Tävla och vinn nya tapeter!

Den här veckan har du chans att vinna en omtapetsering av ett rum därhemma, sponsrad av Photowall. De har utökat sitt sortiment och har bland annat tagit in mönster från ett gäng kända illustratörer, däribland Fine Little Day härifrån Göteborg. Kul! Dessutom har de fototapeter och canvastavlor som du kan printa ut egna bilder på. För att delta i veckans tävling om ett presetkort på 2500 kr hos dem är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet. Glöm inte att ange din mailadress i svarsfältet. Lycka till!

1) I Photowalls tapetsortiment finns motiv av flera illustratörer. Vilken av dem gillar du bäst? Motivera kort.
2) Beskriv kort den mest kreativa idé du sett i ett hem, som varit skapad av tapeter.

Tävlingen är avslutad och Photowall har utsett en vinnare. Stort grattis till Pieter som svarade den 2011-03-09 kl 18:08:03. Hör av dig med dina kontaktuppgifter så ser vi till att ett presentkort kommer med posten!


*Tävlingen pågår t o m. den 13/3. Vinnarna annonseras i detta inlägg! Du måste ha fyllt 18 år för att få vara med och tävla, och du måste vara bosatt i Sverige. Ett presentkort på 2500 kr ligger i potten. Vinnaren utses av Photowall. Beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

1. Måste ju välja Blackboard - White. Började nästan skratta när jag såg den då jag läser till matematiker och hur passande vore inte denna tapet då? Matte dygnet runt, så varför inte ha integraler och formler för gränsvärlden på väggen?2. Något som jag tycker är väldigt kreativt är att man kan piffa upp möbler så otroligt mycket med hjälp av tapeter. Exempelvis att en gammal byrå kan bli otroligt snygg och personlig av bara lite tapet. Skulle verkligen kunna tänka mig att klä in en byrå i den här matematiktapet :p

2011-03-08 @ 12:29:06
Postat av: Stina Sundqvist

1. Min favorit är definitivt Birds Nest av Roeraade Bryggarehttp://www.photowall.se/wallpaper/birds-nest-small2. Tapeter i taket och nedför ena väggen. Resten målat i enfärgat. SNYGGT och modigt!

2011-03-08 @ 12:32:52
Postat av: Stina Sundqvist

Just ja, motiveringen.

Den ger en lugn och annorlunda känsla av harmoni i rummet. Tryggt. Precis som i ett litet fågelbo.

2011-03-08 @ 12:34:50
Postat av: monnah

1) Jag hade aldrig sett Beata Bouchts tapet Wild at heart 2 förut. Helt underbar! Klassisk, tuff, luftig och ändå detaljrik. (Vår tioåriga dotter har önskat nya tapeter med djungeltema. Vilken fullträff!)2) Inte bara snygg utan också väldigt speciell; en bröllopsinbjudan med framsida gjord av en bit sammetstapet.

2011-03-08 @ 12:46:29
URL: http://monnahs.blogspot.com
Postat av: vita_margarita

1) Utan tvekan Byracka Design (Lena Ylisuvanto). Det är vackert och grafiskt och underbart. Det framhäver istället för att ta över ett rum.

2)Att tapetsera ett mindre rumm eller en vägg med tapetprover. Snyggt både med kontraster eller i samma ton.

2011-03-08 @ 13:13:12
URL: http://vitamargarita.blogspot.com/
Postat av: whynja

1: Stripes multi av Mariann M! Så snygg och skulle piffa upp vilket rum som helst, om man är tillräckligt modig. Jag tänker mig ett vardagsrum med svart och vit inredning, och Stripes på en vägg!2: Att rama in tapetprover och sätta upp på väggen. Kan varieras i det oändliga!

2011-03-08 @ 13:26:37
Postat av: smäm

Åh!! Jag vill så gärna vinna.1. Min favorit är Bear With Me http://www.photowall.se/wallpaper/bear-with-me Jag håller på att inreda ett barnrum för tillfället och denna skulle mer än gärna få pryda väggen. Sötaste barntapeten jag sett hittills!2. Min mamma prydde alltid konservburkar och lampskärmar och massa skoj med tapeter när jag var liten. Man kan även göra grymt fina takvimplar med olika tapetprover till ett barnrum (japp, jag är i dom tankarna nu;)

2011-03-08 @ 13:51:15
URL: http://smam.blogg.se/
Postat av: hanna

1. Jag föll pladaskt för "Pink Flamingo". Tänk att mötas av dessa sötnötter varje morgon i köket, man kan inte annat än le och på så sätt få en härlig morgon varje dag!2. En kompis hade tapetsera IKEA:s expedithylla i samma tapet som hallväggen. På så sätt smälte hyllan liksom samman med väggen och det blev bara så coolt och personligt.

2011-03-08 @ 14:05:38
URL: http://hannet.blogg.se/
Postat av: Sofia

1. Woho! Jag älskar Fine little day. Hon lyckas kombinera två av mina stilgenrer: vuxenbarnsligt och retro, men ändå med en schysst finish!

2. Jag kan inte välja! Därför blev jag så inspirerad på Duå i Umeå där de har använt flera olika tapeter och gjort ett lapptäcke av alltihopa! Varför bara ta en när man kan välja...alla!

2011-03-08 @ 14:12:24
Postat av: Louise

1. Jag gillar Byracka! Det är enkelt, snyggt och utesluter inga andra stilar, ställer inga krav på att rummet i övrigt måste hålla en viss stil. Allt passar!2. En kompis hade tagit en gammal halvhög bokhylla köpt på loppis och tapetserat baksidan med retro-tapet (guldmedaljonger, vill jag minnas) som hon och hennes kille sedan gjort om till bar, alltså med den tapetklädda baksidan ut mot rummet! Hur smart och snyggt som helst! Nu när vi flyttar till större lägenhet ska jag försöka göra något liknande själv.

2011-03-08 @ 15:28:10
URL: http://19830425.blogspot.com
Postat av: Kristin

1. Min favorit design är Botanica - Turquoise av Byracka Design. Tycker om det enkla och skira, och de grå motiven emot den vackra turkosa bakgrundsfärgen. Skulle vilja ha dem antingen i min hall eller i sovrummet.

2. Överblivna tapetbitar kan användas till att slå in paket, göra fina inbjudningskort, tapetsera skokartonger för förvaring eller om det är ett speciellt vackert motiv, som det jag beskrev ovan, kan det ramas in och bli vacker konst på väggen.

2011-03-08 @ 15:39:39
Postat av: mari

2011-03-08 @ 15:43:03
Postat av: Maria

1: Utan tvekan Fine Little Days två tapeter. Härligt naiva och supercharmiga. Ihoj är precis som om någon kretaiv liten person har ritat direkt på väggen. Jag älskar det!2: Jag såg en gång någon som hade satt en ljus tapet på golver och upp mot väggen i samma mönster som solen kan lysa in genom fönstret ibland. Det var så himla fint.

2011-03-08 @ 16:12:18
URL: http://riazzoli.blogspot.com
Postat av: Tiina

1. lappland elle fine little days mountain.2. Har sett ett "lapptäcke" av gamla 70-tal tapeter i ett barnrum. Alldeles underbart! även ett trevåningshus där man tapetserat under trapporna,som går till övervåningen. så när man står på mellanplan, med öppen planlösning, och tittar mot källartrappan så ser man tapet-prakten.

2011-03-08 @ 17:20:11
Postat av: Richard

1. Jag gillar motivet ''Owls Pattern'' av Mini Empire med anledning av att den både är lekfull och snygg. Sen gör det inget att jag personlig tycker Ugglor är snygga varelser!2. En av mina bästa vänner har inrett sin fondvägg med en fototapet som föreställer utsikten från rulltrappan i ett muséum i Paris. Det coola är att hans pappa tagit bilden. Både mäktigt, imponerande och stilfullt.

2011-03-08 @ 17:44:07
Postat av: Simon

1. Min favorit hamnar bland fototapeterna som jag alltid tyckt är ett roligt inslag i ett hem. Den sätter en personlig prägel som jag gillar. En av favoriterna är Times Square tapeten med taxibilarna. De må vara en ganska uttjatad bilredigering men jag har alltid fastnat för liknande bilder.2. Har sett folk som använder tapeten till så mycket mer än att bara ha den på väggen. En vän till mig använder tapeter till att få tråkiga garderober lite mer livfulla. Hon använder även tapeter som motiv i tavlor vilket jag tycker är en kul grej. Varför bara ha tapeter på väggen?2. En av mina bästa vänner har inrett sin fondvägg med en fototapet som föreställer utsikten från rulltrappan i ett muséum i Paris. Det coola är att hans pappa tagit bilden. Både mäktigt, imponerande och stilfullt.

2011-03-08 @ 17:57:36
Postat av: Simon

Felpostat!

2011-03-08 @ 17:58:40
Postat av: Sofia Arnoldsdotter

1. Jag gillar NU Agencys Molly Bartling, vietnam-motiven. Jag skulle vilja ha en sån vägg i min framtida sommarstuga vid vattnet.

2. En vän har gjort ett dockhus till sina barn i en IKEA Expedit-hylla, och klätt de olika fyrkanterna invändigt med olika tapeter så det blir fantastiska små rum! Det fina är att det kan kläs om när som helst, det går bara åt en liten stuvbit tapet till varje rum.

2011-03-08 @ 18:00:29
Postat av: Sigfrid

Hei

1) Jeg liker Number Nine. Mystisk litt trolsk stemning mange farger som en kan gjenta på sengetøy, gardiner o.l ellers i rommet.

2) Ta å riv kantene på sidene av tapet for å gi et gammelt, slitt uttrykk. En kan også sette ulike fargede og mønstrede tapet opp på samme vegg, med revne kanter og at underlaget synes mellom tapetstrimlene. Fargevalgene trenger ikke matche, gjerne ha noen overraskelses-felt innimellom.

2011-03-08 @ 18:23:28
Postat av: Frida

Hej!

1. Min favorit av tapeterna är "Wild". Den är sådär färgstark men ändå så lugnande med motiven i natur och djur. Vill ha den tapeten i min framtida lägenhet med stora fönster och massor av ljus!2. För 2 år sedan (när jag var 17) hade jag tröttnat på mitt rum som jag ganskanyligen hade gjort om i helvitt. Då hittade jag en gamal 70-tals tapet hos min farmor i orange och blått som jag klädde in byrå och skrivbordslådor i. Samtidigt gjorde jag också en tavla med ett kollage av gamla tapetstycken tillsammans med min farmors tapet att ha ovanför sängen. Det passade perfekt och jag älskar fortfarande mitt rum!Din blogg är en riktig inspirationskälla, grym!

2011-03-08 @ 19:03:16
Postat av: Eric Liljegren

1. Jag gillar Binny Talibs-Two little ears en riktig snygg tapet som passar både i ett barnrum och övriga rum.2.På bloggen fixa&dona såg jag en bild av en halltapetsering där de tapetserade både väggar och tak. Resultatet blev riktigt bra och mycket kreativt att just tapetsera tak som ju inte är så vanligt. Supersnyggt.

2011-03-08 @ 19:33:58
Postat av: Frida

Hej!

Tänkte tipsa om en superbra gratissajt: http://www.supergratis.se/?r=75450Genom denna sida samlar man poäng genom att utföra gratiskampanjer, tävlingar osv. För att sedan byta in sina poäng mot valfri pryl (telefon, kamera, presentkort osv)

Jag själv har samlat ihop till en kamera och 1000kr på HM.Gratis är gott, eller hur?

Prova du också :) Helt gratis!

2011-03-08 @ 19:58:22
URL: http://www.supergratis.se/?r=7545
Postat av: Mia

Beata Bocuht's Wild at heart älskar jag, för att den liksom hos designern på minner mig om min barndom och alla fina mönster som blandades hejvilt.Att göra ett lapptäcke av gamla (och nya) tapeter på en fondvägg är hur coolt som helst.

2011-03-08 @ 20:27:01
Postat av: Olivia

1) I Photowalls tapetsortiment finns motiv av flera illustratörer. Vilken av dem gillar du bäst? ´Svar: Gillar tapeten "Abstract Circle Composition" för att färgerna smälter ihop så bra och att det inte känns för mycket, vilket lätt kan hända när mycket fäger blandas.2) Beskriv kort den mest kreativa idé du sett i ett hem, som varit skapad av tapeter.Svar: Ett gammal runt bord där dem hade klippt ut massa små bitar av tapet i två olika färger och limmat på, såg ut som mosaikbitar.. Riktigt snyggt!!Måste säga att älskar dín blogg Frida :)2011-03-08 @ 20:54:25
Postat av: Karin // DBKD

1. Jag föll för Dots (e10325). Mycket för just den sammansättningen av färger. Det var liksom mina färger. Skulle passa perfekt i mitt nya kontor bland färprover och skisser!2. Jag hade tyckt det vart kul om man hade kunnat tapetsera golvet! Hade väl superfint att i ett helt vitt inrett hem tapetsera en färglad tapet på golvet! Det borde väl gå att ta fram någon slittåligare variant, och sen lacka på något sätt...?!

2011-03-08 @ 20:56:55
URL: http://karindahlin.blogg.se/
Postat av: Nickan

1: Striped Cikle - Black and Red för att den är mjuk, bullig, varm, pigg och crazy.2: Det är helt klart dock huset som morfar gjort till mina töser. Jag har med spill bitar fixat tapeter i rummen så att töserna fått tapeter i sitt hus som liknar rum i vårt eget hus. Även som liten vill man att dock huset ska se ut som det gör hemma :-)

2011-03-08 @ 21:03:16
Postat av: marty

Tove Janssons mumin comic book 1 var väldigt fräck i både färger och former! man vill ju ha barn för att kunna ha en orsak att sätta upp en sån snygg tapet. :)jag tycker det är oerhört snyggt och lätt att köpa snirkliga ramar på loppis och spraya i den färg man själv vill och rama in tapetbitar. man kan ofta få tapetprover gratis eller billigt. eller så håller man sig framme när det blir bitar kvar när vänner och bekanta har tapetserat.

2011-03-08 @ 21:27:49
Postat av: Iris

1. Jag har länge varit förtjust i Byracka designs Birch - Snow, hade gärna haft den på någon vägg här hemma!2. På bloggen Tendency.blogg.se ser man i deras vardagsrum tapeter med lövmönster där mönstret delvis fortsätter upp i taket. Hur snyggt som helst!

se här:

http://tendency.blogg.se/2009/november/nystadat-och-ny-soffa.html#commentkram /iris

2011-03-08 @ 22:30:21
URL: http://inredningskaos.blogspot.com
Postat av: Susanne [Snusans inredningsblogg]

1. Jag gillar Fine Little Day bäst.

2. Tänker på när jag som höggravid med foglossning drabbades av akut pysselsug och under en eftermiddag maniskt tapetserade varenda skokartong jag kunde hitta med tapetrester och sedan var helt ledbruten och sängliggande och helnojig eftersom jag trodde att jag förgiftat mitt ofödda barn med spraylimmet.

2011-03-08 @ 23:55:08
URL: http://inredningsbloggen.wordpress.com
Postat av: Solbritt

1. Green Path blir min favorit. Skulle passa jättebra i vårt grillrum eftersom jag älskar naturen.

2. En tapet med jätteblommor på en vägg i färgerna svart, vitt och rött och resten av rummet i en vit färg. Det blev en jättefin kontrast som verkligen drog blickarna till sig.

2011-03-09 @ 08:49:22
Postat av: Malin Bergkvist

1. Jag har själv flera fototapeter hemma från photowall. NU Agency | Rina Donnersmarck - Bird Forrest fastnade jag för denna gång. Den har någonting drömskt över sig och skulle passa perfekt i min sons rum!

2. Sett många häftiga ideer med tapet.. Bla i garderober, skåp, på spegel men min favorit är nog en barnsäng som var tapetserad med en molntapet.

2011-03-09 @ 09:24:06
Postat av: Marianne Eriksson

1.Jag tycker mycket om http://www.photowall.se/wallpaper/pink-roses-1 och Botanicas alla tapeter.

2. Min dotter har gjort många vackra förvaringsaskar som hon klätt med tapet. Hon har också tapetserat en byrå som faktiskt blev riktigt fin. Hon tapetserar också sina garderobsdörrar.

2011-03-09 @ 09:28:23
Postat av: Lars

1. Just nu är jag helt inne på skyskrapor, deras raka former, kubismen. Nice helt enkelt, därför fastande jag för http://www.photowall.se/wallpaper/penthouse-view--white2. Det coolaste jag sett i tapetväg var en lirare som tapetserade med tapeten "Hanna" på ett betonggolv. Men han tapetserade bara i en kub som en matta. Sedan toklackades hela betonggolvet och vips hade de en supercool "matta" under bordet. Tufft!/ L

2011-03-09 @ 09:57:41
Postat av: Anna

Hej Frida!

1. Jag gillar skarpt Anna Backlunds tapeter med collagekänslan! Klipp och klistra och lager på lager i motiv har alltid förundrat mig. I mönstret Valparaiso älskar jag färgerna, fåglarna, bergen och den blå solen/månen!

2. Den mest kreativa tapetanvändningen som jag sett i ett hem är användandet av en tapetvåd som löpare vid bordsdukningen. Annorlunda och definitivt ett samtalsämne vid middagen!

2011-03-09 @ 10:05:39
Postat av: Linda Pettersson Bellahome

Jag gillar barntapeten Brum Brum-Blue Design Byracka som en fondtapet. Lite roliga grejer till och det skulle bli ett jätte fint litet barnrum.Min lilla tjej klippte ut motiv från lite olika tapeter och gjorde sig en egen tavla. Jätte fin blev den.

2011-03-09 @ 10:13:02
URL: http://www.bellahome.se
Postat av: Sara

1. Jag gillar NU Agencys tapeter och speciellt Clara Ternes Magnolia. Mjuka, fina färger som påminner mig lite om vattenfärg.

2. Det mest kreativa jag sett i tapetväg var på ett litet pensionat där man hade tapetserat in ett stort gammalt vitrinskåp i samma tapet som på väggen bakom. Plötsligt såg den stora gamla pjäsen nätt och luftig ut.

2011-03-09 @ 10:37:31
Postat av: sara

1) fine litte day

2) jag har sett en som tapetserat en vagga och vill göra samma sak till min bebis!

2011-03-09 @ 11:26:13
Postat av: Anna

1) Självklart Byracka Design (Lena Ylisuvanto). Helt underbara mönster Har gått och suktat efter de tapeterna i flera år nu

2)Att tapetsera en vägg med våder av olika tapeter. Genom att sätta ihop olika våder som matchar varandra i färg eller mönster kan man skapa ett konstverk eller en unik fondvägg som ingen annan har.

2011-03-09 @ 11:38:55
Postat av: Erika

1. Byracka design. Fantastiska illustrationer, färger mönster och framförallt detaljer.2. Såg en familj som inredde ett stort skåp med tapeter, hyllor, tavlor m.m. Blev ju världens finaste koja till barnen!

2011-03-09 @ 11:43:52
Postat av: Eva Broman

Molly Bartling gör en vägg levande på ett lugnt sätt.

En bekant hade fått tag på gammeldagsa tapeter med medaljonger på. I hennes gamla hus passade de in perfek.

2011-03-09 @ 12:21:17
Postat av: emmastina

1. scandinavian surface gillar jag, lekfullt, vilsamt, stiligt och diskret i sina färger men ändå drar tapeterna blicken till sig2. i ett badrum fick en tråkig träskiva med krokar på nytt liv med en härlig gammaldags tapet + klarlack, matchades med målade ikea-tavelhyllor med samma tapet på topytan + klarlack för att skydda och göra det möjligt att torka av

2011-03-09 @ 13:05:12
Postat av: Lars

1. www.photowall.se/wallpaper/penthouse-view--white Är helt inne på skyskrapor just nu. Denna skulle lätt platsa in hemma hos mig.2. Sett en lirare som tapetserade en matta på golvet. Tapeten "Hanna" i några våder på ett betonggolv. Sedan lackades golvet och tapeten med riktigt hård lackfärg. Blev en jättesnygg "matta" under köksbordet.

2011-03-09 @ 13:44:45
Postat av: Pieter

1. Fine little day / Elisabeth Dunker. Ohoy för tankarna till två stora konstnärer - Peter Wahlbeck och Jockum Nordström. Motivet gör mig glad och får mig att le.2. Tapeter kan göra utropstecken av minsta vrå i hemmet. Mormor hade tapetserat städskrubben i en helt galen storblommig illröd tapet. För att ladda med energi för städningen måntro?

2011-03-09 @ 18:08:03
Postat av: tess

1. Botanica av Byracka design. Trots att den är blå (gillar inte blått) så är den otroligt vacker. Den är lugn och gör ändå mig glad!2. Jag tapetserar mycket av mina möbler med tapeter. Har en svart högblank spegelbyrå där lådorna är tapetserade med rosa medaljongtapet. Underbar!

2011-03-09 @ 20:55:35
URL: http://tess.grevskapet.com
Postat av: Johanna

1. Sunny Sky. skulle jag ha den tapeten hos mig skulle jag nog känna "hop" varje dag även om det regnar ute. Riktig energi tapet.

2.Gamla fula korvburkar brukar jag "tapetsera" om till vackra vårkrukor och pennbrukar, det tycker jag är annorlunda och kreativt.

2011-03-09 @ 21:14:22
URL: http://www.form-ge.com
Postat av: Johanna

1. Sunny Sky. skulle jag ha den tapeten hos mig skulle jag nog känna "hop" varje dag även om det regnar ute. Riktig energi tapet.

2.Gamla fula korvburkar brukar jag "tapetsera" om till vackra vårkrukor och pennbrukar, det tycker jag är annorlunda och kreativt.

2011-03-09 @ 21:14:41
URL: http://www.form-ge.com
Postat av: Amandalyn

1. Jag har förälskat mig i http://www.photowall.se/wallpaper/fro-white---black. Den är så snygg och enkel, skulle passa i alla rum.

2. Min vän tapetserade gamla ramar, det såg så snyggt och stilrent ut.

2011-03-09 @ 22:21:42
Postat av: Frida

1. Klassikern; Sunbeam through Trees. http://www.photowall.se/photo-wallpaper/sunbeam-through-trees Jag tycker den inger ett lugn och man blir glad när man ser den. Känns som en härlig promenad i skogen när solen står på.2. En kompis hade tapetserat hela sitt kök svart med detaljerade krumelurer och hade inredning i silvermetall och en ljuskrona ovanför köksbordet. Hela stilen gav rummet en retrokänsla och för att vara i ett kök var det väldigt ovanligt men samtidigt väldigt snyggt och kändes inte mörkt det minsta.

2011-03-09 @ 23:57:25
Postat av: Janne

1. Chamomiles

För att de påminner om vår och sommar, tänk att ha det så året om inomhus!2. Olika tapetmotiv inramade i tavelramar i olika storlekar! Jätte-snyggt och lätt att variera inredning och färgval med!

2011-03-10 @ 11:13:04
Postat av: Jonas

1. Stripe Sand för det sobra intrycket och lugna färgvalen.2. En kompis mor slog in alla hennes skolböcker i olika gamla textiltapeter och la skyddsplasten utanpå. Det såg ut som alla hennes böcker var från antikvariat!

2011-03-10 @ 13:24:57
Postat av: Elin

1.Concrete wall- planerar att tapetsera om i baren och göra en utomhuskänsla inne. Bakom lyktstolpen vi köpt skulle det passa just med concrete tapeten.2. En strukturtapet med struktur i form av en rund cirkel, enkelt och snyggt. (men svårt att förklara)2011-03-10 @ 19:01:09
Postat av: jenny wl

1) Älskar ohoy för dess spretiga barnslighet.2) Såg häromdagen ett rum med helt vita väggar och vitt golv men med ett galet tapetserat tak. Roligt!

2011-03-10 @ 19:46:52
Postat av: Sara Petersson

1. Concrete wall

Enkelt, rått och ruskigt, ruskigt coolt!2. En fodvägg med tapetlapptäcke. Varför välja en tapet när det finns så många underbara?!

2011-03-10 @ 21:35:27
Postat av: dharice

1. http://www.photowall.se/wallpaper/puzzle

Efter som att pusselbitarna är vita, kan man måla dom i olika färger. och jag gillar och måla, och så älskar jag mönstret.2. Det mest kreativa jag sätt på väggar är nog graffiti tapeter. och sedan en vägg som stod tom, vart man kunde måla. och sedan tvätta bort med vatten, på ett väldigt enkelt sätt. och nej det var inte en whiteboard.

2011-03-10 @ 21:44:50
URL: http://bnd.blogg.se/
Postat av: F_Errari

1) Dandelion: vilket genialisk idé, att skapa något så enkelt, vackert och rofyllt - av ett eländigt ogräs som ingen gillar!

2) Jag tar tacksamt emot gamla tapetkataloger som affärerna inte vill ha. Sedan tapetserar jag t.ex. dokumentsamlare i papp och skokartonger. Snyggt med förvaring i bokhyllorna som matchar väggfärgen. Och billigt!

2011-03-10 @ 21:47:43
Postat av: Johanna F

1. Shark Bommie - Älskat hajar och havet sedan jag var barn och skulle vara urballt att få pryda en vägg med det! Hoppas så otroligt att få vinna!2. En i övrigt fräsch hall med två tråkiga dörrar ska piffas upp med lite björktapeter och även få en kluven björkstamm med lite grenar kvar till krokar som ska kompletera med stammarna på tapeten. Det ger ett mysigt intryck! Helt klart en bra idé!

2011-03-10 @ 22:11:42
URL: http://jfalk.bloggplatsen.se
Postat av: Annica Månsson

1. Min absoluta favorit är just denna http://www.photowall.se/photo-wallpaper/colorful-graffiti just för att den inte är något som alla andra har. En stark kontrast i ett modernt hem.

2. Det häftigaste jag sett är en liknande fotovägg som den jag fastnade för tapetserad på en vägg och runt om kanterna hade de satt upp en ram runt, coolt och nytänkande. Eller tapetsera en bricka med en bit tapet och vips har du en ny bricka.

2011-03-11 @ 00:21:20
Postat av: Moa Rönn

1.Jag fullkomligt ÄLSKAR http://www.photowall.se/wallpaper/hippo-green

Den är bara sååå fin och skulle vara jättesnygg i vår hall.

Har just flyttat in med ungar och allt hos min karl och gud vet att det behöver göras om lite:-)

2.Detmest kreativa jag sett skapat av tapeter är en byrå tapetserad i samma tapet som väggen. Det blev verkligen häftigt!

2011-03-11 @ 08:50:35
Postat av: Lina W

1. Valparaiso av Anna Backlund för färgerna och känslan av att vara på väg någonstans

2. En vägg fylld med speglar i olika former och storlekar där spegelramarna tapetserats i tapeter i samma färgskala med olika motiv

2011-03-11 @ 09:06:16
Postat av: Karin

1. Jag tyckte mest om Emma Löfströms fina Flower. Tycker det var fint med en stor vit yta bakom de färggranna vackra växterna. Påminner lite om wallies.

2. Själv har jag tapetserat insidan av en vit bokhylla. Det gör att det inte ser så tomt och trist ut om den inte är full med saker. Man kan även ha tapet som bakgrund på fotografier istället för passepartout.

2011-03-11 @ 09:12:31
Postat av: Emelie

1. Åsa Dahlbäcks Lappland. Hon har fångat stämningen av min barndoms skogar och landskap på ett ypperligt och stämningsfullt sätt.2. Det fungerar riktigt bra att tapetsera presentkartonger med lock, det blir som en dubbel present och mottagaren kan använda den vidare till annat sedan.

2011-03-11 @ 10:21:11
Postat av: Annie

1) Tittade runt lite och föll för blera av Byracka Designs mönster

2) Inte superunikt, men det är väldigt fint att tapetsera väggen bakom eller baksidan av bokhyllor

2011-03-11 @ 12:12:08
Postat av: Amanda

1. Jag tycker att Clara Terne - Magnolia av NU Agency är alldeles magisk och efter flytten till ett stort hus efter flera år i hyresrätt där vi haft varken ork eller lust att göra något åt dessa tråkiga väggar får denna mer än gärna pryda mitt sovrum eller hall!

2. I det rum jag har nu i min lägenhet har jag en hel garderobsvägg, som inte är särskilt snygg och gör att rummet känns mindre. Därför hade jag gärna tapetserat om rummet inkl. garderobsdörrarna i en härlig tapet för att få dem att smälta in och bli "osynliga".

Tack för en bra blogg Frida!

2011-03-11 @ 18:52:36
Postat av: Amanda

1. Jag tycker att Clara Terne - Magnolia av NU Agency är alldeles magisk med pastellerna som ger färg samtidigt som de är lättmatchade och inte för mycket. Efter flytten till ett stort hus efter flera år i hyresrätt där vi haft varken ork eller lust att göra något åt dessa tråkiga väggar får denna mer än gärna pryda mitt sovrum eller hall!

2. I det rum jag har nu i min lägenhet har jag en hel garderobsvägg, som inte är särskilt snygg och gör att rummet känns mindre. Därför hade jag gärna tapetserat om rummet inkl. garderobsdörrarna i en härlig tapet för att få dem att smälta in och bli "osynliga".

Tack för en bra blogg Frida!

2011-03-11 @ 18:54:56
Postat av: Susanna

1. Jag skulle vilja tapetsera hela min lägenhet i Seeds - Black and Purple av Mariann M men skulle nog vara tvungen nöja mig med vardagsrummet! Stilren men ändå så festlig! lite vardagslyx i livet!2. Min barndomsvän köpte ifjol ett hus som inte hade något fönster i köket. Väldigt annorlunda och inte så mysigt. Så när hon åkte hem till sina föräldrar nästa gång: tog hon en bild ut genom deras köksfönster och skaffade en fototapet till sitt eget kök. Nu har hon ett "fönster" och känner sig som hemma.

2011-03-11 @ 20:18:22
Postat av: Julia Ljungberg

1. Ohoy är favoriten (http://www.photowall.se/wallpaper/ohoy), den påminner om en tapet vi hade som små men båtar på, fast mer naivistisk. Älskar den.2. Tapeter är ett utmärkt sätt att göra en enkel Billy-bokhylla från IKEA lite personlig. Man tapetserar helt enkelt den tunna spånskivan som sitter bakom, vilket gör att hyllan plötsligt har blivit ett konstverk istället för en förvaringsmöbel.Ett annat kreativt och häftigt sätt att använda tapeter är att tapetsera med en snygg mönstertapet mellan trappstegen i en trappa (som har stängda trappsteg). Effektfullt och enkelt!

2011-03-11 @ 21:10:51
Postat av: Ella r

1. Squishy Family - Neutral

I'd love this to spice up stylishly our 3-yrs old daughter's room!2. Covering cardboard boxes to be used again and again in kid's room.2011-03-11 @ 22:06:06
Postat av: teija taavela

OWL....underbara ugglor-roliga o häftiga.Jobbar i skolans värld o pysslar en del med barnen.

vi viker askar av tapeter(helst de snygga ugglorna)olika storlekar...det blir matematik att rita o räkna ut,vi gör "loppor"-gratulations-kort ,vi viker hattar-klipper ut siffror o bokstäver av tapet.prover-billigt material för oss med trång budget !

2011-03-12 @ 20:16:01
Postat av: Tobias

1. Brooklyn Bridge Cloudy day. Drömmer om att åka till NY med min fru, fram till dess skulle jag vilja ha denna tapet i vardagsrummet...

2. Vi var på en "trolleri-restaurang" i helgen där de hade tapeter i taket. Jag hade aldrig kommit på tanken själv, men i restaurangen gav det en intim, mysig och bohemisk känsla!

2011-03-13 @ 11:38:07
Postat av: Tobias

Hoppsan, såg nu att det skulle vara riktiga tapeter, inte fototapeter. Får ändra mitt svar på nr 1 till "notes- white". Musik är mitt och familjens stora intresse, fastnade direkt för denna tapet!

2011-03-13 @ 11:40:46
Postat av: jossan

1) Birds Camouflage är ju galet söt! Skulle ju passa perfekt till våren OCH till mina nya kuddar.2) Kanske inte något jättekreativt, men det bästa jag gjort i lägenheten sen jag flyttade in är att ha sönder sängen (benen gick av). Ser sjukt mysigt ut rummet blir större då jag har sängen utan ben i en sovalkov. Hihi.

2011-03-13 @ 13:51:30
URL: http://jossanjournath.devote.se
Postat av: Aniika

1. Twiggy and Bird, gentle. Sötare tapet får man leta efter!

2. Överblivna tapetrester blir perfekta pysselpapper att scrappa med!

2011-03-13 @ 19:24:11
Postat av: evamar

1. Jag gillar Owls Pattern av MiniEmpire. Jag tycker den är rolig och mysig och helt enkelt sig själv. Därför är den min favorit.2. Kan inte säga att jag direkt har sett nåt unikt och kreativt hemma hos någon, men jag drömmer om att knacka ner kaklet i köket och ersätta det med en glasskiva med en rolig randig tapet bakom. Tapeter i taket har jag blivit utsatt för i en nyinflyttad lägenhet och efter att ha tagit bort dem med möda och slit skulle jag nog inte sätta upp såna igen även om jag kan tycka att det är riktigt snyggt.PS: http://evamar.blogg.se/2011/march/tapeter-13-mars.html

2011-03-13 @ 19:44:21
URL: http://evamar.blogg.se/
Postat av: Erika-foto-smycken-grafiska tryck

Jag gillar http://www.photowall.se/wallpaper/yellow-floralJag har sett en kompis som hade tapetbitar från alla sina rum som han nånsin haft i ett snyggt mönster i ett litet kontorsrum.

2011-03-13 @ 21:52:20
URL: http://www.erika.beldo.se
Postat av: Therese

1. David C. Miller gör vackra motiv som leker med fantasin och gör mig varm och glad. "Here come the clowns" skulle passa perfekt inne hos ettårige sonen som älskar att bada!2. Vi har pratat om att tapetsera en hel vägg i vardagsrummet med ett collage av foton på oss själva, resminnen, bröllop och andra händelser i livet som får oss glada.

2011-03-13 @ 21:58:04
Postat av: Katarina

1. Cecilia Lundgren. Älskar de tecknade elefanterna!

2. Min farfar hade egen tapetbutik och glasmästeri när jag var liten och en dag när jag kom och hälsade på hade han tapetserat väggen ovanför diskbänken och satt ett skyddande glas framför. Sedan hade han målat lite extra detaljer även på glaset. Min farfar var en konstnärlig man och lååångt före många andra med den idén!

2011-03-13 @ 22:08:26
Postat av: Mia

1. Mariann M:s mönster, tex Akka White. Påminner mig om en tavla i taket hos tandläkaren när jag var barn. Bra att koncentrera sig på för att slippa tänka på var jag befann mig...;)

2. En fondvägg där man vänt den randiga tapeten på "fel" håll. Enkelt, men effektfullt!

2011-03-13 @ 22:23:01
Postat av: Ingrid

1. ”Peacock” med sina vippande påfågelfjädrar tycker jag är en otroligt vacker tapet som ger ett exklusivt intryck. Jag skulle vilja ha den i vårt vardagsrum i lugna nyansen ”Sand” för att skapa en ljus, romantisk känsla men samtidigt ge rummet en lyxig karaktär!2. Mitt första tapetpyssel gjorde jag tillsammans med min mamma på det tidiga 80-talet och det var ett stall till mina My Little Ponys. Efter det har bland annat garderobsdörrar dekorerats, byrålådor klätts och en trist papperskorg blivit som ny med hjälp av snygga tapeter! Den mest kreativa idéen jag sett var dock hos en italienska som tapetserat kylskåp och frys. Hon hade först lagt på en sorts cementlera som fick torka och sedan rollat på en härligt färgglad tapet - annorlunda och vågat!

Annars kan tapetrullar vara väldigt dekorativa som de är. Små rullar med färgmatchande tapetprover i en korg kan faktiskt bli ett tjusigt stilleben!

2011-03-13 @ 22:45:12
Postat av: Erica Kroon

Hej! Vilken härlig tävling =)Jag gillar fototapeten Black Beech

http://www.photowall.se/photo-wallpaper/black-beechIbland är det lilla det bästa. För att få en snygg men ren brytning mot våra vitmålade sovrumsväggar valde jag att spraymåla två gamla byråer vita sen tapetsera luckorna med Josef Frank "Krysantemer". Superfint och superenkelt!Hoppas på tur =) Kram

2011-03-14 @ 15:34:58
Postat av: Erica Kroon

Oj, glömde motivering )Jo, för att svartvita tapeter är så lätta att sätta till andra färger och mönster utan att det blir för mycket. Särskilt en tapet som är vit i botten och sen det svarta ligger som "en slöja" ovanför!Kram igen

2011-03-14 @ 15:37:08
Postat av: Anna-Carin

1. Jag gillar tapeten Owls pattern av Miniempire bäst. Gillar det svartvita grafiska och så gillar jag ugglor. Kan inte bli bättre!2. En kompis till mig använde färgglada provbitar av tapet och klistrade fast på en pall som var målad i vitt. Sedan lackade hon ovanpå och det blev så snyggt. Det blev en färgklick i ett annars ganska så vitt hem.

2011-03-14 @ 18:50:38
Postat av: Kristina

1. Fine little day - så läcker!2. En kompis till mig köpte riktigt snygga tapeter som hon sedan ramade in och hade som tavlor mot en helvit vägg. Vilken färgklick det blev i det annars väldigt vita och stilrena rummet. Inspirerande!

2011-03-14 @ 19:53:40
Postat av: mariat

1. Times Square - Cabs Colorsplash, jag älskar att den är svartvit med de gula taxibilarna. Bilden får sånt djup och liv. Bara älskar känslan som bilden skapar hos mig.2. Att tapetsera med tyg eller t.ex bambu eller nåt annat material än vanliga papperstapeter på väggarna tycker jag är annorlunda och blir så effektfullt.

2011-03-14 @ 20:18:03
Postat av: Sanna

1.Gillar Mariann M tapeterna. Allihopa är jättefina de får mig att känna harmoni samtigt som de får mig att vilja vara kreativ. Det låter säkert dumt men det är så jag känner.2. Såg en gång en vägg som var tapetserad med gamla skivomslag från lp skivor, det var urläckert.

2011-03-14 @ 21:44:00
URL: http://www.pyssligt.se
Postat av: Johanna

Hallå, skulle inte tävlingen ta slut den 13/3? Du har inte sagt vem som är vinnaren :O

2011-03-17 @ 11:38:12

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL