Annons

Arkiv: jun 2012

Bloggmemoarer, njutjobb och picknickprylar

Om ni undrar varför det är lite stilltje här på bloggen just nu så beror det på att jag jobbar rumpan av mig för att färdigställa nästa nummer av iPad-magasinet (deadline på måndag för release i AppStore den 10 juli). Trendenser blev ju nyligen vald till Editors Choice av Apple, och frontas på förstasidan i deras ”Newsstand”. Vilket ingen annan Bonniertitel tidigare har lyckats med. Fantastiskt kul! Men det innebär också att prestationsångesten flåsar mig rätt duktigt i nacken. Såattsäga. Tidningsjobbet är som en dröm, ett riktigt nypasigiarmenroligt projekt, men en stor personlig utmaning också. Någon dag ska jag fasen skriva Trendensers ”memoarer” och berätta om hela den här bloggresan, från ax till limpa. Eller från studentrum till finrum. Med allt vad det inneburit för mig i form av personlig utveckling på grund av (eller tack vare) alla utmaningar bakom kulisserna längs vägen. Hm. Ett blivande sommarprojekt månne? Här är en liten glimt från ett sommarhärligt fotojobb till nästa iPad-utgåva som jag och Bodil teamade ihop igår morse. Så, även om livet inte riktigt känns som en picknick i parken just nu, så är arbetsdagarna av den karaktären – i alla fall i en rent bildlig bemärkelse. Och jag njuter av det, så länge. 
Foto: Bodil Bergqvist för iPadmagasinet Trendenser

Pressfrukost på Scandic Rubinen Blogger’s Inn

Sent inatt snurrade jag runt som ett oroligt litet Pariserhjul i sängen och bad till vädergudarna medan regnet fullkomligen öste ner och dränkte hela Göteborg. Imorse var det nämligen dags för premiärvisning av Scandic Rubinen Blogger’s Inn som jag jobbat med i vår – och vi som skulle ha utomhusmingel, på takterassen! Parallellt med de många uppdrag jag har jonglerat i maj och juni har jag även haft äran att få inreda sviten på Hotell Rubinens sjunde våning, mitt i centrala stan. Ett riktigt nypa-sig-i-armen-drömprojekt. Även om jag inte är speciellt religiös måste jag ha tumme med någon ovan molnen för när jag slog upp mina gröna imorse var det klarblå himmel och strålande sol. Fantastiskt väder för härligt frukostmingel på Scandic-terassen. Med utsikt över ett alldeles nyskurat Avenyn. 
Massor av härliga bloggare slöt upp. Och vilken mobilfotofest det blev. Instagram, allt gammalt groll är glömt och förlåtet. Nu är du min bästa kompis. Det är så galet smidigt att kunna slippa strypsnaran till systemkamera ibland och få till de där bilderna man aldrig hann med annars. Stort tack till Avenymamma för lånet av fotot på mig ovan. Vill du följa mig på Instagram och se fler bilder från frukosfesten så heter jag @trendenser Är du sugen på att ansöka om kostnadsfritt boende på Bloggers Inn när du har vägarna förbi Västkusten i sommar? Kontakta Linda Abrahamsson på Scandic Rubinen så berättar hon mer: [email protected] Tack till Boråstapeter, Artilleriet och Rum21.se för fint samarbete. Så här ser delar av rummet ut. Tänk Marlene Birger, elegant och klassiskt. En ny uppdaterad skrud för Lady Ruby’s eget sovrum helt enkelt. Eller kom förbi, så får du se allt!
Foto: Frida Ramstedt och Avenymamma.se via Instagram

Annorlunda midsommar

Helgen har varit magiskt skön. När de regntunga midsommarmolnen rullade in över västkusten bestämde vi oss för att strunta i konventionerna och tog in på Asia SPA i Varberg, istället för att dansa regndans runt lövad stång. Och vilken avkopplande helg det blev. Vi har vaggat runt i våra hotelltofflor och kimonos, tagit långa sovmorgnar, sträckläst böcker, sippat champagne och ätit fantastiskt god mat. En och annan eftermiddagstupplur i gungorna blev det också, liksom kilovis med frukt och gröna teer. Så långt ifrån det traditionsenliga man kan komma alltså, men banne mig det bästa beslutet på länge. 
Foto: Frida Ramstedt via Instagram @trendenser

Glad midsommar!

Nu drar jag ur kontakten och firar helg vid havet. En weekend i Varberg väntar. Den här bilden från Livet Hemma får symbolisera det jag tänker passa på att njuta av kommande dagar (om vädret tillåter). Ljumma sommarbriser, varma klippor och salta bad. Önskar dig en fin midsommar!

Fototriss modell loppisfynd

Blogg.se fortsätter med sin systemuppdatering. Om allt är upp och ner och kommentarsfältet inte funkar så vet ni att det är temporärt. Bakom kulisserna håller jag på med ett stort stylingjobb för Scandics räkning. Igår var jag på rekvisita-runda tillsammans med Tant Johanna för att finkamma varenda antikaffär och loppis värd namnet här i Göteborgstrakten. Mottot för dagen var tidlös elegans och vi sprang på en hel del snyggt längs vägen. En del av dagens fångst syns på mobilbilderna nedan. På vårt sista stopp hukade jag mig ner, längst inne i ett hörn på Emmaus, och mitt hjärta fick nästan kickstartas med defibrillator därefter. Vad jag såg? Kika på bilderna allra längst ner. Loppislycka galore. Två lådor proppfulla med antika tryckbokstäver. Jag har kanske letat i, ja vadå? Säg, sju år? Och jag överdriver inte. Nu ligger två hela kartotek om 50*70 cm på vårt vardagsrumsgolv i väntan på inramning. 
Foto: Frida Ramstedt via Instagram @trendenser

Premiär i TV4 Nyhetsmorgon

I torsdags var det premiär för min medverkan i TV4 Nyhetsmorgon, där jag kommer dyka upp fler gånger i sommar. Jag och kocken Pelle Johansson (restaurangchef på Ulla Windbladh) var på plats för att bjuda på picnicmat och picnictrender. Och vilken rivstart det blev. Programledarna fastnade i hissen på väg in till sändningen, brandlarmet gick, Pelles fyraårige son körde trumsolo med grillpinnarna och åtta sekunder innan vi gick live lossnade min mikrofon. Ju mer jag ser av TV-produktioner från andra sidan – desto mer imponerad blir jag av dem som gör detta på heltid. Snacka om att man måste hålla sig iskall i alla lägen. Längst ner ser ni mitt favorittema från årets picnic-flora som finns att köpa i butik just nu. Back to basic och ekoprylar från GRANIT, H&M Home, Åhléns och Claes Ohlsson. Här finns en del av inslaget att beskåda på TV4 Play. Betänk kaoset och ni förstår att det bara var att blunda, ta ett djupt andetag och köra.

TV4 Trendenser Nyhetsmorgon
Foto: Instagram @trendenser

En fårskinnsamlares bekännelser

Jag vet. Det börjar bli sjukligt. Men jag har blivit helt besatt av vackra fårskinn. Det spelar ingen roll att jag redan har så många att jag skulle kunna värma halva Islands befolkning om det vankades istid. Det hjälps inte. Springer jag på ett till, så kan jag liksom inte lämna det därhän. Bestämmer man sig inte direkt kanske det är borta imorgon. Det här långhåriga, svarta och EKO-producerade lammskinnet fyndade jag i fredags. Mmm. Matchar en svart Diamond Chair av Harry Bertoia med perfektion.

Svart fårskinn Trendenser  långhårigt
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Uppdaterad önskelista

På begäran kommer här en uppdaterad önskelista för juni. Jag har haft sönder fönsterlampan i sovrummet och funderar på att byta vår numera trasiga Milk mot Ghatto (som tål vindpustar från vidöppna sommarfönster). Svenskt Tenn har lanserat en miniatyrmodell av sin tändsticksask. Jag skulle vilja ha den för att ”matcha” den större. Favoritljuset från Byredo sjunger på sista versen, så ett gäng Tree House står på inköpslistan. Liksom en ny matta att ha under köksbordet. Björk från Design House ska inhandlas, inom kort. Efter att ha sett glasögonen Tärnaby hos  Grandpas i Göteborg till Sukha i Amsterdam måste jag skaffa mig ett eget par. Love them. Liksom Naked Bulb. Vill ha sådana i alla lampor, nu.

1. Ghatto modell större från Flos som fönsterlampa i sovrummet. Ja, tack! 2. Tändsticksask Svenskt tenn 3. Doftljus Byredo 4. Matta Björk med läderband från Design house Stockholm 5. Glasögonbågar från E&E Glasses 6. Glödlampa Naked bulb från Artilleriet

Dagens köp

Sarah, Karl och Ulrika. Förlåt. Men idag kunde jag inte hålla mig. Efter månader av gemensam beslutsvånda tog jag saken i egna tassar och gick till Artilleriet för att köpa en taklampa till vårt kontor. Så. Nu är det gjort. När ni kommer hit på måndag dinglar en Ay Illuminate i taket. Men jag tar den på mig. Work hard, play hard and be nice to people (especially at the office). Right? Trevlig helg!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

The Conservatorium Hotel

Jag lovade ju att visa fler foton från hotellet jag bodde på i Amsterdam. Förlåt att det tagit tid. Jag har varit med i TV4 Nyhetsmorgon, filmat med Underbaraclara och Annakarin i Stockholm och haft mötesrace på Bonnier idag. Here it goes. Bildkavalkad från Conservatorium Hotel. Hörde jag ögonknark?

Eller vad säger ni om lobbyn? Fylld av modern design, snygga sittgrupper och höööga glasfönster. Kolla också in bilden nedan. De har använt Sori Yanagis pall Butterfly som bokstöd. Gillar’t!
Hotellnamnet kommer sig av att byggnaden är en ombyggd och tillbyggd musikskola. Och det nya möter onekligen det gamla på ett väldigt snyggt sätt. Här, en del av receptionsdisken!
Rummen då? Nej, de lämnar nog ingen besökare besviken. Stora fönster, spännande lösningar på höjden och som sig bör på ett designhotell värt namnet – många klassiker i möblemanget.
Ni fattar vad jag menar när ni ser de här bilderna va? Porslinstallrikar modell delfts blauw, träskor och typiskt Holländska attiraljer möter arkitektoniska linjer. Snyggt!
Nedan ser ni en glimt av frukostmatsalen (oh well, i alla fall en så pass stor glugg man vågar fota med ljudlig systemkamera i knäpptyst lokal bland rika italienare och rakryggade servitörer). Här kunde man inmundiga en femstjärnig, om än något konstlad och stel, frukost. Mitt enda minus. Jag kände mig som en statist i mitt eget liv på morgnarna. Så, sista dagen åt jag frukost på Sissy Boys istället.
Middagsmatsalen, restaurangen och baren på plan två var desto trevligare och mer gemytliga. Notera barskåpet och Vitra-fåglarna som smugit sig in bland flaskorna på hyllväggen.
Gamla skruffa detaljer, höga fönster, återigen det Holländska porslinet. Stolarna? Mjaaa. Men jag gillar den knallröda stegen som står lutad mot väggen och skymtar fram där i bakgrunden.
Så, summa summarum. Fantastiskt fint och lyxigt hotell. Galet flott lobby och snygga rum. Och, perfekt läge mitt i stan. Nu fick jag ju min logi som en del i min ersättning för föreläsningen, men jag skulle definitivt kunna tänka mig att åka tillbaka igen. Snart. Men då blir det ”no work, all play”.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
1 2