Annons

Husmusen byter namn till Trendenser.se

Nu är det äntligen klart. Efter månader av beslutsångest och över 1000 förslag i namntävlingen, har det så äntligen blivit dags att byta adress på min inredningsblogg. Det har inte varit någon lätt uppgift och många av namnförslagen har tyvärr inte fungerat, trots att de varit riktigt bra. Ibland har det berott på att domänerna redan varit tagna, ibland för att förslagen varit ”generiska” och ibland för att de liknat varumärken som redan funnits registrerade hos PRV. Lurigt! Men, nu är det i alla fall klart.

Det nya namnet blir:
Trendenser.se

Varför? Jo, därför att:
1.) en majoritet av de namnförslag som kom in handlade om att jag skriver om trender och tendenser inom inredning och design. Exempel på några sådana har varit: designtrender.se, hemtrend.se, inredningstrendenser.se, designinfluenser.se etc. Så, jag slog helt enkelt ihop orden trender + tendenser + influenser och bildade ett eget begrepp trendenser som var möjligt att varumärkesskydda.

2.) jag inte bara vill spegla de trender som företagen startar med sin produktutveckling, utan också lyfta fram de tendenser som vi konsumenter själva driver på genom våra val och hur vi vill ha det.

3.) jag saknar ett forum som sammanfattar det som händer just nu. Svenska Moderådet, Colourhouse, Kairos Future, Viewpoint, Trendgruppen mfl. är jätteduktiga på att spana efter trender som ligger långt fram i tiden – och de flesta tidningar har ett par månaders pressläggningstid – men ingen bjuder på information om vad som är aktuellt idag. Det tomrummet tror jag att Trendenser.se kan fylla.

Kommer du ändra konceptet nu?
Nej, jag kommer att blogga på som vanligt om hem, inredning, design, nyheter, trender och modernt pyssel. Oroa er inte för det. Jag ska inte bli opersonlig och tråkig nu. Däremot kommer jag att lägga till en funktion som ger mig möjlighet att fråga er läsare saker om olika saker och ta tempen på vad ni gillar just nu – som en slags trendbarometer. På så vis kommer inte informationsflödet bara att utgå ifrån vad företagen lanserar och erbjuder just nu, utan också ta den omvända vägen från er till företagen som levererar inredning och design av idag. Tillsammans kanske vi dedikerade inredningsintresserade kan påverka utbudet i branschen mer än vi tror genom att berätta vad vi tycker tillsammans. Den tvåvägskommunikationen tror jag kan bli ett ”Bloggande version 2.0”.

Vem vann då namntävlingen?
Eftersom Trendenser.se är ett namn jag kommit på själv har jag valt ut fem finalister som ska få vara med i steg två, i en deltävling där uppgiften går ut på att skriva en slogan till Trendenser.se

Dessa fem finalister kommer att annonseras här på sidan när de är underrättade och har bekräftat att de vill delta i finalen. Om de avböjer går turen till nästa på min tio-i-topp-lista. Håll utkik här på sajten och i din mailbox under de närmaste dagarna med andra ord!

Och slutligen vill jag bara säga:

Ett stort tack för allt engagemang i tävlingen och alla de genomtänkta förslag som ni bidragit med!
Ett minst lika stort tack till Svenssons i Lammhult som ställde upp och sponsrade namntävlingen.
Ännu ett tack till Milk som hjälper till med layouten, Beckers Nya Hem som gör det möjligt och till Jonas som har slitit sitt hår flera kvällar i rad för att få allt att fungera via Blogg Esse. Och givetvis också till Jakob NortoftNordic Law dom har hjälpt mig med alla juridiska turer kring nambytet och varumärkesregistreringen.

Sist men inte minst, glöm nu inte att ändra era bokmärken och länkar till Trendenser.se; inom kort försvinner husmusen.blogg.se helt och hållet.

Kategorier:

Kommentarer

  • Lina skriver:

    Vilket jättebra namn! Tycker det speglar din blogg mycket väl!

  • smäm skriver:

    grattis till ett kanonnamn!! 😀 kul med nytt, passar utmärkt!

  • Lina skriver:

    Lysande!! Grattis till det nya namnet!

  • Hem och lycka skriver:

    Varmt lycka till med den nya bloggen, kanonbra namn!

    Mia

  • Jenny skriver:

    Den är grym Frida ! 🙂 Har vart himla kul att vara med under en del av resan och bloggen är rikigt lyckad 🙂

    Kram praktikant Jenny

  • Hej Frida. Namnet speglar helt klart det du gör och jag ser fram emot dina "temp-mätningar" – tror precis som du säger att det är nästa steg i bloggutvecklingen.

    Tycker dock att den nya trendenser-bannern i topp ser lite byråkratisk ut. Lika kul som en Sifo-undersökning. Din blogg är inte sifo utan lustfylld…

  • fröken Kumlin skriver:

    Mycket bra namn. Gärna en större portion trender framöver. =)

  • Linus skriver:

    Oj, det var inte i närheten vad jag förväntat mig… Jag saknar redan Husmusen… 😛

    Men jag måste ju säga grattis Frida, lycka till med "nya" bloggen! 🙂

    Kram

  • Grattis till ett mycket lyckat namnval. Ser fram emot att följa dig på din nya adress!

  • Verkligen en proffsig övergång Frida! Namnet ligger lite ovant i munnen men jag tycker det är spännande och finurligt… Massa lyckoönskningar! Kram

  • Purple Area skriver:

    Vad kul, att du äntligen hittade något som kändes rätt. Trendenser är ett jättebra namn!

  • Malin Björling skriver:

    känns som ett bra val, mitt förslag var skittöntigt i jämförelse he he, lycka till med namnet/bloggen. Mvh Malin

  • Vicke skriver:

    Härligt Frida GRATTIS till det nya namnet som passar dig och din blogg helt perfekt!
    Kram och lycka till:D

  • Terese Alvén skriver:

    Världsbäst. Det är vad du är. Toppennamn och grym motivering. Kör hårt!

  • toppen! älskar bra "hittepåord". lycka till!

  • Janne J skriver:

    Intressant val! Kan inte påstå att jag kommit på något bättre själv, även om jag försökt.

    Min spontana känsla: Det skalas av lite värme och personlighet! Namnmässigt blir det ett närmande mot ett typiskt inredningsmagasin.

    Men spontana känslor är övergående och det är med all säkerhet bara en vanesak.

  • Skont Hemma skriver:

    Ett toppennamn!

  • Arvid skriver:

    Din RSS heter fortfarande Husmusen även efter att jag lagt till den igen. Om det inte redan var uppmärksammat 🙂

  • Anonym skriver:

    Härlig ny stil på din blogg. Grattis till namnbytet!!
    //Linda

  • Ida skriver:

    Grattis till nya namnet! Enkelt, snyggt, mitt i prick!

  • Ida skriver:

    Grattis till nya namnet! Enkelt, snyggt, mitt i prick!

  • Jenny skriver:

    Hej Frida, blev ju ett superval! Kul, finurligt med flera ord i ett och det speglar vad du skriver om. Är glad att du inte valde Hemtrend.se 😉 Lycka till nu med allt!
    Krami.

  • Mycket bra namn! 🙂
    Kram!

  • Spännande att äntligen få veta vilket namn det blev. Jättebra och återspeglar väldigt bra vad du skriver om! Men vanans makt är stor. 🙂 Det tar nog ett tag att vänja om sig, från husmusen till trendenser. Jag hänger med även i fortsättningen! Lycka till!

  • Ninnie skriver:

    Bra val av namn måste jag säga! Kul med lite förnyelse även om det bara är ett namnbyte! =)

  • Yepp, det blev ett bra nytt namn. Tycker det är kul med ord som säger något om vad det är – oavsett om de redan finns eller är påhittade.

  • Linda skriver:

    Grymt bra namn!

  • Isabelle skriver:

    Vilket kanonnamn! Det beskriver ju väldigt bra det du håller på med. Och roligt med ett nytt begrepp. Helt säkert kommer vi att få höra trendenser i många sammanhang framöver. Oavsett namn så är din blogg en ständig källa till inspiration. Stort lycka till med trendenser.se!

  • Malin skriver:

    Superbra ju!!!

  • Marie skriver:

    Trendenser är ett jättebra namn!
    Men gud i himmelen vilken tråkig layout din sida har fått! Kall färg. Skittråkig "logga" med hustaken – ser ut som en panel i Villaägarnas eller nåt.

  • Martina skriver:

    Intressant namnval:) Kommer bli ovant ett tag, men sätter sig säkert snart.

  • Sylvia skriver:

    det var man ju inte i närheten av,fast jag tänkte till i början,kul sätta ihop ord

  • Proforma - Irene skriver:

    Bra namn som speglar just det du skriver om! Blir ovan till en början men man vänjer sig snart och naturligtvis följer jag med i fortsättningen!

  • Karin skriver:

    Tufft namn, passar som handen i handsken 🙂 Däremot håller jag med föregående talare om att det är en riktigt tråkig design, men smaken är ju som baken, bara du är nöjd, det är ju din blogg! Lycka till nu, och jag hänger definitivt med i fortsättningen!

  • Marie skriver:

    Hej Tyra
    Tänkte påminna dig om att jag öppnat min webbshop nu är du intresserad av att länka eller sprida denna nytet vidare har jag ett par örhänge som gåva.Om du gillar den =) Gå in via bloggen och kolla uppgifter.Webbshop http://www.stropp.se
    Ha en bra kväll

  • Hej Frida, vilket jättebra namn det blev, supergrattis! Det känns verkligen som det passar dig. Däremot måste jag få hålla med Solåkra + Marie om layouten..

    Man saknar lite "kärlek & värme"! Jag tycker att du har en härligt inspirerande och upplyftande blogg, kan förstå om du kanske vill låta "inläggen" tala för sig själva och stå för designupplevelsen, men det känns ändå onödigt svalt och kargt.. Stiligt och elegant givetvis, men kanske är det färgskalan + "symbolen" som spökar lite? (Men det här kanske är en "work in progress" design)?!

    Hursomhelst, STORT lycka till med allt! 🙂

  • InneoUte-Malin skriver:

    Bra namn. 🙂 Ska bli spännande att följa din fortsatt resa!

    Du är en sann förebild för många unga tjejer. Stark, driven, målmedveten och framåt. Grymt imponerad! Önskar dig all lycka i din fortsatta framfart i vårt avlånga land. 🙂

  • Hanna skriver:

    Mycket bra och passande namn! Ser fram emot att få fortsätta följa dig!

  • Maria skriver:

    Vilket bra och genomtänkt namn. Tror trendenser kommer att bli något många talar om i framtiden, inte bara i form av din blogg utan som ett helt nytt ord.

    Jag förstår absolut namnbytet men för mig kommer du nog ändå alltid att vara husmusen.

  • Ann-Sophie skriver:

    Bra namn! Men håller helt med kommentarerna om lite trist layout…Vet inte om det är färgen eller typsnittet (eller båda i kombination) som inte känns rätt.

    Ska dock bli spännande att fortsätta följa bloggen.

  • Anna (Juniform) skriver:

    Åh vad skönt att du bestämt dig! Jag har tänkt och tänkt hela sommaren men inte kommit fram till något bra namn som jag velat dela med mig av. Nu kan jag andas ut 😉

    Namnet är otroligt bra och trendbarometer verkar spännande.

  • Skönt att du hittat ett namn du kan identifiera dig med! Och ett nytt fokus!

    Jag har sett ordet Trendenser förut, och tyckt att det var väldigt fyndigt. Bra val!

  • Tomas P skriver:

    Härligt och välkommen åter under nytt namn då!

    (blir lite fantomen är död, länge leva fantomen av det hela 😉 )

    Stilrent som alltid är det här hos dig, och det ska bli spännande att fortsätta följa!

  • Inspirera Mera skriver:

    Härligt namn du har kommit på!
    Kram Sandra

  • saravillfara skriver:

    Det har varit riktigt spännande att vänta in det nya namnet – det kan inte ha varit en lätt resa för dig. Som du säger, det har varit mycket som ska klaffa.
    Men det här blev väl jättebra!
    Grattis till namnbytet, och tack och lov att du bloggar vidare!
    Kram från Umeå 🙂

  • Lina skriver:

    Mycket bra namn på en bra blogg! Hoppas på mer trendspaning och lite midre shoppingtips framöver!

  • Inspirera Mera skriver:

    Svar: Tack för att du tror på mig!

  • GRATTIS till ett otroligt bra namn och fin blogg. Ska genast länka till dig via min blogg. Namnet känns som något riktigt nytt och trendigt, helt perfekt för en tjej som kan trender.
    kram.

  • Maria skriver:

    Toppenbra namn, jag gillar ordleken och det beskriver verkligen din blogg! Min rss-läsare (bloglines) verkar inte hitta någon feed härifrån dock? Fast jag ser ju att någon annan lyckats, så det verkar ju finnas. Kanske du kan ordna en knapp eller nåt där man kan hämta rss-adressen?
    Stort lycka till med nya namnet i alla fall!

  • anna.a skriver:

    Bra, namn…lite ovant, men det sätter sig snart.
    Däremot kom jag direkt att tänka på http://www.wihlborgs.se när jag såg loggan…:)

  • Jag ser fram emot att följa utvecklingen framledes! Grattis!

  • Annika skriver:

    håller med. bra namn!

  • Frida skriver:

    Tack för alla uppmuntrande kommentarer! Jättekul. Det är ju onekligen lite nervöst att byta namn efter 4 år.

    Tar till mig synpunkterna/kommentarerna kring formen och ska prata med Milk om vad vi kan göra för att få sidan att kännas lite "mjukare". Det sköna med webben är ju att man kan justera och skruva på layouten allt eftersom, det är ju inget som är skrivet i sten.

  • Jättebra namn, här gäller ju inte begreppet: ju fler kockar desto sämre soppa !!! Lycka till, kram Marie på Minana Design !

  • Karin A skriver:

    Grattis till nystarten och nya namnet! Det ligger bra i mun och sidan ser kanonfin ut. 🙂

  • Bee skriver:

    Ok namn.. men headern ser ut som ngt en mäklarfirma skulle ha..

  • dreamhouse skriver:

    Grattis! ser fram emot att följa med vidare. kram cam

  • Agneta skriver:

    Snälla, kan du lägga upp ett feed för oss som håller koll på bloggar på det sättet?

    Bra namn och all lycka i framtiden!

  • karola skriver:

    jättebra namn på nya bloggen!
    Lycka till:)

  • Susihus skriver:

    Kul och bra namn! Lycka till!

  • Nilla skriver:

    Kul! Lycka till Frida!

  • Anneli skriver:

    Vilket kanonnamn! Toppen! Och grattis till nomineringen! Du har min röst!

  • Emma skriver:

    Vad roligt, och Grattis får man väl säga! Du driver en otroligt bra blogg.

  • Nina skriver:

    Är det sant att NIMROD, PSYKOPATEN är nominerad i årets blogg?!

    https://nimrodofobi.blogspot.com/

    Han är ju klart bäst!!

  • DSHP skriver:

    grymt namn, frida! precis som jag hade väntat mig. lycka till!

  • Angelique skriver:

    Jag hoppas verkligen att du fortsätter med dina personliga shoppingtips och önskelistor! Jag bor utomlands och det är alltid lika roligt att läsa om vad som är nytt i affärerna där hemma.

  • Johanna skriver:

    Superbra namn!!!!!

  • Maria skriver:

    Kul med ditt namnbyte, bra val! Alltid lika kul att följa dig (fast jag saknar ändå ditt personliga skrivande från förr i tiden litegrann).

  • Pernilla skriver:

    Hej Frida,
    Kul att du äntligen har hittat en namn, kan förstå attd et har varit svårt efterosm så mycket annat reda är upptaget inom "ditt" område. Men jag kan hålla med andar som har lämnat kommentarer att det känns lite opersonligt, men det passar ju bra på ett hippt företag som din blogg nummera har blivit.
    Men jag skulle ändå önska att du tänkte över loggotypen…den speglade inte alls innehållet och syftet med bloggen. Du som är jobbar i reklambranschen vet ju hur viktigt det är.
    Lycka till med allt och framgångarna håller i sig.
    //Pernilla

  • b & v skriver:

    BLOPPIS HOS APIECEOFSISTERS!
    Kika in i våran blogg där det pågår en bloppis med snygga fynd.
    https://apieceofsisters.se

  • Grattis till ett superbra namn som passar som handsken. Stort lycka till med bloggen det kommer att gå ännu bättre än förut. Kram//Helena

  • Nina skriver:

    Kul med nytt namn. Modigt!

  • Jannice skriver:

    Varmt lycka till med allt kära du! Kanonbra namn, trots att jag var med och tävlade 🙂 Hissar vit flagg. Hihi!

    Kram – och mkt bra affärsidé o vision med den nya bloggen. I LIKE!

    Jannice

  • gagga skriver:

    Häftigt! Lycka till med ditt nya namn! Allt gott önskar dig gamla Gagga

  • Hejsan!

    Vem tycker du jag är mest lik? Kenza eller Jessica Alba?

    Ha det bra!

  • Ninelin skriver:

    Hur har din dag varit? Jag fick en dag på sjön 🙂 Gillar du segling?
    https://ninelin.blogg.se/2009/september/segling.html

  • Hanna skriver:

    Va roligt! Och vilken snygg blogg, lägger till på bloglovin' så klart:)

  • Anna J. skriver:

    Grattis till ett lyckat dop. Ingen lätt biff, men det här känns HELT rätt!

  • Lisbeth skriver:

    LYCKA TILL!!! Glöm inte min septembertävling på https://designskolan.blogspot.com/ där du kan vinna en plats på en inredningskurs, värd 12500 kronor! Tävlingen pågår tom 4 oktober.

  • Mrs. b skriver:

    Grattis till det nya namnet! Och all lycka till framöver!

  • debbie skriver:

    Du är jätteduktig och jag vet att din nya blogg komme ratt bli superlyckad, precis som den innan.

  • Grattis till nya namnet! Och det nya steget för dig och bloggen. Stort lycka till! /Stina.

  • Vill följa med reader skriver:

    Är det inte möjligt att läsa din blogg med Google reader?

  • Sofie skriver:

    Stiligt namn! Men jag lyckades inte koppla bloglines till din nya adress? – och jag vill ju såklart följa dig även i framtiden! =)

  • Caroline skriver:

    Bra namn. Känns med business-aktigt. Har du funderat på hur det fungerar på andra språk än svenska? The world is the market! 🙂

  • J o h a n n a skriver:

    Så roligt att äntligen få veta det nya namnet! Ett jättebra namn tycker jag! Men det kommer nog ta ett tag innan jag vant mig vid det, jag har ju följt Husmusen så länge.

  • Mia skriver:

    Toppen-namn, säger ju allt!

  • Henrik skriver:

    Snygg namn! Det sätter sig på minnet ganska lätt!

    Du måste kolla in här: – https://www.listsidan.se – där listas bl.a idiotiska Kanye West moments! Väldigt underhållande!

    Ha en bra dag! // Listsidan.se

  • Gabbe skriver:

    Mycket bra namn! Precis som du säger fångar det området perfekt!

    Däremot tycker jag headern påminner om en broschyr från Skatteverket (Inget elakt utan bara ett första intryck). Loggan fungerar men är inte så tydlig, man ser pilen som samtidigt ser ut som ett hus men den känns mer statlig än trendig och nytänkande. Även färgerna känns för stela. Det känns inte heller som själva sidan är balanserad, headern är för liten i jämföresel med reklamen till höger som tar överhanden och sidan ser ut att tippa (men det kanske blir annorlunda framöver, vad vet jag 🙂 )

    Några funderingar från mig bara! Grattis till namnbytet och lycka till! 🙂

  • JUNITJEJ skriver:

    Kul med en ny blogg!

  • Siri skriver:

    Grattis till ett riktigt bra namn!
    Trevlig helg!

  • Förvånad skriver:

    Ursäkta att jag frågar men menar du verkligen att du själv då tar prispengarna från Lammhults? Det var ju i så fall en oerhört oseriös tävling. Eller menar du att priset vinns av den som vinner deltävling två?

  • Anna Svensson skriver:

    Oj då , det här var ett riktigt layoutmässigt bottennapp. Stelt, tråkigt och fullständigt oinspirerande.
    Programförklaringen låter illavarslande, liksom bloggnamnet, torr rapportering att vänta sig,
    som från en myndighet.
    Är det kanske det som är syftet, att lägga sig på en nivå som skalar bort all lust och spontanitet.
    Affärsmässigt och trist.
    Är inte ute efter att vara elak, men det som var poängen och finessen från början var ju just den personliga infallsvinkeln och känslan.
    Trots det lycka till!

  • Ett jättestort lycka till mmed allt det nya :)!!

    Trevlig helg!!

  • Frida skriver:

    Stort tack för alla synpunkter på namnval och layout. Jag läser allt.

    Gabbe;
    återigen tack för all input. Layouten är inte klar, jag tar till mig av alla synpunkter och jobbar vidare med färg och form. håll utkik!

    Förvånad;
    Det är klart att jag INTE tar prispengarna själv.
    Vinsten kommer gå till den av de fem som "vinner" delfinalen.

    Anna Svensson;
    Den personliga infallsvinkeln kommer inte att försvinna, oroa dig inte för det, och layouten är som sagt fortfarande under bearbetning dvs. inte klar. Jag och Milk håller på att se över utseendet på sidan ännu ett varv.

  • Lina skriver:

    Grattis till det nya namnet och den "nya" bloggen!
    Här sitter då en som absolut fortsätter följa med – Husmusen eller Trendenser – spelar ingen roll! 🙂

    Och som du skriver – en layout är ju inte direkt inristad i någon sten så…

    Blir spännande att följa dig även i fortsättningen!
    Kram och trevlig helg
    //Lina

  • Piffiga Tjejen skriver:

    Ett perfekt namn!! Lycka till! /Sophie

  • Piffiga Tjejen skriver:

    Ett perfekt namn! Lycka till! /Sophie

  • Bo skriver:

    Oseriöst av dig att ändra tävlingsreglerna i efterhand. Kommer väl sluta med att de stackars krakarna sliter häcken av sig för att komma upp med en slogan så har du redan kommit på en egen, vilket gör att de måste gå vidare till steg tre där uppgiften bli att skapa en ny webdesign med inspiration från Smittskyddsinstitutets årsrapport.

    Milk vet jag inte om det är så mycket att hålla i handen när det kommer till webben. Inte en enda träff till deras webbplats dyker upp när man googlar på milk reklambyrå.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.