Formex 2011 - Glorious Mix

Idag går startskottet för Formexmässan där 800 utställare, 24 000 nationella och internationella besökare och över 700 mediarepresentanter möts under fyra dagar för att köpa in och inspireras av årets nyheter, produktlanseringar och trender. Själv åker jag upp först i helgen, eftersom jag jobbar heltid på veckorna, så jag missar pressfrukosten som äger rum as we speak - men viss information och några skissbilder på entrétorget har ju smitit ut på nätet. Årets tema är ”Glorious mix”, en kalejdoskopisk färg och mönsterkavalkad. Tänk poolparty, lyx, loungemöbler, stora bladiga palmväxter, turkost och aquatoner som kombinerats med starka färger som rött, gult, ametistlila och guld mot en bas av vita nyanser. Det verkar som om trendkännarna tröttnat på det skandinaviskt minimalistiska och rustika efter lågkonjunkturens värsta dipp och vill gasa upp glamourtempot. Återigen nafsar 80-talet oss i hasorna... Mässans egna pressbilder var inget vidare i år så jag ser fram emot bloggrapporterna under dagen!

Foto: kollage av pressbilder från Formex

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag är så imponerad av hur du hinner med allt - heltidsjobb, så mkt tid som du lägger på din blogg, alla dina föreläsningar... Imponerande! Hoppas att du får mkt inspiration i helgen på mässan och jag ser redan fram emot att få läsa om din vinkel av mässan!

2011-01-20 @ 09:58:23
Postat av: Kristian

Hmm poolparty, loungemöbler och palmer... Då tänker man på utomhus. Kna du komma med lite tips på hur man kan få in detta tänket på en balkong i city? Jag har som vår/sommar projekt att fixa i ordning min uteplats på ca 15m2. Alla tips är välkomna!

2011-01-20 @ 10:00:04
Postat av: Lina

Jag ser fram emot DIN bloggrapport!

2011-01-20 @ 11:18:59
Postat av: Anna

Hur går det med adventskalendern?

När får man veta vem som vann lucka 24 och luckan m Le Creuset grytan från Bagaren och Kocken?

2011-01-20 @ 11:52:59
Postat av: Fatast av heminredning

Jag skulle också varit där, men något kom emellan. Ser fram emot dina rapporter istället!

Postat av: Johanna

Glorius mix - ett trött spretigt mässkoncept. Är verkligen lyx en bärande trend? Den som lyssnade på Li Edelkoort i november fick en helt annan, betydligt mer genomarbetad och trovärdig trendanalys. Formex bör nog tänka om, ett mässkoncepts kvalitet handlar inte om hur många utställare/besökare man samlar, eller hur stort media/blogguppbådet är. Tror man kan vänta sig parallellmässor/event precis som i Milano och Paris..

2011-01-20 @ 17:51:21
URL: http://inredhemma.blogspot.com
Postat av: Frida på Trendenser.se

Anna 1 och Lina:

Tack! Håll utkik till helgen, då laddar jag på med bilder från montrarna och min runda.Kristian:

Will do, närmre sommaren. Håll utkik!Anna 2:

Alla vinnare hittar du i kategorin adventskalender där finns inlägg med redovisningslistor på alla vinnare från lucka 1-23. Det enda som återstår är lucka 24 som jag precis fått besked om och det kommer upp inom kort!

http://trendenser.se/category/adventskalender.htmlJohanna:

Jag håller med dig. Temat känns konstlat och forcerat. Men om ett år kanske det är lika naturligt som industritrenden, även om jag inte gillar det Miami Vice-inspirerade poolpartyt personligen.

2011-01-20 @ 19:15:39
URL: http://www.trendenser.se
Postat av: Hanna

Ska bli spännande att kolla in detta. Anländer imorgon! Är inte heller helt övertygad av temat, men får vi väl se vad det bjuder :)

2011-01-20 @ 19:41:24
URL: http://www.designbyw.se
Postat av: Colour Me Three

Formex var tyvärr inte så inspirerande som vi kanske hade hoppats men visst fanns det guldkorn, som Maria Montazami exempelvis :) Här är en länk med bilder från dagen på Formex: http://colourmethree.blogg.se/2011/january/direkt-fran-formex-1.html

2011-01-20 @ 20:44:16
URL: http://colourmethree.blogg.se/
Postat av: fredde

Tjena, har du spanat in bloggtryne.se? Ett skitbra sätt att marknadsföra din blogg på!! :)

2011-01-20 @ 21:45:17
URL: http://www.bloggtryne.se
Postat av: Charlotte Bladh

Men vad i hela Frida. Missade din länk. Hade jag varit uppmärksam hade jag varit snabbare ut med mina bilder. Håller med om att dina rapporter brukar var outstanding och ser fram emot dem själv :-).

2011-01-21 @ 22:29:53
URL: http://www.hemmariket.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL