Formex hösten 2013 - Habitats entréutställning

För första gången i Formex historia var det inte en stylist utan en inredningsbutik som hade fått äran att göra utställningen/loungen i anslutning till mässans entré. Brittiska Habitat i samarbete med Per Wennberg. Ett smart sätt av Habitat att markera sin högaktuella Sverigepremiär.
Mörkt petrolblå väggar, glas, speglar, läder och sammet. Stramt och... tomt. Jo. Men faktiskt. Efter den senaste tidens samlarscenografiska stilleben i mässentrén kändes det här liksom lite ovant. Och platt.
Golvet i loungedelen bestod av oregelbundna rutor i mörkbrunt, grått, blått och svart. 
Kolla också in fotokonsten som hängde på väggarna. Bilderna är plåtade av Lena Koller och består av motiv på frukt och grönt i komposterad form. Det kändes höstigt, och riktigt fint!
Annars bjöds det inte på några nyheter som fick mig att hjula av upphetsning direkt. Det känns så himla trist att behöva vara neggo, men den här utställningen var inte roligare än en Mio-katalog från 92.
Stilmässigt låg interiörerna också så långt ifrån det jag annars brukar visa att jag övervägde att inte lägga ut bilderna från loungen överhuvudtaget. Men rapportera skulle jag ju, så upp åkte de. Till slut.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer
Postat av: Madde

Hjälp vilket platt fall! Inredningsstylisterna för försäljningsobjekt kan detta bättre än de "stora jättarna".

2013-08-17 @ 17:37:22
Postat av: A.

Hjälp? Är det såhär Habitat ser ut nu? Jag minns det helt annorlunda från mina besök i London.

2013-08-17 @ 17:39:12
URL: http://www.flowersandthecity.blogg.se
Postat av: Maja

fin blogg :)

2013-08-17 @ 19:11:28
URL: http://majaalundstrom.forme.se/
Postat av: Susihus

Huu va trist, ingen upphetsning här inte. Jag kommer ihåg Habitat som kul, inspirerande och kreativt, fast det är ju några år sen. Det här känns väldigt mossigt.

2013-08-17 @ 21:12:44
URL: http://susihus.blogg.se
Postat av: Hemmarikets Charlotte

Håller helt med! La märke till att mässan verkar ha sålt utställningsutrymmet i entrén i år. Var inne på Habitat i stan och tyvärr är det samma där. Rätt fina produkter i sig men inte mycket stylingi butik heller. Tror att de får det svårt om de inte tänker om.

2013-08-18 @ 11:50:35
URL: http://www.hemmariket.se
Postat av: Jonna

Detta är precis hur jag ser Habitat framför mig. Dom kommer inte med särskilt spännande saker nu för tiden. Eller, enstaka objekt kan ju vara fina för sig men, som Charlotte skriver, dom imponerar inte när det kommer till styling.

2013-08-18 @ 19:31:11

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL