4 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag har ni chansen att vinna en svensktillverkad skorstensfri spis från Skill Factory i Skillingaryd, Småland (värde 2500:-) Modellen du kan vinna heter Bonneville och finns i inte mindre än tre olika färger. Spisen eldas med naturvänligt biobränsle, så ingen ved eller skorsten behövs. En perfekt stämningshöjare oavsett om du bor i den lilla lägenheten eller i det stora huset! Och prisvärd är den, dessutom. Du kan vara med och tävla oavset om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att svara i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (Obs! Den syns inte för de andra bloggläsarna). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Motivera: Varför behöver just du en skorstensfri spis från Skill Factory till ditt hem och i vilken färg du skulle vilja ha den.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Susanne som vann för bästa motivering. Maila mig din adress så kommer vinsten på Posten!

En värmande och läcker inredningsdetalj,
uppfinnaren borde ha en välförtjänt medalj,
Bonneville - stämningshöjaren nummer ett,
med en sån på väggen blir mitt hem komplett!
Svart!( om jag vinner.....)

2009-12-04 @ 14:26:04

Kommentarer
Postat av: isabelle

Hej!

Jag bor i lägenhet utan skorstenspipor så det hade varit perfekt med en sådan här spis hemma hos mig. Mys =) Gärna en i silver.

2009-12-04 @ 08:01:35
Postat av: Jenny

Jag och min sambo bor i lägenhet men skulle ändå vilja och behöva en spis för mysfaktorns skull, så en svart smäcker Bonneville skulle vara perfekt!

2009-12-04 @ 08:02:01
URL: http://hemtrender.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Här sitter jag i min lägenhet på morgonen med tända ljus och tittar på julkalendern! Men i hörnet på rummet gapar det tomt! Där stod det många år tidigare tydligen en fin gammal kakelugn! Det ändå som vittnar om det idag är den betongplatta de fyllde igen hålet med, efter att de slagit sönder den med slägga.. Va fint det hade varit med en vit Bonneville där! Då hade julstämningen varit total! God jul!

2009-12-04 @ 08:10:16
Postat av: Therese

Jag skulle verkligen vilja ha en sådan öppenspis som man bara kan ha på väggen utan behov av skorsten.

Bor i en lägenhet, och suktar efter en öppenspis! Tycker att det är fruktansvärt mycigt och ger rummet karaktär, och skapar ett lugn!

Har länge tittat på sådana här spisar, men har inte råd att köpa en...

Skulle jag vinna en skulle jag vilja ha den i svart.

Med en öppenspis, skulle lägenheten bli komplett!

Kramar

2009-12-04 @ 08:12:29
URL: http://thereseofsweden.blogg.se/
Postat av: Ylva

Det här är första året som jag inte kan åka upp till familjejulen i norr och för att skapa mys i ett förmodat snöfritt Sthlm skulle jag älska att ha denna underbara spis!

2009-12-04 @ 08:16:54
Postat av: Vicy

När jag förra lördagen gick ner i källaren för att hämta upp mitt julpynt, efter att ha storstädat och fajat, fann jag mitt förråd uppbrutet och till min stora sorg hade tjuven stulit lådan med mitt julpynt! Med tunga bittra steg och inte så vänligt sinne la jag julpyntandet under is. Denna öppna spis hade värmt tillbaka min julanda och fyllt mitt hem med massor med mys!Kram

2009-12-04 @ 08:17:48
Postat av: Frida

I vårt hem skulle en svart bonneville passa utmärkt. Vi har precis köpt hus där det finns många renoveringsprojekt, därför skulle det vara skönt att kunna slå sig ner framför en brasa och bara kunna mysa.

2009-12-04 @ 08:19:17
Postat av: Ylva

Glömde bort att ange färg, helst vill jag ha en i svart.

2009-12-04 @ 08:20:01
Postat av: Jenifer Collins

En läcker Bonneville i vårat hus

sprider myskänsla& värme och ljus

att med mina hjärtan vid spisen få mysa

och inte alls behöva frysa

Direktverkande el vi i huset har

man kan aldrig gå med foten bar

Skill Factory har en spis som oss mysfaktor ger

Drar tomten min lott kommer jag evigt tacka er

2009-12-04 @ 08:20:13
Postat av: Elin

Den skulle göra sig perfekt i vår gillestuga i källaren. Vi håller på att renovera och sätter mörkgråa stora klinker. In en källare är det ju lite rått klimat... Vad skulle kunna öka mysfaktorn bättre än en svart kamin utan skorsten?!?Varma hälsningar // Elin

2009-12-04 @ 08:21:15
URL: http://www.elinphoto.blogspot.com
Postat av: Jenifer Collins

En läcker Bonneville i vårat hus

sprider myskänsla& värme och ljus

att med mina hjärtan vid spisen få mysa

och inte alls behöva frysa

Direktverkande el vi i huset har

man kan aldrig gå med foten bar

Skill Factory har en spis som oss mysfaktor ger

Drar tomten min lott kommer jag evigt tacka er!Om jag vinner önskar jag mig en svart!

2009-12-04 @ 08:21:27
Postat av: Micke Johansson

Världens bästa julklapp till min nyblivna fru.

Precis vad hon önskar sig! Färgen hon skulle föredra är svart:)God jul

2009-12-04 @ 08:23:00
Postat av: Anette

Min syster har länge önskat sig en skorstensfri

spis så hon skulle få den i julklapp av mig om

jag skulle ha lyckan att vinna. Hon och hennes

familj har haft några jobbiga småbarnsår med mkt

sjukdomar och tråkigheter. Hon skulle verkligen

behöva något så njutningsfullt som en vacker spis, helst vit!

2009-12-04 @ 08:23:14
URL: http://www.eddans.blogspot.com
Postat av: Anne

Åh - det skulle vara helt perfekt. Min bebis är väldigt förtjust i att ligga framför en öppen eld och mysa, men att sätta in braskamin känns både komplicerat och dyrt. Det här är en mycket bättre lösning! Jag tror den svarta var allra finast.

2009-12-04 @ 08:23:52
URL: http://annesfood.blogspot.com
Postat av: Cicci

Jag och sambon har olika åsikter om vår fina tv. Ja´g tycker den är till för film när man väljer att ha den på, några kvällar i veckan. Han tycker att den ständigt ska stå på för att rummet ska leva mera. Men en svart spis från Bonneville hade jag sluppit Bonde söker fru och sambon hade ändå fått liv i rummet!

2009-12-04 @ 08:25:06
Postat av: Hanna

Jag skulle absolut sätta denna i vår stuga. Vi behöver en värmekälla där och denna var ju bara hur fin som helst! Om jag vann skulle jag välja en svart.

2009-12-04 @ 08:25:57
Postat av: Nina Wallander

2009-12-04 @ 08:27:00
Postat av: Jennie

Jag skulle vilja vinna en svart öppen spis för att kunna sitta framför och mysa,ensam, i par eller i grupp det spelar inte så stor roll för värmen finns där ändå. En stämmningsförhöjare till varje bostad. Hoppas på tur.

2009-12-04 @ 08:28:04
Postat av: Ida

Jag och min sambo har drömt så länge om att kunna köpa hus men då min sambo har precis börjat studera så husköp ligger minst fem år bort. Det gör lite ont i hjärtat, men vi försöker göra det bästa av situationen i vår lilla tvåa. Studentlägenheter är inte alltid de mysigaste, men en sådan där svart spis skulle göra vårt hem så mycket trevligare att bo i. Då skulle vi kunna låtsas att vi bor i vårt efterlängtade hus :)

2009-12-04 @ 08:29:11
Postat av: Hemmarikets Charlotte

Vi håller på at iordningställa ett modern gillestuga i källaren och där skulle den här modellen passa oförskämt bra. Vad som saknas just nu är själva mysfaktorn och det skulle definitivt den här modellen ge.Absolut i vitt :-) om jag har turen att vinna.

2009-12-04 @ 08:31:00
URL: http://hemmariket.blogg.se/
Postat av: Mia

När vi flyttade in i vårt hus bestämde vi på en gång att vi skulle ha en kamin i matsalen, inkopplad i murstocken. men det var inte prio ett utan vi renoverade massa rum istället. När väl var dags för kaminen blev besvikelsen total eftersom huset bärande träkonstruktion satt fäst direkt mot murstocken och det skulle innebära mycket rivning, ombyggnation och framför allt så skulle dom klara rummen få göras om. Så kamin nej. men då väcktes idén att vi kunde köpa en spis som man kan elda med biobränsle i. Dock har min sambo inte riktigt hämtat sig från besvikelsen, men om jag kunde ge honom en silver färgas spis från Bonneville är jag säker på att det skulle ge han massor med energi att fortsätta renoveringen!

2009-12-04 @ 08:31:49
URL: http://vartlividalarna.blogspot.com
Postat av: Loppan Lorum

Jag skulle vilja vinna eldstaden för att ge bort till en av mina bästa kollegor. Han ska snart flytta till en ny fin lägenhet där kakelugnen tyvärr inte går att elda i och jag vet att han drömmer om en öppen spis. Så det hade varit en perfekt julklapp till honom! En svart, för den lyfter fram elden så fint :)

2009-12-04 @ 08:32:31
URL: http://loppanlorum.blogspot.com/
Postat av: Hemmarikets Charlotte

Vi håller på att iordningställa ett modern gillestuga i källaren och där skulle den här modellen passa oförskämt bra. Vad som saknas just nu är själva mysfaktorn och det skulle definitivt den här modellen ge.Absolut i vitt :-) om jag har turen att vinna.

2009-12-04 @ 08:32:32
URL: http://hemmariket.blogg.se/
Postat av: Sockenvägens Söta

Vi bor i kalla norrland i en villa,

men efter att vi grävt jordvärme kan vi inte längre med ved och brasor pilla...För mys och stämning i vardagsrummet en spis inte dumt vore, speciellt inte nu när vi har besök av Kung Bore.Så därför jag mitt hopp till dig sätter, att vi snart framför en vit spis från Skill Facory kan tillbringa härliga kvällar och nätter.Varma hälsnignar

Therese - Sockenvägens Söta

2009-12-04 @ 08:34:10
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Tess

Jag och min sambo ska flytta till en bostadsrättslägenhet till våren. Jag har länge drömt om en öppen spis, då jag verkligen konstant fryser och älskar mys.Vad ger väl en högre mysfaktor än en öppen spis? En öppen spis med skorsten skulle dock inte få installeras så en svart spis från Skill Factory hade passat perfekt på våra kala vita väggar.

2009-12-04 @ 08:34:13
URL: http://turquoiseinspiration.blogg.se/
Postat av: Malin

Åh så fin! Vilken lycka om den kunde bli min!

Då skulle jag genast lämna över till min käraste syster

och jag är säker på att hon av glädje skulle bli yr och yster!År av renoveringar och byggare har förvisso gjort deras hus snyggare

men de har haft det tufft med byggfusk och en och annan slusk.Krydda detta med vinterkräk och fuktskador som varit svåra att rätta....Då förstår envar att Skills brasa gör det lättare att på morgonen till köket hasa.Färgen skulle också kunna kvitta - Glädjen ligger i att paketet hitta.Kram och God Jul!2009-12-04 @ 08:36:59
Postat av: Nina Wallander

Vårt rätt nya hus med enstegstätad putsfasad har visat sig ha fukt i fasaden. Så istället för att sätta in en braskamin som vi planerat får pengarna gå till ny fasad, ingen försäkring täcker det hela. En sådan här läcker kamin hade helt klart lättat upp stämningen hemma och inneburit något roligt i allt det här eländet. En svart hade suttit finfint bredvid vårt "Moments" från Marimekko./Nina

2009-12-04 @ 08:37:06
Postat av: Nickan

En silvrig Bonneville hade passat som handen i handsken. Att sitta och titta på flamande låga i stället för en TV, det skulle jag uppskatta. Då rummet är litet skulle denna lilla läckerbit förhöja känslan i rummet ofelbart. Den skulle smälta in perfekt i vårt grå och röda vardagsrum.

2009-12-04 @ 08:37:13
Postat av: Anna I

Vann jag spisen skulle den vara det ultimata botemedlet mot vår hemlängtan. Vi har precis lämnat norrland och allt vad kaminer och öppna spisar heter för en liten trång etta i andra hand i stockholm. Vann vi skulle den helt klart lysa upp hemmet (bokstavligt) och vi skulle kunna drömma oss hem till korvgrillning och kallare grader.

2009-12-04 @ 08:37:32
Postat av: Anna I (igen)

.. och jo, en svart en skulle vara alldeles utmärkt om vi vann!

2009-12-04 @ 08:38:22
Postat av: Sandra B

En skorstensfri spis öppnar oanade möjligheter för placering i huset. Själv skulle jag välja att placera min svarta spis mot en yttervägg i vuxensovrummet. Mysigt, utmanande och tankeväckande.

2009-12-04 @ 08:39:35
Postat av: Maria

Hej,

Jag har en helt tom vägg som jag inte vet vad jag skall göra med i min lägenhet. Där hade denna Bonneville i silver passat perfekt. Att jag dessutom kan stänga av den tråkiga brasan på tv:n och istället mysa i soffan med en riktig brasa är bara ännu bättre, och säkert mer energisnålt!2009-12-04 @ 08:40:44
Postat av: Manuela

På platsen där TV:n stod är det nu tomt. Jag saknar den inte men vill gärna fylla ut platsen med något mysigt att vila ögonen på som en spis som sprider stämning och glädje. En svart passar bäst i mitt hem.

2009-12-04 @ 08:41:48
Postat av: Maria Gustafson

Vem vill inte vinna en sån underbar spis. Jag skulle gett den till min mamma i julklapp faktiskt, då hon länge längtat efter en. Jag tror en vit skulle passa bäst hemma hos henne.

Kram Mia

2009-12-04 @ 08:44:00
Postat av: Sofia

Jag skulle vilja ge en svart Bonneville till min lillasyster. Hennes familj bor i en liten lägenhet och längtar efter hus eftersom de är galet trångbodda. Tyvärr blir alla hus för dyra, så att kunna muntra upp dem med en öppen spis för lägenheten hade varit bästa julklappen!

2009-12-04 @ 08:46:59
Postat av: Camilla

Jag skulle behöva den till pojkvännens (iskalla) lägenhet snarare än min egen, för att slippa lufsa runt i två eller tre tröjor och varma tofflor varenda helg vi ses under vinterhalvåret.. En svart skulle passa bäst

2009-12-04 @ 08:48:00
Postat av: Linda P

Ett superbra alternativ för oss som bor i lägenhet. Spisen hade fått värma våra frusna tår på morgonkvisten i vårt matrum.Färgen hade gärna fått vara vit.

2009-12-04 @ 08:48:26
URL: http://livinglikelinda.blogg.se/
Postat av: Sabina

Min pojkvän har äntligen flyttat upp till mig efter att vi pendlat mellan Göteborg och Stockholm i nästan 2 år. Vi köpte en 60-talslägenheten med en del renoveringsbehov i förra veckan och det vore underbart med en skorstensfri spis för att höja mysfaktorn när vi flyttar in i januari. En svart skulle passa bäst i stil.

2009-12-04 @ 08:49:35
Postat av: Anna Petersén

Till det nya året kommer jag att flytta in i en ny lägenhet och har naturligtvis flera högflygande planer för inredningen. En svart spis vore vacker i mitt vita sovrum. Jag kan redan nu se mig själv i sängen med fötterna på huvudkudden och en kopp rykande te i handen, drömskt blickande in i elden. Myyys!

2009-12-04 @ 08:49:48
Postat av: Hanna

Åh! Jag skulle välja en vit spis till den tomma vita väggen här hemma. En bättre stämningshöjare får man leta efter och den skulle ge en extra känsla till första julhelgen med vår son!

2009-12-04 @ 08:53:39
Postat av: Ing-Brith

Skulle vara perfekt, slippa böket att bygga om för att få en mysig spis

2009-12-04 @ 08:56:05
Postat av: Hanna

Jag är uppväxt med kamin och i mitt bo nu har vi ingen, därför skulle det vara mysigt att vinna en svart Bonneville att tända på kvällarna och mornarna.

Kram Hanna

2009-12-04 @ 08:56:28
URL: http://hemmahos.bloggplatsen.se
Postat av: maria sundkvist

Jag älskar öppna spisar och är uppväxt i ett 1800-tals hus med öppna spisar i nästan varje rum. Nu har jag flyttat hemifrån för att studera och i mitt studentrum finns självklart ingen öppenspis och jag saknar det så!!! Så ett svart exemplar av denna fina modell skulle verkligen göra mitt studentrum så mycket mer hemtrevligt!

Håller alla tummar jag har!!!

2009-12-04 @ 09:00:21
Postat av: Lina

Att få sitta och mysa framför en sån här vacker spis istället för "brasan på dvd", det vore nåt alldeles extra för vår lilla familj!

Den svarta skulle göra sig bra i våran lägenhet.

2009-12-04 @ 09:00:24
Postat av: H

Åh, jag har aldrig haft en öppen spis eller kakelugn i mitt hem! Jag har länge önskat mig en...Efter flera års jakt och sparande har jag äntligen hittat min första lägenhet men hade inte råd att köpa en lägenhet med eldstad. Så det skulle vara en otrolig ynnest och en helt fantastisk julklapp om jag fick vinna en vit Bonneville. Det skulle värma min frusna kropp och ängsliga själ.

2009-12-04 @ 09:01:05
Postat av: Lou

Jag växte upp i lägenhet och när vintertid kom längtade jag hela tiden efter att få bo i en villa med öppen spis. Jag ville ju kunna värma mina fossingar, och känna in den myshetsfaktor som kom med de knarrande golven och stora rummen. Nu bor jag också i lägenhet, och längtar precis lika mycket efter det mysiga med villa. En brasa skulle kunna vara ställföreträdare för en villa, med sitt härliga sprakande och den sköna värmen som alstras från dess hålighet. Men tyvärr är vanliga brasor rätt miljöfarliga och därför är Bonneville ett självklart val för en miljömedveten stadsbo.

En i svart skulle vara bäst, det kontrasterar mot vår annars så vita inredning.

2009-12-04 @ 09:02:22
URL: http://stylerant.wordpress.com
Postat av: Camilla

Med en svart Bonneville så skulle tv:n vara avstängd och mysfaktorn i vår lägenhet skulle nå nya höjder. Tänk er att skryta att man har en öppen spis i den nya lägenheten! ;)

2009-12-04 @ 09:02:33
URL: http://rainred.blogg.se/
Postat av: Anna

En svart som matchar min katt som kommer att ligga framför på en fårfäll!!! Nu kan jag äntligen få lite myseld där man ser den och där det är snyggast, inte som om vi skulle sätta in en kamin - bara där det funkar att dra skorsten...

2009-12-04 @ 09:03:59
Postat av: Petra

Min man o jag ska ta källar rummet till förmån för våra älskade barn som då får varsit stort rum.

Källaren kan behöva "pimpas" lite med en silver kamin.

2009-12-04 @ 09:04:47
Postat av: Åsa

En sådan fin kamin

skulle skänka värme & ljus

till mitt kalla hus .( Önskar en svart ).

2009-12-04 @ 09:07:29
URL: http://fyrarumochenalkov.blogg.se/
Postat av: Lena -Chokladmamman

Jag skulle vilja vinna den i svart att ha i vårat sovrum. Efter att ha haft vår son sova i sovrummet med oss i 16 månader är det snart dax för honom att flytta ut till eget rum. Vårt sovrum är allt annat än romantiskt och det skulle vara kul att få lite mysig stämning där inne.

2009-12-04 @ 09:09:35
URL: http://chokladmamman.blogg.se/
Postat av: Carin

Åh! En vit kamin skulle passa perfekt i våran lilla lägenhet. Givetvis skulle vårat renskinn och renhorn passa perfekt till och ge en känsla av modern fjällstuga, mitt på Södermalm i Stockholm! Gud så mysigt en kall vinterkväll...

2009-12-04 @ 09:11:35
URL: http://www.hejsmycken.blogspot.com
Postat av: Petra

Väggarna är nyrenoverade & helt vita, en härlig mysfaktor skulle passa perfekt!

2009-12-04 @ 09:16:51
Postat av: Natalie R

Har man inte råd att flytta till hus så får man göra det bästa man kan med den lägenhet man har. Influenser från landet är ju inte så svårt att fixa till i överlag men utan skorsten har det varit svårt att få en mysig eldstad, som ju är en av anledningarna till att man i överhuvudtaget vill bo i hus - Det här vore helt klart svaret på våra problem! :-D

2009-12-04 @ 09:20:28
URL: http://tricolordogs.wordpress.com
Postat av: pysseliten

Om jag vann denna skönhet skulle den få pryda väggen hos min grabb som har sitt rum i garaget och där räcker inte alltid värmen till vi har ett litet elelemnet ,så jag och vet att denna lilla skön het ger lite värme. Och det skulle uppkattas av hans vänner när dom sitter och lanar :)

2009-12-04 @ 09:25:10
URL: http://pysseliten.blogg.se/
Postat av: M

Om värdet på vinsten är 2500kr så måste man alltså köpa till brännaren själv för mellan 800-1750kr? Den är ju prisvärd visst men om man väljer det dyrare alternativet så fördubblas ju nästan priset! Förlåt jag gillar inte sånna här kommentarer själv men jag var bara tvungen. Tycker det är lite dålig marknadsföring faktiskt isåfall. Fast det är ju bra att den är så liten att man kan ta med den vart som helst :-)

2009-12-04 @ 09:29:04
URL: http://reykjavikfragments.blogspot.com/
Postat av: Ida M

Vi fyra bor i en trång liten lägenhet och man kan tycka att det därför borde vara varmt och mysigt. Men tyvärr är det inte så. Idag tänder vi ljus för både värmen och mysighetsfaktorn, med varierande resultat. Jag drömmer bara om vad en svart skorstensfri spis från Skill Factory på vår vita vägg skulle kunna göra för oss. Tänk att slippa frysa fullt så mycket och dessutom ha något fint att titta på!

2009-12-04 @ 09:33:13
Postat av: Erica

Jag hade en jättefin öppen spis min gamla lägenhet. När jag flyttade ihop med killen sa jag upp lägenheten, men efter 2 år är jag nu på flyttstigen igen, tyvärr ensam. Ska flytta in i min nya lilla funkis-tvåa efter jul, och en vit spis hade varit väldigt fin i sovrummet. Det lär bli den enda hettan där inne på ett tag... :-)

2009-12-04 @ 09:34:56
Postat av: Jenny

Jag och min sambo inreder för fullt i vår nya lägenhet och har tittat på flera olika typer av öppna spisar som man inte behöver ha skorsten för. Denna skulle passa oss och vår lägenhet alldels perfekt!

2009-12-04 @ 09:38:24
Postat av: Alisa ♥ Amor Vincit Omnia

Åh en dröm, denna är en sann dröm. Jag och min sambo flyttade in till vårt första riktiga och helt nya lägenhet det är en 2 ½ :a och vi har ett rum som just nu agerar förråd, det rä ett vackert rum med parkett golv, vita väggar och fönster, taket i rummet lutar och är lagom stort. Vår stora dröm är att göra denna till en mys/gästrum och jag har alltid velat ha en inomhus brasa men ekonomin har inte alltid tillåtit en. När jag såg att chansen fanns för denna kunde jag inte gör anågot annat än att hoppas och hålla tummar och tår. Så att få vinna denna skulle kickstarta oss i att ordna till vår lilla drömrum som just nu bara är fylld av kartonger och massa annat skräp.Det är motivationen till varför jag skulle vilja vinna denna!:) Den skulle helt enkelt fullborda vårt hem!:)

2009-12-04 @ 09:43:06
URL: http://alisagonzalez.se
Postat av: Laura

Elegant design och svensk kvalitet

Mysfaktorn skapas på ett enkelt sättJag skulle bli överlycklig med en silver Bonneville!

2009-12-04 @ 09:47:52
Postat av: Annika Olsson

HEJ!Detta hade varit den perfekta lösningen för vår familj - jag vill ha en braskamin - familjen vill ha en DVD med brinnande brasa för att slippa oset. Med en Bonneville får alla vad de vill ha!!!! (vinner jag inte köper jag ändå en (kanske till flera rum i huset - är ju inte dyrare än en fin ljusstake - fantastiskt)

Hälsningar

Annika

2009-12-04 @ 09:49:13
Postat av: Jess

Vår kalla, fuktiga källare ska förvandlas till mysigt boendehak till äldsta tonårsdottern.

Denna öppna spis blir en sanslöst härlig, varm och gosig inflyttningsgåva till henne. På väg mot vuxenlivet.

2009-12-04 @ 09:50:47
Postat av: Malin

När jag nu flyttar ifrån ett hus med öppen spis, känns min nya lägenhet kall som is.

Denna spis skulle passa så bra

genom att sprida sin väme och göra mig gla'.

En svart som natten skulle jag vilja ha,

oh vad snyggt det skulle va!

2009-12-04 @ 09:50:51
Postat av: Helen

Till vårt landsställe skulle den svarta alt vita vara så fin. När det är mörkt lyser den upp, o de fuktiga, kalla dagarna blir skönare. Även när man kommer o skall öppna upp landet är den välkomnande då den råa fukten försvinner snabbt. Eftersom vi inte kan ha en eldstad med skorsten skulle denna vara perfekt!! Dessutom tillsammans med fårpläden i våra fåtöljer skulle den vara så fin..

2009-12-04 @ 09:51:33
Postat av: Anonym

ÅÅÅÅÅåååååh!!!!! Precis vad som saknas i vår lägenhet! Jag och min pojkvän har pluggat ihop i 5,5 år o levt ganska litet. För ett år sedan flyttade vi till en jättefin lägenhet enligt vår budget... har renoverat nu i ett år men två saker kan vi inte ändra på. 1) balkong! Hade älskat att ha en balkong, men de lägenheterna låg inte inom räckhåll för oss ekonomiskt. 2) Öppen spis!! Och en skortenstfri spis är lösningen på den detaljen! Vi har letat efter en sådan den senaste månaderna, och fastnat för Skill factory´s silverfärgade öppna spis! Det skulle verkligen vara den perfekta julklappen för att avrunda ett långt och tungt renoveringsår!

2009-12-04 @ 09:51:53
Postat av: Caroline Larsson-Bull

Hi hi.. ovanstående kommentar är från mig... blev så till mig att jag glömde den detaljen... :-)

2009-12-04 @ 09:53:21
Postat av: Eva

Jag har avundats mina vänners hus med öppen spis i evigheter och längtat efter en egen skorstensfri spis till vår lägenhet men inte riktigt haft råd som fattig student.Den skulle passa fint i svart hemma hos oss och vara perfekt för att mysa framför tillsammans med bebben när den väl tittar ut :)

2009-12-04 @ 09:53:40
URL: http://sometimesalways.blogg.se/
Postat av: Erica

Skulle passa perfekt i vårt vardagsrum. Stämningshöjande till max. Våran familj myser mycket i soffan med tända ljus men detta skulle ju förhöja stämningen ytterligare. Då 4:e december dessutom är min födelsedag (idag alltså) så skulle ingen bli gladare än jag att få denna i födelsedagspresent :) Svart är den jag tycker är snyggast !

2009-12-04 @ 09:57:23
Postat av: Ida

Min älskade sambo har blivit så otroligt frusen av sig och filtarna räcker inte riktigt till. Vore trevligt om han fick värma sig vid den. Den svarta är finast!

2009-12-04 @ 10:00:51
Postat av: Christer

Denna öppna spis skulle höja värmen och kärleken några grader. Vore härligt att ha en svart spis som jag och min sambo kan njuta av varje kväll och få en mer känsla av hemtrevnad och mys hemma i detta vintermörker. Samt att skryta lite för vännerna att vi har en öppen spis hemma i lägenheten!

2009-12-04 @ 10:03:18
Postat av: Linda

En sån kamin har jag stått och tittat på länge och i årets önskelista så står där en sån på plats nr 1. Verkligen fin!

Skulle jag mot all förmodan vinna skulle jag vilja ha en svart.

2009-12-04 @ 10:04:25
Postat av: Annelie N

VI har länge pratat om att köpa en kamin till vårt vardagsrum, men då vi är småbarnsföräldrar så finns det inte pengar till det just nu. Men vad som också slog mig, med detta alternativ från Skill Factory är att en Bonneville även är mer barnsäker än en vanlig kamin. Möjligheten att kunna sätta den på ett säkert avstånd från nyfikna barnhänder, men ändå kunna skapa en mysig och avkopplande atmosfär finns ju där i denna läckra skorstensfria spis. En klassisk svart är en dröm.

2009-12-04 @ 10:04:35
Postat av: Sandra

Min syster hade planer om att låta bygga en öppen spis men eftersom det blev något strul med skorstenen och den öppna spisen ej fick sättas in blev hennes dröm endast en dröm. Min syster har alltid funnits där för mig och jag vet hur mycket det skulle betyda för henne om hon fick en öppen spis trots alla missöden. En stilren svart tror jag nog att hon helst av allt skulle vela ha!

2009-12-04 @ 10:11:19
Postat av: Malin

så här ligger det till, jag bor i Skellefteå. Idag har vi -9°C ute. Inomhus idag har jag 18,7°C. Mina element är på 100% och jag springer omkring med en stickad tröja och tjocksockar. Vår lägenhet blir aldrig varmare än 20°C (Vintertid och det är när vi har vänner här) och jag är en sån som fryser konstant. Den svarta skulle passa så jäkla bra i vårt vardagsrum och jag skulle slippa frysa!:)

2009-12-04 @ 10:11:31
URL: http://malinfjellstedt.wordpress.com
Postat av: Love B P

Hej, jag deltar gärna....min motivering är att vi är föräldralediga och har inte råd att köpa en sån vacker öppenspis.. Däremot tycker jag att vi har ett vackert hem(lägenhet) som genast skulle kännas mysigare... med spisen!! :) jag skulle välja svart!!!

2009-12-04 @ 10:13:16
URL: http://lovebeproud.blogspot.com/
Postat av: Johan

En Bonneville i silver.

Det blir pricken över i - i ett nyrenoverat sovrum.

2009-12-04 @ 10:15:54
Postat av: Jenny

Min stora dröm har varit ett hus med brasa men vårt lilla radhus har ingen skorsten och det går inte heller att ordna. Men vad gör man när ekonomin inte tillåter annan bostad. En vägghängd spis skulle därför vara det ultimata här hemma där vi har två småbarn som gärna pillar på allt de kommer åt. Vi längtar efter en brakande stämning i vardagsrummet! Gärna i en svart spis.

2009-12-04 @ 10:22:54
Postat av: Veronica

Jag och min sambo bor i dagsläget i en lägenhet på 4 rum och kök tillsammans med vår hund.

Vår dröm är att hitta ett fint hus där ett av "kraven" är en öppen spis. Huset ska även ha en bra tomt där vår lilla vovve kan springa fritt och busa runt.

Men att hitta hus är inte det lättaste. Så en svart skorstensfri spis tills vi hittar vårt drömboende skulle vara underbart!

2009-12-04 @ 10:23:08
URL: http://vejjro.blogg.se/
Postat av: Att ha det gott

vi vantrivs i vårt boende men pga av sjukskrivning utan sjukpeng måste vi bo kvar ett tag till

En sån här underbar spis skulle hjälpa mig att stå ut medan vi letar efter vårt drömboende

En svart spis skulle passa överallt

2009-12-04 @ 10:23:18
URL: http://rubinen777.blogg.se/
Postat av: michaela

vill givetvis vara med =)när vi började vår planering med att bygga om garaget (som var en del av huset) till kök, så fanns en kamin med i planeringen... tyvärr fick vi med tiden överge denna idé eftersom vi endast har möjlighet att koppla in EN kamin till rökkanalen och genom uteslutningsmetoden kom vi fram till att önskan om en kamin i köket mest var för att öka mysfaktorn men att en kamin på övervåningen även hade praktiska skäl. Nu när köket snart är färdigt, endast el och vatten kvar.. så fattas givetvis eld =( detta är något som alltid kommer fattas mig i köket! Vad vore då bättre en en sådan här ? Och att den finns i silver gör ju saken ännu bättre, då detta inte är ett alternativ bland de "vanliga" kaminerna.Köket ska invigas i jul och vad vore inte då mer underbart än en sprakande brasa i bakgrunden =)Önskar en god jul!

2009-12-04 @ 10:23:20
Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Å så snygg! Jag skulle bli väldigt glad om jag vann en sån!

Den skulle passa perfekt i vårt vardagsrum, liten och nätt! Trots att vi bor i ett hus från 1950 då det fortfarande var ganska vanligt med kaminer och öppna spisar så finns det ingen sådan. Och jag saknar vår kamin från vårt förra hus oerhört mycket! Det e den bästa mysfaktorn som finns! Att den dessutom finns i vitt, det har jag aldrig sett förr, det skulle bli så snyggt.

2009-12-04 @ 10:27:10
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Jag har nyligen målat om i mitt vardagsrum och har en underbar fondtapet på en av väggarna. Min vision är att rummet ska gå helt i vitt, men ändå med mycket värme och hemtrevnadskänsla. Har haft lite problem med vad jag ska ha på min fondvägg som fyller upp utan att dölja. Här fick jag svaret :-)! En vit Bonneville såklart!

2009-12-04 @ 10:30:28
Postat av: Maria L

Åhh vilken snygg spis, precis en sådan jag har letat efter!

En vit Bonneville hade passat perfekt i vår vita miljö hemma, den hade gjort hela hemmet mer gemytligt och personligt! Den hade vi verkligen behövt för att få en fulländad VIT jul!Tack och hej från Maria

2009-12-04 @ 10:30:56
Postat av: violen

Saknar vedspis i mitt kök

(skönt iofs att slippa rök)

men den öppna eldens magi

ger samma känsla av harmonisvart

2009-12-04 @ 10:32:05
URL: http://violensboksida.bloggplatsen.se/
Postat av: gabriella

Skulle så gärna vilja ha en till sovrummets kalla atmosfär, om ni bara visste hur mycket jag varje natt svär.

Svär över att behöva i sin säng behöva frysa, men en sån här kamin hade fått mig att mysa :)

Skulle gärna vilja ha en svart :)

2009-12-04 @ 10:34:24
Postat av: Ida A

Min pojkvän bor i en mörk och trång lägenhet som definitivt behöver en mysfaktor så här i juletider - en svart bonneville skulle sitta perfekt i sovrummet! =)

2009-12-04 @ 10:37:07
URL: http://studioluna.blogg.se/
Postat av: Fanny

Vilken snygging! Direkt när jag klickade mig in på bloggen idag så drogs blicken till denna eleganta spis och jag såg framför mig den hemma hos mina föräldrar. I produktbladet föll jag för färgen White då den skulle passa perfekt i den lantliga men moderna känsla som mina föräldrar har i sin inredning.Pappa har byggt ut huset under hela sommaren. En härlig matsal där alla i familjen kan samlas när vi är hemma på besök. Han har verkligen kämpat och resultat blev jätte fint! Pappa har byggt och mamma har inrett. Jag är så stolt över mina föräldrar.Om jag är den lyckliga vinnaren så blir den en julklapp och årets stora överraskning. Att den är lättplacerad gör att vi i mellandagarna kan samla familj och vänner och sitta och njuta av en mysig brasa.Nu håller jag tummarna. Tack för att du har så roliga tävlingar i bloggen, och jag skulle bli överlycklig om jag är den lyckliga vinnaren av en spis från Skill Factory. =)

2009-12-04 @ 10:39:09
Postat av: .lina

från mej blir det ett haiku!elden på min vägg

sprider värmen till mitt hem och

in i mitt hjärta(i svart <3 tack!)

2009-12-04 @ 10:42:04
URL: http://fromamouth.com
Postat av: Sture Nordström

Att sitta och mysa med den man har kär,

framför, ja just en svart sådan där,

Bonneville den heter, en öppen spis,

och mysfaktorn stiger givetvis,

men värmen den kommer från älsklingen min

och inte från "naturvänlig bensin"

2009-12-04 @ 10:42:12
Postat av: Hea

En härlig brasa i en svart spis skulle brinna i mitt sovrum om jag vann, det är en sedan länge önskedröm som kanske kan bli sann.

2009-12-04 @ 10:45:34
Postat av: Johanna

Jag och min sambo har hållt på att renovera vår lägenhet i över två år, vi har haft sådana motgångar med precis allting men nu börjar det äntligen bli klart snart. En såndär fin spis i vardagsrummet skulle vara en perfekt present till oss efter den tuffa tiden.Helt fantastiskt fin är den!

2009-12-04 @ 10:45:44
URL: http://greendove.blogg.se/
Postat av: Veronica

Vilken julklapp det skulle va att få denna snygga skorstensfria spis! Vi har en liten tjej hemma som snart börjar krypa och gå, därför vore det perfekt med en liten spis som man kan sätta lite högre upp på väggen :-)

En vit spis skulle göra sig fin hos oss!

Kramar

2009-12-04 @ 10:50:10
Postat av: Sara

Det drar från funkishusets fönster

mot kylan hjälper raggsockor föga

Vill se eldens varma mönster

reflekteras i min älskades ögaEn vacker svart öppen spis

matchar mitt svart-vita hem på alla vis :-)

2009-12-04 @ 10:56:15
Postat av: pimimim

För att jag och min sambo ska köpa lägenhet och när vi väl köpt den så kommer vi inte ha råd att köpa något nytt. Och vem vet, vi kanske knappt har råd med el? Då skulle denna spis komma till god användning. Den svarta skulle passa perfekt.

2009-12-04 @ 10:56:31
URL: http://pimimims.blogg.se/
Postat av: Malin

Vilken dröm att få ha en sådan i lägenheten :) Hoppas på tur den här gången!

2009-12-04 @ 10:58:16
URL: http://livetmedpapillon.doggyblogg.se
Postat av: Daniel H

En svart liten mysig spis

så jag slapp att frys till is

det skulle vara underbart att en sån få

för jag fryser både om kropp och tå.

2009-12-04 @ 11:01:15
Postat av: Nina Jarlholt

Har bott i snart ett år i ett nybyggt hus, trivs som fiskar i vatten men känner att huset saknar själ, saknar det där extra, det som gör ett hem hemmigt och mysigt. En brasa i silver från Skill Factory skulle helt klart värma upp den kalla känslan & hjälpa oss med en puff i baken för att fortsätta mysa till vårt fina hem.

2009-12-04 @ 11:01:47
URL: http://ninal.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Önskar helst en i silverVi har nyss byggt nytt stenhus och inreder som tokar. Vi har prioriterat barnens rum samt gemensamhetsutrymmen. Skulle vilja ta tag i vårt sovrum och där skulle verkligen denna öppna spis öka mysighetsfaktorn direkt.

2009-12-04 @ 11:02:43
Postat av: malin björling

hej, jag vill ha en grafitgrå Bonneville i vår lgh och den skulle få hänga i sovrummet, få in lite Wham -Last christmas känsla ... fatta hur mysigt vi skulle ha det ...

2009-12-04 @ 11:02:51
URL: http://cherries-malina.blogspot.com
Postat av: Erika

Åh, Vilken dröm att få placera den i den nyinköpta lägenheten!! En svart skulle passa perfekt till mina möbler! :)2009-12-04 @ 11:04:02
Postat av: Nilla

En skorstensfri spis från Skill Factory skulle verkligen förgylla vår inglasade veranda. Snacka om mysfaktor extraordinär en sommarkväll när regnet strilar ner för fönsterrutorna och man får tända en silverfärgad Bonneville och kura ihop sig med ett glas vin framför ”brasan”.

Kram och God Jul på Er allihopa!

2009-12-04 @ 11:06:02
Postat av: Agneta Sundberg

Den skulle lysa upp min kärbos lägenhet och sätta pricken över i:et i hans annars så strikt perfekta lägenhet

2009-12-04 @ 11:14:10
Postat av: Vicke

Har haft en stor dröm om en egen liten stuga (http://vickes.blogg.se/category/funkis-friggebod.html) som i höstas äntligen gick i uppfyllelse och med en svart Bonneville skulle drömmen bli komplett.

2009-12-04 @ 11:22:17
URL: http://vickes.blogg.se/
Postat av: Caroline

Jag bor i lägenhet där det har funnits en öppen spis men den är igenmurad. En svart Bonneville hade passat otroligt bra i den nischen där den gamla öppna spisen fanns och så bidrar den till en underbar mysstämning.

2009-12-04 @ 11:23:05
Postat av: emma.o.

Jag skulle vilja ha en svart, själv så bor jag i en liten etta, blir lite trångt med en spis. Men tanken var att jag skulle gett den till min far. Det är något han vill ha. god jul

2009-12-04 @ 11:24:28
Postat av: Anna Berggren

I ett kallt och dragigt 50-talshus, värmer det extra med tända små ljus

Med en snygg skorstenslös svart spis, behöver vi inga korgar med björkris

Den designade produkten har en värmande effekt, och vi slipper ytterligare ett husprojekt

Vi kan med vårt nyfödda barn i soffan mysa, och med hjälp av spisen slippa frysa

En stämningshöjare av kvalité, är vad jag önskar att tomten mig i år kan ge

2009-12-04 @ 11:26:18
URL: http://attiotrenollettnollfem.blogg.se/
Postat av: Gunilla Magnusson

Den svarta spisen i hörnet skulle stå.

Och värma upp varenda liten vrå.

Fylla med sprak och ljus.

Åh vad hemtrevligt det skulle bli i vårat hus.2009-12-04 @ 11:29:09
Postat av: Je

2009-12-04 @ 11:31:50
Postat av: eva holmgren

Svart eller vit

en riktig godbit

Lyser upp vår vägg

men akta tomtens skägg

Lite värme åt oss i jul

det skulle vara riktigt kul

En klapp uppskattad av många

men ack, så svår att fånga!

2009-12-04 @ 11:32:51
URL: http://traningsvark.blogspot.com
Postat av: anna

2009-12-04 @ 11:32:58
Postat av: Jeanette

Vi har alltid drömt om att ha en öppen spis i vårt framtida hus, men då jag nyligen har blivit uppsagt pga arbetsbrist har vi fått lägga våra husplaner på is. Det hade varit fantastiskt om jag vann för då skulle vi få vår lilla spis, trots att vi bor kvar i vår lägenhet ett tag till.

2009-12-04 @ 11:33:08
URL: http://heltvanligtliv.blogspot.com
Postat av: Daniel

Min vedspis pajade i finnbyn.Den skulle ge värme. Åtminstone psykisk värme!

2009-12-04 @ 11:34:37
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Erika Lövgren

Jag och min sambo köpte och flyttade nyrligen in i en lägenhet med den finaste kakelugnen och efter någon vecka visar det sig vara något fel på skorstenen som bostadsrättsföreningen inte vill göra något åt så nu sitter vi och småhuttrar på kvällarna istället, skulle verkligen bli en mysig jul med en svart liten spis och slippa skorstensbekymmer!

2009-12-04 @ 11:36:03
Postat av: anna

Jag skulle verkligen behöva en sån till min lilla arbetsbod på Gotland! Jo, min lilla sommarstuga är en ombyggd arbetsbod från 50-talet. Jag ärvde den i våras och har renoverat hela sommaren. Nu ska familjen fira jul där och jag allt lite orolig över draget... den är inte precis vinterbonad...En svart skulle jag önska. Det skulle göra sig så fint mot de vita väggarna och vitmålade trägolvet.Åh vad jag önskar mig en sån!ps.ursäkta att jag "fulpostade" ovan ds

2009-12-04 @ 11:39:11
Postat av: Zizzie

Underbar vinst!

Jag behöver en skorstensfri spis eftersom jag bor i lägenhet och inte har möjlighet till kakelugn eller kamin. En svart liten spis som skulle ge värme och mysig stämning de kalla Norrlandsvintrarna! =)

2009-12-04 @ 11:41:49
URL: http://zizzie.blogg.se/
Postat av: cina

Tända ljus och mys jag älskar denna i svart skulle jag så glader bliva av

2009-12-04 @ 11:46:23
Postat av: Malin

I våran gäststuga vi ska bygga,

behöver gästerna känna sig varma och trygga.Om jag vinner skulle jag gärna vilja ha en svart.

Tack på förhand och God Jul.

2009-12-04 @ 11:47:00
Postat av: Emelie Gustafsson

Jag och min kille Björn bor inte på Tjörn.

Vi bor i en liten etta utan el, så lite värme hade inte varit fel.

Med en svart Bonneville skulle vi kunna vakna utan kläder, trots att det är så dåligt väder!

2009-12-04 @ 11:47:02
Postat av: Lotta

Jag behöver inte - men min syster gör det! Hon bor i radhusområde = kaminer o.dyl. förbjudet och hennes högsta önskan ör en kamien eller liknande... Dessutom fyller hon år snart...

2009-12-04 @ 11:47:10
Postat av: Helene Lundström

På sjuttitalet kastades kakelungnen ut från min lägenhet och skorstenen är brandfarlig, skulle VERKLIGEN bli superlycklig över denna fina spis! Rutan efter den gamla spisen är ju kvar i golvet och väntar...

2009-12-04 @ 11:48:39
Postat av: Malin L

En jättefin liten spis som skulle passa perfekt i vårt kalla, kala, förbisedda sovrum som mest påminner om en sjuksal.

Drömmen om ett underbart rum med "levande" tapeter, fluffiga täcken, böljande gardiner, vackra lampor och stämningshöjande lågor vaknar genast...

2009-12-04 @ 11:53:35
Postat av: Caroline

En i min familj kan inte röra sig. Vi samlar, kan man säga, på saker som man mår bra av, men som inte kräver att man är fysisk. Om det är något man mår bra av och aldrig kan sluta fascineras av, så är det eld!Svart.

2009-12-04 @ 11:56:53
URL: http://bakelse.wordpress.com
Postat av: Anna

Ett välkomnande hem behöver hjärtevärme, känsla och mysigt ljus. Spisen (i svart) skulle vara den naturliga samlingspunkten, vi idag saknar i vårt hem. För spridning av trivsel och kärlek.

2009-12-04 @ 11:59:16
Postat av: Lisa

M

2009-12-04 @ 12:04:38
URL: http://villawester.blogg.se/
Postat av: Lisa

Men den här kan jag ha värme och jul vart än jag vänder mig. Jag skulle till och med kunna skapa julstämning på jobbet!

2009-12-04 @ 12:05:43
URL: http://villawester.blogg.se/
Postat av: Tina

Vi har klantat oss. Byggde hus med skorsten men med för få pipor så nu kan vi inte ha någon vanlig öppen spis. :o( Hade blivit jätteglad för en sådan här variant - då får jag ju ändå min "öppna spis". Silver hade passat bäst. :o)

2009-12-04 @ 12:22:48
Postat av: Alexandra

I det lilla hemmet

finns lycka och ro.

Vi njuter att i

vårat radhus få bo.

Men något som nog

skulle piffa till.

Är en vacker svart spis

från Bonneville!

2009-12-04 @ 12:24:06
Postat av: Emma

Åhh så mysigt. En riktig stämninghöjare. Skulle passa utmärkt hemma hos oss.

2009-12-04 @ 12:24:48
Postat av: Allie

Ge min man rätt!Vi hr precis köpt lägenhet och valde mellan äldre mysig och nyproducerad. Jag fick som jag ville med motiveringen att det blir enklare eftersom vi precis fått barn.Vi är nu jättenöjda men min man suktar fortfarande efter den där öppna spisen... Så nu kanske jag kan ge honom rätt- en lägenhet med 'brasa' ÄR mysigare!

2009-12-04 @ 12:26:52
Postat av: Anna

Elden vill dansa uti våra rum, en vit Bonneville skulle inte vara dum. Låt den med sitt vackra yttre bli för oss ett smycke. Låt den sprida värme i vårt kalla hus och vi hamnar i lyckorus.

2009-12-04 @ 12:27:08
Postat av: Martin

Tror bestämt att vår matsal skulle må prima av en svart spis.

2009-12-04 @ 12:28:44
Postat av: Camilla R

Det närmsta en brasa jag har idag är en bras-DVD-skiva,

att ha en spis från Bonneville skulle mitt hem uppliva.

2009-12-04 @ 12:33:10
Postat av: Patrik

Hade varit en perfekt julklapp för att öka mysigheten i läshörnan i vårt radhus. Det hade passat svart spis tillsammans med det gråa, vita och svarta som redan nu är i läshörnan :)

2009-12-04 @ 12:34:08
Postat av: Maria

2009-12-04 @ 12:39:37
Postat av: Maria

Denna kamin vill jag gärna ha

vill mysa frmför den varje da'

Kela, gosa och dricka vin

framför denna fantastiska kamin!

:-)

2009-12-04 @ 12:47:04
Postat av: Gabbies

Jag ahr länge, länge velat ha en skorstensfri spis men har inte råd att köpa en =(. Det är en perfekt, underbar stämmningshöjare, den hjälper en att spara pengar på el och tack varre att man kan skära ner lite på elvärmen hemma är man snäll mot miljön också! 3 goda anledningar till att jag vill ha denna spis hos mig.

Vi bor i lägenhet och kan av förklarliga anledningar inte bygga oss en vanlig vedspis =).Hoppas på tur!

2009-12-04 @ 12:48:11
URL: http://gabbiesk.blogg.se/
Postat av: Stina

Jag och min sambo är två fattiga studenter som nyligen köpt oss en bostadsrätt. Vi har renoverat den med enkla medel men en vägg i sovrummet är fortfarande tom. Eftersom jag ofta sitter i sängen och pluggar vore det perfekt med den vita spisen från Bonneville hängades på väggen för lite extra inspiration och energi. Det skulle betyda så mycket för oss!

2009-12-04 @ 12:50:20
Postat av: Åsa

Min lilla trånga etta,

skulle må gott av lite hetta.

Kallt och dragigt det är,

skulle behöva en svart Bonneville här.

Värma min frusna kropp och själ,

då skulle jag må utomordentligt väl.

2009-12-04 @ 12:52:40
Postat av: Enpi

Bor i lägenhet och den skulle passa fint i min kommande myshörna.

2009-12-04 @ 12:53:51
Postat av: Ida

Jag skulle vilja vinna den för att jag bor i en lägenhet och har alltid velat ha en öppen spis. De sprider värme och ljus. Nått som de är väldigt dåligt med den här årstiden. Min lägenhet är dessutom ganska kall för jag bor i ett gammalt hus som inte är så väl isolerat.Skulle vilja ha en svart.Kram

2009-12-04 @ 12:58:38
Postat av: Isabelle Johansson

På vintern blir det kallt utan element. En värmepump räcker inte långt. Kärlek värmer hjärtat men vad ska värma mina armar. Ett varm choklad framför brasan låter helt underbart.Färg: Silver

2009-12-04 @ 12:59:38
Postat av: Eden

Vi älskar att mysa, jag är frusen av mig, vårt nya hem har ingen skorsten, vi har inte råd att köpa en själv, Bonneville från Skill var finare än fin, jag gillar svart.

2009-12-04 @ 13:00:57
URL: http://www.minlillavisa.blogspot.com
Postat av: Denise

En frusen och ensam själ som gått genom en tung period av uppbrott och mycket arbete, skulle gärna vilja sätta sig ned med en bok vid en öppen spis och bara andas ut. En vit spis till vita väggar ger lugn och ro.

2009-12-04 @ 13:02:39
Postat av: lolla

hejsan

vinner jag skulle jag ge den till min son som behöver lite uppmuntran och lite mys till sin lilla lägenhet...jag skulle välja en svart det skulle passa honom..

kram lolla

nor@live.se

2009-12-04 @ 13:04:53
URL: http://lollashus.blogg.se/
Postat av: Kimpa

Jag vill värma mig i kylan i ett gosigt hörn, kanske tillsammns med min nallebjörn?

2009-12-04 @ 13:05:35
Postat av: Sofie

Så här års finns det vissa nackdelar med att vara uppväxt i ett stort hus en ständigt brinnande brasa. Den största nackdelen för mig är att när jag nu köpt ett betydligt mindre boende inte kan få den julstämning och mysfaktorn jag vuxit upp med och på så sätt är van vid. Av den anledningen blev jag överlycklig över att lucka nummer 4 i julkalendern innehöll just chansen att få en braskamin som funkar även i lägenhet. En sådan skulle verkligen förgylla min jul och vinter, speciellt i färgen svart.Ett extra plus är att just denna spis är tillverkad av Skill Factory i Skillingaryd, vilket för mig nästan är hemma. Då kan även den faktorn inbringa en härlig känsla av trygghet och värme.

2009-12-04 @ 13:09:18
Postat av: Anna Munkstierna

Lussebullar att baka

forma en lustig pepparkakaGranen ska in och ställas på fot

den är för lång i år igen, din idiotSåga av den utan att barren faller

samtidigt som du lyssnar på svärmors skvallerI radion ska det skråla

en Stilla Natt med CarolaBarnen äter knäck och kola med smör

soffan blir kletig hur du än görSmå tomtar ska sättas överallt

och ljusen tändas tusenfaltMaten är viktig, så gör en pastej

det spelar ingen roll att det inte är din grejMandeln skållas och värm glöggen på din spis

servera den med en pepparkaksgrisKalle Anka klockan tre

men vem tusan hinner seKoka gröten

vem fick den förbannade nötenÖnska dig något, det är väl inte så svårt

ett paket bara, mjukt eller hårtSkinkan ska penslas och in i ugn

men lugn, bara lugnSkåla i sprit och klunka i dig must

dricka bör man, även om man inte har lustPappa går ut och tomten knackar på

när ska de dumma kusinbarnen förståKlappar till faster, kusinen och farbror, även han

undrar var tusan mina pengar försvannJulklappspapper på hela ditt golv

äntligen är klockan tolvTomten går ut

och du är helt slutNästa år ska vi rymma den 23:e på natten

vi åker till sol och varmt vattenEn jul i stugan, ja visst

men är den inte långtråkig och dötristEller ska vi ändå stanna kvar

den kan ju även vara alldeles, alldeles underbarmen med en svart spis med namn bonneville

I huset jag med familjen vill mysa varje mille!2009-12-04 @ 13:10:52
URL: http://munkstierna.blogg.se/
Postat av: Josefin

Som dotter man gärna vill duga,och mina föräldrar nu renoverar sin stuga.Den gamla spisen är numera ett minne blott,en ny svart Bonneville att ge dem vore flott!2009-12-04 @ 13:18:38
Postat av: linn

Om jag vann denna öppnaspis skulle jag ge den till mina föräldrar i julklapp för de vill väldigt gärna ha en öppenspis i våran stuga men eftersom den är väldigt liten och blir fort varm så vill de inte ha en "riktig", utan en som bara höjer mysighetsfaktorn.

2009-12-04 @ 13:19:37
URL: http://linn88.blogg.se/
Postat av: Jessica

Skulle gärna vilja vinna en svart Bonneville från Skill factory. Denna skulle jag ge bort till mina föräldrar som bor i villa. Jag känner mig ofta frusen när jag är där, vet även att min mamma klagar ibland på att det är kallt =) Jag tror att en mysig brasa skulle värma upp själen bra, om inte annat för utseendets skull =)

//Jessica

2009-12-04 @ 13:22:35
URL: http://linjez.blogg.se/
Postat av: Mirja

Under lång tid har vi letat efter vårt drömhus, men det dyker aldrig upp. Under tiden bor vi i en, förvisso fin och mysig, lägenhet men där en av de saker vi saknar allra mest är just en eldstad. Vinst i denna tävling skulle göra vårt letande lite mindre jobbigt och dessutom är jag säker på att en Bonneville kommer passa fint i vilket framtida hus som helst! Jag skulle vilja ha en svart.

2009-12-04 @ 13:22:48
Postat av: Christine Andersson

2009-12-04 @ 13:24:03
Postat av: Karoleen

Jag skulle ge bort spisen till min lillebror som ska flytta till sin första egna lägenhet och börja sitt vuxenliv. jag vet ju hur det är när man är student och har ny lägenhet, man har knappt råd med toapapper, därför borde detta ge honom en otroligt mysig lägenhet trots att den inte har några möbler alls =) En svart tror jag han skulle vilja ha.

2009-12-04 @ 13:24:10
URL: http://blogg.karoleen.se
Postat av: Christine Andersson

Jag vill överraska en kompis - som drömmer om en brasa - med en svart Bonneville från Skill Factory!

Hon skulle bli överlycklig :D

2009-12-04 @ 13:27:18
Postat av: Camilla H

Det är första julen med en liten i huset. En "vägghängd" brasa skulle bli det som gör denna fantastiska jul ännu mysigare. Och så behöver man inte vara rädd att lilleman ska bränna sina små fingrar...

2009-12-04 @ 13:27:40
Postat av: Therese Kyhle Björling

Jag fryser jämt...

Med en Gobi i silver skulle klimatet

bli så mycket mer njutbart, både i temperatur

och utseende!Sen är det bara en balkong som saknas, men du kanske lottar ut en sån med bara jag har tålamod! ler brett

2009-12-04 @ 13:32:21
Postat av: jonna frimodig

Vi har precis köpt vårt nya radhus men mysfaktorn nu på vintern är rätt så låg, kallt och ganska så trist. Med en svart läckerhet som denna skulle vårt nya boende bli perfekt!! =)

2009-12-04 @ 13:36:02
URL: http://jonnafrimodig.blogg.se/
Postat av: Sigrid

Jag och mamma sitter i soffan på kvällarna och myser med en filt om oss. Med en svart öppen spis blir mamma gladare, jag varmare och pappa 100 kronor fattigare eftersom vi slått vad om jag skulle vinna spisen eller inte!

SIGRID 11 år

2009-12-04 @ 13:39:45
Postat av: Anki Karlsson

ÅH.....tänk att få mysa med en liten VIT Bonneville på väggen!!! jag har alltid drömt om en öppen spis MEN det är ju lite krångligt , det där med skorsten så denna vore ju PERFEKT!!!!

2009-12-04 @ 13:41:06
Postat av: Gerdan

Vi har just flyttat från villa till lägenhet och vardagsrummet känns så tomt utan en öppen spis. Vi brukade förut sitta framför brasan och mysa och grilla korv under kulna kvällar. Här finns bara elvärme som är både dyr och skadlig för miljön. En svart Bonneville skulle både höja mysfaktorn och sänka elförbrukningen i hög grad!

Hoppfull familjemor och hopplös miljöbov

2009-12-04 @ 13:44:32
Postat av: Johanna

Jag skulle vilja vinna spisen för att jag är den som alltid tänder sådär 40-50 ljus på rummet varje kväll och bara myser. Den här spisen skulle höja mysfaktorn ytterligare! Skulle vilja ha den i svart:)Kram!

2009-12-04 @ 13:46:37
URL: http://purplesecret.blogg.se/
Postat av: Kattis B

Ohhh... vilka snygga eldstäder och helt klar prisvärda jämfört med andra jag sett.

Perfekt julklapp till min syster som bor i lägenhet och husvagn på sommaren och eftersom bonnerville svart är flyttbar kan hon ju ta den med sig vart hon än är. Kram

2009-12-04 @ 13:53:03
Postat av: Anna Lidman

En ny lägenhet i Stockholm

Kreativiteten flödar med konst färg och tapet

Men det finns en vägg, som fortfarande är helt tom

Jag har funderat länge nu, och din blogg gav mig svaret

En vit spis skulle bli min prick över mitt iBoneville, boneville

Å jag vill, jag vill!

2009-12-04 @ 13:53:07
Postat av: Anna Lidman

En ny lägenhet i Stockholm

Kreativiteten flödar med konst färg och tapet

Men det finns en vägg, som fortfarande är helt tom

Jag har funderat länge nu, och din blogg gav mig svaret

En vit spis skulle bli min prick över mitt iBonneville, Bonneville

Å jag vill, jag vill!

2009-12-04 @ 13:55:11
Postat av: Ingrid

En svart Bonneville höjer stämningen till 100 procent - det blir det bästa som hänt!

2009-12-04 @ 13:58:11
Postat av: Lisa O

En svart Boneville skulle förvandla vårt nästan-drömboende till det verkliga drömboendet. Vi längtar verkligen efter mys framför öppen eld, men någon skorsten tillåter inte bostadsrättsföreningen. Utan öppen spis finns klar risk att vi känner att vi måste flytta om några år, men med en skorstensfri spis från Skill Factory öppnar sig helt nya möjligheter!

2009-12-04 @ 13:59:14
Postat av: MiaHB

Det finns inget mysigare än att sitta framför en sprakande eld, värmen och skenet gör att man blir avslappnad i hela kroppen! Vi bor i en liten lägenhet och en riktig kakelugn förblir för oss en dröm, men en Bonville från Skill Factory skulle ju vara lika mysigt! En svart skulle vara finfint hemma hos oss!

2009-12-04 @ 14:00:50
Postat av: Kristin

Jag skulle vilja vinna denna mysiga spis och ge den till min underbara mamma som har börjat bli så frusen av sig, eftersom jag vill att hon alltid skall ha det bra. Inte alltid så lätt att värma upp ett gammalt trähus. Kan se oss sitta framför denna i jul och njuta av en kopp glögg!

Färgen som skulle passa bäst vore svart.

2009-12-04 @ 14:02:37
Postat av: Anna

För att jag åtminstone skulle behöva Ett ljus i mitt liv.

(Svart)

2009-12-04 @ 14:11:24
URL: http://kvinnan.blogspot.com
Postat av: Daniela

Hej, ååhh den va jätte fin(den svarta). Skulle vilja ha den, men har inte råd. (arbetssökande) Plus att jag bor i ett hyreshus.. Det skulle va mysigt o ha den nu när vintern är här :)

2009-12-04 @ 14:14:55
Postat av: StephanieVi bor i en tråkig liten lägenhet, men vi alla drömmer om att få råd att flytta till ett hus med öppen spis. Att få en skorstensfri vit Bonneville är nog det närmaste vi någonsin kan komma en öppen spis. Vi skulle alla bli så glada ifall den vita fick flytta in i vår trea :)

2009-12-04 @ 14:18:25
URL: http://www.steffi.se
Postat av: Emelia Elfving

Jag, min sambo och vår lilla dotter Elsa har äntligen hittat ett hus som vi precis flyttat in i. Så himla skönt att slippa springa upp och ned i trappor med vagn och en bebis på 4 månader! Det vore super mysigt att fräscha upp vårt hus med en fin spis i silver! Det vore dessutom väldigt mysigt :)

2009-12-04 @ 14:19:02
Postat av: Jonas Christiansen

Jag är en lyckligt lottad Dansk man, som fann kaerligheden i de svenska norrländska skogarna. För att satsa på vår kärlek kom vi överens om att flytta halva vägen var. Det finns dock en sak som gör livet i vår nya lägenhet i Stockholm så mycket lättare för min pige, än för mig.

Hon är norrlänning och tål kyla.

Jag fryser.

En vit spis skulle bli en dellig start i mitt nya liv som svensk.Hjaelp mig skat!

2009-12-04 @ 14:20:51
Postat av: Malin

Hej!En sådan spis hade varit perfekt på vår inglasade balkong! Har nygligen flytta in till min pojkvän och mysfaktorn behövs verkligen höjas i hans gamla ungkarlslägenhet!2009-12-04 @ 14:23:37
Postat av: Jessica

Hej!Hur lyxigt hade det inte varit att ha en sådan spis i sovrummet?! Där hade den hamnat om en rostfri sådan hade fått flytta in hos mig. :-)Ha en bra dag!Mvh,

Jessica

2009-12-04 @ 14:24:08
Postat av: amanda glave

hejvi har precis renoverat och satt in en fantastisk öppen spis, men den eldas med ved. vi har nu märkt att detta inte fungerar när man har 2 små barn. dom bränner sig nämligen. så vi använder den aldrig. skulle därför behöva en som inte blir så varm och som kan hänga högt upp på väggen så dom inte når den.2009-12-04 @ 14:24:23
Postat av: amanda glave

hejvi har precis renoverat och satt in en fantastisk öppen spis, men den eldas med ved. vi har nu märkt att detta inte fungerar när man har 2 små barn. dom bränner sig nämligen. så vi använder den aldrig. skulle därför behöva en som inte blir så varm och som kan hänga högt upp på väggen så dom inte når den. vi vill givetvis ha en svart.2009-12-04 @ 14:25:04
Postat av: Susanne

En värmande och läcker inredningsdetalj,

uppfinnaren borde ha en välförtjänt medalj,

Bonneville - stämningshöjaren nummer ett,

med en sån på väggen blir mitt hem komplett!

Svart!( om jag vinner.....)2009-12-04 @ 14:26:04
Postat av: Johanna

Hej!

VI har precis flyttat till en ny lägenhet, vi har länge vetlat haft en öppen spis eftersom det är höjden av charm! nu har vi precis fått en liten son så en vedeldad är det inte till att tala om.

skulle vara perfekt nu till jul, en svart vill vi ha i så fall!

2009-12-04 @ 14:28:10
Postat av: Jonas Christiansen

Jag är en lyckligt lottad Dansk man, som fann kaerligheden i de svenska norrländska skogarna. För att satsa på vår kärlek kom vi överens om att flytta halva vägen var. Det finns dock en sak som gör livet i vår nya lägenhet i Stockholm så mycket lättare för min pige, än för mig.

Hon är norrlänning och tål kyla.

Jag fryser.

En vit spis skulle bli en dejlig start i mitt nya liv som svensk.Hjaelp mig skat!

2009-12-04 @ 14:31:25
Postat av: Linda Nordh

I vårt hus hade vi en stor ful kamin med jätteskorsten. När vi grävde jordvärme tog vi också bort kaminen och skorstenen. Snabbt fyllde vi också upp vedboden med andra grejor. Nu skulle man gärna vilja myselda lite men kommer vi att sätta dit en skorsten igen? Knappast.... Låt mej vinna en skorstensfri kamin som eldas med biobränsle, snälla :-)

2009-12-04 @ 14:32:20
URL: http://lindaskrypin.blogg.se/
Postat av: Louise

Har hela hösten varit uppslukad av mitt examensarbete och har verkligen försummat min min. Att få överraska honom med en svart spis och kunna sitta och mysa framför en öppen låga tillsammans hade varit fantastiskt!2009-12-04 @ 14:32:28
Postat av: Jonna

Jag skulle vilja vinna denna fantastiska spis ifrån Skill Factory för att kunna ge den till min fina mamma och hennes utvalde. De har nämligen efter 40 år i samma villa nyligen sålt sitt hus och istället köpt ett otroligt vackert radhus i Simrishamn på finaste Österlen. Huset är precis vad jag önskar dem, modern inredning med stora vackra fönster som blickar ut mot havet och det enda som saknas är en skorstensfri spis för att bringa den där lilla extra mysfaktorn i deras för övrigt underbara liv tillsammans.Om jag/vi vinner så skulle en silverfärgad passa bäst i smak! Men alla färger har sin charm och egentligen passar alla de olika alternativen precis lika bra i deras blivande hem.

2009-12-04 @ 14:33:46
Postat av: Louise (blev fel i förra inlägget)

Har hela hösten varit uppslukad av mitt examensarbete och har verkligen försummat min man. Att få överraska honom med en svart spis och kunna sitta och mysa framför en öppen låga tillsammans hade varit fantastiskt!2009-12-04 @ 14:33:52
Postat av: Clara Landström

Jag har äntligen fått en egen fin lägenhet, efter fem års omkringflyttande. Med en Bonnevillespis skulle mitt vardagsrum få den mysiga touchen som fattas.Silver om jag skulle vinna.

2009-12-04 @ 14:36:57
Postat av: Angelica

En Bonneville i silver kan jag mig tänka,

låta pryda min vägg och i eldens sken blänka.

Utan skorsten, men ändå het

gör den utmärkt i lägenhet.

Tack Skill Factory för att ni sprider ljus,

även till oss, som ej bor i hus.

2009-12-04 @ 14:40:39
URL: http://phassiondsgn.blogg.se/
Postat av: Katarina

Avkoppling och stämning som är unik,

behöver jag då jag lyssnar på musik.

En kopp te framför en Bonneville såklart,

och jag stressar ner till ett liv så underbart!2009-12-04 @ 14:43:46
Postat av: Anna

Hej Frida,

min sambos största önskan för vårt hem är en öppen spis och en bastu. Om jag vinner, så får jag chans att ge honom en av hans önskningar i julklapp. Något som annars skulle vara omöjligt.

Helst skulle jag vilja ge bort en vit Bonneville.

Glad advent!

2009-12-04 @ 14:43:51
Postat av: Julia H

Spisen skulle passa perfekt i vår førsta nya gemensamma lgh. En svart skulle bryta av snyggt mot de feminina pastellfærgerna i indredningen.

2009-12-04 @ 14:46:40
Postat av: Daniel

En svart Bonneville vill jag min sambo ge, då vi under veckorna ej ses.Äsch kan inte rimma men en Bonneville vore grymt att vinna. ;)

2009-12-04 @ 14:49:59
URL: http://www.inredningen.se
Postat av: Anki

En vit Bonneville skulle sitta fint. Tänk vad enkelt att elda: ingen ved, inget tidningspapper och framförallt ingen skorsten som skall sotas.

2009-12-04 @ 14:53:35
Postat av: Anna F

Nuförtiden känns allt så grått och trist

vädret suger och på mys-stämning har jag brist.

För lägenheten känns så tråkigt tom och kall

men nu har Bonneville fått mitt hjärta på fall

Så en svart gåva från Skill Factory?? JAVISST!!!

2009-12-04 @ 14:53:58
Postat av: Karin

På 1970-talet byggdes vårt hus med direktverkande el. Idag vet vi att det var fel. Med dagens elpriser tar vi hellre på oss mer kläder de kalla norrländska vinterdagarna än ökar värmen inomhus.Vi skaffade luftvärmepump men den är inte tillräckligt effektiv för att ersätta värmen från elelementen under den tid på året då värmen behövs som mest.För att få mysvärme, när vi sitter i vardagsrummet på kvällarna, skulle det vara underbart med en svensktillverkad skorstensfri spis från Skill Factory i Skillingaryd.

Postat av: Max i Brämhult

Jag önskar mig en svart väggspis. Det skulle vara bra med lite extra värme och så är det mysigt. Den gör att jag kommer i rätt stämning när jag läser mina fantasy böcker!

2009-12-04 @ 15:11:28
Postat av: Malin

Jag skulle vilja vinna en svart som jag skulle ge till min kära bror. Blir perfekt att sitta och mysa framför i hans lägenhet.

2009-12-04 @ 15:14:03
Postat av: Sarah Ängvreten

Åh! har alltid önskat mig en fin öppenspis, färg spelar inte så stor roll men gärna en vit.

Då kan vi njuta av de vackra eldflammorna i vintermörkret, bara maken och jag.Kram

Sarah

2009-12-04 @ 15:18:58
Postat av: Erika Brändström

Vårt 50-talshus skulle bli perfekt med en liten spis ! Vi har trångt och har inte plats för en stor kamin, men en liten svart braskamin skulle sitta som en smäck här hemma :)

2009-12-04 @ 15:22:03
URL: http://www.bloggen.fi/Sally
Postat av: Linda

Jag sitter och fryser i min etta och skulle behöva både värmen och mysfaktorn med hjälp av en svart skönhet. :)

2009-12-04 @ 15:27:58
URL: http://www.knorrigt.com
Postat av: Ann-Sophie

Jag har länge letat efter en skorstensfri spis men inte hittat vad jag söker. Skill factorys vita Bonneville skulle passa perfekt på en speciell vägg hemma i vårt hus. Otroligt fint skulle det bli!

2009-12-04 @ 15:29:07
Postat av: Hotness

Bor i en kall och stundvis omysig 2:a men är uppväxt med öppen eld. Att kunna få det in i min lilla lägenhet vore mer betydelsefullt än jag ens kan förklara. Att få sitta och mysa framför en brasa och titta in i elden gör att hela själen lyfter och som ensamstående mamma som har det lite kämpigt få möjlighet till det vore underbart strålande fantastiskt.

Jag skulle gärna vilja vinna en i svart för det skulle passa så himla bra.

2009-12-04 @ 15:29:52
URL: http://hotness.wordpress.com
Postat av: Bodil

Det vore underbart med en stilren, silvrig Bonneville. För mysfaktor, för enkelheten och för att den är riktigt snygg!

2009-12-04 @ 15:34:54
Postat av: T

Sa precis "hej då" till min sambo som åker med bilen full till min kära far. Som nu i helgen flyttar. På måndag är det hans 51 åriga födelsedag och jag vet att han går och grubblar och funderar hur den nya lyan kommer bli. Speciellt om man inte bott själv under de närmsta 30 åren. För att ändå sprida lite värme i hans ännu inte fyllda 2:a skulle jag bli så tacksam om det var jag som vann den till min älskade pappa. Jag tror han skulle gilla den svarta.

2009-12-04 @ 15:35:24
Postat av: sofia

Till veckan ska min fina hund Opereras för en stor Tumör,vilket känns otroligt jobbigt! jag hoppas att allt ska gå bra. och då kan vi kanske förhoppningsvis ligga och mysa och ta hand om varandra framför denna Mysiga Bonneville.

2009-12-04 @ 15:37:21
URL: http://animales.blogg.se/
Postat av: sofia

Jag glömde skriva att jag önskar en svart.

2009-12-04 @ 15:38:48
URL: http://animales.blogg.se/
Postat av: Sandra Larsson

Har en lägenhet i gammal stil

och nu saknar jag en skorstensfri ugn från Skill

2009-12-04 @ 15:40:08
Postat av: Frida

Jag skulle vilja ha en liten brasa i min lägenhet eftersom jag saknar vår kakelugn hemma. Jag har nyss flyttat hemifrån för att börja gymnasiet så lite "hemkänsla" skulle sitta fint...

2009-12-04 @ 15:47:49
Postat av: Emelie H

Jag drömmer om ett sekelskifteshus med rustikt trägolv, pardörrar och en stor öppen spis men vad ekonomi och omständigheter tillåter idag är någonting helt annat. I klassiskt studiemanér lever min sambo och jag i en mindre hyreslägenhet långt upp i norr. Premisserna för vintermys är egentligen ganska så bra: vintern är lång, här är mörkt mest hela tiden och vi har kärlek så det räcker och blir över - men visst är det ändå någonting som saknas...

Jag skulle bli överlycklig om jag vann en väggspis i vitt! Jag kan redan nu föreställa mig hur jag gör min yoga i ljuset av den under tidig morgon - och hur jag om kvällarna kan krypa upp framför den i läsfötöljen med en bra bok...

2009-12-04 @ 15:47:53
Postat av: Anna

I min hyreslägenhet skulle det inte vara poppis att dra in en vanlig kamin... Den svarta versionen skulle vara perfekt i mitt vit/röd/svarta vardagsrum! Vem vet, den kanske till och med skulle få ersätta tv'n. :)

2009-12-04 @ 15:51:00
Postat av: Anneli Larsson

Med denna fina Skill Factory-spis, blir vardagsrummet mitt mys-paradis!Där vill jag chilla kväll efter kväll. Ge mig en Tomten, jag har varit snäll!! (Om jag vinner vill jag gärna ha en svart!)

2009-12-04 @ 15:55:19
Postat av: fia

Åh vill vinna till min myssugna stela kropp nu i vinter och vill gärna vinna den svarta.

2009-12-04 @ 15:55:22
Postat av: Kim

Jag behöver den där spisen för jag fryser så hela tiden.

2009-12-04 @ 15:57:51
Postat av: Evelina

Jag behöver den inte - jag har inte plats i min lilla lägenhet. Däremot skulle jag hemskt gärna ge en svart spis till min mamma. Hon har fått halva huset vattenskadat och tre rum är öppna ner till grunden! Det är minst sagt kyligt där hemma... Jag tror kanske inte att spisen skulle kunna värma upp hela huset, men det vore åtminstone en varm gest! :)

2009-12-04 @ 16:05:12
Postat av: Annelie

Jag vill ha en svart och den skulle vara underbar att ha i vår hyresrätt där man inte får göra så mycket annars.

2009-12-04 @ 16:05:48
Postat av: FRÖKEN KUMLIN

I mitt nystylade kök skulle den passa perfekt i svart. Jag bor i ett rum och kök, en liten vindsvåning, och jag skulle behöva något som höjer mysfaktorn i köket och motiverar mig att använda det rummet mer. Det blir så lätt att jag bara är i vardagsrummet och nu när köket är så fint fixat så är det verkligen synd!

2009-12-04 @ 16:06:20
URL: http://www.metrobloggen.se/Kumlin
Postat av: Catherine

Hej, efter ett tungt år (närstående dödsfall, dumpad och arbetslös) skulle jag behöva något fint att titta på när jag sitter ensam i min tomma lilla lägenhet med ett brustet hjärta! En liten värmande låga skulle ge mig hopp, mod och kraft till att ta mig igenom en kall vinter ensam och övergiven!

2009-12-04 @ 16:07:57
Postat av: Hanna

Midvinternattens köld är hård,

brasor dom ryka och osa.

En spis som ger värmande själavård,

utan att man den kan nosa.

Till mig skulle den ge harmoni,

och bli min soulmate nästintill.

Vi skulle få vår egen eldiga kemi,

Jag och Skillingaryds svarta Bonneville.

2009-12-04 @ 16:16:55
Postat av: Camilla Kroon

Vi skulle behöva en sådan spis här hemma. Vi har funderat på o öppna upp skorstenen här hemma, mmen sen kommit underfull med att den sitter alldeles fel.

Vi skulle vilja ha en "öppen spis" i vardagsrummet.(skorstenen sitter i anslutning till köket, Andra sidan av huset)

2009-12-04 @ 16:19:37
URL: http://sedica.blogg.se/
Postat av: Caroline

Vi bor i ett stort gammalt hus på landet med en underbar hyresvärd. Men de senaste tre åren har vi blivit lovade en braskamin i vårt vardagsrum, men inget händer och åren går... En Bonneville skulle passa perfekt i vårt rum + att vi skulle slippa tjata mer! =) Och en silver skulle passa utmärkt när vi målat om väggarna efter nyår...

2009-12-04 @ 16:21:06
URL: http://www.blomdekor.se
Postat av: Magdalena

Denna spis hade varit helt underbar i vårt uterum.Det hade blivit en stor mysfaktor att ha en liten brasa att titta på när man sitter där.Helst silverfärgad..

2009-12-04 @ 16:22:16
Postat av: Kickelina

Å om jag hade en Bonneville som oss kunde värma, när vi vill ligga på fällen och svärma.

Klart att den ska va´ i svart,

den kommer ändå att lysa upp varje kväll och natt!

2009-12-04 @ 16:25:56
Postat av: Jonas R

Jag skulle vilja vinna en svart.Hade varit mysigt och skapat värme i min lilla lägenhet

2009-12-04 @ 16:28:50
Postat av: Linda

Bonneville så liten och nätt

passar vårat radhus på alla sätt

Skill Factory gör det möjligt att utan skorsten få mysa

energisnål och smidig så man inte behöver frysa

Håller nu tummar och tår

att jag lyckan på min sida fårSkulle jag vinna så gärna en i silver.2009-12-04 @ 16:32:04
URL: http://snurrepinn.blogspot.com
Postat av: Bernt Karlsson

Höst och vinter i skåne är en mörk plåga,

lyses upp allra bäst av miljövänlig låga.

Trendenser är bloggen jag nu kommer att bevaka,

även om jag inte vinner så är jag snart tillbaka.

Det går bra med valfri vit färg,

bara den värmer ända in till märg.

2009-12-04 @ 16:33:50
Postat av: Malin

Hej!Min familj ska skapa nya traditioner och börja fira jul i vår sommarstuga... utan min farmor som alltid firat jul hemma hos oss skulle det inte bli samma sak med en jul hemma så det känns skönt att vi börjar på ny kula.I sommarstugan är det ruggigt och kallt så här års, så en stämningshöjande och värmande spis skulle betyda jättemycket för oss! En svart skulle pass bäst :)

2009-12-04 @ 16:34:09
Postat av: Sara

Tanken på att vid brasan få mysa

får mig av välbehag att rysa

Samla familjen på julaftonskvällen

och drömma sig bort till en stuga i fjällen

Liten guldkant till vår lägenhet

För en sprakande eld är det finaste jag vet

2009-12-04 @ 16:41:07
Postat av: Mia

Jag skulle vilja vinna den här ursnygga spisen till vårt vardagsrum, den hade passat perfekt i svart, då vi har inrett med ek, vitt och svart och en röd färg som accentfärg. Vi får inte lov att installera öppna spisar i våra radhus, så en sådan här hade varit perfekt!

Glad jul!

MVH Mia

2009-12-04 @ 16:41:34
Postat av: Sofie

Inga käcka rim jag kan

men tänk vilken lycka om jag vannen spis som värma min frusna kropp

till vardagsmys och en kaffekoppMycket idag ska man göra och hinna

tänk vilken ro att se spislågan brinnaEn svart jag välja om jag vann

detta var alla käcka rim jag kan!

2009-12-04 @ 16:42:35
URL: http://syssla.blogspot.com
Postat av: Hanna

I vår lägenhet har hyresvärden, till vårt förtret, tagit bort alla skorstensstockar och kakelugnar som fanns där tidigare! Därför skulle en Bonneville i silver ligga mig varmt om hjärtat...

2009-12-04 @ 16:42:47
URL: http://hemhus.blogspot.com
Postat av: evamar

En silverblank och vacker kamin

ger raggsockar ut - och mysfaktor in

tillsammans kan vi sitta och mysa

och faktiskt nu slippa frysa

och titta på lågornas romantiska sken

och slippa glo på den dumma teven.

2009-12-04 @ 16:48:32
URL: http://evamar.blogg.se/
Postat av: Sara S

Jag behöver inte denna skorsten hos mig. Jag har både varmt och mysigt hos mig och dessutom en 1 1/2 åring som springer runt och busar här hemma så det skulle vara rent ut sagt livsfarligt.

Däremot har min dotter en farmor som bor 50 mil här ifrån och längtar otroligt mycket efter sitt barnbarn. Tyvärr är hon rätt ensam så jag skulle hemskt gärna vilja ge den till henne för att åtgälda allt hon gett oss då jag blivit utan jobb.

2009-12-04 @ 16:49:11
Postat av: Lina

åh frida, det här påminner mig om när jag bodde i USA och allt man behövde göra för att få eld i öppna spisen var att trycka på en knapp på den tillhörande fjärrkontrollen! så skänk mig gärna glädjen i jul i att kunna njuta av mitt nyinredda vardagsrum och med denna fina "öppna spis" på väggen.trevlig andra advent.

2009-12-04 @ 16:49:13
Postat av: Helena

Vi har vattenburen golvvärme i hela huset

och kan tyvärr inte sätta in en öppen spis

som vi suktar efter. Då är denna ett fantastiskt

alternativ, en i silver!

2009-12-04 @ 16:50:11
Postat av: Anonym

Nu när julen är här och vi samlas med alla vi håller kär. Skulle det vara mysigt med en skorstens

fri spis att värma sig vid när vi lysnar på julmusik.

Något som håller själen varm och något vackert att se på, det skulle betyda mer än jag vågar hoppas på.Svart om jag har tur.

2009-12-04 @ 16:52:18
Postat av: anno

hejsan!

jag skulle väldigt gärna vilja ha denna snygga "spis" i vår lilla lägenhet. det skulle behövas för att muntra upp oss just nu då vi trängs tillsammans med vår dotter i en liten lägenhet, i väntan på att hitta ett hus som vi har råd att köpa. den svarta skulle passa bäst i vår annars vita inredning. kram och tack för en fantastisk blogg!

2009-12-04 @ 16:52:40
Postat av: Maria C

Nu när julen är här och vi samlas med alla vi håller kär. Skulle det vara mysigt med en skorstens

fri spis att värma sig vid när vi lysnar på julmusik.

Något som håller själen varm och något vackert att se på, det skulle betyda mer än jag vågar hoppas på.svart om jag har tur.

2009-12-04 @ 16:55:20
Postat av: Anna

Jag skulle vilja ha en "öppen spis" att sitta och mysa framför. Uppkrupen i soffan under filten med varm choklad och en härlig bok.

2009-12-04 @ 16:57:34
Postat av: Lillyana Kihlbom

Vi (jag, min man och mina två döttrar), har köpt vårt första lilla radhus. Tyvärr finns det ingen öppen spis, vilket vi har haft i vår lägenhet. Vi satt igår vid en underbar öppen brasa och sörjde att vi snart inte har en längre. En sådan här spis skulle verkligen uppväga den förlusten!

2009-12-04 @ 17:00:37
URL: http://lillyana.se
Postat av: Susanne

Jag är helt övertygad om att den oerhört stilrena öppna spisen från Skill Factory utgör den sista men magiska pusselbiten för att vårt allrum på övervåningen ska bli vårt absoluta favoritrum!Svart skulle bli en perfekt kontrast mot det vita och ljusa i rummet!

2009-12-04 @ 17:11:43
Postat av: Marc X

I mitt hem vill vi ha en eldig spis,

på väggen i salongen,

en vit sak som pryder vår fris,

mittemot balkongen.

Trivsamt värre kan det bli

om de som vinner får bli vi.

2009-12-04 @ 17:15:30
Postat av: Pethra

Åh, min mamma har velat ha en sådan i flera år! Nu ska hon flytta ut i skogen och där kan hon behöva en mysbrasa som sprakar. Det vore dubbelvinst att få ge henne en vit sådan, för då kan jag och familjen också njuta av den när vi är och hälsar på! :)

2009-12-04 @ 17:20:30
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag har för första gången bjudit hem både familj och svärfamilj till nyår i vår nya lägenhet (fatta vilken press!:)). Att skåla in det nya året tillsammans framför en öppen spis vore toppen!Den svarta skulle göra sig bra i vårt vit/blå vardgsrum...

2009-12-04 @ 17:20:36
Postat av: Helena

I ettan som jag och min sambo bor lär vi få stanna i några år till, då vi båda studerar. Chansen att skapa mysfaktor här är inte så stor, men med den här skulle vårt vardagsrum/sovrum bli ett helt underbart. Gärna en i svart :)

2009-12-04 @ 17:24:31
Postat av: Frida

Jag skulle jättegärna vilja en därför att det är himla praktiskt och jag vet att man mamma har drömt om en öppen spis i år och dar men har tyvärr inte råd att prioritera det så det vore underbart om jag kunde få ge henne en sådan i julklapp. Jag tror hon skulle älska den svarta!

Tack för fina tävlingar!

2009-12-04 @ 17:27:49
URL: http://freerida.blogg.se/
Postat av: Karin E

Jag vill gärna vara med och vinna en svensk tillverka skorstensfri spis.Har velat ha en eldstad i mitt hus en längre tid men det är lite svår och dyrt om man skall installera en riktig eldstad. Så nu tar jag chansen att få mina önskan uppfylld om en spis till mitt hus.

2009-12-04 @ 17:39:29
Postat av: Bettan

En svart Bonneville vore pricken över i,

för hemma är det något som fattas tycker vi.

Mysfaktor och värme skulle komma i ett slag,

när vi myser framför brasan-familjen och jag.

2009-12-04 @ 17:50:37
Postat av: Camilla

Det verkar väldigt praktiskt att det inte behövs någon skorsten, har ju ingen plats för det.Den svarta skulle passa riktigt bra

Ja den vill jag gärna ha

2009-12-04 @ 17:59:02
Postat av: Lina

Är alltid frusen som en isbit, så en spis skulle både kunna värma mig och göra att min lägenhet får det där "lilla extra" som just nu saknas.(en svart skulle passa perfekt!)

Finns det något mysigare än att titta på en öppen spis och lågornas dans?/Lina

2009-12-04 @ 18:03:00
URL: http://likar.blogg.se/
Postat av: Emelie

Högst på önskelistan står öppen spis och balkong med söderläge. Balkongen är svår att lösa men en Bonneville löser det andra problemet galant. En svart skulle passa perfekt i lägenheten.

2009-12-04 @ 18:04:48
Postat av: Barbro Larsson

Med snygg svart öppen spis kan vi oss miljömässig nollvision närma

Jag blir en trendsättare, förebild och någon att härma

är dessutom från alla sidor sett

husets blivande mysfaktor nummer ett

2009-12-04 @ 18:10:10
Postat av: Mattias

En svart öppenspis skulle passa perfekt hos oss. Min sambo skulle älska att sitta framför den och mysa. Som fattig student skulle det vara underbart att kunna ge henne den i julklapp.

2009-12-04 @ 18:15:13
Postat av: Teresa, ung ensamstående tvåbarnssmamma

Hej Frida!

Vilka helt fantstiska priser du har i din adventskalender. Var med och tävlade förra året, men vann inget. Det blir första gången i år jag deltar, så än har jag inte gett upp hoppet!

Nu ser jag dock att vi är många fler som vill vinna denna fantastiska öppna spis - det tog en evighet innan jag lyckades ladda upp inläggssidan för att kunna skicka i väg min kommentar...!Varför jag vill vinna? Jo, av den enkla anledningen att jag länge har önskat en öppen spis.

Särskilt nu när vi precis har flyttat in i en ny lägenhet och vardagsrummet är ENORMT. Det finns plats för en stor soffa och en matgrupp, men det finns fortfarande gott om yta som jag behöver fylla ut med något vackert.

På min önskelista står en liknande öppen spis, men dessvärre får tomten komma med en ny diskmaskin då jag måste prioritera den önskningen lite högre.Är en ensamstående tvåbarnsmamma, så det finns inte helt obegränsat med pengar på kontot om man säger så... Men oj vad jag önskar att jag kunde slänga mig i soffan på kvällarna, tända en brasa och bara njuta efter en fartfylld dag!

2009-12-04 @ 18:20:47
URL: http://alltforforaldrar.se/tumadre
Postat av: Anna

Prisvärda spisar för både slott och koja

Konkurrrenterna sig nu måste oja

Att bestämma vilken vägg därhemma

det blir en helt annan femma

Först hoppas jag på vinst!

2009-12-04 @ 18:24:05
Postat av: Karolina Ståhl

Oj, jag hade ingen aning om att en sådan här produkt fanns... häftigt! Det måste ju bara det absolut optimala för mig som bor i lägenhet..! Jag skulle bli otroligt lycklig och glad om jag skulle vinna! den svarta var finast :)

2009-12-04 @ 18:24:37
Postat av: Torunn Skaar

Så romantisk det hadde blitt med denne på veggen!

2009-12-04 @ 18:25:42
Postat av: Teresa, ung ensamstående tvåbarnssmamma

OBS! Jag skickar samma kommentar igen, eftersom jag glömde ange önskad färg. Om jag vinner vill jag gärna ha en VIT.- - - - - - - - - - - - -Hej Frida!

Vilka helt fantstiska priser du har i din adventskalender. Var med och tävlade förra året, men vann inget. Det blir första gången i år jag deltar, så än har jag inte gett upp hoppet!

Nu ser jag dock att vi är många fler som vill vinna denna fantastiska öppna spis - det tog en evighet innan jag lyckades ladda upp inläggssidan för att kunna skicka i väg min kommentar...!Varför jag vill vinna? Jo, av den enkla anledningen att jag länge har önskat en öppen spis.

Särskilt nu när vi precis har flyttat in i en ny lägenhet och vardagsrummet är ENORMT. Det finns plats för en stor soffa och en matgrupp, men det finns fortfarande gott om yta som jag behöver fylla ut med något vackert.

På min önskelista står en liknande öppen spis, men dessvärre får tomten komma med en ny diskmaskin då jag måste prioritera den önskningen lite högre.Är en ensamstående tvåbarnsmamma, så det finns inte helt obegränsat med pengar på kontot om man säger så... Men oj vad jag önskar att jag kunde slänga mig i soffan på kvällarna, tända en brasa och bara njuta efter en fartfylld dag!

2009-12-04 @ 18:27:16
URL: http://www.alltforforaldrar.se/tumadre
Postat av: Anne

Jag vill mysa och njuta av brasan utan att behöva bry om att skaffa ved och tömma aska.

Om jag vinner vill ha en svart.

2009-12-04 @ 18:28:19
Postat av: Irene Karlsson

Bor i lägenhet men har alltid velat haft en öppen spis. Hade ingenaning om att det fanns spisar som man inte behövde skorsten till. Perfekt för att få lite vintermyskänsla här bland storstadshusen. Vill jättegärna ha en svart.

2009-12-04 @ 18:36:05
Postat av: Annie

Oj oj oj så gärna jag skulle vilja ha en brasa i vår fina lägenhet! Jag längtar så, och det kommer dröja innan vi flyttar till större, med brasa. En fin, svart vore helt perfekt! Och Sixtensäkert. Han är åtta månader och klättrar på allt, en vanlig öppen spis vore ingen höjdare av den anledningen.Och Frida, vinner jag lovar jag att bjuda dig på världens godaste varma choklad med hemmabakade chocolate chip cookies, i nämnda, fina gbg-linnélägenhet. Så kan vi njuta av brasan tillsammans och dreggla över lite snygg design! Och så kan jag förklara varför det är himla kul att formge mönster till toalettpapper! (Kolla in Edets jul-papper, Me did!)Snälla, ge mig världens finaste julklappp!

2009-12-04 @ 18:40:05
URL: http://blog.anniethorburn.se
Postat av: Linda

Jag och min pojkvän sedan 4 år tillbaka har precis köpt oss vår första lägenhet tillsammans och håller nu för fullt på med renovering.Min blivande sambo har önskat att vi ska skaffa oss en öppen spis utan skorsten men jag finner inte riktigt pengar till det i vår budget. Därför skulle det vara riktigt roligt om jag vann den och kunde ge den till min blivande sambo i julklapp. Han skulle bli så glad! Jag med för den delen.En svart skulle passa perfekt!

2009-12-04 @ 18:43:04
Postat av: Jannica

Nu till helgen ska jag flytta in i min studentlägenhet och i skrivande stund försöker planera hur jag ska inreda den. Visst är det en utmaning att kunna inreda en småsliten studentbostad med studentbudget, men skam den som ger sig. Man får använda mycket fantasi och kreativitet så brukar det bli bra till slut. Dock vore det en sann dröm att få en liten hjälp på vägen och ha förmånen att kunna få en stämningsfull (svart) spis att fästa på väggen. Bara det hade ju höjt hela wow-känslan på ett ögonblick!

2009-12-04 @ 18:48:35
Postat av: Adrian

Håller på att bygga ett litet hus på gotland och vad vore bättre än en liten mysig brasa till nästa vinter?

Dessutom är det ju skönt att man använder biobränsle så att man med gott samvete kan mysa i vintermörkret :)

2009-12-04 @ 18:51:09
Postat av: Jessica

Med en öppen spis blir mitt hem ett varmt paradis

att mysa framför och glömma bort all snö och is.

2009-12-04 @ 18:52:41
Postat av: Johanna

För tre veckor sedan köpte jag en liten sommarstuga och upptäckte att jag vill vara där hela tiden, men såhär i vintermörkret då utsikten är obefintlig efter klockan tre saknar ögat något vackert att vila på. En öppen spis vore helt enkelt grymt!Vinner jag vill jag ha en vit :-)

2009-12-04 @ 19:02:00
Postat av: Kobra K

Lägenheten är så kallt och jag hatar elementen :( De vill inte ens fixa den. När han är hemma kramar jag honom hela tiden för han är så varm och om dagarna fryser jag ihjäl..... han kommer hitta en isbit hemma en dag...

2009-12-04 @ 19:06:47
Postat av: MariaF

Gud vilken underbar vinst!

Varför vill jag vinna? Jo för jag liksom en del andra lider av höstdepression.. som som tur var börjar lätta lite nu i och med att julen närmar sig. Men hela hösten har jag tänt så mycket ljus i hela lägenheten i hopp om att det ska hjälpa lite. Jag fullkomligt älskar ljus och brasor! Sitter ofta och drömmer mig bort om en liten stuga vid havet med en brasa. Detta är tyvärr inte rimligt i dagsläget. Men denna öppnaspis skulle vara så himla uppskattad hos oss! Vilka mysiga stunder det skulle bli här hemma var och varannan kväll! med en bok, eller bara elden! ..är inte det det mest rogivande som finns förresten!? .. att sitta och titta in i en eld! Skulle jag vinna skulle jag välja den svarta eller den grå. Vardagsrummet vårt går nämligen i gråskalans alla toner från vitt till svart. Den skulle vara så snygg här på väggen! ..Vilken underbar julklapp till min själ och sinne! Ha en underbar kväll!

2009-12-04 @ 19:08:30
URL: http://sommarmaria.blogg.se/
Postat av: Annis

Den svarta skulle passa superbt bra i vår kalla och ruggiga gillestuga i källaren.

2009-12-04 @ 19:09:25
Postat av: Ingrid

Familjens stora dröm är mys framför eldens sken

men radhustaket tillåter inte en extra skorsten.

En svart Bonneville från Småland till vår härd

skulle göra denna julen föralltid minnesvärd.En livslång dröm skulle slå in om denna eleganta spis kom till oss. Att den är made in Sweden och kommer från grannstaden gör den än mer perfekt!

2009-12-04 @ 19:18:27
Postat av: Jessica Lindgren

Vi ska göra i ordning vår vind till vår tonårsson och då skulle ju en svart sådan här spis passa finfint!Jessica Lindgren

2009-12-04 @ 19:19:01
Postat av: Emma

Har precis köpt en lägenhet i ett hus byggt 1913. Vi vill göra om lägenheten så det blir lite mer klassisk än nu så en skorstensfri spis i vardagsrummet är ett måste. Hade varit underbart att vinna en eftersom det finns så otroligt mycket man behöver handla när man ska öka sin boyta 4,5 gånger.

2009-12-04 @ 19:21:16
Postat av: Emma

Har precis köpt en lägenhet i ett hus byggt 1913. Vi vill göra om lägenheten så det blir lite mer klassisk än nu så en skorstensfri spis i vardagsrummet är ett måste. Hade varit underbart att vinna en eftersom det finns så otroligt mycket man behöver handla när man ska öka sin boyta 4,5 gånger. Den svarta hade varit perfekt!

2009-12-04 @ 19:22:32
Postat av: Sofia

Bonnville skulle ge en behövlig värmande känsla i vår kalla lägenhet. Vår snåle hyresvärd låter sällan termometern stiga, idag är det 17.8C i köket, brr...

2009-12-04 @ 19:28:42
Postat av: Hanna

Jag vill ha en svart ugn som kan värma mig om mina iskalla tår i jul!

2009-12-04 @ 19:29:51
Postat av: Dan

Det är lätt att stelna till

i vassa vintersvärtan

En silverfärgad Bonneville

kan värma våra frusna hjärtan

2009-12-04 @ 19:34:37
Postat av: Nina Riikonen

Fårskinnsfäll- check

Rött vin- check

Chokladpraliner- check

Ostbricka- check

Mysig pojkvän- check

Romantik i luften- checkJag har ALLT man behöver för en riktigt romantisk myskväll vid öppna spisen- ja, utom den öppna spisen då.

2009-12-04 @ 19:39:15
Postat av: Evelina

Jag hade velat ge en svart Bonneville till mina föräldrar som tack för att de vänder och vrider på varenda krona för att jag ska kunna gå min drömutbildning utomlands. På paketet skulle det stå:Från era lilla studerande flicka

som tvunget utomlands skulle sticka

Nu när ni ser erat sparkonto sina

kan ni åtminstone era fötter tina!

2009-12-04 @ 19:44:47
Postat av: carro g

lös mitt dilemma, vill ha spismys hemma, men är skorstenslös, hoppas att turen över mig strös.

2009-12-04 @ 19:45:24
Postat av: Katja Pulkkinen

varför jag önskar mig en skorstensfri spis?

jo, för att i mitt hjärta brinner en varm och harmonisk eld, som jag värmer mina nära och kära med. jag vill att denna eld även brinner i hjärtat av mitt hus. för familjen. för miljön.

2009-12-04 @ 19:47:01
Postat av: Katja Pulkkinen

p.s önskefärg svart eller silver :)

2009-12-04 @ 19:49:39
Postat av: Tina // Peppar & Vanilj

Min önskan är att kunna glädja min mor och far som önskar och längtar, men som inte har de ekonomiska möjligheterna att skaffa sig en eldstad....// Tina

2009-12-04 @ 19:54:00
URL: http://www.pepparochvanilj.blogspot.com
Postat av: Erika Jansson

Åh jag har alltid bott i ett stort hus med mycket liv och en eldstad på julen, men i år sitter jag tyvärr ensam med katten i en liten etta. Hur kan det blivit så?

2009-12-04 @ 19:55:25
Postat av: monica

2009-12-04 @ 19:55:36
Postat av: anna

Nu när jag flyttar från hus till lägenhet kommer jag sakna min vedspis i köket, öppna spisen i sovrummet och rörspisen i TV-rummet som hundarna älskar att ligga och värma sig framför. Så för mina älskade hundars skull så ge spisen till mej!

2009-12-04 @ 20:00:16
Postat av: Tomas

Ingen jul utan en skorsten för Tomten att krypa ut ur. Fast det vore skönt att slippa sot och rök...

2009-12-04 @ 20:07:12
Postat av: Jonas B

Som brandman är man ju trött på den ständiga röklukten så det här hade varit helt toppen och dessutom är den supersnygg !Jag skulle önska mig en svart om jag fick välja.

2009-12-04 @ 20:07:56
Postat av: Jennifer

Jag skulle vilja vinna denna till mig & min pojkvän som en gemensam julklapp! Denna skulle få pryda våra kalla och nymålade (numera tomma) betongväggar i vårt härliga och luftiga rum! Den skulle skapa en hög mysfaktor, något som verkligen behövs nu när väggarna är så kala! Om jag vann skulle jag vilja ha denna spis i svart.// Jennifer F

2009-12-04 @ 20:21:28
URL: http://www.jfr.webb.se
Postat av: Linda S

Tänk att få krypa ner under filten i skenet av spisen härliga ljus. Bara av att tänka på det blir jag alldeles varm i kroppen, det skulle vara så oroligt mysigt! Det får mig att drömma mig bort till min barndoms jular hos farmor och farfar. Då var det alltid mys framför den öppna brasan, helt underbart!

2009-12-04 @ 20:22:04
URL: http://www.sjolen.com
Postat av: Anneli

Min man har alltid drömt om en öppen spis, men i vårt tätbebyggda område får vi inte anlägga skorsten. Därför skulle jag vilja ge denna Skill Factory-spis till min man i julklapp. Han skulle bli så glad! En svart vore läckert i vårt vardagsrum.

2009-12-04 @ 20:45:11
Postat av: Annelie

Att mysa framför egen eldhärd

vore riktig vardagsflärd!Snälla tomten,

det kan jag väl vara värd??

2009-12-04 @ 20:48:15
Postat av: Maria R

Silverspisen!Trendensers kalender ska pröva,

vem som mest en Bonneville behöva.

Med bebis på G

ska jag sitta brevé

och på nätterna försöka "den" söva.2009-12-04 @ 20:54:59
Postat av: axelina

Som singeltjej behöver ju även jag en värmekälla i lägenheten när alla andra par sitter hemma och värmer varandra.

En svart passar bra hos mig!

2009-12-04 @ 20:56:50
URL: http://axelinas.blogg.se/
Postat av: Anna Svensson

Min lägenhet behöver en skorstensfri spis i svart eftersom jag tillbringar vintermånaderna iklädd underställ och ylletofflor - en värmande brasa skulle göra susen för min outfit.

Anna

2009-12-04 @ 21:12:03
Postat av: Linnéa

Jag skulle vara lycklig att få ge en klapp,

som jag vet står på mammas och pappas önskelapp.

En klapp som de aldrig skulle kunna fantisera om att få,

då ders äldsta dotter är under tjugotvå.

Julklappspappret skulle rivas med en väldig fart, och paketet skulle innehålla något stort och svart!

2009-12-04 @ 21:13:52
Postat av: Sofie Andersson

Brr frusen och kall,, saknar en öppen spis. Bor i en liten lägenhet med två små barn. Vad vore härligare till Julafton än att få glädja mina små tjejer med en värmekälla. Mmm underbart.

2009-12-04 @ 21:19:54
Postat av: Karina

Det vore perfekt med en skorstensfri spis i vårt inglasade uterum (då kanske det blir färdigt). Silver vore perfekt mot växterna i zink-krukorna,som övervintrar där!

2009-12-04 @ 21:21:35
URL: http://www.karinasinspirationsblogg.se
Postat av: Bibbi Jonsson

Med tre små gossar som älskar mys

skulle denna passa i vårat renoveringshus.

Kärlek här skulle spridas

värme skulle givas.

En sådan gåva är vad vi vill ha

till våra underbara mysdar!Bibbi Jonsson, Tjädervägen 28, 86134 TIMRÅ

2009-12-04 @ 21:21:49
Postat av: trisse

en svart spisen villa utanskorsten är tyvärr begränsad i sin mysfaktor, men denna spis skulle återställa självklarheten av en spis i ett hus

2009-12-04 @ 21:24:12
Postat av: Joanna

ÅÅåh, vad mysigt! (: Jag vill ha!

2009-12-04 @ 21:29:18
Postat av: Veronica

Jag skulle vilja vinna den till morfars hus, han blev rådd att täppa igen skorstenen av en klåpare, så nu går det ej att elda i spisen, men va kul det vore att sätta dit en spis utan rök!

2009-12-04 @ 21:30:12
Postat av: Irene

Har alltid velat ha en öppen spis i vardagsrummet, men efter som att jag bor i lägenhet har jag aldrig haft den möjligheten. Visste inte ens att det fanns spisar som inte behövde skorsten! Skulle vara supermysigt med en öppen spis och få lite julmys här i den ickevita, men ack så gråa storstaden.

2009-12-04 @ 21:30:34
Postat av: Lillan

jag vill vinna därför vi flyttar till stor fin nyrenoverad lägenhet nästa vecka. önskade mig diskmaskin badkar och öppenspis. fick badkar och diskmaskin insatt är bara öppenspisen som saknar får att få den dröm lägenhet jag alltid drömt om!!

2009-12-04 @ 21:40:10
Postat av: Ida

Bor i en 60-tals villa som just nu totalt saknar charm! Det här känns som den perfekta detaljen i vårt vardagsrum! Stämningshöjare med råge!!!

2009-12-04 @ 21:42:45
Postat av: Malin

Åh, en sån skulle vara perfekt! Håller på och försöker fixa till det hemma, och en Bonneville i silver skulle smycka lägenheten perfekt!

Trevlig helg! :)

/Malwin

2009-12-04 @ 21:51:40
Postat av: Inger

2009-12-04 @ 22:03:41
Postat av: Lisa

Jag behöver ingen MEN det gör min mamma. Hon har pratat om en så länge jag minns. Hon har nu varit sjuk en längre period och jag har funderat på rätt sätt att muntra upp henne. Spisen hade varit en perfekt uppmuntran och gjort tillfriskningstiden i soffan betydligt mysigare.

2009-12-04 @ 22:07:17
Postat av: Lena

I vinterns mörker och kyla behövs ljus, värme och

vila.

Skill skulle ge oss detta genom sin rofyllda vackra låga.

En svart skulle passa bra.

2009-12-04 @ 22:10:06
Postat av: Susanne

Den skulle vara perfekt,liten och nätt och med den

rätta mysfaktorn,sen behövs ju ingen installations hjälp.en vit skulle passa perfekt.Hoppas,hoppas !!

2009-12-04 @ 22:19:15
URL: http://sjovillan.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Snälla tomten..jag önskar mig en vit spis i julklapp. Jag behöver stressa ner och tror att en rofylld öppen spis skulle kunna hjälpa mig!

2009-12-04 @ 22:19:19
Postat av: Magnus Andersson

Det skulle vara en fantastisk lycka

att vår nybyggda villa få bestycka,

med en mysfaktor som ligger i tiden,

och dessutom är den "made in Sweden"!

2009-12-04 @ 22:21:07
Postat av: Helena

Vi har nyss flyttat till större lya och det är verkligen MYCKET större än vår förra. Behöver något snyggt och stilfullt samt att det ska vara någon funktion, vilket denna fina spis ger!

Detta vore den ultimata julklappen till vår lilla familj!OM jag nu skulle ha turen att vinna så skulle jag helst vilja ha en svart! =)Med Vänlig HälsningHelena

2009-12-04 @ 22:21:20
Postat av: Christina

Vi har köpt en stuga i höst och den har redan kostat oss "över skorstenen" i renovering. Golv och tak var

utruttnat och budgeten är redan spräckt. Det skulle vara jättekul om vi vann en skorstensfri spis att inreda vardagsrummet med. En svart skulle bli perfekt mot det bruna valnötsgolvet och den fina mönstrade tapeten från Josef Frank. Gammalt möter modernt! Det skulle bli en höjdare i vårt torp i Hälsingland!

2009-12-04 @ 22:28:44
Postat av: Janina

Bor med min sambo i en etta..väldigt tight men mysigt, men tänk om vi haft en sån spis. Maxat mys nu när julen närmar sig.

En vit hade passat perfekt i vårt vardagsrum/sovrum/arbetsrum. :)

2009-12-04 @ 22:30:51
Postat av: Mamman i huset

Efter otur med en vattenskada förra året skulle vi i år unna oss en öppen spis, MEN då fick vi reda på att vi behövde radonsanera. Huset är nu radonfritt men vi har en räkningen på 36000:- som ska betalas så det finns inte pengar kvar till en öppen spis... Vore ljuvligt att vinna en svart spis till vårt numera radon- och vattenskade fria hus!

2009-12-04 @ 22:37:34
URL: http://mammanihuset.blogspot.com
Postat av: Katarina Rosenqvist

Åh, jag minns mina barndoms jular framför brasan, varm choklad med marshmallows och grädde samt morfars alla sagor. Vill att mina barn ska få uppleva denna upplevelse och mys men vi har varken någon morfar eller brasa :( En vit bonneville hade gjort susen!

2009-12-04 @ 22:39:10
Postat av: Zandra

En stilren detalj av rostfritt stål

Utan skorsten så vi slipper borra hål

Till Norrland jag vill att ni skickar denna spis

Som ska värma all kyla och is

2009-12-04 @ 22:43:58
Postat av: Åsa

Jag vill inte, men min karl som är en "sucker" för coola prylar vill ha en garanterat! Och det vill jag me förresten =)Och då skulle det sitta fint me en vit!

2009-12-04 @ 22:46:10
Postat av: Katarina Wanselius

Om inte Vichy som blev bestulen på sin jul får spisen så tycker jag att jag kan få den eftersom jag är uppväxt i grannorten (Vaggeryd) och behöver något från hemtrakterna som värmer mitt hjärta :-).

En svart Bonneville på en vägg som målades svart skulle nog bli fantastiskt (mysigt)!

2009-12-04 @ 22:50:58
Postat av: Elin

Denna tävling jag nyss fann på nätet,

och jag ifrån mig gjorde värsta glädje lätet!

I julklapp en rostfri Bonneville spis jag önskar mig,

främst till mig själv och min älskade tjej!

Framför spisen vi ska hela tiden mysa,

och där eldens sken kommer att lysa!

Jag hoppas verkligen jag vinner denna,

så jag lite lugn och ro kan känna!

2009-12-04 @ 22:55:25
Postat av: Jenny Möller

Jag är käääär! Anar inte hur snygg den här skulle se ut på väggen framför vår soffgrupp =) Behöver något som värmer den här hösten, den har varit allt annat än glad. Och skulle jag få önska färg skulle jag välja en svart, för jag är en förespråkare för andra färger än vitt! Vitt i alla ära, men känns som om nätet svämmar över av vitälskare, därför är trendenser min favoritblogg i hela vida världen då du tänker tipsar om alla snygga mönster och färger där ute!!!Tack för att du finns!

2009-12-04 @ 22:59:13
Postat av: Malin

2009-12-04 @ 23:05:25
Postat av: Cassiopeia

I mitt inte speciellt stora sovrum har jag haft problem att få till det där lilla extra när det gäller mysfaktorn, men direkt när jag såg bilden ovan på den svarta (lagom stora!) Bonneville kändes det som jag hittat hem. En härlig skorstensfri spis i den klassiska svarta färgen skulle mer än gärna få hålla mig sällskap i vintermörkret, och mitt sovrum skulle gå från omysigt till lyxigt i ett svep.

2009-12-04 @ 23:05:32
Postat av: Dahlarna

Konstant frusen som jag är,

Jag alltid mycket frusen är,

då skön värme håller riktigt kär!

Hög faktor det blir för myset,

dessutom en extra källa för lyset.

Alla färger passar och är fina,

men en svart får gärna flytta hem till det mina.då lyckan total

2009-12-04 @ 23:08:27
URL: http://dahlarna.blogg.se/
Postat av: Mio

Så snart mörkret börjar göra framsteg på höstkanten börjar jag elda värmeljus, vanliga ljus och doftljus i hejdlösa mängder - i ett, för det mesta, ganska gagnlöst att efterhärma en öppen spis. Det här, emellertid ÄR ju en öppen spis, fast i pocketversion! Den perfekta lösningen för den lilla eld-älskaren!

2009-12-04 @ 23:08:57
Postat av: Josefine

För att lysa upp och värma vinterns mörka kvällar och sätta extra guldkant på tillvaron.

En vit spis skulle passa detta hem bäst.

2009-12-04 @ 23:16:50
Postat av: Sanna

Vi har haft hantverkare som gjort iordning vår övervåning i 1,5 plans villan. Med ett stort hål i plånboken, ny fräsch övervåning och en yta som jag tidigare inte visste vad jag skulle göra med (nu vet jag!) så skulle denna komma till sin rätt och det nya rummet skulle även göra den rättvisa tillbaka. Gärna en i svart. Läcker!

2009-12-04 @ 23:17:07
Postat av: Petra

Det skulle bli en julegåva till min kära mor! Det har varit hennes dröm sedan barnsben att ha en öppenspis i vardagsrummet! Det skulle vara med stor glädje jag ger henne denna på självaste julafton, som även råkar vara hennes födelsedag.

2009-12-04 @ 23:23:19
Postat av: Lena E

Ända sedan jag flyttade hemifrån har jag längtat efter en eldstad. Men eftersom jag bor i en lgh så går det inte få någon äkta sådan. För mig skulle det vara en stoor lycka att få ställa upp den här i mitt v-rum och mysa framför till jul.

Den svarta önskar jag mig : )

2009-12-04 @ 23:24:30
Postat av: Tina

Jag skulle ge bort en svart eldstad till min pappa som alltid har velat ha en plats i huset att elda i, med denna skulle hans dröm gå i uppfyllelse på sin födelsedag nu i december!2009-12-04 @ 23:28:35
URL: http://randigmatta.blogspot.com
Postat av: Anna

En svart spis till jul med bra design och utan rök,

så vi slipper sitta och mysa framför ugnen i vårt kök!

/Tack!

2009-12-04 @ 23:28:55
Postat av: Sandra

Jag och min sambo har precis flyttat till våran egna första lägenhen. vi älskar att ha ljus tända men det känns som att det är något som saknas. Vi har gått och trånat efter en sån här sorts spis i flera måndader nu, men tyvvär inte haft råd att köpa en på våra studentinkomster:( Den här vinster skulle verkligen förgylla och förljusa den här decembermånaden. En i svart skulle passa utmärkt mot våran vita fondvägg:)

2009-12-04 @ 23:29:42
URL: http://zzyxz.blogg.sw
Postat av: Emelie

Tänk att ha en sådan (svart) i vår fina studentlägenhet! Hade varit toppen, speciellt när jag är frussen av mig och har sprungit runt i raggsockar sedan 1 november för det är så kyligt här! Saknar verkligen att kunna ha en sprakande eld, så den hade varit toppen!

2009-12-04 @ 23:30:56
URL: http://emeliiesvensson.blogg.se/
Postat av: Dennis

Min mamma behöver något att sitt och mysa framför när hon är ensam hemma.

Svart

2009-12-04 @ 23:36:38
Postat av: simon

Risk att jag kan mysa ihjäl mig....

värt att testa ändå.

2009-12-04 @ 23:37:19
Postat av: sara karlsson

Jag längtar att flytta till egen stuga

men jag har varken man eller fruga

så min budget räcker inte till

i hyreslägenheten får jag vara still

men om jag själva symbolen av stugmys kunde få

en svart öppen spis - så vore jag lycklig ändå!

2009-12-04 @ 23:42:06
Postat av: Emma

Härligt med tävling där även vi utan blogg kan få chans att vinna! Jag hejar på mig =)Jag vill gärna ha en sådan spis i mitt hus som vi planerar att bygga. Bygglovet är inne och nu är det planering som gäller. VI har dock inte råd med allt vi vill ha och därför skulle denna komma som en "present på posten". Den skulle också passa väldigt bra in i vår stil på huset.Jag vill gärna ha en svart i så fall!Mvh/Emma

2009-12-04 @ 23:45:13
Postat av: Annki

Sverige blivit känslokallt- uppåt väggarna överallt.

Men att en Boneville på väggen ha. Det måste vara bra. För den ger värme utan sot. Tänk att allting har en bot.

2009-12-04 @ 23:46:18
Postat av: Lottie

Viljan brinner

klart jag vinner

Värme och gemenskap är viktigt

Bonneville fixar en God Jul på riktigt(Svart)

2009-12-04 @ 23:48:30
Postat av: Jenny Ö

Skulle jag och sambon vinna denna så skulle tv-tittandet minska drastiskt! Vi skulle ha mys-pys-braskvällar istället och tänk vad bra miljön skulle må av det! Mindre tv-tittande = mindre el-åtgång = gladare jord :)

2009-12-04 @ 23:49:32
Postat av: Eva-Lisa

När jag renoverade mitt vardagsrum för snart 2 år sen ingick i planerna att skaffa en "öppen spis". Platsen för en spis är förberedd men än så länge har jag inte kunnat skaffa en. En vit spis skulle passa perfekt!

2009-12-04 @ 23:50:43
Postat av: Peter

Vilken underbar scen,

att få se hela familjen med bara ben,

sittande på en pläd så len,

framför brasans sken.

Här finns plats över för både jultomten och fen.

Svart

2009-12-04 @ 23:55:01
Postat av: Jojo

Önskas:

En vit Bonneville hit

Finnes:

En hus som behöver värmas

2009-12-04 @ 23:58:08
Postat av: Magnus

Perfekt läge nu då våran oljepanna sprack i två delar för en vecka sedan. Kan vara till stor hjälp för mig att hålla min sambo varm helt enkelt.. Plus att den e redigt snygg.

2009-12-05 @ 00:00:39
Postat av: Lina

Min motivation är min mamma. Hon har ett stort hus och oljepannan krånglar så hon får fylla på den allt för ofta och det blir mycket pengar. Pengar hon inte har. Det är jul snart och jag vet inget som skulle göra henne gladare än den här spisen! Hon gillar vitt så det är färgen jag skulle välja.

2009-12-05 @ 00:17:40
Postat av: Karolina

Bonneville - en fin och smäcker liten spis -

skulle passa så bra till våran pepparkakegris.

Bonneville vit, är våran favorit!

2009-12-05 @ 00:17:54
URL: http://lillafamiljenparibe.blogg.se/
Postat av: Suss

En svart Bonneville i stan, snyggt som bara fan'

Sitta i soffan och mysa och inte behöva frysa.Kolla på film och må gott när jag en sådan fått.

2009-12-05 @ 01:00:34
Postat av: FRIDA

En sån skulle verkligen jag vilja ha :O

har inte råd att köpa en julklapp till min storebror så om jag vunnit den skulle jag gärna gett den till honom. :)EN SVART SKULLE VARA KANON FINT :D

2009-12-05 @ 01:29:45
URL: http://agro.blogg.se/
Postat av: Katja

Jag ska inreda min bästa killkompis sovrum i lite sex-framför-brasan-mys-stil med bland annat skotskrutiga tapeter, renfäll på golvet och hjorthorn som en fondvägg.. Den här brasan i svart skulle passa perfekt som stämningshöjare i detta jaktinspirerade sovrum!

2009-12-05 @ 02:02:18
Postat av: IEG Svensson

Vårt fritidshus har fått eldningsförbud, skulle vara kul ta med sig den dit, fast testa lite varstans, gillar såna här saker - godjultur håller tummarna..

2009-12-05 @ 02:58:01
Postat av: Tess [Stylish Butterfly]

Hade jag bott i hus hade jag varit med och tävlat.PS; Tävling i bloggen, missa inte det!

2009-12-05 @ 08:36:29
URL: http://stylish-b.se
Postat av: Ninnie på Ninni med e

Attans att jag missade just den här tävlingen! Åh vad jag hade velat vinna den!

2009-12-05 @ 09:24:49
URL: http://www.ninnimede.se
Postat av: jennifer

Åh gud vad glad jag skulle bli om jag vann=)

2009-12-05 @ 09:44:54
Postat av: christine ryder

Värme i tanke, värme i sinnet säger man ju...Jag är säker på att värme på väggen och i ögonen också ger en positiv känsla och julglädje till de som ser och upplever en fantastisk öppen spis...

Inspiration att göra bra saker för varandra2009-12-05 @ 10:12:07
Postat av: Eva Lindbergh

En sån snygg spis! Perfekt julklapp till min studerande dotter i Göteborg och som längtar hem till vår spis härhemma. Hon pluggar hårt och skulle behöva något mysigt att koppla av vid när hon inte skriver på sin uppsats. En svart tror jag att hon skulle uppskatta.

2009-12-05 @ 10:19:57
Postat av: Karin

Högst bland klappar, denna smäller.

en skorstensfri spis är det som gäller,

snygg, och fri från alla problem,

med att installera ett skorstenssystem.Jag vill helst ha en svart.2009-12-05 @ 10:41:04
Postat av: Pernilla

Vi är i full gång med att renovera vår veranda och en svart spis hade varit perfekt där!!!

/Pernilla

2009-12-05 @ 10:49:08
Postat av: ellan

wow en skortsfri spis!

vilket fräckt pris

Att sprida kärlek och värme

Tänk om jag fick vara med där det hände

Om jag skulle vinna

så skulle all kyla försvinna2009-12-05 @ 11:30:31
URL: http://ellybell.blogg.se/
Postat av: Karin

En skorstensfri spis har funnits i tankarna länge. Men pojkvännen är arbetslös och jag är student. Mys!!!! Vill helst ha en svart!!

2009-12-05 @ 11:47:20
URL: http://karinsinredning.blogg.se/
Postat av: Linda Gelin

Jag och min nya lägenhet, vet

att en skorstensfria spisen Bonneville

skulle öka mysfaktorn i jul och lite till

Har alltid drömt om en sådan julklapp

och skulle bli väldans lycklig, bock och tack!

2009-12-05 @ 12:05:19
URL: http://www.nightlife.se/livingbylinda

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL