Tävla och vinn: Presentkort på 5000 kr

Den här veckan är det Sköna Hus som sponsrar en tävling med ett presentkort på generösa 5000 kronor hos deras samarbetspartner afswedala, som gör bäddset, handdukar och nu även porslin med inspiration från vårt ursvenska kulturarv. Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande frågor i kommentarsfältet. Du har som vanligt en vecka på dig. Lycka till!
 
1) Vilket av de över 200 referenshus som finns på Sköna Hus hemsida tilltalar dig mest?
Motivera kort varför.

2) Vad tycker du om Sköna Hus inspirationsblogg? Är det tex relevant för en hustillverkare att ha en egen inspirationsblogg? Vad tycker du kan göras bättre? Vad saknar du? Motivera mycket kort.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Amanda som svarade kl 10:52:58 Hör av dig med din mailadress så ser vi till att du får vinsten inom kort!
*Tävlingen pågår t o m. den 6/3 2013 kl, 12.00. Ett presentkort hos Sköna Hus samarbetspartner afswedala ligger i potten. Presentkortet kan endast användas i afswedalas egen webbshop. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren utses av Sköna Hus. Deras beslut kan ej överklagas.

Kommentarer
Postat av: malin björling

Hej hopp, kul tävling med kul VILL-HA pris.
1)hus nr 1378 är i mitt tycke extremt tilltalande liksom det mesta av Gerth Wingårdhs arkitektur. Så enkelt och tidlöst, ligger nära danskt 50-tal och samtidigt fyllt med innovativa materialval och modern byggteknik. Huset förhäver sig inte utan speglar sin omgivnings skönhet.
2)Men självklart ska inspirationen flöda i en blogg jämte huspresentationerna, så mkt energi det går åt för att ens välja rätt hustyp behövs det både inspiration och lustfyllda miljöer för att lyckas få till sitt drömhem.
De förbättringar som jag önskar är nog mest lite tydligare hänvisningar till inköpsställen, priser och dylikt. I övrigt snygg bloggdesign, enkelt och tydligt med stora bilder.

Postat av: Malin Olofsson

Nr 1424 - Stort och rymligt hus med en välkomnande och lyxig entré och stora fönster som släpper in ljuset. Mysigt men modernt.

Bloggen är inspirerande men jag hade velat ha mer inspirerande text till inläggen.

2013-02-28 @ 23:36:39
URL: http://darksess.com/
Postat av: Jennifer

Nr.1435 är mitt favorit hus. Ett hus som är ett med naturen runt omkring. Jag gillar den enkla planlösningenmed öppna rum, mycket ljus och inbjudande utomhus ytor.

Jag gillar bloggen, det kan aldrig bli för mycket inspiration för den som är design/ arkitektur intresserad och som planerar sitt dröm hus! Mer information om priser och inköpsställen skulle uppskattas, samt trendfärger för interiör.

Tack för en fantastisk blogg!

2013-03-01 @ 01:02:42
Postat av: Malin

1. Nr: 1338, har svårt att sätta fingret på varför . Hade jag fått välja hade jag velat bo i en ombyggd gammal lagerlokal men jag hade ju inte tackat nej till att bo i hur nr 1338.
2. Det dröjer nog länge till innan jag går i banorna för att köpa ett hus, men hade jag gjort det nu hade jag definitivt tyckt deras blogg var relevant, där kan jag få inspiration. Gillar den info som redan finns att tillgå där, men gillar ju DIY trenden och fått matnyttiga tips om hur man lägger golv, kakel ,klinkers eller hur man bäst väljer ut dessa hade inte varit fel, Eller varför inte ett program där man kan färglägga ett redan färdigt hus?

2013-03-01 @ 01:33:19
URL: http://joyforhome.blogg.se
Postat av: charlotta hellström

Hej!

Objekt 1208 tilltalar mig, det har utseende mässigt och storleksmässigt allt enligt mig. En otrolig charm, enkelhet men ändå väldigt detaljerat. Ett sådant hus skulle jag gärna bo i , det är huset jag drömmer om.

Jag tycker absolut att det är relevant, det finns så mycket inspiration att hämta. Allt från små detaljer till stora projekt. Man kan aldrig få nog av inspiration. Tyvärr känns det i dagsläget inte som jag någonsin kommer att ha möjlighet att bygga nytt, men drömma kan man väl få göra och kanske kanske händer det. Kanske lite mer miljöinfo kring husbygge, vad skall man tänka på. Men jag kände mig välkommen.

Mvh
Charlotta Hellström

2013-03-01 @ 06:08:35
Postat av: Sara

1) Objekt nr 1226 tilltalar mig. Jag är förtjust i blandningen av puts och trä i fasaden och ett hus med vinkel som ger en skyddad uteplats. Med erfarenhet av att bygga hus har jag lärt mig vad jag vill ha och planlösningen på detta hus är bra. hade önskat en något större tvättstuga på nedervåningen och klädkammare i anslutning till stor sovrummet på övervåningen.
2)Jag får väldigt mycket inspiration från bloggar så det tycker jag är otroligt viktigt. Jag skulle vilja se mer detaljer både interiört och exteriört, förslag på tillval, materialval och "det lilla extra" som tex integrerad it-lösningar. Priser, tomter till salu och referenser eller en intervju med familjer skulle vara intressant.

2013-03-01 @ 08:05:33
Postat av: Frida Franckié

Jag skulle kunna flytta in i referenshuset 1341 imorgon. Utan problem. Känns som att gränserna mellan inne-ute är hårfina, och det lockar verkligen!

Bloggen känns absolut relevant, och hade jag fått önska hade den innehållit något mer text, så att de fina bilderna fick ett sammanhang och ett samband till just Sköna hus.

2013-03-01 @ 08:10:58
URL: http://fridafranckie.se
Postat av: Carolina

Måste testa tävlingsturen! :)
1) Objekt 1416 gillar jag för den klassiska husfasaden som gömmer en modern insida. Dock saknar jag planlösning för huset! :( Gillar även Objekt 1338, dels för första exempelbilden vid havet och tallen, men även för den innovativa planlösningen.
2) Sköna hus-bloggen kanske enbart skulle fokusera på hus (?) för idag delar de ju med sig med ett och annat inredningstips/inredningsdetalj. Men om jag skulle önska något så vill jag ALLTID, ALLTID se planlösningar i samband med att man visar ett hus. T.ex. Greenland Road Residence-huset som det bloggas om. Jag vill se helheten och jag älskar planlösningar! En presentation av ett hus är inte fullständig utan en planlösning! ;)

2013-03-01 @ 08:43:34
URL: http://calinas.se
Postat av: Kajsa

Hus 1269 fastnade jag för det gav en känsla av lugn.
Bloggen var lättläst med mycket fina bilder med mycket ljus.
Jag saknade inget allt var bra.
/Kajsa

2013-03-01 @ 08:46:37
Postat av: Annelie

Jag gillar objekt 1261. Tycker kontrasten mellan träfasad och den zinkfärgade takplåten är perfekt! Med erfarenhet av husbygge så har man vissa grejer som man själv önskade man tänkt på när man ritade huset och en av de största sakerna är tvättstuga på entreplan och denna med tvättstugan bakom badrummet känns som en smart idé!

Ang. bloggen skulle jag vilja ha mer text som knyter samman till bilden!

2013-03-01 @ 08:53:08
URL: http://dansbanegatan.blogg.se
Postat av: Anna Viktorsson

1. ÄLSKAR 1435 med de vindpinat grå plankorna. Huset är klassiskt men ändå modernt och blir ett med naturen och sin omgivning på ett fantastiskt sätt.
2. Gillar bloggen skarpt! Den är en härlig mix av arkitektur och design och borde uppmärksammas mer så fler få ta del av den!

2013-03-01 @ 09:00:27
URL: http://www.annaviktorsson.se
Postat av: Frida Svahn

Objekt 1447, det integrerar så fint i tallskogen.

Absolut bra att ha en inspirationsblogg.

För att gå tillbaka vill jag hitta annorlunda produkter som ger en "wow" känsla. Även annorlunda och snygga lösningar på vanliga problem i hemmet. Typ sladdar, dörrar, gardinupphängningar för sneda tak, färg påverkan m.m.

Hoppas detta är kritik som hjälper er!
Mvh. Frida Svahn
www.fridasvahn.se

2013-03-01 @ 09:16:08
URL: http://fridasvahn.se
Postat av: Hanna Lindman

Perfekt tävling för en som är i husletar-tagen :).
1. Måste man välja bara ett, kan tänka mig ungefär hälften. Men om jag ska ta ett hus så får det bli nr 1208. Det är ett sånt hus som jag alltid återkommer till och där jag säger "åhh" när vi är ute och kör och jag får syn på ett. Dock brukar det vara alldeles för mycket renovering för en annan att klara av på dessa hus, därför är det helt perfekt med ett nybyggt hus med allt nytt och fräscht!
2. Klart en hustillverkare ska ha en inspirationsblogg. Dock skulle jag gärna se ett lite bredare spektra och inte bara det som passar en modern "kantig" villa, även om dessa också är härliga. Tydligare hänvisningar kan jag sakna och som vanligt är det som faller mig bäst i smaken de detaljer man faktiskt har en chans att anamma.
Tack för en trevlig tävling.

2013-03-01 @ 09:54:45
Postat av: Sara

Fråga 1: Definitivt 1184. Det är en stilrent hus med många finsesser, vinklar och vrår men inte för pråligt.
Fråga nr 2. Jag tycker mycket innehåll i bloggen är för visionärt för oss vanliga designintresserade. Hela hus och byggnader som är beyond rimliga gränser för inspiration. Det är för maffigt så jag tappar intresset. Jag uppskattar fler husdetaljer som är lättare att applicera i egna husdrömmar och projekt och som kan adderas med annat.

2013-03-01 @ 09:55:03
Postat av: Josefin

1. Tycker att objekt 1310 är det huset jag absolut fastnade för. Min spontana känsla är ett "familjehus", det känns varmt, kärleksfullt och ombonat på något vis, det jag vill känna inför mitt framtida husköp.

2. Aldrig tidigare varit medveten om bloggen men fastnade faktiskt för den. Dock kanske lite för mordernt och kantigt för min smak för att jag ska bli helt såld. Jag hade gärna sett lite mer som skapar en varmare känsla i hus, lite mer "vanliga" hus. Men det kanske bara är jag som tycker så :).

Tack annars för en härlig sida!

Med vänliga hälsningar,
Josefin Johansson

2013-03-01 @ 10:22:50
Postat av: Johanna Nyström

1. 1447 knockade mig fullständigt! Jag drömmer redan om tallbarr under fötterna. Spännande planlösning som känns lekfull och annorlunda. Här kan jag och min familj bli gamla tillsammans.

2. Inspirerande blogg som jag gärna besöker frekvent! Kanske att ni kan vara lite mer generösa med text.

2013-03-01 @ 10:49:15
Postat av: Funkynality


1. Att mitt val föll på storfönstrade 1397 var inte så konstigt efter att ha levt på bottenvåningen i 12 år. WOW säger jag bara.
Har alltid varit tvungen att prioritera ljusa möbler och inredning.
Den stora, luftiga ytan och de höga taken är to die for.

2. Det var jätteroligt att se husen.
För mig kändes nästan alla som ett hus, byggt in the middle of nowhere, där designern enbart har prioriterat husets struktur och ingenting om där utanför.
Att designa tomten och trädgården, även om minimalistiskt, är ett måste för att huset inte ska se ut som någonting som har fallit ner från rymden och råkat hamna just där.

2013-03-01 @ 10:53:50
URL: http://funkynality.blogspot.se/
Postat av: Kerstin

1. 1310 underbart hus i min lantliga andas stil!
2. Inspiration i vardagen med bra bilder om helhetsintryck och tankar om variationer som förhöjer intrycken

2013-03-01 @ 12:09:00
URL: http://thebaglady.se
Postat av: Jessica

1. Mitt självklara val är 1238. Älskar fönster som går från golv till tak. Att ha naturen så nära inpå gör att man får en känsla av att inne är ute och ute är inne!
2. Visst är det relevant med en insperationsblogg. När väl huset är byggt vill man ju inreda det och varför inte hitta hus och inredningsdetaljer på samma ställe. Jag skulle dock se att de la mer tid på text till alla fina bilder.

2013-03-01 @ 12:22:15
Postat av: Lisa

1. Jag tycker mest om hus 1435 med den öppna planlösningen och att det är öppet upp i nock över v-rum och kök. Hade dock gärna sett en entré i tvättstugan samt att "masterbedroom" var mer avskiljt från övriga sovrum. Hade också gärna sett fler bilder från husets insida.

2. Bloggen är inspirerande - framförallt de coola bilderna. Hade dock gärna sett lite mer text till bilderna.

2013-03-01 @ 13:04:49
Postat av: josefin

1)Objekt 1447 tilltalade mig för de 2 volymerna skapade intressanta rumsligheter både ute och inne och att den lätt kan anpassas till en plats topografi och vegetation.
2) Jag tyckte bloggen var trevlig men saknade inspirerande och alternativa planlösningar/boendelösningar och kanske inköpsställen och andra källor skulle redovisas tydligare.

tack för en trevlig blogg!

2013-03-01 @ 13:08:56
Postat av: Andrea

1.) mitt favorithus är objekt 1320. Ett hus som verkligen smälter in fint i naturen och som samtidigt erbjuder utmärkt planlösning och fantastiskt ljusinsläpp! Det är absolut ett hus jag skulle vilja bo i och som jag tror passar utmärkt för såväl barnfamiljer som barnfria.

2.) jag tycker att det är jättepositivt att en hustillverkare även har en blogg (mer sånt!). Bilderna är jättefina, men jag skulle vilja ha mer text och fler detaljbilder, kanske även konkreta design- eller inredningstips för "vanliga Svenssons". Tydligare bilder eller skisser på planlösning är också något jag skulle vilja se mer av, då det oftast är just det jag tittar på när jag kollar på hus. Annars tycker jag att det är en toppenidé som fler hustillverkare borde anamma :)

2013-03-01 @ 13:23:40
Postat av: Maria P

Jag gillar hus nr:1416, tänk att sitta vid ett av de där runda fönstren och jobba varje dag, vore underbart!
Jag tycker det är jättebra att de har en inspirationsblogg då kan jag få en tydligare bild av hus mitt framtida hem kan se ut!

2013-03-01 @ 14:09:25
Postat av: Camilla Sandmark

Hej!
Jag gillar huset 1084..Jag är en romantiker och den här stilen får mig att smälta och tänka på hur det var förr..
Jag gillar att tillverkarna har egna bloggar och inspirationssidor där man kan fördjupa sig i olika idéer och tips.
Det är då viktigt att inköpsställen och ev. priser finns med.

2013-03-01 @ 15:27:05
Postat av: Lena

ett: 1063 Ett suterränghus i Herrgårdsstil känns som en ny spännande kombination.
två: Det är många inspirerande bilder på bloggen. Kompletera med text och produktnamn. Rubrikerna känns onödigt "mäklarhurtiga".

2013-03-01 @ 15:27:40
Postat av: Annica

1: Jag är helt såld på objekt 1208. En hus typ med mycket historia, gifter sig med omgivningen och är så vackert. Känns lite Madicken-känsla över huset, med mycket upptåg och glädje!

2: Fördelar med att ha en blogg som hustillverkare ser jag som många och det är absolut relevant! Det är smidigt sätt att kommunicera och nå ut med sitt budskap. Ett tips är att lägga till mäjlighet att kommentera bilderna, detta skulle vara ett enkelt sätt att kommunicera både från tillverkarens sida men av kunden, det är enkelt att skicka iväg en fråga som kommentar och även att besvara frågan.

Jag tycker inte att en blogg hos hustillverkare ska tipsa om olika möbler, inredningssaker etc. utan hellre om tips och råd kring just hus och kanske trädgård. Hur du sköter om det, tips vid omålning, hur du sätter upp bokhyllan enklast, när beskära äppleträden etc. Men givetvis även inspirerande bilder på rum och hustyper. Ett tips är att byta namn på "knappen" inspiration till inspirtationsblogg. Kan vara många första besökare som missar detta annars!

Trevlig helg!

2013-03-01 @ 15:47:13
Postat av: Maria Gunnarsson

1. Objekt 1437 Otroligt personligt och charmigt!

2. Den är proffsig men för enkelriktad med bara nytt och det mesta i samma stil.

2013-03-01 @ 16:37:47
Postat av: Jessica

1. Objekt 1378 tilltalar mig mest. Detta hus, liksom många av de andra, ligger i närheten till naturen vilket är något som jag uppskattar väldigt mycket. Det är den finaste av alla accessoarer. Jag tyckte även mycket om att huset bestod av endast ett plan. Det känns på något vis som att man då har någon slags mer kontroll över rummen. Sedan är även huset riktigt snyggt, fräscht, ljust och rymligt på alla vis.

2. En inspirationsblogg är bra. Det kan dock kännas lite tråkigt och ointressant att läsa just denna då jag ej fick en känsla av något direkt syfte. Kändes mest som fina bilder lagts inte bara för att.

2013-03-01 @ 16:55:13
Postat av: Sara Ahola

1. Jag och min sambo är i husletarsvängen och funderar på att eventuellt bygga ett nytt hus. Objekt 1265 är en favorit, det faller verkligen oss i smaken! Kanske ett framtida hus för oss?!

2. Jag tycker att Sköna Hus inspirationsblogg är super bra! Jag blir lika glad och inspirerad varje gång! Jag tycker det är till fördel att det finns tips och idéer om inredningsprylar och möbler. Att få denna inspiration genom bloggen gör att jag vill uppdatera hemmet. Bloggen är en bra kanal för mig som exempelvis inte köper inredningstidningar i butik! Här får jag mina tips och idéer! Jag ser gärna ännu mer möbler och inredningsprylar för både en billig och dyr peng samt inköpsställe och priser, detta saknar jag idag!

2013-03-01 @ 17:00:49
Postat av: Petra Christensen

Hej!

Vilken fantastisk tävling!
Objekt nr. 1208
Ett proffsfotograferat hus med en värmande själ,
som lockar betraktarens öga mer än väl!

En inspirationsblogg är lysande & tänkvärt att ha. Den erbjuder tips, idéer och inspiration när man ska köpa nytt eller vill förnya. Att köpa eller ha ett hus är ett levande projekt och med denna bloggen får man hela tiden tips & idéer för att skapa sitt eget hem, sin egen stil och sin egen njutning.
Det bästa är att följer man bloggen så fastnar man aldrig i ett grått hörn av trist inredning utan hittar hela tiden små lyckopiller som tillsammans får hemmet att stråla in i evigheten..

2013-03-01 @ 17:28:24
Postat av: Petra Christensen

Jag råkade skicka in bidraget lite för tidigt och var inte klar:

Som förbättring tycker jag att man ska kunna välja en viss stil eller linje att gå på och få tips om när det dyker upp nya objekt på mejl. Ex. lantligt eller funkis etc..

2013-03-01 @ 17:32:33
Postat av: Maria W

1. Hus 1226 har lite av allt som jag gillar. Trä och putsfasad, nordisk design, runda fönster, snedtak och höga fönster, helt perfekt.
2. Vilken bra idé med inspirationsblogg. Fantastiska bilder som jag slukas av, lite mer text till skulle uppskattas.

2013-03-01 @ 17:59:46
Postat av: Kristina Pålsson

1. 1458. Stilren design, stora fönster och tydliga linjer. Vid första anblick kan huset se lite tråkigt ut men med en prunkande trädgård och personlig inredning tror jag detta hus når långt.
2.Relevant? Ja! Inspirerande och nyttig blogg, som verkligen hjälper! Önskar dock mer deltaljinspiration både interiört och exteriört, finesser som ger det där lilla extra. Saknar lite personlighet och bloggen har en tendens att bli lite ensidig, mer hjärta i texterna och lite variation så blir det toppen!

2013-03-01 @ 19:08:43
Postat av: Elisabet Andersson

1.
Objekt 1395 tilltalar mig mest.
Ett enormt tjusigt drömhus!
Stilrent med svart och vitt i kombination.
Huset är välförsett med fönster, dessutom vackra sådana.
Den blå dörren fungerar som kronan på verket!
2.
Inspiration är alltid relevant - kan man aldrig få nog av!
Hade önskat mer text till inläggen, så att bilderna sattes in i ett större sammanhang.
Detta skulle göra inspirationsbloggen komplett tror jag! I övrigt har bloggen ett mycket fräscht tilltal som känns uppdaterat och 2013!
Ett fantastiskt VILL HA-PRIS i denna tävling, verkligen!


2013-03-01 @ 19:56:26
Postat av: Olivia Thiel

1.
Objekt 1338: Svensson-Svenssonhus i lyxförpackning. Underbara stora fönster med massa ljusinsläpp. Längtar efter att få ta med mig kaffekoppen ut på balkongen för att njuta av lite lugn och ro.
2.
Alla behöver vi drömma oss bort ibland. Älskar de härliga bilderna och att det inte är en massa text till. För som man brukar säga "en bild säger mer än tusen ord". Det som jag saknar är underkategorier till dessa inspo-bilder. Ex. en flik för bara hus, en för bara lampor....

2013-03-01 @ 20:57:56
Postat av: Katarina

1.Nummer 1448: Tallskogssus, stilrent och enkelt men med finess: nordiskt Buoana Vista!
2. Absolut bra med bloggen och allt är bra och snyggt med den men kunde vara lite personligare. Mer som Trendenser eller Sköna hems blogg; http://blogg.skonahem.com/addsimplicity

2013-03-01 @ 21:24:46
Postat av: Anett S

Objekt 1349 , ett härligt hus tillgängligt för de flesta familjer som längtar efter nytt med modern planlösning för en matälskande familj med köket i centrum.

Blogen är en mycket fin inspiration för de som går i husbyggartankar. Härligt med internationell arkitektur. Kanske att ni skulle ha något fler mindre hus som inspiration, för vanliga dödliga. Kan vara skönt att se ngt i nivå med sin egen plånbok!

2013-03-01 @ 21:34:34
Postat av: Lisa K

1403 är favoriten, jag är svårt Gert Wingårdh-biten. Huset ger skönt perspektiv, mer natur i våra liv!

Bloggen är snygg med unikt uttryck, men varför uppdelningar som Mat&Dryck?

2013-03-01 @ 21:58:10
Postat av: Lotta

1226 - Husets fina former, stora fönster och kombinationen av trä och puts tilltalar mig.

En inspirationsblogg tycker jag är bra. Ännu bättre vore det om alla fantastiska hus och inredningar varvades med mer konkreta tips och frågeställningar som personer i husbyggartagen kan ha nytta av. Korta intervjuer med arkitekter och deras tankar kring husen skulle också vara intressant.

2013-03-01 @ 23:10:02
Postat av: Malin

1425, det perfekta huset för landstället. Drömmer om något sådant.

Bloggen inspirerar med fantastiska hus och inredning. Texter med inköpsställen och priser skulle vara mycket uppskattat.

2013-03-01 @ 23:50:24
Postat av: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Objekt 1306 tilltalar mig bäst. Varför jo det vore drömhuset. Har alltid viljat ha ett enplanshus med massor av ljusinsläpp och detta var perfekt, även planritningen. Bara tomten som fattas nu då!

Jag tyckte om inspirationsbloggen. Stilren och bra inspirerade bilder. Tycker absolut att det är relevant. När man bygger nytt hus kan det vara svårt att få till den rätta känslan och hitta saker som passar, även när man ska välja inredning och materialval kan det vara svårt då är det bra med inspiration. Nåt som skulle kunna förbättras är mera text, inte så mycket, men kort och som kan ge fler iddér en vad själva bilden visar. Sen saknar jag lite inspiration på trädgårdar, det tillhör ju också husbyggandet och är väldigt viktigt tycker jag.

Tack för en bra tävling. Håller tummarna nu!

2013-03-01 @ 23:51:48
URL: http://lottizdays.blogg.se
Postat av: Camilla A

1. Ett 1341 vid havet... Då hade jag varir nöjd! :)
2. Tycker inspirationsbloggen ät bra. När man bygger nytt så behöver man ofta inspireras. Bilder på inredningsmäjligheter etc är kalas!

2013-03-02 @ 08:10:36
URL: http://www.vastrahagen.blogg.se
Postat av: Agneta

Objekt 1230 motsvarar mina drömmar om ett hus vid vår sjö. Vi har tomten och drömmer om att bygga ett hus och detta är precis som vi önskar. Inte för mycket och inte för litet - helt perfekt!

Jag tycker att det är en mycket bra idé att som hustillverkare ha en blogg. När man söker efter det perfekta huset kollar man som köpare runt mycket och en blogg inspirerar och gör att alla pusselbitar plötsligt faller på plats (som för mig när jag såg objekt 1230!).

Bloggen är mycket bra och lätt att hitta i för oss läsare. Om jag skulle få önska en utveckling, är det att träffarna under "sköna kategorier" skulle komma upp utan att jag behöver klicka på dem i träfflistan. Men som sagt, en mycket bra blogg!

2013-03-02 @ 08:22:42
Postat av: Carina

1, orka inte ens bläddra nedåt eller ens gå in på något hus (även fast jag tittar på att ev bygga hus..) supertrist sida!! saknade en sökmotor för o få fram vad just jag söker, stl, fasad, tak, våningsplan osv
2, superhärlig blogg!! Men varför ingen länk till det mest liknande hus man kan förverkliga tipsen som fanns på den bloggen till sina egna hus?? Lite mer personligt o inte så mycke sterila bilder men hela tiden ett av sina egna hus som grund (även om det inte är så i verkligheten)

2013-03-02 @ 09:39:47
Postat av: Susanne

OBJEKT 1425 tilltalar mig mest. En blandning mellan naturmaterial och modern stil ger ett mjukt och iögonfallande intryck. Lite fjällstuga intryck.

Bloggen skulle behöva lite text under bilder. Och specifika saker som man skulle kunna köpa i butik. Tex kuddar på bilden med en text under vart och hur mycket kudden kostade, då finner man inspiration när man själv får möjligheten att "hitta" den i butik.

2013-03-02 @ 11:27:58
Postat av: Marie

1. Objekt 1351, klassiskt hus som håller på lång sikt. Precis ett sådant hus skulle jag vilja inreda och bo i.

2. Absolut relevant, genom inspirationsbloggen kan man nå ut till fler än de som enbart letar hus och den som inspireras av bloggen idag kan mycket väl bli en kund i framtiden. Gillar mixen av inlägg men tycker ibland att inläggen rent textmässigt kan bli lite längre och inte enbart innehålla bilder, då blir det även lite mer personligt.

2013-03-02 @ 11:48:36
Postat av: Jenny

1. Hus 1102 tilltalar mig. Det går att bygga även om man inte har en tomt med fantastiskt avskilt läge vid havet som är få förunnat. Det stor burspråket i glas med takhöjd genom två våningar gör huset speciellt även om det inte sticker ut lika mycket som en modern låda med jättefönster. I 1102 får man in ljuset och rymden men behåller insynsskydd och privatliv även i ett normalt villaområde.

2. Inspirationsbloggen är fantastisk! Jag skulle gärna se Moodboards av olika slag med bilder av akriketurlösning, textur, färg och uttryck.

2013-03-02 @ 14:26:13
Postat av: ellinor

objekt 1246, jag säger bara jisses! Vilket underbart fräsht hus, är verkligen svag för runda fönster och lite båtstil så detta faller mig i smaken.

vad jag tycker? faktastiskt fina bilder även om det kunde vara lite mer personliga åsikter och texter. och gud ja jag tycker det är relevant!

2013-03-02 @ 17:47:54
Postat av: Carola L

1:Objekt 1310 är min favorit - skulle passa perfekt för mig som vill ha en stor gård på landet med en massa djur runt knuten.
2: Jag tycker att det är bra - varför ska man inte kunna ha en blogg om inredning fast man är hustillverkare. Förmodligen har man en tanke på hur man själv skulle inreda de olika hustyperna.

2013-03-02 @ 19:27:46
URL: http://mammamuh.blogg.se
Postat av: Stark

Personligen föredrar jag hem med karaktär och personlighet. Trähus är en storfavorit, vilket är den största anledningen till att objekt nummer 1064 är min favorit! Helt underbart hur med fantastiskt läge och underbart stora fönster som släpper in ljus.

Jag tycker absolut att det är viktigt med en inspirationsblogg. Allt vi gör i vardagen underlättas med inspiration av något slag. Vad jag dock saknat i bloggen är lite text till inläggen - det skulle sätta ytterligare prägel och personlighet på bloggen och göra den ännu mer underhållande!

2013-03-02 @ 20:51:00
Postat av: Emma

1425 skulle passa perfekt på min drömtomt där hemma i byn. Naturmaterial och modern design i fin harmoni! Känns skönt med ett hus som kan passa in i en lantlig miljö utan att för den skull vara gammaldags i sitt uttryck.
2. Det är klart att man kan ha en inspirationsblogg! Det vore roligt om det fanns en tydligare koppling till de olika husen.

2013-03-02 @ 21:25:45
Postat av: Sofia

Objekt 1380
Jag har ingen arkitekts ögon, men vilken fantastisk planering, framförallt vad gäller fokus på vad som skapar affektion. Ett "one of a kind" vad gäller öga för detaljer.

Det är absolut relevant för hustillverkare att ha en inspirationsblogg. Det är en slående kombination. Som förhållandevis ny läsare hade jag önskat mer marknadsföring, ex. sociala medier, för att hitta hit tidigare!

2013-03-02 @ 22:11:18
Postat av: Mirre

Vill genast flytta in i Objekt 1208

Boendet är ju ofta livets största investering och ju mer underlag man har, desto mer nöjd kommer man att bli smed sina val, så allt som inspirerar är av godo
Saknar dock referenser till inköpsställen och önskar mer text

2013-03-02 @ 23:20:28
URL: http://mirresyr.blogspot.com
Postat av: Madeleine

1. Tycker att nr 1394 var snyggt- stort och inbjudande och har förmodligen stora ytor.
2. Tycker absolut att den är tilltalande och lätt att navigera runt på. Ang om hustillverkare ska ha inspirationsblogg så är det en kanonide, ju mer inspiration det finns ju mer personliga hem skapas. Det jag tycker de kan göra bättre är att följa årstiderna mer- är det vår vill jag ha lite justa bilder och info om tex trädgårdsblommor och utemöbler.

2013-03-03 @ 07:44:14
Postat av: Åsa

Jag föll direkt för Objekt 1437, anspråkslös men fantastiskt vacker i sin enkelhet.

Det var första besöket för mig på Inspirationsbloggen och jag uppskattar blandningen mellan privata och offentliga miljöer. Det är absolut relevant för en hustillverkare att ha en inspirationsblogg, det finns många detaljer man enkelt kan plocka in i sin befintliga hemmiljö och mycket inspiration för stora drömmar!

2013-03-03 @ 10:46:55
URL: http://frukluck.wordpress.com
Postat av: Sofia

1. Objekt 1435 är liksom jag lite annorlunda. Här njuter jag av den naturliga känslan. Slår igång grillen och välkomnar gästerna på verandan till tonerna av Povel Ramels stämma i "Far jag kan inte få upp min kokosnöt" :)


2. + För storslagen arkitektur och häftiga bilder.

- Saknar berättelserna om människorna som lever i dessa häftiga miljöer. Deras tänk och lösningar. Hade gett en personligare vibe.

2013-03-03 @ 11:43:51
Postat av: Julia


1. Som den hopplösa romantikern så föll jag för objekt 1208. Älskar hus som kan berätta en historia och som kan få en att drömma.

2. Har läst bloggen ett tag och saknar en lista med rubriker på de senaste inläggen. Ger lite översikt! Gillar tänket med inspirationsbilder utan text. Men hade varit kanon inspirerande med genomtänkta små bildtexter. Som får en att uppfatta även detaljer och lösningar på bilderna. Ibland förstår inte jag riktigt vad vissa objekt föreställer!

2013-03-03 @ 14:23:43
Postat av: Linnéa

1. 1084 Det påminner om husen runt omkring där jag växte upp, hus med historia och som är så välkomnande.

2. Jag gillar eran blogg, men jag tycker det saknas lite mer färg sprakande grejer, lite mer olika stilar på era inspro bilder. Inte så mycket bara svart och vit. Även lite mer olika teman, som indiskt,rockigt och retro.

Hade varit intresant med lite bakgrunds historia om personerna som lever där, varför och hur det kommer sig ^^

2013-03-03 @ 17:59:05
Postat av: Linda K

1409 var en av de jag gillar bäst. det skulle vara perfekt för vår lilla familj, bara bastu som saknas.;)
Bloggen ska jag genast lägga till i mina favoriter, den visar allt som jag vill ha men som jag aldrig kommer att ha råd med tyvärr.. bloggen var helt perfekt tycker jag ;)

2013-03-03 @ 23:23:27
Postat av: Jessica Sundberg

Jag gillar hus 1222. Ser ut som huset från filmen "Huset som gud glömde" :-)

En inspirationsblogg är riktigt bra. Jag köper sällan inredningsmagasin så en sådan blogg är det ultimata för mig. Det ska vara mycket bilder och lite text. Man hinner ju trots allt inte mer än skumma översiktligt när man surfar. Sedan får det gärna finnas massa länkar när man hittar något man finner intressant och vill läsa mer om.

2013-03-04 @ 07:41:33
URL: http://familjensundberg.se/blog
Postat av: Sanna

Mitt favorithus är Objekt 1208. Påminner om huset som min mormor bodde i, vilket alltid kommer att vara mitt drömhus.

Jag tycker bloggen är en jättebra idé. Inspiration kan det aldrig bli för mycket av. Utmaningen ligger i att uppdatera den flitigt så att den inte faller i glömska mellan uppdateringarna. Men ser man till innnehållet tycker jag att den är jättebra, mycket bilder, precis vad som krävs för att fånga mitt intresse!

2013-03-04 @ 09:02:19
Postat av: Aniika

Objekt 1099. Jag kan se mig själv där, på landet, med en skål solvarma jordgubbar och barnen som springer på gräsmattan!

Tycker absolut det är relevant med en inspirationsblogg. När man är i husbyggartankar letar man ständigt inspiration, från alla håll. Jag skulle uppskatta ett återkommande tema, typ månadstema (typ januari: badrum, februari: kök etc.) Det underlättar för oss läsare att gå tillbaka och inspireras av gamla inlägg.

Postat av: Carin

Nr 1208 ... Självklart val för mig! Tycker huset är fantastiskt vackert!

Bloggen är inspirerande och bjuder på nya infallsvinklar. Dock uppdateras den för sällan och det blir lätt att man "glömmer" en blogg som det är dålig aktivitet på...

2013-03-04 @ 11:24:42
Postat av: Johanna F

Objekt 1418 tilltarar mig mest, mycket ljus både i och utanför huset :)
Trevlig blogg, men vill även se lite mer "jordnära" som man själv kan uppfylla

2013-03-04 @ 13:35:40
Postat av: Ramona

1) Jag tycker bäst om objekt 1084, huset andas en härlig lantromantisk inspiration och skulle gärna bo i huset själv

2) Tycker att bilderna på bloggen är härliga och inspirerande, men har dock lite svårt att se hur de kan vara som inspiration för hus byggare då de är ganska speciella och maffiga bilder. Får också en känsla av att alla bildern andas lite samma stil, skulle vra bra med mera omväxling, då det bland läsarna finns många olika smaker och drömmar

2013-03-04 @ 14:33:05
Postat av: Rebecka Gustafsson

1261 där skulle jag kunna bo. Nytt men känsla av tradition i både material och form. Så naturnära som möjliggörande ändå stilrent modernt.. Det gillar jag.

Inspirationen finns där, men jag skulle titts in oftare om det fanns fler konkreta enkla tips i diy stil eller bara detaljirienterade inlägg på sådant jag inte tänkt på själv. Jag vill inspireras och lära mig av sådana bloggar, av ngn som vet mer än mig.

2013-03-04 @ 14:59:07
Postat av: Sanna Sund

1. 1044 tycker jag ser jättetrevligt ut med sitt stora glasparti och uterum. Där skulle jag kunna bo!

2. En blogg är ju ett suveränt sätt att samla ihop ideer och inspiration lätt på, jag tror många skulle tycka att det skönt att ha något liknande och att det skulle vara relevant för många att utgå från. På hemsidan saknar jag kommentarsfält, jag tycker det är kul när man kan diskutera inlägg med varann, och kanske lite mer prisvänliga ideer på bild!

2013-03-04 @ 18:53:26
Postat av: Ema

1. 1278 är ett hus i min smak!

2. En trevlig blogg men skulle gärna ha mer konkreta tips på förändringsmöjligheter.

2013-03-04 @ 19:45:12
Postat av: Johanna

1. 1208 påminner om ett hus jag fastnade för i min barndom, som man alltid ser på väg till sommarstugan. Ett ståtligt hus med stor balkong med valv och spröjsade fönster. Där skulle jag gärna bo!

2. Bloggen har en bra blandning mellan både hus, interiörer och detaljer. Jag gillar att det är mycket bilder men en text till skulle passa bra. Inläggen skulle kunna taggas med teman, t.ex gammeldags, modernt, industri och så vidare.

2013-03-04 @ 22:06:51
Postat av: filip

1265. Som en tennistokig figur måste man ju bara ha en egen garagedörr alá Björn Borg-style. Blanda det med 219kvm vit idyll och jag flyttar in!

Vem berättar historien om husens linjer bättre än arkitekten/arkitektföretagen själva. Jag skulle gärna vilja se mer av miljöerna och tänket bakom objekten. Varför ser objekten ut som de gör? Arkitektens egna ord. Gärna också länkning direkt till arkitektens andra objekt på sköna hus. Så en kategori där Arkitekterna framhävs, blir även mkt lättare att sålla till det som man upplever som tilltalande design.

2013-03-05 @ 00:25:34
Postat av: Kristina Karlsson

1188 - precis vad vi letar efter! Barnvänlig enplansvilla som inte är så stor. Härlig tomt! Genuint med charm.

Lite budgettips? Lyx vs budget? Ännu mer nordisk design!

2013-03-05 @ 07:43:47
Postat av: johanna Sjödin

1. Helt klar OBJEKT 1045
För att det är charmigt och älskar den stora balkongen den gör allt tycker jag.
2. Jag tycker den har riktigt häftiga ideér. Men känns som att hade man en egen inspirationsblogg så kommer den inte i närheten av deras då de har riktigt häftiga ideér som är riktigt roliga, finurliga och bra.
Jag tycker nog att ni skulle haft lite jämförspriser tex olika byggföretag för att man kanske ska kunna hitta ngt om man vill ha det dyrarare eller om man vill ha det billigare men ändå snyggt.

2013-03-05 @ 10:05:10
Postat av: Katarina

Fråga 1: objekt-1435. Lantligt och jordnära samtidigt som det är modernt och ljust. Smälter in i naturen!

Fråga 2: Lite mer text till bilderna skulle vara bra. Samt en större aktivitet på bloggen och följa vad som är intressant för tiden på året.

2013-03-05 @ 11:54:57
Postat av: Jenny-Anne Johansson

1. Nummer 1186. En annorlunda - något avvikande arkitektur - som sticker ut på ett positivt sätt, då den gråa färgen gifter sig med den steniga miljön. Altanens rymd, och att man kan utnyttja mer än ett väderstreck uppskattas.

2. Jag saknar länkar till samarbetspartners och inköp av heminredningsprylar som visas på hemsidan. Jag finner ingen sådan länk. För övrigt är jag helnöjd!

2013-03-05 @ 14:41:30
Postat av: L.J

1.) Hus 1208. Det har den gamla charmen men även en viss lekfullhet som jag tror barn skulle tycka om. Jag tycker huset inbjuder till lek med många fina vrår. Jag ser även framför mig hur hundarna trivs i trädgården :)

2.) Jag tycker den är bra som det är. Det enda som slog mig var att det vore bra med någon form av sökfunktion som är lätt att hantera för att söka på vissa nyckelord i det man är intresserad av.

2013-03-05 @ 16:33:35
Postat av: care69

Jag är gärna med!
1. Jag fastnade för: http://www.skonahus.se/referensobjekt/objekt-1227/ ett ljust hus som i min tanke ligger ganska avskilt och med en underbar utsikt över vatten.
2. Självklart vill jag ha inspiration. Innan jag skall ta ett stort beslut så vill jag ju "leta på smörgåsbordet" vad som finns och här finns ju massor av godsaker...

2013-03-05 @ 17:20:25
URL: http://care69.blogspot.se
Postat av: Maria

1. 1161, älskar den retrokänsla som huset ger mig. Gillar kartongbalkongerna och trappan mitt till entren. Känns annorlunda och old school.
2. Jag tycker inspirationsbloggen är utmärkt av Sköna Hus. Varför inte inspirera sina kunder och besökare så mycket man kan. Jag gillar att man kan hämta idéer från deras bilder. Skulle dock gärna se lite text, gillar när bild möter text, så man kan höra deras tankar och reflektioner kring design och hus.

/Maria

2013-03-05 @ 17:48:27
Postat av: Jossi

Fantastisk tävling!
1. Jag fastnade för hus 1378, kan bara föreställa mig ljusinsläppet genom fönstren som i sig självt är en fullgod anledning att älska huset. Lägg där till den tidlösa designen och härliga uteplatsen och jag är totalsåld.
2. Jättebra och nyttigt med inspirationsblogg, då läsare tillika potentiella husköpare på så vis under tid bygger upp en relation med Sköna hem. Jag tycker för övrigt det är bra att inte alla priser och inköpställen står med då det är just en inspirationsblogg och ingen reklamblogg. Om jag ska ge lite konstruktiv kritik så skulle jag bli glad av att se mer inspiration för trädgård, uterum och uteplatser. Men det kanske kommer nu framåt sommaren. :)

2013-03-05 @ 18:02:42
Postat av: Anna

Hej Frida!

1. Jag älskar Objekt 1447. Det är stilrent och modernt men inte alls förutsägbart som många hus i genren är.
Älskar hur det smälter in i naturen och hur ett litet träd kan få sticka upp ur terrassen. Hur ett fönster ser lite slumpartat placerat ut. Hur det är öppet men ändå privat. Och att man faktsikt vågat använda lite konstrastfärger här och där i en annars väldigt färglös tid.

2. Gillar inspirationsbloggen mycket och tycker den är relevant. Lite fler stil-kategoriseringar skulle jag vilja se. Så man slipper bläddra igenom så mycket om man är ute efter inspiration inom ett visst område. T.ex kategorier efter material eller byggstil skulle kännas relevant. Betong, Trä, Glas, Koppar, Puts. Funkis, Modernt, Sekelskift, Lantligt, Eko-hus, Offentlig miljö osv.

Hej hej. //A.

2013-03-05 @ 20:14:37
Postat av: Anna-Carin W

Skulle hoppa högt om jag vann!
1. Jag fastnade mest för objekt 1351 eftersom det känns lite gammeldags och trivsamt. Jag kan tycka moderna hus är skitsnygga men jag tror inte jag skulle trivas att bo i ett. Den stora uteplatsen ser också väldigt lockande ut :)
2. Jättebra med en inspirationsblogg men just i det här fallet så känns det som att det fattas text. Vackra och inspirerande bilder men man vill gärna veta lite mer...

2013-03-05 @ 20:14:49
Postat av: Elin Åkesson

1) Objekt 1089 tilltalar mig mest då jag tycker att det sticker ut med sitt stilfulla yttre. Det ser ut precis så som jag tycker ett hus ska göra. Fina linjer och snygga detaljer. Det är helt enkelt ett bevis på hur hus inte behöver vara stora och "skrytiga" för att vara lyxiga!

2) Jag gillar att det är stora fina bilder! Det är lättillgängligt på ett positivt sätt och inspirerande med en bra variation. Bloggvärlden är stor, och det är ett bra sett att nå ut till folk. Jag saknar dock kommentarsfällt där man kan ställa frågor om man vill veta mer om objekten.

2013-03-05 @ 20:36:29
Postat av: Maria

Hej, rolig tävling!

1. Objekt 1208, då det påminner om huset vi nyss köpt :) En äldre stil av hus med härlig farstukvist och underbara fönster i matsalen. Planlösningen är också välgjord och genomtänkt och hade definitivt passat vårt hushåll.

2. Det är absolut bra med en inredningsblogg. Om man är i husköpartankar vill man gärna hitta många fina bilder att inspireras av. Jag saknade dock mer text och kanske inredningstips och idéer som är i "budgetpris" om du förstår hur jag menar. En mix är alltid bra tänker jag.

Med vänliga hälsningar
Maria

2013-03-05 @ 21:14:23
Postat av: Dyveke Hedström

1. 1447 Jag blir mindful bara av att titta på huset.
2.Underbart att få upptäcka en väldigt inspirerande sida! Önskar se bild på resp arkitekt och kanske några ord som beskriver dem.

2013-03-05 @ 21:22:55
Postat av: Ms Sixten

1. Min favorit är 1416. Ser lite ut som ett hus från förr. Klassiskt och pampigt. Tycker om ljus så bra med alla härliga fönster.
2. Tycker helt klart att det är bra med bloggen som ger många tips och mycket inspiration.

2013-03-06 @ 01:40:04
Postat av: Cecilia

1. Objekt 1447. Tycker det är så vackert med hus som smälter in i sin omgivning på ett naturligt sätt, blir en del av miljön. Älskar detaljerna i betong!
2. Inspiration är ett måste för husbygge, det känns därför helt rätt med inspirationsbloggen. Det är bilderna man vill åt, få se det där kittlande vackra som man får "översätta" till sin egen miljö och sina möjligheter. Jag önskar därför att det kom upp bilder direkt när man klickar på en kategori, tex "lägenheter", och inte bara artikelns rubrik, då det är bilderna som lockar och får en att gå in och läsa vidare. Annars tycker jag att den är fantastiskt inspirerande och "användarvänlig".

2013-03-06 @ 07:24:24
Postat av: Johanna

Kanske min tur att vinna finfina saker?! :) Jag tycker att hus 1416 är fantastiskt fint, pampigt, gammaldags men ändå modernt på något sätt. Där skulle jag trivas *drömmer*. Bloggen är fin med massor av inspirerande bilder. Saknar text till bilderna och kanske något reportage om familjerna som bor i dessa fantastiska miljöerna.

2013-03-06 @ 10:30:50
Postat av: AMANDA

1.
Nr. 1333
Skön känsla och design. Avkopplande.

2.
Jag tycker att bloggen ger mig ett "outside the box" tänk. Den är inspirerande som 17.
Om jag ska ge någon negativ kritik så saknar jag lite mer text.

2013-03-06 @ 10:52:58
Postat av: Elin

1. Åh men ja! Jag hade känt mig som en sann Hollywood-stjärna om jag fått flytta in i Nr 1416! Lite Hamptons på Västkusten känns helt rätt.

2. Jag undrar spontant var planritningarna är. Utan dem är det svårt att skapa sig en helhetsbild av sitt drömobjekt.

2013-03-06 @ 11:13:56
Postat av: Lovisa

Åh jag hann precis tävla, såg inlägget inatt när jag ammade men då kunde jag inte lämna kommentaren, men nu så :-)

Jag föll för objekt 1177 (mycket komiskt eftersom jag snart har en egen telefonkö till sjukvårdsrådgivningen pga sjuka barn). Huset är fantastiskt fint i sin enkelhet utan att vara varken överstylat eller tråkigt. Att det bara byggs i ett ex är ju en dröm!

Jag tycker absolut att bloggen tillför mycket inspiration. Det blir lite som en inredningsarkitekt som är gratis att nyttja. Bara välja och vraka bland de delar man gillar. Jag skulle gärna se underkategorier till Inredningskategorin, T.ex. Kök, badrum etc. Enklare att leta sig bakåt i arkiven.

2013-03-06 @ 11:36:18
URL: http://lattearlivet.blogg.se
Postat av: Moa Berglund


Objekt 1447 tilltalar mig, det har utseendemässigt och storleksmässigt allt! Charmigt, enkelt men ändå väldigt detaljerat. Ett sådant hus skulle jag gärna bo i , det är huset jag drömmer om.

Ja, det är relevant, det finns inspiration att hämta av stora mått! Allt från små detaljer till stora projekt. Jag kan då inte få för mycket av inspiration. Ska i dagsläget inte bygga, men så fort möjligt att bygga nytt! Och drömma ska man väl få göra!!! Eventuellt skulle lite mer miljöinfo kring husbyggen inte sitta fel, vad skall man tänka på. Men hur som helst, jag kände mig varmt och mycket välkommen!!!

2013-03-06 @ 12:31:48

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL