Formexfavoriter 2011

Den gångna helgens Formexmässa var min 10:e, i rad. Jag kanske var extra svårflirtad därav, men jag upplevde inte alls samma inspirationsiver som jag brukar. Jag tror helt enkelt att jag behöver en lite längre inkubationstid innan jag kan ta till mig det nya "tropiska poolpartyt" med plastiga färgkarameller i turkos, chockrosa och kanariegult. It's not... me. Just därför har jag också haft svårt att summera intrycken från mässan till en bildrapportering jag kan stå för. Jag kan liksom inte med att visa upp tuttifruttimönster och kitsch. Men, som bloggare kan man ju (som tur är) kosta på sig att vara mer personlig än objektiv, så därför tänkte jag vara just det. Subjektiv deluxe. I år blir det därför ingen fullständig monterredovisning utan en mer närsynt summering i form av de favoriter som jag fastnade för i gyttret av nyheter. Here goes:

Ylva Skarps monter
Under min intensiva mässrunda hade jag sällskap av Charlotte från Hemmariket, som hade sprungit runt på Formex i tre dagar innan och dessutom hade hunnit hjälpa Ylva Skarp med en fantastisk monterstyling. Handgjord kalligrafi på allt från grafiska prints, vykort och kuddar till sten stor matta (!). En av de allra finaste up-and-coming-utställarna, om jag får vara lite partisk.

Ferm Livings labbflaskor
I år ställde danska Ferm Living ut på Formex, med en fin liten monter som visade upp deras signaturprodukter på paradplats. Själv fastnade jag för deras hushyllor och de här nygamla labbflaskorna med korklock som jag bara sett på bild tidigare. De var precis lika fina i verkligheten.

Kamelos läderprodukter

Afrikainfluerade Kamelo är ingen monter jag brukar stanna särskilt länge i, men i år kunde jag knappt slita mig. De hade så många fina korgar, brickor och detaljer i det vackraste bruna läder du kan tänka dig. Dessutom var skinnet flera gånger flätat som traditionellt näver, fast i skinn. Otroligt effektfullt. Och jag tror mycket på robust, cognacsfärgat skinn som parallelltrend till den kulörta exotismen.

Soffbord som pallar trycket från House Doctor
Danska House Doctor huserade i en yttepytteliten monter i C-hallen. Det var trångt, mycket folk och otroligt många fina saker. Men som min kompis Lovisa sa, lite svårt att se skogen för alla träd. Jag fastnade för deras pallbord på hjul. Inte minst för att det är en idé att pyssla ihop själv om man är lite händig.

Korsstygnsrock'n roll från afSwedala
Tjejerna bakom det nya varumärket afSwedala från Borås hade också anammat trenden med ruffa träpallar och industrilådor, här som hyllsystem. En fin kontrast till deras svenska korsstygnsrock'nroll på ekologisk bomull. Lexington och GANT får se upp, det här är en ursvensk konkurrent på frammarsch.

Glasklart stilleben hos Linum
Jag gillar montrar som bjuder på kompletterande stylingtips. Detta tjusiga stilleben av gamla glasflaskor och loppisfynd hittade jag i Linums monter. Gruppera ett gäng i varierande storlekar på ett brickbord. Helrätt!


Dixies budskapsdekorationer
Minns ni Dixies snirkliga budskapsdekoration som jag bloggade om häromveckan. Givetvis skyndade jag förbi montern för att kolla in den på plats. Och se så fint den hängde där. Jag gillar skuggeffekten i hörnet!

Ernst Kirschteigers trädgårdsdetaljer
Man kan säga vad man vill om vår folkkäre programledare och hans verbala utsvävningar, men de här grejorna som han formgivit för sitt egna företag, de kommer att sälja som smör i solsken längre fram i vår. Lita på att hans citat och odlingsstickor kommer att finnas i en trädgård nära dig. Jag har ingen nytta av dem själv men de kommer säkert att bli uppskattade presenter.

Franska odlingslådor från Bacsac
Generalagenten för franska Bacsac ställde ut i C-hallen och jag hittade dem med lite hjälp från Charlotte. Lotta Agaton har bloggat om dem tidigare, och de var precis så coola som de sett ut på produktbilderna. Hade jag bara ett sommarhus skulle trädgården fyllas ut med dessa i sommar.

Inspirerande kvitter hos Oddbirds
Ett av de mest givande samtalen jag hade jag i den här montern, med Anna Starén, en av grundarna till Oddbirds. Vi hade ett bra snack om inspiration, mod och plikt vs lust i skapande. Se till att haffa ett ex. av deras nya inspirationskatalog. Du kommer studsa av skaparlust!

Kommentarer
Postat av: Pella

Vilken fin summering. Jag hoppade över Formex den här gången av ovan nämnda anledning. Kände inte att jag orkade vara så "fel" ute. Här fick jag mina "russin" ur kakan - utan ansträgning!

Tack!

2011-01-23 @ 23:18:53
URL: http://www.stilinspiration.blogspot.com
Postat av: Hildur - fixa&dona

Tackar och bugar för din finfina rapport! Extra roligt att se eftersom jag själv inte hade möjlighet att prioritera ett besök. Nu laddar jag för Möbelmässan istället!

Och tro det eller ej. Jag inser att jag mer och mer går ifrån det färgglada och dras mot svart, vitt och gärna lite brunt och beige därtill. Smutsiga kulörer helt enkelt. Något som var totalt otänkbart för bara något år sedan. Men härligt när smaken utvecklas och förändras!

2011-01-23 @ 23:26:11
URL: http://fixaodona.se
Postat av: emma ::emmas designblogg::

Tack så mycket för en fin och bra summering! Jag skippade mässan i år, tycker inte att Formex brukar ge mig så mycket utöver inspirationsutställningarna och årets tema lät inte som något jag skulle gilla. Så tack för att du plockade ut godbitarna!Jag är också väldigt imponerad av Charlottes styling av Ylvas monter, riktigt snyggt ser det ut!

2011-01-23 @ 23:36:28
URL: http://emmas.blogg.se/
Postat av: Felicia

man skulle ju gärna vilja ha allt!!!!!!

2011-01-23 @ 23:45:49
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Postat av: Susanne [Snusans inredningsblogg]

Det är ju det som är så bra med bloggrapporter, att de ofta är ur ett mer personligt perspektiv.

Det är härligt med lite färgionjektioner men privat är jag också något mer sparsmakad när det kommer till färgskalan.

Åh vad jag gillar soffborden från House Doctor! Blir även så sugen på Ernst citat-skyltar att jag trots mina o-gröna fingrar skulle kunna tänka mig att fixa mig ett trädgårdsland.

AfSwedala hade jag också velat kika närmare på. Så fina lakan...

Jätteskoj att se ditt urval.

Ha en bra måndag!

2011-01-24 @ 07:19:00
URL: http://inredningsbloggen.wordpress.com
Postat av: Anonym

Heja, äntligen någon som vågar såga. Jag hoppade också över Formex i år av samma anledning som Emma. Tropiskt poolparty, Falcon Crest och Kitchoverload är typiska amatörtrenderidéer som om de blir något bara blir inslag och det är så trist att svenskar oftast misstolkar och övergör hela miljöer av dem. Gör trender till ett jippo. Vi kommer säkert att fortsätta se snygga svarta, gråa, vitamiljöer med grovt trä men med inslag av neonfärger i något stilleben..men hela "tropiskt poolpartymiljöer"...nä.

xoxo

2011-01-24 @ 07:19:36
Postat av: Lotta Agaton

Heja, äntligen någon som vågar såga. Jag hoppade också över Formex i år av samma anledning som Emma. Tropiskt poolparty, Falcon Crest och Kitchoverload är typiska amatörtrenderidéer som om de blir något bara blir inslag och det är så trist att svenskar oftast misstolkar och övergör hela miljöer av dem. Gör trender till ett jippo. Vi kommer säkert att fortsätta se snygga svarta, gråa, vita miljöer med grovt trä men med inslag av neonfärger i något stilleben..men hela "tropiskt poolpartymiljöer"...nä.

xoxo

2011-01-24 @ 07:20:46
URL: http://www.lottaagaton.blogspot.com
Postat av: Weronica - En mammas dag

Jag tycker att det övergripande trendtemat redan känns daterat. Turkost - nej inte min grej. Kul med ett personligt plock. Charlotte tycks ha gjort ett väldigt bra jobb i Skarps monter. Heja!

2011-01-24 @ 08:04:47
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: ingen vanlig dag

Fin rapportering och jag gillar att det är personligt. Är det så många som verkligen fastnade för det grälliga poolpartyt? Det där soffbordet av lastpall ska jag försöka att ge mig på att fixa själv till vårt uterum senare i vår. Ser jättefint ut.

/Kristina

2011-01-24 @ 08:57:30
URL: http://ingenvanligdag.blogg.se/
Postat av: Camilla

Älskar denna summeringen som var helt i min smak :D Om Ernst underbara odlingsstickor kommer finnas till bra priser så LÄR de finnas i en trädgård väldigt nära mig, i min alldeles egna :D Citatskylten är ju också helt underbart snygg.

2011-01-24 @ 08:58:07
URL: http://hantverkaregatan.blogg.se/
Postat av: Johanna

Tack för denna summering som jag tycker var lite annorlunda än dom andra jag läst. Jag gillade allt jag såg på dina bilder.

2011-01-24 @ 09:26:03
URL: http://formelledesign.blogspot.com
Postat av: Charlotte

Inget fel på färg, händer mycket på det området internationellt och det behövs en in-put från det hållet i den grå/bruna industritrenden.

Paula Malm iscensatte en utmärkt idéutställning kring färgtema vid Formex i augusti om någon minns..?

Nu tappade mässan helt omvärldsperspektiv och kvalitetstänk i detta märkliga tema som vid pressinfo dessutom påstods vara baserat på en pågående lyxtrend, exemplifierat av en lerflaska och snidade träföremål... Tror inte detta har någon bärighet tyvärr. Köpa unikat och dyrt hantverk handlar om livsstil och nya konsumtionsmönster och har föga att göra med lyxbegreppet.

2011-01-24 @ 09:28:34
URL: http://inredhemma.blogspot.com
Postat av: Tess : Fröken Fjäril

Jag blev förälskad i dixie budskapen. Skulle lätt vilja ha en sådan här hemma.

2011-01-24 @ 09:42:42
URL: http://istla.se
Postat av: Stämningsfullt

Jättefin summering och roligt att få se lite av det andra, inte bara de grälla färgerna som dominerade.

Vilken vacker korg från Kamelo! Blev nyfiken på hur de andra korgarna såg ut.

/ Vanja.

2011-01-24 @ 09:43:50
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com
Postat av: dreamhouse

tack för superbra rapport! enkelt och med bra överblick! du verkar fångat det finaste. xx

2011-01-24 @ 10:32:52
URL: http://www.dreamhousecammy@blogspot.com
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Vilken underbar summering!

2011-01-24 @ 12:31:55
URL: http://www.inspireramera.se
Postat av: Fredrika S Olsson Ting ute och inne

Vad roligt och se vad som

tilltalar vem på mässorna!Här kan du se vad jag fastnade för på Formex i år:

http://www.tinguteoinne.blogg.seFredrika - inredare

2011-01-24 @ 12:37:05
URL: http://tinguteoinne.blogg.se/
Postat av: Ninelin

Jag vet inte vad jag tycker om denna mässa, jag brukar alltid hitta mina ”fynd” men de var svårfunna i år, det kändes stort och mycket av allt och kanske lite för många likvärdiga. . .

http://ninelin.blogg.se/2011/january/helgen-gar-mot-sitt-slut.html

2011-01-24 @ 13:01:04
URL: http://ninelin.blogg.se/
Postat av: Bekah

Just Kamelo var en personlig favorit även iår..

Därför fick det också bli en liten väska utöver allt det andra fina!

Kul att läsa någon annan åsikter om Formex iår!! =)

2011-01-24 @ 13:03:20
URL: http://bekahbus.blogg.se/
Postat av: Hanna - Whiterainbow

Roligt att läsa flera olika vinklar av mässan, så pass verkar den i olika utsträckning ha prickat rätt för ALLA med brett eller smalt inredningsintresse. Alltid kul att se olika vinklar när man inte varit på plats..2011-01-24 @ 14:15:21
URL: http://whiterainbow.blogg.se/
Postat av: amanda

Kolla gärna in min blogg:D

2011-01-24 @ 14:43:05
URL: http://amandatapper.blogg.se/
Postat av: emma

vad fina saker :)

2011-01-24 @ 14:48:04
URL: http://rosaapantern.blogg.se/
Postat av: monnah

Jag är ingen inredningsbloggare, kör "min stil" på inredningen oavsett hur trender ser ut och jobbade under hela mässan (hade nästan ingen tid att gå runt), men kan inte mer än hålla med dig. Som jag skrev i min blogg; mina knän darrade inte av glädje precis. Däremot är jag ledsen att jag missade Ylva Skarps monter (har älskat hennes fantastiska skapelser sedan jag upptäckte henne för ganska länge sedan)!

2011-01-24 @ 14:57:41
URL: http://monnahs.blogspot.com
Postat av: Etta

Jättefina saker :)

kram!

2011-01-24 @ 15:10:21
URL: http://ettass.blogg.se/
Postat av: janina

fina saker! ^^

2011-01-24 @ 15:38:22
URL: http://makeanoutfit.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åh wow, jag föll handlöst för Ylva Skarps kalligrafi! Ernst odlingsstickor var också sjukligt snygga. Tror som du att de kommer sälja som smör. Synd att man inte har en kryddträdgård :)

Nu ska jag kika in på länkarna i detta inlägget och inspireras lite!

2011-01-24 @ 16:22:17
URL: http://lindaforsberg.wordpress.com
Postat av: Amanda

Oh så fina grejer~

2011-01-24 @ 16:58:25
URL: http://bananasisformonkeys.blogg.se/
Postat av: Rebecca

kikar in :)

2011-01-24 @ 18:19:42
URL: http://rebeckhaam.blogg.se/
Postat av: linnéa

fina grejer.

2011-01-24 @ 18:22:43
URL: http://purfection.blogg.se/
Postat av: Lina

Tack för rapporten!!

2011-01-24 @ 18:46:28
Postat av: Nilla

Tack Frida, för ett bra inlägg!

2011-01-24 @ 19:14:44
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Derya Bahceci

Verkligen superbra skrivet och härliga bilder :)

Underbart !

2011-01-24 @ 19:56:15
URL: http://www.kth.se/derya
Postat av: Hanna

Glorious Mix var inte riktigt mitt tema heller, men jag tyckte å andra sidan inte att temat var sådär jättegenomlysnade (var iofs min första Formex-mässa). Blev hur som helst helt såld på af Swedalas bäddset! Mycket snyggt var det... Och på andra sidan av Montazami-toffsarnas monter fanns en supersnygg Horredsmatta som hade namnet Folklore. Hade gått bra ihop med bäddsetet! Likeliky! :)

2011-01-24 @ 20:27:12
URL: http://www.designbyw.se
Postat av: junitjej

SÅ mycket fint det finns!

2011-01-24 @ 20:52:08
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Lilli

fin summering och riktigt cool blogg!

2011-01-24 @ 22:23:22
URL: http://lillilamontmartre.blogg.se/
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Åh så roligt att få en personlig rapport från Formex.

2011-01-24 @ 23:25:10
URL: http://houseofjammi.blogg.se/index.html
Postat av: Agnes

Mycket fina grejer! Fastnade för Dixies budskapsdekorationer.

2011-01-24 @ 23:31:50
URL: http://whatstone.blogg.se/
Postat av: Malin Longborn

Jag älskar örngottet! Om man kanske skulle ta o göra så på ett eget... Undrar om det blir bra...Tack för fina idéer och inspiration!Må så gott!

2011-01-24 @ 23:45:34
URL: http://annamalinska.blogg.se/
Postat av: Anna

Så mycket fint! Förstår att det var underbart att vara på plats!

2011-01-25 @ 05:39:46
URL: http://smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: moncler jacken

Åh wow, jag föll handlöst för Ylva Skarps kalligrafi! Ernst odlingsstickor var också sjukligt snygga. Tror som du att de kommer sälja som smör. Synd att man inte har en kryddträdgård :)

Nu ska jag kika in på länkarna i detta inlägget och inspireras lite!

2011-01-25 @ 07:24:44
URL: http://www.monclerjacketsde.com/
Postat av: Moa ♥ - FUCKINGPOSERS

så tjusiiigt!

2011-01-25 @ 09:13:18
URL: http://FUCKINGPOSERS.SE
Postat av: Ylva Skarp

Så roligt att ni kom förbi min monter (ni hittade rätt...)! Är helt uppfylld av alla fina och uppmuntrande ord! Varmaste hälsningar Ylva

2011-01-25 @ 09:41:35
URL: http://ylvaskarp.se
Postat av: mariaohlin

jag är en första-klickare när det gäller formex, men jag är såld. så mycket inspiration på samma ställe. ett tips kika in på lighthouse interiör och spana in deras hjortar. en sån fick jag med mig hem :)

2011-01-25 @ 11:22:05
URL: http://mariaohlin.blogg.se/
Postat av: Karin

Mycket fina saker =)

2011-01-25 @ 13:49:37
URL: http://karinfredriksson.blogg.se/
Postat av: Anja

Gud vad fin och proffsig blogg du har!

2011-01-25 @ 15:12:47
URL: http://originalet.blogg.se/
Postat av: Adara Magazine - din bloggtidning på nätet!

På framsidan igen! :D

Grattis, det förtjänar du! =)

2011-01-25 @ 18:18:33
URL: http://adara.blogg.se/
Postat av: Homestylist

Roligt o se fler som besökt Formex 2011. Jag har också besökt Formex 2011 och du kan läsa om det på bloggen.

2011-01-25 @ 19:57:16
URL: http://homestylist.blogg.se/
Postat av: Designtjejen/Emmeile

Vilken bra rapport! Som vanligt :-) Ser att jag fångade ungefär samma saker som dig.

Tjingeling

2011-01-25 @ 20:55:26
URL: http://designtjejen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fin blogg

2011-01-25 @ 21:16:36
URL: http://paulineart.blogg.se/
Postat av: Cass

Kolla in min stora bloppis !! :) - du sätter priserna.

2011-01-26 @ 07:34:50
URL: http://salebycass.blogg.se/
Postat av: johanna

Hej. du kanske kan hjälpa mig med ett litet tipps. De är så att jag bor i Norge, Bergen. Och jag Älskar inredningsbutiker, mend e finns inte många här.

Tänkte om du vet om nån inredningsbutik på nätet som man kan beställa saker TILL norge från. De är nämligen inte måna svanska sidor som vill de.

2011-01-26 @ 13:12:48
URL: http://johannamedm.blogg.se/
Postat av: Proforma - Irene

Som vanligt... bra Formex-rapport! Du tar ju så fina bilder!

Ylva Skarps fina ordtavlor gillas skarpt (!) här... liksom Ernst odlingspinnar! Och så mycket annat också...

2011-01-27 @ 00:23:40
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Robin

Oddbirds skapelser var ju riktigt coola :)

2011-01-28 @ 20:43:43
URL: http://gamingground.blogg.se/
Postat av: AnonymVilket underbart soffbord av träpallar. Tusen tack för inspirationen, det är absolut något jag ska försöka bygga själv och piffa upp mitt eget tvrum med. :)

2012-03-26 @ 00:04:26
URL: http://annmaret,blogg.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL