Ett fönster mot världen

En baksida av att idissla inredning på nätet är att väldigt få saker man ser i pappersmagasinen känns nya och fräscha numera. Det här fina hemmet, som har snurrat runt i den digitala torktumlaren en längre tid, återfinns just nu på omslaget till senaste Elle Decoration UK. Visst känner ni igen det? Jag kunde inte låta bli att norpa ett exemplar av tidningen sist jag handlade. Men, när jag kom hem började jag fundera. Känns inte fönstret lite fejk. Som att det lagts dit i efterhand? De andra bilder jag sett plåtade från den vinkeln har nämligen visat ett kök. Inte burspråket. Har de flyttat? Plåtat om? Retuschat dit det? Hm... Sådana detaljfunderingar måste vara ett tydligt tecken på att jag överkonsumerat bilder från den här lägenheten.
Foto: faksimil av omslaget på ELLE Decoration UK

Kommentarer
Postat av: Weronica - En mammas dag

Man har väl koll på sina älsklingsreportage ja :) Tror att de har trixat lite där för att få till perspektiv på framsidan.

2011-06-11 @ 15:42:53
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Anneli

Anmäl dig till Dagens Blogg!:D

Jag lottar ut 4 nya vinnare imorrn!:)

http://anneliih.blogg.se/2011/june/lordag-dagens-blogg-1.html#comment

2011-06-11 @ 16:10:56
URL: http://anneliih.blogg.se/
Postat av: designoform

Visst känns det igen! Men jag är rätt så säker på att omslagsbilden från tidningen är en spegelvänd bild av bilden som du länkar till på ordet vinkeln. Prova får du se! :)

2011-06-11 @ 18:56:40
URL: http://www.designoform.com
Postat av: Johanna

Designoform:

Man kan väl inte spegelvända bokstäver? Hur förklarar du tavlorna med siffror och citat?

2011-06-12 @ 00:44:11
Postat av: Åse - Interiörguiden

Jag håller med, det ser absolut retuscherat ut!

2011-06-12 @ 09:14:52
URL: http://www.interiorguiden.se
Postat av: Daniel

Johanna, designoform har helt rätt, bilden är spegelvänd. Kolla i vilken ordning tavlorna och sakerna på bänken är placerade.

Sen att siffrorna ser "rätt" ut är ngt dom lätt kunnat ordna för att få bilden att inte se konstig ut.

2011-06-12 @ 10:27:06
URL: http://inredningen.se
Postat av: designoform

Johanna.

Jag var nog lite otydlig :) Spegelvänd "vinkel"-bilden istället, inte tidningsbilden.

Prova i paint säger jag bara! Divanen hamnar på rätt sida, samma med burspråket, fotöljen med den "randiga" ryggen står på samma ställe, blomman i fönstret är till och med samma. Men som sagt, prova själv att spegelvända den!

2011-06-12 @ 10:36:41
URL: http://www.designoform.com
Postat av: Sofia

Ja vad gör man inte för en snygg framsida...

2011-06-12 @ 15:55:17
URL: http://www.varunik.se
Postat av: Maja

Jag jobbar själv med inredningsbilder, fast i digitalt format, dvs. jag gör inredningar som inte existerar. Till hus som komer att byggas, katalogbilder osov. och jag har länge undrat hur mycket som faktiskt retucheras i bilderna i magasinen. För ett tag sedan så träffade jag en person som jobbar för IKEA. Då fick jag reda på att ALLA produktbilderna i IKEAS kataloger och webb är framställda på detta sätt. DVS. 3d-modeller. I nästa års katalog kommer dom flesta miljöbilderna att vara 3d bilder. Allt är fejk! Bra för mig som jobbar med det. Hade varit intressant att få statestik på hur många bilder som är fejk i magasinen. Och hur mycket som retucheras.

2011-06-15 @ 09:24:51
Postat av: Linda

Du har säkert rätt Frida. Vad jag tror så retuschas det en hel del, speciellt när det kommer till färgsättningar. Har sett exempel på omslag med lampor el dyl på i en färg, men när man tittar på bilderna inne i tidningen kan de ha glömt att retuscha då dessa dyker upp i annan färg.

Rätt eller fel, vad vet jag :)

2011-06-18 @ 18:16:26
Postat av: Linda

Tack för en grym blogg skulle jag skriva oxå :)

2011-06-18 @ 18:18:12

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL