Annons

Arkiv: okt 2013

Mitt senaste köp

I väntan på att Norrgavel ska göra gungstol av Länstolen (kom igen nu Nirvan, det vore väl ingen dum idé? I tempera eller ask + renskinn, snälla snälla!) så tycker jag att IKEA’s VÄRMDÖ är en av de finaste i klassen. När jag letade efter fåtölj med gung till uterummet föll valet på denna, i svart.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lika som bär: Taklampor med skuggeffekt

Lampan Secto är en modern designklassiker, tillverkad för hand av finsk björkplywood som böjs till och limmas på ringar, med en luftig design ger en hätfig skuggefekt. När jag var på Mio och kollade in höstens nyheter häromdagen sprang jag på taklampan Remsa, tillverkad i ett helt plastigt material och något kortare i rocken, men med ett liknande koncept och (vad jag tycker) tydlig formmässig inspiration från den Finska designsyskonet. Eller vad säger ni? Håller ni med om veckans lookalike?
Orginalet: Secto pendel från Secto Design, pris 3820 kr
Lookalike: Takpendel Remsa från Mio, pris 399 kr

Bloppis: Gan Rugs pouf

Vår flytt har krävt sina offer vad gäller möblemanget. Vissa grejor har plötsligt haft ”fel” mått och proportioner eller så har vi tvingats kompromissa bort en möbel till förmån för en annan. Min puff från Gan Rugs, designad av Héctor Serrano, är ett sådant exempel. Det finns helt enkelt inte plats för den i vårt nya vardagsrum, men kanske kan den bli fin hemma hos dig? Jag säljer den för 5000 kr (nypris via ex. Lotta Agatons webbshop är 10090 kr). Mått 100x110x120 cm. Maila mig om du är intresserad!
Foto: Gan Rugs / Lotta Agaton Shop

Veckans snackisar och nyheter – v 43

Min lämning till nästa iPad-magasin försenade veckans söndagssummering, rejält. Jag var på vippen att inte hinna alls idag, men får tacka tidsomställningen och den extra timmen för att det här inlägget kommer ut i elfte timmen – före midnatt. Här har ni en genomgång av vecka 43’s nyheter och bloggsnackisar!
Bloggaren April & May har stylat Zaras lookbook för nya babykollektionen Mini. Både kläderna och inredningsdetaljerna är ju så söta att man dör en smula. Tipstack till Maria!
Stylisten Tant Johanna som driver portalen Lovely Life tillsammans med Amelia Widell har gjort ett särdeles fint jobb i senaste Plaza Interiör. Jag fullkomligen ÄLSKAR den gröna väggfärgen. Så pass att jag funderar på vilken vägg jag ska gå loss på här hemma. Sovrummet, eller vardagsrummet?
Och grönt är i ropet på fler fronter. Nordiska Galleriet firar sitt stundande 100-årsjubileum i samarbete med Fritz Hansen som tagit fram en unik serie Sjuanstolar i numrerad upplaga från 1-100. Sitsen är grönlackad och benen på staget av bronsfärgad koppar. Tjusigt!
 
Mer då? Rädda Barnens designshop som säljer formsäkra föremål till förmån för utsatta barn har lanserat en rad nya produkter i veckan. Dessutom har de generös rea på utgående varor (bla Jesper Walderstens bok). Själv fastnade jag för de här gröna sköna av Tärnsjöläder signerade Lisa Hilland.
Och parfymsuccén Byredo lanserar en limiterad julutgåva av tre populära doftljus. Bibliothèque, Cotton Poplin och Fleur Fantôme som släpps i 500 ex vardera med specialförpackning och vita ränder. Pris 650 kr/st. Det mest ombloggade hemmet (Elin Kickens) har jag ju redan visat, men en annan som öppnat upp dörrarna till sitt bo är Pernilla på Plaza, via Livet Hemma = Succé! Klicka och se mer här!

Hemnetgodis på Lärlingsgatan i Jönköping

Med risk att föregå veckans mest ombloggade hem så kan jag inte låta bli att göra ett Hemnetgodis-inlägg på Sarah Widmans nya stylingassistent Elin Kickens lägenhet som just nu är till salu på Lärlingsgatan i Jönköping. Den är så fin att 2-3 småbilder inte räcker för att göra den rättvisa. Här kommer därför ett svep. Vill du se precis allt så rekommenderar jag dig att klicka här för en komplett rundtur. Snyggt jobbat Elin! Nu hoppas jag du blir Göteborgare snart och hänger med på Västkustbloggarnas events.
Välkommen hem till en sann stylist! Den fina vita byrån har Elin köpt på Bergmans möbler i Jönköping. Serien heter Falsterbo och kommer från Mavis, pris 4515 kr.
Inspirerande hemmakontor har hon också. Arbetsytan är skapad med hjälp av bordsskiva, bockben. rullhurtsen HELMER från IKEA. Jag gillar också att hon brutit av det vita med en Bauhaus-stol.
De här var populära som matstolar under 80-talet och kan med fördel fyndas billigt på Blocket eller loppisar som inte riktigt förstått storheten i den här stolmodellen ännu.
I köket står en annan möbel med rottingsits. Älskar pallen! Bordet kommer även det från Bergmans i Jönköping. Till det Thonetstolar och en Eames DSW. Ovan bordet hänger en Diamond light.
Jag skulle kunna visa hur många bilder som helst men detta måste nog räcka. Här hittar du resten och vill du se mer rekommenderar jag dig att följa Elins äventyr på Instagram.

Skön söndagsläsning

Jag vet inte hur det är hos er, men här ligger regnmolnen som ett luddigt lock över himlen. En perfekt ursäkt för att ta en slow start på söndagen. Jag passar på att läsa ikapp min bunt av oöppnade inredningstidningar. Bland annat tyska Couch Magazine och Elle Decoration UK som jag sålt flera foton till de senaste månaderna. Tro mig. Det är en högst overklig, men också fantastisk känsla, att få se sina bilder tryckta på helsidor i internationella magasin. Det är lite nypa-sig-i-armen-varning på den.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Herrbetjänt

Jag vet inte om det bara är jag men det känns som om den gamla klassiska herrbetjänten har fått ett uppsving igen. Åtminstone av bilderna på Hemnet, Pinterest och bloggarna att döma. Jag tycker jag ser sådana överallt just nu. Och med rätta. Kalla mig gärna tantig men det är ju en fantastisk pryl som både håller kläderna skrynkelfria och förvandlar morgondagens outfit till ett snyggt stilleben i ett nafs. Fyndas med fördel på Blocket, loppis eller via auktionsverkens appar. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Hemnetgodis i Norge

Okej, det här är ju egentligen inte Hemnetgodis i ordets rätta bemärkelse. Eftersom det är en lägenhet till salu i Norge, via grannlandets motsvarighet till Hemnet. Men icke desto mindre klickvärt för det. Inte visste jag att Norrmännen hade så fräsiga mäklare som Boa Eiendomsmegling? Tänk Fantastic Frank, gone Fleksnes. Nedan är bara ett exempel. Här hittar du fler fina och tokiga objekt till salu!
Foto: Boa Eiendomsmegling

Lika som bär: Golvlampor

Nu har jag fått så många läsartips och kommentarer angående den här lampan att jag inte kan låta bli att posta ett inlägg om den i kategorin lookalikes/lika som bär (trots att jag tvekat lite själv). Nej, de är inte helt identiska – men visst har de vissa karaktärsdananade och väldigt snarlika drag. Som om de vore syskon ur samma släkt. Bortsett från prislappen då’rå. Kan IKEA’s designers ha sneglat lite på den klassiska AJ-lampan från Louis Poulsen när de tog fram IKEA Stockholmslampan tro?
Orginalet: AJ Golvlampa design Arne Jacobsen, från Louis Poulsen pris 6420 kr
Lookalike: IKEA Stockholm golvlampa design Ehlén Johansson, pris 995 kr

Veckans DIY: Mobiler till baby och barnrum

Det är många som har hört av sig och bett om förslag på var man kan hitta fina mobiler till baby- och barnrum. Mitt bästa tips? Gör en själv! Allt du behöver är papper, lim, en vass sax och lite kreativitet. När Ica bad mig pyssla ihop något inspirerande av deras nya hobbysortiment så bestämde jag mig för att visa hur man enkelt kan skapa ett gäng fina mobiler med enkla medel.

Fundera ut några motiv som ditt barn gillar, skissa med blyerts eller klipp ut figurer på frihand. Använd en vass sax, färgat papper och klistra lager på lager eller jobba med veck och vikningar.
Jag använde en kvist från skogen, genomskinlig nylontråd, band, mönstrat papper och olika små pysseldetaljer från Icas hobbysortiment. För att göra bollarna nedan så klippte jag ut 5-6 runda cirklar som jag vek på mitten och limmade ihop tills de bildat en tredimensionell kula.
Tänk bara på att hänga mobilen på behörigt avstånd från små barnafingrar. Paasar de inte ovanför barnsängen (beroende på hur långt avstånd du har till taket) så är de fina att hänga i fönstret. Har du ingen lampkrok att hänga din mobil i så kan du nåla fast den i nederkant på gardinen tillexempel!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se i samarbete med Ica

1 3