Annons

Arkiv: mar 2009

Såhär ligger det till

Ibland blir saker och ting inte riktigt som man har tänkt sig. Ibland händer väldigt mycket på en och samma gång, och livet liksom ruskar tag om hela ens existens. Det finns ju ett gammalt talesätt som säger att en olycka sällan kommer ensam och det är något jag på allvar har fått uppleva den senaste månaden. Minst sagt. Vilket givetvis också påverkat min energi till bloggandet, som en del av er har märkt. För att undvika ytterligare spekulationer om graviditeter och annat jobbigt som jag läst på olika ställen vill jag därför säga precis som det är 1) Jag har blivit varslad från projektledarjobbet på Valentin&Byhr, på grund av arbetsbrist/LAS eftersom en av reklambyråns största kunder dras med problem (vilket ni säkert läst om i tidningarna). Jag var en av de sist anställda vilket gjorde att jag var en av dem som fick gå i fredags och därmed står till arbetsmarknadens förfogande från och med nu. 2) I samma veva har även jag och Jonas separerat efter 7 år tillsammans. Jag är mitt uppe i en bodelning och flytt också, med allt vad det innebär. 3) Jag har problem med bloggen, av juridiska skäl. Jag måste byta namn. Kort sagt. Det är tufft nu. Och idag är första dagen som jag inte är på jobbet som vanligt, vilket känns väldigt konstigt. Det enda positiva i det hela är att jag har två månaders arbetsbefriad uppsägningstid på mig att hitta ny sysselsättning. Så nu ska jag försöka kavla upp och ta itu med min tomma kalender och framtid. Hör gärna av dig om du eller någon i din närhet har jobbtips eller idéer kring samarbetsförslag! I’m all ears.


Foto: Frida Berglund

Carl Philips nya bestickserie

Igår släpptes så äntligen prins Carl Philips bestickserie CPB 2091 för företaget Mema/GAB under en pressvisning hos Svenskt Tenn. Från och med nu är Acneutställningen på Strandvägen bortplockad til förmån för Det Dukade Bordet där de här nya silverbesticken finns på display. Spännande! Jag hoppas jag har vägarna förbi Stockholm snart så jag hinner se dem innan nästa tema tar vid. Serien ska vara lätt att känna igen tack vare en karaktäristisk, exakt rundning som återkommer på både kniv, gaffel och sked. Fint! Men som den besticknörd jag är blir min första fundering: hur känns de att äta med tro? Silverbesticket CPB 2091 kostar 1000 kronor per del. Vad tycker du om dem?

Foto: pressbilder Mema/GAB

Hur gör du?

Vi hade en ytlig men ändå ganska intressant diskussion på jobbet häromdagen som gav näring till dagens fredagsfråga. Åsikterna gick nämligen isär, kraftigt. Ska man, eller ska man inte pilla bort etiketterna på dricksglas, vaser och inredningsdetaljer? Vad tycker du? Låter du etiketterna sitta kvar på glas som dessa eller tar du fram skarpa föremål och lösningsmedel för att gnugga bort alla rester av märkningar från leverantören? Jag är nyfiken!

k2

Nu måste jag hejda mig vad gäller min nästintill besatta förkärlek till nya koppar och muggar. Skåpen svämmar ju över snart! "Leaves" i stengods har en vacker grafitgrå glasyr och ett bladformat mönster som gör att färgen lägger sig fint i reliefen.Trots att koppen är rätt stor är den tunn och skön att hålla i. Design Ulrika Ahlsten, K2 Keramik. Pris 220 kr på Cosas.

Foto: Cosas.se

Finaste muffinsformarna

Att bjuda på hembakat blir extra roligt med de här nya formarna från Vestli House som säljs hos Swedish Details. De är inte bara söta att titta på, de ger ett gott samvete också (förlåt dålig Göteborgshumor). Formarna är helt återvinningsbara och tillverkade av biologiskt nedbrytbara material.

Foto: Swedish details, pressrelease

Tack!

Det finns inte så mycket mer att säga om gårdagens födelsedagsfirande än ett enda jättestort "Tack!". Både för alla gratulationer och hälsningar jag fått av er här på bloggen och på Facebook men inte minst ett stort tack till mina fina vänner här i Göteborg som gjorde dagen extra minnesvärd. Allt började med världens godaste frukost tillsammans med min Umeåkompis Johanna. Hembakat bröd, egen müsliblandning och färska jordgubbar. Mums! Sen firades jag av kollegorna med en god lunch på "favoritindiska" Zaika och efter jobbet blev jag kidnappad av tjejgänget mitt i en fika på Condeco och sen bjöds jag på goda drinkar och en riktig födelsedagsmiddag hela kvällen lång. Extra stort tack till restaurang La Cucina Italiana som får högsta betyg både för servicen och den fantastiskt goda maten.

Foto: snapshots av Frida Berglund, Anna Wiberger

Födelsedagspaus

Idag fyller jag 30 och tar därmed en liten paus från bloggen under dagen för att ägna mig helhjärtat åt firande med mina vänner. Ha en fin dag allihopa. Vi ses imorgon igen!

Foto: Istockphoto.com

Nyhet: Mon Amie får tillskott i servisfamiljen

Ni som har läst den här bloggen ett tag känner säkert till att jag är en stor samlare av Marianne Westmans fina burkar från Rörstrand. Just därför förstår ni kanske också varför jag blev extra glad av kvällens newsflash från Rörstrand. De tar nämligen tillbaka den gamla klassiska porslinsserien Mon Amie i produktion, signerad MW. Hurra! Man lägger Rörstrand till två nya enheter, en mugg utan öra och en assiett. Mon Amie (min vän) formgavs av Marianne Westman redan på 1950-talet. Hon hämtade då inspiration till den numera klassiska dekoren under en regnig midsommarafton och det blåblommiga mönstret har blivit något av ett signum för Rörstrand genom åren. Lanseras i butik v. 17.

Foto: pressbilder Rörstrand

Önskelistan till min födelsedag

Imorgon den 23 mars fyller jag 30 år. Med tanke på min nuvarande livssituation (som jag kan berätta mer om lite senare, när jag orkar) så finns det en hel del andra mindre ytliga saker än inredning som står på min önskelista just nu. Men, om jag såhär i sista sekunden skulle drista mig till att räkna upp några prylar till hemmet som jag mer än gärna skulle vilja ha inslaget i papper imorgon, så skulle den drömönskelistan se ut ungefär såhär.

Uppifrån och ner: Knalligt rosa handdukar från Marimekko, som man blir glad av. Favoritapan från Kaj Boyesen, drömfåtöljen Svanen i svart skinn, ekollonvaserna från Svenskt Tenn, små dessert-/teskedar till min bestickserie Vivianna från Danskdesign, roliga inrednings- och konstböcker, Aaltos klassiska vas i klarglas från Designonline och sist men inte minst en Moccamaster från Bagaren&Kocken.

Miljösmart och snyggt

Mitt favorittidningsställ, fina MagBag från Maze International, har fått en uppföljare. ReBag – en snygg hållare för returpapper. Perfekt i återvinningstider som dessa. Miljösmart och snyggt i ett. Den här vill jag ha till min pappersinsamling. Tack för tipset Weronica!

Foto: pressbild från Maze

1 4