Bloggutmaningen

Du som läser många inredningsbloggar kanske har märkt att det pågår en utmaning just nu, vi ska nämna våra fem favoriter. Men det är näst intill en omöjlighet för min del. Jag håller ju ögonen på ett hundratal bloggar i ämnet, som alla är bra på olika vis. Dessutom har jag ju arrangerat Formforum två stora träffar för Sveriges 30 största inredningsbloggar och därigenom lärt känna de flesta svenska bloggare som skriver om inredning. Så det är lite plågsamt att välja, för då måste jag sortera och rangordna kompisar och det gillar jag inte. Därför tänkte jag hålla mig utanför bekantskapskretsen och tipsa om fem fina bloggar som jag aldrig haft förmånen att träffa (än) och som dagligen inspirerar med nogsamt valda bilder. Here goes:

Lotta Agaton är en av de mest välrenommérade och anlitade stylisterna i landet. Och driver dessutom en grym blogg där hon visar bilder på möbler, inredning och miljöer som inspirerar henne.


Weronica på En mammas dag har jag följt i en evighet, trots att jag varken har haft eller planerat några egna barn under den tiden. Men hon har en skön stil på bloggen, skriver om allt mellan mammaskap och villaliv och jag älskar hennes bilder. Hon fotar fantastiskt och i rasande fart.

Mia Linnman från Jönköping är relativt ny på min lista, men det jag har fastnat för med hennes blogg Solid Frog är främst hennes foton och bilderna på den egna konsten. Jag gillar´t.

Det finns ett flertal stora internationella bloggar på min lista, som jag har följt sedan 2005. En av dem är Holly på  Decor8. Hon inspirerar på många plan, inte minst för hennes drivkraft att skapa affärsnytta och läsvärde och att ständigt utveckla sitt koncept. Snart lanserar hon en egen bok!

En annan inspiratör är Mackapär en blogg som drivs av Ulrika Kullenberg. Hon och hennes man håller på att starta upp reproduktoner av Triplex Lamp designad 1919 av JP Johansson. Ett spännande projekt att följa.

Kommentarer
Postat av: Malin Björling

Utan inbördes rangordning men som måste besökas varje dag är: Simplicity, (room by)Sofie, Hemma på Kråkered, Trendenser och Blogg by Malin Stoor

2011-01-16 @ 11:48:32
URL: http://cherries-malina.blogspot.com
Postat av: Johanna

1. Trendenser

2. Designsponge

3. Style Files

4. Desire to Inspire

5. Bloggkommentatorerna

2011-01-16 @ 11:57:24
Postat av: Anna Caroline {Design Studio 210}

Håller med dig om dina blogg favoriter :=)

2011-01-16 @ 13:39:16
URL: http://www.designstudio210.com
Postat av: Annika

Härliga val! Jag gillar också. Weronica är ju en favorit. Smart att du håller dig utanför bekantskapskretsen. Det är svårt att välja bland alla fina bloggar!

2011-01-16 @ 16:04:35
URL: http://www.flexinredning.blogspot.com
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Vad roligt att du hakade på! Jag har sammanställt en lista sedan bloggutmaningen, det blev över 60 bloggar som blev tipsade!http://inspireramera.se/2011/january/tips-60-lasvarda-bloggar.html

2011-01-16 @ 16:49:30
URL: http://www.inspireramera.se
Postat av: Lotta Agaton

Å tack snälla du vad glad jag blir!(..nu var det din tur att pricka rätt dag, har haft en så kass söndag fram till nu)!

xoxo

2011-01-16 @ 19:16:56
URL: http://www.lottaagaton.blogspot.com
Postat av: Saga

Kan inte du tipsa om bra, inspirationsfyllda inredningsböcker? Jag tycker att många är så vardagliga (okreativa och sterila) eller så är det ofta mer text än roliga bilder..Något mellanting! Din blogg är så rolig, något liknande i bokform helt enkelt!kram

2011-01-16 @ 19:49:55
URL: http://sagagronqvist.blogg.se/
Postat av: Cyn

Greetings from an art and craft world

2011-01-16 @ 21:30:39
URL: http://www.just-kutz.blogspot.com
Postat av: StinaTooMuchInspiration

Vilken bra idé Frida. Jag har också känt ångest över att rangordna bloggkompisarna. Och undrat lite över varför jag skulle göra det egentligen. Dessutom tycker jag att våra bloggar hänger ihop, kompletterar varandra och inspirerar varandra, och jag tror/hoppas att många läsare gillar att gå från den ena till den andra. Men en lista enligt din princip skulle vara kul att klura ut...

Hoppas vi ses på Formex i veckan? Kram/Stina.

2011-01-16 @ 23:50:56
URL: http://toomuchinspiration.blogspot.com
Postat av: Mia

Hej Frida,

Tack! Vad kul att jag fick vara med på din lista :)

2011-01-17 @ 10:15:11
URL: http://mialinnman.blogspot.com
Postat av: Weronica - En mammas dag

Så glad jag blir! Tusen tack, Frida!

2011-01-17 @ 10:24:21
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Ulrika

Å tack, vad snällt! :)

Kram

2011-01-17 @ 13:00:14
URL: http://mackapar.blogspot.com/
Postat av: Marie Söderberg/Classic Style

hihi..nu var jag flink..jag svara under "fel inlägg" tidigare..så kan det gå :))

2011-01-19 @ 22:12:52
URL: http://www.dreamlifeincity.blogspot.com

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL