Fina korgar från Piet Hein Eek

Jag har inte hunnit slutföra något inlägg om andras inlägg från Milanomässan 2010 ännu. Delvis för att rapporteringen varit gles, det har mest suckats om askmolnet och talats om att det inte var som det brukar i år. Dels för att jag själv jobbar och far som en liten iller i dagarna. Idag åker jag upp till Stockholm, igen. Den här gången på jurymöte inför Stora Detaljhandelsdagen. I vilket fall har ett par guldkorn som svischat förbi i rapporteringen fastnat på min näthinna. Det här är ett av dem. Fair Trade tillverkade korgar av spillträ från den omskrivna Holländska formgivaren Piet Hein Eek som gjort sig känd för sina udda och lappade möbler. Äntligen en produkt som går att ta in i ett normalt hem, tänker jag. Jättefina, speciellt om man tröttnat lite på gummidäckskorgarna. Finns bl a att beställa från Le Souk. Tipstack till Style-Files.

Foto: pressbilder Piet

Hemnet-inspiration deluxe

Alla har vi några speciella bilder som förföljer oss eller minst ett par fina hem som ligger djupt lagrade i vår minnesbank. Interiörer som har fastnat lite extra och påverkat vårt tycke och smak. Personligen har jag länge haft en hang up på på den här lägenheten, som synts lite här och var i olika sammanhang. Nu skvallrade stylisten Lotta Agaton om att den är till salu på Hemnet. Till det facila utgångspriset av 6,5 miljoner. Om du har några kronor över - köp! Om inte, titta och njut! Den här lägenheten är ju så fin att det inte finns ord för det. Vem bor där, undrar jag? Via objektsbeskrivningen fick jag i se många fler vinklar och vrår som än dem jag skådat förut. På mäklarens sajt hittar du fler bilder.

Foto: Objektsbeskrivning från Hemnet, Per Janssons mäkleri

R.O.O.M har öppnat igen!

Det lär knappast ha undgått någon Stockholmare, men för er som bor utanför huvudstaden kanske det kan vara värt att nämna ändå. Den populära inredningsbutiken R.O.O.M som gick i graven för en tid sedan har återuppstått igen. Den här gången med ny ägare och ny adress. Nu hittar man dem inte längre ute på Kungsholmen utan mitt i centrala stan. R.O.OM återfinns numera i varuhuset PUB, på allra översta våninsgplanet. Applåder för det! Jag sprang förbi som hastigast på väg till Berghs tidigare idag och hann bara scanna av butiken under en turborunda innan jag var tvungen att kila ut igen, men jag kan lova att det kändes värt ett besök till. Vid nästa Stockholmstripp hoppas jag hinna se mer. Vill du se mer av interiörerna kan jag rekommendera de två journalisterna Maria och Sandras bloggar, de hade nämligen möjlighet att vara med på pressvisningen i förra veckan. Så här tjusigt var det pyntat på utsidan. Som sagt, det är ingen risk att man missar det om man är i centrala Stockholm den närmaste tiden.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Zweed

Innan jag kastar mig in i en taxi till Landvetter, för att delta i det sista kurstillfället, måste jag bara visa ett par alldeles färska bilder på Moodi från det nya svenska inredningsföretaget Zweed. Moodi är en uppdaterad version av 1950-talets avskalat eleganta sideboard. Form och design Håkan Johansson. Tillverkningen ser lokalt i Stockholm vilket är ett plus. Jag gillar också att man som kund kan välja mellan ett hundratal olika färger på luckorna, liksom mellan olika träslag. Snyggt jobbat! Jag vill se mer.

Foto: pressbilder Zweed

Bröllopsdukning med rosentema

Med untantag för det senaste inlägget om IKEA's bröllops- och festkampanj var det länge sedan jag postade något i kategorin dukningstips. Men på tal om just bröllopsdukningar så har jag fått tillåtelse av min vän Anna att visa några av alla de bilder jag fotade när hon gifte sig i somras. Som parentes kan nämnas att det här var ett av de absolut roligaste och vackraste bröllop jag någonsin varit med om. Allt var otroligt genomtänkt. Dukningen gick i Annas favoritfärg rosa, med svart som accentfärg och vareda detalj var enhetlig och höll färgskalan. Från brudbukett och festlokalspynt till brudgummens rosa strumpor. Med massor av prunkande blommor och blad på borden och ett genomgående rosentema lyckades de rama in hela den stora festlokalen i Fiskebäckskil och göra den till sin egen. Själv kommer jag nog att bära med mig Annas pappas tal, till henne och Kristoffer, som det allra vackraste minnet. Men det är en helt annan historia. Här är i alla fall några detaljbilder att inspireras av. Kanske kan du hitta någon idé att låna om du liksom kronprinsessan går i bröllopstankar i sommar?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

IKEA dukar upp till fest

Jag har velat suga på den här karamellen lite, för att ge andra bloggare en chans att skriva om bilderna först. Det här är ju en kampanj skapad av reklambyrån där jag arbetar om dagarna, så jag haft förhandsinfo eftersom jag varit involverad. Men nu verkar nyheten vara ute på nätet så då vill jag också passa på att visa IKEA's nya festkampanj. Den är ju så fantastiskt fin! I vår finns som alltid många anledningar att fira med alla stundande födelsedagar, dop, studentexamens och skolavlsutningar. Och i sommar väntar en av årets kanske största fester - kronprinsessbröllopet! Det firar IKEA genom en stor inspirationskampanj med sex olika dukningsteman. På ikea.se/fest bjuds det på massor av dukningstips och tricks. Dessutom har du chans att vinna ett eget bröllop genom att fria på Facebook. Alla bord och bilder är stylade av Lo Bjurulf och plåtade av den kända fotografen Denise Grünstein. Som sagt, jag vet att jag är lite partisk, men visst är bilderna helt underbara! Eller? Hiss eller diss? Vad tycker du? Jag är supernyfiken.

Foto: Denise Grünstein, styling Lo Bjurulf

Etta and the City

Jag får ofta mail och frågor från läsare som bor trångt, med önskemål om tips på hur man kan inreda på liten yta. Till alla er kommer här en länk till Sköna Hems reportage "Etta and the City", som ni bara inte får missa. Varrför? Jo, här handlar det inte så mycket om klyschigt "smart förvaring" och praktiska lösningar, utan om kompromisslös kärlek till inredning och ett stycke enreummare, som trots få kvadratmeter, känns som en rymlig och luftig lägenhet. Kolla möblerna, konsten, ljuset och hotellkänslan. Inte en enda hopfällbar kompromisslösning så långt ögat kan nå. Snyggt!

Foto: Pernilla Hed, publicerat med tillstånd av Sköna Hem

Tradera + Trendenser

Just nu kör Tradera en stor kampanj med några kända bloggare där vi har fått lägga ut saker som rensats bort vid den privata vårstädningen. I mitt fall handlar det om ett helt gäng bokstäver i trä, som inte längre får plats. Vill du köpa någon av dem hittar du dem här. De är rätt stora, och några av dem kommer från en gammal butiksfasad. Har själv letat som en gnu efter dem via vintagebutiker och kan avslöja att dessa normalt kostar ett par hundra styck så skynda fynda! Passade också på att lägga ut ett par olika fönsterlampor, som stått oanvända i ett tag. Hoppas de kan få nya glada ägare!

På tal om orange

På tal om Hermès och orange. Det är ju faktiskt rätt snyggt som pigg accent till en i övrigt svart och vit bas. Kanske inte senaste senaste i färgväg, då är det tydligen brunt som gäller, men ändå ack så fint. Jag som är på jakt efter en vårigare kulör att bryta av med kanske skulle inspireras av emballaget till ovan nämnda leverantör. Se bara så fint det är här, i miljöer stylade och fotade av paret Lawett.

Foto: publicerat med tillåtelse av Marcus och Sofie Lawette (fotograf och stylist)

Nyshoppat och nyuppackat

Nu var det länge sedan jag uppdaterade er på mina senaste inköp. Jag har ju varit mer eller mindre på resande fot de senaste veckorna, men här ser ni i alla fall bilder på två helt onödiga och en nödvändig måste-ha-grej som jag precis packade upp från resväskan. Gissa vad som är vad av de nyshoppade tingestarna? Allt är ju en tolkningsfråga. Som ledtråd kan jag avslöja att den mer användbara diton införskaffades i London och som en liten parentes i sammanhanget kan nämnas att den ena non-funkis-mojängen råkade bli fel. Man kan ju välja att bli grinig över det, när man plockar upp sitt paket, drygt 50 mil från butiken man handlat den i. Eller också kan man välja att se det som en anledning att gå tillbaka och shoppa den rätta (alltså ännu en till) nästa gång tillfälle bjuds.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Butikstips i Stockholm med dansk vintagedesign

Nu har jag varit ännu en vända i Stockholm. Jag går ju på jobbkurs där två dagar i veckan under hela april och en bit in i maj. Även om det varken hinns eller orkas med mer än ett par promenader till och från Berghs och hotellet så kan det räcka för att springa på fantastiska butiker. Dagens tips är ett exempel. Vi bor ju på Strandvägen och passerar alltid Carl Malmsten, Dux och Svenskt Tenn - men igår fann vi något helt annat. På en av Östermalms "bakgator" ligger den här guldgruvan. En helt fantastisk vintagebutik, fylld från golv till tak med designklassiker i form av lampor och möbler. Stort tack till min kollega Lotta som råkade springa på den när hon skulle köpa sushi i omgivningarna kring Diplomat. Bor du i eller ska du till Stockholm snart? Kolla in butiken Gamla Lampor/ Copenhagen Design på Almlöfsgatan 3!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Bakom kulisserna med Jimmy Schönning

Nu har Åhléns släppt ännu ett kampanjsamarbete med kändisstylisten Jimmy Schönning. Jag har varit väldigt imponerad av hans tidigare inredda miljöer, framförallt de två som kom ut innan påsken. De här är nog det svagaste hittills, men det beror mer på valet av location och timingen (än känns sommaren och lata dagar vid poolkanten långt borta för min del) och det kan ju antagligen inte Jimmy själv styra. Kul var det i alla fall att få följa med bakom kulisserna och få se hur själva plåtningen gick till. Visst är det ett nytt grepp? Har aldrig sett det innan. Tummen upp för det i alla fall! Är du också nyfiken i en strut och gillar att se mer än den glättiga ytan, så kan du hitta "behind the scenes bilderna" här.

Foto: skärmdump av kampanjsajt på Åhléns.se

Lycka är...

...ett gäng körsbärskvistar i en vas, precis när blommorna har slagit ut och bladen är sådär härligt skira och gröna. De här vackra sakerna står i mitt vardagsrum just nu, och sprider vårkänslor med sin blotta uppenbarelse. Fint! Den extra energin kan verkligen behövas också, eftersom jag måste jobba resten av kvällen. Imorgon håller jag nämligen föredrag om sociala medier i Uddevalla, så det ska skrivas manus, fixas och grejas både inför det och resten av veckan. För sen är det ARU-utbildning på Berghs halva måndag och hela tisdag, i Stockholm. Vi tentar i slutet av maj och sen får det vara nog med pendlandet för ett tag. Jag har ju åkt upp och ner mellan Göteborg och huvudstan som en skottspole sista tiden. Håll utkik här inom kort, strax kommer en ny spännande bloggtävling upp som lite pausmusik medan jag jobbar undan bakom kulisserna. Hoppas att ni får en riktigt skön söndag kväll!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Tips på inredning till balkongen

Nu börjar våren komma till Göteborg och när solen kikar fram mellan molntussarna värmer det riktigt gott. Det är inte utan att det kliar i fingrarna när jag kikar ut på den än så länge ofixade balkongen. Det börjar bli dags att ta itu med årets planteringar. Efter att ha surfat runt på nätet efter inspiration har jag bestämt mig för att kasta de tråkiga balkonglådorna och varva teracottakrukorna med gamla SSA Sockerlådor i trä. Riktigt fint! Se bara på de här inspirationsbilderna från mäklarfirman Alvhem och bloggen Fyra årstider. Lådorna kan fyndas för 100-300 kr på Blocket, hos antikhandlare eller på loppis.

Foto: Alvhem Mäkleri och Styleroom

Lyxfrukost

När man har varit borta hemifrån så mycket som jag har de senaste veckorna så är det egentligen en lyx bara att få äta frukost vid sitt eget köksbord. Men för att lyxa till det ytterligare litegrann serverade jag mig själv den vanliga frukostyoughurten med jordgubbar den här gången, och hällde upp mitt morgonte från den nya servisen Musselmalet Mega som stått på min önskelista i evigheter. Surdegsbröd från Alvar och Ivar på det och nu är jag mätt och belåten, redo att ta itu med min lördag.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Guldägget vs. Milanomässan 1-0

Jag hoppar strax på ett tåg till Stockholm för att åka upp till Guldägget, vår största reklamtävling i Sverige och den årligt återkommande branschfest som alltid följer efter prisutdelningen. Jag åker upp tillsammans med hela reklambyrån jag jobbar på och håller tummarna för att det blir två riktigt glada och givande dagar. Av förklarliga skäl blir det dock ingen Milanomässa för min del det här året. Så typiskt att två roliga saker krockar med varandra, för det är ju än så länge lite svårt att celldela sig och vara på två ställen samtidigt. Men, jag hoppas kunna rapportera från mässan ändå - på distans, lite senare i helgen. Ha en fin torsdag så länge och håll tumamrna för oss ikväll. Vi ses på lördag igen!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se bild på mässbyggnaden Salone Del Mobile 2009

Pia Ulin för Dwell, maj 2010

Ni har väl inte missat att det är vår svenska fotograf Pia Ulin som har fotat omslaget till majnumret av Dwell. På tal om trätrenden så verkar den ha nått sin kulmen nu (även om jag fortfarande kan tycka att det känns lite som att bo i en bastu när det ser ut såhär, men det har nog mer med mitt Norrländska påbrå att göra). Trärent überalles. Inne i tidningen finns ett hemma-hos-reportage som Pia fotat, på samma tema. Tidningen Dwell är amerikansk men brukar finnas på Pressbyrån och Pressstop.

Foto: Pia Ulin, Dwell magazine

Lyx vs. budget: gummikorgar av bildäck

För något år sedan dök Dacarrs gummikorgar av återvunna bildäck upp överallt i inredningsreportagen. Varenda stylat heminredningsreportage hade en sådan i något hörn. Fylld med tidningar, ved, blommor, leksaker, garnnystan und so weiter. Som alltid, när något blir populärt, kommer billigare efterföljare ut på marknaden. Här är en billigare gummimodell från Rusta som finns med bland deras vårnyheter. Det jag är mest nyfiken på är om båda tillverkas efter samma miljövänliga princip. Någon som vet?

Lyx: Orginalkorgen från Dacarr, gummikruka i storken Medium pris hos Bagaren&Kocken 495 kr Budget: Gummikruka, svart med vita sömmar från Rusta 99 kr

Therese Sennerholt

Nu är jag hopplöst sist på bollen, för när de här nya pressbilderna på Therese Sennerholts citattavlor släpptes på Lotta Agatons blogg häromdagen fick de fötter i bloggvärlden. Nu syns de överallt. Alla skriver om dem. Och jag som själv jobbat och rest melllan Stockholm-Göteborg-London den senaste veckan har inte alls hunnit med att posta dem. Attans. Men, det betyder ju inte att jag inte kan göra det nu. Eftersom jag gillar dem så mycket vill jag visa dem ändå. Säkert finns där någon som missat hennes roliga budskapsknorrar. Vill du se fler tavelmotiv kan du göra det här. Vill du köpa kan det göras här eller här, via Rädda Barnens designshop. Toppeninitiativ tycker jag.

Foto: Guido Hildebrand för Therese Sennerholt (pressbilder)

NK + Paul Smith + Stelton + bröllop

Nu börjar anspelningarna på kronprinsessans stundande bröllop att rassla in i mailkorgen. Pressrelease efter pressrelease lyfter det dukade bordet i olika former och leverantörerna slår nästan knut på sig själva för att bräcka varandra. Alla vill prata festdukningar, alla vill att vi ska fira extra även hemma och alla bjuder på "de bästa tipsen" för hur vi bäst kan göra det. Snyggast hittills är dock inbjudan som kom från NK, se bifogad bild med illustration. Helt i min smak. De kommer arrangera en kundkväll för klubbmedlemmar på temat fest och bröllop den 28 april. Förutom inspiration kring det visas även den unika utställning med Paul Smith för Stelton. Spännande! Jag ska försöka peta mig dit om det hinns med i schemat.

Bild: Illustration NK Stockholm

London på fem fingrar

Innan jag hoppar på planet från Heathrow tänkte jag sammanfatta mina fem bästa besöks- och shoppingtips i London, för dig som är intresserad av inredning och design. En "miniguide" som kanske kan vara intressant om du planerar en resa hit inom kort och vill passa på att se mer än de klassiska servärdheterna. Det här är också några av de stopp vi gjort under helgen. Även om två dagar går ganska snabbt så känns det som om vi hunnit med en hel del. Innan ni scrollar vidare vill jag bara flagga för att jag kommer vara på kurs måndag och tisdag nästa vecka. Det finns med andra ord risk för att det blir glest mellan inläggen ett par dagar framöver. Men om inte annat så ses vi igen på onsdag, i vanlig takt.

1.) The Saatchi Art Gallery, Kings Road Chelsea
Reklamguryn Saatchi & Saatchi har köpt en gigantisk byggnad, totalrenoverat och byggt om huset till ett stort galleri fyllt med det senaste inom modern konst. Fritt inträde. Garanterad inspiration.


2.) Liberty, i närheten av Carnaby Street
Tänk dig NK, inslaget i en storblommig tapet. Det här är ett halvgalet varuhus i fyra våningsplan, fyllt av produkter från både välkända preimumvarumärken och yngre "up and coming" ditos. Kreativ butiksexponering skapar en fantastiskt inspirerande och shoppingvänlig miljö.


3.) Antrophologie, finns både på Kings Road och Regent Street
Urban Outfitters Anthropologie finns på två olika ställen i London. Båda butikerna bågnar av inspiration på alla håll och kanter. Kolla bara in hur trapporna, som förbinder de olika våningarna med varandra, har klätts in i levande växter. Häftigt! Här finns både kläder, smycken och inredning i en salig blandning. I både bokstavlig och bildlig bemärkelse. Det känns som att komma till himlen.


4.) The Conran Shop/The Michelin Building + restaurang Bibendum, Fullham Road
Gillar man design får man inte åka till London utan att ta ett stopp på The Conran Shop vid Fullham Road. Ligger cirka 40 minuters promenad från centrum, och den kan du ta genom vackra parker, Buckingham Palace och överklasskvarteret Belgravia. Det gamla Michelin-huset har otroligt fina blyinfattade fönster från husets ursprungstid, en restaurang vars mat inte kan beskrivas med ord (förutom "dyr" då, möjligtvis) och en underbar inredningsbutik i bottenplan - fylld med bästa av det bästa från designvärlden, utvalt av Terence Conran. Får du inte med dig möbler på planet så kan du i alla fall botanisera i bokavdelningen och tavelgalleriet. Där finns en diger samling inspirationsböcker och väggkonst.


5.) Primark, längst upp på Oxford street
Även om jag själv får stressutslag av den här butiken (det är så mycket folk härinnne att man knappt tar sig fram - allt går i snigelfart!) så kan jag tänka mig att det är ett shoppingtempel av rang om man gillar att fynda och är begåvad med en stor portion tålamod. För även om det går långsamt att mosa sig runt i gångarna så har Primark skruvat upp tempot i begreppet "fast fashion" med en sådan hastighet att man blir helt yr i huvudet. De har trendiga lågprisplagg med billigare priser och högre modegrad än H&M någonsin kan drömma om. Dessutom säljer de även inredning och accessoarer för hemmet till en lika obegripligt låg peng. Så, man kan utan att ljuga säga att Primark levererar på löftet "massmode". Med besked. Ett litet plus måste de få av mig för att de använder svenska Lisa Bengtssons tapet Familjen i skyltfönstret just nu!

London calling

Jag är normalt sett en väldigt planerad person, men ibland måste man ta livet lite på uppstuds också. Så, när jag blev tillfrågad om jag ville hänga med till London i helgen kunde jag bara inte tacka nej. Igår blev bokningen klar, och nu är jag på plats. Hurra, hurra! Jag har jobbat som en gnu det sista och knappt hunnit förbereda mig, än mindre packa ordentligt, men man måste ju ta vara på de tillfällen som ges i livet och tack vare bloggvärlden har jag hittat massor med bra butiks- och shoppingtips i sista stund. Det var ju snart tre år sedan jag var här senast och det har öppnat massor med spännande butiker sedan dess. Vi planerar bland annat att besöka Anthropologie som öppnat på Kings Road i vår, liksom det obligatoriska stoppet på The Conran Shop. Bor gör vi vid Trafalgar Square. Om det finns tid över kanske det blir ett eller annat inlägg från London i helgen, annars kommer en reserapport på måndag. Nu, ska vi ut och göra stan!

Bilder: Kollage av foton från Istock, Purple Area, Panoramio, Hotel Club Quarters, Time Out

Svalt sovrum

Den här bilden, plåtad av Magnus Anesund, tycker jag visar klassiskt duvblå bäddtextilier på ett helt nytt sätt. Man behöver inte alltid klysch-styla på traditionellt manér (typ krispiga lakan i lantlig miljö, med vindbris i gardinen och solglitter utanför fönstret). Mot mot trärena detaljer och ruffrustika väggar får de här klassiska lakanen istället en helt annan känsla. Me like a lot. Som man säger på bloggspråk.

Foto: Magnus Anesund, VOL

DAY Summer 2010

Jag äger inte en endaste pryl från Danska DAY, det ska erkännas, men deras nya katalog och kampanjbilderna för sommaren 2010 tilltalar mig verkligen. Åtminstone som tittgodis. Jag tror att det är den duvblå färgen i bilderna och den somriga känslan som de har lyckats fånga så väl, med så enkla medel. Dessutom befriande fritt från den klassiskt soliga och überkäcka drömmen om den perfekta julidagen som andra i branschen nästan alltid tar till när det ska plåtas vår- och sommarkollektioner.

Foto: DAY Home

Snyggaste fasadsiffrorna?

Om jag bodde i ett hus skulle jag inte tveka en sekund att slå till på de här snygga fasadsiffrorna. Kolla runt i inspirationsgalleriet och se så fint det blir med oversizade och snygga typon i olika konstellationer, istället för de tråkiga standadermodellerna. Antingen kan man ju sätta upp dem som just sifffror, eller som bokstaverade sådana. Och man behöver ju inte bo i en putsad funkisvilla, det blir ju faktiskt ett lyft även på de traditionella hustyperna också. Eller vad tycker du? Hiss eller diss?

Foto: Fasadsiffra.se

Rie Elise Larsen

Ni vet hur det kan bli. Man har det på tungan, men har plötsligt glömt vad man skulle säga. Lite så har jag känt sedan jag fick Formex pressrelease om Happytemat. "Vad sjutton är det jag blir påmind mig om?" Det gick en stund, jag glömde bort vad jag glömt bort, och då vips kom jag på det. Rie Elise Larsen. Ah. Den danska papperskonstnärinnan som också gör inredning. Lite så känns Formex kommande tolkning. Patchwork, pasteller, galna mönsterkombinationer, rörig studio, dagsljus och kreativ optimism. Eller hur?

Foto: Rie Elise Larsen

Formex nästa trendtema - Happy

Precis när jag gick på påskledighet plingade det till i inkorgen, av ett pressmeddelande från Formex som precis släppt sitt nästa trendtema tillsammans med det arbetsnamn som kommer att forma höstens mässa. "Happy" är det nya ledordet. Efter dystra tider, finanskriser och lågkonjunktur suktar vi efter optimism och framtidstro igen. I inredningsvärldens tolkning handlar "Happy" om passionsköp, kärleken till inredning istället för styling, att våga bjuda hem till fest, om den spirande lusten till att umgås och om kärleken till våra hem. Liksom om pastelliga 50-talsfärger och en halvgalen mix av småmönstrat, rutigt, randigt, blommigt med en bas av gråa nyanser. Det är dags att slappna av och sänka garden. Att satsa på det du tycker om i en härlig personlig, och vågad blandning. Spännande!

*


Hoppas att ni får en riktigt fin påskhelg allihopa. Själv hoppar jag strax på ett tåg till Stockholm för en långweekend i huvudstan. Det känns lite ovant att inte åka dit i ett jobbärende, men samtidigt väldigt kul att faktiskt ha tid att stanna upp och njuta av allt det fina som stan har att erbjuda. Det har blivit en del resande fram och tillbaka sista tiden och bara den kommande månaden har jag inte mindre än 8 st. tur och returresor inplanerade för jobbets räkning, så den här helgen kan verkligen behövas för att jämna ut min privata relation till Stockholm. Imorgon stundar den stora konståkningsshowen Stockholm Ice i Globen (som kuriosa kan nämnas att jag själv faktiskt tränat och tävlat i konståkning i 15 år och dessutom varit domare med T1-licens en gång i tiden). Därutöver ska vi bara ta vara på tiden, äta gott, njuta av hotellfrukosten och inte rusa iväg för att hinna till ett möte, strosa på stan och träffa kompisar. Det ska bli väldigt kul! Kanske blir det en del shopping också, men inget bloggande. För i helgen ska jag vara riktigt ledig, på alla håll. Jag hoppas att ni också får möjlighet att vara det. Man behöver det ibland. Jag önskar er en riktigt glad påsk med massor av god mat och godis. Vi ses nästa vecka igen!

Modern påskdukning

Du som söker dukningsinspiration inför påskhelgens alla stundande middagar, bruncher, släktkalas och trevliga stunder till bords måste jag rekommendera Åhléns mycket lyckade samarbete med inredaren Jimmy Schönning och matkreatören Renée Voltaire. De har dukat upp ett antal olika temabord med påsken som en gemensam (gul) tråd. Riktigt fina, genomförbara och roliga idéer för både stora och små sällskap. Hatten av till Jimmy för väl genomförd styling.

Foto: från Åhléns.se, dukning av Jimmy Schönning och recept av Renée Voltaire

Annons
Annonsera