Annons

Arkiv: maj 2006

Mingla Design

Kolla in det svenska företaget Mingla Design som drivs av formgivarna Jenny Mähler Uniyal och Ann Charlotte Ridderstolpe. De gör bland annat otroligt fina textilier, brickor och dukar som finns att köpa via en av den nya svenska inredningsbutikerna på nätet favoritsaker.se

25594-1712
Foto: Mingla Design

Kontaktuppgifter till Husmusen

För er som missade när jag avslöjade mig i mars eller undrar om min mailadress finns nu en ny undersida med kontaktuppgifter och en kort presentation – längst upp i högerspalten.

25594-1713

Modern björnskinnsfäll i plast

Om det inte vore för att den här nallebjörnen såg ut som en klick välvispad grädde skulle jag nog ha ännu mer svårt för den än jag redan har. Svenska PID (Personal Interior Design) har tagit in Eelko Moorers moderna björnskinnsfäll i urethane som han formgav under sin tid vid The Royal College of Art. Jag har svårt att tro att det blir någon storsäljare, i synnerhet inte med tanke på det facila priset av  54 999 riksdaler. Ja, du läste rätt. Galet är ordet.

25594-1710
Foto: PID

Kragh Rosenberg

Kragh Rosenberg är ett danskt textilföretag som grundades 2004 av Mette Louise Kragh och Anne Rosenberg. Grace på Design*Sponge skrev om dem häromdagen med anledning av att Tivoli tagit in deras mönster och nyheter för 2006. Visst är den gula färgen somrig och fin?25594-1708
Foto: Kragh Rosenberg

CC10 från MoMA CC++ till ICFF

Det låter som rena grekiskan men det är kortfattade nyheter från danskarnas designevents. Danish Crafts jubileumsutställning CC10 (som är en samling av den kollektion man tagit fram för att fira sina 10 år i branschen) flyttades nyligen från MoMA’s (Museum of Modert Art’s) butik i Soho där den kallades CC++ och intog scenen på ICFF i New York alldeles nyligen. Puh man blir matt av alla förkortningar. Hyllad blev den i vilket fall, speciellt för de nytänkande idéerna. På bilden ser ni en vacker vas gjord av textildesignern Mette Kargo Hvid

25594-1709
Foto: Danish Crafts

Hagabohag

Om du gillar naturmaterial borde du kolla in det svenska företaget Hagabohag. De säljer inredningsprodukter och barnartiklar i  lin och bomull med söta broderier, applikationer och tryck. De riktar sig i huvudsak till butiker men driver också en liten webbshop för privata kunder.

25594-1704
Foto: Hagabohag

Escape Home

Igår eftermiddag lämnade jag in min sista skriftliga uppgift till universitetet, för den här terminen och förhoppningsvis för en lång lång tid framöver. Nu vill jag mest vara utomhus och ta itu med den trädgård vi har fått i och med flytten. Svenska Escape Home har flera underbara prylar för utomhusbruk. Bla. den här fåtöljen som syns i inredningstidningarna just nu. Läcker!

25594-1698
Foto: Escape Home

Ljuslyktor

Idag har jag investerat i ett par miniatyrljuslyktor för värmeljus. De är gjorda av vitt porslin och har yttepyttesmå hål i som ger ett jättefint sken. De kommer att bli toppen att hänga på uteplatsen där vi ska grilla under alla ljumma sommarkvällar som jag hoppas att juni och juli ska föra med sig. Vill du ha likadana finns de på Indiska för 19 kronor styck. Som hittat!

25594-1696
Foto: Privat – Husmusen

Futuristiska utemöbler

Under designveckan i New York som hölls alldeles nyligen visades flera prototyper på framtida utemöbler upp. Bland annat Johnlouis Petitbons futuristiska fåtölj i polupropylen som tål både regn och väta samt Alexander Moronnos vågformade träbänkar. Häftiga, men i vilken trädgård passar de? Klicka här för fler nya möbler och framtida utomhustrender.

 25594-169425594-1695
Foto: Cool Hunting

Vita paneler

Fantastiska Camilla Diedrich har designat en helt ny slags panelgardin för IKEA, som skärmar av och minskar insyn utan att för den skull hindra ljuset från att komma in. Tjusigt! Pris 179 kr.

25594-1693
Foto: IKEA

1 7