Vinnaren i "Sveriges snyggaste barnrum"

Nu har en vinnare vaskats fram i Svensk Fastighetsförmedlings fototävling "Sveriges snyggaste barnrum". De tio finalisterna bestod av de inskickade bidrag som fått flest "likes" i Facebookomröstningen och sen var det upp till oss i juryn att enas om en vinnare däribland dem. Och det var inget lätt val, för oj så många fina barnrum det verkar finnas därute i Sverige. Stort grattis till familjen Lilliehöök som kammade hem Ipaden för dessa bilder. De har kombinerat plats för lek och lärande i ett färgglatt rum som håller över tid, även när barnen växer och blir äldre. Dessuto med egen konst och hemmasydda detaljer i form av vimplar och mjukdjur. Alla bidrag och mer information om tävlingen, vinsterna och tröstpriserna hittar du här.
Inspiration barnrum
Foto: Jenny Lillienhöök, Svensk Fastighetsförmedlings fototävling "Sveriges snyggaste barnrum"

Tidningsfundering

Jag tog ett snabbt foto av tidningshyllan när jag stod och valde bland magasinen på Pressbyrån igår, inför hemresan med X2000. En sak slog mig nämligen. Har ni tänkt på att det bara är de nya uppstickarna i inredningstidningsbranschen som har synliga ansikten och människor på omslaget. Undrar hur det kommer sig? Säljer det sämre? Är det någon som vet varför de inarbetade titlarna är så konservativa och konsekventa med dessa människolösa tidningsomslag på inrednings- och designtidskrifter i Sverige?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Hemma hos Acne

Idag var jag uppe i Stockholm för ett jobbmöte på Acnes huvudkontor och jag kunde inte låta bli att fascineras av de magiska lokalerna. Bakom knarriga ekportar mitt i Gamla stan tornar en långlånglång trappa upp sig och den pampiga byggnaden, som tidigare var ett "bankpalats", huserar nu Acnes olika verksamhetsgrenar på olika våningsplan. Jag önskar verkligen att jag hade vågat hala upp pocketkameran där i creddighetens högborg, men vissa saker gör man bara inte. Så ni får hålla till godo med några officiella pressbilder istället. Inredningen var inte helt oväntat trendkänslig och rätt på. Jag skådade allt från Franks Teheran till svarta Panton Chairs och Eames till Carl Malmstensoffor. Tjusigt.

Foto: Acne och Senab Interiör mfl

The Royal Wedding

Idag gifter sig Englands prins, vilket knappast lär ha undgått någon. Men, har ni även sett de roliga minnestallrikarna som KK Outlet i England har tagit fram för att celebrera herrskapet? Lite kul, som kontrast till det traditionella krimskramset som alltid produceras inför sådana här tillställningar. Jag minns alla produkter som togs fram inför kronprinsessans bröllop förra året. Här är lite alternativ Royal Memoriblia.

Foto: pressbilder från KK Outlet

Bibliogami

Nu är jag tillbaka i civilisationen igen, redo att följa upp en läsarfråga som jag fick angående de många kreativa bokvikningarna och den vackra konsten av återvunna gamla böcker som jag hade fotograferat som återkommande detalj på Milanomässan. Ni ville se fler exempel. Okej. Here it goes. Papperskonst gjord av boksidor. I alla möjliga och omöjliga former. Origami 2.0. Eller "bibliogami" kanske?
Bibliogami origami bokkonst papper
Foto: Sue Blackwells bokskulpturer, Bookguns av Bookdust, fotokonst av boksidor, hängande böcker skurna i olika former som skyltfönsterdisplay hos Antrophologie och vikta sidor hos Lovenordic.

Påskpaus i Tärnafjällen

Om ni undrar varför det är lite tyst här i dagarna så beror det på att jag befinner mig i familjens fjällstuga, strax utanför Hemavan. Här skrotar man mest runt i skidkläder och luktar tvåtaktsolja, öppen eld och skoterutflykt i håret, så det blir inte mycket vardagsglamour eller inredningsbilder att bjuda på. Det enda jag har att visa är några medhavda favoritmagasin som lästes under klarblå himmel med en nyskalad apelsin och en kopp varm choklad på armlängs avstånd. Total avkoppling. Och det behövs inför vad som komma skall. Men mer om det senare! Imorgon flyger vi hem, så på onsdag är semestern över och ordningen återställd. Vi ses då!
Tärnafjällen Hemavan inredning
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Mer Guts från Hemtex

Minns ni Louise Svensson, som jag fotade lite med i höstas, när hon precis hade startat eget som stylist? Hon har gjort ett finfint vårjobb för Hemtex. Även om hon är världssämst på att uppdatera sin portfolio (hon har gjort ännu fler fina bilder som inte har lagts upp ännu) så är hon duktig på det hon är bra på. Att styla. Jag tycker hon har gett Hemtex ett rejält lyft. Deras senaste folder är riktigt inspirerande. Man längtar verkligen ut när man ser bilderna. Klicka här så ser du alla, de gör sig inte riktigt i mitt pytteformat.  

Foto:
Patrik Hagborg Styling: Louise Svensson  Via: Inredningswåågen

Önskelampa

I bloggens begynnelse, när jag precis hade börjat skriva om inredning, stod Eeero Arnios Bubble lamp högst upp på min önskelista. Jag hade till och med gjort en sparplan för att kunna köpa den som student, utan att få dåligt samvete. Det blev aldrig av. Någonstans längs vägen föll den i glömska. Vi flyttade ju, och behovet av en lampa i det där mörka hörnet försvann. Men så plötsligt såg jag lampan skymta på en Hemnet-bild häromdagen och hjärtat slog dubbla slag direkt. Kanske dags att flytta upp den på önskelistan igen?
 
Foto: Stadshem.com objekt till salu i Göteborg

Pyssla egna äggljus i påsk

Det är många som har hört av sig och frågat hur jag har gjort äggljusen. Jag har använt gjutmassa från Panduro, tillsammans med färgpulver och vekar som också finns att köpa i välsorterade pysselaffärer. Massan häller man upp i ett metallkärl som man värmer i ett vattenbad på spisen, sen pluttar man i färgpigmenten och rör om när massan mjuknat. Därefter är det bara att ställa veken på botten i de formar man vill använda och hälla ner härligheten. Låt vila ett par timmar tills allt stelnat och sen är det klart!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Naturliga nyanser i påsk

Gillar du inte pastell har jag ett annat förslag. Min andra påskdukning för Livet Hemma gick i naturfärgade toner och innehöll ingredienser som skrynklat linne, sprättägg, kvistar och äggskal. Kika in här så hittar du alla bilder och idéer på det temat. Kanske något att inspireras av inför skärtorsdagens middag?
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se för IKEA Livet Hemma

Pastellkaramell till Livet Hemma

Minns ni de stora påsarna som jag hade kånkat hem häromveckan? Det var b la produktplock för ett pysseljobb på temat påsk som jag fått i uppdrag att göra för Livet Hemma. Här är en del av resultatet. En riktig pastellkaramell. Fler av mina bilder och idéer hittar du om du klickar dig vidare hit.
 
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se för IKEA Livet Hemma.

Ljuslyktan Kivi och olika färgkombinationer

När jag först klickade på "Kivi Colour Training" fnissade jag högt för mig själv. Hur komplicerat kan man göra valet av färg på sina ljusstakar tänkte jag. Men en bit in i filmen fastnade skrattet. Det är snygga kombinationer han får till. Nästan så att man vill trycka på pausknappen och skriva en lista. Har man överseende med hans tonläge är det riktigt intressant. Klicka så får du se själv. Tipstack till Fixaodona!


Milanomässan: Avgasbrunt nästa "Ljust & Fräscht"?

Det pratas ju mycket om starka färger i vår. Både inom mode och inredning. Och 80-talets glada dagar har onekligen inspirerat många leverantörer i branschen till vågat bjärta alster. Men när jag går igenom kameran från Milano tycker jag mig skönja en annan färgtrend. Den dammigt smutsiga och avgasbruna basen med grumliga och matta accenter i dova varianter av senapsgult, gammelrosa, terracotta, turkos och purpur. Gärna mixat med koppar och oxiderade metaller, brunt läder och nya ytsrukturer. Eller hur?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se med bilder från Vitra, Moroso, Henge och e15

Milanomässan: Bokstavligt stickspår

Jag kikade precis igenom minneskortet och konstaterade att jag måste göra ett stickspår, bokstavligt talat och i dubbel bemärkelse. För jisses så många installationer med böcker jag har förevigat med kameran under Milanomässan. Förutom i Martin Margielas butik på Via Della Spiga såg jag bokinstallationer hos Poltrona Frau på Via Savona och i ett oräkneligt antal montrar på Salone del Mobile. Nakna, rippade bokryggar och gulblekta sidor som förvandlats till olika konstverk, takmobiler, skiljeväggar, möbler och dekorationer. Finast av dem alla var dock det här med utskurna fjärilar. Vackert, inte sant?
Böcker styling fjärilar
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Milanomässan: Dedons innergård

Milanomässan blir lätt en enda hetsig löparrunda mellan sevärdheterna. Svenskarna man möter på plats flackar ängsligt med blicken och prasslar med anteckningar om saker man "måste" se och ställen man inte "får" missa. Just därför är det rätt skönt att sparka av sig skorna och luta sig tillbaka lite, och bara insupa atmosfären med jämna mellanrum. Liksom för att leva lite också, och njuta av resan emellanåt. Ett bra ställe för den typen av mässrekreation är Dedons fantastiska innegård som under årets mässa var försedd med massor av Nestrests som hängde och slängde bland lianer och prunkande syrenliknande grenar.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Milanomässan: Moooi

På via Tortona 37 höll Holländska Moooi hov och visade de senaste kreationerna av Marcel Wanders, Stefano Giovannoni, Studio Job, Rooms, Sjoerd Vroonland och Bertjan Pot. Bland annat färgglada Gothic Chair och nya Extension Chair som är en stol och klädhängare i ett. Men, mest kommersiell lär nog ändå Random Light på fot att bli. 2000-talets signaturlampa som finns i varje ljust och fräscht hem har fått ett syskon!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Milanomässan: Tom Dixon

Mässing, koppar, brons och oktagoner. Och en mörklagd minilabyrint med draperade svarta väggar och en gigantisk installation i samarbete med Blackberry Play Book. Så kan man sammanfatta intrycken från Tom Dixons shop i Zona Tortona. Pressbilder på hans nya möbler hittar du bland annat här och här.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Milanomässan: Elle Decor Italy

Elle Decoration Italy gjorde en favorit i repris på IKEA's omslagsfotografering i Tyskland och lät mässbesökarna i Elle Interior Design Café föreviga sig själva i omslagsinteriören på sitt senaste nummer (observera de moderna mormorsrutorna på väggen!) Förutom att besökarna fick varsitt exemplar sattes bilderna sedan upp som kollage i montern, och bildade en utställning i sig med namnet "Reality Design". Det var riktigt kul att kika på alla designprofiler som spexat till det framför kameran.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Milanomässan: Swedish Love Stories

Under Milanomässan gör Svensk Form behjärtansvärd insats och utställning av svenska nutida formgivare; Swedish Love Stories i Superstudio Piu på Via Tortona. Ett lyft för våra nationella formtalanger som är värd att applådera. Här är mina favoriter från utställningen. Finfina lampor och stolar!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Milanomässan: Italiensk TV

Här står jag och poserar framför en vägg i designdistriktet Zona Tortona. Sara var på andra sidan gatan och skulle ta bilder medan jag letade rätt på en adress, och samtidigt som hon tog upp kameran fångades jag av en Italiensk TV-kanal som var ute och rapporterade från Milanomässan. De ville veta varifrån jag kom och vad jag var på jakt efter under årets mässa. Swedish Love Stories i Superstudio svarade jag, nationalpatriotiskt och sant. För det var ju precis dit vi var på väg. Vad vi såg får ni se alldeles strax!

Foto: Sara Zetterström

Milanomässan: Res Sapiens

Det är inte bara möbler på mässan, det finns en hel del fina utställningar också. Igår var vi i Zona Tortona och kikade på Piek Bergmans projekt Res Sapiens som består av 13 arbetslampor som använder energin från Internet för att interagera, vilket skapar ett rörligt ljusspel med musik! Otroligt häftigt. Jag filmade en snutt, för att ni också skulle kunna få se. Klicka på Youtube-länken så hittar du ett kort klipp. Vill du kommunicera med lamporna kan du göra det i realtid via Twitter och tweet @ressapiens

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se


Milanomässan: Morosos uppdaterade hantverkskonst

Moroso hade som vanligt (och väntat) en finfin monter fylld med nytt och bekant från det creddiga märket. Mest förtjust blev jag i deras korsstygnsbroderier på möbler, som påminner lite om det här isländska IKEA-hacket, som jag bloggade om 2006. Kulsnyggt och fiffig effekt på lamporna. Jag gillade också de gula accenterna och den quiltade känslan i textilierna. Känns lite som hantverkskonst anno 2011.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Milanomässan: Vitras uppdaterade klassiker

En annan favorit i gårdagens monterdjungel var Vitra, med snyggt stylade miljöer och mycket tittgodis! Vi fick en rundvisning av Vitras svenska VD Sven, som bland annat berättade om Alberto Häberlis nya stol Jill som är en hyllning till deras skalstolsklassiker av Eames. Han visade också en hel del fina och nya möbler som dock inte riktigt kom till sin rätt på bilderna tagna i monterljuset, så jag får visa mer av dem senare. Här kommer i alla fall några glimtar från montern. På de första två ser ni en svart variant av Jill.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Milanomässan: Kartells belysningsshow

Milanomässan är stor, jag räknade till 24 hallar, som en ambitiös besökare måste plöja sig igenom för att ha sett allt. Men, precis som i Stockholm är några av dem mer sevärda än andra. I Milano är det 20 och 16 som gäller. Och om jag ska ge mig på min summering av dessa två så tycker jag att inhemska Kartell stod för den kanske mest spektakulära montern av dem alla. Otroligt påkostade ljusfonder, med blinkande retroskyltar som visade vägen till och kategoriserade in sortimentet och årets nyheter. Mina favoriter bland nykomlingarna var stolarna. Dels den nya modellen Masters som består av kända former från tre designklassiker, dels Kartells nytolkning av den klassiska Bauhaus-stolen (den med sits av nät, fast nu i plast), och den nya kubformade plexifåtöljen. Här kan du se fler bilder från deras spektakulära ljusshow.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Nu är vi framme!

Så här såg det ut när vi klev ut ur shuttle bussen för att registrera oss i presscentrat på möbelmässan i Milano runt lunchtid idag. Mulet, men vårljummet, och fullt med folk. Lokalerna är helt fantastiska, och lite av en upplevelse i sig. Speciellt i jämförelse med Älvsjömässan. Kolla bara taket! Efter att ha promenerat runt i hallarna och kikat på utställningar och pratat med människor hela dagen är vi möra i både fötter och huvud, så bildrapporten får vänta till imorgon bitti. Vi måste bara sova lite först (vi har ju varit up and running sedan kl. 5 imorse). Stort tack till Christina Breeze Le Gulaff och Anna Zethraeus från tidningen Family Living, som erbjöd sig att husera våra värdesaker i deras rum tidigare idag. Vi ses imorgon!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Milano here we come!

Idag är det Guldäggskalas och hela den svenska reklamvärlden går i branschdvala under två dagar. Mina kollegor är därför på väg till Stockholm. Själv hoppar jag på ett flyg i ottan för att åka ner till möbelmässan i Milano. Hela inredningssverige befinner sig ju i exil i Italien den här veckan, så jag var tvungen att göra ett val. Och inrednings- och designkategorin vann i år. Jag åker ner med Sara landar runt 10-snåret, sen är det fullt race fram till lördag. Det ska bli så otroligt roligt! Och kameraproblemet löste sig, jag har fått låna en sprillans ny G12:a så bildrapporter utlovas! Håll uktik ikväll.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Gårdagens sändning

Min lilla pocketkamera har gått sönder (katastrof!) så därför blir det snålt med bilder från gårdagens sändning med SVT Gokväll. Men, som tur är kan ju programmet ses i efterhand via SVT-Play så ni som vill ha instruktioner kring servettbrytningarna kan klicka er vidare dit. Själv håller jag tummarna att jag lyckas turbolösa en ny kamera innan Milano. Imorgon har jag jobbmöten i Stockholm, sen bär det ju av mot Italien med Sara, Charlotte och Susanne för fyra dagars "möbelmässande" och då vill jag ju inte sitta på läktaren med en trasig G10:a. Håll gärna en tumme du med! 
 
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Påskpyssel i TV

Nu har det blivit dags för SVT-inspelning igen och den här gången är det påsktema på dukningen, så morgonen har därför ägnats åt att öva på en lite pillig servettvikning inför kvällen. Dessutom har jag målat en hel korg med ägg, i pastell, som blir färgtemat för i år. Nu ska jag skynda mig till frissan innan genrepet, men håll utkik i rutan efter middagstid. Direktsändning och allt som det är på tisdagar!
 
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se


Udda detaljer

Vill man inte gå all in kan en liten rosa detalj också lyfta ett större sammanhang. Skön kontrast mellan den slottsliga inramningen och de skålformade Eames-stolarna. Undrar just vem som har paxat den rosa?

Foto: NY Times via Hemmahemma

Pink passion

Ni vet hur det blir ibland, när man drabbas av selektiv perception. Plötsligt ser man bara ett av allt, överallt. Just nu är det rosa som förföljer mig. Jag som annars inte är särskilt förtjust i den kulören blinkar som en saftblandare så fort den passerar. Just därför fastnade jag för den här bubbelgumsrosa Hubba-Bubba-fåtöljen via Elisabeth Aarhus blogg Inspirational spaces. Någon som vet varifrån den kommer?

Foto: skärmdump från Inspirational Spaces med tillåtelse av Elisabeth Aarhus

Snapshot från köksbordet

Idag har det varit full fart i stugan. Med två ett-års-knoddar på besök och stora kanelbullar med pärlsocker på köksbordet kan ni själva räkna ut hur det slutade. Tultarrace mellan Laminon, Eamesfåtöljen och Wegnerstolarna. Puh. Inte helt lätt att hänga med, men kul. Som kontrast till dagens räser-tempo kommer här en stillsam pausbild från köksbordet. Ljusrosa tulpaner, finns det något finare såhär års?
Krispiga tulpaner vår
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Hemma hos Bagge

Häromdagen fick jag en hälsning från Johanna, stylisten som bor i den ombloggade retropärlan till lägenhet som är till salu hos Stadshem. Och vet ni vad, hon har en alldeles egen inredningsblogg! Bagge Inredning heter den. Kika in här så får ni se mer av vad som inspirerar Johanna just nu.
Hemma hos Bagge stadshem snygg lägenhet
Foto: Stadshem

Babybesök

Plötsligt är lägenheten strösslad med färgglada leksaker och man får se upp så man inte trampar på en gul badanka eller sätter sig på en liten sagobok som halkat mellan prydnadskuddarna i soffan. Det är mitt syskonbarn från Umeå som är på visit i dagarna tre, tillsammans med min syster. Den mjuka pläden från Klippans yllefabrik var min första present till henne när hon föddes för snart ett år sedan. Och på tal om bebisar så håller vi alla tummar och tår för Ebba idag. Hoppas allt går fint!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Yes!

Jag föll som en fura för den här enkla, men positiva, väggpostern som jag hittade på bild hos Bo-Laget i Malmö. Enkel att fixa själv dessutom. Bara att skicka in i en dokumentskrivare som klarar A3 så är den kirrad. Jag ropar dubbel-yes för att det är helg också, och att min syster är på besök. Nu blir det kalas!

Foto: Bo-Laget, Malmö

Retropärla

Jag höll på att tappa Iphonen i ansiktet när jag kvällsurfade på Hemnet innan läggdags häromkvällen och sprang på den här lägenheten i nyhetsrullen. Så fin! Sen föll den i glömska, men jag blev snabbt påmind när jag såg retropärlan flasha förbi hos Sandra. Och det finns så många fantastiska bilder att den förtjänar att idisslas många gånger om. Speciellt förtjust är jag i de gula detaljerna som återkommer här och där.
stadshem
Foto: Stadshem

Favn by Fritz Hansen

Jag känner Milanopeppen nu. Om en vecka åker jag till mässan och pressreleaserna rasslar i inboxen. Det är releasefester, mingel och nya lanseringar som ska promotas. Men på Lotta Agatons blogg läste jag en av de mest spännande nyheterna. Fritz Hansen släpper en ny soffa, av Jamie Hayon. "Favn" heter den, vilket betyder "famn" på danska. Och den ska fungera som en omfamning, både av Fritz Hansens tidlösa formspråk och av gästen som slår sig ner. FH har föredomligt nog släppt bilder, skisser och bakgrundsinfo på hemsidan. Visst känns det som en blivande klassiker, och en bra kompis till Ägget och Svanen.
Fawn
Foto: Fritz Hansen

Nattskifte i bloggfabriken

Jag har plötsligt flera roliga uppdrag på gång. Och vilda planer för framtiden. Men för att uttrycka det hela milt är det inte världslätt att jonglera allt just nu. Eftersom jag än så länge roddar Trendenser.se vid sidan av jobbet kan ni säkert räkna ut att det råder nattskifte i bloggfabriken för tillfället. Ikväll sladdade jag och Anna in på IKEA, en knapp timme innan stängningsdags, och plockade varor med ljusets hastighet. När det började ropas i högtalarna och släckas spotlights i taket insåg vi att tiden var ute och det blev gatlopp till kassan. Väl hemma fick jag knappt in allt i hissen. Håll utkik på bloggen nästa vecka, och håll en tumme att allt går i lås, så kommer ni förstå vad jag ska pyssla ihop av innehållet i de här påsarna.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Jesper Waldersten för H&M Home

H&M Home är duktiga på att skapa fina samarbeten med svenska konstnärer och illustratörer. Men inte lika duktiga på att prata om det. Visste ni till exempel att Jesper Waldersten har gjort mönster för H&M Home? Bland annat på kuddar. Den här hade jag velat ha som konstverk i soffan. Juvelen kostade facila 79,5 kr! Betydligt billigare än att köpa hans litografier. Nu verkar den dock inte finnas i sortimentet längre.

Foto: skärmdump från arkivkollage i tidningen Vårt Nya Hem

Terra-trenden och Formex 2011

En av de mest omdiskuterade och branschhypade detaljerna under den senaste Formexmässan var danska Nordals "halvmålade" lerkrus. En press-snackis som haussades genom bloggdjungeltrumman från det ena örat till det andra. Krusen sades vara en tydlig symbol och signal för terakottans revival i trendsammanhang. Och mycket riktigt. I dagarna släpptes Formexmässans kommande trendtema för septemberveckan. Jag blev inte särskilt förvånad över att koppar, terracotta och brända jordtoner spås komma tillbaka i höst.
lerkrus
Foto: katalogbilder från Nordal

Vykort från Milano

Vi landade precis i lägenheten igen efter en långweekend i Milano. Även om resan hade fotbollsfokus (som jag berättade om i ett tidigare inlägg) så hann vi givetvis med en och annan finfin inredningsbutik som 10 Corso Como (missa inte deras makalösa bokshop!) och La Rinascente (missa inte designmarknaden i källarplan), liksom ett och annan stopp för mjukt skummade cappuccinos och pasta däremellan. Här kommer ett snabbt vykort med några inredningsrelaterade bilder från helgen. Om två veckor ska jag tillbaka igen, då för Milanomässan Salone del Mobile som firar 50-årsjubileum. Har du bra tips till dess är jag idel öra. Vi är ett stort gäng från branschen som åker ner tillsammans. Bland annat flera inredningsbloggare!
corso como butik italien
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Intervju i helgens Expressen Leva&Bo

Ni som bor i Sverige får inte missa helgens Expressen-bilaga, tidningen Leva&Bo. De har gjort en stor helsidesintervju med mig om bloggen, mina framtidsplaner och mina bästa inredningstips. Tror tidningen ligger i butikshyllan från lördag till måndag, men jag är inte helt säker. Idag kan vara sista dagen! Själv är jag ju som sagt i Milano just nu, men jag har bett en kompis därhemma köpa tidningen till mig.

Foto: kollage av bilder från Expressens bilaga Leva&Bo 2-3 april 2011

Kan ni gissa var jag är?

Om ni undrar varför det är tyst här på bloggen i helgen så beror det på att jag just nu befinner mig i en Europeisk stad där konditorierna gör påskägg med fotbollslagens emblem inför årets kanske viktigaste derby. Jag är nämligen i Milano och ska kika på matchen mellan Inter - Milan. Niklas fick resan och biljetterna av mig i julklapp och jag har lovat fullt fotbollsfokus. Men ni kan vara lugna, jag ska tillbaka igen om två veckor för att besöka Milanomässan så då kommer det bli inredning för hela slanten. I väntan på det, och matchen, kommer en pausbild från dagens runda på stan, inspirerad av helgens tema.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Flytta in i Juvelkvarnens elverkstad

Det är inte ofta man springer på udda lägenhetsjuveler i Göteborg. Därför blev jag förtjust när jag fick syn på den här hos Stadshem. Belägen i Juvelkvarnens elverkstad med tre meter höga fönster, synliga balkar och gamla vinschögglor kvar i taket. Även om inredningen inte är helt min stil så är det här lägenhetsobjektet giftigt tittgodis för en Hemnetknarkare. Färgmatchad inifrån och ut. Visst blir man glad?

Foto: Stadshem objekt till salu i Göteborg

Annons
Annonsera