Tävla och vinn: Utse Sveriges bästa inredningsbutik!

Jag satt själv med i tidningen Markets jury inför Stora Detaljhandelsdagen nu i våras, när H&M Home röstades fram som årets butik 2010. Och någonstans i den processen föddes min tanke. Undrar just vilka inredningsbutiker konsumenterna gillar allra bäst? Låt oss ta reda på det tillsammans. Vilka guldkorn till inredningsbutiker finns det runtom i Sverige, som fler borde känna till och inspireras av. H&M Home är ju fantastiska, men förutom kedjorna finns det ju också en hel massa mindre butiker som inte har samma resurser, som ändå kan vara otroligt roliga att besöka och shoppa i. Och de små oberoende butikerna är ju lite av en utrotningshotad art, eftersom kedjorna tar över i allt fler städer. Därför tänkte jag utmana er läsare. Låt oss utse årets inredningsbutik tillsammans! Nominera dina två favoritbutiker, en webbshop och en fysisk butik från Sverige, i kommentarsfältet. Motivera kort varför du gillar just dessa (ange också adressen till de båda) och tävla om ett inredningspris värt drygt 3000 kr! Vi låter nomineringsprocessen pågå över sommaren, så kan det här inlägget fyllas på med bra butikstips från hela Sverige. Efter semestern, när vi kanske hunnit besöka några av de nyupptäckta affärerna, utser Trendenser.se en vinnare i varje kategori. Liksom bästa nominering! Så, låt höra - vilka är värdiga medaljörer?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se Vinnaren av bästa nominering utses av en jury från Trendenser.se och
beslutet kan inte överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren själv. Nomineringstävlingen/förfarandet pågår t o m. den 30/8 och vinnaren annonseras i detta inlägg. Därefter utses de bästa butikerna.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Jag skulle vilja nominera "Trolltyg" i Uppsala - jag är där nästan varje lunch :) De har klassiker, lite möbler och massor av roliga inredningsdetaljer. Även om jag är där många gånger varje vecka så tröttnar jag aldrig. Halva butiken är dessutom klädbutik - och alltihop ligger jättemysigt nere vid ån. Sen skulle jag vilja nominera "Rum 21" som webbshop - dom har stort utbud och framför allt har dom varit otroligt trevliga dom gånger vi har haft kontakt med dom. Nog så viktigt!www.trolltyg.se - Gamla torget 1, Uppsala

www.rum21.se

2010-05-25 @ 08:41:11
URL: http://lottaochdom.blogspot.com
Postat av: Filippa

Oh hu så svårt !

www.inreda.com för e-butik

www.spiti.se för vanlig butik, jag har aldrig handlat nåt där men jag vill handla, varenda gång jag går förbi.

2010-05-25 @ 09:16:50
URL: http://filippas.blogspot.com
Postat av: Linda Thörn

Jag tycker att Bruka Design i Stockholm är en hujedamejbra inredningsbutik,den ligger centralt, har bra priser, har något för alla och dessutom kan man hitta deras produkter i alla möjliga butiker runt om i Sverige. Jag vill klämma och känna så en fysisk butik är bäst enligt mig.

2010-05-25 @ 09:21:47
URL: http://www.tulpaner.blogspot.com
Postat av: Camilla

Jag har Chilli som en klar favorit, en butik med stort utbud och väldigt bra priser. Tack för en toppen blogg!

2010-05-25 @ 09:27:03
Postat av: Susanne

Hejsan!

Jag var och hälsade på min syster, och såklart åkte vi och titta i affärer. Hon visade mej bl a en nyöppnad butik Chilli!! Massor av bra grejer som jag önskar mej, både billiga och lite dyrare. Annorlunda grejer som jag inte hade sett någon annanstans! Jag längtar tills jag kan komma dit igen! En storfavorit hos mej!

2010-05-25 @ 09:50:38
Postat av: Jenny

Jag nominerar Atmosphere i Göteborg som favoritbutik. Ligger i Linné, på Rosengatan. Har öppet helger! Ett måste om man tycker om antikt, loppis och nyproducerat. Lokalen är inte stor, men det tar många timmar att undersöka sakerna. Det står högt och lågt, och Ingrid som har butiken är en pärla!

Som e-butik får jag säga en annan göteborgsbutik, bagaren och kocken. Där finner du det mesta till köket, och dom har bra priser och väldigt bra service.

Dessa två favoriter nominerar jag, tycker tävlingen är en bra idé och hoppas på många nya smultronställen att besöka i sommar.2010-05-25 @ 10:06:01
URL: http://ladypion.blogg.se/
Postat av: Susanne

Hej igen!Såg att man skulle uppge adressen också.

Jag nominerar alltså Chilli i Barkaryd, Stockholm.Och den bästa inredningsbutiken på nätet tycker jag är http://www.frokenfraken.se/shop/

2010-05-25 @ 10:14:12
Postat av: Alexandra Engström

Hej!I Helsingborg har den tidigare klädaffären Zebra nyligen öppnat en inredningsdel. Den innehåller såväl nytt som gammalt, det går inte att undgå att bli inspirerad.Den nätbutik som idag tilltalar mig mest är http://www.ilva.se/

Både udda saker men framför allt mycket färg vilket är härligt!

2010-05-25 @ 10:14:36
Postat av: johan andrén

det var en enkel match.

fysisk butik, svenssons i lammhult.

butik på nätet, furnish.se

2010-05-25 @ 10:36:03
URL: http://www.nihilisten.se
Postat av: johan andrén

motiveringarna glömde jag:

svenssons är solklart ordning & reda pengar på fredag i deras butik, det enda negativa är att dom inte har eames i utbudet.furnish.se, alla designfavoriter på ett & samma ställe. dom har verkligen allt som jag kallar snyggt, svenssons & speciellt lännamöbler har också bra hemsidor men inte utav samma kaliber som furnish.

2010-05-25 @ 10:38:29
URL: http://www.nihilisten.se
Postat av: Katarina

Fysisk butik: Epok i Linköping, för det är så mysig atmosfär och de har underbara saker och ting man kan drömma om.Internetbutik: http://www.blocket.se, för att man kan hämta inspiration i magasin och på bloggar och sedan köpa det billigt där såklart!

2010-05-25 @ 11:40:51
URL: http://kirschbeeren.blogspot.com
Postat av: Elisabeth Fischer

Jag vill nominera

Internetbutik http://www.nordljus.net/se/

För det har mycket att välja på och mycket fina saker!Fysisk butik www.ikea.se

Ja behöver man säga nåt? ikea funkar alltid :)

2010-05-25 @ 12:21:44
Postat av: Jeanette

Jag vill nominera:

Fysisk butik: Grönbergs interiör. http://www.gronbergs.com/ Göteborg.LITEN inspiration butik med STORT utbud. Härlig atmosfär, kunnig personal.

Internetbutik: Svenssons i Lammhult. http://www.svenssons.se/

Fräsch hemsida.Informationsrik och Inspirerande.

2010-05-25 @ 13:04:24
URL: http://zinkmink.blogspot.com
Postat av: Monica

Jag vill nominera:

http://www.nordljus.net

helt underbar webbutik,med så fina saker:)

Det är bara att titta och njuta,och känna en helt underbar atmosfär.

2010-05-25 @ 13:14:13
Postat av: sandra

Jag nominerar butiken NORDIK som finns bland annat i Göteborg på adressen: Laxfiskevägen 4, 43338 Partille.

(http://www.nordik.se/index.html)sen har vi ju alltid den lika underbara http://www.inreda.com/, en nätbutik som har allt! så underbart mysig o trevlig på alla sätt.

2010-05-25 @ 14:23:08
URL: http://dolora.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag vill nominera följande två inredningsbutiker:Webbutik: Presenteriet på adress http://www.presenteriet.se/ Här hittar man smått och gott för alla tillfällen. Tydlig och enkel utformning underlättar för besökaren.Fysisk butik: Charlotte Trend i Malmö (http://www.charlotte-trend.se). Här finns ALLT för en detaljmänniska som mig. Ett stort och helt underbart sortiment. Att personalen är mycket serviceminded gör besöket bara ännu mer trevligt!!

2010-05-25 @ 16:18:28
Postat av: Sofia- Kreativ inredning

Åh då vet jag direkt! Min absoluta favoritbutik är Euforica i Uppsala, den är verkligen ett guldkorn som får inspirationen att rusa i kroppen! Se själv på min blogg där även kontaktuppgifter till butiken finns: http://kreativinredning.blogg.se/2010/may/eufori.html .När det kommer till webbutik är det inte lika självklart, finns mycket bra. Men det får nog ändå bli lännamöbler (http://lannamobler.se). De har ett stort utbud, vilket är toppen om man vill få tag på saker som inte finns i ens egen lila stad! Ett stort plus är dessutom att de alltid har fri frakt i hela Sverige oavsett köpsumma!

2010-05-25 @ 16:49:33
URL: http://kreativinrednig.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag vill nominera en hel väg som butik: väg 223, som är en annorlunda utflyktsväg i Sörmland där det finns små underbara gårdsbutiker som säljer inredningsprodukter och andra vackra saker. Passa på att ta en avstickare när du är på väg till Stockholm någon gång, och åk en småväg mellan Nyköping och Gnesta. Mycket av det som säljs här är egenproducerat. Nomineringen är för stämningen och köpupplevelsen - just nu jobbar jag tillsammans med dem och jag gillar dem verkligen.Naturupplevelsen på plats är mycket bättre än vad som visas hittills på webben, men några bilder kan ses då Fyra årstider - mitt liv på landet var där och fotade:

http://mittlivplandet.blogspot.com/2010/05/dessa-underbara-modiga-kvinnor.html

och

http://mittlivplandet.blogspot.com/2010/05/fotografera-barn.html

2010-05-25 @ 17:42:41
URL: http://www.trotsig.se
Postat av: Anneli Tirri

Jag vill nominera den bästa och finaste nätbutiken som finns. www.nordljus.net, där hittar man saker och ting med det lilla extra.

Min allra bästa fysiska butik är Tusenting som ligger i Broby i Skåne.

Postat av: Lotta

Kul grej! Men svårt att välja, men jag skulle nog välja som fysisk butik Åhlens, tycker att de hänger med och snappar upp trender till bra priser. Dessutom duktiga på att skylta, engagerar dessutom allmänheten med sin designtävling på tyg. www.ahlens.seWebbutik tycker jag nästan är svårare, dykt upp mkt bra sista tiden. Men en av favvisarna är Anyhow. www.anyhow.se

Elisbeth som driver butiken är inte bara supertrevlig, hon har smak också.

2010-05-25 @ 19:26:40
URL: http://allabeckarsma.blogspot.com/
Postat av: Linz@n

Mairo på Bilbyggarvägen i Kalmar. Där finns, Eva Solo, Stelton, Marimekko,Ulrika HV, kvalitetsgrejjer av bästa snitt, en helt underbar butik, där man får både inspiration och bara kan gå och kolla. Den enda inredningsaffären som man kan ta med barnen till utan att vara nervös - de har även en underbar barnavdelning, där barnen får provleka leksakerna, glassar, tårtor, fårtöljer och små söta serviser - de där klassiska nytänkande i trä. Personalen är underbar (även om man inte handlar.) Verkligen värd ett (eller flera) besök. Finns även i Ronneby i Blekinge - men Kalmarbutiken är mkt bättre!Webbutik, får man vara så trist att man älskar HM home?! Bra priser och härligt sortiment...//Linn

2010-05-25 @ 19:48:46
Postat av: Jessica

Som webbutik vill jag rekommendera anyhow.se. Mkt roligt, bra priser och suverän service.

Som fysisk butik rekommenderar jag Kuckelikana, som finns både i Kupolens köpcenter, Borlänge och i Falun (http://www.kuckelikana.se/) Mycket roligt i sortimentet, både inredning och leksaker, både billigt och dyrt, och ofta saker som man annars bara ser på nätet.

2010-05-25 @ 19:54:12
URL: http://rostberg.blogspot.com
Postat av: Lina

Lite förutsägbart kanske men Olsson&Gerthel i Malmö är faktiskt oslagbar med möbelklassiker att drömma om och inredningsdetaljer med det lilla extra. För webben så är Urban Living kanon, snygg och lättnavigerad sida med bra utbud.

http://www.olssongerthel.se/

http://urbanliving.se/

2010-05-25 @ 20:20:39
Postat av: Minh Du - MINH Inredningsblogg

Åh, vilket underbart bra initiativ!Risken finns väl dock för en massa inkognito själv-nominieringar av butiker och nätbutiker. Sånt har man ju tyvärr sett varianter av i många bloggkommentarer.Hur som helst skulle jag aldrig någonsin kunna drömma om att nominera någon stor kedja. Det måste finnas en gräns för likformigheten.Det skulle vara kul att nominera en grossist också. Likformigheten är ganska påträngande på FORMEX också. Det veta alla som varit där några år. Men det är ju inte alla som kan komma in dit så det är ju såklart svårare.Jag vill nominera DIS Inredning i Stockholm (http://www.disinredning.se/) som fysisk butik (ja, jag säljer till DIS men det är en ganska ny grej och jag säljer till dom just precis för att jag tycker att dom är så fantastisk bra.)Som nätbutik vill jag nominera Wilma & Friends (http://www.wilmaandfriends.se/). Det är en nätbutik med ett fint sortiment och en nätbutik som bryr sig, och dessutom något så ovanligt som en NY sån där fantastisk liten oberoende butik som är på utdöende.

2010-05-25 @ 20:24:31
URL: http://minh.se/blogg/
Postat av: Marie Larsson

Min favorit är helt klart Miljögården (www.miljogarden.se) i Lund. Redan när man kommer utanför och ser glasväggarna och husets rymd får jag gåshud. I entrén har alltid dekoratören gjort ett superarbete och lusten att köpa börjar redan där. På entréplan kan jag gå omkring hur länge som helst och sniffa på alla ledande märken bland inredningsdetaljer. Sen tar man trappan upp och får mersmak av de stora möblerna och märkena. Och som kronan på verket kan jag avnjuta underbara luncher i den lilla restaurangen. Behöver jag säga att stolarna där inte ger träsmak, utan mersmak! Oavsett om jag äter där eller inte, går jag alltid ut hungrig från denna affär. Hunger efter allt fint som jag vill ha här hemma! Sannerligen ett besök där alla sinnen aktiveras!

2010-05-25 @ 21:08:26
Postat av: Iris

hmmm.. det är svårt, men på nätet måste jag nog säga inreda.com, och butik får bli ilva! Deras sortiment är så fint!kram /iris

2010-05-25 @ 21:38:26
URL: http://inredningskaos.blogspot.com
Postat av: Ylva

Fysisk butik: Nordik i Norrköping. Fint sortiment med en härlig blandning. Mycket trevlig och hjälpsam personal. Här hittar man alltid något. Sist köpte jag 4 grythyttan stolar och ett bord.

Nätbutik: jag älskar broarne.se. Jag har bara handlat där en gång men där finns så mycket inspirerande saker. Också här tycker jag att servicen är något utöver det vanliga. Annemarie som har butiken engagerade sig mycket i mitt köp och paketspårning och allt vad det var. Rekommenderar varmt dessa ställen.

2010-05-25 @ 22:42:37
URL: http://darlingthings.blogspot.com
Postat av: Camilla

Solklart val till nomineringen av fysisk butik är en liten pärla som heter 2 Fröknar, http://www.tvafroknar.se/ som ligger mitt på landet någon mil utanför Uddevalla i Bohuslän. I butiken finns det härliga inredningsdetaljer från golv till tak från både kända och mindre kända märken, allt presenterat på ett kreativt sätt. Det finns även ett litet sortiment av kläder och smycken. I butikens veranda och på gräsmattan utanför finns en servering med möjlighet fika på kakor som fröknarna bakar själva. Helt klart värt ett besök!Årets webshop får bli www.favoritsaker.se för deras härliga sortiment!

2010-05-25 @ 22:49:51
Postat av: InneoUte-Malin

Fysisk butik: Miljögården i Lund (http://www.miljogarden.se/) Denna anrika pärla (om än i relativt nya lokaler) lockar alltid till besök. Både dyrgripar att fantisera om och fullt överkomliga detaljer och presenter gör att man alltid går därifrån med godsaker både i påsen och på näthinnan. Lägg därtill ett besök i restaurangen med både sötsaker och smarrig mat och shoppingupplevelsen är fulländad.Nätbutik: Min favorit just nu är Anyhow (anyhow.se) som i mina ögon sticker ut ur mängden av webshoppar just nu. Med ett personligt och stilsäkert urval, många produkter till rimliga priser och därtill en låg fraktkostnad går det faktiskt att tillfredsställa sina köplustar utan att bli ruinerad.

2010-05-26 @ 10:07:21
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Stina

Bästa fysiska butik: Tyghuset i taberg! Varför - superbra service, stort utbud, personligt, inspirerande! Bästa webb-butik: www.allposters.com Varför - gigantiskt utbud av posters, alla kan hitta något som passar! Lätt att hitta på sidan, man kan söka på ord, konstnär eller stil. Dessutom snabba leveranser!

2010-05-26 @ 13:50:37
Postat av: Julia

Handlade just av www.elliscorner.com som hade mycket trevlig service och har ett stort utbud av massa olika artiklar, speciellt förtjust är jag i barnkammaren då jag har små hemma.Fysisk butik gillar jag Granit skarpt och hoppas att de också öppnar webbutik!

2010-05-26 @ 14:15:13
Postat av: Julia

Glömde skriva varför jag gillar Granit - enkla, snygga och stilrena saker i svart, vitt och zink som är såå snyggt!

2010-05-26 @ 14:16:34
Postat av: Anna

Mina favorit av en fysisk butik är Haga Hem i Gbg, en inspirerande butik med bra öppettider och trevlig personal. Vill dock ändå flagga för IKEA också som alltid lyckas pricka rätt vad det gäller pris, design och reklam.Inreda.com får bli mitt val av webbutik. De har både roliga produkter och spännande varumärken.2010-05-26 @ 16:54:22
Postat av: Monika

Vilket roligt initiativ!

Fysisk butik: Feel at Home på Kungsmässan, Kungsbacka. En väldigt läcker butik som man kan spendera mkt tid i.

Webbutik: Måste som ovan skribent säga inreda.com, en skön mix av produkter.

2010-05-26 @ 16:58:38
Postat av: Anna

1) Mias Lustgård i Umeå för att de lyckas blanda modernt med gulligt på ett schysst sätt.

2) Inreda.com får lång och trogen tjänst och en härlig comeback!

2010-05-26 @ 17:47:56
Postat av: Åsa

Krypton form på Vallgatan i Göteborg.

Ja, jag vet - det är ingen renodlad inredningsbutik men den är värd att nämnas!

2010-05-26 @ 21:42:43
URL: http://ascaca.blogspot.com/
Postat av: Åsa

Skulle jag motivera också? :)

Krypton träffar aldrig fel i sitt lilla, väl valda utbud.

2010-05-26 @ 21:44:57
URL: http://ascaca.blogspot.com/
Postat av: Helene

Webbutik: barnvanligt.nu - jättefina barnsaker till mycket bra priser. En finess är att man till och med kan söka produkter efter färg!

Butik: tinguteoinne.se - fantastisk inredning till både inne- och utemiljö. Butiken ligger i Gislöv (söder om Malmö) och har en jättemysig och inspirerande visningsträdgård.

2010-05-26 @ 22:01:47
Postat av: Anonym

Postat av: Anonym

http://jamdesign.blogg.se/?tmp=26223644

2010-05-26 @ 22:38:28
URL: http://jamdesign.blogg.se/?tmp=26223644
Postat av: Anna

Butik: Svensson i Lammhult. Och då menar jag originalbutiken som faktiskt ligger i Lammhult. För oss inredningsälskare fungerar butiken också som en interaktivt museum, där du som besökare kan känna, dofta och pröva alla möbler och inredningsdetaljer. Det är en fantastisk butik!! Och stor!Webbutik: http://www.urbanliving.se/

Urban Living, en mkt fräsch sida som gör mig otroligt shoppingsugen. Bra och snabb service.

2010-05-27 @ 08:50:20
Postat av: CarPet

Butik: Asplund på Sibyllegatan 31 i Stockholm. Det finns många, många bra butiker men Asplund är alltid inspirerande och här finns bara snygga saker. Man vill ha allt!

Webbutik: http://www.reunionhomespagarden.se/

Bra utbud, ofta finfina erbjudanden och superservice. Mest skönhetsvård, men även inredning och favoriten Vipp.

2010-05-27 @ 09:35:28
Postat av: Madeleine Holm

Hej !Som nätbutik tycker jag designonline.se, som har alla de där basic sakerna som är lätt och smidigt att handla online, när man letar inredningsdetaljer i mindre verkliga butiker tycker jag man kan hitta mer fynd, men som sagt designonline har ett bra "basic" sortiment.Som "verklig" butik tycker jag att "Lineders.com Inredning" är en super mysig inredningsbutik, det är en underbar kvinna som har startat denna butik i sitt garage/förråd hemma och den går super bra. Det är en typisk "gå-bort-present" affär med bra och prisvärd inredning.

Lindvägen 4 i Klågerup.

070-24 10 289.www.lindeders.comBor man i närheten borde man absolut ta sig en tur förbi !Tack / Madeleine2010-05-27 @ 10:08:02
Postat av: Matilda

Hej!

Som fysisk butik tycker jag absolut Olsson&Gerthel i Malmö.. Mysig engagerad personal och en butik som alltid ger inspiration!Webshop tycker jag Rum21,för ett bra utbud å lättnavigerat..

2010-05-27 @ 21:38:03
Postat av: Catarina

Bästa webbutik är www.mobelvarlden.se med ett brett utbud och blandning av nytt och klassiskt.

Bästa inredningsbutik är Plan Ett

2010-05-27 @ 22:06:14
Postat av: Katarina Nilsson Bremer

Bästa inredningsbutiken för mig är Lindeders.com

www.lindeders.com

Denna underbara lilla butik ligger i byn Klågerup ca 2 mil från Malmö. Underbara ting för alla tillfällen!

Som "grädden på moset" gör Christina Lindeder helt fantastiska presentinslagningar, som är en fröjd för ögat!Bästa webbutik: www.byhome.se

2010-05-28 @ 16:04:57
URL: http://www.svangrum.se
Postat av: Veronika Keri

Flera har redan sagt det men jag väljer att säga det igen, Ikea. Klart bäst inredning i Sverige. Nämn ett hushåll som inte har en inredningsdetalj från Ikea och jag ska äta upp min... pläd (som också är från Ikea).Och jag tänkte bygga vidare på det då Ikea måste kompletteras med unika saker för att undvika kataloghems känslan. Därför tycker jag Täby Galopps loppmarknad i Stockholm är topp på helgerna. Man kan köpa sjukt billiga saker och göra om dem så de passar perfekt hemma och ger en helt unik touch! =)

2010-05-29 @ 09:55:10
URL: http://www.antibanti.blogspot.com
Postat av: Anonym

Skellefteå Museums" Lanthandel", NORDANÅ Miljö:1860-tals uthuslänga mitt i grön oas.

Butik: blandning av gammalt, o. nytt i gammal stil.

Cafe:gammaldags enkelt fika, inne el. ute."Den lilla, slitna butiken med det stora HJÄRTAT"

Miljön vill inspirera dig att införliva det gamla outnyttjade ärvda med det nya,

till en helt personlig stil

2010-05-29 @ 15:21:18
URL: http://andearvetmitt.blogspot.com
Postat av: Johanna PHej!Fysisk butik: LIRO, en liten inredningsbutik med ett fantastiskt sortiment. Finns i Karlskrona. Här finns verkligen ALLT fint i inredningsväg! Och servicen är helt outstanding. Har aldrig blivit bemött på ett bättre sätt. Hemsida: http://www.liro.se/Webbutik: Här gillar jag Julias Vita Drömmar (http://www.juliasvitadrommar.se/)Som har så mycket fint vad gäller hantverk, textiler och bra "prylar" till hemmet. Gillar hennes blandning av genuint och lite "gulligt". Här skulle man kunna spendera en förmögenhet om man, som jag, bor på landet med småbarn. Mycket bra bemötande här också.Trevlig sommar!

2010-05-29 @ 17:40:26
URL: http://www.huse1.blogspot.com/
Postat av: Stina

Jag vill nominera Casa Linné på Kungstorget 5 i Göteborg. En underbar, mysig butik med en blandning av möbler, inredning och smycken m.m.

Varje gång jag gå in där blir jag kvar alldeles för länge.. Vill ta med mig allt därifrån hem till mig. Fantastiskt trevlig och hjälpsam personal dessutom! Rekommenderas starkt!

2010-05-29 @ 19:24:50
Postat av: Madeleine

Hej!Jag skulle vilja nominera Smultrongården som butik, som är en jättemysig gårdsbutik ett par mil norr om Örebro. De har det där som gör att man vill åka dit som en utflykt; lantlig mijlö, 1700-talshus, gott hembakt fika, trevliga inredningsgrejor och jättefina kläder. Som webshop vill jag nominera Bagaren & Kocken som har allt inom just deras område. Deras breda sortiment inom sin ganska specialiserade nisch imponerar på mig, och är det som gör det till en fördel att handla via internet. Så tycker jag :-)

2010-05-29 @ 20:55:40
Postat av: Monnah

Tyvärr har jag alldeles för sällan möjlighet att besöka Svenssons i Lammhult, men jag älskar verkligen deras butik och deras inredda miljöer. Det var hos Svenssons jag för första gången verkligen kände att inredning var något som var både roligt och spännande.Webbutiken jag rekommenderar är http://www.alvashus.se/, en trevlig och personlig butik.

2010-05-31 @ 07:21:46
URL: http://monnahs.blogspot.com
Postat av: Anders E

Schmäck Kompaniet - http://www.schmack.se/kompaniet.html i Umeå får min röstning för fysiska butik. Livsstilsbutik med gamla och nya saker, å gott fika dessutom.

furniture farm - http://www.furniturefarm.se är dit jag vänder mig om jag ska köpa möbler i framtiden. Skönt med "mjuka" möbler.

2010-05-31 @ 20:12:41
Postat av: Jessica S

Bästa fysiska butik är alla gånger Aschebergsgatan 24 - www.aschebergsgatan24.se i Göteborg. Butiken är underbar, ägarinnan kunnig och utbudet fantastiskt! Här finns handplockade gobitar från bland annat Artek, Magis, Hay, Donna Wilson, SCP, och Miller Goodman!Bästa nätbutik är Swedishness.com. Här har ägarinnan verkligen lyckats hitta det bästa av Sverige. Att kunna köpa svenska souvenirer som inte är vikingahjälmar och älgar känns både nytt och spännande!

2010-06-01 @ 10:44:22
Postat av: Anders

Som kille nummer tre på listan över dom som vill nominera någon i denna tävling, vill jag puffa för nätbutik http://www.svenskainredningsbolaget.se/

en nätbutik som inte gör att jag som kille upplever att jag kommit in i "damernas omklädningsrum" om ni förstår vad jag menar ;-). Charlotte som driver denna har nu oxå en fysisk butik på Högalidsgatan 40A, 11730 Stockholm.2010-06-01 @ 17:21:27
URL: http://anderslindh.wordpress.com/
Postat av: Erika C

Som nätbutik vill jag nominera http://www.stilero.se för sin underbara design och för sitt unika sätt att använda Facebook i butiken.

Som fysisk butik vill jag nominera Grönbergs interiör i Göteborg för sitt annorlunda sätt att skylta där man inte riktigt vet vad som är till salu eller inte.

2010-06-03 @ 16:24:45
Postat av: Marie

Jag tycker att det självklara valet bland alla fina inredningsbutiker är Grandmas i Göteborg. Dom är duktiga på att välja ut unika produkter med god design & kvalite som gör att det känns spännande & inspirerande att gå in i deras butik. En web butik som jag gillar är svenska inredningsbolaget som satsar på hållbara produkter som speglar det genuint svenska fast med ny touch på designen

2010-06-04 @ 16:30:42
Postat av: Anna Jonsson

Jag vill nominera världesn bästa inredningsbutik som är Sally Bazar i Göteborg. Inte nog för att det finns en massa utvalda prylar från både nu och då och hur fint det är presenterat utan man blir också alltid sprudlade glad och inspirerad av ett besök hos sally Bazar!Det beror på butiksägaren Linda som alltid är på ett strålande humör, säger en massa fina saker och slår in det man har köpt på det mest kärleksfulla sätt. Mer sådana butiker bör det finnas!!! www.sallybazar.se HEJA SALLY BAZAR!

2010-06-10 @ 16:33:10
Postat av: Maria

Världens mysigaste butik med den gulligaste affärsinnehavare du kan tänka dig hittar du i Göteborg, närmare bestämt vid Redbergsplatsen. Jag pratar om Sally Bazar - www.sallybazar.se. Sally har visserligen en nätbutik också som är underbar, men jag vill ändå nominera.www.petrifiedinpink.se som säljer grafiska tryck och andra färglada trycksaker som lyser upp den gråaste dag.2010-06-11 @ 12:46:34
Postat av: Charlotte

Sally Bazar på Ånäsvägen i GBG är självklara valet, då man MÅSTE trycka näsan mot rutan (på måndagar)och bara insupa all inspiration.Otrolig servicekänsla, enorm fingertoppskänsla för udda och vackert och dessutom underbara paket, ihoppysslat med omtanke!

2010-06-11 @ 13:14:26
Postat av: Marie

Sally Bazar på Ånäsvägen i östra Göteborg är helt underbar tycker jag..en härlig blandning av stort och smått i härliga glada färger.Och inte att förglömma,en jättebra service får man som kund.

2010-06-12 @ 15:51:06
Postat av: Monika

Den självklara webbutiken är www.svenskainredningsbolaget.se eftersom sortimentet är så smakfullt och ger en känsla av lyx, leveranstiderna är mycket korta och produkterna är naturnära och gärna ekologiska.

Den fysiska butiken får bli R.O.O.M, fastän den har flyttat. Men man får trots allt fortfarande en skön känsla när man går dit. PUB, plan 03, Hötorget, Stockholm.

2010-06-16 @ 11:34:46
Postat av: Caroline

Oscar & Clothilde på Styrmansgatan i Stockholm är en fantastisk butik att gå in och inspireras i. Butikens idé är uppbyggd på de påhittade personerna - den engelska gentlemannen Oscar och den fina fransyskan Clothilde. Känslan är total och här finns allt från stort till smått.Fridas Gård, http://www.fridasgard.se/, är en nyupptäckt favorit. Stilen på sortimentet är framför allt shabby chic. Aldrig har jag varit med om en mer proffsig kundservice och trots att jag bara beställt småsaker har jag behandlats som en "storkund".

2010-06-19 @ 22:08:15
Postat av: whynja

Lindholms interiör i Linköping (http://www.lindholms.com/) är helt klart bästa inredningsbutiken. De har en massa olika märken representerade, bjuder på bra inspiration och har dessutom kunnig personal.Bästa webshopen är www.designonline.se

Stooort sortiment och bra priser.

2010-06-22 @ 11:00:50
Postat av: Anna F

Johan Engbergs Antik i Lilla Edet är den absolut bästa butiken. Där kan man vara i timmar och göra riktigt bra fynd med allt från klassiker som Wegner-fåtöljer och lampor från "Atelje lyktan" till annorlunda prylar från amerikanska 50-talet. Ett måste att åka förbi i sommar och ligger längs 45:an norrut från Göteborg.Som Webbutik väljer jag Royaldesign för deras stora utbud av "måste ha"-prylar i allt från smycken till lampor och härliga mattor.

2010-06-22 @ 16:09:51
Postat av: Johan Engbergs Antik - Antikladan

Tackar så mycket för de orden, Anna. Ville bara komplettera med länk till hemsida, och informera om att Öppettiderna endast är på veckosluten (året om) - så ingen kommer till en stängd butik och blir besviken. Glad Midsommar på Er alla goa & glada önskar Antikladan i Lilla Edet.

2010-06-23 @ 12:50:06
URL: http://www.johanengbergsantik.com/
Postat av: Linda

Jag vill nominera Storegården CountryLiving. Det är en helt fantastisk butik vid en sjö mitt på landsbygden med en ljuvlig omgivning. Det är en plats man inte bara åker till för att handla utan även för att uppleva. Missa inte att ta en fika i gårdscaféet Adress: Örum Storegården 1, 524 96 LJUNG

Hemsida: http://www.storegardencountryliving.com/index.htmSom webbutik nominerar jag Fridas Gård. En underbar webbshop med otroligt vackra saker där man kan drömma i timmar. Hemsida:http://www.fridasgard.se/default.asp

2010-06-23 @ 21:34:02
Postat av: Martina

oj vilken rolig "tävling"!

Som webbshop vill jag definitivt nominera inreda.com. Alltid så mycket fina saker och man får jämt otroligt snabb hjälp och leverans dagen efter. Gillar deras små överraskningar i leveransen när det medföljer godis eller en gåva. Sånt lite extra gör mig glad. Som vanlig butik vet jag inte så här direkt, finns inte så många roliga att välja på där jag bor..

2010-07-09 @ 14:53:54
Postat av: Ingrid

Bästa webbutik för textil heminredning i linne och bomull med hög kvalitet och smakfull design på dukar, handdukar och lakan mm. är www.svenskainredningsbolaget.se den drivs av Charlotte som nu också har en butik på Högalidsgatan 40A 11730 Stockholm

2010-07-10 @ 11:54:12
Postat av: Lotta

Jag vill nominera Bagaren och Kocken tycker att Bagaren och Kocken har en helt fantastisk butik i Göteborg, man kan gå länge och hela tiden hitta nya saker. Jag har inte varit i någon liknade butik i Sverige.www.bagarenochkocken.se

2010-07-20 @ 09:15:59
Postat av: Lena V

Nominerar Frenillas Bod i Skirö i mörkaste Småland.

På Frenillas bod finns en mängd trendiga, fina prylar på liten yta. Här vill man köpa varenda pryl. Kombinerat med fika och fin trädgård är detta en oslagbar inredningsbutik. Adress: Frenillas bod

Tolja 1, Skirö

574 96 Vetlanda

0383-462019 hemsida: www.frenillasbod.seSom bäst nätbutik nominerar jag Tyghuset i Taberg, http://shop.tyghuset.se/

Det är välutvalda fina grejer!Hälsningar,

Lena.

2010-07-20 @ 14:29:39
Postat av: johanna

jag kan bara hålla med i precis allt det som marie larsson skrivit ovan angående miljögården i lund (www.miljogarden.se) - butiken har det mesta jag drömmer om, inklusive eames' house bird (som jag hoppas inte förblir en dröm efter min födelsedag nästa månad! ;) angående webbutik så måste jag säga svenskt tenn (www.svenskttenn.se) - jag vet inte hur länge jag väntat på den, och för mig som bor långt från deras 'riktiga' butik får jag nu äntligen mitt lystmäte!!

2010-07-20 @ 22:36:49
Postat av: Anne

Internetbutik www.dromgarden.seFysisk butik Drömgården AB, Drottninggatan 27, 602 24 Norrköping, hemsida www.dromgarden.seSå romantisk och lantligt.

2010-07-23 @ 17:41:06
Postat av: mathilda

På webben gillar jag http://www.dekorativt.se/

det är en sida jag besöker ofta för inspiration och impulshandling :)

Sen har jag min lilla butikspärla... den finns i Härnösand och heter Curri... ligger centralt, har bra priser, trevlig personal och där finns det mesta som jag gillar, helt klart värt ett besök om ni är i stan :)

2010-07-24 @ 00:12:13
Postat av: Johanna

Jag vill nominera butiken två fröknar.

det är en jätte mysig liten butik som tidigare varit ett magasin som de två fröknarna renoverat och fräschat upp. Magasinet har kvar den gamla känslan som gör det mysigt och inbjudande. mycket att erbjuda för att vara en så pass liten butik.

rekomenderar verkligen ett besök! och smaka gärna på deras jätte goda "dagens kaka".http://www.tvafroknar.se

adress:

svälte 232

45196 uddevalla

(på landet utanför uddevalla)

2010-07-29 @ 22:19:11
Postat av: Aurora

LoveYourHome i Uppsala är världens sötaste butik! Älskar att gå runt bland deras dansk/fransk/brittiska saker och bara njuta.De har visserligen en trevlig webbshop också men jag ansluter mig till dem som nominerat www.inreda.com i den kategorin.

2010-08-06 @ 13:41:58
URL: http://www.loveyourhome.se
Postat av: Hanna

Josephssons Glas & Porslin i Göteborg är hyperbraSen när det gäler webshopar så är jag lite kluven... Jag tror nog att det blir Fröken Fräken. Inte hyperstort utbud, men åh så charmigt! :)

2010-08-14 @ 09:01:02
URL: http://gratisbesatt.blogg.se/
Postat av: Ellen Hansson

Min inredningsfavorit just nu är www.inmyhouse.se för att dom har en sån skön blandning av vintage och nytt och så gillar jag också indiskas inredningsavdelning.2010-08-17 @ 19:21:08
Postat av: Emma

Riktig butik: Stckhome i Uppsala (förmodligen även i andra städer), häftiga inredningsgrejer om man inte vet vad man ska köpa till nån i present!

Internetbutik: designonline.se, fina grejer och en fin sida!

2010-08-17 @ 20:27:15
Postat av: Anders Olofsson

Bäst inredningsbutik är Lindeders.com i Klågerup (Svedala Kommun)!Bra butik med massa trevliga, roliga, fina inredningssaker. Fantastiskt trevlig ägare som är väldigt hjälpsam och serviceminded!

2010-08-18 @ 12:08:53
Postat av: Camilla Månefjord

En fantastiskt mysig inredningsbutik är Lindeders.com Inredning i Klågerup. Det är en liten butik i hemmiljö i anslutning till en inspirerande innergård. Utbudet av inredningsartiklar förnyas ständigt. Priserna är mycket bra så man känner verkligen att man kan unna sig en hel del. Ägaren är mycket trevlig, kunnig och hjälpsam och man känner sig välkommen att strosa runt i butiken och njuta.Jag vet inget annat ställe som man får sina paket så vackert och påhittigt inslagna. Väl värt ett besök!

2010-08-20 @ 15:26:04
Postat av: Fanny

Jag vill rösta på Lindeders.com! Det är en fin butik i Klågerup som är väldigt mysig. Det finns något för alla stilar, och så finns det roliga saker för barn. Ägaren är trevlig och hjälper gärna till, vilket är ett plus. :)

2010-08-20 @ 15:43:15
Postat av: Caroline Möller

En helt underbar liten butik nära till hands och alltid lika trevligt bemötande av Christina oavsett när man kommer el ringer helt klart den butik jag väljer om jag vill shoppa.

2010-08-23 @ 17:59:40
Postat av: caroline

Lindeders.com en buktik i klågerup finns det någon annan.... inte för mig, den är helt enkelt bäst.

2010-08-23 @ 18:10:54
Postat av: Nina E

Den bästa fysiska butiker är Keramix i Piteå http://www.isa.nu/k/ En mysig inredningsbutik där möbler varvas med roliga och snygga inredningsprylar.Som E-butik väljer jag Rum21 http://www.rum21.se/

för sitt stora utbud av skön design!

2010-08-26 @ 16:24:06
Postat av: Isabelle

Jag vill nominera Ebbes hörna på Korpralsgatan i Göteborg. En second hand butik lite utanför centrum, där man kan hitta massor av de guldkorn som försvinner på nolltid inne i stan. Drivs av Statsmissionen och allt har skänkts hit. Här kan jag gå länge och titta på vackert porslin och gamla möbler, dessutom går pengarna till utsatta människor i Göteborg. Bättre shopping går inte att få!Nomineringen för bästa näthandel vill jag ge till Ofelias Hus www.ofeliashus.com Underbar fransk lantstil och en inspirerande hemsida.

2010-08-28 @ 16:59:16
Postat av: Elin Jönsson

Butiken som har allt är IKEA. När det gäller hus och hem är de oslagbara både när det gäller sortiment som pris. Jag har faktiskt aldrig gått in på Ikea och kommit ut tomhänt. Ett fantastiskt betyg må jag säga. Små butiker kan ha guldklimpar men ikea är guldgruvan...

Nätets heminredningskung är www.designtorget.se med originella, roliga varor. En sida, precis som tendenser.se, som jag kan surfa in på och leende drömma mig bort. Jag gillar spännande detaljer och färgklickar som gör mitt hem både hemtrevligt och inte minst personligt!

2010-08-29 @ 19:35:13
Postat av: Jessica H

Fina flashiga butiker i all ära.

Jag nominerar härmed MYRORNAS!!! här hittar jag fynden som gör mitt hem personligt och intressant.

2010-08-29 @ 20:07:12
Postat av: mariat

Webbutik: inreda.com

På Stan: Svenssons i Lammhult.Två välkända butiker som håller vad dem lovar och som ständigt uppdaterar sina sortiment med nya spännande och inspirerande produkter.

2010-08-29 @ 21:39:31
Postat av: Carola Stenroos

Inredningsbutiken Zandvort, Uddv.11 i Nacka har snygga möbler och fina inredningsdetaljer.Det märks att dom verkligen väljer ut sina egna favoriter.Som webbutik nominerar jag http://www.mixin.se/ för att dom har så fina,trendiga,roliga och coola saker.

2010-08-29 @ 23:35:05
Postat av: Veronica Sandström

Jag nominerar en UNDERBAR Butik I Sundsvall.

http://www.butikannelie.se/

& underbar personal har dom + att nätbutiken är superbra med.

Det hon inte har hemma skaffar hon hem

man får personlig hjälp som är guld värld.

2010-08-30 @ 09:47:13
Postat av: Linda

Jag vill nominera Durabel Design i Östersund. En jätterolig och mysig butik med inriktning på återvunnet. Servicen är på topp och dom är duktiga på att uppdatera sortimentet. Har man inte möjlighet att gå dit så har dom även en jättebra webbshop http://www.durabeldesign.se/

2010-08-30 @ 13:19:44
Postat av: LANJAFAN -

http://www.happyhomes.se/ och jotex.se är fantastiska och har allt man behöver, för en billig summa!

2010-08-30 @ 15:34:10
URL: http://lanjas.blogg.se/
Postat av: Silvis

På nätet:

Idetext.nu som har så underbara fina väggord, med bra priser!

Annars måste jag tipsa om Morom Miljö i Alingsås som har fina inredningsprylar, mängder av vackra tapeter och fina textilier med kvalitet!

2010-08-30 @ 21:52:37
Postat av: Lisa Kilberg

Det kanske är försent nu, men jag vill efter att blivit så grymt bra bemött slå ett slag för www.anyhow.se då det dessutom är en näthandel som vågar sig på att inte endast ta in kända varumärken för oss svenskar, utan det känns verkligen hur de tittar långt över gränserna för allt fint de kan finna, och de riskerar lite helt enkelt och det är helt tacksamt.

Designtorget får min röst för vanlig affär för sitt smarta koncept där kreativa männiksor får ta plats,

2010-09-08 @ 10:46:14
Postat av: Lina

Är tävlingen avslutad! Annars måste Grandma's i Göteborg få min röst. Gå dit så förstår ni varför de borde vinna. Vallgatan mitt i stan. www.grandmas.se

2010-09-10 @ 11:51:31
Postat av: ElsaBeata

Om det fortfarande går att nominera så är Lantliv i Leksand en klar aspirant som fysisk butik http://www.lantlivinredning.se/ trevlig personal, tar hem det man vill ha och mysig atmosfär. Den enda nätbutik man absolut inte kan vara utan är http://www.danskdesign.nu/

2010-09-24 @ 21:32:49
Postat av: Erik

Vilken lyckad tävling det verkar ha varit, massor av deltagare - kul! Synd att jag inte driver en inredningsbutik och kan vara med.

2011-08-04 @ 18:41:58
URL: http://www.upplevelse.com

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL