Annons

Arkiv: apr 2011

Vinnaren i ”Sveriges snyggaste barnrum”

Nu har en vinnare vaskats fram i Svensk Fastighetsförmedlings fototävling ”Sveriges snyggaste barnrum”. De tio finalisterna bestod av de inskickade bidrag som fått flest ”likes” i Facebookomröstningen och sen var det upp till oss i juryn att enas om en vinnare däribland dem. Och det var inget lätt val, för oj så många fina barnrum det verkar finnas därute i Sverige. Stort grattis till familjen Lilliehöök som kammade hem Ipaden för dessa bilder. De har kombinerat plats för lek och lärande i ett färgglatt rum som håller över tid, även när barnen växer och blir äldre. Dessuto med egen konst och hemmasydda detaljer i form av vimplar och mjukdjur. Alla bidrag och mer information om tävlingen, vinsterna och tröstpriserna hittar du här.
Inspiration barnrum
Foto: Jenny Lillienhöök, Svensk Fastighetsförmedlings fototävling ”Sveriges snyggaste barnrum”

Tidningsfundering

Jag tog ett snabbt foto av tidningshyllan när jag stod och valde bland magasinen på Pressbyrån igår, inför hemresan med X2000. En sak slog mig nämligen. Har ni tänkt på att det bara är de nya uppstickarna i inredningstidningsbranschen som har synliga ansikten och människor på omslaget. Undrar hur det kommer sig? Säljer det sämre? Är det någon som vet varför de inarbetade titlarna är så konservativa och konsekventa med dessa människolösa tidningsomslag på inrednings- och designtidskrifter i Sverige?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

The Royal Wedding

Idag gifter sig Englands prins, vilket knappast lär ha undgått någon. Men, har ni även sett de roliga minnestallrikarna som KK Outlet i England har tagit fram för att celebrera herrskapet? Lite kul, som kontrast till det traditionella krimskramset som alltid produceras inför sådana här tillställningar. Jag minns alla produkter som togs fram inför kronprinsessans bröllop förra året. Här är lite alternativ Royal Memoriblia.

Foto: pressbilder från KK Outlet

Påskpaus i Tärnafjällen

Om ni undrar varför det är lite tyst här i dagarna så beror det på att jag befinner mig i familjens fjällstuga, strax utanför Hemavan. Här skrotar man mest runt i skidkläder och luktar tvåtaktsolja, öppen eld och skoterutflykt i håret, så det blir inte mycket vardagsglamour eller inredningsbilder att bjuda på. Det enda jag har att visa är några medhavda favoritmagasin som lästes under klarblå himmel med en nyskalad apelsin och en kopp varm choklad på armlängs avstånd. Total avkoppling. Och det behövs inför vad som komma skall. Men mer om det senare! Imorgon flyger vi hem, så på onsdag är semestern över och ordningen återställd. Vi ses då!
Tärnafjällen Hemavan inredning
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Mer Guts från Hemtex

Minns ni Louise Svensson, som jag fotade lite med i höstas, när hon precis hade startat eget som stylist? Hon har gjort ett finfint vårjobb för Hemtex. Även om hon är världssämst på att uppdatera sin portfolio (hon har gjort ännu fler fina bilder som inte har lagts upp ännu) så är hon duktig på det hon är bra på. Att styla. Jag tycker hon har gett Hemtex ett rejält lyft. Deras senaste folder är riktigt inspirerande. Man längtar verkligen ut när man ser bilderna. Klicka här så ser du alla, de gör sig inte riktigt i mitt pytteformat.  

Foto:
Patrik Hagborg Styling: Louise Svensson  Via: Inredningswåågen

Önskelampa

I bloggens begynnelse, när jag precis hade börjat skriva om inredning, stod Eeero Arnios Bubble lamp högst upp på min önskelista. Jag hade till och med gjort en sparplan för att kunna köpa den som student, utan att få dåligt samvete. Det blev aldrig av. Någonstans längs vägen föll den i glömska. Vi flyttade ju, och behovet av en lampa i det där mörka hörnet försvann. Men så plötsligt såg jag lampan skymta på en Hemnet-bild häromdagen och hjärtat slog dubbla slag direkt. Kanske dags att flytta upp den på önskelistan igen?
 
Foto: Stadshem.com objekt till salu i Göteborg

Pyssla egna äggljus i påsk

Det är många som har hört av sig och frågat hur jag har gjort äggljusen. Jag har använt gjutmassa från Panduro, tillsammans med färgpulver och vekar som också finns att köpa i välsorterade pysselaffärer. Massan häller man upp i ett metallkärl som man värmer i ett vattenbad på spisen, sen pluttar man i färgpigmenten och rör om när massan mjuknat. Därefter är det bara att ställa veken på botten i de formar man vill använda och hälla ner härligheten. Låt vila ett par timmar tills allt stelnat och sen är det klart!


Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Naturliga nyanser i påsk

Gillar du inte pastell har jag ett annat förslag. Min andra påskdukning för Livet Hemma gick i naturfärgade toner och innehöll ingredienser som skrynklat linne, sprättägg, kvistar och äggskal. Kika in här så hittar du alla bilder och idéer på det temat. Kanske något att inspireras av inför skärtorsdagens middag?


Foto: Frida Berglund, Trendenser.se för IKEA Livet Hemma

Pastellkaramell till Livet Hemma

Minns ni de stora påsarna som jag hade kånkat hem häromveckan? Det var b la produktplock för ett pysseljobb på temat påsk som jag fått i uppdrag att göra för Livet Hemma. Här är en del av resultatet. En riktig pastellkaramell. Fler av mina bilder och idéer hittar du om du klickar dig vidare hit.
 
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se för IKEA Livet Hemma.

Ljuslyktan Kivi och olika färgkombinationer

När jag först klickade på ”Kivi Colour Training” fnissade jag högt för mig själv. Hur komplicerat kan man göra valet av färg på sina ljusstakar tänkte jag. Men en bit in i filmen fastnade skrattet. Det är snygga kombinationer han får till. Nästan så att man vill trycka på pausknappen och skriva en lista. Har man överseende med hans tonläge är det riktigt intressant. Klicka så får du se själv. Tipstack till Fixaodona!

1 4