Annons

Arkiv: jul 2008

10 Umeåfavoriter – just nu!

På begäran listar jag mina nuvarande favoritbutiker inom inredning och design i Umeå och även ett par bonustips, utan inbördes rangordning.

Inredning

M2 Möblera– Relativt nyöppnad med fantastiskt fina saker och varumärken. Kungsgatan
Inredarna Hardell Design de luxe. Återförsäljare av flera av mina drömmöbler. Rådhusesplanaden
Mias Lustgård – En av Sveriges största återförsäljare av Cult Design. De har allt! Rådhusesplanaden
Pop Shop – New England, Lexington och Bruka och poppigare detaljer. V. Esplanaden
Backmans Interiör – Underbar butik med både gammalt och nytt och mycket fint. V. Esplanaden
Village – En av Sveriges finaste Villagebutiker. Duktiga på att duka och skylta. Kungsgatan
Pentik – Finsk kedja med shabby chic stil. Serien Vanilj är fantastisk. Kungsgatan
Sagolika Ting – Underbara barnprylar och inredning för små knoddar. Sagagallerian
Fröken Agdas – Jättefin butik med inredningsdetajer till köket. Har bla. Mateus. Skolgatan
Mosaik – En guldgruva om du gillar lantlig stil. Här kan du hitta unika saker. Skolgatan

Övrigt (bonustips)
Kii – En av Sveriges bästa affärer. Utsågs till Årets Butik på Stora detaljhandelsdagen 2008 och jag satt med i juryn och nominerade dem till kategorin. Så, det säger väl allt. Jag tycker verkligen att det är en fantastisk butik som du inte får missa. Kii har även en utmärkt webbshop.
Schmäck – Umeås absolut bästa fik, med gott fika och en egen butik som säljer lokal design och inredning. Ägs av unga driftiga tjejer. Kungsgatan 49
Slumpen – Second Hand i massor. Kläder och inredning till bra priser. Nygatan 42. Öst på Stan

Frida i Family Living

Ni som läser inredningstidningen Family Living har väl inte missat att jag är ny skribent och bloggare på deras sajt? Jag finns ockå med i tidningens stora sommarnummer som ligger ute i butikshyllorna till och med den 16 augusti. Jättekul! Men om jag känner mig obekväm med bilden de valde, så är det ingenting jämfört med rubriken de satte. Bloggprinsessa. Hm. Vill du se ”behind the scenes bilder” från fotograferingen på Pretty Home klicka här!


Foto: Frida Berglund

På min loppisönskelista

Några bloggläsare har undrat vad jag spanar efter på årets loppisar? Det kanske är dumt att avslöja med tanke på hur många besökare jag har, men på min ”fynd-önskelista” står fler roliga burkar från Marianne Westman/Rörstrand till min samling. Jag sprang på en senast igår och hoppas på fler innan sommaren är slut. Det finns ett 100-tal olika modeller, i olika storlekar. Några av dem tillverkades bara i enstaka exemplar till försäljningsavdelningen på Rörstrand som sedan bestämde vad som skulle serietillverkas eller inte. Därför finns det även unika varianter vilket är extra roligt för oss burksamlare.

Foto: kollage av bilder från Biotope

Sökes: tips på bra loppisar & antikaffärer i norr

Jag har sökt som en fördärvad på nätet efter bra tips på antikaffärer och loppmarknader här i Norrland. Men Sköna Hem, Residence och andra inredningstidningar med sådana guider tycks bara lista butiker i södra Sverige. Kanske beror det på bristande kunskap, kanske på bristande intresse. I vilket fall tycker jag att det är synd. Så, alla ni bloggläsare som bor uppe i norr och har tips på bra smultronställen där man kan fynda retroklassiker får mer än gärna hör av er till mig! Antingen i här kommentarsfältet eller på mail husmusens(snabel-a)hotmail.com så sammanställer vi en egen tipslista!

Illustration: Frida Berglund

Sommar 2008: Orrbyn och Boden

Nu befinner vi oss ännu en bit längre norrut än i det förra inlägget, vi är nämligen i Boden hos Jonas föräldrar. Här är lika lugnt och skönt som alltid. Idag har vi varit på en utflykt till Orrbyn och huset som Jonas har ärvt av sin farmor och farfar. Jag är svårt fascinerad av mönsterkavalkaden på retrotapeterna som sitter uppe på väggarna och vill inte slita ner dem för allt i världen. I ett sådant hus ska man verkligen försöka bevara det som bevaras kan. Hoppas att de går att behålla på något sätt.


Foto: Jonas Häll

Sommaren 2008: Hemavan

Om ni undrar varför det har varit så tyst här i helgen så beror det på att vi har spenderat de senaste två dagarna i familjens fjällstuga uppe i Hemavan/Tärnaby. Vi har invigt mammas och pappas nybyggda bastu, med utsikt över snöfläckiga berg och dalar. För fler bilder från resan, se min blogg på Family Living. Jag är extra imponerad av mammas arbete med de olikfärgade plattorna på golvet i bastustugan. Hon har kapat och skapat en kompass av klinkers, med motiv av fyra renar i hörnen.

Foto: Frida Berglund

Sommar 2008 – Umeå

Efter en lång bilfärd genom Sverige är vi nu äntligen uppe i min hemstad Umeå. Björkarnas stad. Här är så fint, så fint. Solen skiner från en klarblå himmel och det är mycket annat än inredningsbloggande som kallar just nu, men jag lovar att göra lite fler inlägg senare idag och en shoppingguide över Umeå inom kort. Ha det bra så länge, vi ses snart igen!


Foto: Istockphoto.com

SAS Radisson Resort Djerba

Nu är vi tillbaka i Sverige igen efter en helt fantastisk vecka i solen på SAS Radisson Resort i Djerba, Tunisien. Maken till hotell får man leta efter. Speciellt om man både vill njuta av fin  inredning och värmande solstrålar på semestern. Till er som frågat om hur man tar sig dit så bokade vi vår resa via Apollo. För fler bilder kika på Family Living eller på dessa filmer från hotellet som ger en rundvisning i 360 grader, klicka på den här länken.



Foton: Jonas Häll och Frida Berglund

Frida i Domino Magazine

Det är knappt att jag kan tro det själv, men i tidningen Dominos augustinummer finns en artikelspecial om internationella inredningsbloggar där de har intervjuat mig om Husmusen. Helt fantastiskt. När jag startade den här bloggen för tre år sedan, i ett litet studentrum, hade jag aldrig kunnat ana att det skulle leda till en artikel i en av världens största inredningsmagasin. Det måste firas!


Foto: klipp från Domino

Lunchpaus i paradiset

Nu är vi frammme i Djerba och hotellet överträffar alla förväntningar. SAS Radisson Resort har en fantastisk service, tjusig inredning och bjuder på en riktigt avkopplande miljö. Vi är så glada för att få vara här. Nedan ser ni två bilder från dagens lunchpaus i paradiset.



Foto: Jonas Häll

1 2