Signerad textil

Signerad Textil var en satsning som gjordes 1954 i samband med den stora expansion som offentliga sektorn genomgick på den tiden. Genom att låta konstnärerna signera sina verk var tanken att höja textilkonstens status. Kollektionen består av totalt 21 mönster, varav många idag är svenska designklassiker. Inför Signerad Textil's 50-årsjubileum tog Ljungbergs Textiltryck tillsammans med Tapetserarmästarna fram de efterfrågade tygerna igen. Ett tiotal av de populäraste tygerna är åter i produktion och säljs nu exklusivt hos NK Inredning samt hos STC-tapetserare. Här är två mönster. Just nu pågår en utställning i Falkenberg.

25594-1642
Foto: Signerad Textil pressbild

Kommentarer
Postat av: Beauty Princess

Hejsan! Älskar din blogg men tycker att det har varit lite glest med pyssel och gör-det-själv på senaste. Blir så inspirerad av dina sådana inlägg, så jag ser fram emot fler snart. =)

2006-05-12 @ 14:42:48
URL: http://beautyplace.blogg.se
Postat av: Linna

Ååååh vilka vackra tyger! Lite Sergels Torg över dem inte sant?

2006-05-12 @ 15:05:32
Postat av: Linda

Falkenberg säger du? Dit har jag inte många mil minsann.

2006-05-12 @ 18:16:26
URL: http://www.knorrigt.com
Postat av: Frida

Beauty Princess:
Det kommer, jag har bara så galet mycket att göra nu att kreativiteten sprungit och gömt sig i ett hörn tillsvidare. När uppsatsen är klar lovar jag att bjuda på pyssel i mängder!

2006-05-12 @ 23:57:14
URL: http://husmusen.blogg.se
Postat av: Anne Rosenberg

Hej,, såg tygerna idag,, och blev störtförtjust i den beiga i mitten,, vet du vart man kan hitta den???och om den finns som tapet??har letat runt,, men omöjligt,,, kanske du har ett namn,,, vore såååå tacksam för svar,,, ser att det är några år sedan, mvh Anne

2014-06-27 @ 01:45:27

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL