Annons

Arkiv: feb 2011

Färgkarameller

Det är flera som har undrat om de färgstarka möblerna jag visade i rutan i lördags, vem har gjort dem och var kan man få tag på dem? Det var en rad svenska nyheter som jag hämtade från möbelmässan. Bland annat A2’s nya pallar och skåpen Collect liksom Zweeds fiffiga byggbara byråer. På deras hemsidor hittar du närmaste återförsäljare. Vad tror du om den kulörta trenden, något du vågar dig på?

Foto: A2 och Zweed

Le Corbusiers kök på Röhsska

Idag har jag varit på Röhsska muséet och kikat på den nya utställningen av Le Corbusiers kök från ett av 1900-talets mest kända bostadsprogram, Unité d’Habitation. Lägenhetskomplexet som uppfördes i Frankrike under 1940-talet var nytänkande för sin tid eftersom det innehöll många radikala idéer för hur man kunde bo. Bland annat öppna kök (med närhet till smarta funktioner som kunde hjälpa den moderna människan att effektivisera sitt liv) vilket var revolutionerande då, men som blivit mer eller mindre standard idag. När man tittar på lösningarna förstår man verkligen vilka designgenier som ingick i hans team. Tänk att detta gjordes för 70 år sedan! Tyvärr har många värdefulla designskatter slaktats i samband med renoveringar, men Röhsska har fått tag på ett komplett kök som restaurerats till ursprungsskicket och som nu finns att beskåda i Göteborg. Besöksrekommendation om du är i krokarna! När jag kom hem kunde jag givetvis inte låta bli att göra research på nätet. Hittade då den här sajten som visar fler ursprungslösningar. Klickfest!

Foto: Appartement 50

Snart är det dags

Klockan har verkligen rusat iväg idag och nu är det strax dags för andra avsnittet av SVT Gokväll Lördag kl.18.15. Pirrigt och kul! Jag fick nämligen kasta om temat dagen innan inspelningen eftersom det färgstarkt rosa jag först hade planerat att duka med skar sig mot den röda bakväggen i studion. Panik! Så det fick bli fokus på grönt istället med lite olika tips som jag samlat på mig från nätet, så det löste sig men med följden att jag var väldigt nervös när det väl var skarpt läge. Usch, jag hoppas att det pickande kaninhjärtat inte syns allt för tydligt under skjortan. Tur att jag flankerades av erfarna kollegor som Beppe, Ebba, Kattis, Johanna och September! Nu bänkar vi oss med ost och kex här hemma. Hoppas du kikar du med! 

PS. Nu ligger programmet på SVT Play om du missade sändningen igår! Jag är med alldeles i början, drygt tre minuter in i programmet och sedan gör vi ett blomsterarrangemang när spelaren står på 29.30!

Foto: SVT

Tjejhelg!

Nu ringer det alldeles strax på dörren och några av mina bästisar väller in genom dörren för en maxad tjejweekend i Göteborg. Lägenheten är laddad med bubbel och tjusiga små macaroons (finaste tackpresenten från jobbpraktikanten Kim som gjorde sin sista dag idag!). Hej helgen, nu kör vi!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Hej från SVT-studion, igen!

Om ni undrar varför det varit tyst på bloggen ett par dagar så beror det på att jag är i Umeå för att spela in SVT Gokväll Lördag med Ebba igen. Otroligt kul! Den här gången gästades desssutom programmet av September, som gått på repeat i mina hörlurar varje löparrunda sedan november. Och hon var precis så härlig som man föreställt sig. Ni får kolla in avsnittet i helgen. Då bjuds det också på våriga dukningstips!
Foto: SVT

H&M Home satsar på basvaror?

Har ni noterat att H&M Home, som i lanseringsfasen gjorde sig kända för sina hemaccessoarer med hög modegrad och ett vågat sortiment som byttes löpande i raskt tempo, nu verkar satsa allt mer på basvaror. Eller vad sägs om de här bäddseten i satin för 299 kr. Jag brukar annars förespråka att det är just basen, som man använder varje dag, som förtjänar mest av plånboken. Där om någonstans bör man ju satsa på kvalité, utan dåligt samvete. Men de här kanske håller måttet. Någon som har testat och vet?

Foto: H&M Home

Inspirationskollage grafisk dukning

Det är många som har hört av sig med frågor om de olika delarna jag använde i dukningen som visades i TV. Man ska ju helst inte namna något specifikt företag i statlig television för att undvika att gynna eller missgynna några leverantörer, men jag har fått lov att publicera källor på de saker ni frågar efter i min blogg. På så vis besparar vi ju oss alla en del mail. När jag plockade prylar till dukningen utgick jag ifrån att vi skulle prata om en mogen och väldigt utbredd trend. Jag valde då en svartvita bas med trärena inslag och bokstavs- och citatvurmen som syns lite här och där i olika sammanhang de senaste åren. Både inom mode och inredning. Nästa lördag ska vi prata om en ny och färskare trend, som inte slagit på bred front. Ännu. Håll utkik nästa vecka. Samma tid och kanal! På torsdag spelar vi in igen.

Kollage: Therese Sennerholts budskapsvykort som jag använde som hälsningskort i dukningen, Skålar från Filippa K och Rörstrand, fat och tallrikar från Höganäs, träbokstäver från Panduro, mjölkkanna och saltkar från Design House Stockholm, ljusstakar som träflaskor av Daniel Franzén, bokstavsljusstakar i obehandlat trä av Lina Meier och hembakta fortune cookies med egna budskap – receptet hittar du här!

Söndagsfrukost

Helgfrukostinslaget har blivit något av ett obligatorium, vilket är lite lustigt eftersom jag oftast brukar förklara min ämnesblogg om inredning med att det inte bara är en vanlig blogg om mitt liv där jag ”skriver om vad jag äter till frukost”. Men, ni efterfrågar det ju så här kommer söndagens morgonmål på begäran. Idag serveras det jordgubbar till VM-slalomen i Garmisch-Partenkirchen, här på Josef Franks Manhattan.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Veckans fredagsblomma

När jag gick hem från jobbet igår smet jag in hos floristen på hörnet och köpte med mig lite snittblommor till mina minivaser från Svenskt Tenn. Nu står flera sådana här utspridda på soffbordet och sprider vårkänslor i vardagsrummet. Jag längtar efter glada färger, värmande vårsol, takdropp och fågelkvitter. Läste någonstans att det bara är 13 dagar kvar tills våren intar Göteborg. Måtte de dagarna gå fort.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Inspired ByNord

Nej, nu tar vi helg tycker jag. Och kickstartar den med de här inspirationsbilderna från danska ByNord. Jag föll för färgerna, materialvalen, strukturen, kontrasterna, detaljerna och den skönt avslappnade stylingen. Med den känslan sparkar vi av oss skorna och lägger oss i soffan en stund. Ha en fin fredag så länge!

Foto: katalogbilder 2011 från ByNord

1 4