Tävla och vinn: 1500 kr i presentkort på Granit

Den här veckan har en lycklig vinnare chans att vinna 1500 kronor i presentkort från Granit! I höst har de laddat butikerna med massor av nyheter, bland annat en ny nätserie som är perfekt för att skapa ordning och reda på hemmakontoret. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på följande fråga i kommentarsfältet under bilden nedan. Ni har som vanligt en vecka på er. Lycka till!
 
1) Vad skulle du behöva från Granit för att skapa ordning på din arbetsplats/studiehörna därhemma? Föreslå några produkter ur sortimentet och motivera kort hur du skulle inreda med dem.
 
Grattis till CJS! Hör av dig med dina uppgifter så kommer vinsten till dig inom kort!
*Tävlingen pågår t o m. den 23/8 2013 kl, 12.00. Ett presentkort ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren utses av Granit. Deras beslut kan ej överklagas.

Kommentarer
Postat av: Frida

Jag är i akut behov av snygga förvaringslådor i lite större storlek runt 40 b * 60 d * 40 Jag tänker en lugn färgskala och eventuellt något grafiskt mönster. Har letat på alla självklara ställen med det finns inget. Hjälp mig!

2013-08-17 @ 16:01:03
Postat av: Pysselbolaget

Jag och min dotter driver bloggen pysselbolaget.se tillsammans och vår pysselhörna är i ständigt kaos. Vi skulle använda transparenta apoteksflaskor att sortera upp pärlor och paljetter i, kakburkar i zink med glaskanter att förvara garn och fina band i och papperskorgar i nät att ha vår samling mönstrade papper i. I en kruka för bestick skulle vi samla saxar och pennor och på en hängare i metall för vägg/tak skulle vi hänga upp vår washitejp. Sen skulle pysselhörnan alltid vara fin!

Postat av: Malin

Vi håller på att bygga en boyta av vår råvind, som ska bli varsitt rum till våra två barn, samt ett sovrum till oss.
Jag har länge letat lådor som passar Ikeas expedit för optimal förvaring i ett barnrum med snedtak.
Gillade trälådorna i ljust trä med lock, på med locket för småsaker, av med locket för större saker man vill se. Sen blev jag väldigt förtjust i "griffelveckan" Idealisk för en familj att ha en överblick över veckan.
Nu håller jag tummarna..!

2013-08-17 @ 16:16:44
Postat av: Johanna

Jag skulle köpa skrivbordslampan. Jag studerar för tillfället och har inte haft råd att köpa en lampa så jag har fått nöja mig med ljuset från datorn.Den hade gjort sig jättebra på mitt lilla skrivbord. Sen skulle jag vilja ha griffelstickers för att göra "to do" listor för veckan.

2013-08-17 @ 16:32:17
Postat av: frida

Jag skulle måla min ateljédörr (mitt "kontor") med griffeltavlefärg, och använda Granits skolkritor för att skriva upp idéer med. Jag skulle köpa hem samtliga nät-produkterna. I magasinkorgen skulle mina skisser få en bostad. Skrivbordslampan skulle jag sätta upp två av, båda på väggen, så att det blir dubbelbelysning mot mitt staffli. Sedan skulle jag köpa hem massor med korgar och märka upp dem för det syfte de fyller. Just nu ligger alla penslar, pennor och färger huller-om-buller i en gigantiskt stor (och ohyggligt ful) plastlåda från Ikea.

2013-08-17 @ 16:35:47
URL: http://fridastormare.se
Postat av: Humla

Å å å jag vet PRECIS! *försöker sluta hoppa upp och ner i stolen*
Först skulle jag måla hela väggen som mitt skrivbord står mot med magnetfärg för att kunna fästa alla mina idéer och inspirationsbilder rätt framför näsan på mig (istället för att sprida ut dem på golvet...). Jag skulle använda Granits extra staka magneter till de lite tyngre grejerna och deras 20-pack transparenta magneter till de lättare små tingen. Och så skulle jag hänga Granits glödlampsslinga i hörnet, från taket ned till golvet. Det både lyser upp och markerar var arbetsytan tar slut. Sen skulle jag toppa det hela med en papperskorg i pressad papp, hög tid att sluta med en soppåse hängandes på stolen...

2013-08-17 @ 16:39:20
URL: http://humladahl.com
Postat av: Johanna J

Jag skulle behöva köpa några stycken Hylla zink för att få undan lite från mitt vita skrivbord och samtidigt skulle dem skapa en typ av industri glamour i mitt ganska vita arbetsrum. skulle också vilja köpa byrån i zink för att förstärka looken.

2013-08-17 @ 16:42:00
Postat av: Sofia Dahlqvist

Jag skulle satsa på bra förvaring för ett stilrent intryck. Svart och vitt med accenter i rosa och trä är min melodi, så väggen bakom skrivbordet skulle målas med griffelfärg och prydas med klämmor för att kunna visa upp bilder, och hyllorna ovanför fyllas med lådor i olika storlekar. Pricken över i blir en bukett rosa rosor. Produkter: Kontorkit Plåt Svart, Griffelfärg 0,5 l, Klämma 14,5 mm, Box Maxi 2-set, Linjal fyrkantig / trä, Låda trä (natur+svart)

2013-08-17 @ 16:44:29
Postat av: Frida

Hej! Jag ska nu börja på arkitektprogrammet i Umeå. Vad jag är i STORT behov av är en stor korg med plats för skissrullar. Gör det både praktiskt lättåtkomligt och en snygg installation! (I värsta fall får den agera papperskorg... ;) ) kram Frida

2013-08-17 @ 17:06:52
Postat av: elsa

Det här är vad jag drömmer om när jag blir stor,
för att organisera på mitt kreativa kontor
där jag i SVART BOMULLSTISCHA står uppå
en ZINKPALL för att längst upp i hyllan nå
viktiga papper, listor med tips och råd
i SVARTA TIDSKRIFTSSAMLARE AV NÄTTRÅD
Och på mitt stora bord står en CYLINDERVAS
proppad med växter för att jag ska få andas oas.
Det är med Granits naturenliga sortiment
som jag finner mitt sanna element

2013-08-17 @ 18:11:11
Postat av: Brysselkakan

Åhhh!!!!! Behöver massor av saker till det rum som fram tills i juni var vår yngsta son rum men nu sakta omvandlas till vårt arbetsrum. Sonen då? Han drog till Växjö och studier på universitet!
Massor av tidskriftssamlare till alla mina utrivna sidor ur inredningstidningar!
Och den där nya svarta lampan för skrivbordet!
En bra sax!
Listan kan göras lång och jag vet att jag skulle gå ut ur butiken med många kassar om jag fick bli den lycklige vinnaren!

2013-08-17 @ 18:24:59
URL: http://brysselkakan.wordpress.com
Postat av: Spirande grönt

Ett gäng arkivboxar med hängmappar skulle sitta som en smäck på mitt fullkomligt översvämmade skrivbord. De skulle också tillfredsställa den lilla organisatören i mig. Några stora klämmor för att hänga upp tjusigheter och kom-ihåg. Sen skulle jag toppa med runda gem, mycket roligare att sätta ihop papper då!

Hälsningar
Rebecca

2013-08-17 @ 18:33:09
URL: http://www.spirandegront.blogspot.se
Postat av: Johanna | Tillvaron.se

Ska snart flytta och äntligen få en arbetshörna (och inte bara ett kaosartat litet skåp i vardagsrummet) och har väl tänkt köpa typ allt på Granit som det var, så det här kan jag ju inte missa.

Arbetsplatsen ska bestå av ett ganska grunt men långt bord och på väggen en hylla och bredvid den några pappersklämmor (stora) där inspirationsbilder man känner för för stunden kan få bo. På hyllan ska viktiga papper höra hemma och jag tänkte mig en bunt snygga mappar (sådana där dragspelsmappar) på hög istället för dagens pärmar som jag har kvar sedan högstadiet och som bara ramlar. Bredvid detta några alltiallolådor (helst de kvadratiska i ljust trä som kanske får sig lite olika grå nyanser) där man kan gömma alla olika pryttlar som hålslagare, häftapparat och batteriladdare. Och på golvet bredvid får Granits papperskorg stå med tygrullar och presentpapper i. Och så behövs det lampor överallt då det är dåligt med fönster, klämspottar tror jag på till att börja med. Typ så tror jag det kommer se ut en dag. Ska jag bara hitta en bra stol till det hela också, helst en gammal, liten snurrstol från blocket - om man får lägga en stilla önskan till stolfen.

2013-08-17 @ 19:14:37
URL: http://tillvaron.se/johanna
Postat av: Mirva

Hej!

Den vita zinkpallen skulle vara perfekt att sitta på, en vacker svart papperskorg skulle vara snygg även till presentpapperrullar, några brevfack skulle få ordning på mina papper på skrivbordet och palm block är så vackra att skriva i att dom gärna fick ligga framme även efter en avslutad arbetsdag...

2013-08-17 @ 19:20:49
Postat av: Sofia

Vill bara skrika och gråta varje gång jag öppnar dörren till vårt lilla förråd under trappan i vårt hus. Har tänkt fixa i ordning där under föräldraledigheten men vips så börjar jag jobba om en vecka! Ett presentkort skulle ge mig en rejäl spark i baken. Jag ser framför mig ett välorganiserat, stilrent förråd med snygga, praktiska boxar blandat med korgar av Hoggla.

2013-08-17 @ 19:29:36
Postat av: Jorunn

Jag skulle behöva en papperskorg så jag kan slänga alla papper och grejer jag inte behöver. Jag är expert på att samla på mig saker och går ofta med en alldeles för tung väska till skolan för att jag har papper kvar sen förrförra kursen.

2013-08-17 @ 21:00:46
Postat av: Michelle

Stilrent, enkelt, välorganiserat, svart med touch av zink. Så vill jag att min arbetshörna ska se ut. Med presentkortet hade jag kunnat förverkliga min dröm.

På bordet - Arbetslampa industri som man klämmer fast, nät det stora cylindervasen med vita tulpaner samt en konservburk zink med massor av svarta blyertspennor.


På väggen ovanför skrivbordet - 4st clipbord A4 med inspirationsbilder ovh ovanför dessa inspirationsbilder hade jag velat borra upp en hylla med bl.a. svarta pärmar,svart (box 30), gleskorg zink & svarta tidsskriftssamlare.

På den andra väggen hade griffelstickers A4 • 4 (för en månad) fått pryda. Öppen kalender på väggen. Smidigt och samtidigt väldigt snyggt.

Får ju inte glömma zinkpallen och den svarta papperskorgen. Sen hade arbetshörnan varit fulländad och jag :-)

2013-08-17 @ 21:30:19
Postat av: Amanda

Jag skulle införskaffa den ultrasnygga skrivbordslampan för alla sena nätter av tentaplugg. Och kanske en papperskorg i nät för alla felskrivna pappersarbeten...

2013-08-17 @ 21:32:40
Postat av: Linas

Det har verkat som en omöjlighet tills nu. Att få ordning i röran. Penslar, kritor, block och urklippta bilder till ett collage. Lillans små teckningar och mina stora. Avslutade projekt och oavslutade. Information om pensionsval för egenföretagare tillsammans med blöjkuponger och en snabbskiss till en illustration som blev färdig i förrgår. ”Ja, det är ju inte så lätt det där, att få det att fungera, det här med att jobba hemifrån…” har varit standardfrasen under ett par år nu. Och så vänder det.

Rensar ut alltihop. Ett tomt rum. En blomma på bordet. Jag andas. Och arbetsron infinner sig. Högen med avslutade projekt blir större och den med oavslutade mindre. Bokföringen stämmer och pensionsparandet påbörjat.

För att upprätthålla ordningen önskar jag mig nu en STOR ARKIVBOX, där varje projekt får en egen flik. GRIFFELSTICKERS MED VECKANS DAGAR för att planera in att plocka undan varje dag. Och en STOR RETURBOX för att komma ihåg att aldrig låta saker samlas på hög igen. Och till sist en FOTOKUB för att alltid kunna ha Lillans bilder framför mig på bordet.

2013-08-17 @ 21:57:54
Postat av: Åsa

Efter ca. 20 år i vårt hus, har vi nu ett arbetsrum som jag längtar efter att inreda. Arkivboxar, tidskriftsamlare och korgar i nät , skrivbordslampa, glödlampsljusslinga som mysbelysning, anslagstavla,magneter, pennor, ramar, papperskorg, plåtburkar .............puh! Och mycket mera!!

2013-08-17 @ 22:53:53
Postat av: Johanna S

Jag hade behövt en arkivbox, i den hade varje familjemedlem fått varsin mapp, uppmärkt med namn. Perfekt för viktiga papper, teckningar osv, dessutom går det blixtrande snabbt att få in rätt sak på rätt ställe och snygg är den också :-)

2013-08-17 @ 23:24:12
Postat av: Lisa M

Åhh så mycket som jag bakar så får jag nog räkna mitt kök som arbetsplats och där skulle jag önska att alla ingredienser fanns i fina glasburkar från granit och bakverken upplagda på vitt porslin och detaljer i zink för att bryta av.

2013-08-17 @ 23:24:25
Postat av: Madeleijn

Min ateljé/ kontor skulle få två nödvändiga belysningspunkter i form av glödlampsslinga och arbetslampa industri. En papperskorg i nät svart, väggförvaring till penslar av 4-fack i zink, äppellådor till tavel ställ, mapp papp för ritningar/teckningar, pennor blyerts och trekant i burkarna konservburk zink , griffelsticker veckan för bättre koll.

2013-08-17 @ 23:31:01
Postat av: Katarina

Höstnytt på jobbet: Ett nytt coolt nätbrevfack (svart) för in/utgående snigelpost ;)
Höstnytt hemma: En snygg rund Hoogla korg att stoppa min stora Benjaminfikus i så att den självvattnade vita krukan inte syns... Och en Hooglakorg att ställa på hatthyllan för scarfs och kanske en och annan vante..
Åh vad kul att förnya hemma och på jobbet med inspiration och produkter ifrån Granit

2013-08-17 @ 23:39:21
Postat av: Maria

För att frigöra mer yta på skrivbordet skulle jag gärna sätt upp några nätkorgar på väggen i min arbetshörna för att kunna sortera lite bland papperen. Och så skulle det vara passande med en ny skrivbordslampa.

2013-08-18 @ 00:31:10
Postat av: Joanna

Jag är precis i tankarna att skapa en egen hörna till min son som är snart 5 år och älskar att rita och skriva och pyssla med lego, bygga och tänka. Vi har en planlösning som gör att alla delar sovrum, och köksbordet får också vara pysselbord. Det här gör att han inte har ett egentligt 'eget rum' förutom ett mindre rum som är ett ännu ganska spartanskt 'lekrum' och detta vill jag förvandla så att jag får se honom skina upp och hans ögon tindra. Jag skulle vilja skapa en lättillgänglig hylla för böcker, tidningar, block och mindre förvaringslådor genom att skruva fast några "Kub trä" på varandra och mot vägg, kanske 2 intilliggande med 2 ytterligare ovanpå vardera. Ett antal "Låda trä med lock" i olika storlekar skulle min son få måla och ha att förvara sina lego och andra saker i, lätt nåbara i den nya hylla vi byggt. Han skulle få en arbetsplats - en lång furuskiva från vägg till vägg längs rummets långvägg, att sitta vid. På väggen vid dess ena ände behöver han skrivtavla svart, eller möjligt en del av väggen målad i griffelfärg svart, liksom en veckoplan/kalender, att skriva på och lära sig hur veckoindelning och månadsindelning fungerar. Vajer med klämmor ovanför bordet för sina favoritbilder. Arbetsbelysning med svart taklampa industri. På väggen bakom, en svart glödlampsslinga som ger honom bra allmän bakgrundbelysning. Block och album, tidskrifthållare, papperstejp, pennor mm på bordet att arbeta med. Byrå med en låda och byrå med flera lådor i svart metall kompletterar förvaringen. En myshörna intill för att koppla av med en bok eller bara beundra sina legobyggen eller mysa och prata med sina kompisar på besök och sin lillasyster - kanske helt enkel gjord av två lastpallar med fastspikad plywoodskiva ovanpå som stomme för en myssoffa - en trasmatta 90x150 på, därefter ett antal dynor i canvas och kuddar.

Han skulle bli den lyckligaste i världen. Jag lovar!

2013-08-18 @ 00:57:36
Postat av: Sanna

Jag är absolut med och tävlar, och något som skulle göra mitt skrivbord och arbetsplats till den bästa vore om jag hade en veckoplan (http://granit.com/?id=9399) och en anslagstavla (http://granit.com/?id=1703) att förvara allt som behövs kommas ihåg och planeras in. Några snygga pennburkar (http://granit.com/?id=4527) vore toppen i stället för den gamla syltburken jag har och ett block att använda som inköpslista (http://granit.com/?id=9394) när det behövs handlas eller kommas ihåg något som smidigt behövs tas med när man är på språng.

Kram Sanna

2013-08-18 @ 01:38:20
URL: http://mammasvardag.se
Postat av: Åsa

Hej!
Var precis på Granit på Götgatan i Sthlm och kunde tyvärr inte köpa med mig det jag ville ha eftersom jag skulle åka tåg hem - nästa gång blir det bil :)!
Till mitt kontor behöver jag rejält med förvaring inför hösten. Jag satsar på hängmappar och pärmar för alla papper och kontorskit och miniburk i svart plåt för övrig förvaring. Tycker också att det är kul med inspirerande bilder synliga en vajer. Med griffelfärgen skulle jag fixa en yta på väggen för to-do-listorna. På mitt kontor saknas det också sittplatser att "förvara" besökare på, är jättesugen på Granits plåtpallar till det!
Tack för en bra blogg också, Frida!
//Åsa

2013-08-18 @ 08:05:45
Postat av: hanna

Åh! Jag var där senast igår och drömde mig bort bland alla snygga funktionella saker! Jag och min sambo har i dagarna köpt vår första gemensamma lägenhet i Stockholm vi är uppe bland molnen!! nu har vi börjat sortera våra grejer och hjälp vad jag skulle behöva Arkivboxarna, Tvättbox x2 för pappersinsamling, hattaskarna bara för att de är så snygga och en massa block för skisser och ideer. åhh jag hade blivit såå glad!!! Kram!

2013-08-18 @ 09:40:25
Postat av: Maria

Jag skulle verkligen behöva en eller flera av de snygga boxarna där jag kan förvara till exempel mina brev. Har bara en ful trist kartong där jag har dem nu och den passar inte riktigt in, utan måste stå och trycka i en garderob där den tar alldeles för mycket plats. Det skulle jag i alla fall köpa om jag blev den lyckliga vinnaren! :)

2013-08-18 @ 10:09:57
URL: http://metalqueen.blogg.se
Postat av: johanna

Hej, vi väntar tillökning och vårt arbetsrum skall nu bli arbetsrum/babyrum vi måste därför få ordning därinne. En vit Billy med glasdörrar har införskaffats och det vore perfekt med ett par korgar från granits nätserie till papper räkningar osv, då blir det ordning och reda och inte för strikt. Den svarta höga hattlådan hade fått tjänstgöra som förvaring till tapetrullar och presentpapper så vi får in lite färg (skrivbord, stol och Billy är vitt). De små zippåsarna hade rått rymma alla sorters pennor, gem, smått och gott. På sidan av Billy hade jag målat en ruta m griffelfärg, med lite järnspån i den blir den magnetisk och vips en liten anslagstavla. Under hade två clipboards fått hänga för små moodboards för att pigga upp med mer färg. Slutligen hade jag köpt deras mjuka pläd och hängt över stolen för att kunna ha över axlarna när jag ammar där inne eller jobbar sent jag blir lätt frusen då...

2013-08-18 @ 10:10:52
Postat av: Helena

I våras fick jag ett varslingsbesked från min arbetsplats som tog väldigt hårt på mig men efter en tids tårar så bestämde jag mig för att börja plugga och mer och mer har jag insett att det verkligen är så som alla säger...Det finns en mening med allt som händer. Nu ser jag verkligen fram emot en ny vardag, nya utmaningar och att utbilda mig till det jag faktiskt vill jobba med och frågar mig själv varför jag inte tog tag i detta tidigare.

För att göra studierna lite roligare så har jag och min sambo gjort vår datahörna lite mer pluggvänlig genom att köpa ett nytt vitt fint skrivbord, ALEX vita hurts från IKEA och nu har vi det roligaste kvar, att pynta skrivbordet och väggen. För att få till den där fina mysiga studievänliga datahörnan vi är ute efter så hade jag velat ha en Vajer med 10 st klämmor för att sätta fast fina fotografier och snygga grafiska prints, Papperskorg Nät svart, Konservburk zink, Skrivbordsunderlägg, Ljusstake Rör, Skrivbordslampa, lite mappar och pärmar för att samla alla papper i och en Pläd i Ull att ha om sig under alla de höstkvällar man har framför sig när man sitter vid datorn och pluggar.

Hälsningar, Helena
helenaandersson58@hotmail.com

2013-08-18 @ 10:21:39
Postat av: Sofie

Jag sköter ett eget företag som frilansjournalist från hemmet, vilket gör att arbetsplatsen lätt kan se rörig ut om jag har många projekt samtidigt.

Jag skulle vilja inreda med mycket vita boxar i olika storlekar för att hålla samman arbetsplatsen och skapa en röd (vit...) tråd. Ex. En brevboxar A4 för brev och fakturor, tidskriftsamlare till inspiration och färdiga jobb, tvättunna att använda som papperskorg för mycket sönderrivna lappar blir det... För att bryta det vita mönstret hade jag satt upp en vägförvaring med fyra fack i metall, där jag hade förvarat pennor etc. Jag skulle även behöva ett gäng vita pärmar för organisering. Framför skrivbordet skulle jag hänga upp en skrivtavla i glas, med långsidan neråt så att den blir bred istället för lång, för att kunna hålla koll på deadlines, telefonnummer, intervjuer etc. I mitt arbetsrum kommer då alltid flitens lampa att lysa, gärna med hjälp av lampskärm industri.

2013-08-18 @ 10:56:30
Postat av: Lina

När jag nu ska påbörja mitt sista år på högskolan skulle drömmen vara att ge mig själv de bästa förutsättningarna för att nå upp till de mål jag har. Att skapa en bra arbetsplats/studieplats är en av de viktigaste sakerna och till mitt skrivbord vill jag ha en snygg och fin lampa, eran skrivbordslampa i metall. På väggen ovanför vill jag ha era griffelsticker med veckodagarna för att hålla koll på allt och inte glömma bort någon viktig händelse. Men det som förgyller studielivet och ger den lite extra härliga känslan och höjer motivationen är fina anteckningsblock att ha med till föreläsningarna, skriva olika listor i och som får ligga och pryda skrivbordet när de inte används.

2013-08-18 @ 10:58:12
Postat av: CJ

Min killes föräldrar har köpt hus i Sälen och jag har fått äran att inreda sovrum och arbetsrum. Jag ser fram emot att köpa skrivtavlor, tavellister, bokhyllor, skrivbordslampor, taklampor... Ja, jag är beroende av lampor. Jag skickade ett sms till min kille när jag senast var på Granit, något i stil med: "köpte ännu en industrilampa, förlåt" och fick svaret "men du" tillbaka. Haha. Frida, stötta mig i mitt beroende, kom igen! Om jag vinner köper jag arbetslampa industri som man klämmer fast. Var? På mitt skrivbord som är hemmabyggt av lastpallar och gamla trälådor. Miljösmart och snyggt! Vet att den lampan skulle passa perfekt när jag sitter uppe sent på kvällarna och hamrar på tangenterna. :)

2013-08-18 @ 11:11:34
URL: http://cjs.blogg.se
Postat av: Pernilla Jansson

Granit, GRANIT, gör ni detta med FLIT?

Frestar mig alltid SÅ, med produkter fina som FÅ!
Jag vill ju allt HA, praktiskt och fint som BRA.
Jag behöver SORTERA så att jag får plats med MERA.
Några lampor BYGG skulle nog få mig att känna mig TRYGG.

Postat av: HojnaSandra

På mitt kontor där jag ofta sitter och pluggar eller arbetar med företaget skulle det inför hösten behövas en ordentlig uppiffning för att skapa energi, inspiration och motivation. Jag skulle köpa en Stallykta att lysa upp mörka höstkvällar med, En pläd i ull att lägga över benen när kylan biter som mest och en "Klämma Vajer" att fästa alla viktiga lappar på. Ett teckningsfack skulle få hänga på väggen så att jag lätt kan variera inspirationsbild efter humör!

2013-08-18 @ 11:38:32
URL: http://sandraviklund.se
Postat av: Veronyca

Vi håller på att förbereda för flytt till en liten stuga på landet och där vi kommer använda lillstugan som kontor/pyssel/studie och skrivrum. Vi tänker miljövänligt och därför är det viktigt för oss med saker som håller länge och är tidlösa.

På vårt skrivbord i teak: 1 st Arbetslampa Industri(599 kr). Nedanför vill vi ha en svart Nätkorg (179 kr). Eftersom vi redan har två grå brevboxar, så vill vi ha fler i samma tema/färg. På skrivbordet behöver vi en grå box trippel (199 kr). Vi behöver en grå tvättbox där vi kan papperssortera eftersom vi sorterar allt vi kan. På väggen behöver vi två magasinkorgar och klämmor där vi kan hänga/lägga upp viktiga saker. Sedan skulle vi behöva en hel del block B5 Palm 3-pack (99 kr) eftersom de är biologiskt nedbrytbara och min make studerar och gör av med en hel del block. Voilá - you have made my day! <3

2013-08-18 @ 11:39:24
URL: http://iloveco.wordpress.com
Postat av: Jenny

Startade i måndags denna vecka min resa för att omskola mig. Eftersom det var väldigt många år sedan jag satt i skolbänken sist så är det en ganska stor sten att komma över för att få in rätt studieteknik om inte annat:)
Som den jungfru jag är så tyckerjag om att strukturera upp, och detta stör mig i mitt "pluggrum" att det är så oorganiserat och dåligt med ljus. Så förvaringslådor i olika form o storlek och även en underbar industrialistisk skrivbordslampa skulle jag önska mig!;)
Sen skulle jag även vilja få ordning på mina små barns fina teckningar, och det genomsnitt teckningshållare :)

Tack för en underbar blogg med mycket inspiration!

2013-08-18 @ 11:39:29
Postat av: Jeanette

Mitt skafferi är kaos och jag blev så inspirerad nu när jag tittade runt på Granits hemsida. Jag skulle så gärna vilja ha http://granit.com/?id=847. Istället för att ha massor med nötter och fröer i påsar hade det varit väldigt vackert att ha dem i burkar. Då skulle jag även kunna ha en del av burkarna framme. Jag skulle även vilja ha http://granit.com/?id=7873. Både att ha i skafferiet men även såklart att ha framme då de är så snygga! Perfekt förvaring!

2013-08-18 @ 11:56:49
URL: http://nattstad.se/gratistokig
Postat av: IdaD

Ska börja plugga om en vecka och hade behövt lite av varje för att få någon form av struktur i min annars ganska ostrukturerade vardag. Bland annat lite fina block, väldigt förtjust blocken "Palm". Eller granits snygga kulpenna. Väggfacken i zink ligger också högt på listan!

2013-08-18 @ 12:49:38
Postat av: Städtanten

Jag skulle köpa en himla massa plastboxar och sortera min killes sy-atelier. Få undan trådrullar, band, tyger och mönster. Sätta upp en anslagstavla för alla inspirationsbilder, köpa fina zinkburkar för alla pennor och saxar, mappar för att sortera in bilder till moodboards. Kopa trådkorgar för tygrullar att ställa vid sidan av skrivbordet... Om det blir ordning kan jag få en del av det stora skrivbordet för att ställa upp min dator på också! Sen blir det lättare att dammsuga och damma om det blir fint undanplockat också!! Åh vad det skulle vara kul att få fixa till inför hösten!

2013-08-18 @ 13:05:08
Postat av: Mia

Hemma hos oss har vi inte riktigt plats eller behov för en regelrätt arbetsplats/studiehörna, men granits sortiment är perfekt för att optimera förvaringen på de ytor vi faktiskt har. Jag skulle vilja sätta upp ett gäng av de nya vägghängda trådkorgarna för att sortera post, räkningar, tidningar, barnteckningar osv. De svarta plåtlådorna skulle passa för att organisera återvinningen och den lilla zinkbyrån är precis det som saknas på min "tavelvägg" i hallen, de små lådorna är lagom storlek till nycklar, kort, småmynt och annat som annars alltid hamnar på "fel" ställe.

2013-08-18 @ 13:12:34
Postat av: Liz Elfgren

Jag skulle vilja massa av kakburkarna i zink med glassidor Art.nr: 300906-07. De skulle jag placera på enkla konsoler och placra på rad som en bård runt min ateljéplats i köket. Där kan man samal all sina pysselsaker som garner, knappar, band, pärlor, pennor, torkade blommor etc. Sådet blir som en inspirerande vägg och samtidigt förvaring och man ser vad som finns i dem. Man kan göra fler rader ovanpå varandra också. Dessutom kan man göra decoupage på vissa ifall man inte vill ha innehållet synligt. Sen skulle kan vilja ha massa magneter som man kan fästa på samma zinklådor och hänga upp skisser eller illustrationer i nederkant på zinkkakburkarna. Sen skulle jag vilja ha flera konservburkar i zink som jag skulle fästa ihop i en cirkel med öppningen uppåt, borra hål och binda fast ståltrådar så att man får en ampel att hänga i fönstret och som man kan fylla med färska kryddor för att frigöra plats på fönsterbrädan och därmed kunna vädra lättare. Till julen skulle jag fylla dem med murgröna, granris och hänga apelsiner med nejlikor och röda band och kanske någon julblomma.

2013-08-18 @ 13:23:18
URL: http://ledesigncraft.blogspot.se/
Postat av: Annelie i Onsala

Hej
i vår familj finns ett otroligt stort behov att få ordning på detta med återvinning, så jag funderar på hur tvättkorgarna skulle fungera för att sortera kartonger och plast osv
så himla mycket snyggare än vanliga pappåsar :)
Frida, kom gärna med tips i detta ämne, jag kan ju inte vara ensam om att inte få till detta ??!!

2013-08-18 @ 15:56:39
Postat av: Olivia Thiel

Har en fantastiskt härlig plugghörna i min nya studentlägenhet i Växjö men det saknas en liten sak, en sak som skulle göra sån enorm stor skillnad för min rumpa som får känna på allt för mycket träsmak just nu, en dyna. Har kikat in GRANITS dyna Canvas. Denna ska nu när plugget drar igång införskaffas och få pryda min pluggbänk!
Något som också kommer att få hjälpa mig i mitt pluggande är den nya Bygglampan i svart och metall som jag för några dagar köpte. PERFEKT!
En redan grym plugghörna kommer nu med GRANITs produkter bli ännu grymmare.

2013-08-18 @ 16:31:19
Postat av: Johanna Bäckström

I min arbets-/pysselhörna finns redan idag lite "bra att ha"-saker från GRANITs fantastiska sortiment. Skulle gärna komplettera dessa med en nyckeltavla för att enkelt kunna förvara jobbnycklar, fakturor och annat smått. Intill skulle jag sätta griffelstickers för att få struktur och ordning på vardagen.

På en hylla ovanför skrivbordet vill jag ställa konservburkar fyllda med fyrkantiga linjaler, trekantspennor och industrisaxar. För extra vardagslyx skulle jag ha en hudlotion med doft av bergamott, nära tillhands då pysseltimmarna blir många. På hyllkanten vill jag ha arbetslampan Industri för att få en bra belysning över skrivbordet och samtidigt slippa ha en bordlampa som är i vägen för större projekt.

Så nu håller jag tummar och tår för att jag får göra en riktig shoppingrunda på GRANIT, så att hösten blir lätt att strukturera och det böor tid över för kreativitet.

2013-08-18 @ 17:22:46
URL: http://sarajohannaolofsson.blogg.se
Postat av: Ninni - NidéSign

Till mitt arbetsrum, som behöver en rejäl makeover skulle jag välja skrivbordslampan först och främst. I dag har jag flera små lampor och det fungerar inget vidare.
I min Billybokhylla som är i blyertsgrå färg skulle jag välja att trava mängder av pappboxar i både svart och vitt, i olika storlekar. För att bryta av det strikta blandar jag in några korgar i metall.
Det skulle vara helt underbart att få ner allt i lådor i stället för i dag i öppna glasburkar och en massa olika emballage. Det skulle bli så vilsamt för ögonen, och skapa mer initiativ.

2013-08-18 @ 18:15:47
URL: http://hosnidesign.blogspot.se/
Postat av: Cattis Dässman

VI BLIR MED RUM!
Eller rättare sagt, dottern flyttar ut. Efter att ha hyst in kontoret i hallen så blir äntligen hallen hall igen! Förstå då att man behöver massor med skön förvaring och sortering. Nät, korg eller trä! Älskar den lilla byrån i svart lackad plåt! 1500:- i bidrag till detta nya rum på favvobutiken vore toppen och lite plåster på såren nu när dottern flyttar ut! Separationsångest....suck!

2013-08-18 @ 18:52:51
Postat av: Tilda

Hej, som ny egenföretagare i en kreativ firma har jag precis byggt upp ett litet kontor i mitt nya hem och skulle gärna inreda med tidskriftsamlare i nät, pärmar och förvaringslådor som kan ordna bland alla teckningar och pennor. Skulle passa fint i mina nya hyllor!

2013-08-18 @ 20:30:17
Postat av: Ellen Hansson

Då jag har min arbetshörna i en vrå i hallen behöver jag även få ordning på kläder skor mm som samlas innanför dörren för att få arbetsro. Jag skulle välja flera korgar Hogla hög för förvaring av skor, pappersrullar mm. jag skulle också välja korg gles zink för att förvara post, solbrillor, vantar, mössor mm. en stege i metall kunde bli förvaring av tidningar och magasin och en byrå med 6 lådor skulle kunna dölja allt småplotter.

2013-08-18 @ 20:45:40
Postat av: Linnea

Istället för att använda produkterna hemma skulle jag använda dem i föreningen där jag är verksam. Vi är en förening med fokus på musik men i höst planerar vi även att skapa ett rum dit ungdomar ska kunna komma när som helst, helt gratis, för att uttrycka sig kreativt. Man ska kunna göra allt ifrån att måla akvareller till att skapa stora installationer som sedan kan visas upp på Trästockfestivalen (en gratisfestival som föreningen anordnar byggt på ideellt arbete ifrån ungdomar).

I rummets centrum visualiserar jag en stor arbetsyta där man kan måla, teckna och sy(bland annat) och däröver skulle gärna ett par av Granits "Lampskärm industri" hänga och skänka ljus till skapandet. På en vägg skulle vi fästa Granits "Griffelsticker A4 veckan" där man kan planera in spännande workshops samt skriva handlingslistor. Intill dem skulle vi fästa en rad av märkets "Magasinkorg Nät Svart" där vi skulle förvara akvarellblock och Granits egna Block B5 Palm. I det stora hela skulle vi jobba för att skapa en miljö med industriella inslag, som även är öppen och trevlig att jobba i. Det kala, industriella skulle brytas av med växter och trasmattor för att ge rummet en mjukare, hemtrevligare känsla. Ifrån Granit skulle vi välja de produkter som jag tidigare nämnt för att de skulle förenkla arbetet på ett snyggt, stilrent sätt och hjälpa oss att skapa ett rum som man söker sig till för att uttrycka sin kreativitet tillsammans med andra.

2013-08-18 @ 21:25:07
Postat av: care69

Jag är gärna med!
Jag skulle vilja ha ett gäng "Box retur hjul" för att få struktur på all återvinning hemma.
Tipsat.
http://care69.blogspot.se/2013/08/23-aug-vinn-1500-kr-i-presentkort-pa.html

2013-08-18 @ 21:49:55
URL: http://care69.blogspot.se
Postat av: Jenny

Hej!

Som ny egen företagare inom kommunikationsområdet är jag nyförälskad i mitt kontor. Skulle gärna vilja piffa till en del för att få de rätta detaljerna på plats.

Jag skulle ta bort locket på kakburken i zink och använda den som brevställ för att samla all post som ska tas hand om. Korgen med handtag skulle passa perfekt på golvet bredvid den svarta stolen som tidningsförvaring och papperstejpen vore toppen för att få fast nya inspirationsbilder till min mood-board. Det är de små detaljerna som skapar helheten. / Jenny

2013-08-18 @ 22:03:11
URL: http://www.skommunikation.se
Postat av: Em

I vår familj är vi värdelösa på att sortera och strukturera viktiga papper. Det är högar av papper över allt och jag drar mig för att göra i ordning. Därför önskar jag mig hängmappar och brevfack för att förhoppningsvis komma i bättre ordning i vårt lilla arbetsrum så att vi kan arbeta där framöver. Heja det papperslösa samhället!

2013-08-18 @ 22:06:48
Postat av: LindaK

Jag skulle vilja ha en whiteboardtavla där vi kan skriva vad som händer i våra liv veckan som kommer och en anslagstavla som vi kan sätta inspirationsbilder, vykort mmm på. Lite grejor till att förenkla livet helt enkelt.. :))

2013-08-18 @ 22:26:11
Postat av: Emma S

Jag skulle behöva ett gäng med clipboards att ha ovanför mitt skrivbord. Dem skulle sitta i en perfekt rak linje och skapa en oas med inspiration. Där skulle jag sätta upp olika tidningsurklipp, citat, fotografier etc. efter årstid och humör. Den installationen skulle vara upplyst med en ljusslinga i hörnet för att få en ombonad känsla och ett trevligt ställe att arbeta på. På golvet skulle en härlig abacakorg stå fylld med mina finaste rullar från min tapetsamling.

2013-08-18 @ 22:30:44
Postat av: Moa

All möjlig förvaring till min lilla studiehörna blir av stor vikt denna höst. Min sambo och jag bor i en etta, jag ska studera på distans och vi väntar barn. Den lilla byrån i zink från Granit hade varit både snygg och perfekt till alla mina pennor och skissmaterial.

2013-08-18 @ 22:57:07
Postat av: Ida

Ooo jag skulle först och främst köpa den fina arbetslampan "industri" . Sen skulle jag köpa några bruna apotekflaskor för att förvara mina pennor samt lägga en liten blomma i vatten för inspirationen, ! Därefter skulle jag köpa massa förvaringsboxar och klister graffiti för att namnge mina boxar! Jag skulle helt enkelt gå bananas på att få till en mysig inspirationshörna med ordning och struktur! :)

2013-08-18 @ 23:31:00
Postat av: Frida Svahn

Temat på mitt kontor industri, lite rufft med snygg och bra förvaring.
Bra och snygg belysning - arbetslampa industri
Ordning o reda - nyckeltavla zink
För tidningar o magasin - vägg fack zink
Förvaring - kub zink
För smått o gott - byrå zink
Snyggt, enkelt, rufft, ordning o reda - GRANIT helt enkelt.

2013-08-19 @ 07:45:07
URL: http://fridasvahn.se
Postat av: daniel

Min fru och jag bor i ett gammalt hus med ett hederligt skafferi mot en norrvägg. Tyvärr händer det att vi hittar en och annan silverfisk bland vår mat vilket inte är så trevligt. Så jag skulle ladda upp med glasburkar med täta lock för alla våra torrvaror, dels av praktiska skäl - men också för att det äntligen skulle bli lite ordning i skafferiet och för att hålla silverfiskarna utanför vår mat.

2013-08-19 @ 08:08:02
URL: http://langreiniskogen.blogspot.se
Postat av: Karoleen

Jag har precis tagit över administrationen av min brors företag och skulle behöva lite grejer för att mitt kontor ska bli perfekt och så effektivt som möjligt. Jag skulle behöva ett par stycken Arkivbox med hängmappar för att förvara papper i, Griffelfärg 0,5 l för att skapa en griffeltavla på väggen för att hålla koll på datum, och så klart en Penna Vit för att skriva på griffelväggen. En Brevfack transparent för att hantera att göra papper och såklart pennor och block för att skapa listor för att inte missa något.

2013-08-19 @ 08:13:27
URL: http://karoleen.se
Postat av: Dyveke Hedström

Min dotter har fått en uppfräschat rum i ljusa färger och hon älskar KORG. Hon skulle få en pennkorg, en papperskorg, en tidningskorg, en läxkorg, en alltiallo-korg :)

2013-08-19 @ 08:57:57
URL: http://inslagnadrommar.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag skulle först och främst välja ett indiantält så att min avkommas samtliga tygdjur flyttade ut från mitt skrivbord till en ny och rymligare fastighet. Tältet alltså. Och lämnade plats åt vetenskapliga artiklar och märkpennor och sånt där mas importantes.

Plus gärna en burk med griffelfärg. Vi bor i en gammal träkyrka från sekelskiftet och om inte den heliga anden misstycker skulle väggen vid upphöjningen där altaret en gång stod få bli all griffelifierad. Där står numera ett skrivbord med bockben och jag tror på kontrast, kreativitet och ett och annat mästerverk från tygdjursinnehavaren.

2013-08-19 @ 11:21:18
URL: http://iekw.hanapee.com
Postat av: Caroline

Jag flytter till Sverige om några månader. Och jag länktar redan efter att få inreda en liten lägenhet, om jag skulle hitta en i Göteborg, vilket känns tufft. Men oavsett hur den kommer att se ut, bra planlösning eller inte, sa tycker jag att man med enkla fina detailer såsom smarta förvaringslösninger kan skapa ett fint hem med personlighet. Det är några produkter jag säkert vet skulle passa till mitt svenska hemmakontor. Först och främst några förvaringsobjekt i metall - jag älskar väggfacker i zink, så de skulle jag hänga över eller bredvid en loppisfyndad trädbord. En trådkorg under skrivbordet är ett måste. I hyllan vill jag skapa ordning med bl.a. GRANITS tidskriftsamlare XL. Inte bara tidningar får plats där i, även pysselmaterial såsom kartong i olika färgar, olika mallar och mönster. Några tidskriftsamlare i nät vore bra för att mjuka upp det hela. Dessvidare tycker jag att Griffelsticker i A4 är ett oerhört smidigt och stiligt sätt att planera vardagen och piffa vita väggar.

2013-08-19 @ 11:37:31
Postat av: Eva

"...Bli av med skiten!" Jag hoppas Granit kan hjälpa oss med det :)

Hej. Som ett viktigt arbete i att jag som chef ständigt ska jobba för att få oss i personalgruppen samt verksamheten att vara/må bättre måste jag få veta vad vi idag inte är nöjda med på arbetsplatsen! Jag vill därför aktivt jobba med att identifiera vad vi tycker idag är skit. Min plan är att vi på toadörren till personaltoaletten skriver en stor skylt med uppmaningen "Klämm ut "SKITEN" " och i toan på på väggen (ömse sidor om toastolen) sätter upp två stycken vajrar med klämmor. När man då besöker toaletten kan från hyllan med fotokub+pennor på beskriva vad man tycker är skit med jobbet/kollegorna/chefen etc och därefter hänga upp beskrivningen på en ledig klämma. På så sätt kan alla (inkl jag som chef) få ta del av vad man som anställd tycker och önskar få till det bättre.

Lapparna från klämmorna kan vi sedan nyttja ( eg både nya och gamla) vid varje arbetsplatsträff, som ett arbetsmatrial för bla konstruktiv kritik, dvs tillsammans jobba aktivt för ständiga förbättringar. Sånt som vi tillsammans bedömer som "ren skit" alt "det här skiter vi i" (det som inte leder till något rent konstruktivt) kastar vi i Tvättunnan (läs skittunnan)....Och då är tanken att då ska "skiten" (läs gnället) bort en gång för alla!

Hälsningar Chefen Eva

2013-08-19 @ 11:43:07
Postat av: Jenny

Efter sommarens ledighet är det mesta uppochner på kontoret. Och för att göra ett bra jobb hade jag behövt lite struktur i form av Box Trippel och Box Kvadrat. Flaska Apotek i olika storlekar att lägga pennor, pryttlar och annat i. Skrivtavla Svart & Penna Vit så jag har koll på vad som ska göras, och några olika härliga Block. Och Arbetslampa Industri så vi ser vad vi gör. Avslutningsvis ett Tält där man kan krypa in när man behöver tänka i fred :-)

2013-08-19 @ 12:18:21
URL: http://bereklambyra.se
Postat av: Andrea

På vårt loft som jag delar med min man som är egen företagare skulle vi verkligen behöva lite ordning!
Tidskriftsamlare,arkivboxar & mappar för alla papper, klämmor på vajer för mina moodboards och en skrivtavla för veckans alla dagar skulle underlätta vår vardag!

2013-08-19 @ 16:40:22
URL: http://dekocity.se
Postat av: Maria

Då min sambo och jag i höst ska inreda vårt kombinerade arbetsrum/tvättstuga skulle vi behöva pärmar, tidskriftssamlare, griffelstickers, boxar, tvätboxar (till återvinning), trådkorgar, låda spänne (till tvättmedel)från just Granit.

2013-08-19 @ 20:57:22
Postat av: Johanna Cecilia

Framför fönstret i ateljén har jag satt ihop två skrivbord för en så bred arbetsyta som möjligt. Här får jag maximalt med ljus samtidigt som jag kan använda fönsterkarmen som förvaringsyta för pennor, penslar och målargrejer och hålla bordet rent från småprylar.

Granits hängkorgar i nät skulle ytterligare frigöra yta genom att jag får upp färgtuber, saxar, tejp och dylikt ovanför arbetsbordet istället.

Med ett par vita Granit bokstöd på fönsterkarmen kan jag äntligen plocka fram mina favoritböcker och ha dom väl synliga för inspiration och idéer.

Slutligen behöver mina pennor och penslar befrias från sina trånga och tråkiga duralexglas. Ett gäng av Granits cylindervaser blir både rymligt och snyggt som ny förvaring.

2013-08-20 @ 10:02:45
URL: http://rityta.wordpress.com
Postat av: Ramona

Förösker att minimera arbete hemma så mycket som möjligt, men det blir ju ändå ibland så att man måste ta med lite arvbete hem. Nu blir det oftast så att man bara sitter obekvämt med datorn i famnen på soffan. Även privata äranden sköts på detta obkväma sätt och därför började vi under sommaren fixa en liten dator hörna i vårt gästrum. blir lättare även att hålla reda på räkningar och andra privata papper då. för att fixa arbetshörnan skulle jag önska dessa produkter från granit:

-Vit Box 40 för att hålla papper i ordning
-Mörk papperskorg för att genast bli av med onödigt papper
-svart griffeltavla eller sådandär plast skiva man kan skriva på för att hänga upp på vägen och göra till kalender
-såg i nyöppnade Granit Helsingfors en snygg smart lampa som också skulle sitta bra i rummet och ge ljus

2013-08-20 @ 10:20:48
Postat av: Jessica Sundberg

Sonens rum behöver fixas nu när han börjat skolan. Han behöver skrivbordslampa och väggförvaring, tavlor att fästa viktiga papper (läs läxan) på och självklart en rejäl papperskorg så att han kan slänga allt sitt skräp!

2013-08-20 @ 11:47:38
URL: http://familjensundberg.se/blog
Postat av: Caroline

Vi har ett litet skrymsle...
Bakom badrummet, under snedtaket. I mina tankar är det enormt. En enkel bänkskiva, griffelstickers på väggen för alla spretiga DIY-tankar. Tapetprover, tyglappar, NCS-koder och snörstumpar ryms i hängkorgar. En vit tvättunna får fungera som förvaring till alla skisspappersrullar. Konservburkar i zink för pennor, penslar, saxar och linjaler. Allt kommer få plats. Säkert.

2013-08-20 @ 17:30:07
Postat av: Sofia

Just nu planerar jag en ny arbetshörna för mig som inspirerar och underlättar när jag jobbar hemifrån. Jag ser framför mig en moodboard med blandat bilder direkt på väggen samt er fina griffeltavla att samla tankarna på. Jag organiserar gärna i mapp papp m snöre, 10 fack, håller ordning med papperskorg med lädersnöre. Ett gäng vita blyertspennor i konservburk zink, några block (palm) samt en fotokub med samlade svartvita foton av familj. Det skulle öka min kreativitet!

2013-08-20 @ 19:23:05
URL: http://www.storaholmssateri.se
Postat av: Emma

Bor i hus som ska säljas då denna lilla familj ska mellanlanda i någon lägenhet ( om vi nu får tag på någon) för att sedan leta reda på drömhuset, vi tar alltså tag i en dröm och i det kommande huset hoppas jag kunna ta tag i min andra dröm, att få jobba med inredning! Så i allt detta kaos som är, och värre kommer det väl bli, så vore det ju skönt att åtminstone ha ordning på kontoret/arbetsplatsen så man kan samla inspiration och betala räkningar och sådana där viktiga saker! För att hålla ordningen så skulle två byråer i zink passa bra till alla småpryttlar som har en tendens att hamna lite här och där, som runda gem t ex. Ett par väggfack i zink skulle passa in bra, en till räkningar och en till inspiration kanske?? En gles korg också den i zink skulle funka fint till tygbitar och pappersstuvar! Ett kontorskit i plåt till pennor, saxar. Sen skulle en lampa Bygg få lysa upp det hela!

2013-08-20 @ 20:27:58
URL: http://www.hemochinredning.blogspot.com
Postat av: Pieter

Vår familj bor trångt och det gäller att göra det bästa av varje kvadratmeter. I ett förråd som vi har intill köket har jag precis satt upp vita vägghyllor och en bordsskiva. Granits svarta trälådor skulle passa perfekt på hyllorna. I detta lilla kontor skulle det också vara perfekt med Granits klämspot - en ljuskälla som går att flytta omkring och som inte tar stor plats. Ovanför bordsskivan på väggen skulle jag ha Granits klämmor för att lätt kunna hänga upp sådant som är aktuellt eller som inspirerar.

2013-08-20 @ 20:54:39
Postat av: Ulrika

Arkivboxar i mängder att ställa i kontorets skåp för alla papper som ska sparas men inte synas och vajrar med klämmor att sätta på väggen för sådant man vill visa och ha nära till hands.

2013-08-20 @ 21:45:57
Postat av: Ulrika

Arkivboxar i mängder att ställa i kontorets skåp för alla papper som ska sparas men inte synas och vajrar med klämmor att sätta på väggen för sådant man vill visa och ha nära till hands.

2013-08-20 @ 21:45:58
Postat av: Spacegirl

Jag skulle behöva en hel del boxar, t ex korgar, brevboxar och så :-)
Det skulle göra att pappershögarna som bildas här och där förhoppningsvis skulle försvinna.

2013-08-20 @ 22:10:00
URL: http://spacegirl.blogg.se
Postat av: Janina

Vår arbetshörna är köksbordet så all förvaring måste vara snygg nog för att få stå framme i köket. Då vi hädanefter kommer dela arbetsplats med vår son på 1,5 så behövs struktur om det inte ska sluta i kaos. En skrivtavla med veckoplan på väggen skulle underlätta för en snurrig mamma som lätt glömmer. Teckningsfack för sonens senaste alster och den grymt snygga höga hattasken skulle rymma tex. mina skissrullar och inslagspapper.

2013-08-21 @ 00:05:52
Postat av: Elin Andersson

Som illustratör och egenföretagare tycker man ju att kontoret skulle vara det viktigaste rummet i lägenheten dock ser min så kallade arbetsplats för tillfället ut som något slags kaotiskt uppochnervänt lager utrymme. Jag behöver förvaring i mängder, Granits "Box cd dubbel", "Box trippel" , "Byrå zink smal" , "Konservburk zink" och "Byrå zink" hade fått hjälpa mig att få ordning på pennor, papper och pyssel. Jag drömmer om en "moodboard" ovanför skrivbordet som skulle ge mig min dagliga inspiration, där hade Granits "Anslagstavla" varit helt perfekt! Jag skulle använda mig av Granits smarta magnetklämmor för att fästa foton, lappar, färgprover och skriva "to do- listor" att följa. "Väggfack Zink" hade fått pryda väggen till höger om mig och ta vara på alla mina tusen kvitton och papper som väntar på att bokföras. Ja alltså, den här listan med vad jag behöver hade kunnat göras milslång men vad jag vet säkert är att granit har det jag behöver (och lite till) för att ordna upp mitt kontorkaos.

2013-08-21 @ 08:50:38
URL: http://www.cupcakekaos.se
Postat av: Felicia

På Granit kan man ju handla i evigheter och känner behov av allt. Det jag skulle behöva nu är kakburk i zink, som jag kan fylla just nu med mina egenodlade tomater. Sen vill jag ha två stycken industri lampor ovanför mitt vardagsrumsbord så jag får lite ordning i mitt hem som nu är ett stort renoveringskaos.

2013-08-21 @ 09:15:39
URL: http://spikenifoten.wordpress.com
Postat av: Kristin W

Just nu är det kaos på mitt kontor. Saker ligger huller om buller framme och ser stökigt ut. Det som skulle passa perfekt skulle vara lådor i trä med lock. Sedan skulle jag blanda upp det med metallkorgar av olika slag som jag dels skulle hänga upp på väggen och dels ha på skrivbordet. Jag gillar verkligen mixen av naturfärgat och zink! Pennor och penslar skulle förvaras i konservburkar och stå framme på skrivbordet. Eftersom jag vill få undan det mesta i sorterade boxar men ändå vill göra mitt kontor familjärt skulle jag ha en anslagstavla och flertalet olika klämmor och vajrar där jag fäster de bilder/texter jag gillar bäst. På familjen och saker som finns närmast hjärtat! <3

2013-08-21 @ 10:12:19
Postat av: Matilda

Med alla papper, datorprylar, kablar och allt annat som samlas inne i vårat kontor. Så tänkte jag köpa en arkivbox med hängmappar så kanske alla papper lättare hamnar på sin plats än att göra hål och sätta in dem i de pärmar jag har idag. Transparenta brevfack behövs så jag ser alla viktiga papper och räkningar som behöver göras något åt men kanske inte orkar eller vill just när de dyker upp. En bättre papperskorg behövs och likaså en returbox för allt papper som skall slängas. Dessutom en skrivtavla i glas där jag kan sätta upp mina listor och skriva små meddelanden till sambon. Mängder med annat står på inköpslistan från GRANIT, men det här är prio nummer ett.

2013-08-21 @ 13:35:15
Postat av: Madde

Jag och min sambo har nyligen köpt hus och jag har änligen fått en kontorshörna men än finns det en hel del att göra innan den är klar. Jag vill ha Granits Box Trippel som vi kan ha som förvaring av räkningar och vilktiga papper, gillar dold förvaring. De snygga konsevburkarna Granit har skulle fungera som pennhållare och deras arbetslampa hade blivit perfekt ljuskälla. Den snygga papperskorgen i svart nät skulle lätta upp känslan under skrivbordet. Det är bara några av sakerna jag skulle vilja köpa till vårt nya hem. /Madde

2013-08-21 @ 14:30:09
Postat av: Sandra - mamma till Molly och gravid

Oj vilken fantastisk tävling! :D
Jag studerar till förskollärare och har ständigt kaos på mitt skrivbord.
Något som jag verkligen skulle behöva till min studiehörna är detta:

Teckningsfack A4 & A3
Mobil med 6 Klämmor
Skrivbordsunderlägg
Vajer med 10 st klämmor
Stämplar bokstäver mindre
Komihågrulle Grafit

Då kan jag blanda förvaring samtidigt som jag kan styla med dotterns (3år) fina teckningar och foton så jag orkar plugga ett par timmar till. Kom-ihåg-rullen är nog den jag skulle få mest användning för och tänk vad skönt att ha allt samlat på ett ställe och inte tiotalet post-it lappar överallt :P
Håller tummarna!

2013-08-21 @ 17:31:47
URL: http://surrovich.blogg.se
Postat av: chanette a

eftersom jag är EXPERT på att lägga räkningar o alla andra diverse papper som är VIKTIGA överallt o ingenstand o sen bli galet vansinig då jag inte hittar dom (mitt eget fel dock) så skulle det verkligen varit guld värt med de fina stilren boxarna som de har.. DÅ kanske jag skulle kunna hitta de viktiga pappren bättre ha ha. sen får jag ju erkänna o lägga till att mitt minne får en guldfisk att framstå som MEGA SMART...

tex: Väggförvaring 4-fack
Brevfack transparent
Skrivtavla Glas

2013-08-22 @ 09:32:40
URL: http://chanette.blogg.se
Postat av: Caty Testad

Jag och min kille har precis köpt vår första lägenhet. När vi nu går från hyreskontrakt till bostadsrätt så blev det en mindre lägenhet och det betyder att jag fått hitta på nya lösningar.

Jag har tänkt att ta ut hyllorna ur en garderob som är inbyggd i väggen och istället sätta in en skrivbordsskiva. På insidan av ena garderobsdörren skulle jag vilja måla med Granit Griffelfärg så att jag kan skriva över hela dörren. På insidan av den andra garderobsdörren vill jag sätta upp deras vajer med klämmor för inspirationsbilder mm. Skulle vara perfekt att kunna byta ut både bilder och text beroende på vilket projekt jag jobbar med för stunden!

Sen behövs så klart en schysst belysning inne i den mörka garderoben och då tänker jag att det hade varit snyggt med någon av de industri-lampor som finns hos Granit, men även någon liten ljusslinga för de stunder man önskar lite mysigare belysning.

Om jag får fortsätta att drömma så blir det pallen i zink, konservburkarna att ha pennor i och hyllor med vita papplådor eller 4-fack väggförvaring som matchar med pallen och pennburkarna!


Åh, jag skulle kunna fortsätta i evigheter! <3
Det är ju så mycket lättare och roligare att hålla ordning när man har en arbetsplats som är fin och inspirerande!
Glada hälsningar
Caty2013-08-22 @ 13:45:39
URL: http://caty.nu
Postat av: lejnox

Jag har spridit ut några av era "kontorssaker" runt om i lägenheten redan pga dåligt med plats på samma ställe, så veckoplaneraren och zinkfacken med post/räkningar finns i köket, almanackan i hallen och arbetshörnan huserar i ena hörnet av vårt vardagsrum. Har kommit en bit på väg med fixandet men saknar några saker som skulle fullborda upplevelsen att sitta där.

Skulle behöva ha någon form av papperskorg, gärna den i nät. Brevkorgar av något slag och andra lådor som får plats i en stringhylla är jag ute efter. Där alla saker som inte får plats på skrivbordet kan finnas. Några svarta trälådor att gå på golvet under hyllan skulle fungera som tidningsförvaring. Ett teckningsfack där jag kan sätta in dotterns finaste verk. Bredvid skulle jag sätta upp flera vajrar med klämmor som rymmer all inspiration som kommer i ens väg.
Doft är viktigt för att få rätta stämningen så skulle till sist välja ett av era nya doftljus, det med bambudoft.

2013-08-22 @ 13:58:22
URL: http://www.lejnox.se
Postat av: Lisa

I småkillarnas rum behöver de varsin mysig arbetshörna för lek, pyssel och ro. Till detta behövs skrivbordslampor, skrivtavlor, vajrar att hänga upp alla teckningar, konservburkar till pennor och glitterklister m.m.. Sen vore det även fint med några väggfack i zink att lägga lite av varje i!

2013-08-22 @ 14:53:34
Postat av: alyssa abdul

Om jag får välja skulle jag köpa väldigt många av sortimentet "Flaska Apotek" och Glasburkar och en sån fiffig penna att skriva på alla glasburkar med. jag skulle fylla dom med mina kryddorsom nu står i påsar i ett tråkigt skåp, och alla burkar ska då upp på en hylla i köket i min lägenhet som jag precis har flyttat till.

2013-08-22 @ 15:06:54
Postat av: Caroline

Jag håller på och fixar en pysselhörna där jag både kan få inspiration och ha alla saker jag använder mig av lättillgängligt utan det ska se stökigt ut eller förstöra känslan. Granits sortiment är väldigt bra för att fullända den perfekta känslan. Det är självklart svårt att välja mellan alla produkter men det som behövs mest skulle vara förvaringslådor (den stora arkiv-boxen), glas- och konservburkarna, för att kunna få fram mer pärlor, snören, penslar maskiner osv.osv.... Har en zink-hylla de skulle hamna i. Tack för en rolig tävling!

2013-08-22 @ 15:30:54
Postat av: Elin Wallin

Efter att precis ha blivit färdigutbildad dekoratör har jag högar med block, papper, böcker och pärmar som jag gärna vill ha nära till hands för mitt blivande arbete. Just nu ligger allt nerpackat i kartonger då vi precis flyttat. tänk att ha allt sorterat och färdigt för användning i en zinkbyrå (B:26, L:32, H:31 cm) på skrivbordet med en hylla onvanför med olika storlekar på Box förvaringslådor samt en anslagstavla för kommande projekt eller moodboard.

2013-08-22 @ 17:15:26
Postat av: Pernilla

Jag älskar dessa vita förvaringslådor -box 40- så med dessa hade jag kunnat "gömma" undan en massa arbetsgrejer i. Känslan av lådorna skapar en fräsch och städad arbetsplats. Det kommer att kännas lättare att sätta sig och arbeta.

Sedan hade jag använt deras underbara -äppellåda- till att ställa inspirerande inredningstidningar i, som jag kan ta upp och bläddra i när jag känner för lite motivation eller helt enkelt behöver en paus i arbetet. Den hade fått stå bredvid arbetsbordet på golvet.

Jag hade satt upp deras -Skrivtavla Silver- på väggen bakom arbetsbordet så att jag kunde sätta upp lite bilder, som piggar upp en. Jag hade skrivit bra anteckningar och genom det skapat en harmonisk känsla. Jag hade även skrivit dit viktiga datum/tider för att slippa bära på informationen.

Sedan hade jag placerat en -Arkivbox-, i samma stil som de vita förvaringslådorna, på bordet. Där hade jag kunnat skapa ordning bland viktiga papper och slippa lägga ner en massa tid/energi på att hitta viktiga dokument.

2013-08-22 @ 18:08:14
URL: http://silverett.blogg.se
Postat av: Amanda

Tjaba! ;)
Jag har börjat fixa i mitt "tonårsrum" som va lite väl ungt för mig, jag vet precis hur jag vill ha mitt rum och i vilken stil men det är så svårt att hitta allt man ser framför sig. därför har jag tillverkat en del själv och använder mycket gammalt jag hittar i huset. det jag behöver i mitt rum är YTA för att kunna göra det jag gör: scrapbookar, ritar, pluggar, tillvärkar smycken och nånstans att förvara allt detta:)

Jag börjar med en basgrund och gör väggarna vita men sen är det min tanke att blanda material och stilar lite kors och tvärs. med gammalt, brunt, slitet, röda varma färgklickar, mycket trä men också plåt, persisk matta ska jag ha såklart ;) Vet inte om ni förstår bilden men när jag såg den här bilden så passade den riktigt bra!

de snygga "magasinkorgarna i nät" som ni har skulle sitta fint på min vägg, "skrivbordslampan" skulle bryta perfekt på den grova träskrivbordet och matcha med hyllan jag tänkt mig! "hängare rör" perfekt! det här med rör tycker jag är så snyggt! "byrå zink" och "konservburkar" att ställa pennor i <3 jag ser ett rum med mängder av roliga coola detaljer! och att kunna förvara öppet och snyggt, rörigt!
Fortsätter jobba på mitt drömrum!

/Amanda

2013-08-22 @ 22:13:14
Postat av: Lina

Jag är student och studiehörnan i min lilla lägenhet översvämmas av böcker och viktiga papper. Jag vill gärna fixa till röran med snygga saker från granit. Jag skulle sortera alla mina papper i mörkgrå arkivboxar med hängmappar och gömma pennor och andra småsaker i en zinkbyrå. På väggen framför skrivbordet skulle jag hänga upp några svarta magasinskorgar i nät där jag kan visa upp snygga tidningar och bilder!

2013-08-22 @ 23:11:11
Postat av: nakirlu

En vinst på Granit och man skulle kunna få det precis så där snyggt och i ordning som man bara drömmer om...

2013-08-23 @ 06:52:17
URL: http://www.nakirlu.blogg.se
Postat av: Anna L.

Det som står allra högst upp på min önskelista och ger mig fjärilar i magen är en fouta/filt från ert samarbete med Fouta de Val. Den skulle jag lägga över axlarna när jag sitter i min lilla studiohörna och pluggar.

2013-08-23 @ 08:11:54
Postat av: Rania Maria Rönntoft

Jag är en frilansande fotograf och arbetar således mycket hemifrån. Min arbetsyta behöver vara organiserad, men samtidigt kreativ och inspirerande. Jag är i uppstartsfasen och har ännu inte haft ekonomin till att få i ordning min kontorsdel hemma, vilket är jobbigt då jag spenderar väldigt mycket tid där.

En Grillfelsticker eller två (A4) skulle smälta in bra på mitt svarta skrivbord och ge mig en härlig möjlighet att kladda ner tankar och idéer som spontant dyker upp. När det kommer till att rita/skriva kommer jag alltid föredra analogt före digitalt.

Granits vackra väggfack i zink skulle få sitta på väggen, till vänster ovanför skrivbordet (2st) för viktiga papper, fakturor m.m. En korg med handtag gjord av den fina Abacabarken skulle få agera skräpkorg, för det har jag ingen, vilket resulterar i att skrivbordet snabbt blir kaosartat... Arbetslampan Industri skulle få sättas fast på sidan av skrivbordet för de tidiga vintermorgnar och sena kvällar då jag sitter uppe och redigerar bilder, och behöver belysa min arbetsplats utan att tända upp hela lägenheten/vardagsrummet.

2013-08-23 @ 09:00:07
URL: http://raniamaria.eu
Postat av: Sara Svahn

Jag skulle skaffa fler av de fantastiska arkivboxarna som tar liten plats men slukar massor. De skapar organisation på ett snyggt och enkelt vis.

2013-08-23 @ 10:01:20
Postat av: Robert

Jag han! min sambo har berättat om denhär tävlingen och hur mycket hon vill vinna och hur bra det hade varit om vi vunnit! vi ska nämligen flytta och vi har förälskat oss i nästan hela Granits sortiment! Jag hade prioriterat en arkivbox med extra hängmappar, en klämspot till skrivboret, en, anslagstavla och små nödvändiga saker som block gem och pennor för att få allt i samma färgskala. då kommer jag kunna fokusera på kreativiteten och framför allt, kommer det bli snyggt! Tack, Robert

2013-08-23 @ 10:22:27
Postat av: Elin A

Jag skulle införskaffa tre vita arkivboxar för att ställa bredvid varandra i bokhyllan och tydligt märka med vad de innehåller. I min studiehörna skulle dessa http://granit.com/?id=849 komma väl till användning som förvaring av pennor (och andra saker som typiskt nog alltid försvinner exakt när man ska plugga). Sedan skulle jag såklart införskaffa ett album också. Så att jag kan organisera sommarens foton och börja drömma lite om nästa sommar när höstterminen känns lång och trött.

2013-08-23 @ 10:31:29
Postat av: J

Är tävlingen avgjord?

2013-09-07 @ 23:40:24
Postat av: C

Puff puff!
Undrar också om tävlingen är avgjord..

2013-09-15 @ 19:50:05

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL