Husmusens favoritkonstnär - Carolina Alotus

Jag är inte så mycket för att gå på konstutställningar i vanliga fall men idag har jag varit och sett originalmålningar av Salvador Dali och jag är verkligen tagen. De visade bland annat en av hans surrealistiska "masterpieces", en 3 meter bred och fyra meter hög tavla som tagit över ett år att färdigställa. Otroligt mäktig! Om jag skulle köpa något till mig själv skulle det dock bli ett alster från min absoluta favoritkonstnär alla kategorier - svenska Carolina Alotus. Jag såg hennes målningar på Marstrand i samband med seglartävlingen Match Cup Racing för första gången för ett par år sedan och jag blev helt såld. Carolina har specialiserat sig på stora närbilder av blommor, på flera meter stora dukar. Pampiga och väldigt vackra. I veckan har hon lanserat ett nytt sk. giclee tryck. Kolla in hennes sida för mer info. 

25594-92825594-929
Foto: Carolina Alotus

Kommentarer
Postat av: Linda

Jag tycker att de flesta stora konstnärer genom tiderna, alla kända du vet, har gjort otroligt fula tavlor....utom just Dali. Jag har sett några tavlor av honom som är såååå snygga!

Postat av: Mia

Ojojojoj vilka tavlor hon gör. Hade ingen aning om henne sen tidigare. Bor på Cypern gör hon också, gift med en grek antar jag. Verklig snygga målningar var det =)

2005-12-08 @ 19:36:15
Postat av: Lisa(servedcold)

Åå Jag älskar Dali och har sett några orginalmålningar på ett museum i madrid. Ser ut som foton:)

2005-12-08 @ 19:38:00
Postat av: AnnicaB

Fina blomsterbilder. När jag själv väljer blir det dock alltid abstrakt. Min favorit är svensk och heter Eva Jönsson Hörtnagl. http://hem.passagen.se/orkelljungakonst/jonsson-hortnagl_eva/

2005-12-09 @ 08:46:50
URL: http://annicanu.blogsome.com
Postat av: mikaela

Jag älskar också Dalí, har varit på hans museum i Figueras (där han kommer ifrån) utanför Barcelona och det är så otroligt häftigt.

2005-12-09 @ 11:28:04
URL: http://mikaelarudhner.blogspot.com/
Postat av: Östermalmsräven

Jag tycker de ser ut som IKEA på något sätt, vet du om hon gjort blom-prylar för dom? Å andra sidan så är närbilder på blommor ett ganska enkelt manér att kopiera. Sjukt enkelt.

2005-12-09 @ 12:21:57
URL: http://ostermalmstorg.blogspot.com
Postat av: Husmusen

Om du ser dem "live" förstår du hur mäktiga de är. De gör sig inte på bild via nätet.

2005-12-09 @ 13:13:58
URL: http://www.husmusen.blogg.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL