Carl Philip lanserar mer för Mema GAB

I samarbete med silversmederna och hantverkarna hos Mema/GAB i Eskilstuna har Carl Philip Bernadotte tagit fram ytterligare ett par nya delar i sin egen handtillverkade bestickserie CPB 2091. Tanterna på Östermalm lär enligt rykten shoppa upp sig som tokiga. Och man kan ju förstå varför. När en ung stilig prins med formförmåga sätter sin signatur på något, får det inte bara uppmärksamhet i pressen utan också fötter i de fina butikerna. Och i tider som dessa, med stundande kronprinsessbröllop, blir hans alster säkert årets bröllopspresent till blivande överklassbrudpar. För direkt billiga är de ju inte direkt. Förutom tilläggen förrättsgaffel, förrättskniv och tårtspade har Carl Philip nu även tagit fram ett fint selterglas i äkta silver med samma karaktäristiska rundning som återkommer på både kniv, gaffel och sked. Inspirationen sägs vara hämtad från internationella storstäder och dess arkitektur, och hans alster finns redan representerade i Nationalmuseums formsamlingar. Vad tycker du om de nya delarna från Mema GAB?

Kommentarer
Postat av: Camilla K

Hej Frida!

Utseendemässigt älskar jag CPB-serien och selterglaset såg ju verkligen urflott ut till den dukningen. Gillar däremot inte känslan när man håller i de tunna besticken. Tror inte de är särskilt bra att äta med om jag ska vara ärlig. :(

2010-06-01 @ 21:53:03
URL: http://camillak.com
Postat av: Karoline

Måste säga att jag inte är så överförtjust i dem. De ligger inte så bra i handen tycker jag. Själv samlar jag på Franska Liljan från GAB, lite mer gammeldags..

2010-06-01 @ 22:04:01
URL: http://www.kosmedics.se/blogg
Postat av: Karoline

Gammelfransk tror jag iofs de heter

2010-06-01 @ 22:04:46
URL: http://www.kosmedics.se/blogg
Postat av: Anonym

http://jamdesign.blogg.se/?tmp=01221614

2010-06-01 @ 22:20:49
URL: http://jamdesign.blogg.se/?tmp=01221614
Postat av: Lisa

Jag tycker att de är jättefina, har faktiskt matdelarna, som lanserades förra året. Har ätit allt från Pizza till oxfilé och de går kanonbra att äta med, man känner inte alls av att det är smala skaft.

2010-06-02 @ 07:14:33
Postat av: Erica

Besticken faller inte mig i smaken, tycker de ser lite 80-talsaktiga ut i formen... Mina finbestick är Arne Jacobsens för Georg Jensen, smala och nätta i formen och väldigt goda att äta med :-) Och de är i rostfritt så man kan köra de i diskmaskinen också!

2010-06-02 @ 09:49:35
Postat av: Andrea

Ha, GP sågade ju besticken totalt - recensenten skar sig på dem och tyckte att de var hemskt obekväma. Hittar dock tyvärr inte artikeln på GP:s hemsida men det var iaf tydligt att det var helt ogenomtänkt design.

2010-06-02 @ 18:04:10
Postat av: Anonym

Jag tycker att det ser ut som att han har tagit inspiration av plastbestick(engångsbestick) när han designat sina bestick... :-)

2010-06-03 @ 09:56:21

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL