Veckans fredagsblomma

Ni som har följt den här bloggen en längre tid vet att jag älskar blommor. I synnerhet liljor. Och de riktigt långväga följarna kanske minns att jag redan 2005 bloggade om min favoritkonstnär på just det temat. Carolina Alotus. Ända sedan jag såg hennes jättelika blomstertavlor på Galleri Mareld, på Marstrand 2002, har jag tänkt att den dagen jag skaffar hus, då ska jag slå till. Och vet ni vad. Nu står det en stor lilja här i hallen och väntar på att krokas upp! Ja, ni fattar ju. Lycka!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Hemnetgodis på Östermalm

Kalla mig gärna motavalskärring, men nu när alla pratar om mörkt och murrigt och grått och avskavt så har min förkärlek till klyschan "ljust och fräscht" bara blivit ännu starkare. Och tydligare. Jag skyller det på mitt Norrländska arv. Jag är ju som en omvänd vampyr. Jag mår pyton om det blir för mörkt hemma. Detaljbilder från den här smällkaramellen som är ute till salu på Östermalm får bli veckans Hemnetgodis. Varje bild nedan innehåller flera grejor som vi har här hemma. Kan ni gissa vilka?
Foto: Innerstadsspecialisten / Hemnet med tipstack till Stilitiden

Mitt senaste köp

Jag har shoppat upp mig på ett gäng små mässingsfat från Svenskt Tenn. Vad jag använder dem till? Spillskydd till de små ekollonvaserna. Perfekt om man som jag vill skydda en bordsskiva i marmor. Såhär ser det ut på min sida av sängen just nu. Fotokonsten (som vi inte har hunnit spika upp på väggen) har jag fått från min kompis Bodil. Bilden är tagen av hennes syster Emelie Bergqvist.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans snackisar och nyheter - v 34

Söndag = dags för en sedvanlig summering av de senaste webbsnackisarna. Vi börjar med Mio vars nya katalog kom, sågs och sågades i veckan. "Sida upp och sida ner med kopia efter kopia" skriver upprörda läsare både i mail och kommentarer. Och jag håller med. Jag blir uppriktigt trött när jag ser "produktnyheter" som Flora, en lookalike på Svenskt Tenns Daggvas.
Lika less blir jag på att ingen säger något om att IKEA's limiterade kollektion Trendig som släpps i oktober liknar designklassiker. Titta på den här och den här bilden och fundera på om ni inte ser influenser från Flowerpot, Wegners One-Chair och soffbord, Matti Klenells glas samt Arteks klassiska vagn.
En mer positiv nyhet är däremot att Leila Lindholm är aktuell med en ny bok, men den här handlar inte om mat och bak - utan om inredning! Welcome Home är nämligen en stilguide med "recept" på hur man skapar hennes hemkänsla. När Leila visade sitt hus i en inredningstidning härförleden blev stylisterna nerringda av kunder som ville möblera likadant. Så, hatten av för smart new business Leila!

Nu när Eklektiskt och supermönstrat är högsta mode igen verkar popularitetspendeln svänga till brittiska William Morris fördel. Förutom tapet och textil kan man nu njuta av deras mönster i tvålform efter en idé från deras svenska generalagent. Nyfiken? Den nya serien finns att köpa här.
Ellos har fått mycket uppmärksamhet i bloggosfären i veckan sedan de låtit ännu en bloggare tolka deras sortiment i egenstylade bilder. Jag fick äran i våras, i somras var det Hannas tur och nu i höst är det Tant Johanna som har fått sätta tänderna i deras nyheter. Bilderna är jättefina!
Jag avrundar veckans svep med ett smukt foto från en av mina personliga bloggfavoriter. Weronica på En Mammas Dag. Hon tar så stämningsfulla bilder att jag blir alldeles kollrig av kreativitetslusta och höstpepp. Tack för det, och för mig - för den här gången. Ha en fin start på nya veckan!

Hemnetgodis från Alvhem Mäkleri

Hurra! Jag upptäckte precis att Alvhem är tillbaka igen efter ett kort sommaruppehåll. Och sajten är fullproppad med fina objekt. Där finns en hel del tittgodis om man scrollar. Jag fastnade bland annat för några bilder i den här lägenheten på Kastellgatan, och i den här som ligger ute på Linnégatan 1.
Foto: Alvhem Mäkleri

Lika som bär: Trådkorgar

Ellos, er nya höstkollektion är verkligen jättejättefin. Men den häringa' trådkorgen va? Är den inte väldigt lik Ferm Livings populära dito? Visst, visst. Mönstret är lite rakare på Ferms och den lutar snett inåt - men i övrigt känns konceptet ganska så närbesläktat. Eller vad sägs?
Orginalet: Fem Livings Wire basket, pris 625 kr
Lookalike: Ellos trådkorg, pris 349 kr
 

Mitt senaste köp

Hur har det gått med min blomsterjakt i sommar? Jodå. Tackar som frågar. Jag har snöat in mig på växter så det står härliga till. Mitt senaste fynd sprang jag på sent igår, när Plantagen här i Kungsbacka visade sig rea ut alla Doftgeranium för 39 kronor stycket. Trettionio kronor! Fattar ni vilket kap. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex hösten 2013 - Trendspaning "Eclectic"

Jag hade ju tänkt spara trendspaningen från höstens Formex till mitt iPad-magasin, men det är så många som har hört av sig och undrat om jag inte ska posta några bilder alls på årets nyheter eller på höstens trendtema - så jag har ändrat mig. Här kommer min personliga tolkning av Eclectic!
För mig handlar det temat mer om stilkrockar och en sober, bohemisk estetik som rör sig mot påläst och "noga utvalt" snarare än kitschigt och kulört (som vi såg i trendutställningarna). Mer, såhär.
Jag tänker mörka träslag, mönstermix, skrynklat linne och en varmare och mer ombonad stil, än det strama och svartvita hemmet som dominerat så länge. Detta från Chhatwal & Jonsson och Himla.
Och så var det ju det här med stilkrockarna. Mjukt ska gärna möta hårt, det bohemiskt "billiga" blandas med dyrt, det sprillans nya med gamla antikviteter. Und so weiter...
Så våga blanda. Både stilar och epoker. På belysningsfronten ser man mycket tyglampor men också glaskupor av det här slaget. Dessa hittade jag hos Globen Lightning.
På borden ser man mycket klassiskt blåvitt överklassporslin och riktiga tantmönster. Typ Spode.
Eller varför inte en modernare hipster-variant, som denna servis från svenska ByMutti?
Och på väggarna då? Istället för citat och aforismer tror jag vi kommer se mer vintageposters av den här typen. Djurhuvuden, kranier och insekter... Ja. Ni fattar. Dessa kommer från Vanilla Fly.
Golven kläs i Beni Ourain mattor. De här mattorna hittade jag hos Bargi. Långsmala, rejält rufsiga, gultonade med svarta mönster. Det ser ju så alltid så fina ut på bild, men jag som är mer praktiskt lagd... Jag var bara tvungen att kolla lite närmare. Luktar de inte konstigt? 
Jo. Faktiskt. Men den här trenden är "ljust & fräschts" diametrala motsats. Det ska vara så. Och det går inte att köra copy paste på någon annans hem. Eller inreda snabbt. Nej. Man ska känna in. Välja ut. Hitta unikat. Som den här fräsiga ananasen. Väldigt Artilleriet-ish! Och lite där har ni kärnan av hösten 2013. Tillverkarna har jobbat hårt för att det massproducerade ska se unikt och handplockat ut.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Trendenser nominerad i Veckorevyn Blog Awards

Jag känner mig visserligen lite som en tant i sammanhanget, men det är icke desto mindre smickrande för det. Häromdagen fick jag nämligen det glada beskedet att Trendenser är nominerad som en av fem finalister i tidningen Veckorevyns Blog Awards 2013. Vill du rösta blir jag såklart hjärtans glad. Länk till omröstningen hittar du här. Du hittar mig under kategorin inredning (om du bläddrar till flik nr 8).
 

Veckans snackisar och nyheter - v 33

En dag sen med anledning av Formex, men här kommer som vanligt en summering av den gångna veckans snackisar och nyheter. V 33 hände det så mycket att en kort sum up egentligen inte räcker till, men här är några highlights värda att uppmärksamma lite extra från de senaste sju. Först ut. Carl Philip! Om jag fick syn på dig på stan skulle jag strunta i konventionerna och ge dig en stor bamsekram!
Har ni hört talas om Rörstrands Rödlista? Om inte, läs in er lite här. Så himla viktigt och bra. Enligt ryktet vägrade Carl Philip lystra till den egentliga kravspecen när Rörstrand ville samarbeta kring en ny porslinsserie. Han ville lyfta den här frågan, och så fick det bli.
Istället för att formge själv satsade han på konceptutveckling och tog hjälp av Rörstrands mångåriga medarbetare Anna Lerinder samt illustratören Stefan Hörberg för att uppmärksamma utrotningshotade svenska arter. Resultatet är fint på så många sätt. Heja Carl Philip!
På tapetfronten händer det också mycket i höst. Min favorit bland alla pressreleaser för väggen är denna. Eco BT lanserar en ny kollektion inspirerad av höstens stora DIP-dye, akvarellvattniga och batikiga trend. Skapad i samarbete med Emma Von Brömsen. Eco Earth finns i butik från 17/9 och kostar 439 kr/rulle.
En mindre rolig nyhet är att det snart är tack och godnatt för exklusiviteten i Josef Franks mönster. I en artikel på Resumé.se kan man läsa att både Designersrevolt och Textilis planerar att sälja "kopior" til en tredjedel av orginalpriset nu när upphovsrätten på Svenskt Tenns klassiska mönster går ut i EU.
Med tanke på ovan är det frågan om ålder är något värt att fira numer, men Norrgavel fyller 20 år i år och gör det med en rad nyheter. Kolla in dem här! Bloggveckan har mest handlat om Formex så det har varit få omskrivna interiörer. Men kul kuriosa i sammanhanget är att årets Formex-pristagare säljer sin lägga på Hemnet just nu. Kolla in Mattias Stenbergs hem här. Ha en bra start på veckan allihopa!

Formex hösten 2013 - House Doctor Show Lab

Men, som sagt - det var ju inte bara maten som fick mig att gå i spinn hos House Doctor i år. Det nya sortimentet är en kommersiell hit. Visst, det fanns många andra företag som också hade bra montrar, men ingen bjöd på lika många fina och lättsmälta nyheter på en och samma gång. Mot bakgrund av det utser jag House Doctor till min "best in show" på årets Formex. Nedan, några exempel.
House Doctors nyheter kändes väldigt spot on på det som kommer sälja på bred front i höst. Koppar, mässing, marmor, trärent och jo... fortsatt grafiskt. Även om man kan känna sig mätt på det ibland...
... och trots att vi som är inne i inredningstugget hellre gaggar om skrynklat linne, mörkgrått, William Morris-mönster och antikviteter. Det här är vad som kommer rulla på butikshyllorna i höst. Tror jag.
De släpper bl a en ny prisvärd serie med, enkla, trärena och väldigt Skandinaviska skåp i olika storlekar.
Och de kubformade soffborden på lackad stålram kommer nu med marmorskiva som topp. Fint!
Ja. Till och med julpyntet var snyggt. Liksom pallarna runt bordet. Speciellt den med flätat läder. Om du vill se mer från House Doctor och från Formex, kolla in nästa nummer av mitt iPad-magasin!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex hösten 2013 - House Doctor + Nicolas Vahé

Jag brukar inte gilla House Doctor på Formex. Deras montrar har tidigare varit så knökfulla och proppade med prylar. Men i år alltså. Wow! Här kommer ett bildregn. Vi börjar på baksidan. Om man gick runt hörnet på montern så uppenbarade sig det här. House Doctors samarbete med kocken Nicolas Vahé.
De visade upp sin nya shop-in-shop-lösning och bjöd på provsmakning av delikatesserna. Först blev jag ärligt talat lite irriterad på alla tanter som flockades runt borden med stirrig bufféblick (det gick ju inte att fota :) Men sen. Ja, då förstod jag varför. Så vansinnigt gott det var!
Matföretag som har snygga förpackningar brukar ju annars bara ha just det. Men House Doctors samarbete smakar både för öga och gom. Chipsen, chutneyn, peston... Mums. Sara fick slita mig därifrån.
Korsbefruktningen inredning, köksprylar och mat tror jag också är ett vinnande koncept just nu. Vi Skandinaver har ju renoverat köken in absurdum och behöver smakfulla saker att fylla hyllorna med, i dubbel bemärkelse. Är ni kvar på mässan (eller bor ni nära någon återförsäljare). Gå dit och testa!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex hösten 2013 - Mumins jubileumsutställning

Om vi lämnar de återkommande och "officiella" ytorna på Formex så tycker jag att Mumins jubileumsutställning, och hyllningen till Tove Jansson, var en av de mer intressanta inslagen på mässan. För stylingen stod en av mina personliga favoritinredare, Frida Wanselius.
På och runt bordet trägdes olika leverantörer som alla har gemensamt att de fått licens på att tillverka produkter med Mumin-motiv. Och så skymtade en och annan finsk designklassiker, förstås.
Inspirationen hade Frida hämtat från ett besök i Tove Janssons ateljé, som fortfarande är intakt. Tanken var att återskapa känslan i hennes skaparlya och på väggen hängde flera av Toves originalteckningar!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex hösten 2013 - Trend Zone

Mellan B och C-hallen återfanns i vanlig ordning en utställning curerad av Svenska Moderådet. I år var temat Kub-ism, och i ett myller av små fyrkantiga trälådor kunde man kika på tematiserade stilleben av olika -ismer som skapats med produkter hämtade från mässans utställare.
Jag träffade Lotta Ahlvar när jag gick runt i utställningen och hon berättade att storleken på kuberna kommit sig av träskivornas orginalmått. På så vis hade de sluppit såga och sparat en massa spill.
Varje låda bar fyndiga rubriker som summerade respektive trendtema. En eloge till den som författat dessa. Nedan ser ni några exempel. Inanmätet var dock svårplåtat så vi nöjer oss såhär.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex hösten 2013 - Habitats entréutställning

För första gången i Formex historia var det inte en stylist utan en inredningsbutik som hade fått äran att göra utställningen/loungen i anslutning till mässans entré. Brittiska Habitat i samarbete med Per Wennberg. Ett smart sätt av Habitat att markera sin högaktuella Sverigepremiär.
Mörkt petrolblå väggar, glas, speglar, läder och sammet. Stramt och... tomt. Jo. Men faktiskt. Efter den senaste tidens samlarscenografiska stilleben i mässentrén kändes det här liksom lite ovant. Och platt.
Golvet i loungedelen bestod av oregelbundna rutor i mörkbrunt, grått, blått och svart. 
Kolla också in fotokonsten som hängde på väggarna. Bilderna är plåtade av Lena Koller och består av motiv på frukt och grönt i komposterad form. Det kändes höstigt, och riktigt fint!
Annars bjöds det inte på några nyheter som fick mig att hjula av upphetsning direkt. Det känns så himla trist att behöva vara neggo, men den här utställningen var inte roligare än en Mio-katalog från 92.
Stilmässigt låg interiörerna också så långt ifrån det jag annars brukar visa att jag övervägde att inte lägga ut bilderna från loungen överhuvudtaget. Men rapportera skulle jag ju, så upp åkte de. Till slut.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex hösten 2013 - Eat, Meet & Enjoy

I torsdags var det dags för Formex, höstens stora inredningsmässa och jag var som vanligt på plats i Stockholm för att fotografera och rapportera. Årets ledord var Eclectic och mässans temafärger blå och orange. Här kommer ett bildsvep från pressfrukosten och mässcaféet "Eat Meet & Enjoy".
Nytt för i år var bl a den ombyggda entrén, som invigdes under pompa och ståt på torsdagsmorgonen.
Och den här gången var det Jan Rundgren som stod för mässcaféet och utställningen därikring.
Mycket rosa och ännu mera rosa i kombination med rött. Liksom en eklektisk mix av prylar.
Pressfrukosten lockade en hord av journalister. Och i år var det långbord och ståbord igen. Halleluja!
Maten serverades i piffigt dekorerade påsar med färgsprakande pompoms och pappersfåglar.
Vad som låg däri? Mackor, mörk choklad och apelsinjuice i små gulliga glasflaskor.
Finast av allt var utan tvekan de enkla men smakfulla vaserna med blomsterarrangemang som stod på långborden. Det är ju intet för intet Jan Rundgren är florist. Så snyggt!
Förutom färgkavalkaden bjöds det också på exotiska influenser och djurprints. Summa summarum - lite väl maximalistiskt för min personliga smak men en kul kontrast till allt svartvitt vi sett sista tiden.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se (och bilden på mig har Sara tagit)

Mitt senaste köp

Jag vet inte om det är en konsekvens av att jag tycker mig se så mycket samma samma överallt, men det känns som jag suktar efter allt märkligare prylar. En lampa med ankfötter? Jamen, varför inte! Eller ett doftljus i form av ett äpple i mässing, med lock? Absolut! Det senare är också mitt senaste köp. Le Pomme D'Or från DL & Company. Jag köpte det på Tara men jag såg att det finns fler och mindre hos KyssJohanna. På rea! Lampan i bakgrunden är en Ghatto Piccolo från Flos.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans snackisar och nyheter - v 32

Här kommer ännu en summering av veckans nyheter och nätsnackisar. I elfte timmen förvisso, men ett koncept är ju till för att följas, inte sant? Så bättre sent än aldrig. Nedan bjuder jag bl a på en förhandstitt av några lanseringar och "släpp" som gjorts inför nästa veckas Formex-mässa.
Linums nya Autumn Winter 2013-kollektion känns som den mest lovade på länge. Kuddar med droppande färg, mjuka gråskalor och naturnära jordtoner. Otroligt mycket fint, och i bra material!
Mateus firar 20 år i år och har låtit Tord Boontje formge ett fat och en ask med blomsterdekor till deras jubileumskollektion. I höst satsar de på blått, orange och grönt men också på lerbruna nyanser! Nytt för i år är även dessa krukor med portugisisk ornamentik och spetsmönster från Mateus tidigare serier.
Ferm Living premiärvisade sin höstkollektion i veckan. Av bilderna att döma spinner de vidare på smutsade pasteller och geometriska mönster för retroälskare. Notera också att trådkorgen har blivit bord!
Om de här nya stolarna från Lagerhaus är hälften så fina som de ser ut på bild så kommer jag shoppa upp mig på två stycken när de når butik! Precis som jag är spekulant på H&M Homes nya och prisvärda produkter i linne. De radar ju upp nyheter och inspirerande bilder på löpande band!
Och som avslutning vill jag tipsa om att Dusty Deco har expanderat och öppnat en till butik. Under veckan som gick besöktes den nya lokalen på Sibyllegatan av bl a Sofi Fahrman och Oscar Linnros. Själv hoppas jag hinna kika förbi på fredag (då får du kamma dig Hanna!). Ha en fin start på veckan!
Foto: Linum, Mateus, Ferm Living, Lagerhaus, H&M Home och Dusty Deco

Hemnetgodis

Eftersom det är lite halvlojt på bostadsmarknaden just nu (hittar ingen riktig fullträff därute) så blir veckans Hemnet-godis ett hopplock av glimtar jag gillar, från olika objekt som ligger ute till salu. Här har ni en mixad kompott med lite gott och blandat lördagsgodis. Ha en fin helg!
Kaxigt kök (och en rejäl kruksamling) i en lägenhet som ligger ute hos Fantastic Frank.
 
En liten men naggande god etta, till salu på Kanikgatan i Lund. Via Bolaget.
 
Designklassiker-bingo-varning. Ett annat tittgodis från Malmö, till salu via Bolaget.
 
Ännu ett fräsigt objekt i Malmö. Gillar särskilt rullvagnen som skymtar i rummet intill.
 
Tvåa till försäljning i Brf Kolumbus, via Stadshem. Ruffa väggar med avrivna tapeter!
 
Lägenhet vid Vallgraven i Göteborg, även denna från Stadshem. Big like på färgskalan!

Lika som bär: Barnbäddset med djurprints

Danska By Nord var en av de fösta att köra fotade djurprints på kuddar, bäddset och textilier. Man kan säga att de gjort detta lite till sitt signum vad gäller deras textilier. Det är inget som H&M Home verkar fästa sig nämvärt vid. Tvärtom. De har varit så fräcka att de till och med använt samma djur (ett rådjur, i snarlik pose) på sina bäddset för barn. Ganska mycket lika som bär, eller vad sägs?
Orginalet: Bäddset från By Nord 450 kr
Lookalike: Bäddset från H&M Home 199 kr

Mitt senaste köp

Jag har fått många frågor om den här zebramönstrade fotpallen som skymtades bakom mig på en bild i julinumret av mitt iPad-magasin. Jag har köpt den på KTV Tapetserarverkstad i Kungsbacka. Sprang faktiskt på den av en slump när jag skulle porträttfotograferas för en intervju till tidningen Kungsbacka Nytt och blev ögonblickligen förälskad. En udda men glad liten sak. Perfekt för en trave böcker och en kopp kaffe intill soffan, eller för att vila fötterna om man vill sträcka ut sig litet extra.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Semestervykort

Någon undrade om jag inte haft semester alls i sommar? Jodå. Det är klart jag har! Däremot har jag inte varit så flitig på att blogga eller Instagramma från den i år eftersom jag varit fullt upptagen med att njuta av vår första tid som en liten familj. Här kommer därför ett gäng semester(vy)kort i efterhand, som visar några glimtar av vad vi haft för oss under ledigheten.
Vi passade på att rasta min sprillans nya Trendenser-bil (jag ska berätta mer om den och mitt nya samarbete med Chevrolet senare i höst). Vart vi styrde kosan? Till Österlen, såklart!
 
Vi hyrde in oss i Norrgavelhuset, på Kafferosteriet. I år igen. Och nej, jag är inte mutad.
Vi har spenderat så många semestrar här att det nästan känns lite som att komma hem.
 
Den välbekanta doften av linoljade möbler, det mjuka kalkstensgolvet mot bara sommarfötter,
knarret i parketten, surret av en sommarfluga i fönstersmygen...
 
...och den vidsträckta utsikten över åkrarna och rapsfälten. Ja. Det är som om axlarna per automatik åker ner ett hack och andetagen blir djupare och lugnare bara jag kliver innanför dörren. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och frukosten. Den är fantastisk! Här kan vi lätt bli sittandes i timmar.
Hur det gick i år, med en liten tremånadersbebis som sällskap? Förvånansvärt bra faktiskt!
 
Men så har vi ju fått norra Europas goaste lilla onge också. Han är verkligen snäll.
Stunder som den här kommer jag att spara i en liten ask. Och minnas, för alltid.
 
Att åka till Sandhammaren och lägga sig på en filt under ett solparasoll, sent på eftermiddagen
när "alla andra" börjar åka hem och lyssna på vågorna som slår mot stranden. Ljuvligt.
 
Eller att åka på utflykt. En spontan avstickare till Eriksgårdens bärbuffé tillexempel.
(För fler tips på sevärdheter, kolla in några av de tidigare resor vi gjort i området).
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liksom att sätta sig till ett dukat bord och äta stenugnsbakad pizza i gårdshuset
när man kommer tillbaka till hotellet lite senare på kvällen. Mmm.

Det blev några omgångar Backgammon på den lilla uteplatsen bakom huset också.
Medan solen gick ner över ängen.
 

Eller så sträckte vi ut oss här och lyssnade på Sommarpratarnas podcasts innan läggdags.
 
Om det inte var en sån här kväll. När det passade att nattsudda framför en brasa istället.
Och sen började det om. Vi vaknade till bländande sol, varenda dag. 
På det hela taget en väldigt fin sommar som jag kommer att leva på och minnas. Länge.
 Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans snackisar och nyheter - v 31

Nu verkar många vara tillbaka från sina semestrar och det börjar äntligen puttra lite i bloggosfären igen. Här har ni ett sammandrag av några viktiga nyheter och roliga länktips att ta med sig från vecka 31. Låt oss börja med Normann Copenhagen som lanserar nyheter på löpande band. Kolla till exempel in deras nya skoställ och soffbord och mattorna Uuna Oona som snart finns i butik!
En betydligt tråkigare nyhet från veckan som gått är att det Finländska varumärket Marimekko hotas av en kopieringsskandal, igen. I våras erkände formgivaren Kristiina Isola att hon stulit ett mönster till ett Marimekkotyg ur en bok av den ukrainska designern Maria Primatjenko.
Nu har en annan formgivare i Marimekkos stall (Teresa Moorhouse) fått det hett om öronen sedan det uppdagats att hennes mönster påminner mycket om detaljer i den brittiska barnboksförfattaren Pat Hutchinsons illustrationer. Trist. Du kan läsa mer här och här.
Desto roligare är däremot nyheten att underbara Rifle Paper Co. tecknat avtal med Parlebo AB som exklusiv distributör i Sverige. De ställer ut på Formex i augusti! Gissa om det är en monter jag kommer att kolla in. Rifle Paper Co gör bl a posters, kalendrar och kort som säljs hos Anthropologie.
I somras gifte sig inredningsbloggaren Tant Johanna och i veckan har hon bjudit frikostigt på sina privata bilder från vigseln (via Lovelylife). Det känns nästan lite som om man har varit med på bröllopet efter att ha sett korten. Ett otroligt fint festarrangemang som säkert kan inspirera er som planerar bröllop!
På tal om andra bloggar så hittade jag till Handmade Charlotte via Mormorsglamour. Hon har pysslat ihop de här omskrivna och dekorativa insekterna av ja... gissa vad? Jo. Träskedar! Ett nätt DIY-projekt att testa i höst kanske? Aktuella hem då? Den här lägenheten ritad av Studio Oink har åkt ganska många varv i bloggetern nu. Här hittar du alla bilder. Njut av dem, och av söndagen. Det ska jag göra!

Hemnetgodis i Majorna

Förlåt, men innan vi kör en ny "veckans söndagssummering" i traditionsenlig ordning så måste jag bara länka till och tipsa om den här Hemnet-pärlan som ligger ute till salu i Göteborg. Vilken skön färgskala! Neutral utan att för den skull vara helt kritvit, grådassig eller grafisk. Ögongodis it is!
Det finns så många bra vinklar och foton från objektet att jag fick svårt att välja så här kommer ett rejält bildsvep. Vi börjar med lite inredningsinspiration från vardagsrummet!
När jag ser de här bilderna ångrar jag att jag inte slog till på den där IKEA-pallen som jag efterlyste för något år sedan (Karl-Johan finns inte längre i sortimentet).
Det gör däremot Tablo, Design House Stockholms brickbord, som även finns med svarta ben. Vad snyggt det var som blomsterbord mitt i rummet (kolla in det längst till vänster i bild).
Hyllorna på väggen i vardagsrummet kommer från IKEA och känns som en flirt med den klassiska stringhyllan. I sovrummet fastnade jag för lamporna som skymtar ovan.
Det känns som om de verkligen har fått till mjuka övergångar mellan olika nyanser av vitt, ljusa jordtoner, mullvad, grått och grönt. Fint skrivbordsstilleben också.
Och givetvis finns där två maffiga kakelugnar också. Den andra i sovrummet. Som sagt. Vilken pärla till lägenhet. Vill du kolla in alla bilder så hittar du dem hos Stadshem.

Veckans fredagsblomma

Ge mig ett G som i Geranium och ni har veckans fredagsblomma. Även kallad Dr Westerlunds hälsoblomma. Den här är mitt senaste köp och står i vårt uterum och doftar l j u v l i g t. Har ni inte testat den blomman tidigare så bara gör't. Oslagbar stämningshöjare om man gillar den citrusaktiga doften som bladen avger när man sköter om sin planta snällt. Om jag gillar den? I love it! Drinkunderläggen med bokstäver fick jag av Niklas tidigare i våras. De kommer från Made a mano.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

#trendenser

Det roliga med Instagram är ju inte bara den dagliga dosen av inspiration som man får via alla fina bilder som publiceras dygnet runt. Som bloggare är jag ju också omåttligt glad över att äntligen få en liten, liten inblick i vilka ni läsare är. Hur då? Jag håller koll på #trendenser Det är så himla kul att kolla in de foton ni taggat på er själva när ni läser iPad-magasinet eller har testat något DIY-projekt eller tycker till om något jag skrivit. Tack! Jag uppskattar varenda bild ni publicerar. Keep 'em comin'!
Snygga foton tar ni dessutom! Här är ett axplock. Bildtack till: @espressomoments, @Mie_86, @synne77, @tippics, @thatnordicfeeling, @elisabeth_heyer, @noenpahjartet, @wemood, @stylizimo

Hemnetgodis på Kungsholmen

Den här lägenheten som ligger ute till salu på Kungsholmen just nu känns väl som ett skolboksexempel på Skandinavisk minimalism, anno 2013? Snacka om undanplockat! Och noga avvägt vad gäller materialvalen. Marmor, mässing, betong och brunt läder som är väldigt poppis just nu. Även om inredningen är lite väl sparsmakad för egen del så inspirerades jag bl a av de smarta förvaringslösningarna.
Köksbänken med marmortopp flyter liksom ut i vardagsrummet och bildar ett specialbyggt sideboard/byrå med skåp på sockel. Smart och snyggt oavsett om man bor på stor eller liten yta!
Som sagt, väldigt modernt, minimalistiskt och stramt, men också modigt. Mässingskranen och den matchande vasken i köket tillexempel. Vågat och vansinnigt snyggt!
Det är många som har mailat mig och frågat om förslag på snygga soffor för dem som inte gillar de skrynkliga Gervasoni-kopiorna. Men som heller inte vill ha en klassisk familjedivan.
Den här från BoConcept kanske kan vara något? Jag gillar avslutet med läderpuffen. Hyllorna som sitter på väggen ser ut att vara ett gäng Lack från IKEA. Alla bilder hittar du hos BO STHLM.

Annons
Annonsera