Moderna dagbäddsdrömmar

Lugn dag i söndagstempo, en bunt tidningar och en stor hög olästa böcker som väntar på uppmärksamhet. Men, jag har ingenstans att slänga mig i horisontalläge och läsa när jag är påklädd och krispig i huvudet. Sängen är obäddad och soffan är upptagen. Inspirerad av både Madmen säsong 3 och Ebbas helglyx är drömmen om en modern dagbädd nu mer påtaglig än någonsin. Gärna med en platsbyggd bokhylla på armlängs avstånd. Ibland behöver man ett komplement till soffan för kontemplativa stunder utan TV'n som sällskap. Här är några moderna alternativ till en gammeldags möbel som jag letat fram under dagen.

Min personliga favorit är nog danska Poul Kjaerholms variant i skinn (på bild ovan), om man inte lyckas få tag på en fräsch orginal-Wegner. Ett annat retroalternativ kan vara Bruno Mathssons Berlin. Eller varför inte en platsbyggd variant. IKEA PS dagbädd August i vitt skinn, som formgavs av Nike Karlsson 2009, kommer sannolikt bli en framtida klassiker och är ju definitivt ett värdigt budgetalternativ.

Foto: Dagbädd PK80 från Poul Kjaerholm från danska RUM, foto från Mikkel Adsbol, dagbädd från House Doctor, dagbädd från WT Wohnen samt HousetoHome

Kommentarer
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Härligt med dagbäddar - både för ögat och kroppen! Kjaerholms är tjusig, med några goa kuddar blir den nog en höjdare för mysstunden.

2010-09-12 @ 20:53:48
URL: http://houseofjammi.blogg.se/index.html
Postat av: Karin

Gillar verkligen din blogg, läst den i många år nu. Äntligen skall jag bygga om mitt kök. Du som har otroligt bra smak och koll när det kommer till inredning, hur skulle ditt drömkäk se ut. Vore kul med lite inspiration från dig om hur mitt nya kök kan se ut.//Karin

2010-09-12 @ 21:59:16
Postat av: Lene

Vadan allt skinn? Finns det dagbäddar med tygsits också? Tror du inte skinnet blir varmt och kladdigt att ligga på länge.

2010-09-12 @ 23:13:36
Postat av: InneoUte-Malin

Underbara bilder!

2010-09-13 @ 07:12:32
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: thilde höök

JAAA! Vilken härlig inspiration jag får när jag läser din blogg. Det behövs nu när vi precis köpt ett stort renoveringsobjekt.

Hit kommer jag återvända ofta och läsa.

2010-09-13 @ 08:37:36
URL: http://thildesblogg.blogspot.com/
Postat av: Tingelings-Sofia

Härlig inspiration. Åker direkt ner i mappen för "dagbäddar". Duktiga stylister också.

2010-09-13 @ 09:15:09
URL: http://tingelings.devote.se
Postat av: Martina

Vilken lyx med en hörna för sig själv.. :)

2010-09-13 @ 10:19:16
URL: http://rum.blogg.se/
Postat av: Ebba von Sydow, Svt.se/Ebbasblogg

Ja, underbart! Vi har en klassisk Wegner klädd i beige linne. I love it!! :-) /Ebba

2010-09-13 @ 14:54:51
URL: http://www.svt.se/ebbasblogg
Postat av: Kajsa Anka

Var kommer det underbara bruna skåpet på översta bilden ifrån?

2010-09-14 @ 11:46:27

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL