Smålandsbesök och designkärlek

Igår kväll var jag i Markaryd och höll ett föredrag om trender på butiken Sisters trends kundkväll, som arrangerades på Ekebacken. Riktigt kul, men åh vad jag önskar att jag hade haft bättre kamerautrustning med mig så att jag kunde visa er bilder. Det blev bara pannkaka av de foton jag tog. Men ni skulle ha sett! Mitt inne i de småländska skogarna, intill en liten sjö, ligger detta hotell som är en fullkomlig designskatt. Någon hade väldigt bra smak, och pengar, när husen byggdes för 50 år sedan. I matsalen står hundratalet Wegner Y-stolar. I toppskick. Ja, de har så många Wegnerstolar att de inte får plats med alla. Några av dem huserade därför inne på t o a l e t t e n (!). Nej, jag skojar inte. Innan jag körde hem fick jag en visning av "Wegner Villan". Fylld med Wegnerstolar, Wegnerfåtöljer, Wegnerbord, Märta Måås-Fjetterström och Uppsala Ekeby en masse. Nej. Jag måste åka tillbaka igen, och fota det så att ni får se. Stort tack till Therese och Marie på Sisters Trend, och till de 70 kunderna som kom och lyssnade, för en härlig kväll!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Nytt från Norska Funkle

Funkle är ett Norskt varumärke som gör textilier i strikt modern stil. Lite kul som kontrast till alla Lexingtonstjärnor och Amerikanska östkustinfluenser som annars tycks dominera i hemtextilbranschen när det ska startas nya företag. Deras nya serie Electric Dreams har mönster av gamla klassiska elstolpar, om man kikar närmare bakom rastret. Själv har jag nästan bara vita sängkläder. Vad har du?

Foto: pressbilder Funkle via NordicDesign

Barnrum på beställning

En person som jag har jobbat med dagligen, under snart två månaders tid, pep precis ur sig att hon har en liten inneboende i magen. Som ska kika ut redan i slutet på sommaren! Jag måste vara världssämst på att förstå det här med bebisar, men som digital grattisönskning bjuder jag på lite barnrumsinspiration. Tysken, det här till dig! Inget rosa eller blått. Och snyggt mot svartvitt. Som utlovat.

Foto: Fin barnsäng från franska Milk Magazine via Emma, nya barntapeter och färvaringshus från danska Ferm Living, klänning på fin galge i böjträ via Style Files, svartvit griffelmålning från The Modern Home

Det vitmålade skrivbordet

Jag fick många frågor igår, både i kommentarsfältet och via mail, angående det vitmålade skrivbordet som skymtade på bild i inlägget om Sjuan-stolen i skinn. Jag lånade ju bilden från Beckers kampanj "Så Vitt vi vet" och om man forskar vidare på deras hemsida (där man också kan se fler vinklar av bordet) så är det ett gammalt second hand fynd som målats i färgen Alfred 0401, Lackfärg V. Så, då var den gåtan löst!

Foto: skärmdumpar från Beckers bildgalleri

Måla ditt eget porslin

Den moderna tallriksväggen har ju gått rundgång i inredningstidningarna sedan Milanomässan 2009 då Paola Navone inredde en hel vägg för italienska porslinstillverkaren Richard Ginori 1735 i Zona Tortona. IKEA's blogg Livet Hemma har tagit den trenden ett steg till genom att dekormåla sina egna tallrikar. Visst blev det effektfullt? Basen är b la delar ur IKEA's vardagsporslin 365. Kul kalastema om inte annat. Köp ett gäng tallrikar och lite porslinsfärg och låt gästerna måla sin egen servisdel till din tallriksvägg.
Tallriksvägg
Foto: publicerat med tillstånd av IKEA LIVET HEMMA/Nina Broberg

Paketinslagning på pricken och tvären

Jag mailade med min stylistkompis Louise tidigare idag och blev påmind om ett prickigt jobb som vi gjorde ihop tidigare i höstas. Jag spann faktiskt vidare på det nu i helgen, när jag papperstrixade hemma på vardagsrumsgolvet. Här ser ni några svarta inslagningsidéer. Enkelt, och långrandigt, men lite nytt. I alla fall jämfört med de vanliga krusade snörena folk oftast tar till när det ska göras paket. Något att inspireras av?
Snygg paketinslagning inspiration tips
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Trendenser på Facebook

Du har väl inte missat att jag i dagarna skapat en egen sida för Trendenser på Facebook. Via den får du förhandsinfo och sneapeaks från olika evenemang och nyheter i branschen, och så får du ett ansikte på alla de andra som följer bloggen. Och bäst av allt är att du kommer få tillgång till unika rabattkoder på webbshopar och inredningsbutiker som jag gillar. Klicka bara på "gilla knappen" så är du en i gänget!

Sjuan i skinn

Jag är på jakt efter en ny stol till "hemmakontoret". För säga vad man säga vill om de fina Eames DSW stolarna vi har idag, men den skålformade sitsen håller på att driva mig till vansinne. Jag får inte världens bästa hållning i dem. I synnerhet inte efter ett långt skrivpass framför datorn. Så, Vitras vita snäckor får vackert flytta till ett annat rum och min radar är inställd på en alternativstol. Den här Sjuan i skinn kanske? I brunt slitet läder. Ja, tack. Eller har du tips på en annan "vanlig" skrivbordsstol som är skön?

Foto: Bild från Beckers Tre nyanser av vitt, via Tant Johanna.

Mera papperspyssel

Det är full huggning på pysselfronten idag. Jag är ensam hemma och har därmed full stökanderätt i vardagsrummet. Jag fixar och papperstrixar inför ett kommande projekt, och i väntan på att kameran ska ladda bjuder jag på några glimtar från ett av dagens teman. Tips på presentinslagning i naturfärgat, oblekt, ekopapper. Jobbar man med enkla former och vikta effekter kan det blir riktigt fint. Kanske något som kan inspirera i inslagningstider som dessa. Under mars och april brukar ju födelsedagskalasen dugga tätt.
Papperspyssel tips på presentinslagning
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Pappersrosor och paket

Minns ni pappersrosorna jag tipsade om i SVT Gokväll förra helgen? De funkar ju dels som dekoration av påskriset (i väntan på äggen), dels som detalj på presenter och paket. En enkel grej att fixa som komplement till snören och rosetter. Här är några varianter som jag testat med spillbitar av kartong. Han man gröna band blir det också vackert med vita rosor. Kanske en inslagningsidé om du ska på bröllop i vår.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Vintage Carpets

Jag skrev en krönika till Market för ett par år sedan, som handlade om fenomenet med nyproducerade "patinerade"  möbler. Som en direkt följd av att "second hand" ökade i popularitet blev ju färdigslitna produkter plötsligt stapelvaror i detaljhandeln. Ta till exempel danska House Doctor som säljer nya gamla rostiga arbetsskåp, direkt från fabrik och alla möbelproducenter inom kategorin Shabby Chic som livnär sig på att sälja nybegagnat. Men, sen finns det ju företag som gör en äkta återvinningsprocedur med finess. Vintage Carpets är ett exempel. De säljer färdigslitna mattor som är minst 50 år gamla, men som har designats om och bearbetats till lapptäcksliknande vintageskapelser. Jag har bloggat om den gröna varianten förut, men de medelhavs- och gråblåa går också hem i min bok. Visst är de tjusiga?
Slitna mattor som är minst 50 år gamla och har designats om och bearbetats för att få en unik och trendriktig vintagekänsla.
Foto: pressbilder Vintage Carpets

Hyra hus?

Jag läste precis i Karolina Skandes Hotspotblogg på Rodeo att hon bokat sommarhus på västkusten i år. Jag vet inte om det har med åldern att göra, men det känns som att hyra-hus-semestrar blivit allt vanligare. Själv är jag väldigt förtjust i den här sajten, Wecome Beyond, som samlar fantastiska designhus med hyresmöjligheter på ett överskådligt sätt. Den här villan i Spanien kostar från 180 natten för två personer, och €20 per extra person. Rätt överkomligt får man väl säga. Tipstack till Desiretoinspire!

Foto: Wecome Beyond

Lagerlings inspirationsgalleri

Ni har väl inte missat att Stockholmsmäklaren Lagerlings har ett inspirationsgalleri liknande Malmöbaserade Bo-Laget? Sökfunktionen är inte lika sofistikerad men utbudet av bilder stort. Klicka på fliken "sålda hem" så hittar du ett långt bildspel. Objekten kostar en slant, men det hindrar ju inte att man för den skull kan klicka runt och inspireras av lösningar, färger och former som mentalt lördagsgodis. Happy clicking!

Foto: objektsbilder publicerade med tillstånd av Lagerlings, styling Stargo

Stora papperslampor

Efter lamptaket (stora klasar av runda rislampor) verkar jättelanternor i papper bli nästa grej. Eller är det bara jag. Tycker mig se varianter på den här modellen lite var stans numer. Stora, runda eller fyrkantiga, ibland nästan tältliknande stora. De här exemplen är lånade från fotografen Laura Resens portfolio.

Foto: Laura Resen

Kopparens comeback

Koppar är ett gammalt hederligt material som just nu gör comeback i designvärlden, i nya former. Det syns på såväl lampor som möbler, accessoarer och ja, till och med hos Kicthen Aid. Visste du förresten att latinska namnet cuprum betyder "metallen från Cypern". Cypern sägs nämligen ha varit rikt på just koppar.

Foto: Copper Shade av Tom Dixon 5000 kr på Urban Living, Jonas Bohlins kampa Kvist från Örsjö, Aldo Bakker har gjort allt från moderna vattenkannor till ljuslyktor i materialet, Jamie Hayons fina Grid Vase i koppar, Plopp Stool ges ut i koppar som limiterad utgåva, och brickbordet Habibis Tray Table finns också tillverkat i materialet koppar, i flera olika storlekar och höjder.

Kungligt boende?

Lagomt till min födelsedag damp Ebbas fina inbjudan till boksläppet ner i min brevlåda. Det äger rum under en maxad vecka men om jag bara lyckas pussla ihop kampanjlansering, Guldäggsmingel och Milanomässa under de här dagarna ska jag väl kunna klämma in detta också. Ebba har skrivit en bok om kungligt mode. Vilket genast fick mig att fundera, men hur bor de då? Knappast i guldkantade slott med krås längre. Väl? Jag är så nyfiken på hur Haga Slott har artat sig efter renoveringarna. Om det är någonting i likhet med Amalienborg så finns det ju underlag för ännu en bok. Om de moderna kungligheternas inredningssmak.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Tips på vackra vaser

Såhär års får jag alltid mail och läsarfrågor om tips på tulpanvaser. För er som tröttnat på Iittalas och Alvar Aaltos klassiska Savoy kanske danska Holmegaards rena och enkla linjer kan vara ett alternativ. Själv är jag mest förtjust i modellerna Blossom, Flora och Future. Visst är de enkla, men tjusiga?
Tips tulpanvas
Foto: pressbilder Holmegaard

Fint från Fritz

Jag har fått några overkligt roliga fotouppdrag som ska realiseras lite längre fram i vår. Kan berätta mer om dem när det är dags, men i väntan på ägnas mina lediga stunder åt bildreserach och inspirationsjakt via fotografer (och stylister) som jag ser upp till. Ditte Isager är en av dem. Hon jobbar regelbundet för Fritz Hansen och de senaste pressbilderna på designklassikern KAISER idell måste bara vara signerade danskan. Jag gillar den skira kontrasten mot silversmeden Christian Dells hårda formspråk.

Foto: pressbilder från Fritz Hansen

Sneak peak på nya Artilleriet i Göteborg

Det händer grejor i Göteborg. Inte minst i området kring Magasinsgatan. Vid lunchtid idag smet jag in bakom prassliga presenningar och byggpapp för att träffa de här två, Christian och Sofie. De håller på att färdigställa det gamla Artilleristallet till en konceptbutik för inredning, mitt i centrala stan. Och eftersom undertecknad är nyfiken i en strut var jag tvungen att knacka på och ställa lite frågor. Man undrar ju liksom om det finns plats för en hårt nischad inredningsbutik i Göteborg. Efter att ha lite mer av sett Artilleriet, som butiken så passande ska heta, är jag rätt övertygad om det. Vilka eldsjälar! Jag som bara skulle gå förbi och säga hej blev fast i 1,5 timme och gick därifrån tankad med inspiration. Kul! De kommer att slå upp portarna i april och sortimentet ser lovande ut. Handplockade möbler från världens alla hörn mixat med moderna varumärken som Tom Dixon, Zweed och Paola Navone. Heja säger jag!
Artilleriet Göteborg
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Solklara detaljer

Några bilder är nya, några är favoriter i repris. Men de har en sak gemensamt, accentfärgen. Jag vet inte om det är min intensiva längtan efter våren, men just nu är jag väldigt sugen på intensivt solgula detaljer. Och visst är det fascinerande att det räcker med så lite av den färgen för att göra stort intryck.

Foto: Bo-Laget i Malmö, Stadshem Göteborg och pressbild från String.

"Von-Oben-Trenden" och nyheter från Kasthall

Jag tycker mig märka en trendens med ovanifrånperspektiv på katalog- och tidningsbilder. Kanske är det för att jag gillar den vinkeln så mycket själv, kanske är den bara extra tacksam för den typ av produkter jag kikat på sista tiden, men de här finfina pressbilderna från Kasthall är ännu ett exempel. Lotta Agaton måste för övrigt vara Sveriges mest produktiva stylist. Jisses så hon jobbar, och levererar. Hon är ju överallt. Med en kvalité som slår de flesta på fingrarna. Några, om inte alla av dessa bilder, är hennes verk. Heja!

Foto: katalogbilder från Kasthall

SVT Play

Missade ni Gokväll Lördag när det sändes på TV igår kan ni se det i efterhand, på SVT Play. Allra enklast gör ni det via Ebbas blogg. Länk hittar ni här. Tack för alla uppmuntrande kommentarer. Det är jättekul att få feedback på inslaget. Även kritik, förslag eller idéer. I'm all ears! Nästa gång jag dyker upp i rutan är det påskdukningsdags. Så, har ni önskemål eller tips som jag ska tänka på tills dess, skriv en rad!

Foto: skärmdump från SVT Play

Närbilder på dukningen i SVT Gokväll

Här kommer några närbilder på dukningen jag visade i SVT Gokväll Lördag alldeles nyss. Upptäckte i efterhand att jag hade haft kameran inställd på undervattensfotografering (don't even ask me why) så jag ber om ursäkt för kass bildkvalité, men här får ni i alla fall en närmare titt på idéerna för servettringar och pappersrosorna som man kan klippa till i kartong. Porslinet är från Mateus, resten second hand.
Dukning tips inredning SVT Gokväll Lördag
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

SVT Gokväll Lördag

Nu får ni inte missa att slå på TV'n alldeles strax. Klockan 18.15 är det nämligen programledarpremiär för mammalediga Ebba Von Sydows vikarie Karin Adelsköld! Själv pratar jag dukningstips på temat vintagetrender (det är stor Antikmässa i Stockholm i helgen, om du har vägarna förbi!), Anna-Lena Brundin pratar Paristips och Årets Konditor Roy Fares bjuder på Earth Hour bakelser. Vi ses i rutan!
SVT GOKVÄLL LÖRDAG DUKNINGSTIPS
Foto: SVT

Nyhet på Trendenser.se - Lediga branschjobb!

Jag funderar mycket på olika saker som jag skulle kunna addera till bloggen för att skapa mervärde för er läsare som troget kikar in här varje dag. En sen kväll på löpbandet i december kom jag att tänka på den här idén. Eftersom det surfar in över 45 000 unika besökare på Trendenser.se varje månad, som är dedikerat intresserade av ämnet inredning, så borde det rimligtvis också finnas en och annan av er som faktiskt vill jobba med det också. Så, efter mycket om och men och tekniskt pill har jag låtit ta fram en jobbwidget som samlar länkar till aktuella jobb inom hem- och inredning i en nyhetssnurra. Liknande den som finns för andra branscher på andra branschsajter (ex. lediga reklamjobb som annonseras ut på tidningen Resumé). Du hittar snurran längst ner i högerspalten. Vad tror du, kan det vara av intresse för dig?

Foto: skiss av jobbwidgeten på Trendenser.se

Hej från sminket!

Idag har det varit en spännande dag i TV-studion, med programledarpremiär för Karin Adelsköld, därefter bar det vidare mot Uminova Innovation och en fullsatt föreläsningssal. Kul! Här kommer ett snabbt hej från studiosminket, och en tacksam tanke till tjejerna som kan konsten att trolla trötta flickor till sprakande tomtebloss. Nu ska jag pausa för middag hos mamma och pappa i Umeå. Det uppmanas till internationell bloggtystnad imorgon, som uppmuntran till gemensam eftertanke och respekt för Japan, men det blir en snabb morgonuppdatering med nyheten innan jag släcker ner. Vi ses imorgon bitti!
 
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se


En bukett med tack

Just nu är det mycket. Och jag vet, som någon skrev för ett tag sedan, jag ska inte försumma bloggen för alla sidouppdrag men ibland är det så hektiskt att jag knappt hinner gå på toaletten. Jobbet (som givetvis går först), TV-inspelningar, intressanta samarbeten, förfrågningar och intervjuer. Och allt är lika roligt. Idag är jag uppe i Umeå för att spela in med SVT Gokväll igen, och sen ska jag hålla föredrag om bloggande för studenter på Umeå universitet. Bildrapport kommer under dagen. Håll utkik! Imorgon fredag lovar jag däremot att bjuda på något riktigt kul, som tack för ert tålamod. Hoppas verkligen att ni ska gilla den nyheten lika mycket som jag. Här kommer pausmusik i form av min tulpanbukett i köket, så länge!
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Restaurangtips i Köpenhamn

Det blev tal om Köpenhamnsweekends på jobbet igår och jag fick en plötslig längtan till grannlandet. När man bor såhär nära är det ju inte mer än en tågresa bort. Det kanske får bli en tripp till helgen. Även om den vietnamesiska restaurangen LêLê Nha Hang på Vesterbrogade är en svårslagen favorit blev jag nyfiken på den här saken, som om jag förstått det rätt ligger i anslutning till inredningsbutiken Paustian. Här hittar du deras hemsida. Inredningen ser ju väldigt flott ut, om inte annat. Äta med ögonen någon?

Foto: Restaurang Paustian Köpenhamn

Berså på burk

Stig Lindberg har nog aldrig varit mer i ropet än nu. Förutom att hans 50-talsporslin slår i taket på auktioner visades en populär dokumentär på Kunskapskanalen, där man fick veta mer om Stigs historia (kände du till att han är född i Umeå?) och för ännu en liten tid sedan syntes hans mönster i På Spåret, när Ebba Von Sydow och Stefan Holm fick i uppgift att namna porslinsdelar. Och efter många förfrågningar från kunder runtom i världen, som kärat ner sig i hans klassiska servis, så utökas nu sortimentet i dekoren Berså bland annat med en burk som bär ett lock av kork. Något att shoppa upp sig på?


Foto: montage av pressbild från Gustavsberg och inspirationsbild från Bo-Laget


Söndagsstök i köket

Om du undrar varför det varit lite tyst på bloggen idag, så beror det på att vi ägnat söndagen åt att baka och bjuda svärföräldrarna på semlor - färdiggräddade alldeles lagomt till matchen mellan Roma - Lazio. Nu är köket smuligt, mjöligt och kladdigt (kanske för att jag fokuserade lite mer på fotograferandet än på diskandet) men det var lätt mödan värt. Hoppas att du också haft en riktigt skön avslutning på helgen!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Bloggbok

Kom precis hem från en tvådagarsplåtning med jobbet i Västerås och har ägnat en stund på förmiddagen åt att vittja min inkorg från pressreleaser och mail. Hittade bland annat bilder på amerikansk-tyska bloggaren Hollys första inredningsbok "Decorate" som ser väldigt loavnde ut. Och jag kan inte låta bli att känna inspirationen riva i venerna. Jag vill också göra en bok, av något slag, inom inredning. Tål bara att funderas på vad. Och vilken nisch man ska välja. Det finns ju ett par på marknaden redan. Har du några förslag på någon typ eller inriktning på böcker inom hem- och inredning som du saknar. Maila mig gärna!

Foto: pressbilder från Decorate av Holly Becker och Joanna Copestick

Nytt från Nordiska Galleriet

Det är ju många som har förälskat sig i Svenskt Tenns små ekollonvaser. Till er kommer ett läsartips från Niklas som mailade en rad om att Nordiska Galleriet släppt en kollektion med egna produkter, bland annat dessa glasvaser av Matti Klenell. Pris från 195 kr/st. Kanske något för vårens första tussilagos?
Nordiska galleriet nyhet vas Matti Klenell
Foto: pressbilder från Nordiska Galleriet

Kajsa Cramer

Jag fick tips om Göteborgskeramikern Kajsa Cramers vackra vaser häromveckan, och igår landade en hel drös med tjusiga bilder i min inbox. Jag gillar verkligen den sköra känslan i porslinsleran, som med glasering tål både vatten och växter liksom värmeljus. Otroligt fina! Vid tillfälle ska jag visa fler bilder men jag lägger upp det här som bloggpynt så länge, medan jag åker iväg på jobb i ett par dagar. Hej på ett tag!

Foto: Kim Cramer

Häng med på omslagsfotografering!

Idag blev jag hämtad från jobbet, i samma klockslag som min lunchrast startade, och sedan bar det av i en rasande fart mot Aschebergsgatan 24 (en av mina favoritbutiker i Göteborg) för tidernas snabbaste omslagsfotografering. Jag arbetar ju heltid om dagarna och mer därtill, så det är inte helt lätt att hinna med alla roliga uppdrag som tycks ramla över mig nuförtiden - men då får man ta till lunchen om det kniper. Idag stod omslagsplåtning och intervju för Poseidons hyresgästtidning på schemat. Är du kund hos dem får du hålla utkik en rolig tävling i vår, där du kan vinna en rumsstyling av mig! Och har du inte redan varit i den här fina butiken som du ser på bild så måste du avlägga ett besök, snarast. Jättefina, handplockade varor och härliga lokaler. Och den lilla karamellen ligger som namnet antyder på Aschebergsgatan 24!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Pastellkarameller

Danska Steltons senaste uppställning av termosar bjuder på pudriga pasteller och hubbabubbafärger. Eller Pastel Power som någon tidning rubricerade färgskalan. Det tycks vara en tacksam nyhetskaramell att slänga fram till oss vårträngtande konsumenter, för färgerna skymtar i många led. Fint tittgodis, men kalla mig konservativ - jag kommer inte byta ut min kanna i rostfritt stål. Vad säger du?
Pastel power stelton 2011
Foto: pressbilder Stelton

Hej från köksfönstret!

Det är svårt att inte drabbas av vårkänslor när lägenheten plötsligt badar i solljus. Upptäckte också att balkongpelargonierna som vinterförvarats ute i trapphusets fönsternischer har skjutit iväg på både längden och bredden, så idag har jag därför roat mig med att klippa ner och ta sticklingar. Nu prunkar det på fönsterbänken i köket istället. Här kommer en vårhälsning hemifrån oss. Förutom Hortus ser ni mina små ekollonvaser från Svenskt Tenn och Giarimis fina glas med Stockholmsmönster.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Visst är det en Pia?

Jag fick ett mail med en läsarfråga från en tjej som fastnat för den här bilden (som hon hittat på nätet men inte mindes exakt var, Hemnet?). Hon undrade vad lampan ovanför köksbordet heter. Visst är det en variant på Pia från Gärsnäs eller vad säger ni? Någon som vet och kan identifiera med säkerhet?

Foto: källa okänd, är det din eller vet du varifrån den kommer. Hör av dig!

Mina printfavoriter

Det har ju nästan gått inflation i citatposterbranschen nu, men innan vi säger det sista om dem tänkte jag på begäran visa mina två favoriter. Som också hänger här hemma. Förutom den här från Therese Sennerholt föll jag pladask för Ylva Skarps snirkliga uppmaning och Alex Trochuts paradord mot åldersnoja. Har du smittats av bostavsviruset? Om så, vilket eller vilka motiv har du slagit till på?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Helkaklade köksväggar

Jag tycker mig märka att vi ser mer och mer kaklade köksväggar. Restaurangkök/badrumskök kalla det vad du vill men små kvadratiska kakelplattor från golv till tak - hänger du med på vad jag menar. Det här hemmet förevigat av den finska stylistgruppen Mindre.fi är ett exempel. Trendriktigt stökstylad och allt. Jag fastnade för detaljen med träslevarna i glasvas och lampan som skymtar på diskbänken där bak.

Foto: publicerat med tillåtelse av Mindre.fi

Lördagslycka

Vaknade tidigt imorse och har sedan dess njutit av solvarm ekparkett, en stor kopp kaffe och kravlöst bläddrande i en ny bok. Retrofonts är dagens boktips. Fick korn på den via bloggaren Saravillfara och blir svårt inspirerad varje gång jag öppnar pärmarna. Till er som också är typonördar kan jag tipsa om att man får med en skiva med 222 copyrightfria och riktigt fina typsnitt. Kanske något för er som vill testa att göra egna citattavlor och kort på hemmaskrivaren. Nej, nu är det dags att ta itu med dagen!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Cakepops, anyone?

Idag var jag och lunchade med den här tjejen. Vi har spånat på ett gemensamt litet hobbyprojekt ihop, som vi ska ta itu med någon helg framöver. I väntan på det vill jag bara passa på att tipsa om hennes fina bakblogg. Vem vet. Ni kanske kan hitta något smaskigt att fixa till ikväll? Cakepops, anyone?

Foto: Anna

Jobb, jobb

Just nu är det hårt arbete bakom kulisserna, både dagar och sena kvällar, så tiden räcker inte riktigt till för långa arbetade blogginlägg. Hoppas på överseende med det. Som pausmusik lägger jag upp en egen bild på Dos Familys Blog Battle: Vad har du i väskan? Jag byter ju väska ganska ofta, men favoriten är denna och till inventarierna i innanmätet räknar jag Iphonen, min Canon G10, min Moleskin, en sax (vilket alltid ställer till det när jag flyger och glömmer) och tidningar för sysselsättning i pauser och på resor. Och ryms den klämmer jag ibland ner datorn också. Inte så konstigt kanske att jag myntat begreppet "Bayswaterarm" i bekantskapskretsen. Man får ju en del träningsvärk av att bära runt på så mycket saker.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Hemma hos Elin Kling

Jag blev så glad när jag läste senaste numret av Residence, och ännu gladare när jag nyss läste tidningens twitterfeed, för de har gjort ett hemma-hos-reportage i Elin Klings lägenhet och nu ligger bilderna ute på nätet. Jag kan inte hjälpa det men det är verkligen roligt att få kika in i färgstarka profilers hem, och se ännu mer av deras personlighet. För även om klädstilen säger en del (i Elins fall, att det är en tjej med stenkoll) så skvallrar sakerna vi omger oss av hemma kanske än mer. Och det här var väldigt fina, avslappnade, schysst stylade bilder. Hela taget känns nytt och mer jordnära. Lite som The Selbys nästan. Jag gillar't! Bra jobbat Elin, och mer sånt Residence. Fler hittar du här!

Foto: Residence

Where they create

Det skrivs en del om arbetsmiljöer just nu. Maria på Husligheter visar bilder från Elle-redaktionen och Emmas designblogg visar bilder från fotografen Morten Holtums underbara studio. Och på tal om andras, väldigt inspirerande, kontor så tipsade en kollega om sajten "Where They Create" tidigare imorse. Vilket fynd! En rejäl samling bilder från kreativa studios, ateljéer, kontor och tidningsredaktioner. Dessutom finns en del inredningsguldkorn att hämta mellan pappershögarna. Jag fastnade för den smartsnygga skinnsitsen till "kasslerstjärtsstolen" Chair One, som jag hittade på Frames kontor, den var ny för mig.

Foto: Where They Create

Annons
Annonsera