Annons

Arkiv: maj 2009

IKSU – sveriges ”konstigaste” SPA?

Idag har Umeå visat sig från sin allra bästa sida. Det har varit strålande sol och 27 grader varmt! Toppenväder för årets brännbolsfinal med andra ord! Vi laddade ordentligt med ett tidigt morgonpass på IKSU SPA, sen badade vi i alla poolerna och testade "hot stone massagen" och en ansiktsbehandling innan vi avslutade med en god hälsolunch ute på trädäcket. Rekommenderas varmt om du har vägarna förbi norröver. Dessutom är det alltid lika kul att kika på de många konstutställningarna på SPA-anläggningen, både inom- och utomhus. För priser, behandlingar och senaste info om Umedalen skultpturklicka här.

Foto: Frida Berglund

Anna Viktoria på Arlanda

Minns ni för länge, länge sedan (i Husmusenbloggens begynnelse) när jag skrev om ett nystartat designföretag från Dalarna? Som gjorde textilier och senare även keramikprodukter. Vet ni vad, det har gått riktigt bra för henne. Just nu syns hennes mönster bland annat på de stora lamporna i Arlandas Tax Free butiker. Grafiska motiv av dalahästar, på textil, uppspända i taket. Grattis Viktoria!

Foto: pressbild AnnaViktoria.se

Designtorget på Arlanda

Imorse klev jag upp med tuppen för att bege mig ut till Landvetter där jag hoppade på ett plan som via Arlanda ska ta mig hela vägen upp till Umeå. Jag har nämligen lånat ut min lägenhet i helgen för att bege mig norröver på möten och morsdagsfirande (ni har väl inte glömt morsdag på söndag!). På vägen hoppas jag hinna besöka nya Designtorget som har öppnat på Arlanda!

Foto: pressbild LFV

Årets smartaste exjobb?

Just nu pågår alla designhögskolors, konsthögskolors och reklamskolors slututställningar runtom i landet. Exjobb ställs ut på löpande band och det blandas både högt och lågt vad gäller idéer och kreativitet. Min favorit alla kategorier är (precis som Linus) Berghsstudenten Maria Loohufvuds smarta spel som inte bara ska främja jämställdheten i de svenska hemmen utan också skapa vackra konstverk av de tråkiga vardagssysslorna. Spelet heter Komma lika och spelas i vardagen med kylskåpet som spelplan. I kartongen ingår en uppsättning färgade magneter och varje gång man gör någon tråkig vardagssyssla i hemmet; diskar, byter glödlampa, tvättar och så vidare får man en magnet med olika poäng. Tillsammans bygger deltagarna i hushållet ett mönster med varsin färg. När spelperioden är slut så är det, förhoppningsvis, balans mellan färgerna. Mönstret i vardagen visualiseras i ett mönster på kylskåpet. Så genialiskt att jag får rysningar. Varför har ingen kommit på detta tidigare? Tänk så mycket onödiga bråk det kommer kunna bespara framtida relationer och familjer.

Foto: pressbild Berghs

Nytt för väggen i Rädda Barnens designshop

På tal om konst och tavlor så har Rädda Barnen fyllt på sin designshop, med nyheter för väggen. Ett väldigt bra projekt, med ett antal utvalda produkter som säljs under begränsad upplaga, vilket gör det möjligt att köpa vackra saker eller presenter till förmån för välgörande ändamål. Jag fastnade för de tre cittattavlorna, med modiga uppmaningar till oss alla. För att se fler exempel, klicka här.

Foto: pressbild Rädda Barnen

Nytt från Cassandra Rhodin

Min favoritillustratör Cassandra Rhodin är aktuell med en ny utställning under namnet Animal Planet där hon har varvat sina karaktäristiska kvinnomotiv med djur. Den 4 juni är det dags för vernissage i Brunogallerian i Stockholm. Åh vad jag önskar att jag kunde vara där. Arrangör är Agent Bauer. 

Foto: skärmdump från pressinbjudan

Manomino – nytt tavelföretag

Nu var det längesedan jag fyllde på kategorin "Konst och tavlor". Så passande då, att jag har flera spännande nyheter att bjuda på just där idag. Här är den första – Ett nytt svenskt inredningsföretag har sett dagens ljus, de heter Manomino och har specialiserat sig på tavlor och modern väggkonst. Till en rimlig peng! Alla motiv är handmålade och möjligheten finns även att beställa specialdesignar tavlor till inredningen. Eftersom Manomino designar alla sina motiv i datorn, innan de tar tag i penseln, så får kunden se exakt hur tavlan kommer att se ut, innan de börjar måla den. Manomino har nyligen inlett ett samarbete med Svenssons i Lammhults och söker nu samarbete med både möbelbutiker och inredare, för att kunna vara ett verktyg som underlättar i deras arbete. Nyligen var de på bomässan i Jönköping, där Ernst Kirchsteiger fick med sig en Manominotavla hem och Simon och Tomas från TV 3 lär ha utropat: ”This is art!” när de fick syn på de nya tavlorna.


Foto: pressbild Manomino

10 gruppen + Edet = Designat toalettpapper

I veckan släpper det svenska designkollektivet 10-gruppen en serie mönstrat hushålls- och toalettpapper i samarbete med SCA Edet. Förpackningarna kommer att säljas i de vanliga butikerna under våren och sommaren 2009, men i limiterad upplaga, så det gäller att haffa ett paket när du ser ett. Det är de populära mönsterfavoriterna Treviso och Sticks som nu kommer i två somriga färgställningar, speciellt framtagna för det unika samarbetet. Är det inte kul när en vardaglig måste-ha-produkt plötsligt blir något snyggt man vill visa upp istället för gömma undan?

Uppdaterat 2009-05-25 kl. 13.00

Oj vilken respons det designade toalettpapperet har fått i bloggvärlden. Vad roligt med alla reaktioner! Här är några av dem som tyckt till: Inredningsbloggen, Print&Pattern, Husligheter, Inspirera mera, Västerbottens Kuriren, Hem&Lycka, FlexInredning, Proforma, Svenska inredningsbloggar, Thomas&Tove, Inredning Medmera, Branschnyheter, Add Simplicity, Husblog, Mårten Nihlén, Inne&ute, Gård&Torp, Cult Design, Våning & Villa, JennyGumman, SofiaIs och InasDekor. Har jag missat någon? Maila mig så lägger jag till din länk!

Foto: pressbild SCA Edet och 10-gruppen

Typsnitt för inredningsnördar

Via ShareSomeCandy kan man ladda ner det här möbelypsnittet för hemmabruk. Passande för oss inredningsnördar. Sajten har också en hel del fina illustrationer och andra roliga alster att använda till konst, inramningar och hemmaprojekt. Kanske inspirerande till ett lagom avslappnat söndagspyssel en regnig dag som denna. Kika in där genom att klicka här. Tipstack till Johan!

Foto: skärmdump från Sharesomecandy

Attlings Endless

Efter det förra inlägget om sänggaveln kommenterade bloggaren Ida mitt fat Endless från Efva Attling och Orrefors. Visst är det fint? Jag har det på sängbordet, som en perfekt plats att lägga av mig mina ringar och örhängen över natten, så att jag slipper leta efter dem på morgonen. Det var en 30-årspresent till mig själv, som också funnits med på min önskelista ett tag. Alla som känner mig vet att jag gillar Attlings alster och att jag nu börjar ha en hel del av dem i min samling. Fatet blev därför en perfekt nattkompis till mina älskade smycken. Finns bla. att köpa på NK eller på nätet för ca: 2200 kr.

Foto: Frida Berglund

1 4