Tävla och vinn: Lampa från Uttaget.se

Den här veckan har en läsare chans att vinna en fin industrilampa från Uttaget.se som säljer lampor och belysning via nätet till bra priser. I vinstpotten ligger en Plumber från Globen, värd 1170 kr. Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande frågor i kommentarsfältet.
 
1) Vilken produktkategori på uttaget.se gillar du bäst. Motivera kort. 
2) Vilket är ditt bästa inredningstips på temat belysning. Dela gärna med dig av någon idé du har testat eller skulle vilja genomföra i ditt hem.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Linda på bloggen Formfront som svarade den 20 feb. kl 09.45 Hör av dig med din postadress så kommer vinsten till dig inom kort!
*Tävlingen pågår t o m. den 27/2 2013 kl, 12.00. En lampa ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren utses av Uttaget.se Deras beslut kan ej överklagas.

Kommentarer
Postat av: inredningsgalen

Skulle vilja ha en stor maffig kristallkrona att hänga i vårt allrum, hade passat väldigt bra där. Hanaskog 1l krona mc/guld
Fast lampan du lottar ut är inte tokig den heller!!
Mitt tips här hemma är att antingen köpa ursnygga gamla lampor med glasfot på loppis, ta bort den vanligtvis fula skärmen och skruva i en snygg glödlampa istället, ursnyggt! Skenet från den nakna lampan och glaset i foten kommer sprida sig i hela huset. Brukar även använda mig mycket av ljusslingor, hänger dem runt gamla skåp jag har här hemma eller runt en spegel. Har även gjort ett litet barskåp av ett gammalt drängaskåp och när man öppnar dörren så tänds ljusslingan som går inne i hela skåpet och lyser så festligt upp här inne bland flaskor, vackra glas och sugrör. En riktig partyhöjare att öppna de skåpet!

Postat av: Linda - Formfront

1. Gillar kategori Taklampor bäst. Brett stortiment i olika stilar som passar de flesta hem.
2. Mitt belysningstips är att skaffa dimmer till både taklampor och punktbelysning. Finns att klöpa på typ byggvaruhusen och är man händig kan man byta ut lampknappen på tex bordslampan mot en dimbar. Så himla enkelt att ändra känslan på rummet efter behov. Från städljus till myspys på en sekund:)

2013-02-20 @ 09:45:14
URL: http://formfront.se
Postat av: Linwin

Favoritkategorin är definitivt Taklampor. Jag gillar stora, svulstiga lampor med kul detaljer. Tyvärr, saknar jag de där utrymmena där de skulle gjort sig bra. (Sen att maken har en tendens att slå huvuvdet i lamporna är kansken också en anledning.)

Bästa tipset.
Gör en lampa av en gammal halvgrov gren som du borrar hål i och låter en elektriker koppla i elen i (kostar inte mycket). Antingen väljer du att spraymåla innan eller behåller den naturell. Med rätt sidogrenar kan den ligga på ett bord, golv eller varför inte hänga upp den?

2013-02-20 @ 09:51:45
Postat av: ronja

Fy vilken SNYGG lampa!!!!

2013-02-20 @ 10:04:31
URL: http://willjafy.blogg.se
Postat av: Caroline

1. Min favoritkategori är kristallkronorna. Min mor har en fäbless för att hänga kristallkronor i badrummen, så eftersom det är sådan ljuv barndomsnostalgi för mig kommer jag förmodligen göra likadant den dagen jag skaffar hus. :)
2. Mitt bästa inredningstips är vackra smålampor med mjukt sken. Det kan förvandla vilken mörk vardagskväll som helst till en myskväll. :)

2013-02-20 @ 10:04:51
URL: http://oddities.blogg.se
Postat av: Szofia

1. Kristallkronor! Är lite besatt av tanken att få förvandla ett rum till tesalong, komplett med kristallkrona :)

2. Jag började ljussätta bakom gardinerna, det gjorde att jag kunde ha ganska mörka färger i gardinerna utan att de "tyngde ner" hela fönstret. Perfekt på vintern när det knappt kommer något dagsljus.

2013-02-20 @ 10:07:38
URL: http://www.szofia.se
Postat av: Maria

1. Badrumsbelysning! Så svårt att hitta bra och snygga lampor för detta, men här har de lyckats.

2. Ska gå mot strömmen här ovan och säga; skippa takbelysning! Satsa mer på punktbelysning, var inte rädd för att belysa en svulstig grön växt i köksfönstret eller på hallbordet. Skenet blir ofta fantastiskt och fokus hamnar mer på den fantastiska lampan än på själv "lysandet", samtidigt som det fyller en viktig funktion; att ge ljus.

2013-02-20 @ 10:08:46
Postat av: Frida

Vilken cool lampa! Den vill flytta hem till mig tror jag minsann!

1. Jag måste säga att golvlampor är min absoluta favorit. Jag tycker att det känns mysigt och kanske mer som en möbel än som en lampa.

2. Min dröm är att få hänga upp en stor vacker kristallkrona i vårt växthus! Tänk att få gå in i en djungel och sitta under en kristallkrona och njuta av livet i ett grönskande hav. Mitt tips är att använda vacker/inspirerande ljussättning på de mest oväntade ställena.

2013-02-20 @ 10:16:34
Postat av: Sandra

1. Måste säga skrivbordslampor, har en speciell åtrå till bordslampor och då just skrivbordslampor.

2. Punktbelysning absolut. många små ljuspunkter hellre än 1 stor. Ett tips är att installera spots i taket längs väggarna skapar mysigt sken som ramar in och lyset upp det du har på väggarna.

2013-02-20 @ 10:23:11
Postat av: Åsa Kjellberg

Fräcka lampan i tävlingen - såg direkt var den skulle passa. Som present till min designintresserade fd rörmokar far på hans 70 årsdag! Eller kanske på mitt eget skrivbord......
Vår lampinstalltion i vårt vardagsrum på 40 kvm och 4,5 m högt i tak - efter mycket funderade blev det 3 olika glasklotlampor som liksom svävar tänker vi oss. Inte genomfört än då vi inte riktigt har hittat de klot vi vill ha. Hittade dock en på Uttaget som jag får visa mannen min.

2013-02-20 @ 10:30:52
Postat av: Anonym


1) Led-belysning.
2) Vi har totalrenoverat vårt hus och det är otroligt vad mycket man kan åstadkomma med ljussättning! Vi har exempelvis belyst vårt trappräcke som är gjort av härdat glas med en ledslinga i botten, den står alltså på en led-slinga. Det skapar en fin effekt! Vi har även en ledspot installerat i varje fönsterkarm som belyser fönsterbrädan. Det är riktigt fint och många vänner och även grannar har avundats den ljussättningen. Ett annat tips är att dölja alla sladdar i väggarna om ni har möjlighet.

2013-02-20 @ 10:41:41
Postat av: Anna-P

1) Led-belysning.
2) Vi har totalrenoverat vårt hus och det är otroligt vad mycket man kan åstadkomma med ljussättning! Vi har exempelvis belyst vårt trappräcke som är gjort av härdat glas med en ledslinga i botten, den står alltså på en led-slinga. Det skapar en fin effekt! Vi har även en ledspot installerat i varje fönsterkarm som belyser fönsterbrädan. Det är riktigt fint och många vänner och även grannar har avundats den ljussättningen. Ett annat tips är att dölja alla sladdar i väggarna om ni har möjlighet.

Var lite snabb där:0)

2013-02-20 @ 10:42:24
Postat av: Britta Högström

1. Bordslamporna fick mig att bläddra igenom varje sida :D

2. Kolla vilket ljus glödlampan har som du köper. De nya ljukällorna kan ge ett ganska så grått och ibland grönt ljus. Håll handen framför så ser du om det ser naturligt ut eller inte.

Annars... TÄNK OM... känner själv att jag fastnat i vår traditionella tänk om belysning och ska nu försöka låta mig inspireras av naturen och tänka på vilket ljus jag mår bra av. Och till sist googla ljusdesign och lär dig av de lärde ;)

Tack för en fin tävling :D
Priset är bara WOW! Love it!

2013-02-20 @ 10:58:14
Postat av: när det börjar

1. Bäst tycker jag om kategorin bordslampor eftersom man inte kan ha för många av sådana.
2. Bästa tipset är att ha väldigt många olika lampor i samma rum. Lätt att justera belysning efter humör och få fram olika detaljer i hemmet genom ljuset.

2013-02-20 @ 10:59:22
URL: http://nardetborjar.blogspot.com
Postat av: Annica

1. Jag gillar kategorin kristallampor! Detta är en kategori som särskiljer sig från andra lampleverantörer på nätet (som oftast erbjuder samma typ av utbud). Kristallampor för mig ger så mycket minnen och påminner om historia.

2. Ett tips är att vara kreativ med julbelysning/ljusslingor. Det är väldigt effektfullt att fästa fast en ljusslinga undertill på soffan, ger ett läckert sken! Tycker även det är väldigt fint att lägga ljusslingor i vaser och då får man lov att ha det framme året om.

2013-02-20 @ 11:11:32
Postat av: Annelie

1. Kristallampor eftersom det finns olika grad av "maffighet" i utbudet.

2. Att sätta ljus i taket där det är snedtak och trappa är inte så lätt. Jag köpte likande Dallas lampa fast med tre hängande lampor och fäste den i mitten av snedtaket... sedan lät jag lampan i mitten hänga rakt ner, fäste krokar i snedtaket och fäste upp de andra två lampsladdarna så att ljuset spred sig i hela trappen.

2013-02-20 @ 11:27:24
URL: http://www.svartvittochrott.blogspot.se
Postat av: Sofia L

1. Ledbelysning tycker jag är bra, billigare samt miljövänligt
2. Bästa inredningstipset i kategorin går till alla ljuskällor som kan "dimras" (ursäkta stavningen). Det är en så enkel grej men kan göra jättestor skillnad i ett rum. Blir liksom grädde på moset....

2013-02-20 @ 12:04:14
Postat av: Ann-Louis

1.Globen Hanger Golvlampa är en hit! Både fin lampa, belysning och funktion som hängare. Kan det bli bättre? Tycker den är toppensmart. Själv skulle jag ha den i sovrummet med smycken och scarfs hängande.
2.Tycker det är jättesvårt att få till bra belysning. Men en sak är viktig när man kommer hem och det är att det lyser. Sätt timer på dina lampor så känns hela hemmet både bebott och välkomnande.

2013-02-20 @ 12:04:57
Postat av: Emma

Skulle vara jätte kul om du kunde gå in på min blogg, lämna gärna ett spår efter dig. Förlåt om du inte tycker om sånna här kommentarer

2013-02-20 @ 12:46:37
URL: http://Emmislove.blogg.se
Postat av: Ellinor

Min favoritkategori är Golvlampor. Då jag tycker de är mkt snyggt och blir som en egen möbel!

Ett av mina bästa tips är att sätta solcellslampor i balkongräcket! Det lyser upp jättefint vår-höst! Och första kvällen lamporna lyser efter vintern vet man att det är på gång att bli vår!

2013-02-20 @ 12:52:06
Postat av: Monica

1/ Taklampor
2/ Jag har gjort en egen lampa över köksbordet och i fönstret.Tagit gamla mjölksilar och köpt textilsladd och nu hänger de så fint.ÄLSKAR DEM!!

2013-02-20 @ 12:52:12
Postat av: Ebba och Celia

Skulle vara jätte kul om du kunde gå in på våran blogg, lämna gärna ett spår efter dig. Förlåt om du inte tycker om sånna här kommentarer❤

2013-02-20 @ 13:36:24
URL: http://Ebbaochcelias.blogg.se
Postat av: Ulrika N

1) Golvlampor, de är ofta ganska rejäla och tar sin plats i rummet. En golvlampa med stark karaktär kan påverka känslan i hela rummet.

2)Bästa inredningstipset är, tänk på bländningen och den vita ljusfärgen från ljuskällan! Det spelar ingen roll hur snygg lampan är om du måste kisa när du är i närheten eller känner dig olustig pga för kallt ljus från ljuskällan. :)

2013-02-20 @ 13:43:10
Postat av: Anna Hansson

1)Taklampskategorin - inspirerade mig mest, hade en bredd i sitt sortiment dit jag kan vända mig vad jag än letar efter.
2)Det bästa jag gjort på sistonde är att koppla alla mina lampor till ett fjärrsystem. Innan fick jag springa runt hela vardagsrummet och upp i soffan för att tända alla mysiga lampor i vardagsrummet. Nu vill jag köpa fler:)

2013-02-20 @ 15:58:24
Postat av: Funkynality

Jävlar vad steampunk! Jag är helt besatt av steampunk!

1. Måste ju säga skrivbordslampor. De verkar lotta ut den coolaste av sina lampor. Jag är helt såld!

2. Mitt belysningstips är otroligt coolt för alla som vågar prova. Jag satte en LED-slinga under sängen.
När det är mörkt och man tänder den och väljer turkos, (man kan via en fjärrkontroll välja vilket ljus man vill) ser det ut som att sängen svävar ovanför marken. Precis som ett flygande tefat. Det ger många "Wow"-kommentarer från vänner.

Jättefin blogg! Råkade hamna här pga en helt annan sökning och fastnade.

2013-02-20 @ 16:45:18
URL: http://funkynality.blogspot.se/
Postat av: Amanda

1. Golvlampor! De är oerhört praktiska när det gäller att möblera ett hem. De är inte bara belysning, de är även konst och enkla att rikta om när det behövs vid fotografering. (ett av mina intressen)

2. När det gäller belysningstips så tycker man ska leka med hur man riktar ljuset. Rikta ljuset snett mot väggen med en växt vid sidan. På så vis får en tom vägg liv. Det ger även ett mjukt ljus över resten av rummet och det bidrar till en högre mysfaktor. Sedan om man vill ha det ljust kan man satsa på en ordentlig taklampa. Då har man det bästa från två världar. Mysig mystik och funktionellt ljus.

2013-02-20 @ 16:59:05
URL: http://amandatho.blogg.se
Postat av: Jennie Sjöberg

1. Taklampor. De sätter verkligen "pricken över i" i ett rum.

2. Jag renoverade min lilla klädkammare som var utan belysning. Istället för att anlita en elektriker till att dra fram el för en taklampa satte jag ledlister på hyllplanen som går igång när jag öppnar dörren. Super enkelt, snyggt och utmärkt belysning! Rekommenderas varmt :)

2013-02-20 @ 17:19:15
Postat av: Annie

1. Jag gillar kategorin taklampor bäst. Sortimentet har stor variation och man hittar definitivt något som passar. Dessutom fylldes jag av inspiration och skaparglädje när jag kollade på dem!
2. Mitt bästa belysningstips är att variera sina lampor om man är sugen på förändring. Byt lampskärm eller varför inte plocka på sig pinnar i skogen som man kan surra runt lampfoten? Gör en lampa av en stock. Häng upp en gren i taket och ha lampor hängandes från den. Var kreativ!

2013-02-20 @ 17:36:35
Postat av: Julia

1. Skrivbordslampor
Dom varierar så otroligt mycket i former. Och det bästa av allt är att dom kan göra en arbetsplats så himla mysig och inbjudande. En lampkategori som gör mig kreativ :-)

2. Bästa tipset är rikta ljus på lamporna mot väggar. Det ger en mjuk belysning och gör att rummet (För en tjej som bor i en etta är detta mycket viktigt) känns större!!!

2013-02-20 @ 17:52:15
Postat av: Frida Bergner

Å vilken underbar lampa!! ♥

1. kategorin bordslampor för de passar verkligen överallt.

2. En ljuslist bakom t.ex. teven, bakom säng gaveln ger en mysig och lugn belysning i hela rummet.

2013-02-20 @ 18:31:34
Postat av: Sanna

1. Julbelysning är min favorit kategori, jag älskar nämligen julen och att ha ljusslingor här hemma.

2. När det kommer till belysning så är en läslampa A och O för mig som älskar att läsa, något annat jag uppskattar är små spalampor i badet som gör det lite extra mysigt.

Kram Sanna

2013-02-20 @ 19:28:17
URL: http://mammasvardag.se
Postat av: Madeleine

1. Tycker nog att badrumsbelysningskategorin är en favorit - fint med lite lyxarmaturer i badrummet.
2. Mitt bästa tips och investering är att sätta in dimmer på alla lampor som man har-där snackar vi mysbelysning! :)

2013-02-20 @ 19:56:43
Postat av: care69

Jag är gärna med, urläcker lampa!!
1. Jag gillar bordslampor. Kan inte få nog av...
2. Jag gillar rejäl belysning men samtidigt mys så mitt tips är att ha dimmer på lamporna. Har vi i de flesta rum här hemma.

2013-02-20 @ 20:38:20
URL: http://care69.blogspot.se
Postat av: Céline

1. Bordslampor
2. Punktbelys och koppla alla ljuskällor till dimmer. Hitta personliga lampor och lägg ned lite tid på att hitta sånt du verkligen tycker om.

2013-02-20 @ 21:32:33
Postat av: Lina

Oerhört snygg lampa!
1. Jag gillar produktkategorin skrivbordslampor, jag tycker att namnet skrivbordsnamnet är överflödigt för att jag tycker att lamporna där kan användas till så mycket mer.
2.Mitt personliga tips på lampor är att exprimentera. Hittar man inte den perfekta taklampan (som det tog en evighet för mig att göra) så kan man göra en egen. Det är bara fantasin som sätter stopp.

2013-02-20 @ 21:46:24
URL: http://linahjort.blogg.se
Postat av: Thina

Den här lampan hade passat klockrent i min vita hall med industridetaljer. Den hade stått sig fin jämte mina ljusstakar av gamla industrirör.

1. Min favoritkategori blir helt klart taklampor! Vi renoverar om i vår lägenhet just nu jag har spenderat åtskilliga timmar letandes efter den perfekta taklampan. En favorit hos Uttaget blev Taklampan Dallas.

2. Mitt tips får bli att leta udda roliga lampor på loppis och sprutmåla dem i samma färg. Man kan enkelt byta ut el till snyggare textilsladdar. Eller varför inte hänga flera stycken i grupp på olika höj, något som jag funderar över att göra själv.

2013-02-20 @ 21:48:07
URL: http://beyond-sizes.com
Postat av: rebecka norberg

Roligt med tävling, självklart vill jag vara med! :)

1. Vägglampor har jag fått upp ögonen för på sistonde, jag tycker det är riktigt häftigt att smacka upp en härlig vägglampa på en vit, enkel vägg, då dras uppmärksamheten garanterat till lampan och den blir en snygg inredningsdetalj samtidigt som den har en funktion :)

2. Jag gillar "mysbelysning", att ha någon ganska dämpad lampa när resten av rummet är mörkt. Själv har jag spottar i min lilla lägenhet som lyser upp min bardisk, det är supermysigt och väldigt snyggt på kvällarna!

2013-02-20 @ 21:51:18
URL: http://hartrollet.se
Postat av: Marika

1. Kategorin skrivbordslampor då man kan ha dem överallt och de blir bra ljus i hemmet.
2. Jag har tänkt testa att göra min egen taklampa av kopparrör, har sett de som finns att köpa men skulle vara roligt att göra en egen, hur svårt kan det vara?! :D

MVH/Marika

2013-02-20 @ 22:29:06
Postat av: Sören Andersson

Hejsan, min favorit bland kategorierna är kristallkronor enbart för att jag tycker dom är så vackra och ger en klar,fin strålglans.
Vill berätta om att jag har en vacker dopfunt i marmor prydd med änglar som numera är elektrificerad och har satt en stor vit lampglob där dopskålen haft sin plats. Det är en trivsam, originell belysning och ger ett behagligt sken.

MVH / Sören Andersson
soren1953@gmail.com

2013-02-21 @ 00:11:59
Postat av: Maja Jones

1. Bordslampor

2. Min lampidé är "farbror lampan" ett par herr gamla läderskor på botten, ett paraply (som är basen" och en hatt på toppen, i hatten är lampan, den kan stå i hallen och se gammal och mysig ut och väldigt orginel. Vi söker just nu efter de perfekta skorna så vi kan bygga denna lampa :)

2013-02-21 @ 00:24:34
URL: http://mayajones.wordpress.com
Postat av: lotta hellström

Hej!

1. Efter mycket funderande får det bli bordslampor, de kan man aldrig få för många av. Jag älskar dem, köper ofta på loppis och målar och klär om, så kul

2. Är ingen fan av taklampor, förr var de väldigt lika med glaskupa och levande ljus, eller en plåtskärm med spiralsladd.......Nej jag vill ha en lampa som passar oss, vad har vi för intressen och vad använder vi respektive rum till. Eftersom jag älskar att laga mat och baka så känns det som om det skulle framgå av min köksbelysning. Planen är att använda durklsag (rostfria vanliga) fästa dem med tre rostfria köksverktyg t ex vispar som bildar en trekant, från taket och ned vill jag ha en vit textilsladd med svart glödlampshållare, vispen silen grejen blir skärmen........inte lätt att förklara men jag kan se det framför mig.

Lampan ni tävlar ut är underbar, den roligaste jag sett på länge.

2013-02-21 @ 03:55:37
Postat av: kaarina

1. kristallkronorna.
2. mitt bästa inredningstips är vackra smålampor med mjukt kuddar, filtar

2013-02-21 @ 05:20:59
Postat av: Jessica S

Jag gillar bäst trädgårdsbelysningen. Tänk vad mycket ljus och lampor kan göra. Vi kan inte ha särskilt mycket blommor på tomten pga alla rådjur som äter upp varenda knopp - därför har vi satsat på belysning, och åhhh vilken underbar trädgård vi har fått!

Mitt tips är att satsa på många små punktbelysningar som ger en stor helhet, istället för en stor som ger en begränsad helhet!

2013-02-21 @ 06:46:39
URL: http://familjensundberg.se/blog
Postat av: Catrine Månsson

Jag är väldigt förtjust i Form Pedant Lamps. Har själv hela kitet( alla 3). De är mycket lättplacerade och en nice inredningsdetalj med ett skönt ljus.
Mitt inredningstips när det gäller belysning är att fixa ett bra allmänt ljus i ditt hem. Hos oss är vi väldigt nöjda med våra o fällda spotlights i alla våra tak. Med dimmer blir detta ett ljus som är funktionellt på dygnets alla timmar

2013-02-21 @ 06:49:08
Postat av: Nickan

1) Må vara lite off season men jag gillar kategorin Julbelysning. Så mycket att välja på som inte finns i var mans fönster. Kul och inspirerande. Både klasiskt traditionellt och modernt nytänkande. I like i a lot, hoo hoo hoo!!
2) Tipset jag gav till mina föräldrar som har ett gamalt skafferi som var mörkt och svårt att hitta i. Med en "raggarslang" och en sådan där tändanordning som sätter på lampan när man öppnar dörren är det nu ljust och alltid tänt i skafferiet när man ska ha något där. "Raggarslang" är sådan där ljusslang som är lite böjbar som man kan fästa med plastklammer.

2013-02-21 @ 07:48:09
Postat av: Karin Stjärnkvist

1. Jag gillar bordslampor, som kan belysa ett mörkt hörn, fönsterkarmen, hyllan och sideboardet.
2. Mitt inredningstips får bli ljusslingor, som kan lysa upp en hög glasskål, ett zinkhus, en bokhylla, en skål på bordet eller bara hängande uppifrån och ned.
Mvh Karin

2013-02-21 @ 07:49:26
Postat av: Erica H

1. Köksbelysningen, eftersom vi otroligt dålig belysning där och behöver uppdatera oss!!
2. På vintern trär vi en ljusslinga med små, gnistrande lampor runt överkanten på trädäcket där vi har vårt utekök med gasolgrill. Det är så mysigt att komma ut i minusgrader, sätta på grillen och det ryker mellan lamporna!

2013-02-21 @ 10:28:26
URL: http://www.jossesrum.blogspot.com
Postat av: Anna

1. Taklampor. Där hittade jag direkt lite annorlunda lampor. Jag tilltalas av ljuskällor som känns unika, handgjorda och charmiga. Taklampor får gärna vara stora. GLOBEN TAKLAMPA COTTON gjorde mig glad, den hänger jag gärna upp.
2. Att se till att man har rätt ljuskälla i rätt lampskärm etc så att lampan kommer helt till sin rätt och man får bra belysning på ett miljösmart sätt.

2013-02-21 @ 10:38:00
Postat av: Nadja C Martinsson

1) TAKLAMPOR. Jag inredde hela köket efter en metallskylt nu senast. Det är samma sak med taklampor, de är så centrala och stämningsskapande att man kan utgå från dem ocg bygga vidare. Uttagets taklampor är otroligt inspirerande :)

2) Min bror gav mig en fantastisk present - han köpte en lampa med en fyrkantig, tjock plastskärm i rött och målade en profilbild på mig och min hund på skärmen. Otroligt snyggt, mycket uppskattat av alla som såg den!

2013-02-21 @ 10:49:42
URL: http://www.textandweb.com
Postat av: Caroline

1. Skrivbordslampor, av anledningen att den här lampan som ligger i potten finns just där. Kan vara den snyggaste lampan jag har sett!
2. Mitt bästa tips när det gäller belysning är att vara kreativ. Det är så trist med massproducerat så jag fyndade massor med gamla flaskor i olika former och färger på loppis i somras som jag sedan gjorde lampor av. Det som behövs är en lampsladd, en diamantborr, en skruvdragare och en skruvmejsel. Borra ett litet hål (försiktigt så att glaset inte spricker!) i flaskans nederkant. Skruva upp lampsladden där lampan sitter med en skruvmejsel och ta loss sladden så att den går genom hålet och upp genom flaskhalsen, och sedan sätter du tillbaka den. Skruva i glödlampa, voilá! Enkelt och snyggt!

2013-02-21 @ 12:34:57
URL: http://cjs.blogg.se
Postat av: Marianne Sandström

1. Kristallkronorna
2. Mitt bästa tips är att köpa lampor som du älskar och se lampan som en del av inredningen istället för att se den som en pryl som enbart ska lyfta inredningen i övrigt. En lampa ska vara både upplyftande i sig själv och funktionabel.

2013-02-21 @ 12:42:28
Postat av: Marie Petersson

1) Jag älskar bordslampor, har hela vinden full eftersom jag ständigt förälskar mig i nya... Plumber-lampan har jag åtrått sedan jag först såg den i höstas!
2) Ropade in en diverselåda på loppis i somras efter att ha sett två fantastiska vita små glaskupor sticka upp. Lådan blev min, men när jag väl hittade lampfötterna som tillhörde kuporna visade sig dessa vara tillverkade i vit plast som dessutom hade gulnat med åren. Köpte då teak-färgad kontaktplast och efter lite jobb har jag nu två underbart vackra köksfönsterlampor med fantastiska kupor och fötter i träimitation. De är garanterat one-of-a-kind (eller snarare two-of-a-kind)!

2013-02-21 @ 13:23:47
Postat av: Christina Frisberg

1. Bordslamporna.
2. Bästa tips är att man aldrig kan få för många lampor i ett hem, inget ger en bättre stämning än att tända massor av små punktbelysningar, när mörkret faller på utanför fönstret, det skänker värme och ombonad till ett hem. och lampan som utgör vinsten för den här tävlingen är ju bara så häftig, jag gillar den där lite ruffa industrikänslan som den ger intryck av, så nu håller jag både tummar och tår för en vinst!!!

2013-02-21 @ 13:35:33
Postat av: Annica

1. Vägglampor är min favorit.. Skulle vilja ha sånt i min lägenhet.,

2. Mitt bästa tips är att ha bra ljus och olika färger på lamporna som man kan ändra själv efter hur man mår. Kanske blått när man är sjuk, rött för ha det mysigt med älsklingen, vanligt ljus när man har myskväll, rosa när man har myspys med barnen.

2013-02-21 @ 18:04:25
URL: http://anniicanilsson.blogg.se
Postat av: Rebecka Berglund

1) Min favoritkategori är helt klart bordslampor! Jag gillar verkligen att låta lampor i ovanliga former lysa upp bokhyllor och byråer. Att låta ljuset fokusera på fina detaljer och att låta lampor VARA en fin detalj tycker jag är så härligt och ger hemmet en mer personlig touch istället för att bara låta ljuset vara praktiskt. Lampan plumber från globen är en riktig favorit och den verkligen skriker Rebecka då den är intressant och passar som handen i handsken i mitt hem som har industri som tema.

2) Mitt bästa tips är att låta lampor och ljus dyka upp på oväntade platser i oväntade former och konstellationer. Man ska inte vara rädd för att leka med ljus! Jag brukar låta hängande fönsterlampor få bli liggande på byråer för att bryta mot det traditionella. Just nu så är nästa projekt att göra en lampboll av vanliga glödlampor och denna ska sedan få hänga över matbordet, det kommer bli finfint och skulle verkligen passa med lampan Plumber!

2013-02-21 @ 19:41:47
Postat av: Emelie - Mamma till Malte

1. Jag gillar kategorin "Golvlampor" det finns liksom alla möjliga stilar, ett brett sortiment som lockar varje hem med dess egna unika stil. En toppen kategori med blandat innehåll helt enkelt, jag hittar många favoriter!
2. Mitt bästa tips är ljusslingor, jag har 2 par olika som jag "gömt" på hyllor bakom för dekorationerna på hyllorna. Det ger ett jättemysigt och behagligt sken då skymningen tar tid. Toppen tips för den som är lika mys och ljussjuk som jag!

Hoppas!
Kram Emelie
x_emelie@hotmail.com

2013-02-21 @ 21:22:21
URL: http://njutensmula.se
Postat av: Sandra Kucher

1) Tycker kategorin fönsterlampor var mest inspirerande, ett lagom antal produkter, med bra vidd på olika stilar. Många fina, enkla lampor.
Bra och tydlig sida.
2) Att tänka i nivåer, lågt, mellan och högt, det ger mer spänning och rymd åt rummet med nivåskillnader på ljuskällor. Dimmer är alltid en enkel väg till ett passande ljus, mysljus eller pysselljus :) Blanda nytt och gammalt.


2013-02-21 @ 21:26:15
Postat av: Amanda Bach

1. Badrumsbelysning, måste ha bra ljus när man ska sminka sig.
2. Ta ett gammalt däck och måla det i en fräck färg, häng den på en yttervägg utomhus och sätt en lampa i mitten. Snyggt och unikt!

2013-02-21 @ 23:44:17
Postat av: Lisasvilja

1. Min favorit är skrivbordslampor då de fungerar som en snygg accesoar i hemmet och går att flytta runt.

2. Mitt bästa tips är att satsa på lampor av bra kvalite då de oftast avger finast sken.

2013-02-22 @ 08:15:08
URL: http://lisasvilja.wordpress.com
Postat av: Petra Christensen

1) Bordslampor.
En bordslampa gör ljuset underbart i mitt liv,
lätta att flytta och skapa nya miljöalternativ.

2)
Med många belysningspunkter hjälper man ögat att se,
hur verkligheten är beskaffad på ett, tu, tre,
dock måste man vänja ögat i maklig takt,
och gå med stadighet in i ljusets prakt,
lite svagt i hallen för att sedan öka med sin glans,
& vardagsrummet ska lysa bättre än någon annanstans!

2013-02-22 @ 15:22:40
Postat av: Tove - Formfront

Åå håller tummarna för att jag vinner denna! Min man jobbar med VA och han skulle bli såå glad :)

1. Min favoritkategori är Golvlampor - mest för att jag själv tycker den kategorin lampor är mest användbar. En golvlampa kan man ställa var som helst och ha hur många som helst, utan att behöva göra ingrepp i väggen eller ta ner en befintlig taklampa.

2. Mitt bästa belysningstips är att använda golv och väggar - inte bara tak, fönster och bord. En låg bordslampa kanske lika gärna fungerar som golvlampa. En ljusslinga kan göra sig fint på golvet bakom tv-bänken, eller varför inte under matbordet? Att placera belysning på oväntade ställen kan förändra hela rumsligheter.

2013-02-22 @ 15:42:52
URL: http://formfront.se
Postat av: Minett

1. Favoritkategorin är utan tvekan Taklampor.
2. Det skulle vara kul att testa att ha en kristallkrona i badrummet. Bara för att det är så oväntat. Och beroende på badrummet i övrigt kan det vara gräsligt eller snyggt.

2013-02-22 @ 16:29:08
Postat av: Linda

1. favoritkategori taklampor
2. inred personligt och gärna fler lampor med mindre belysning än en stor. det blir mjukare och personligare tycker jag!

2013-02-22 @ 20:02:50
URL: http://www.rethinkdesign.se
Postat av: Mia

1. Gillar denna VENTURA FLOWERY BORDSLAMPA starkt.
Tänker på sommar å värme.

2. Låt inte samma lampa hänga/stå på samma ställe år efter år. Byt plats lite då å då och prova olika glödlampor. Man blir snopen över va bara ett byte av glödlampa kan göra ;-D
Lamp-vinsten är ett stort: WOW-AZZÅ !!!

2013-02-23 @ 08:40:50
Postat av: Margoth Östman

Fråga 1 Bordslampan Poppy från Tiffany.
Fråga 2 En bordslampa kan vara så mycket mer,ett vackert konstverk som med belysningen blir rofylld och vacker att tiita på.Den drar helt enkelt blickarna till sig.

2013-02-23 @ 09:14:26
Postat av: Dyveke

1. Vägglampor är underskattade, men ger rätt placerat en väldigt trevlig hemkänsla.

2. Jag har nyligen ljussatt en vitmålad kabelvinda med små ledlampor under själva bordsskivan. Det blev ett bra sidobord där stilleben nertill belyses.

2013-02-23 @ 10:23:11
Postat av: Jesper Sköld

1) Led-belysning, eftersom detta är framtiden.

2) sätta ledlampor ovanför skåp som ger ett bra ljus samtidigt som det inte drar någon ström. Effektivt och vackert på en och samma gång.

2013-02-23 @ 19:26:23
Postat av: Randi Sördal Larsson

1. Bordslampor går hem här. Perfekt när man lagt sig ner bekvämt i sängen med en bra bok i handen. Lyser upp vid sängen extra mycket och man slipper komma ur sin sköna position från sängen för att släppa taklampan.

2.Vi har under vår renovering i badrummet gjort ett utrymme i väggen där vi har satt belysningen runt fönstret i blått. Det ger en häftig känsla att komma in i när det är mörkt och lyser upp med blått sken över hela badrummet. Man kan välja att inte tända de övriga lamporna som är spotlights i taket då det blåa skenet precis är vid duschen och det är rätt mysigt att stå där på kvällen med de blåa lamporna när man duschar.

2013-02-23 @ 19:31:34
Postat av: Kristina Jilderfält

1. Bordslampor är min favoritkategori.
2. Ett enkelt o relativt billigt tips är att använda ljusslingor i alla dess former. Lägg slingan ovanpå ett skåp, eller häng den på ett gammalt fönster som du lutat mot en vägg. Simsalabim så har du en jättefin mysbelysning :)

2013-02-23 @ 19:47:00
Postat av: Maria

1. Skrivbordslampor. Så vackert!
2. Jag skulle gärna i mitt framtida kök sätta upp en järnpinne i takhöjd över diskbänk där jag vill hänga glödlampor med härliga färgglada och svarta sladdar. Oj så snyggt.

2013-02-23 @ 21:36:30
Postat av: Anna ersson

1. Golvlamporna är ju hur coola som helst!
2. Testa att göra egna lampor genom att vira garn dränkt i tapetklister runt en uppblåst ballong. Låt torka, smäll ballongen och in med en lampkontakt (beg. Från ngn kasserad lampa) oändliga variaionsmögligheter :)

2013-02-24 @ 02:23:34
Postat av: Jenny

1. Jag gillar golvlampor eftersom de är lättplacerade och kan göra under för ett rum!
2. Mitt bästa belysningstips är att låta en elektriker fälla in belysning med dimmer i t ex taket. Vi har det i vårt kökstak och dessutom sitter de i olika grupper så man kan styra vilka lampor man vill ha tända! Det är perfekt eftersom man kan variera ljuset från arbetsljus till mysbelysning!

2013-02-24 @ 06:41:55
Postat av: Ylva T

1. Ecolight. Älskar idén och skulle gärna se ännu mer utveckling inom detta.
2. Belysning UNDER möblerna! Punktbelysning och dimmers i all ära, men varför inte spice it up lite? Ljus under till exempel sängen är riktigt snyggt. Våga att våga!

2013-02-24 @ 19:48:09
Postat av: Aniika

1. "Kristallkronor". Jag är en obotlig romantiker, och drömmer om att bo på ett slott med kristallkronor i varje rum.
2. Flytande "spa-lampor" i badkaret, förgyller badupplevelsen big time (och när jag släcker ner kan jag ju faktiskt få känslan att jag ligger & badar i mitt alldeles egna slott!:) Finns i välsorterade lampbutiker.

Postat av: david

1.taklampor

2. Räkna hur många lampor du har, sen köper du lika många till. Alla har för få lampor.

2013-02-25 @ 10:17:56
Postat av: Helén Fogelberg

1. Bordslampor gillar jag bäst. Man kan lätt byta ut dem om man tröttnar.
2. Ljusslingor av olika slag gör hemmet mysigare.

2013-02-25 @ 17:26:31
Postat av: linda olsson

1-Fönsterlampor helt klart bästa kategorin, Form Pendant och Globen Concrete är helt i min smak.
2-Lägg all belysning på dimmer och var inte rädd för att överdriva antal lampor för det kan aldrig bli för många...

2013-02-25 @ 20:52:31
URL: http://dalastajl.blogspot.cm
Postat av: Ann-Sophie Redfern

1.Tiffant lamporna - jag bara ÄLSKAR dem, blir fina färgklickar i det annars rätt så vita hemmet.
2. Sätt LED slinga med dubbel häftande tejp uppe i fönstren, blir otroligt lyxig känsla.

2013-02-25 @ 23:23:35
Postat av: Maria B

1) Min favoritkategori just nu är taklampor. Jag har fått dille på dessa och byter hela tiden. Gjorde precis en egen variant till köket, lite kul med annorlunda design. 2) Tips finns i mitt senaste inlägg på min blogg :-) Kram!

2013-02-26 @ 02:16:35
URL: http://asimplestylist.se
Postat av: Rebecka Strandberg

1) Favoritkategori: Lampor --> Kristallkronor. Det är lampornas okrönta drottning
2)Jag ska snart flytta in i en ny lägenhet och till min stora glädje har den en walk in closet. Jag vill hänga ditt en kristallkrona. Gärna http://www.uttaget.se/krebs-guldregn ! Vilket smycke i garderoben. Med andra ord: rätt lampa kan förvandla vilket rum som helst!

2013-02-26 @ 10:13:30
Postat av: Syster C

1)Ekelund, golvlampa... snygg i gammal stil, gillar!! http://www.uttaget.se/markslojdekelundgolvlampa-p-1778.html

2) Skippa taklamor i mitten av rummet... För att få en mysig känsla hemma har jag skippat de centrerade taklamporna och belyser rummen med tre-fem mindre lampor i varje rum.

2013-02-26 @ 10:49:21
Postat av: Pia Persson

1 Min favoritkategori är bordslampor...lätta att flytta efter humör/ känsla och så mycket snyggt i kategorin.
2 Mitt bästa tips är minst sagt udda. Jag har en underbar gammal pigtittare som jag ville ge indirekt belysning. I julas upptäckte jag att jag hade en liten adventsljusstake över. Den satte jag bakom pigtittaren . Perfekt , den syns inet , men den ger ett underbart och spännande ljus. Alltså har jag adventsljus bakom fina spegeln i mitt hus :)

2013-02-26 @ 11:57:32
Postat av: Kristin Inggårde

1. Utomhusbelysning - Jag investerade i ny utomhusbelysning på och runtom husaet inför denna säsong och genast blev de långa mörka och kalla vinterdagarna ljusare och mysigare. Inte bara i huset utan även på väg in och ut.

2. Blanda! Nytt, gammalt, ärvt och egna investeringar men ha bara lampor och belysningar som du själv gillar. En lampa du inte gillar tenderar att stå släckt och varken göra nytta eller nöje...

2013-02-26 @ 14:06:21
Postat av: Jessica

1. Utomhusbelysning - trädgårdbelysning. Här finns armaturer som kan förändra och förstärka utomhusrummen och vyerna när mörkret faller på!

2. Mitt bästa tips är att ge din trädgård ett nytt liv med hjälp av ljus. Vi i Sverige älskar att befinna oss utomhus och lägger mycket tid i våra trädgårdar. Dock glömmer vi bort att de även är vackra efter mörkrets inbrott och kan vara vackra även när snön har fallit. Genom att förstärka och lyfta fram utvalada delar av trädgården genom belysning skapar vi vackra vyer för oss själva men också för allmänheten som passerar förbi. Istället för att stirra ut i tomma intet kan vi förlänga rummen genom att belysa ex. träd, buskar, planteringar, stenrösen, möbler mm. Det kräver inte mycket tid eller pengar och gör en otrolig skillnad.

2013-02-26 @ 14:22:46
Postat av: Lotta Karlsson

1. Taklampor
2. Mitt tips är att byta ut taklamporna emellanåt, en ny taklampa kan göra ett trött rum som nytt! Det piggar upp!

2013-02-26 @ 17:22:33
Postat av: Anna Ökvist

1.Tycker om alla kategorier, men "Ljusslingor"(under julbelysning) måste jag säga fastnade hos mig. Älskar alla mysiga varianter att använda året om.
2. Jag älskar pyssla ihop saker och då gärna med någon ljusslinga som lyser upp det hela, gärna i någon MDF skiva med utsågad kontur. Gjorde en adventskalender till jul med utsågade granar som konturer och borrade hål och stoppade in ljusslinga och det blev fint. NI kan se den i detta inlägg: http://ettnyttliv.wordpress.com/2012/12/04/pysslat-adventskalender/
Så det är bara släppa loss fantasin och våga lite, så blir oxå vardagen lite roligare hemmavid ;)

2013-02-26 @ 19:35:37
URL: http://ettnyttliv.wordpress.com/
Postat av: Sofhie Bäckman

Åh, älskar lampan! Skulle passa så jäkla bra i vårt industri-inspirerade hus :)

1. Golvlampor. Storleken ger dem utrymme att vara en möbel i sin egen rätt. Dessutom kan de vara allt mellan städljus, läslampa och mysbelysning!

2. Variera höjden på era lampor! Vi hade en lång variant ca 1m hög) på elflugan stod på golvet, men det var först när jag lyfte upp den på ett sidobord som den kom riktigt till sin rätt. Eller ställ en lampa som egentligen är tänkt för ett bord på golvet - dels ger det nya dimensioner och dels gillar ögat när ljuset kommer från olika håll.

2013-02-26 @ 22:36:42
URL: http://coloursdetails.wordpress.com
Postat av: Ms Sixten

1. Taklampor där det fanns mycket fint att välja på.
2. Att inte använda för starka lampor utan ha en behaglig ljusstyrka och ett varmt ljus. Något jag vill prova är att ha ett litet träd med ljusslinga i hörnet bakom soffan =).

2013-02-27 @ 00:26:49
Postat av: Lisa

Jag älskar bordslampor! Just för att en bordslampa likaväl kan vara en sänglampa eller en fönsterlampa...jag gillar återbruk, och att kunna använda en lampa till mer än en funktion känns rätt på flera sätt. Då garanterar man att den kommer till användning under många år utan att man ledsnar...
En fin idé med belysning är att fästa tunna led(stänger?) runt fönstrena. Gärna gardinlösa fönster och smala ledslingor som man fäster i bak-kant på fönsterfodret för att ljussätta själva ramen runt om hela fönstret. Mycket effektfullt! På samma sätt kan man också fästa slingor längs golvlisterna, det förändrar upplevelsen helt av ett rum!

2013-02-27 @ 02:51:55
URL: http://www.lisasbibliotek.blogg.se
Postat av: Emelie Fransson

http://www.uttaget.se/ventura-cello-taklampa , motiveringen är att vi just nu inte har någon lampa i sovrummet alls, då den gamla gått sönder.Denna lampa skulle bli superfin!!

Kan inget annat än att länka till E.Ons bästa tips då jag tycker det är något alla ska tänka på:

Belysning

Spara pengar och miljön med rätt belysning!

Byt ut vanliga glödlampor mot lågenergilampor, de drar endast en fjärdedel så mycket som en vanlig glödlampa. Bara genom att byta dina 10 mest använda glödlampor mot lågenergilampor kan du spara 500 kWh per år. En besparing på drygt 500 kr!

Använder du vanliga glödlampor till din utomhusbelysning? Även här finns stora pengar att spara. Energimyndigheten har räknat ut att du sparar 200–300 kr/lampbyte utomhus räknat på 10 000 ljustimmar.

Släck lamporna när du lämnar ett rum. Det finns flera olika metoder för att se till att lampor är släckta när de inte behövs. Det kan till exempel vara ljussensorer, rörelsevakter och timer.

Använd lysrör där det ska lysa länge (till exempel i garage, förråd,
ovanför köksbänk) eftersom de flesta lysrör både är energisnåla har lång brinntid och samtidigt ger ett bra allmänljus.

Använd dimmer, då spar du både energi och får möjlighet att justera ljusmängden efter humör och tillfälle. Dimmern fungerar både med halogenlampor och vissa lågenergilampor. Båda drar mindre energi än vanliga glödlampor.

Tänk på att vissa halogenlampor med transformator drar ström även när de är släckta. Dra ut kontakten när du släcker lampan eller koppla den till vägguttaget via ett grenuttag med strömbrytare.

Har du spotlights med halogenlampor hemma? Kolla om du kan byta ut lamporna mot så kallade LED-lampor. LED-lampor drar lika lite ström som lågenergilampor och har dessutom ännu längre livslängd.

Delat er sida på facebook och hoppas nu på massor av tur!!

2013-02-27 @ 08:28:56
Postat av: Liselott Brodin

1. Badrum, drömmer fortfarande efter ett nyrenoverade badrum, har bara väntat i 15år..
2. Att just använda belysning, punktbelysning framförallt. Men ta aldrig bort städbelysningen för den behövs likväl.

2013-02-27 @ 08:35:35
Postat av: Angela

1. Jag måste nog säga kategorin bordslampor. Gillar det breda utbudet och hittade massa nya favoriter (trots att jag bara är ute efter en ny) bland annat den man har chans att vinna här. Älskar den!

2. Att hellre ha flera ljuspunkter i ett rum än få, för att kunna variera och skapa olika stämningar med punktbelysning på olika ställen. Är själv inne på att fixa tavelbelysning i vardagsrummet nu.

2013-02-27 @ 09:51:07
Postat av: Nadja Jansson

Bästa produktkategorin är helt klart "Bordslampor"
Man kan variera dem i oändlighet hemma och de är inte så "definitiva" som taklampor. Dessutom är de perfekta att ge i present - finns alltid någon som passar till just DEN personen.

Mitt bästa ljusinredningstips är att skapa många rum i rummet. Se till att ha möjlighet att från att bara lysa upp just precis den platsen du vill, till att tända upp till städbelysning. På det sättet kan man få till olika stämningslägen.

2013-02-27 @ 13:03:20
URL: http://vivalanadja.blogg.se
Postat av: Anna

1: Lätt, bordslampor. älskar olika lampor och vilken stämning de kan skapa. Bordslampor kan förändra så mycket och man kan satsa på lite mer galet!
2: Många olika slags belysning, gärna med olika stämningsljusfärger. Vara noga vilka ljuskäller som sitter i, det gör verkligen skillnad. Tänka lite på hur ljuset faller i rummet när lampan ska vara tänd, är gatubelysningen tänd på gatan utanför när myslampan ska tändas i vardagsrumsfönstret? Är lampskärmen rätt konstruerad/ placerad för att skymmma det direkta ljuset när jag sitter i fåtöljen?

2013-02-27 @ 13:29:42

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL