Trendenser på väg: Vykort från Kivik

Här kommer nästa vykort, med en bildrapport från Kivik. Där besökte vi bland annat det berömda musteriet och bodde på Kiviks hotell, i ett rum med storslagen utsikt över den skummande Hanöbukten. Hotellet hade också ett SPA i källaren och en fantastisk trädgård med vilstolar där vi låg och läste tidningar i kvällssolen. Och till frukost serverades såklart äppelmust som komplement till apelsinjuicen. Gott!

Äpplena som hängde på grenarna nu i juli var som ni ser inte direkt mogna ännu, men det gör ju inget för vi har redan bokat en återresa. Den 23-24 september kommer vi tillbaka till Skåne igen för en gourmetweekend på Kafferosteriet, som arrangeras med anledning av Kiviks stora skördefest. Matintresset är signifikant för Skåne. Här är ett annat tips på det temat som du måste besöka om du är i trakterna kring Kivik: Österlen Choklad. En godisfabrik av rang som ligger i Skåne Tranås gamla skola!
Choklad Österlen
När man åker bil här i trakterna önskar man sig ganska snart alternativt örongodis till den raspiga lokalradion och de idisslande reklamkanalerna. Chevrolet Spark har förvisso föredömligt en AUX-ingång i stereon, vilket betyder att man kan koppla in sin Ipod, men kabeln glömdes hemma när vi åkte. En nödlösning blev därför att gå in på närmsta mack och botanisera bland samlingsskivorna för att kunna njuta av den grymma stereon. Jag minns inte när jag köpte en CD sist men slog till på Sex and The Citys filmmusik och en samling med klassiska operetter. De två favoritlåtarna som spelas på hög volym just nu är Alicia Keys Empire State of mind och Pavarottis La Donna é Mobile.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kommentarer
Postat av: Blogg by Maliin Stoor

Vilket ställe!Godis för själen/sinnena och gommen

=)Må gott och kör varligt!Maliin

2010-07-26 @ 12:17:30
URL: http://www.qreate.se
Postat av: Johanna

Vill tipsa om att köpa en sån kabel till iPoden om ni vill ha ytterligare variation. Vi stannade till i Falkenberg och köpte en sådan på vår roadtrip. Priset blev 10 kr, ganska värt istället för att köpa fler cd-skivor :) Hälsningar Johanna

2010-07-26 @ 12:45:49
URL: http://jolla99.blogspot.com
Postat av: Håkan

Superbra bilder, Frida! Vill dessutom passa på att tipsa om ett lite udda ställe när du ändå är i trakterna: Kulturmagasinet i Onslunda. (www.kulturmagasinet.eu). De säljer skandinaviskt 50- och 60-tal och där kan man göra fina fynd.

2010-07-26 @ 12:58:42
Postat av: Camillasnyahem

Vad roligt att läsa om er semester nere i Skåne! Vi semestrade där förra sommaren och jag blev verkligen förälskad.I Simrishamn finns ett ställe som heter "Bröderna Ohlssons skafferi" dit man kan ringa och beställa lunch som man får med sig i en korg (eller en fin papperspåse om man inte har vägarna förbi på tillbakavägen). Vi tog påsen och åkte ut till havet och åt lunchen, det var supermysigt! Ett litet tips från mig. :)

2010-07-26 @ 19:42:07
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Anderssonskan

Fina bilder som alltid!

2010-07-26 @ 22:17:24
Postat av: Hemmarikets Charlotte

Men du har ju just swischat förbi oss i Ystad :-) Jag är här med familjen en vecka och avverkar också Österlen...är det en trend tro? Kram Charlotte

2010-07-26 @ 22:54:30
Postat av: [room] by sofie

Jätteroligt att få följa med dig på er resa!!! Verkar som bilen går bra?!! Jag är ju uppvuxen i Ystad och somrarna har vi tillbringat i Baskemölla. Förstår att ni njuter av dagarna ;) Kram Sofie2010-07-26 @ 23:44:33
URL: http://roombysofie.blogspot.com/
Postat av: P

Som vanligt jätte fina bilder! Du är verkligen jätte duktig på att fota!

Ni ska inte testa på att lyssna på böcker i bilen? =)

2010-07-27 @ 07:52:32
Postat av: Sandra

Härlig blogg du har! :D Och tack för kommentaren i min blogg. Ha en fortsatt trevlig vecka! Kram Sandra

2010-07-27 @ 22:22:53
URL: http://www.sandraasp.com
Postat av: moi

du kan också knalla in på vilket teknikmagasin som helst och köpa en fmsändare att koppla till cigarettuttaget och på så vis sända ipodljudet till bilstereon. Det är plättlätt :)

2010-07-30 @ 00:13:15
URL: http://jagstryperkatten.blogspot.com
Postat av: Frida

Tack för alla fina komplimanger om bilderna! Och tack för tekniktipsen. Har en radiosändare hemma i lådan ,men även den glömdes på resan. I Skåne kryllar det inte av teknikmagasin men det kanske finns fler när man närmar sig de större städerna. 10 kronor för en ny kabel lät ju inte alls farligt :-)Charlotte:

Visst är det en trend, åtminstone i bloggosfären. Och inte bara i "inredningsbranschen" :-). Även Ebba Von Sydow, Karolina Skande på Hotspot spenderar ju semestern här i söder.

2010-07-30 @ 14:17:27
URL: http://www.trendenser.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL