Gott Nytt 2010!

Nu är det bara en skälvande dag kvar av 2009 innan det är dags att fira in det nya decenniet. Själv åker jag upp till stugan i Tärnafjällen idag, 40 mil från internetupkoppling och redlighet, därav kommer min nyårshälsning en dag i förskott. Vi ses på andra sidan. Laddade med inspiration och idéer! Från och med den 3 januari kommer bloggen att uppdateras som vanligt igen. Ha det gott tills dess!

Foto: Istockphoto

Årets julklappar

Hoppas att ni har haft en fin julhelg. Själv har jag njutit av ett snöigt och vintervitt Umeå, tillsammans med familjen, i tre långa dagar. Riktigt skönt! Snön har fullkomligen öst ner här uppe, så det har blivit en hel del mys inomhus med varm glögg, mammas knäck och lakritskolor och många många avsnitt av MadMen från DVD-boxen jag fick i julklapp av jobbet. Mycket bra. Jag ska fortsätta njuta av ledigheten ännu ett par dagar till men kikar in för att ge ett litet livstecken. Här kommer, på begäran, en favorit i repris på fjolårets julklappslista. Det här är några av de paket som låg under min gran i år. Stort tack till alla!

Stort smyckesskrin i skinn, hudvårdsprodukter från The Body Shop, svarta peppar-och saltkvarnar från Peugeot, den bästa vinöppnaren från Pulltex, grillpanna från Le Creuset, fickuret som jag tidigare önskat mig från Kii låg i paketet från syrran och sist men inte minst den efterlängtade Kubusljusstaken.

24 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag öppnar vi sista luckan i adventskalender, men eftersom det är julafton och folk har mycket att stå i gäller denna tävling fram till Annandagen. Du har med andra ord tre dagar på dig att svara! Därav är priset också extra fint. Den 24:e och sista luckan sponsras av en av de bästa möbelbutikerna i Sverige; Vålamagasinet i Uppsala. Vålamagasinet ger dig chansen att vinna ett designat ljudsystem från Tivoli Audio värde 7490 kr! En fantastisk ljudkvalité i snygg förpackning. Tivolis Audio Radio Combo System i valfri färg är en liten men komplett stereo i koncentrerat format, med CD, radio och MP3-uppspelning. För att delta i luckan ska du svara på frågorna nedan, i kommentarsfältet. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till! Frågor: 1) Om du fick önska dig en möbel från Vålamagasinets sortiment vilken skulle det vara? Motivera gärna! 2) Vad är viktigt för dig när du ska handla möbler och inredning i en fysisk butik? Beskriv och förklara gärna.

Tävlingen är nu avslutad. Tack för alla fina svar.  Som vinnare utsåg Vålamagsinet Therese Appel för sin motivering. Stort grattis till dig! Hör av dig med din postadress så kommer vinsten till dig inom kort!23 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig min personliga favorit. Den superfina lilla träapan av Kay Bojesen, sponsrad av Danskdesign.nu (värde 995 kr). Du har en dag på dig att tävla och för att delta ska du svara på frågorna nedan, i kommentarsfältet. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till! Frågor: 1) När startades Danskdesign.nu 2) Vilka danska varumärken tycker du saknas hos Danskdesign.nu i dagsläget? Motivera gärna.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Jonas Nordquist (svarade kl. 11:11:23) som vann för sin fina motivering! Hör av dig med din adress så skickar Danskdesign.nu ditt paket med Posten!


Vinnare som saknas

Dan före dopparedagen, och bara två luckor kvar nu. December har fullkomligen svischat förbi i en rasande fart. Några luckvinster har dock inte hämtats ut ännu eftersom de lyckligt lottade inte har gett sig tillkänna. Därför listar jag dem igen nedan och hoppas på napp. Om inte kommer jag att utse nya vinnare för dessa luckor, bland dem som redan svarat i tid, så snart julhelgen är över.

- Fejkad öppen spis från SkillFactory värde 2500 kr - VINNARE som saknas Susanne
- H&M Home presentkort 1000 kr - VINNARE som saknas Sanna Olofsson
- Mateus oysterskål - VINNARE som saknas Amy
- Designtorgets änglaspel VINNARE som saknas Lotta

22 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag har du chansen att lägga vantarna på inte mindre än tre exemplar av den klassiska ljuslyktan Snöbollen från Kosta Boda (värde 450 kr) samt ett presentkort på 500 kr som kan lösas in vid Kosta Bodas nya Art Hotel. För att delta i tävlingen ska du svara på frågorna nedan, i kommentarsfältet. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till! Frågor: 1) Vilket år kom Kosta Boda klassikern snöbollen? 2) Motivera varför just du vill vinna ett presentkort på Kosta Boda Art Hotel.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Christer som vann ännu en gång tack vare sin fina motivering (och sitt flitiga deltagande i luckorna). Paketet kommer på Posten!


Önskelista inför julen 2009

Det är hög tid att summera årets "drömönskelista" av designklappar inför julen 2009. Jag vet, det är nästan lite väl i sista sekunden kanske, och jag är glad om jag får en endaste en (jag tror ju inte på riktigt att tomten skulle komma med dem alla) men här kommer i alla fall det som just nu står nedklottrat på min personliga vill-ha-lista. Visst känns "monokromt" som ett genomgående tema?

Foto: Svenskt Tenns vänskapsknut av Josef Frank, Arne Jacobsens City Hall klocka, svartvit Flower vase av Knus Holscher, Vipps tjusiga badrumsskrapa i svart, bokstöd från Svenskt Tenn, den härliga cykelkorgen från Design House Stockholm och så sist men inte minst Georg Jensens Fusionringar som fått en liten revival under 2009. Jag gillar pusselidén och vill ha den i vitguld, på högerhanden.

21 december - dagens lucka i Adventskalendern

Lingon, blåbär, hjortron, gräslök, persilja och pepparrot - i höst har formgivaren Hanna Werning har skapat en helt ny serie grönskande produkter för beredning och servering åt Rörstrand. Inspirationen är hämtad från våra olika årstider med både vilda och odlade smaker. I dagens tävlingspott ligger just ett sådant "Kulinara set" bestående av serveringsskål 2 l och burk Värde: skål 399 kr + burk 179 kr. För att delta i tävlingen ska du svara på frågorna nedan, i kommentarsfältet. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till! Fråga: Vilka värden förknippar du med Rörstrand?

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Karin A, skicka mig din adress så levererar Rörstrand ditt paket med Posten. God jul!


Julstämning i fönstret

I helgen firade vi minijulafton ute på landet, och jag fick årets första klappar. Bland annat de här superfina och ganska stora julkulorna i glas från danska Holmegaard - som nu hänger på gardinstången i mitt vardagsrumsfönster. Hur tjusiga som helst. Jag såg Holmegaards julkollektionIllums Bolighus senast förra helgen och eftersom jag, precis som Weronica, gillar långsiktigt kvalitétspynt som varar mer än en säsong så kommer de här garanterat att få hänga med i många många år. Stort tack!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

20 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag har ni chansen att vinna en fin make up väska med mönster av favoritdesignern Orla Kiely, värde 695 kr. Dagens lucka sponsras av FolkArt som även säljer Orlas fina muggar, dataväskor, plånböcker och strumbbyxor. Kolla in hela sortimentet här. För att delta i tävlingen ska du svara på frågorna nedan, i kommentarsfältet. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till! Fråga 1). Välj ut den bästa julklappen på Folkart och till vem skulle den passa. Motivera varför.

Tävlingen är avslutad. Vinnaren meddelas så snart Grattis till Tove som vann för sin fina motivering.Hör av dig så skickar FolkArt paketet på Posten!

I tider med ekotänk och klimatkonferens behöver vi tänka till, och ge jorden en chans.
Ett sätt att tänka är vintage så klart och jag tycker tanken med Astridklockan är riktigt smart.
Så den vill jag skänka till min fina mamma med namnet som klockan är just det samma.

Det vill jag göra för att minna om svunna tider, och kanske hjälper den henne att passa tider.
Ty även om tiden oftast är för knapp, så kanske missa tåget till mig hon slapp.
2009-12-20 @ 10:11:27


19 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig inte mindre än sex stycken änglaspel från DesignTorget. Dessa har motiv av Sveriges kanske mest älskade julvärd, Arne Weise. Det är alltså sex personer som har chansen att vinna idag. Värde ca: 85 kr styck. För att delta i tävlingen ska du svara på frågorna nedan, i kommentarsfältet. 1) Vilket år grundades DesignTorget och var öppnade den första butiken? 2) Vilken är din favoritprodukt från DesignTorget genom tiderna?

Tävlingen är avslutad. Grattis till dessa sex personer:

EvaMar svarade kl 11:45:26
Sture kl. 12:31:55
Nicole som svarade kl. 12:39:39
Christer som svarade kl. 12:55:13
Anci som svarade kl. 12:55:33
Lotta som svarade kl 21:12:26

Maila mig bara era postadresser så kommer paketet på lådan!18 december - dagens lucka i Adventskalendern

Vill du klä årets gran i kunglig skrud så har du chans att vinna riktigt tjusigt pynt till den idag. Royal Copenhagen deltar nämligen med två ljushållare för granen ur serien ”Royal Christmas”, värde 478 kr. (en guldängel och guldklocka). Allt du behöver göra för att delta i tävlingen om dessa är att svara på frågorna i kommentarsfältet nedan. I övrigt gäller samma regler som alltid i adventskalendern och du har en dag på dig. Lycka till! Frågor: 1) När grundades Royal Copenhagen och var tillverkas allt deras porslin? 2) Vilken är din favorit i deras porslinssortiment, motivera!

Tävlingen är avslutad. Grattis Weronica! Skicka mig din adressså kommer paketet med posten!


17 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig en perfekt klapp för den matlagningsintresserade. Hackmans stekpanna FUNKTIO är som namnet antyder – funktionell. Pannorna är lätta i handen, blir snabbt heta och leder värmen jämnt. Den har dessutom behandlats med en ny keramisk beläggning för bästa effekt och kan användas på alla slags spisar. Design av Björn Dahlström. Du kan vara med och tävla om ett eget exemplar av FUNKTIO oavsett om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att svara på frågan i kommentarsfältet nedan. I övrigt gäller samma regler som vanligt och du har en dag på dig. Lycka till! Fråga: Vad förknippar du med Hackman?

Tävlingen är avslutad. Grattis til Lovisa (som svarade kl. 10:36:57) för din berättelse om din fabrors vurm för Hackmans knivar. Hör av dig med adressen per mail så skickar vi ditt paket på posten!


Till salu: Cassandra Rhodin

Efter moget övervägande har jag bestämt mig för att sälja mina två litografier från Cassandra Rhodin, som inte hänger uppe utan bara står lutade mot en vägg här hemma numera. Jag älskar dem men ibland måste man stilkompromissa och dessa passar helt enkelt inte in hemma hos mig längre.  Jag har två limiterade och numrerade utgåvor (165 och 375 av 500), med måtten 50*70 cm som är inramade i syrafritt papper hos en ateljeverkstad här i Göteborg. Säljer dem endast som ett par och inte var för sig. Nypriset inkl. inramningen ligger på 2000 kr styck, så de är till salu för 4000 kr - eller högstbjudande. Kanske kan de bli en fin julklapp till dig eller någon du tycker om?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

16 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag har du chansen att vinna en fin oysterskål i valfri färg (värde ca: 600 kr) från populära Mateus. En perfekt skål för bordsserveringen av julgröten, en stor härlig sallad eller varför inte till nötterna på godisbordet. Du kan vara med och tävla oavsett om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att svara på frågorna i kommentarsfältet nedan. I övrigt gäller samma regler som vanligt och du har en dag på dig. Lycka till! 1) Vad känner du när du ser Mateus keramik? 2) Finns det någon produkt du skulle vilja lägga till i sortimentet. Motivera!

Tävlingen är avslutad. Grattis till Amy sm svarade kl. 15.32! Hör av dig med din adress så skickar vi paketet på Posten!Platta julkulor från danska Superspace

När vi var på Illums under den gångna helgen fick jag syn på de här fina julgranspynten från Superspace. Platta julkulor med utskurna meddelanden och hälsningar. Tjusigt i granen, liksom hängande i en krans på dörren eller bordet eller varför inte som dukningspynt till julmiddagen. De kan också skickas som exklusiva julkort. Finns att köpa på nätet, du hittar webbshopen här!

Foto: pressbilder Superspace

15 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig lampan MASKROS från den senaste IKEA PS kollektionen. Omtalad och omskriven i både bloggar och tidningar det senaste året. Och riktigt maffig. Lampan tar verkligen för sig i ett rum och skapar ett stämningsfullt ljusspel runtomkring sig. Du kan vara med och tävla oavsett om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att svara på två frågor i kommentarsfältet nedan. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Frågor: 1) "Vem har designat IKEA PS MASKROS" 2) Vilken är din favoritpryl från IKEA och varför? Motivera.

Tävlingen avslutad. Grattis Lotta som skrev sitt svar kl 10.08.13. Hör av dig med din adress så skickar IKEA paketet med Posten!14 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig fem meter av valfritt tyg från Spira, värde ca 1200 kr. På bilden ser ni Krinolin, en av nyheterna som släpps i butik i januari. Här hittar du hela deras sortiment av metervaror. För att delta i tävlingen om textilierna ska du svara på frågorna nedan, i kommentarsfältet. Du har en dag på dig! Samma regler som alltid i adventskalendern. 1) berätta  vilket mönster och vilken färg du skulle vilja ha, och vad tyget ska användas till. 2) Vilken är din favoritbutik när du handlar textil?

Tävlingen är avslutad. Gratts till Jenny som sprudlade av kreativitet och idéer (svar 13:15:39). Maila din adress och önskemål så kommer tyget på Posten!


Illums Bolighus julen 2009

Det finns ett par butiker i världen där min inredningsådra går komplett bananas på given signal (läs: direkt när jag kliver genom dörrarna). Illums Bolighus i Köpenhamn är en av dessa. Tre våningar total designlycka. Vi var där i helgen för att hämta en möbel jag köpt (mer om den i ett senare inlägg) och döm om min förvåning när jag fick syn på deras julskyltning. Plötsligt kändes min Norrlandsdukning för Orrefors väldigt i tiden. Det var avsågade stubbar och skogsinfluenser över allt. Hur fint som helst!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

13 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag har du chansen att vinna ett presentkort värt 1000 kr hos H&M Home. Du kan antingen klicka hem deras inredningsprodukter från webbshopen på H&M.com eller besöka deras fina showroom på Drottninggatan i Stockholm. Allt du behöver göra för att delta i dagens tävling är att svara på frågan i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (obs! den syns inte för de andra bloggläsarna). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Fråga: Vilka är de bästa julklapparna från H&M Home och varför? Motivera.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Sanna Olofsson som vann för sitt rim. Skicka din adress så kommer presentkortet med Posten;

Kuddar, mattor, plädar och lakan
Så mycket fina saker att jag tappar hakan
Men om jag får välja endast en klapp ur HMs sortiment
Så här i kallaste vinter och på dagen tredje advent
Väljer jag en klapp som för kropp och samvete är rätt
Ett vackert organic cotton påslakanset!

Jul i Köpenhamn

Om en liten stund hoppar jag på tåget för att åka till Köpenhamn över dagen. Vi ska gå på julmarknad, julshoppa och spana på dansk design. Och, inte minst hämta hem en efterlängtad familjemedlem från Illums Bolighus till mitt vardagsrum. Vad det är får ni se sen. Bildrapport från dagen utlovas.

12 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig åtta stycken martiniglas ur serien CLUB från Sagaform, värde av 598 SEK. Formgivare Matz Borgström. Dessa munblåsta glas passar lika bra till drinken, efterrätten eller flingsaltet. Det är samma regler  som vanligt i adventskalendern, och du har en dag på dig. Svara bara på frågan i kommentarsfältet nedan: 1) Finns det fler favoriter från Sagaforms sortiment som kan tänkas hamna på din önskelista? Motivera kort varför.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Ninnie med E!
Maila din adress så kommer priset på posten.

11 december - dagens lucka i Adventskalendern

Våren 2009 lanserade Höganäs Keramik den vackra muggen Flora, med det uttrycksfulla örat. Flora har snabbt blivit en omtyckt liten pjäs som passar överallt. Lagom till hösten och vintern lanseras nu Flora i 4-pack, snyggt presentförpackad tillsammans med en härlig ullpläd i 100% lammull från Klippan Yllefabrik. Idag kan du vinna ett set i Really White eller Almost Black (30 cl) + Ullpläd mörkgrå 90 x 130 cm, värde 499 kr. Det är samma regler  som vanligt i adventskalendern, och du har en dag på dig. Svara på dessa två frågor i kommentarsfältet nedan: 1.) Vilket år grundades Höganäs Keramik?  2.) Vilket är ditt drömställe för en fikastund i vintertid? Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Grattis Susanne som gärna fikar vid Högakusten (svar 09:03:11). Maila oss din postadress så skickar lägger vi ditt paket på lådan!


10 december - dagens lucka i Adventskalendern

Den 10 december varje år dukas det upp till den mest fantastiska fest man kan föreställa sig – Nobelmiddag i Stadshuset. Mat och dukning planeras minutiöst månader i förväg och festen bevakas av medier från hela världen. Besticken som används under middagen kommer från svenska Gense och i dag har du chans att tävla om ett paket sådana. Samma regler gäller som vanligt i adventskalendern, och du har en dag på dig att svara. Allt du behöver göra är att svara på två frågor: 1) Till de 63 borden i Blå hallen används 470 meter linneduk, 7.000 delar porslin, 5.000 glas och inte mindre än…. Ja, hur många bestick från Gense används? 2) Hur tycker du att årets Nobeldukning ska se ut?

Tävlingen är avslutad! Grattis till Kattis (kl 09:59:08). Maila mig din adress så kommer vinsten till dig på Posten!

9 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig en produkt från en av mina personliga favoritbutiker i Sverige, Svenskt Tenn på Strandvägen i Stockholm. De sponsrar adventskalendern med den ursnygga vasen Iris, designad av Ann Wåhlström, till ett värde 1500:-. Vasen finns i klar, grön eller rökfärgad och vinnaren få själv välja vilken som ska skickas hem med Posten. För att delta i dagens lucka ska du svara på två frågor: 1) När flyttade Svenskt Tenn in på Strandvägen? 2) Vilken produkt du skulle vilja kunna handla på Svenskt Tenn? Det är samma regler som tidigare i adventskalendern och tävlingen pågår under en dag, så du har tills nästa luckas publicering på dig att svara. Lycka till!

Tävlingen är avslutad! Grattis Gagga. Maila mig din dress så kommer paketet på Posten!8 december - dagens lucka i Adventskalendern

Under vinterhalvåret är det extra mysigt med många kuddar och sköna plädar i soffan, och just därför har du nu chans att lägga vantarna på ett helt gäng av den varan. Mimou sponsrar med tre valfria kuddar och en pläd (värde 295-1995 kr/st). Samma regler som alltid i adventskalendern och tävlingen pågår under en dag, så du har tills nästa luckas publicering på dig att svara. För att delta i dagens lucka ska du svara på vilka 3 kuddar samt vilken pläd vill du vinna? Och motivera varför.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Anna som svarade kl 17.34.54. Du valde bara två kuddar, men maila mig en tredje samt din postadress så skickar vi ditt pris!7 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig inte mindre än en tjusig Pal Snow White från Tivoli Audio, värde ca: 2000 kr. En portabel radio som passar lika bra i köket som i badrummet. Den här snövita modellen har tagits fram i ett exklusivt samarbete med Bagaren och Kocken i Göteborg som jag bloggat om tidigare. Du kan vara med och tävla oavsett om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att svara i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (obs! den syns inte för de andra bloggläsarna). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Fråga: Om du fick 1000 kr att spendera fritt på Bagaren och Kocken, hur skulle din inköpslista se ut? Motivera och beskriv. Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Grattis till Postadress Torslanda, maila din adress så kommer paketet på posten!


På önskelistan: Svärta till köket

Idag kan du läsa en julintervju med mig hos Maria på Husligheter, där jag bland annat avslöjar min önskelista aka. "svarta listan" till köket. Eftersom jag, som tidigare bara åt plingmat (micromat), har börjat uppskatta matlagning på riktigt det senaste året behöver det fyllas på ordentligt i köksskåpen. Le Creusets grillpanna har länge stått på önskelistan, men nu delar den plats med en visp från Dualit, en kryddkvarn från Peugeot, ett set fina måttskedar från Nigella och en kavel från Kitchen Aid. Inte nog med det önskar jag mig nya köksstolar också, efter att ha förälskat mig i Family Chairs som numera pryder sin plats på Museum of Modern Art i New York.

Foto: pressbilder från Royaldesign.se samt Bagarenochkocken.se

6 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag kan du vara med och tävla om en Work lamp från Design House Stockholm, värde 1255 kr.  Allt du behöver göra för att delta är att svara på frågorna nedan, i kommentarsfältet. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (Obs! den syns inte för de andra bloggläsarna). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår som alltid under en dag, så du har tills nästa luckas publicering på dig att svara. 1) Vad heter killarna i "Form Us With Love" som ligger bakom designen på Work Lamp? 2) Vilken är din favoritprodukt i Design House Stockholms sortiment. Motivera vilken och varför!

Tävlingen är avslutad. Grattis fröken Kumlin!
Maila din adress så kommer vinsten med Posten!


5 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig ett set handdukar och tvålar från Gant Home värde ca 600 kr. Allt du behöver göra för att delta är att svara på frågan, i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (Obs! den syns inte för de andra bloggläsarna). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Motivera: Vilket rum i ditt hem skulle du vilja inreda med Gant Homes produkter. Motivera gärna och beskriv vad du skulle använda från deras sortiment.

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Nicole som vann det fina badrumssetet. Maila oss din postadress så skickar GANT priset direkt till dig!


4 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag har ni chansen att vinna en svensktillverkad skorstensfri spis från Skill Factory i Skillingaryd, Småland (värde 2500:-) Modellen du kan vinna heter Bonneville och finns i inte mindre än tre olika färger. Spisen eldas med naturvänligt biobränsle, så ingen ved eller skorsten behövs. En perfekt stämningshöjare oavsett om du bor i den lilla lägenheten eller i det stora huset! Och prisvärd är den, dessutom. Du kan vara med och tävla oavset om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att svara i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (Obs! Den syns inte för de andra bloggläsarna). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Motivera: Varför behöver just du en skorstensfri spis från Skill Factory till ditt hem och i vilken färg du skulle vilja ha den.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Susanne som vann för bästa motivering. Maila mig din adress så kommer vinsten på Posten!

En värmande och läcker inredningsdetalj,
uppfinnaren borde ha en välförtjänt medalj,
Bonneville - stämningshöjaren nummer ett,
med en sån på väggen blir mitt hem komplett!
Svart!( om jag vinner.....)

2009-12-04 @ 14:26:04

3 december - dagens tävling i Adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig Fling, från Bsweden. En modern adventsstjärna i lackerad plåt. Den är formgiven av silversmeden David Taylor som tidigare erhållit flera prestigefyllda utmärkelser, bland annat The Red Dot Award. Fling i rött och vitt finns i fyra storlekar; 33,50,78 och 120cm i diameter. Årets nyhet är Fling 33cm i guldskrud, som jag bloggade om häromveckan. Du kan vara med om Fling tävla oavsett om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att svara i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (obs! den syns inte för de andra bloggläsarna). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Fråga: Beskriv hur du ser på Bsweden med tre ord.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Annika som vann för sin motivering: lysande modern design!Julpynt av papper

Om du är på jakt efter lite influenser och inspiration till årets julpyntande tycker jag att du ska kolla in danska Tine K. I hennes inspirationsgalleri finns massor av bilder för den som söker förnyelse bortom de klassiska pyntidéerna som följt oss i årtionden. Kolla bara in de här roliga detaljerna som kan skapas i papp. Dekorativa detaljer till paketinslagningen, fina granar till en ljusbricka på bordet eller varför inte änglavingar att fästa på dina vanliga ljusstakar? Tipstack till Susanne.

Foto: Tine K

2 december - dagens tävling i Adventskalendern

Idag har du chansen att lägga vantarna på en av de urtjusiga ljusstakarna Carat från Orrefors som lanserades i höstas. Det var bland annat dessa jag använde på bordet till min dukning för Årets Julskål 2009. Ljusstaken har ett värde av ca: 900 kr. Du kan vara med och tävla oavsett om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att svara i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (obs! den syns inte för de andra bloggläsarna). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Fråga: Vem är din favoritformgivare hos Orrefors. Namnge och motivera!

Tävlingen är avslutad. Grattis till Jenny Johansson som vann för följande motivering:

Lena Bergström är min favorit.
Hon fyller inte julen med skit.
Med hennes saker i rummet blir det glans och flärd.
Då är man lycklig att vara värd.
Med det eleganta och fina,
önskar jag att alla hennes saker vore mina.
Som fattig student kan jag bara drömma,
om ostron, champagne och allt vad man hittar i sin gömma.
Men som sagt så lever hoppet kvar.
Jag hoppas att jag snart får ett svar...
1 december - dagens tävling i Adventskalendern

Nu är det dags att öppna den första luckan i årets adventskalender. Först ut är Indiska som tävlar ut ett presentkort till ett värde av 1000 kr som du kan handla både inredning och mode för. Själv skulle jag lägga hela slanten på Lisa Bengtssons designkollektion, med hennes härliga tekoppar och fat, eller shoppa upp mig på ett par nya julgardiner. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen om presentkortet är att svara på frågorna i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (mailadressen syns inte för de andra bloggläsarna). Du har dagen på dig. Lycka till!

1) Indiskas kvinnliga vd är tredje generationen i familjeföretaget Indiska, vad heter hon?
2) Om du fick önska en ny produkt till Indiskas sortiment, vilken skulle det vara och varför

Tävlingen är avslutad. Grattis till Helena som föreslog att Indiska borde ta fram en lite kollektion med indiska tapeter.
Postat 2009-12-01 kl. 10:27:39 Hör av dig till mig så skickar vi ditt presentkort!

Julkalendern 2009

I december gör jag en favorit i repris på fjolårets populära Adventskalender. En bloggtävling per dag fram till julafton, med riktigt fina priser från grymma sponsorer i inredningsbranschen som jag och många med mig har bloggat om under året som gått. Alla kan vara med och tävla, oavsett om man har egen blogg eller inte! Allt som krävs är att man svarar på sponsorföretagets uppdrag i kommentarsfältet. Och man kan tävla varje dag, det minskar inte chanserna att kamma hem flera priser under kalenderperioden. Eventuell vinstskatt betalas dock av vinnaren och juryns beslut går inte att överklaga. Jag reserverar mig också för eventuella tekniska fel som kan uppstå utom min kontroll, exempelvis uppdateringar i Blogg.se's system vilket kanske gör att kommentarsfunktionen ligger nere under några timmar (så som det kan vara ibland). Då är det bara att logga in och testa igen lite senare. Bland sponsorerna 2009 syns bl a dessa företag men för att det ska bli en överraskning presententeras de, liksom produkterna, löpande under december månad fram till julafton. Snart kommer den första luckan, så håll utkik!


Annons
Annonsera