Acnes första möbelkollektion?

Fredagens gladaste nyhet: modeföretaget Acne kikar på tillverkning av en egen inredningskollektion! Äntligen säger jag bara, för ni vet ju hur många gånger jag har önskat det här i bloggen. Allt startade tydligen med ett examensprojekt av Karl Johan Hjerling vars serie nu ska prototyptillverkas av Carl Malmsten. En sneak peak på de första skisserna finns nedan. Riktigt fräcka, men jag är personligen inte helt övertygad om det finns en kommersiell nerv i dem. Om jag hade varit Acne hade jag satsat mer på lättplacerade profilprodukter för vardagsrummet. För hur ofta köper man egentligen en byrå eller ett skrivbord? Och om man gör det, får de sakerna knappast en paradplats i hemmet. Nej, jag ser hellre fler snygga lampor som kan lysa upp mörka Sverige, ett snyggt soffbord som blir ett riktigt stylestatement att ha hemma och lite fler volymvaror som byts efter säsong typ ljusstakar, kuddar (med inspiration från Acnes övriga modetrend, såklart) och liknande inredningsaccessoarer. Men det kanske kommer, jag håller alla tummar och tår. Läs hela pressreleasen med fler bilder här.

Rättelse: Oj vilken enormt positiv respons detta inlägg fick i bloggvärlden. Det blev visst veckans snackis. Acnes kommande insatser i inredningsbranschen verkar vara efterlängtade. Acnes PR- och marknadschef låter dock hälsa att just detta samarbete är fiktivt för examensjobbet i fråga, den riktiga möbelkollektionen är på G men bilder och information kring det kommer längre fram. Spännande!

Pressbilder: Lunds universitet

Kommentarer
Postat av: Martina

Åh, vilken nyhet!! Älskar Acne, men håller med.. mer "småprylar". Deras doftljus med Byredo är f.ö underbart!

2009-10-23 @ 08:19:46
URL: http://rum.blogg.se/
Postat av: Jenny

Blir spännande att se! Kul att det kommer en tävling också!Kommer du har adventstävlingen som förra året? Det var super rolig att se varje dag vad man kunde vinna, lyste upp i julstressen helt enkelt!

2009-10-23 @ 08:48:35
URL: http://hemtrender.blogg.se/
Postat av: Åse

Underbara bilder och ännu finare bord, men jag håller med om att det inte direkt är något som man köper speciellt ofta. Vi får vänta och se vad som kommer.

2009-10-23 @ 08:56:47
URL: http://www.interiorguiden.se
Postat av: Jessica

Verkligen jättefint skrivbord, men det är som du säger, skrivbordet !gömmer" man oftast undan i något mindre rum.Ha en riktigt trevlig helg!//Jessica

2009-10-23 @ 13:07:09
URL: http://mammamedhabegar.blogg.se/
Postat av: Monnah

Ingenting jag skulle köpa. Men, smaken är ju som baken!

2009-10-23 @ 14:29:07
URL: http://monnahs.blogspot.com
Postat av: Lina

nää, inga småprylar, jag är så trött på alla småprylar. kuddar, ljus och allt där emellan. pallen, oj vilken skitsnygg pall!

2009-10-23 @ 15:43:00
URL: http://misscloudberry.blogspot.com
Postat av: Mumlan

Spännande! Ser inte ut att vara något för mig, men hade gärna sett ett par acne-kuddar i soffan... Hoppas det är ok att jag länkade till dig i min blogg, som för övrigt är alldeles ny på alltombostad.se?!Trevlig helg!

2009-10-23 @ 16:38:07
URL: http://www.alltombostad.se/blogg
Postat av: frida

Saknar din fredagsblomma, något som jag har anammat: http://fridfullt.blogg.se/2009/october/fredagsblomma.html#commentHa en trevlig helg!

2009-10-23 @ 22:46:36
URL: http://fridfullt.blogg.se/
Postat av: InneoUte-Malin

Det känns kanske en aning "smalt" men inte desto mindre snyggt. Grymt coola saker - liksom det mesta Acne sätter sin stämpel på. Om man bortser från det kommersiella och begränsande saker som ekonomisk överlevnad tycker jag att det är rätt befriande med lite udda prylar. Det finns ju minst sagt många modehus som släppt prydnadskuddar, kaffekoppar i sitt namn. Acne går sin egen väg. :-)

2009-10-23 @ 23:19:41
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Materielltjej

Trenden verkar onekligen vara att gå från tex kläder till heminredning

2009-10-24 @ 15:29:08
URL: http://materielltjej.blogg.se/
Postat av: Erica 24 år, fru och tvåbarnsmamma

Hejsan Frida! Jättebra inlägg! Jag ser fram emot att se fler bilder sen när alla möbler är klara!

Jag har mejlat dig om en sak.mvh Erica

2009-10-29 @ 18:39:18
URL: http://www.metrobloggen.se/richielife

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL