulle inreda båtar vardagsrum. Köpa nya kuddar och filtar för att förnya våran slaggiga soffa, behöver en ny men just nu finns inte pengarna till det, då är textilier guldvärt! Nya gardiner och en stor lekmatta till våran dotter.

2013-09-26 @ 07:32:06
Postat av: Alex

1. Blanda gärna gammalt/nytt med trendigt/klassiskt. Satsa på tavlor, mattor och belysning!
2. Oj jag skulle behöva inreda hela vårt hus som vi ännu inte flyttat in i.. men om jag ska välja ett rum får det bli min sons! Har redan beställt en fin matta från Ellos så pengarna skulle vara så välkomna så att jag kan beställa allt de andra jag spanat in :)

2013-09-26 @ 08:54:39
Postat av: Anna-Maria

Jag skulle köpa kuddar och nya plädar till vardagsrummet och så gardiner och nya fräscha sängkläder till sovrummet!
Jag tycker om att blanda nytt och gammalt, ärvt, egengjort och så en del köpt. Annars blir det inte personligt utan något alla kan köpa rakt av!

2013-09-26 @ 09:59:50
URL: http://oanat.se/
Postat av: Susanne

1. jag har nyss Målat om en gammal kista den funkar numer som soffbord i TV rummet, där får allt plats, tidningar och stickprojektet och även alla tonåringens spelkontroller och tillbehör... När man får oväntat besök kan man supersnabbt städa undan allt ned i kistan o sätta ett snyggt ljusfat uppepå!!!
2.jag skulle göra vårt sovrum lite mer romantiskt med ett nytt fräscht överkast, nya gardiner och kuddar i massor, snygga bordslampor osv så vi kunde mysa in oss nu när kylan närmar sig...

2013-09-26 @ 10:03:09
Postat av: sandra persson

1. Att ställa prydnadsaker, ljusstakar, krukor, böcker, etc nära varandra i fönstret eller på en hylla ser det mindre spretigt ut Genom att göra detta skapar du lätt en känsla av harmoni från något som innan sett rörigt ut.
2. Sovrummet! Jag går i väntans tider och vi fick 24 sep som ankomst datum men ingen bebi ännu. När han väl är här behöver vi gör om vårat sovrum och Ellos inredning skulle verkligen kunna hjälpa oss med detta.

2013-09-26 @ 10:07:42
URL: http://nordicaarv.tumblr.com/
Postat av: Cecilia

1. Mitt tips är återanvändning! Möblera om, flytta runt, måla om och köp till några nya detaljer så får du ett nytt hem. Och gamla saker som kändes trista igår får nytt liv.
2. Jag har precis köpt en lägenhet i stort behov av uppfräschning. Dit ska jag flytta med mina två små tjejer (på halvtid) och kommer att behöva massor med nya fina saker för att kunna fylla barnens rum. Det skulle jag använda vinsten till!

2013-09-26 @ 10:26:10
Postat av: Viktoria Pettersson

1. Ha inte för bråttom med att fylla ett rum. Bo in dig och känn efter hur du rör dig i rummet och vilken känsla du vill ha där. Därefter börjar du fylla det med saker du verkligen gillar.

2. Mitt arbetsrum behöver en genomgång! Ett kreativt kaos som på sitt sätt är charmigt men omöjligt att arbeta i. Struktur, förvaring och ett mjukt "tänkar" hörn fullt med härliga kuddar är min vision.

2013-09-26 @ 10:35:08
Postat av: Nina

1. Mitt bästa inredningstips är att snöa in sig specifika loppisprylar under en tid. (T.ex. just nu är ljusstakar i glas eller gamla flaskor i brunt och grönt glas att använda som vaser hett i inredning.) Får du ihop några stycken att ställa tillsammans så ser det alltid snyggt och spännande ut och du framstår som en riktig inredningsstylist utan att lägga ner multum med pengar :)
2. Sovrummet. Vi flyttade en vecka innan bebis ankomst och hann inte med sovrummet innan hon kom. Så sovrummet blev en säng och spjälsäng och sedan hände inget mer. Nu är lillan ett och vi behöver pushhjälp...

2013-09-26 @ 10:43:41
Postat av: Simone Lukanovic

1. TEXTILIER

GER:
Värme, mysfaktor, färg, ljuseffekt, personlighet, nya prydnadseffekter (Just nu: vimplar), förändring av möbler och stil till alla typer av rum.

ÄR LÄTT:
- Att byta efter trend och årstid för billig peng.
- Att skapa med detaljer med tråd, knappar och band.
- Att sy, limma och häfta på allt.

2. Barnrummet - Målet: Lekfullt och mysigt.

Tankarna går i färgerna plommonlila, gul, vinröd och rosa.
Neutrala gråbeiga smårutiga fondväggar. Ett tält av tyg med madrass. Ett dockhus inred med färg och tapet utan möbler med frihet för val av inflyttning. Discokula i fönstret för bästa ljuseffekt. Gamla äppellådor uppsatta på väggen med sagoböcker. Vitt bord och stolar spraymålade med neongula fötter. Som ni hör är detta lite av ett drömprojekt :)

2013-09-26 @ 11:06:41
Postat av: Hanna

Prydnader från butiker i all sin ära men.. Köp med dig små souvenirer från dina resor, platser som betyder mycket för dig, helst tidlösa i naturliga material. På så sätt får hemmet en riktig själ som påminner om de som bor där (minnena formar oss, right?), sen adderar du med säsongens färger på kuddar, ljus m.m, jag försöker tänka i tre stycken för symmetrin. Som med kläder, aldrig för många färger utöver svartvitt!

Vi har just blivit sambos och arbetslösa, tänk vad lite nya textilier skulle göra med hela lägenheten.. Nya handdukar, gardiner och kuddar!

2013-09-26 @ 11:26:18
Postat av: Linda-Marie

1) Loppisfyndade porslinsfigurer är fruktansvärt fula, men med sprayfärg i trendig koppar, blir den fula fågeln den vackraste svanen. Även tyger, är ett bra budget och inredningstips: sy kuddar är enkelt, klä om sofflocket, sy draperier.
Ätt annat tips är att leta i uthus och vindar efter skräp, jag tog nyss in takplåtar som blev moodboards i mitt arbetsrum.

2) vardagsrummet skulle få nya tapeter från ellos, då deras utbud är väldigt bra och levransen utmärkt.
Våra egna tapeter är slitna av kastande brans leksaker, dessutom och kuddar i massor, och en ny industrilampa har jag även suktat efter, också den råkar vara från ellos :)

2013-09-26 @ 12:10:46
URL: http://lindasrassel.wordpress.com/
Postat av: Simone Gällroos

1. Tyger, plädar, stickade puffar, virkat man kan ha på vaser & glasburkar. Även mycket växter. Tyg får ett rum att bli mjukt & trevligt & växterna gör de inbjudande. MEN hålla sig med naturliga färger som trä, grönt, blommor. Så man får ett lugn.

2. Jag skulle göra lite i varje rum. Gardiner, plädar, krukor, korgar och mattor! Men de mesta skulle gå till att inreda vår dotters barnrum som ska bli av inom kort (:

2013-09-26 @ 12:44:55
URL: http://bennysdotter.blogg.se/
Postat av: Betty

Hos oss är det enkelt, vitt och i trä men jag överraskar med små och stora föremål. Hand som sticker fram ur den vita väggen i trappan, en liten mässingselefant som bryter harmonin bland glascylindrarna i kökshyllan eller kanske en liten isbjörn ovanpå eluttagen...

Jag vill bo kvar. Inte flytta utan göra sovvrå till oss två, så barnen kan få eget rum och vi en alldeles egen sovoas.

2013-09-26 @ 12:50:29
Postat av: Sanna

Mitt bästa inredningstips är att satsa på mycket textiler. Kuddar, plädar, dukar och gardiner tillsammans med växer i alla möjliga fina krukor och vaser. Ljus och tavlor livar upp hemmet och gör det där lilla extra.

Här hemma skulle jag satsa lite i varje rum men framförallt köket och mitt sovrum. Det är rum som tyvärr hamnat sist på prioriteringslistan länge.

2013-09-26 @ 12:53:34
URL: http://mammasvardag.se
Postat av: Kajsa-Stina Karlström

1. Växter i alla former! Att ha något levande i fönstrena gör hela rumer mer livfullt.

2. Oj, allt. Jag är nyinflyttad, och saknar dekor i alla rum. Vardagsrummet är i ett hemskt behov av tavlor, så det skulle nog ta prioritarie.

2013-09-26 @ 12:55:48
Postat av: Rebecca

1, flytta runt saker. En sak som var tänkt till ett ställe kan bli perfekt där det inte var tänkt från början.
2, Sovrummet. Just nu helt vitt med en säng, men tänk att lägga 5000 kr, oj kommer bli rena drömmen!

2013-09-26 @ 13:00:34
Postat av: Malin Andersson

1. Mitt bästa tips är att blanda gammalt och nytt. Loppisfynd med designprylar, mormors gamla möbler med ikeas...mer personligt och genuint.

2. Hallen skulle direkt få sig ett lyft. Just nu är den kall och kal, tråkig och ovälkomnande. Den behöver nya tapeter och förvaring. En glad matta och roliga tavlor. För tänk vad första intrycket av ett hem gör för hela stämningen. Vår hall talar tydligt om att här bor det människor som inte bryr sig! Det är inte sant men detta hus har krävt uppdatering på många ställen och till allt har inte tiden eller pengarna räckt till...

2013-09-26 @ 13:13:56
Postat av: Camilla S

1) Mitt bästa inredningstips är helt enkelt att omge sig med saker man tycker om. Våga ha din egen stil!

2) Jag skulle vilja göra om gästrummet till ett trevligt och välkomnande rum för våra gäster. I dagsläget är rummet mörkt och ruggigt, tapetserat i mörkblått och terrakotta med en hemsk bård som avdelare på mitten...2013-09-26 @ 13:16:13
Postat av: Åsa

1. Att förnya sådant man redan har, samla ihop fina ljusstakar i en grupp, eller knyta ett fint band omkring några böcker - just "möblera" med böcker ger ett ombonat intryck!
2. TV-rummet hade behövt ett lyft nu när man spenderar lite mer tid där under mörka höst och vinterkvällar...

2013-09-26 @ 13:17:26
Postat av: lisette

1. att inte ha för bråttom och titta runt på internet för att få inspiration.
2. min hall! vi behöver verkligen ha bra förvaring, fina hängare osv. ellos har mycket fint! =)

2013-09-26 @ 13:43:31
URL: http://lis1e.blogspot.se
Postat av: Paola

1) Mitt tips stavas TEXTILIER! Satsa på enfärgat när det gäller tapeter/målade väggar och möbler, och ha flera uppsättningar gardiner, kuddar, plädar, dukar, lampskärmar (ha gärna lampor där skärmen kan bytas ut) osv. i olika färgtoner. Vips får du en home makeover så fort du plockar fram en "ny färg"! En bra bas att starta med, tycker jag, är grått/svart/vitt och en omgång med röda/rosa/orange.

2) Om jag vann skulle mitt sovrum få en massa presenter. Kuddar, filtar, gardiner, täcke ... myyys :)

2013-09-26 @ 14:02:01
Postat av: Emma Haglöf

1. Levande ljus och kuddar och plädar skapar en inbjudande oas. Snittblommor är annars en favorit hemma för att lyfta ett rum.
2. Jag skulle vilja göra om mitt och makens sovrum till en lugn oas med möjlighet till både vila och att sitta med en god bok. En möjlighet att dra sig undan när vardagen varit alltför påfrestande.

2013-09-26 @ 14:25:37
Postat av: Susanne B Nilsson

1; inred så att du trivs så trivs gästerna med :)
2; behöver mattor till all mina rum och en och annan pinal till kommande barnrum.

2013-09-26 @ 14:31:54
Postat av: Helen Westerling

Mitt inredningstips är att följa ditt hjärta. Att följa trender gör inte ett hem personligt och.mysigt, dgillar man sakerna och möblerna man har blir det ett hem.

Jag behöver just nu piffa upp vårat vardagsrum, där är det alldeles för tomt och brist på själ.

2013-09-26 @ 14:33:50
Postat av: camilla

1, Mitt bästa tips är att lyssna på sitt eget hjärta: vad är hemma för mig? Ett hem är någonstans man ska leva i, trivas i och längta efter. Inred efter din personlighet inte efter rådande trender för Trender kommer och går.

2, Eftersom jag och min sambo efter många kämpiga men kärleksfulla år äntligen har flyttat till vårt drömboende och väntar en liten skrutt så hade vi SJÄLVKLART inrett ett barnrum med presentkortet från Ellos. Så nu håller vi tummarna för detta.

2013-09-26 @ 14:49:17
Postat av: Anette

1) Levande ljus är mitt bästa inredningsknep.
2) Vår sommarstuga består i princip av ett enda rum, och där ska rymmas allt, så det blir mitt val.

2013-09-26 @ 15:10:33
URL: http://vardagligtsvammel.blogspot.se/
Postat av: Elisabet Andersson

1. Gruppera saker som står framme på skåp, byråer och i fönster. Står prylarna i grupper om tre ser det inredningsmässigt proffsigt och mycket mindre rörigt ut!
2. Vardagsrummet, där jag bl a skulle vilja att alla möbler gick i genomgående vitt. Allt enligt konceptet Ljust och fräscht och gärna med shabby chic-detaljer. Som det är nu känns det inkonsekvent och inte helt genomtänkt.
ALLA GAMLA STILMISSAR GOODBYE
TRENDENSER BJUDER PÅ DESIGNPARTAJ!
TOKINSPIRERAD, LADDAD FÖR SHOPPING
ÄR PRESENTKORT SOM GLASSARNAS TOPPING!

2013-09-26 @ 15:18:56
Postat av: Lovisa M

Mitt bästa tips är att BLANDA men med en liten röd tråd! Blanda färger, material, kulturer, gammalt och nytt, diy, guld och silver - ja allt du älskar och att blanda sina favoritföremål ger en helt unik och personlig stil! MEN ha iaf en liten röd tråd så de inte blir för spretigto och ha kul! Samla föremål från olika resor, de viaar minnen!

Oj vilket rum vill jag inte göra om... Hade verkligen behövt ett tillskott från ellos!! Vi flyttar om en vecka och som nybliven ung mamma har man inte massor med pengar för att renovera så nu håller vi tummarna för vinst! För de är speciellt dotterns rum som behöver ett lyft, består just nu av en säng bara....

2013-09-26 @ 15:26:53
Postat av: Vicky

1. Ta det lugnt och låt dig inspireras av allt runt omkring.

2. Skulle göra om i sovrummet. Just nu är det inte lugnande alls att vara där inne och det gör det svårt att slappna av. En nystart i sovrummet skulle göra livet lite enklare och mer lugnt. Önskar jag kunde få ett mysigt sovrum nu till hösten och vintern!

2013-09-26 @ 15:27:21
Postat av: Mikaela

Mitt inredningstips är att alltid gå på sin egna känsla och tycke! Gör det som får just dej att må bra och njuta i hemmet. Där kan man aldrig göra fel!

En makeover får vår hall om jag vinner. Skulle göra den mera inbjudande och mysig med textilier!

2013-09-26 @ 16:05:01
URL: http://msomimicca.blogg.se
Postat av: Maria L

Jag gör faktiskt denna tävlingen för min mamma, vi har precis flyttat till en stor villa i Falkenberg. Då det därmed finns mycket man skulle vilja göra om åt gången, min mamma älskar och inreda, men pengar krävs ju för att kunna få det perfekta rummet man vill ha.

Jag vet att hon pratat med mig om att hon skulle vilja göra om sitt sovrum, till ett lugnare rum med fina dekorationskuddar i kanske färgen babyrosa eller grå.
Någon gosig pläd och söta gardiner med matchande färger, och något lugnande som fina små ljus och kanske en fin text att hänga upp på väggen?
Vi är många i familjen, och jag vet att hon skulle så uppskatta att få ett presentkort hos er, dessutom fyller hon år 17 Oktober, så det skulle vara den perfekta presenten från mig, hon är den personen jag vill bäst. För hon är helt klart värd guld, så en fin inredning till hennes rum skulle så piggna upp en nu fram till vintern!

Tack för mig. :)

2013-09-26 @ 16:16:01
Postat av: Rebecca - hobbyisten

1. Ta god tid på dig att inreda ett nytt hem och tänk på detaljerna.

2. Vårt kök är litet med konstiga vinklar och med alldeles för lite förvaring. Ellos Homes sortiment skulle garanterat lösa många problem.

2013-09-26 @ 16:24:25
URL: http://hobbyisten.se
Postat av: Hannah

1. Mitt bästa inredningstips är att göra precis som du känner för. Personligt, färglatt och egna idéer som får ta plats. Man ska inte inreda för någon annan eller med saker man inte vill ha bara för att de är moderna. Så att göra precis som man känner för och vill ha det är mitt tips. Personligen tycker jag det är lite coolt med udda detaljer som får ta plats, som ett porslinsdjur i en skön färg eller en maffig tavla som drar åt sig ögonen direkt.

2. Om jag fått 5000 kr hos Ellos hade jag gjort om vårt sovrum/vardagsrum. Som student i en etta måste man trivas och då tillåter plånboken inte en att göra som man drömmer, tyvärr!

2013-09-26 @ 18:38:29
Postat av: Elin Lundqvist

Mitt bästa inredningstips, som jag själva har i mitt lilla studentrum, är att på en lite grövre tråd hänga upp fotografier eller nåt annat som ligger nära hjärtat med små träklänypor på väggen. Det blir både en mysig inredningsdetalj och en vägg full av minnen och kärlek.

2013-09-26 @ 18:42:20
Postat av: Johanna

1. Mitt bästa inredningstips är att måla om sådant man redan har hemma, våga gå på känsla och testa något nytt. Blir man inte nöjd är det ju bara att göra om igen och testa en ny färg. Dessutom är det ju ett billigt och miljövänligt sätt att få lite ombyte hemma.

2. Jag skulle göra makeover i vårt sovrum som just nu är "spretigt" och omysigt trots tappra försök med bland annat färg och pensel :)

2013-09-26 @ 18:44:29
URL: http://www.myownhome.blogg.se
Postat av: Elin Lundqvist

Forts. Elin Lundqvist
elilu316@student.liu
2. Jag är student och bor i en väldigt härlig studentkorridor men vårt gemensamma uttrymme är lite opersonligt så det skulle jag verkligen vilja mysa till!

2013-09-26 @ 18:46:19
Postat av: Sara

1. Mitt bästa inredningstips är att inreda med 2 ting. Nytt & gammalt. En blandning blir både personlig, rogivande och egen!
2. Vår så kallade tvättstuga skulle få sig en makeover då den endast har en hylla, en tvättmaskin och en torkställning nu, tillsammans med de gamla solgula väggarna från 70 talet. Det skulle ge oss en spark där bak att ta tag i detta!

2013-09-26 @ 19:05:04
URL: http://www.mittlivmedruth.devote.se
Postat av: Josefin Svensson

1. Modernisera dina uttjatade möbler eller rota i mormors förråd efter saker att snygga till! Placera ut lyxiga designdetaljer, tillsammans med gamla möbeln.

2. Sovrummet. Det ska vara naturinspirerat med inslag av New England! Utanför ramarna!

2013-09-26 @ 19:07:00
URL: http://josefins.se/Blogg
Postat av: Emma

1. Många ljuskällor; mysljus, dimmer och levande ljus, särskilt i vårt nordiska vinterhalvår.

2. Vi flyttar från vår tvåa till ett radhus efter jul
Och det ska såklart bli fantastiskt kul
Men det blir många rum att fylla
Skruva upp en och annan hylla
Pengarna räcker tyvärr inte till
Att köpa allt vi behöver och vill
Ett bidrag från Ellos hade varit så bra
Där finns så himla mycket fint som vi vill ha!

2013-09-26 @ 19:50:29
Postat av: Malle

1. Mitt bästa inredningstips är att känna på ett objekt länge, länge , tills du verkligen vet att just Den/Det gillar jag och kommer fortsätta gilla ganska lång tid framöver! Eller om du hittar nåt du gillar, slå till! Tänk inte! Det finns inga regler när det gäller inredning och gå efter det du gillar är nog ett bättre tips;)

2. Jag skulle helt klart förnya vårt tråkiga vardagsrum! Vi har precis flyttat till vårt första riktiga hem efter att ha bott utomlands, så det passade bra att få gamla möbler 'på köpet'. Men känns nu lite trist och opersonligt! Ellos Home är en ny favorit, så vad skulle passa bättre?

2013-09-26 @ 20:29:28
Postat av: Julia

1) Att våga blanda gammalt och nytt. Tänk bara på vad DU gillar så kommer det garanterat att bli lyckat! Man kan däremot begränsa sig i färg så det inte blir för osammanhängande.
2) Jag ska snart flytta till egen lägenhet och därför behöver jag massa nytt! Men jag skulle satsa på nya grejer till vardagsrummet, såsom kuddar, mattor, filtar osv.
Skulle bli superglad om jag vann och det skulle hjälpa mig oerhört mycket! :)

2013-09-26 @ 20:40:40
Postat av: Elin

1)Lampor. Många ljuskällor kan få vilket rum som helst att kännas ombonat och stylat.
2)Vardagsrummet. En matta och sen massa nya kuddar och en pläd i höstmyset. En korg och en golvlampa såklart =))

2013-09-26 @ 20:48:15
Postat av: Tessan

1. Att inte kopiera ett koncept rakt av, utan (klyschigt nog) blanda gammalt och nytt.

2. Jag skulle göra om vårat vardagsrum. Då vi har öppen planslösning kök/matrum/vardagsrum så är vardagsrummet det rum vi spenderar mest tid i. Tänker mig massa mysiga lampor, stor matta, gosiga kuddar och en mjuk pläd tillsammans med fina prydnadssaker.

2013-09-26 @ 20:55:39
Postat av: Kajsa Lernestål

1) Mitt bästa tips är att lägga vikt vid detaljer!
Ett tilltalande hem blir fulländat genom diverse vackra och väl utvalda detaljer !

2) Då jag flyttar i hop med min kille på lördag och vi har bestämt oss för att inreda och bygga upp vårt nya hem rum för rum, skulle det bli vårt vardagsrum som får turen att bli ett "ellos-vardagsrum"!

2013-09-26 @ 20:59:05
Postat av: Katja

1. Jag vill ha en diskret bas i gråskala och sen går jag loss med detaljer i olika färger och struktur :)

2. Vardagsrummet behöver en rejäl makeover, det kunde ju få vara trivsammare då det är det rum hela familjen vistas i dagligen :)

Med vänlig hälsning
Katja

2013-09-26 @ 21:39:33
Postat av: Jacqueline

1. Många olika ljuskällor är ett absolut måste under vinterhalvåret. Ett annat tips är att tänka funktion. Bekväma lösningar känns bra i magen och det märker oftast dina gäster av också!

2. Vi har ett oinrett gästrum som agerar klädkammare, gympasal och arkadhall på en och samma gång som skulle må bra av några piffiga invetarier, en taklampa, lite färg och omtanke.

Hälsningar Jacqueline

2013-09-26 @ 21:59:23
Postat av: Helena Nilsson

1. Vi har mestadels svart, vitt och grått hemma och för att mjuka upp känslan lite och få in en personlig twist ramar jag in min sons teckningar som får ta plats vid våra andra tavlor. Gör en härligt glad när man ser dem.
2. Sovrummet behöver ett ansiktslyft. Gärna med kuddar, plädar och härlig belysning.

2013-09-26 @ 22:03:04
Postat av: Ellika

1. Mitt bästa inredningstips är att hålla basen dvs möblerna i hemmet i en lugn och harmoniskt ton, gärna i svart och vit, för att skapa möjligheten att kunna addera alla möjliga mönster och färger på prydnadsföremål, kuddar & övriga textiler. På så sätt kan du förändra ditt hem på ett litet kick för en liten peng.

2. Drömmer om ett ombonat vardagsrum inför vintern, basen är klar,nu krävs det bara textiler och en massa härliga ting i rätt färg.

2013-09-26 @ 22:33:20
Postat av: Sara

1. Mitt tips är belysning. Det gör gör allt! Kan få det tråkigaste vråar att bli fullt av liv.

2. Satsade allt på vardagsrum och kök för att få våra besökare och allrum att känna sig som hemma, vilket tyvärr gjorde att sovrummet fick lida. Nu vill jag verkligen få in värmen och kärleken dit till vintern.

Med vänlig hälsning,
Sara

2013-09-26 @ 22:35:38
Postat av: Anna Gustafsson

1. Mitt bästa inredningstips är ljus. Nu när det blir mörkare är det ännu viktigare med rätt ljussättning. Varde ljus!!
2. Väntar barn nr.1 och skulle använda pengarna till att inreda barnkammaren.

2013-09-26 @ 22:36:56
Postat av: Anna L

1.) Bästa inredningstipset är att läsa en inredningsblogg (trendenser t.ex) eller köpa en tidning om inredning och kopiera-rakt av eller mixa hej vilt!
2.) Snart ny lägenhet där alla 3 rum ska inredas gör att jag söker inspiration enl mitt förslag på punkt ett... Men roligaste rummet blir nog ändå Barnrummet! Ett rum till vår son med mys/lek/förvaring och bara hans saker <3

2013-09-26 @ 22:43:28
Postat av: Linda Eriksson

1.Mitt bästa inredningstips är att ha mycket vitt som bas. Vita väggar och ljusa golv. Sen kan man om man vill ha mer färg på detaljerna, dessa är ju ganska lätta att byta ut när man tröttnat! Vilket jag gör ganska ofta ;)

2. Vill gärna göra en makeover på sovrummet just nu!

2013-09-26 @ 23:53:33
Postat av: Therese

1. Mitt bästa tips är att ha små mål med inredningen och uppfylla dom en efter en. Drömmar får ta lite tid ibland...

2. Min etta skulle piffas upp, lite överallt. Många små drömmar skulle kunna gå i upplevelse samtidigt om vann.

2013-09-27 @ 07:08:48
Postat av: Jessica Sundberg

Satsa på förvaring! Fina förvaringsattiraljer finns det gott om och är fantastiskt snygga också!
Jag skulle fixa till barnens rum. De behöver smartare lösningar för skrivbord och pysselhörna!

2013-09-27 @ 08:22:31
URL: http://familjensundberg.se/blog
Postat av: Elena

Satsa på en bra bas! Möblerna som du verkligen gillar i neutrala färger. Sedan tillsätt mer färg med accessoarer och detaljer.
Jag har nyss flyttat till min första lägenhet, en liten etta. Jag skulle köpa en fin matta och belysning inför hösten/vintern.

2013-09-27 @ 10:32:22
Postat av: Anna

1. Mitt bästa tips är att välja tåliga material som åldras och slits med värdighet. T ex trämöbler som får vacker patina med tiden alt. kan slipas och målas om när de blivit nötta eller man tröttnat på dem. Det är skönt att inte behöva vara så rädd om sin inredning, speciellt om man har små barn som leker vilda lekar.
2. Om jag vann skulle jag göra en makeover på mitt och mannens sovrum som äntligen blivit bara vårt efter att vår yngste son nu börjat sova i eget rum. Det har tyvärr hamnat i skuggan när vi gjort i ordning barnens rum och ser mest ut som en stor klädkammare/förråd... Längtar efter känsla av rymd, harmoni och rekreation.

2013-09-27 @ 11:14:36
Postat av: Sara

Mitt bästa tips är att låta inredningen växa fram över tid. Låt det ta sin tid och blanda gammalt och nytt för en personlig känsla.

Om jag vann så skulle jag fixa vårt vardagsrum där myskänslan saknas!

2013-09-27 @ 11:46:15
Postat av: mikael lindeman

1: Ljus-sättning! rätt belysning kan få ett rum att leva. fel belysning kan få de vackraste möbler att se tråkiga ut.

2. Dotterns rum. nu när hon förvandlas från barn till ungdom så behövs mycket göras.

2013-09-27 @ 11:46:43
URL: http://www.baconlover.se
Postat av: Hanna

mitt bästa tips är att blanda något nytt med något gammalt som berättar en historia, piffa upp med något lånat och tillsätt en klick färg

vi behöver göra en make over i vårt stora vardagsrum så att den fyller fler funktioner än bara soffhäng framför tvn

2013-09-27 @ 13:33:55
Postat av: Sophia

1. Mitt bästa tips är att ta det lugnt. Låta rummet tala för sig själv innan man inreder från golv till tak. Med tiden faller allt på plats ändå.
2. Jag skulle inreda min yngsta dotters rum. Hon är 1,5 år och har bara en spjälsäng och en lite hylla i sitt rum. Snart kommer hon börja uppskatta att ha ett eget rum och då vore det ju trevligt om det var lite mysigt också.

2013-09-27 @ 14:37:58
Postat av: Evelina

1. Är man student som jag har man inte så mycket pengar över till inredning. Det mesta går till hyra och mat. Det bästa tipset jag kan komma med är att byta plats på möbler/inredningsdetaljer, ibland till och med byta sakerna till ett annat rum. Det blir annorlunda och man finner ny kärlek för rummen igen. Perfekt!
2. Jag väljer helt klart vardagsrummet. Har sett flera snygga lampor på Ellos som hade passat som handen i handsken hemma hos mig. Som jag inte kommer att ha råd med när jag pluggar, som jag ska göra två år till! Hade blivit superglad om jag vann 5000kr på Ellos Home!

2013-09-27 @ 16:17:26
Postat av: Susan

1. Våga! det är mitt bästa inredningstips. Våga mixa mönster och stilar för att skapa ditt egna personliga drömhem. Våga gå utan för ramarna och våga testa nya lösningar.

2. Jag skulle välja både vardagsrummet och sovrummet faktiskt. vi har precis köpt nytt hus och dessa rum skulle behöva lite mer kärlek. Sovrummet skulle bli så fint med nya textiler, lampor och detaljer. I vårt vardagsrum umgås vi som mest och här skulle jag välja lite nya möbler, textiler, dekorationer för att skapa ett mer personligt rum att umgås i. Ellos har precis rätt inredning för att skapa vårt drömhem!

2013-09-27 @ 17:42:46
Postat av: Jennifer

Tipset är att inte tänka För mycket. Överstylade rum med en enda accentfärg tex är det tristaste som finns. I övrigt att ha bara saker man tycker om, ta bort resten. En härlig mix av saker man verkligen gillar brukar bli det varmaste, personligaste och snyggaste!!

Jag skulle behöva göra något åt belysningen i vårt vardagsrum nu när mörkret kommer, några av ellos snygga lampor skulle verkligen behövas här. Och lite härliga kuddar och filtar till det att mysa ner sig i :)

2013-09-27 @ 18:35:41
URL: http://guldmulten.blogg.se
Postat av: Karin Forsman

1. mitt bästa inredningstips som nybliven student och bostadsägare av en underbar liten studentlägenhet: satsa på ljusa färger, kvalité före kvantitet och fynda second hand!

2. åh, har en plugghörna som verkligen skulle behöva piffas upp. den är så tråkig med bara ett IKEA-skrivbord och en massa böcker. ger ingen vidare inspiration till studierna!

2013-09-27 @ 19:12:34
Postat av: Theres Johansson

1. Inredning blir aldrig ett hem förrän de används. För att inte mitt hem ska kännas "som saxat ur en möbelkatalog" brukar jag hjälpa till. Jag har medvetet gjort en repat i skrivbordet. Lackat om mitt nyinköpta vardagsrumsbord. Skrapat av på stolsbenen.

2. Jag har ett rum "över" som måste göras något åt innan det övergår till permanent förvaring

Postat av: Isabelle sällström

1) mitt bästa tips är att ta till vara på husets eller lägenhetens personlighet och själ, istället för att förvandla tex ett femtiotalshus till något som liknar ett nybygge. Ta vara på detaljerna. På så sätt får man mycket gratis!

2) åh jag skulle inreda vårt fritidshus med fina detaljer från Ellos.

2013-09-27 @ 19:57:56
Postat av: Kristin

1. Allt behöver inte vara perfekt, hellre inbot med lite skavanker här och där fast personligt, än stilrent, trist, tråkigt och alldeles för dyrt för plånboken!
2. Skulle gärna inreda vårt sovrum så det blev lite mysigare! Man tillbringar ju ändå mest av sin tid i hemmet i just det rummet!

2013-09-27 @ 20:08:38
Postat av: Kristina-Nordic Simplicity

1: Mitt tips är enkelt. Var dig själv. Gäller även inredning. Ditt hem ska spegla vem du är, inte den trend som gäller för stunden!
2: Jag skulle gör i ordning våran källare så man kan använda den. Nu är det bara ett stort outnyttjat utrymme.
Kram Kristina

2013-09-27 @ 20:54:09
Postat av: Annika Nilsson

1) Ett litet roligt inredningstips när man har fest hemma, är att fylla badkaret med vatten och placera massor med flytande värmeljus i vattnet. Det blir otroligt stämningsfullt och vackert!

2) Om jag hade den stora turen med mig att vinna detta fantastiska pris, så skulle jag göra en makeover i vardagsrummet! Vi har verkligen ingen stil på det, eller snarare alla stilar blandade i en inte allt för harmonisk kompott. Jag skulle göra rummet stilrent, men framförallt mysigt - en oas för den stressade vardagen!

2013-09-27 @ 21:01:55
Postat av: Emmy

1. Bästa inredningstipset jag har är att långsamt bearbeta dem idéer man har. Försöka se hur det skulle se ut om några år, skulle det fortfarande vara något speciellt och som man tycker om?

2. Hemmets vardagsrum. Det blev inga nya möbler i och med flytten för två år sedan på grund av ekonomin. Sen dess har vi bara önskat nya möbler, men inte orkat eller kunnat lägga ner pengar på det.

2013-09-27 @ 22:45:55
URL: http://eeemmylam.blogg.se
Postat av: Outi

Mitt bästa tips är kuddar, lampor och saker som får dig att må bra, ger dig bra minnen och glada känslor :)
Vann jag skulle jag piffa till två-åringens hörna i ett annat rum - rum i rummet med andra ord :)

2013-09-28 @ 08:02:54
Postat av: Johanna

Jag försöker alltid inreda med lagom mycket saker och alltid spara plats för luftigare ytor. Jag vill kunna lägga ner mobilen, koppen och halsbandet jag inte längre orkar ha på mig på, där jag är just då utan att det känns överbelamrat och blir stressigt mycket på samma plats.. Hellre ska jag kunna glömma att städa undan direkt, eller ens samma dag.

Jag hade gjort om vårt datarum till ett rum för bebisen som ska komma nästa år. Ut med tekniken, in med mys.

2013-09-28 @ 08:19:59
Postat av: Frida

1. Lyssna inte för mycket på andra! Givetvis är det bra att ha någon att bolla idéer med, men det viktigaste är att DU trivs.
2. Eftersom att det är lite för dyrt att som 19åring flytta hemifrån i sthlm så har jag fått lov att göra källaren till mitt kryp in. & 5000kr att inreda för skulle sitt väldigt fint just nu :-)

2013-09-28 @ 10:48:59
Postat av: Ellie

1. Mitt bästa inredningstips är att våga blanda olika mönster och motiv samt tänka kreativt.

2. Lägenhetens allrum. Köpa ny textil för att skapa lite mer värme i rummet nu när vintern är på väg.

2013-09-28 @ 11:11:56
Postat av: Yvonne

Använd era saker! Nya, ärvda, loppisfynd och annat. Ställ inte undan i skåp utan använd det. Använder du inte något- sälj, ge bort eller kasta.

Vi skulle göra om vårt 80-tals vardagsrum. Det är inte trendigt alls- bara tråkigt.

2013-09-28 @ 11:19:46
Postat av: Karin

1. Små detaljer som gör skillnad. Blanda nytt & gamalt, måla om i en annan färg iaf det behövs. =) Vit/svart bas med pasteller. Ferm living, little elefant samt DIY. Sedan självklart, inred med saker som du själv tycker om.
2.Köpt ett renoveringsobjekt, här i Umeå. Där nästan allt ska göras om, ngr golv sparas. Vi flyttar från en lägenhet till detta radhus. Har därför inget specifikt rum. Utan skulle bli Jätte glad om jag vann detta presentkort & fylla våra rum med inredning från Ellos Home.

2013-09-28 @ 11:21:23
Postat av: Johan

1. Kör på sånt du verkligen gillar och strunta i om det är samma stil eller inte.

2. Jag skulle ge min hall en makeover så att den kan få se bättre ut än nu.

2013-09-28 @ 12:10:58
Postat av: Elin

1. Mitt bästa inredningstips är att inreda med en lugn bas för på så sätt låta detaljerna - kuddar, plädar, mattor, belysning, ljus och andra fina saker - få ta plats.
2. Om jag vann skulle jag vilja ge mitt och min mans sovrum en makeover. Sedan vi flyttade ihop för sju år sedan har vårat sovrum kommit i sista hand inredningsmässigt, pengarna har gått åt till att fixa i ordning de andra rummen. Jag skulle vilja inreda en mysig oas för oss med en snygg sänggavel, mysig belysning, mjuka och sköna sängkläder, en massa härliga kuddar och en mjuk och lurvig matta att sätta ner fötterna på när vi vaknar!

2013-09-28 @ 12:21:46
Postat av: Hanna Nilsson

1. Mitt bästa inredningstips är att våga! Våga måla ytterdörren i den orangafärgen om din magkänsla säger så, våga ta in den där gamla ladugårdsdörren och använd den som matbord, våga sticka ut, våga gå din egen väg!

2. Om jag vinner presentkortet på Ellos så ska det oavkortat gå till att göra klar rummet på femte våningen, kupolen i vår vindmölla.

//Hanna

2013-09-28 @ 14:37:59
Postat av: Maria S

1. enkla och stilrena rum med ljusa väggar.... stilsäkra möbler som håller längre, som man inte tröttnar på, jag betalar hellre lite mera för en möbel som håller i både stil och kvalitet och färg! Tex ljusgrå soffa.. Sedan öser jag på med färger, blandar med både nya och gamla saker, ärvda som köpta. Gärna lite konstiga saker som sticker ut och syns!
2. jag skulle göra en makeover på min lilla sons rum (han är 11 år), som tjatat länge på att han är trött på sina lastbilar och traktorer på väggarna! Skulle riva ut allt och börja om, han är stor nu och har vuxit ifrån en massa av leksakerna, så detta vore riktigt härligt och vad GLAD han skulle bli! Och även jag som älskar att inreda, men sällan har råd, eftersom jag är långtidssjukskriven....

2013-09-28 @ 14:49:48
URL: http://miasunpysslar.blogg.se
Postat av: Jenny Bredmar

1.Låt ditt hem spegla dig, tänk igenom vad du vill göra, behöver och gillar och utgå från det. Tex Jag älskar att läsa och vill då ha en mysig läshörna, jag gillar varma färger och låter textilen vara i dessa färger och jag behöver lugn och ro i mitt liv så mycket ljus och vackra växter.
2.Min far har köpt ett litet hotell på Zanzibar och ska nu rusta upp det och de härliga textilerna, ljuslyktorna och dekorationer skulle passa perfekt till den mysiga atmosfären som han gärna vill skapa.

2013-09-28 @ 16:24:15
Postat av: Wilma

Mitt bästa tips är att göra "DIY"a sina möbler och dekorationer för att få personlig och egen design. Det rummet som jag skulle ge en makeover är mitt sovrum för att det skulle verkligen behöva en uppfräschning.

2013-09-28 @ 16:51:05
Postat av: Monica

1. Tänk linjer, färger och material! För att skapa harmoni i hemmet behövs egentligen bara att tänja helhet istället för enskilda rum.
2. Dottern har precis fått ett eget rum och det skulle behövas både det ena och andra där inne

2013-09-28 @ 18:03:13
Postat av: EVELINA

1. Inredningstips, jadu finns massor! DET bästa BÄSTA TIPSET skulle vara att alltid inred efter din personlighet, lita på din magkänsla. Var ingen slavisk trendföljare, om stilen egentligen inte är du.
2. Skulle vilja ändra i vardagsrummet. Skaffa mer belysning och dekoration. KÖPER alltid grejer från Ellos. Köpte nyligen hissgardiner därifrån!:-)

2013-09-28 @ 18:29:16
URL: http://eweliinas.devote.se
Postat av: Helena

Textilier är verkligen mitt tips!!! Kör man basfärger så kan du ändra ett rum totalt med kuddar, gardiner, plädar o mattor o olika fräscha färger ;)
Det rum jag skulle förnya om jag vann är vårt snart 8 åriga kök, det är jättefint men med tanke på hur snabbt inredningstrenderna går nu så behövs en liten uppfräschning ;)

2013-09-28 @ 18:38:19
Postat av: Hanna Vesterberg

1. Att använda sig av ljus inredning speciellt såhär när mörkret börja falla för att inte humöret ska dras med i mörkret.
2. Mitt vardagsrum skulle jag lägga ner lite inredning på.

2013-09-28 @ 18:58:31
Postat av: Camilla Sandmark

Hej!
Mitt bästa tips är att utgå från en själv. Plocka lite här och där av trender och mode och blanda gammalt och nytt och saker som man gillar. Då blir det personligt och levande och en stil som håller hela livet.
Det skulle vara lägligt om jag vann för jag håller precis på att inreda övervåningen i vårt hus som äntligen efter 10 år har blivit färdig!

2013-09-28 @ 19:03:04
Postat av: Emelie

Med ett lager färgburkar, tapetrullar, sidenblommor, vackra tavelramar, speglar, tavlor, krukor, vaser, m.m. kan man på ett enkelt sätt förändra och förnya.
Har man själv inte plats för sådana inredningsprylar, är det bra gå ihop och förvara tillsammans med någon likasinnad - byt, låna av varandra.
Skulle hjälpa brorsan som har sin första, egna lägenhet, helt rå och bara att sätta tänderna i. Så kul få agera inredningskonsult och bistå med råd och gå runt på IKEA och fantisera!

2013-09-28 @ 19:26:29
Postat av: care69

Jag är gärna med!
1. Mitt tips är att inreda personligt, med det man vill och inte som alla andra har det. Man vill ju att det syns vem som bor där.
2. Jag skulle absolut välja att göra om köket. Framför allt så skulle köksstolarna åka ut och ersättas med sen uppsättning snygga och hela. Sedan skulle det piffas med nya gardiner också.

Tipsat.
http://care69.blogspot.se/2013/09/29-sept-vinn-5000-kr-i-presentkort-hos.html

2013-09-28 @ 19:32:45
URL: http://care69.blogspot.se
Postat av: Frida

1. Att inte stressa fram. Bo in dig och känn av hur rummet bäst kan förändras. Och leta efter rätt saker, istället för att köpa något som man tror att man vill ha (bara för att det var billigt, nästan det man tänkt sig, vill snabbt bli klar).

2. Vårt vardagsrum är i stort behov av renovering. Vi har bott här i fem månader och insett tidigt att något måste göras. De förra ägarna har tapetserat två fondvägar (med samma tapet visserligen) på rummets längsta väggar, de korta väggarna är vita. Tapeten är svart (!) med små och vita blommor. Väldigt svårmöblerat med dessa färger och inte alls vår stil. Blev positivt överraskad när jag läste att Ellos fått in tapeter. Hade ju varit perfekt för vår renovering!

2013-09-28 @ 21:06:10
Postat av: Jojo

Första svaret: Kärlek! Se till att omge dig med det du älskar - vare sig det är loppisfyndet som "had you att hello", arvegodset eller designikonen som du sparat till i åratal. Vad som är vackert är personligt och ditt hem kan aldrig bli "fel" så länge du inreder med hjärtat!
Andra svaret: Mitt helt nya sovrum! Tornrum i sekelskifteslägenheter ger lite andra möjligheter än små rum i 70-talshus...

2013-09-28 @ 21:18:09
Postat av: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Oh älskar ellos.

1. Mitt bästa inredningstips är att inreda så det passar dig, personligt. Fin din egen stil. Våga vara unik. Gillar du en orangevägg, då ska du ha en orangevägg, älskar du mest vitt då ska du ha mest vitt.

2) Husets mitt skulle få sig en förvandling. Detta inblandar vår hall där nere och sträcker sig upp till vårat allrum på övervåningen. Det är kaos! Jag skulle vilja göra denna del av huset till vårat gemensamma. Där nere skulle tavlor få pryda väggarna och tala om vilka vi är. Och där uppe skulle alla möbler kastas ut och ordnas med nya. Det ska vara en plats där vi kan samlas på tillsammans hela familjen.

Nu håller jag tummarna.

2013-09-28 @ 21:41:42
URL: http://lottizdays.blogg.se
Postat av: Elin

1. Lyft fram dina vackra ting & använd dom!! Idag har jag plockat ner mina Spisa ribb-tallrikar från fjärde hyllan till första - nu ska dom användas! Tänk så mycket godare maten kommer smaka imorgon ;)
2. För 5000kr skulle varje rum här hemma kunna få ett lyft :) - det blir wallstickers till hallen, påslakan med harlequinmönster till sovrummet (och fler färgmatchande underlakan med resår), nya färgglada mattor till båda badrummen, skrivbordslampa till dotterns rum...

2013-09-28 @ 22:22:31
Postat av: Lena Eriksson

1. Använd textilier som accentfärger, de är billigast och lättast att byta ut när man känner för det. Stora möbler som soffa, bokhylla mm använder man en mer neutral färskala som brunt, grått eller vitt.
2. Jag skulle förnya mitt vardagsrum, det behöver lite kärlek efter flera år av textil misshandel.

2013-09-28 @ 22:31:03
Postat av: Kristina

Ett. Mitt bästa tips är tänka vad man vill att rummet ska förmedla för känsla! Spara bilder och gör små collage på mobilen för att hitta rätta känslan, innan man drar i gång och fixar!:)
Två. Efter många månaders sömnlösa nätter skulle jag vilja med hjälp av påslakanset, kuddfodral, matta, lampor, hissgardiner och annat fint från Ellos göra vårt sovrum till man vill vara i, jämt.

2013-09-28 @ 23:06:44
Postat av: Dennis

1. Massor av punktbelysning gärna med dimmer. Lys upp möbler uppifrån, underifrån eller inifrån.
2. Mitt rum, jag har staplar med banankartonger som är numrerade. Akut förvaringskris mao.

2013-09-28 @ 23:47:02
Postat av: Martina

1. Mitt bästa inredningstips, blanda personligt med trender!!! Få inspiration från andra och ta in dina egna tankar!
2. I vårt vardagsrum må vi få en känsla, men vi behöver inte pensla. Med mjuka kuddar och fina ljus, så kan det bli en massa mys.
Kanske jag kan få lite tur och ett presentkort vinna,
som student och vädur, på ellos en massa finna.

2013-09-29 @ 00:36:02
Postat av: AvaAya

1. Experimentera! Våga prova något nytt. Mix och matcha!
2. mitt dotters sovrum..as she grow older, her style changes..
she's ready to say goodbye to childhood, and welcome womanhood..

2013-09-29 @ 01:02:13
Postat av: Fanny Svensson

1. Man måste se möjligheterna i det man redan har hemma, granska sitt hem med kreativa ögon för att sedan se om det finns någon potential till förändring. Scouta ditt hem!

2. Det skulle bli mitt sovrum som faller offer för makeover, jag själv har inte utnyttjat potentialen där till fullo.. än!

2013-09-29 @ 07:31:00
Postat av: Sofi

1. Mitt bästa inredningstips är att lägga energi på riktigt snygga lampor

2. Det rum som skulle få äran att få en Makeover hos oss skulle vara ett barnrum hos oss där det behövs nya fina fräscha möbler

2013-09-29 @ 08:16:08
Postat av: Minna

1. Mitt bästa inredningstips är att samla på sig utklipp från tidningar och härliga inspirerande bilder i en mapp på datorn att plocka fram för inspiration och uppslag när det väl är dags för att förnya något hemma!

2. Om jag vann skulle jag definitivt hugga tänderna i vårt vardagsrum! Vi flyttade för två månader sedan (och fick vårt första barn för en månad sen!) så det mesta har kommit i ordning men inte vardagsrummet. Våra gamla möbler, kuddar och textiler hängde med och det behövs verkligen en uppfräschning!

2013-09-29 @ 09:22:13
Postat av: Helena D

1. Mitt inredningstips är att våga följa sin egen smak. Det är DU som ska bo där och tycka att det är fint! Och våga kopiera - ser du något fint eller smart så ta med dig det hem. Det är bara en komplimang till den som står för "originalet" :-)

2. Om jag vann skulle jag göra en makeover av vårt sovrum som idag helt enkelt inte funkar, varken stilmässigt eller funktionsmässigt.

2013-09-29 @ 11:02:33
Postat av: Maria

1) Mitt bästa inredningstips för svenska höst- och vinterkvällar är att ta en ljusslinga (finns batteridrivna på diverse butiker för en ytterst liten summa) och stoppa i en glasburk/flaska/vas - vad man än har hemma. Ger supermysigt mjukt ljus en kall höstkväll när man sitter med en kopp te uppkrupen i soffan!
2) Jag skulle göra en makeover i mitt kök. Vi har ett jätte litet kök med dåliga förvaringsmöjligheter, min son och jag brukar äta i vardagsrummet för att vi inte kan sitta i köket - skulle vara väldigt trevligt att njuta av en frukost i köket för en gångs skull!

2013-09-29 @ 11:19:30
Postat av: Corina Måbring Cadbrand

Vill självklart vara med och tävla :)

1.) Mitt bästa inredningstips är detaljer; fina små detaljer har ibland en benägenhet att göra hela alltet! :)

2.) Jag skulle vilja lägga lite extra tanke & kärlek på barnens rum och inreda dem riktigt mysig, fint och barnsligt kul! <3

2013-09-29 @ 11:21:32
URL: http://reachyourelimit.blogg.se
Postat av: Helen

1)Nu på vinterhalvåret är det mysigt och fint med en massa levande ljus.

2)Jag skulle vilja fixa på vår ovanvåning. I barnens spel/filmrum.

2013-09-29 @ 11:40:17
Postat av: Andrea

1. Mitt bästa inredningstips är att besöka många loppisar och auktioner. Man kan hitta väldigt mycket snygga saker som både är billigare och personligare än sådant man hittar i affärer. Man ska dessutom tänka utanför det man ser, mycket blir snyggt med lite färg eller annan typ av uppfräschning.

2. Det rum jag skulle ge lite extra kärlek är vardagsrummet. Det är ganska tråkigt för tillfället och det är där jag spenderar det mesta av min tid. Lite färg skulle nog liva upp rummet mycket. Jag skulle bland annat köpa nya kuddar, filtar och kanske en snygg lampa som lyser upp i vintermörkret.

2013-09-29 @ 11:49:49
Postat av: vilma

1) Bästa inredningstips: Textiler! Det är detaljerna som gör det. Nya gardiner, kuddar, plädar, påslakarn etc. Det gör allt, och så kul att byta ofta och mixa mönster och färger.
2) Sovrummet. Har länge försökt få till den rätta känslan där, men har ännu inte lyckats... Skulle bli så motiverad och äntligen få klart de rummet som jag nu inte alls trivs i...

2013-09-29 @ 15:13:00
Postat av: Micaela

1: Mitt inredningstips är, återvinn. Det finns så mycket saker man har hemma som kan bli som nya med lite färg, annars kolla på loppisar, mycket mer personligt.

2. Jag ska precis till och flytta så det blir inga problem att hitta nått hål att stoppa 5000:- i men jag säger vardagsrummet som vill jag få till den där mysiga härliga känslan i.

2013-09-29 @ 16:45:25
Postat av: Lennart Wetterberg

1) Kuddar i lammskinn och Dalainspirerat hemvävt tyg
2) Mitt kontor med mina 30 dalahästar,8 kurbitstavlor och mina 20 fotbollar från VM-turneringar

2013-09-29 @ 17:49:59
Postat av: Madde Jansson

1.Fräscha krukväxter, undanplockat, diskreta doftljus och en och annan påkostad detalj såsom tändsticksasken från Svenskt Tenn eller deras fina vas, Dagg.
2. Måste bli vårt sovrum! Nya tapeter och sängtextilier!

2013-09-29 @ 18:23:09
Postat av: Izabelle

1.Gör en moodboard för varje rum, med färger, möbler och idéer. Sedan följer du dessa när du inreder rummen för att få ett enhetligt rum och hem. :)

2. Vardagsrummet! helt klart! Det rum som jag tycker är allra viktigast, det är ju oftast där man sitter när man har besök från nära och kära :)

2013-09-29 @ 19:08:13
Postat av: Carola L

Mitt tips är att blanda gammalt och nytt - bara ha saker som man tycker om omkring sig - och så att man ser till att ha bra förvaring!

Jag skulle göra om sovrummet - det är så fult!

2013-09-29 @ 19:10:01
URL: http://mammamuh.blogg.se
Postat av: Pernilla H

1. Mitt inredningstips är att strunta i sin veliga man och bara köra. Hade min man fått vara med och bestämma så hade vi bott enormt spartanskt samt med förra ägarnas spikhål i väggarna....

2. Nästa rum som står på tur är vardagsrummet, väggarna är klara nu är det bara det roliga kvar, mattor, kuddar och gardiner.

2013-09-29 @ 21:36:10
Postat av: Ludvig

1 Om man ska få det att kännas som ett underbart hem krävs det en del av en. Jag skulle börja med att inreda hallen med ett stort leende och några vänliga ord. Vardagsrummet skulle vara fyllt av värme och kärlek. Köket bör vara öppenhjärligt och lyhört. Sovrummet ska vara byggt till lika stora delar fysisk som mental närhet, massa gosiga men även tröstande kramar ska översålla sängen. Barnens rum ska vara fyllda av skratt, närhet och uppmuntran.
2. Det är väl det där tomrummet på insidan som man försöker att fylla med prylar. Jag skulle vilja kasta ut allt som får mig att känna mig dålig, alla negativa tankar och habegär. Jag skulle nog fylla det med lite mer sjävförtroende som far, man, son, vän och kollega. Tjillevippen

2013-09-29 @ 21:40:47
Postat av: Kristina K

1) Nu när vintern närmar sig vill jag ha det varmt om fötterna. Så mitt tips är att köpa billiga, men häftiga trasmattor och sedan sy ihop dem till en enda stor matta. Det värmer skönt om fötterna, det ser så läckert ut och är ett stort plus för plånboken!

2) Hallen! Vår hall är tråkig och intetsägande och det är det första rummet våra gäster möts av. Det är lite utav en personlig skandal.

2013-09-29 @ 21:50:23
Postat av: Kristina K

1) Nu när vintern närmar sig vill jag ha det varmt om fötterna. Så mitt tips är att köpa billiga, men häftiga trasmattor och sedan sy ihop dem till en enda stor matta. Det värmer skönt om fötterna, det ser så läckert ut och är ett stort plus för plånboken!

2) Hallen! Vår hall är tråkig och intetsägande och det är det första rummet våra gäster möts av. Det är lite utav en personlig skandal.

2013-09-29 @ 21:51:26
Postat av: Sanne Nielsen

1: Mitt bästa inredningstips handlar om smart förvaring; kubbar som man kan sitta på men samtidigt förvara saker i. Otroligt praktiskt och snyggt! Även lite större koffertar rymmer mycket och kan användas som ett lite annorlunda soffbord. Plus att det ger en nice retrokänsla i vardagsrummet.

2: Om jag skulle få 5000 att inreda för, så skulle jag kunna inreda hela min lägenhet, dvs min etta på 40 kvm.

2013-09-29 @ 22:10:32
Postat av: Marie

1. Mitt bästa inredningstips är lådor/burkar. Inte bara är det snyggt om dom är genomskinliga och man har produkter eller saker med färg där i. Utan det är även smart, man slipper ha en massa saker liggande framme och man hittar det lättare.

2. Det rum jag skulle gjort om är vardagsrummet. Efter att mamma i mer än fyra år klagat över att hon vill göra något med vardagsrummet, byta soffa och slippa ha bokhyllor och hyllor som inte matchar. Och Efter många timmar i olika affärer har hon fortfarande inte hittat en matta hon vill ha.

2013-09-29 @ 22:19:32
Postat av: Gustav

1. Lite gammalt, lite nytt, lite fått...
Blanda gammalt och nytt. Det ger alltid en personlig stil som ändå blir praktisk och håll utkik - folk skänker bort grejor som aldrig förr.

2. Gillestugan. Från tveksam innebandyhall och bombnedslag till ett mysigt tonårsrum. Jag lovar - här finns nåt att bita i för en rejäl makeover!

2013-09-29 @ 22:43:59
Postat av: Sandra

1. Asymmetri!

2. "Nya rummet" som vi tyvärr fortfarande kallar ett rum som vi byggde till i vår lägenhet för två år sedan... Det började bli ett arbetsrum men behöver nu bli ett barnrum.

2013-09-29 @ 23:06:32
Postat av: Christina Palo

Hejsan
1: Jag älskar chabby chic så skulle nog mixa det med modernt.
2:Definitivt vår hall skulle behöva en uppfräschning och även en organisering för alla saker då vi är en stor familj

2013-09-29 @ 23:24:13
Postat av: Lisa S

1. Mitt tips är att inreda personligt och bara tänka på att du o övriga familjen skall trivas!! Det är ju ert hem!! Mitt hem är min Borg. Det citatet gillar jag och det är så sant! Ha gärna mycket fotografier i utvalda fotoramar framme! Mixa stilar, gammalt o nytt!! Och glöm inte lite växter! Jag brukar även försöka unna mig lite snitt blommor! Det behöver inte vara så dyrt, men gör mycket för ett hem OCH själen!! Eller varför inte plocka in sommar blommor eller en kvist från naturen!!
2. Mitt sovrum!! Då jag älskar nya säng kläder och vill få det lite mer om ombonAt nu till hösten!!

2013-09-30 @ 11:37:47
Postat av: Anna Lindblom

1. Personliga detaljer såsom reseminnen och foton.
2. Köpt hus i år där inget är gjort sen 70-talet. Skulle börja med att fixa till kök/matsal, mat är vår passion och just nu trivs varken vi eller maten i köket ;)

2013-09-30 @ 20:53:28

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL