Snyggt så in i norden

Vi springer fortfarande på husvisningar. Tummar besiktningsprotokoll. Väger för och nackdelar. Följer budgivningar. Synar, utvärderar och analyserar. Men än har vi inte hittat Huset med stort H. Det tycks så mycket lättare att göra det i fantasin. Eller på nätet. Lite klipp och klistra, ett rum här, ett annat där, tjoff ner i grytan. Och så kryddar man anrättningen med orealistiska förväntningar på sånt man inte vet (läge, skolor, pendlingsavstånd) och vips har man slagit krokben för sig själv eftersom man aldrig kommer kunna hitta något som lever upp till visionen. Det här vardagsrummet till exempel, som nyss publicerades på Tant Johannas Lovelylife. Jag hade kunnat flytta in i det imorgon. Snyggt så in i norden!
Flödande dagsljus, fiskbensparkett, öppen spis och smakfull inredning. Tänk om det vore mer regel än undantag. Istället möts man så ofta av knarriga laminatgolv, fuskspisar med oljebrännare och panikrenoverade vi-ska-snart-sälja-huset-quick-fixade-kök. Här bor stylisten Sanna Fischer Nordström och jag fastnade för den grå bokhylleväggen. Har varit sugen på en sån sedan jag besökte Kafferosteriet.
Fler bilder hittar ni på Lovelylife. Heja er för att ni anstränger er och letar upp så mycket nytt och snyggt och plåtar det alldeles själva, exklusivt för er sajt. Tänk om fler inredningsbloggare också la manken till på samma sätt för att bidra med eget material, istället för att bara idissla tidningarnas magasinsbilder. Då tror jag att vi skulle få lite mer respekt i branschen. Kan vi inte jobba på det inför 2013?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Härliga bilder, tack! Lätt att förstå att du "vill flytta in". Vore jätteroligt att se mer "egna bilder" hos er duktiga inredningsbloggare, ni kan ju fota bra och har säkert kontakter här via bloggen om inte annat. Tack också för årets upplaga av julkalendern, kul. God Jul Frida!

2012-12-19 @ 23:08:59
Postat av: Mrs G

Samtidigt som det är frustrerande att inte hitta det rätta objektet att förälska sig i, så är det en alldeles underbar tid ändå, det där letandet. Lite som när man säker den stora kärleken och vips så finns den där mitt framför ögonen.
Så var det iallafall när vi letade och köpte huset här i Båstad.
Som vi nu ska sälja eftersom vi tänkt om lite grann. Blandade känslor mao.
Förälskad i huset, men en del annat runt i kring som inte passar in just nu.

Kram Mrs G/Inredningshjälpen

2012-12-19 @ 23:20:36
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: Anonym

http://ninniejosefinelouice.blogg.se/

2012-12-19 @ 23:25:34
Postat av: Nina

Väldigt fin blogg :)

2012-12-19 @ 23:47:42
URL: http://missweman.blogg.se
Postat av: lejnox

Du har skrivit fel syster på fotograf :)

2012-12-20 @ 00:04:21
URL: http://www.lejnox.se
Postat av: Frida

Tack Lejnox! Genast ändrat. Skyller på gravidhjärnan....

2012-12-20 @ 04:30:10
URL: http://www.trendenser.se
Postat av: karin

Vet nagon var borden kommer ifran?

2012-12-20 @ 08:17:13
Postat av: Heddie

Sååå fint! Någon som vet var bordbenen kommer ifrån, man ser dem både på matbordet och på ett skrivbord. Väldigt fint!

Kram

2012-12-20 @ 09:47:13
Postat av: Ingela

Mattan!!! Någon som vet var man hittar den?

2012-12-20 @ 10:18:26
Postat av: JOJO

Hej!
Har du tips på snygg kaffebryggare?? :) Snabbt svar mottages gärna! :)

2012-12-20 @ 11:25:40
Postat av: Anna - designnörden

Efter att ha ägnat över två år av mitt liv åt att hitta drömhuset så kan jag luttrat konstatera att det inte finns. Man får skapa det. Antingen bygga ett från scratch eller köpa ett hus i rätt läge och göra om det till drömhuset. Ut med de knarriga laminatgolven och fuskspisarna!
Lycka till!

2012-12-20 @ 13:41:07
URL: http://designnord.blogg.se
Postat av: Katja

Hej,

instämmer helt, även ett drömhus är ett pågående project. Undrar också om borden och mattan, any idea någon?

2012-12-20 @ 15:17:38
Postat av: MoaKaarlsson.

Tjenare! vilken fin blogg du har :) allt bra med dig?
kramar!!

Btw, vilka fina bilder i inlägget över!

2012-12-20 @ 16:55:20
URL: http://moakaarlsson.blogg.se
Postat av: AnnCha

Hej,
Håller med Dig. Var kommer den fina bokhyllan från. Tacksam för info.

2012-12-20 @ 20:29:45
Postat av: sofia PR

Heddie, bordet kommer från Asplund.
Frida, Jag har flyttat många gånger och hunnit med tre hus, det jag & min man kommit fram till är att läget och arkitekturen är det viktiga. Vill man ha funkis, sekelskifte, nyproducerat? Vet ni det så kommer du få det fint och trivas hur som helst tror jag;)

Lycka till!

2012-12-20 @ 21:55:01
URL: http://www.sofiahedvigpr.bogspot.se
Postat av: frida bunner

Spot on, där har vi kärnan i (GBG:s) husletardjungel! Men håll ut, er tur kommer. Vi köpte faktiskt vårt hus genom att lägga lappar i fina husens brevlådor i ett område vi trodde på. Och hör och häpna så hade vi skrivit kontrakt på drömkåken inom två veckor. Håller tummarna för er lilla familj!

2012-12-21 @ 03:35:48
Postat av: Eva

Lyssna på detta husletartips så kommer allt lösa sig :-) Köp i det område ni absolut vill bo i! även om ni inte har råd att köpa det perfekt huset där, så köp något som är okey som ni piffar till och sen när ni har råd så flytta inom området (nu menar jag inte att lägga mig i er ekonomi men oftast har man ju någon slags begränsning). För när ni har fått barn kommer ni inse att ni inte vill byta område, när ert barn trivs på dagis och han/hon har fått kompisar samt ni har lärt känna massa trevliga människor! Det är svårt att tänka sig in i det innan man fått barn, men det är det som de flesta tycker är viktigt sen. Så var det för oss ivarjefall. Vi satsade på området och det blev super, även om vi inte har havsutsikt! Lycka till!

2012-12-21 @ 10:30:59
Postat av: Caroline

Förstår dilemmat! Man vill liksom ha alla sina habegär i ett och samma paket :) Vi sitter precis i sitsen köpt ett nytt inte sålt vårat ännu gaaah....Dubbla känslor, längtar till att inreda det nya men panik inför försäljning av det gamla...snälla tomten skicka ett gäng husletare i januari!! Tack för en superinspirerande blogg och i pad magasin!

2012-12-21 @ 21:22:51
URL: http://mixochmax.blogspot.se/
Postat av: Camilla A

Förstår verkligen hur frustrerad du känner dig i husletandet... Vi är många som har varit där... Ni har inte funderat på att bygga nytt? Det behöver inte bli mycket dyrare.. Och visst, jag hade gäärna haft fiskbensparkett...och det räckte inte riktigt budgeten till i vårt bygge...men mkt blir som vi vill ha det.. Man slipper leva med andras renoveringar som kanske inte alls passar än själv..

2012-12-22 @ 00:24:33
URL: http://www.vastrahagen.blogg.se
Postat av: Line

Mattan!!! Någon som vet var man hittar den?

Postat av: Miss D

Åh så fint vill jag ha hemma! Bra inspirationsbilder.

2012-12-26 @ 01:21:40
URL: http://www.stockholmstyle.se/
Postat av: sofia

så jäkla snyggt hem!! var kommer kuddarna ifrån som ligger i soffan och tavlan över soffan med flickan i rosa klänning? kram

2013-02-11 @ 23:40:49

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL